Dodaj do ulubionych

Kandydat PO już wie, że nie będzie burmistrzem.

27.11.10, 16:13
Kandydat PO już wie, że nie będzie burmistrzem. Głosowało na niego 2690 Oławian, co dziwne wielu z nich głosując na radnych z listy PO, nie dało swojego głosu Pawłowiczowi
(listy PO uzyskały 3128 głosów).
Odwrotnie było u Października dostał 4699 głosów, a listy BBSu tylko 4094.
Ponad 600 osób, wybrało radnych z innych ugrupowań ale wolało, aby burmistrzem został aktualny gospodarz miasta Oława.
Obserwuj wątek
    • Gość: Karol Kandydat PO rozmawiał z ludźmi na mieście IP: *.xdsl.centertel.pl 27.11.10, 17:47
      Jakby wiedział, że nie będzie burmistrzem Oławy, to nie chodziłby po ulicach miasta w taką pogodę, jaką mamy. Pada śnieg, jest zimno, aura sprzyja raczej siedzeniu w domu, a tu kandydat Platformy wyszedł do ludzi i rozmawiał z ludźmi.
      Poodzian nie pisz więc głupot, tylko bądź na bieżąco, bo akurat strzeliłeś kulą w płot.

DEBATA Pawłowicz Październik we wtorek o 18.
      • poodzian Re: Kandydat PO rozmawiał z ludźmi na mieście 27.11.10, 20:34
        Ja też chodziłem po ulicach i nikt z tych, których spotkałem nie będzie głosował na partyjniaka z Peło.
        Karol powiedz jaki będzie podział głosów w drugiej turze. Ja przewiduję, że Październik dostanie co najmniej 75% głosów.
        • Gość: Karol Re: Kandydat PO rozmawiał z ludźmi na mieście IP: *.xdsl.centertel.pl 27.11.10, 20:53
          To powiedz lepiej, dlaczego tylko plakaty Października są za witrynami sklepowymi lokali opuszczonych, do których ma klucze Urząd Miejski.
          Mówię o lokalu na Brzeskiej, dawny antykwariat oraz chyba sklepu obuwniczego koło policji?
          Jesteś mi w stanie to wytłumaczyć.
          A swoje sondaże schowaj, mówiłeś że wygra w pierwszej turze,
          nie sprawdzają się twoje sondaże,
          Mam nadzieję, że Październik nie będzie się obawiał Pawłowicza i przyjdzie na debatę publiczną, którą sami zaproponowaliście, widziałem w gazecie powiatowej waszą propozycję.
          • poodzian Re:Kandydat PO już wie, że nie będzie burmistrzem. 27.11.10, 21:53
            "A swoje sondaże schowaj, mówiłeś że wygra w pierwszej turze, nie sprawdzają się twoje sondaże, "
            Karolku kolejny raz mijasz się z prawdą:
            forum.gazeta.pl/forum/w,231,118982679,118987809,Re_Kto_wejdzie_do_drugiej_tury_.html
            myślę, że też zdajesz sobie sprawę z tego, że już wszystko pozamiatane...
            • Gość: objwiony Re:Kandydat PO już wie, że nie będzie burmistrzem IP: *.222.38.84.otvk.pl 27.11.10, 22:58
              pudzian jesteś pewny wygranej Października, bo nie wiesz o czym piszesz,
              proponuje ci śledzić na bieżąco gazety- być może zobaczysz prawdziwe oblicze twojego wodza-wtedy się nawet do niego nie przyznasz
              • poodzian Re:Kandydat PO już wie, że nie będzie burmistrzem 28.11.10, 10:27
                Jakie gazety mam śledzić? Chyba nie lokalnego brukowca? Gazetka, ta zamiast informować, to bawi się w politykę i propagandę. Niech wspomnę tylko zmanipulowany sondaż na ich stronie:
                www.gazeta-olawa.pl/sondy.php?poll_id=29
                Sprawa jest już pozamiatana.
                • Gość: waldi Re:Kandydat PO już wie, że nie będzie burmistrzem IP: *.222.38.84.otvk.pl 28.11.10, 18:46
                  oczywiście, że nie WO, które w mojej ocenie sprzyjają Październikowi ( i nie zajmują się "większymi " sprawami)
                  niech sztabowcy bbs od jutra dokładnie przeglądają prasę
                  TO BĘDZIE PRAWDZIWY SZOK- MOŻE WRESZCIE WTEDY LUDZIE PRZEJRZĄ NA OCZY
                  szukajcie a znajdziecie, a i oglądajcie dokładnie telewizję interwencyjną
                  • poodzian Re:Kandydat PO już wie, że nie będzie burmistrzem 28.11.10, 19:35
                    Ludzie już przejrzeli na oczy. Efektem tego był wynik pierwszej tury. W sztabie Peło już wiedzą, że choć trochę zmienić wynik (wygrana pana Franka jest przesądzona) to muszą znaleźć jakiegoś haka. Na szczęście za pomówienia, jest tryb wyborczy postępowań sądowych.
                    Spróbujcie przegrać z honorem.
                    • Gość: Karol Re:Kandydat PO już wie, że będzie burmistrzem IP: *.xdsl.centertel.pl 28.11.10, 21:14
                      Moim zdaniem, wy nie potraficie wygrać z honorem, od tego zacznijmy.

Brak merytorycznej debaty, za to ujadanie ciągłe i propagandowe wpisy Poodziana,
                      to jest według ciebie honorowa walka?
                      • Gość: Karol Kandydat Platformy już wie, że będzie burmistrzem IP: *.xdsl.centertel.pl 28.11.10, 21:28
                        Poodzian mylisz pojęcia. Istnieją pojęcia w polityce takie jak Haki oraz Dowody na papierze.
                        Haki są nieczystym zagraniem, natomiast Dowody to już nie pomówienia.
                        Pamiętaj o tym.
                        Haki stosowali komuniści za PRL by złamać opozycjonistów,
                        podczas Stanu Wojennego.

Ale rozumiem Poodzian, moim zdaniem zostałeś nauczony przez bezpartyjnych towarzyszy,
                        że masz szukać haków, więc powtarzasz to pojęcie.
                        Zresztą żadnych haków na kontrkandydatów nie znalazłeś, więc zająłeś się zwykłą nagonką i pisaniem propagandy. To ci zostało.

Broń Poodzian, broń swojej posady do końca, moim zdaniem nigdy w życiu już tak ci się nie poszczęści, by dostać takie urzędnicze stanowisko przez znajomości.
                      • poodzian Re:Kandydat PO już wie, że będzie burmistrzem 28.11.10, 21:41
                        Panowie bądźcie obiektywni. Przecież ja podaje tylko fakty, merytorycznie odpowiadam w dyskusji. Niejednokrotnie wykazałem Wasze mijanie się z prawdą. Z resztą podane przeze mnie w tym wątku argumenty jasno wskazują, kogo chcą widzieć na fotelu burmistrza Oławianie.
                        Peło, poniosło klęskę, nie pamiętacie jak buńczucznie przepowiadali wynik wyborów?
                        Ludzie nie wierzą w cuda, potrafią docenić rozwój, może nie tak szybki o jakim marzą ale taki na jaki nas stać.
                        • Gość: Karol Re:Kandydat PO już wie, że będzie burmistrzem IP: *.xdsl.centertel.pl 28.11.10, 22:44
                          To odpowiedz merytorycznie, dlaczego wiszą tylko plakaty BBS i burmistrza Października w witrynach w lokalach, do których klucze ma Miasto.
                          -pusty lokal na ul. Brzeskiej były antykwariat
                          - pusty lokal koło policji był tam sklep obuwniczy.

Poodzian ty nie piszesz merytorycznie, ani razu nie użyłeś poważnego argumentu.
                          Merytoryczne argumenty Poodziana to te, kiedy podajesz swoje wymyślone sondy poparcia,
                          jakbyś pracował w OBObie albo innym ośrodku badającym opnie ludzi,
                          merytoryczne argumenty to pewnie takie, że Pawłowicz będzie na sznurku posła Kaczora?
                          Moim zdaniem to zwykła propaganda, a nie merytoryczne argumenty.

Może podawanie adresów do stron z umieszczonymi zdjęciami pajaców na szczudłach są argumentami na poziomie i odpowiednie komentarze są poziomie merytorycznych argumentów?

Może podawanie w wątpliwość zatrzymania przez policję wozu z kierowcą bez dokumentów
                          i z klaunem na dachu, na co przepisy drogowe zabraniają, jest merytorycznym argumentem?

• Gość: Karol Re:Kandydat PO już wie, że będzie burmistrzem IP: *.xdsl.centertel.pl 28.11.10, 23:00
                            A co rozmawiałeś z Pawłowiczem, że napisałeś, że już wie, że nie będzie burmistrzem?
                            Powiedział ci to osobiście?
                            Bo
                            Czy to jest twój argument merytoryczny Poodzian, że piszesz o kimś, czego on sam nie wie?
                            Byłeś u Pawłowicza w domu i przy kawie powiedział ci, że już wie, że nie będzie burmistrzem?
                            Ja widziałem, że Pan Pawłowicz całą sobotę chodził bez czapki, pomimo zimna i padającego śniegu.
                            Więc jeszcze raz pytam, czy pan Pawłowicz powiedział ci, że wie, że nie będzie burmistrzem?

Nie wiem, czy kandydat Platformy czyta ten wpis, ale niektóre powinien przeczytać,
                            jakoby sam Pan Pawłowicz wiedział, jakbyś pisał w jego imieniu.

Nie jesteś rzecznikiem prasowym kandydata Platformy, Pana Pawłowicza, by wypowiadać się w jego imieniu.
                          • Gość: wojtek Re:Kandydat PO już wie, że będzie burmistrzem IP: *.212.200.89.otvk.pl 03.12.10, 23:43
                        • Gość: realista Re:Kandydat PO już wie, że będzie burmistrzem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.10, 15:32
                          Poodzian nie szanujesz tych ktorzy na tym forum naprawde wypowiadaja sie merytorycznie. Twoje komentarza z daleka wala wazylina dla obecnego burmistrza.Co do ,,prawdy" na która się powolujesz- z tego wynika , że prawda jest tylko jedna -twoja prawda, burmistrza prada i gó... prawda.
                          • djmixer1 Re:Kandydat PO już wie, że będzie burmistrzem 29.11.10, 17:23
                            "Psy szczekają, a karawana jedzie dalej". Już PO ptakach....
        • Gość: realista Re: Kandydat PO rozmawiał z ludźmi na mieście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.10, 15:19
          Poodzian- gdyby byly wybory na błazna samorządowego- wygrywasz w I turze, taki jestes champion!
          • Gość: kierowca Re: Kandydat PO rozmawiał z ludźmi na mieście IP: *.209.38.84.otvk.pl 01.12.10, 11:40
            Panie kandydacie proszę zabrać tą przyczepę ze swoim zdięciem z Rynku, bo nie ma gdzie zaparkować samochodu
            • Gość: realista Re: Kandydat PO rozmawiał z ludźmi na mieście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.10, 12:58
              Do kierowcy- problemy z parkowaniem -zażalenia do milościwie nam panującego burmistrza -niech wreszcie pomysli o alternatywnych parkinagach w mieście.
              • Gość: kolo Re: Kandydat PO rozmawiał z ludźmi na mieście IP: *.222.38.84.otvk.pl 03.12.10, 23:36
                KONIEC Z KADENCJĄ PAŹDZIERNIKA I NIC NIE ROBIENIEM
    • Gość: tak będzie Re: Kandydat PO już wie, że nie będzie burmistrzem IP: *.212.200.89.otvk.pl 03.12.10, 23:51
      tak, tak
    • Gość: nie ania Re: Kandydat PO już wie, że nie będzie burmistrze IP: *.212.200.89.otvk.pl 03.12.10, 23:53
      • Gość: ania Re: Kandydat PO już wie, że nie będzie burmistrze IP: *.222.38.84.otvk.pl 03.12.10, 23:56
        Październik wie że przegra i koniec
        • Gość: realista Re: Kandydat PO nie jest burmistrzem IP: *.212.200.89.otvk.pl 06.12.10, 00:03
          Ujadacze z peło przekonaliście się, że nie należy byś hiena!
          Leja bez pracy
          Szponar bez pracy
          Chudy bez pracy
          Za wasze pyskowanie i ujadanie wiele innych osób odejdzie.
          Nie warto pyskować i innych obrażąć
          • Gość: Karol Re: Kandydat PO będzie burmistrzem IP: *.xdsl.centertel.pl 06.12.10, 01:07
            Pryjda bez pracy
            Jerzy Październik bez pracy.
            Miłosz bez pracy

Chociaż może się mylę.
            Czas pokaże.
            Ja widzę za to przebieranie nóżkami pod stołem urzędników miejskich.
            • Gość: trzecia zamiana Re: Kandydat PO napewno nie będzie burmistrzem IP: *.212.200.89.otvk.pl 06.12.10, 02:17
              Karolu dlaczego jesteś taki przykry? O co Ci chodzi?
              Jerzy Październik - emeryt i najprwdopodobniej uczy jeszcze w szkole
              Miłosz - emeryt i jest przewodniczącym miejskiej komisji ds rozwiązywania problemów alkoholowych w Oławie. Obiektywnie oceniając, to przynajmniej Ci coś robili dla innych, a szczególnie jeden z nich.
              Przyznasz mi rację, że sami sobie zaszkodziliście.
              Natmomiast bez pracy faktycznie pozostają:
              Pryjda - bez pracy
              Chudy - bez pracy, ale radny powiatu
              Szponar - bez pracy, ale radny powiatu
              Leja - bez pracy, ale radny Rady Miejskiej w Oławie
              Najprawdopodobniej może być też zmiana Sekretarza Powiatu i Naczelnika Łuciwa. Ale czas pokaże
              • Gość: waldi Re: Kandydat PO napewno nie będzie burmistrzem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.10, 09:08
                do trzeciej zmiany- jeśl piszesz, że Miłosz coś zrobił to faktycznie zrobił jak był w milicji-no potem się zrehabilitował, ale i tak niektórzy starzy mieszkańcy pamiętają co robił
                wiec daj spokój i nie chwal go bo nie ma za co
                a co do Paździrnika to wielkie pokłony za to że wykonywała swój zawód-też mi coś
                • Gość: Karol Re: Kandydat PO napewno nie będzie burmistrzem IP: *.xdsl.centertel.pl 06.12.10, 09:47
                  Pan Czesio nawet należał do Solidarności.
                  To nic, że w latach 90., ale może mówić, "że ja przecież należałem do Solidarności".
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka