pikorpikor 13.12.13, 06:33 Czy ktoś się może orientuje jak Alberta (IQAS - rządowa instytucja) ewaluuje doktorat z Polski? Pozdr. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dradam121 Re: Ph.D. z Polski wg IQAS Assessment w Albercie 13.12.13, 21:16 Chodzi Ci o ten proces ? eae.alberta.ca/labour-and-immigration/overview-of-immigration/international-qualifications-assessment-service.aspx Odpowiedz Link
pikorpikor IQAS Assessment w Albercie 14.12.13, 01:29 Tak. To oficjalna ewaluacja prowincji Alberta. Wiele professional associations I uczelni prowincjonalnych wymaga ich ewaluacji. Jeżeli chodzi o dyplom magistra z PL to wiem mniej więcej jak ewaluują ale mam znajomego z Ph.D. I się zastanawia czy pisza, że jest to "equivalent" kanadyjskiego Ph.D. Wydaje mi się, że tak będzie ale z "wydaje mi się" nic nie wynika Może ktoś zna taki przypadek? pozdr. Odpowiedz Link
pikorpikor Polskie dyplomy w Albercie 14.12.13, 01:39 Widzę, że się postarali. Jak ja ewaluowałem jakiś czas temu to tego nie było: eae.alberta.ca/apps/Immigration/14411.asp#credentials Przypuszczam, że Doktor to jest Ph.D. ale jak ktoś zna kogoś, kto ewaluował lub wie na pewno to będę wdzięczny. pozdr. Odpowiedz Link
pikorpikor No proszę... 14.12.13, 01:42 eae.alberta.ca/documents/poland-international-education-guide.pdf Odpowiedz Link
pikorpikor Re: Polskie dyplomy w Albercie 14.12.13, 02:00 Widzę, że sam sobie piszę Znalazłem odp. na stronie 74: "Generally compares to the completion of a Doctor of Philosophy (PhD) degree." Polecam ten przewodnik wszystkim zainteresowanym. Odpowiedz Link
info-polonia.cc Re: Ph.D. z Polski wg IQAS Assessment w Albercie 06.01.14, 01:35 Linki do zrodel informacji na ten temat znajdzie Pan na stronie www.polonia.cc - praca i imigracja - w uslugach firmy Alberta Settement Services. www.polonia.cc/settlement_pl.htm powodzenia! Odpowiedz Link