Dodaj do ulubionych

Ph.D. z Polski wg IQAS Assessment w Albercie / SK

13.12.13, 06:33
Czy ktoś się może orientuje jak Alberta (IQAS - rządowa instytucja) ewaluuje doktorat z Polski?

Pozdr.
Obserwuj wątek
    • dradam121 Re: Ph.D. z Polski wg IQAS Assessment w Albercie 13.12.13, 21:16
      Chodzi Ci o ten proces ?

eae.alberta.ca/labour-and-immigration/overview-of-immigration/international-qualifications-assessment-service.aspx
      • pikorpikor IQAS Assessment w Albercie 14.12.13, 01:29
        Tak. To oficjalna ewaluacja prowincji Alberta. Wiele professional associations I uczelni prowincjonalnych wymaga ich ewaluacji.

Jeżeli chodzi o dyplom magistra z PL to wiem mniej więcej jak ewaluują ale mam znajomego z Ph.D. I się zastanawia czy pisza, że jest to "equivalent" kanadyjskiego Ph.D.

Wydaje mi się, że tak będzie ale z "wydaje mi się" nic nie wynikasmile Może ktoś zna taki przypadek?

pozdr.
      • pikorpikor Polskie dyplomy w Albercie 14.12.13, 01:39
        Widzę, że się postarali. Jak ja ewaluowałem jakiś czas temu to tego nie było:

eae.alberta.ca/apps/Immigration/14411.asp#credentials
        Przypuszczam, że Doktor to jest Ph.D. ale jak ktoś zna kogoś, kto ewaluował lub wie na pewno to będę wdzięczny.

pozdr.
        • pikorpikor No proszę... 14.12.13, 01:42
          eae.alberta.ca/documents/poland-international-education-guide.pdf
        • pikorpikor Re: Polskie dyplomy w Albercie 14.12.13, 02:00
          Widzę, że sam sobie piszęsmile Znalazłem odp. na stronie 74:

"Generally compares to the completion of a Doctor of Philosophy (PhD) degree."

Polecam ten przewodnik wszystkim zainteresowanym.
    • info-polonia.cc Re: Ph.D. z Polski wg IQAS Assessment w Albercie 06.01.14, 01:35
      Linki do zrodel informacji na ten temat znajdzie Pan na stronie www.polonia.cc - praca i imigracja - w uslugach firmy Alberta Settement Services.
      www.polonia.cc/settlement_pl.htm
      powodzenia!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka