poodzian 03.11.10, 06:55 Jacy kandydaci, taki program i takie gadżety reklamowe. Pełowski gadżet wyborczy to zapałki. Pis pewnie będzie rozdawał krzyżyki, a SLD prezerwatywy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jarek Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.xdsl.centertel.pl 03.11.10, 09:25 Poodzian zacznij od tego, że ty masz żywotny interes, by partia BBS wygrała, bo straciłbyś fundusze i znajomości. A BBS nie ma co rozdawać, bo nie ma pomysłu na rozwój Oławy, poza supermarketami. Oława przez partyjniaków Października i całego BBS cofa się w rozwoju cywilizacyjnym. Obwodnice większość miast dolnoślaskich już ma, a u nas nieudacznicy z BBS nie uczynili niczego w tym kierunku. Basenu jak nie ma i tak nie będzie jeszcze długo. Teren na Miasteczku ogrodzono i nie robi się absolutnie nic, to tylko kiełbasa wyborcza komuchów z BBS. W Żaganiu niedawno zaczęli budowę basenu i już kończą, a u nas udają, że coś robią. Ale czego można oczekiwać od ludzi, którzy swoje pozycje osiągnęli w PZPR i dzisiaj udają bezpartyjnych w lokalnej partyjce. I jeszcze ci żałośni nowi członkowie, spadochroniarze z SLD. Tam nic nie zrobili, boją się że nie zostaną radnymi, to przeszli do BBS. Moim zdaniem Jeden został prezesem MKS Olavia w zamian za przejście do BBS, a potem pociągnął pozostałych. A Zbigniew S. startujący do Rady Miejskiej z drugiego okręgu. Napisał w Gazecie Powiatowej, że on woli BBS, bo nie lubi partyjniactwa, woli lokalne "stowarzyszenia" , a przecież sam Zbigniew S. próbował zostać członkiem Platformy Obywatelskiej, ale ze względu na życiorys nie przyjęto tego pana. Jaka partia, tacy członkowie. Pamiętamy tych kandydatów, którzy bili w Jelczu opozycjonistów i robili kariery za komuny, a dzisiaj udają demokratów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorro Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.10, 09:37 Jarek, prawdopodobnie jesteś z PO i szukasz funduszy i znajomości. Co do jakiegoś Zbigniewa, który z BBSu startuje na radnego, to nie ma problemu. Na jedno miejsce w radzie jest siedmiu kandydatów, można wybrać innego (a nawet trzeba) byle nie partyjniaka. Ordynacja jest taka, że najłatwiej starować z list dużych ogólnopolskich partii, to one mają numery takie same w całej Polsce i zaczną się reklamy w TV i radiu. Rozsądni, a takich mam nadzieję w naszym mieście jest więcej wybiorą lokalnych działaczy, których pracę widać od dawna, a nie tylko teraz się uaktywnili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viking Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 10:39 Poodzian, Zorro, ...... szczekają, a karawana idzie dalej Wasza taktyka, że ciemny lud ma amnezję i kupi wszystko nie doprowadzi was do UM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.xdsl.centertel.pl 03.11.10, 10:51 Nie jakiegoś Zbigniewa, tylko tego ,który tak się lansuje wszędzie i mówi, że wybrał BBS, bo nie lubi partyjniactwa, a sam próbował dostać się do Platformy. A BBS, które ma w swoich szeregach ludzi byłej PZPR i uciekinierów SLD jest również partią, w której panują układy i układziki, chociażby przez kandydowanie dyrektorów szkół i urzędników szeregowych. A pracy BBS nie widać od dawien dawna. Tylko ślepiec jest w stanie powiedzieć, że coś się zmieniło na lepsze. Popatrzmy na Oleśnicę czy Brzeg. To miasta ściągające do siebie turystów, liczne kantory świadczą o tym, że są to turyści z zagranicy. Dla was każdy kto krytykuje BBS musi być z Platformy. Otóż nie. Ja popieram PIS, ale wolę Pawłowicza niż Października, który zaczynał karierę za komuny. Regiec to również przyzwoity kandydat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adwokat Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.10, 14:01 A w szeregach PO i PiS nie ma uciekinierów z innych partii lub byłych członków PZPR? Czyżby amnezja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.xdsl.centertel.pl 03.11.10, 18:22 Kto z Platformy był w partii. Podaj nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poli-kot Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.10, 20:32 W PO obowiązuje jedna zasada- byli dzialacze PZPR nie maja prawa wstepu. Owszem są dzialacze , ale z partii prawicowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kali Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.10, 20:28 Zorro- a kto wedlug ciebie to działacz lokalny. Podaj mi kilku działaczy tzw. lokalnych którzy swoją determinacją i ciężką pracą spoleczną zasłużyli się dla naszego miasta. Choć nie kandyduje do żadnych wladz, dla mnie każdy kto kandyduje musi w jakis sposob byc upolityczniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kali Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.10, 20:22 Twoji pseudodemokraci z BBS będą rozdawac młotki żeby tacy fanatycy jak ty poodzian wybili sobie z glowy takie bzdurne komentarze na pograniczu fanatyzmu. Swoja droga te 3 gadżety z kampani wyborczej napewno ci sie przydadzą; dzieki zapalkom PO nie będziesz juz musial żyć w ciemnościach, krzyzyk ci sie przyda na nawrócenie spod jarzma głupoty, a prezerwatywa jest na czasie -niedługo sywlwester przebrania jak ulał. Odpowiedz Link Zgłoś
poodzian Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... 03.11.10, 20:39 Strach w oczy zagląda oławskim Pełowcom. Chyba powoli uzmysławiają sobie, że ich apetyty na lokalną władzę były zbyt duże do możliwości. Trudno, żeby Oławianie zagłosowali na partyjniaków z partii, która szykuje nam już za dwa miesiące podwyżkę VATu i zabranie wielu ulg podatkowych. Tym bardziej, że lokalni kandydaci tej partii są delikatnie mówiąc "słabi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.xdsl.centertel.pl 03.11.10, 21:41 A co ma VAT do lokalnych wyborów? A co twoi koledzy BBS uczynili dotychczas w Oławie? Jakie mają sukcesy na koncie? Wzajemna adoracja i klepanie się po plecach. Większego partyjniactwa niż w BBS nie ma nigdzie indziej. BBS to cieniasy. nie mają żadnych sukcesów w Oławie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ele Tryk Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.md4.pl 03.11.10, 22:11 Ludzie nie zagłosują na kandydata z PO, bo nie chcą, żeby w Oławie rządził poseł, lub Tusk. Ludzie zagłosują za tymi, którzy sami decydują i liczą się z opinią mieszkańców. Wybiorę ludzi z BBSu, ale nie będą to emeryci typu pan Miłosz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.xdsl.centertel.pl 03.11.10, 22:30 Co ma Tusk do Oławy, wytłumacz mi? Pan Pawłowicz jest właśnie osobą niezależną, która w przeszłości była w konflikcie z posłem, więc nie będzie burmistrzem na sznurku, ale niezależnym politykiem. A dlaczego stosujesz socjotechnikę, rodem z PZPR, pisząc w liczbie mnogiej? Ty jesteś jeden człowiek czy jesteś "ludzie", a możę czytasz w myślach ludzi. Przepowiadasz przyszłość? Towarzysze komunistyczni również rozmawiali ze sobą w ten sposób. Wiecie, rozumiecie, wy, my, mówiąc do jednej osoby. Te komunistyczne nawyki już są trwale zapisane w człowieku. Nie pana Czesia, więc kogo Następnego partyjnego kolegę, który nie może oderwać się od stołka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kali Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.208.38.84.otvk.pl 04.11.10, 23:11 Na szczęście ludzie twojego pokroju Tryku nie będą głosowac na PO, ale jesteście i tak mniejszości, raczej na marginesie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kali Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.208.38.84.otvk.pl 04.11.10, 23:00 Delikatnie mówiąc to ty poodzian masz cos naprawdę z bańką, jeśli myslisz, że przekonasz olawian to glosowania na zasiedzialych ukrytych partyjniakow obecnej wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.212.200.89.otvk.pl 04.11.10, 11:00 Radny i kandydat na radnego z BBS Gogola Jan Władysław 51 Oława, złożył następujące oświadczenie: byłem współpracownikiem organów bezpieczeństwa państwa w rozumieniu ustawy z dnia ustawy z dnia 18 października 2006 r. o ujawnianiu informacji o dokumentach organów bezpieczeństwa państwa z lat 1944-1990 oraz treści tych dokumentów (Dz. U z 2007 r. Nr 63, poz. 425, z późn. zm.). Nie wiem jak to rozumieć? proszę o wyjaśnienie: : Czy z taką przeszłością radny może być Zastepcą Przewodniczącego Rady Miejskiej? Czy taka osoba wogóle może kandydować na ranego? Myślę, że tylko w BBS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.md4.pl 04.11.10, 21:03 Przejrzałem wstępnie listy kandydatów: Dużo jest międzypartyjnych transferów np.: Ewa Leszczak z PiS do PO Antoni Markiewicz z PiS do PO Grażyna Nosek Baran Wspólnota do PO. Pewnie mają nadzieję, że startując z największej partii będą mieć większe szanse na wygraną. Myślę, że się przeliczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.xdsl.centertel.pl 04.11.10, 22:06 Bardzo dużo tych transferów, szczególnie w BBS Witold Niemirowski z SLD do BBS Andrzej Szczepankowski z SLD do BBS Krzysztof Kłapko z SLD do BBS Małgorzata Pasierbowicz z SLD do BBS Nadmieniam, że pan Witold został prezesem MKS Olavia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kali Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.208.38.84.otvk.pl 04.11.10, 23:08 Brawo Kamil- największa smietanka wierchuszki politycznej SLD przeszla do BBS-u, podobno do bezpartyjnego bloku samorządowego jak to mówil jeden miłośnikow tego tworu politycznego niejaki poodzian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kali Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.208.38.84.otvk.pl 04.11.10, 23:04 Mirku jak podajesz takie tarsfery to operuj faktami; Ewa Leszczak była w PiS-e jest teraz czlonkiem PO, Antoni Markiewicz jest czlonkiem PO i nigdy nie był czlonkiem PiS-u, Grażyna Baran nie jest czlonkiem PO i nigdy nie należała do żadnej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.xdsl.centertel.pl 04.11.10, 23:15 Najgorsze są praktyki korupcyjne, gdy za przejście do jednej z partii, taki koleś zostaje w zamian prezesem klubu sportowego. To jest już istne chamstwo, bezczelność i zwykłe polityczne przekupstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutek Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.md4.pl 07.11.10, 22:48 Zmiany partii to standard nie tylko w Oławie. W Oławie PO, jest wyjątkowo słaba, szef tej lokalnej formacji, niedawno eksternistycznie skończył szkołę średnią. (Choć parę miesięcy wcześniej w wywiadzie dla lokalnej gazety twierdził, że skończył oławski ogólniak) Nie dziwię, się, że w Oławie nie ma poparcia dla przedstawicieli największej w Polsce partii. Pudzian trafnie określił oławską PO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rambo Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.10, 15:52 Ty Ziutek razem z tym Poodzianem tworzy niezłą pare naudertalczykow. Co do poparcia dla PO spokojna twoja czaszka- PO wygra w mieście czy tobie sie podoba czy nie! W wyborach prezydenckich Komorowski z PO zdobył w mieście 67%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt z Jaczkowic Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.10, 15:10 "W wyborach prezydenckich Komorowski z PO zdobył w mieście 67%." Ja i moja rodzina głosowała na Komorowskiego. To nie ma nic wspólnego z wyborami samorządowymi. Teraz nikt z rodziny nie poprze partyjniaka. Do samorządu należy wybierać lokalnych i sprawdzonych działaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
poodzian Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... 13.11.10, 20:28 Panie Emerycie z Jaczkowic, tak myśli większość mieszkańców Oławy. Wybory samorządowe, to poważna sprawa, szkoda, że tak mało ludzi to wie. Frekwencja nie przekroczy 50%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.212.200.89.otvk.pl 17.11.10, 11:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.212.200.89.otvk.pl 17.11.10, 22:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol BBS clowni na szczudłach IP: *.xdsl.centertel.pl 17.11.10, 23:22 Wciąż Puste wpisy, ciekawe dlaczego? Może dlatego, że również nie macie pomysłu na rozwój miasta. Pani Szczepanik mówi, że to młodzi aktywiści BBS zorganizowali tę maskaradę, ale bez aprobaty Października i szefostwa na własną rękę chyba tego nie zrobili? Oławianie już zrozumieli, że poza szopkami nie stać BBS na równą walkę z Platformą i jej dobrze przygotowanym merytorycznie kandydatem. Dlatego pozostaje wam jedynie organizowanie szopek i maskarad. Jako clown pan Czesio byłby idealny, nie musiałby czerwonej piłeczki na nos zakładać. Odpowiedz Link Zgłoś
poodzian Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... 19.11.10, 23:56 ;) Dobranoc Pełowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.xdsl.centertel.pl 19.11.10, 23:59 Biedny Poodzian, straci ciepłą posadkę w urzędzie. Może nareszcie zmądrzejesz i weźmiesz się do uczciwej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Karuse Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: 95.178.61.* 05.12.10, 22:24 Poodzian świetnie przewidział, klęskę politykierów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.212.200.89.otvk.pl 06.12.10, 00:13 Peło przegrało z palcem w nosie. Jak to nie warto innych poniżać Odpowiedz Link Zgłoś
poodzian Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... 06.12.10, 16:54 Karolek szukasz pracy? Napisz co potrafisz, może będę mógł pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol ???????? IP: *.xdsl.centertel.pl 06.12.10, 18:43 A co rozdajecie stanowiska na prawo i lewo. Aż tyle wakatów się szykuje? Powiem tak, że może jestem urzędnikiem albo synem urzędnika, którego burmistrz ruszyć nie może. Bo nie wszyscy urzędnicy są z BBS, tych w urzędzie można zliczyć na palcach jednej ręki. Ale nawet nie będąc z BBS niektórzy urzędnicy są nie do ruszenia. Niektórzy mają mocne podstawy, by doczekać emeryturki w spokoju, mimo, że nie są zwolennikami burmistrza. Także Poodzian, udawajmy, że nie wiem kim jesteś, pisz swoje dyrdymały i nie otwieraj puszek pandory. Bo zdenerwujesz mnie i swojego pupila. Zrozumiałeś? bo przyznam że nieco mnie poirytowałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xedon Re: ???????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.10, 11:32 Ratlerkom z PO zostały tylko ochłapy. Przegrali zasłużenie. Ciekawy jestem czy były starosta dostał na gwiazdkę gwizdek i dres? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajax Re: ???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 14:10 :Xedon niestety ochłapami będziemy musieli się wszyscy zadowolić, przez kolejne 4 lata, ale to nic nowego w Oławie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.208.38.84.otvk.pl 31.12.10, 19:39 poodzian co ty rozdajesz etaty w psychiatryku. Trzymaj się chłopie swojego etatu, bo na twoje miejsce czeka kilku z podobnymi objawami . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zubi Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.11, 11:48 Jak się ma nasz były starosta, czy już znalazł pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 10:12 Kolega widział go w Decatlonie kupował dresy i gwizdek. (Chyba, że to był ktoś podobny do byłego starosty)... Odpowiedz Link Zgłoś
poodzian Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... 18.01.11, 21:24 Romek, jesteś w błędzie. Partyjni koledzy znajdą dla swojego kolegi jakąś synekurkę i wsadzą go tam bez konkursu. Tak wygląda u nas szara rzeczywistość. Dobry, młody wykształcony musi pracować za grosze, partyjne miernoty obsadzane są na lukratywnych stanowiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajax Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 22:57 Poodzian wie co pisze, zna to z autopsji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.xdsl.centertel.pl 18.01.11, 23:30 Akurat Marek Szponar to jeden z najlepszych starostów. Może jest konflikowy, ma trudny charakter, ale na pewno nie można mówić, że jest miernotą, bo był naprawdę przyzwoitym starostą, trudnym człowiekiem, pewnie tak było, ale powiat oławski myślę, że wiele zyskał. Potrafił Szponar postawić na swoim, podejmować może niepopularne decyzje, ale potrzebne, być może firma, która prowadziła remonty na Hannie zaszkodziła niewątpliwie byłemu Staroście, ale to umniejsza jego zasług dla Powiatu, a już na pewno nie można nazywać go miernotą, to niewybaczalne. Przykłady, oławski szpital, przygotowanie inwestycji remontu Komendy Policji, lądowiska koło szpitala. A mówienie, że znajdą "jakąś synekurkę" jest Poodzian zwykłym chamstwem z twojej strony. Bo mówisz o Szponarze, a popatrz na Oławę, kto jest w zarządzie klubu oławskiego, LOKu, kogo są ludzie pracujący w ZWIK, Wspólnotach Mieszkaniowych, Dyrektorami szkół, postaciami, które kreują oławską rzeczywistość, np. w Ośrodku Kultury, kto jest czyim synem pani z bibliotekarki. A następnie napisz to jeszcze raz, że w Ołąwie panuje szara rzeczywistość. Czy koleś po studiach spoza układu nie ma szans na dobre stanowisko? Czy tak nie jest? Jest i ty dobrze o tym wiesz Poodzian Wy nawet teraz po wyborach nie potraficie wznieść się ponad podziały polityczne, tylko dalej pieprzenie partyjne, nie potraficie napisać cokolwiek od siebie, nie macie własnego prawdziwie bezpartyjnego zdania, tylko zawsze ukazy odgórne przekazujecie, Teraz zareagowaliście, bo spirala w sprawie podwyżki burmistrza nabrała rozpędu i próbujecie odwrócić uwagę internautów od tego poważnego problemu, ale tak naprawdę słabo to wam wychodzi, poza ślepym wiernopoddańczym zaślepieniem w wiecznego burmistrza. próbujcie dalej, ze Szponarem, z basenem (tutaj akurat mogę bronić niektórych tez), ale prawdy nie ukryjecie, że burmistrz z podwyżką uczynił to w złym czasie. Najpierw napisz Poodzian o wszystkich bezpartyjnych kolesiach, którzy dostali "lukratywne stanowiska", kto przygotowywał strategię miasta i co z tego wyszło, bo z tego co ja posiadam, to wyszło moim zdaniem, wielkie zero. A potem pisz o Szponarze i szarej rzeczywistości. Zawsze podejmujesz Poodzian taki temat, że potem nie piszesz przez jakiś czas, bo wstyd ci, że znowu nie potrafisz obronić swoich tez, zresztą słabych, więc trudno ich potem bronić. Już lepiej Poodzian zajmij się Kościołem, bo tutaj mamy prawie identyczne zdanie. Chociaż ten tytuł tematu chyba jednak trafiony był, niektórzy byli jak we mgle, ślepi na poczynania burmistrza, za co dziś cała Platforma płaci wysoką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.xdsl.centertel.pl 19.01.11, 00:26 Musisz przyznać Poodzian, że możecie Platformę pokonać w wyborach na burmistrza, w wyborach na radnych, ale na internecie jesteśmy za mocni dla was i tego nam zazdrościcie. Jak widać, mamy lepiej przygotowany młody zespół, znający tajniki komputerów, o czym dziś nie można powiedzieć o urzędnikach, którzy w przyszłości nie będą mieli problemu z wygraniem z gromadą rozkapryszonych dzieciaków, takich jak ty Poodzian. Myślałem, że przygotujecie naprawdę smakowity kąsek przeciw Platformie, ciężkie działa, a wy o pracy Szponara, to tutaj radio Wrocław podjęło temat o podwyżce burmistrza, redaktorzy, widząc ilość wpisów, zaczęli pisać całostronicowe artykuły o podwyżce, przewodniczącym, który dla psa przygotowuje zupę, a wy jakieś liche, marne wpisy, ośmieszacie się tylko. Stare tematy i kogo wy chcecie przekonać, nie macie polotu ani pomysłów na nowe wątki? W ogóle powinieneś nie pisać wcale, jak masz pisać jakieś nędzne teksty. Burmistrz przychodzi do ciebie i rozkazuje PISZ, ale najpierw spokojnie zastanów się, pomyśl, ja wiem piszecie wspólnie, tylko że wokół ciebie sami marni, nauczyciele z poprzedniej epoki, biorą się za pisanie na necie. Zobacz, jaki ogień roznieciliśmy w sprawie podwyżki burmistrza i o przewodniczącym rady miejskiej, teraz już nikt z Platformy nie zabiera głosu, mieszkańcy Oławy zrozumieli, że podwyżka burmistrza dotknie również ich samych, może obudzą się i następnym razem zagłosują, a wy co naprawdę tacy słabi jesteście, nie stać was na więcej? Rozumiem, że w Polsce Platforma nie ma konkurencji i wygraną ma w kieszeni, ale ja już nie wiem, jak mam motywować ludzi w partii, by nadal pisali na lokalnych forach internetowych, nikt nie chce pisać, bo widzą, że sprawa stała się już tak głośna, że nie widzą sensu pisania, piszą ludzie spoza partii, nie kontrolujemy już tej ilości wpisów, która pojawia się tutaj i na Oławskiej Gazecie Powiatowej, tak akcja o podwyżce rozniosła się po Oławie, słabo się bronicie na internecie. Tak czekałem na jakiś wpis Poodziana , o którym w gazecie, redaktor Kamiński napisze następny artykuł całostronny i będzie cytował niczym natchnionego poetę, a tu kiepsko widzę, ciemność widzę. Nic. Zawiodłem się. Wymyśl Poodzian coś, bo wybory dopiero za 4 lata, a my wam już kilka procent głosów zabraliśmy i będziemy to czynić nadal, wytykając ciągle błędy burmistrza i przewodniczącego który dla psa zawsze ma zupę. I ta tendencja będzie w skali rosnącej. TVN24 jak nada za kilka tygodni reportaż o podwyżce dla burmistrza, o czym pisać może nie powinienem, to może wtedy zareagujecie z większym rozpędem, A Może po sesji Rady to się zmieni, mamy niereformowalną, nieszablonową radną Anię Leszczyńską, i równie bezkompromisowego radnego pana Mieczysława Koprowskiego, będzie ciekawie, jest jeszcze pan Padula w Radzie Powiatowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.11, 07:00 Co wy sobie żarty robicie? Szponar dobry starosta? Co z Jakubowicami, mostem w Oławie, drogami po powodzi, pracą Urzędu Pracy, kolejkami w wydziale komunikacji. Jakby był dobrym starostą, to nie miałby dwukrotnie problemów z uzyskaniem absolutorium. Trzeba szybko zapomnieć o takim politykierze, niech będzie przykładem, tego, żę jak się nie ma przygotowania w danej dziedzinie to i nie będzie sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.xdsl.centertel.pl 19.01.11, 09:34 ale co z Jakubowicami? Chciał swego czasu i zainteresował sprawą pan Przemysław Pawłowicz pana Jeziorańskiego, który był gotów kupić pałac, to podobno starościna Polakowska powiedziała stanowczo Nie. Potem już nie było nabywcy, który byłby w stanie wyłożyć taką sumę pieniędzy. Most nie podlega staroście tylko Wrocławowi, ale racja starosta i burmistrz mogli zadziałać w tej sprawie bardziejenergicznie i domagać się przyspieszenia prac, drogi powiatowe tak racja, ale nie zwalajmy wszystkich dziur w drogach na karby starosty, bo drogi mamy gminne, miejskie, wojewódzkie, krajowe i to w Oławie, więc nie mówmy, że wszystkie drogi były Szponara, co sugerujesz, pisząc ogólnikowo dziury w drogach Z pracą w Urzędzie Komunikacji zgadzam się w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.208.38.84.otvk.pl 19.01.11, 10:26 Ciekawe ile tobie płaci burmistrz za ta błazenade w internecie?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.11, 23:44 Szkoda, że Szponar nie został burmistrzem Jelcza-Laskowic. Byłby z pewnością lepszy od tego nieudacznika i nieroba Putyry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Train Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.11, 13:57 Masz rację, Putyra to nierób, nieudacznik, ale a może przede wszystkim cynik i obłudnik. Zresztą popierali go ludzie, wśród których byli tacy którzy notorycznie łamią prawo i uprzykrzają życie innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suspens Re: Oławska PO - dziecko z zapałkami we mgle... IP: *.wroclaw.hypnet.pl 25.03.12, 18:25 Z tym Szponarem to był żart? Jeśli tak to kiepski. Odpowiedz Link Zgłoś