Dodaj do ulubionych

Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.11, 07:10
To co wyrabiają twardogłowi posłowie PiSu naczele z J. Kaczyńskim przechodzi wszelkie granice. Czy ludzie są, aż tak ciemni? Nie macie tej szopki już dość. Sprawa katastrofy jest jasna. Nie ma ważniejszych spraw do dyskusji?
Obserwuj wątek
    • Gość: realista Re: Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie? IP: *.208.38.84.otvk.pl 20.01.11, 10:52
      Masz racje Zorro ci ludzi chorzy na władzę przekroczyli wszelkie granice przyzwoitości.Wczorajszy dzień pokazał jak nasz parlamentaryzm cofnął się do epoki sejmu czteroletniego gdzie posłowie urządzali warcholstwo, a kto na tym dzisiejszym warcholstwie cierpi- państwo, bo zamiast zajmować się problemami gospodarczymi codziennie musimy oglądać posłów PiS-u którzy wietrzą nowa zmowę przeciwko państwu wykorzystując tragedie Smoleńską. Wczoraj na mównice sejmową wchodzili kolejno jeden za drugim poseł PiS-u zadawając premierowi takie same bzdurne pytania- cel jeden wyprowadzić pana premiera z równowagi! W tym wszystkim chodzi tylko o jedno; za wszelka cenę prezes chce zdyskredytować PO i przejąć władzę. Co to oznacza dla nas Polaków; pomniki prezydenta w każdym mieście i zerwane stosunki z Rosją, a może zamkniecie granic na wschód.Na szczęście Polacy to mądry naród i nie da się omamić!
    • Gość: Oskar Re: Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie? IP: *.ronus.pl 23.01.11, 01:27
      Kempa, Kamiński, Kaczyński, Macierewicz, Wróbel na pewno przejdą do historii chamstwa w Sejmie. Za sprawą wodza Jarka granice te już dawno zostały przekroczone.
      • Gość: gość Re: Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie? IP: *.ronus.pl 23.01.11, 09:03
        Na jesień wybory ,a więc granie skrzynkami jest dla nich wyzwaniem,ta myśl przewodnia ma ich zaprowadzić do zdobycia władzy
        • Gość: Dawid Re: Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie? IP: *.wroclaw.hypnet.pl 23.01.11, 10:04
          Dlatego ja zagłosuję na SLD lub Palikota.
          • Gość: obserwator Re: Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie? IP: *.212.200.89.otvk.pl 23.01.11, 13:37
            Tych chorych ludzi na wladze jest coraz więcej. PiSowcy przekroczyli wszelkie granice przyzwoitości. A z tymi odszkodowaniami po 250 000 zł, to już całkowita przesada.
            Dość PiS-u. Ale wracając do wyborów samorządowych w Oławie to jak zachowywali się Pełowcy - skandalicznie.
            • Gość: Karol Re: Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie? IP: *.xdsl.centertel.pl 23.01.11, 18:00
              Co uważasz Obserwator za skandaliczne podczas wyborów?
              Pawłowicz prowadził spokojną, rzeczową kampanię, natomiast to wasza kampania była skandaliczna.
              Vide Happening np.
              Po drugie burmistrz w ogóle nie chciał publicznie rozmawiać z mieszkańcami,
              Po trzecie nie przyszliście 2 razy wraz z waszym kandydatem do Ośrodka Kultury na debaty,
              w Urzędach państwowych debaty wyborcze nie mogą się odbywać.
              To było skandaliczne.
              • Gość: obserwator Re: Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie? IP: *.212.200.89.otvk.pl 23.01.11, 22:13
                Karol myślę, że niczym nie różnisz się od tych chorych pisowców z Warszawy.
                A jak chcesz pokazać, że jesteś inny, to powiedz czy z takich ludzi jak niejaki Andrzej z Chrobrego PO jest oczyszczone.
                • Gość: Karol Re: Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie? IP: *.xdsl.centertel.pl 23.01.11, 22:49
                  Najpierw Obserwator sprawdź dokładnie, czy ten pan Andrzej jest członkiem Platformy, bo ja wiem, że nie jest, a ty powinieneś się powstrzymać do czasu, aż będziesz wiedział, że jest tak jak mówisz i będziesz miał jakiekolwiek dowody na swoje hipotezy i świadków, inaczej to jest pomówienie, ale powtarzam, że nic mi niewiadomo, by jakiś Andrzej był członkiem Platformy.
                  Także wychodzi na to, że to ty Obserwator jesteś chory z nienawiści do Platformy i za wszelką cenę szukasz niewyszukanych i nieprawdziwych haków.
                  Ale ja ci spokojnie odpowiadam Obserwator, nie wiem co masz za złe oławskiej Platformie podczas wyborów i do mnie.
                  Sam nie potrafisz odpowiedzieć, dlaczego burmistrz bał się debat w Ośrodku Kultury i rozmowy z mieszkańcami Oławy?
                  Dlaczego zamiast merytorycznych, publicznych metod mieliśmy mowotrawę zza biurka?

To jak Obserwator, obronisz swojej tezy, że Pełowcy zachowywali się skandalicznie, jak to powiedziałeś?
                  Jak mówisz, to mów o członkach, a nie o startujących z Platformy, których było najwięcej ze wszystkich list wszystkich partii.
                  Bo Platforma z takich ludzi, jak ten pan Andrzej z Chrobrego nigdy nie musiała się oczyszczać, bo nigdy takich ludzi Platforma nie miała, jako członków.
                  Tak więc niczym nie różnisz się Obserwator od ubeków, którzy stosowali metody pomówień, które nie mają nic wspólnego z prawdą.
                  Ja wiem Obserwator, nie potrafisz dyskutować, to chociaż napiszesz, że przeciwnik, którego nie potrafisz przekonać argumentami, to przynajmniej porównasz do cytuję "chorych pisowców z Warszawy".
                  Ale tezy o skandalicznym zachowaniu Platformy podczas wyborów samorządowych
                  nie potrafiłeś obronić. Szkoda. A myślałem, że masz jakieś zaskakujące wiadomości na temat członków Platformy.
                  A ty masz takie mocne dowody Obserwator, że nawet boisz się napisać nazwiska tego pana Andrzeja. Używając takich pseudoargumentów, można by każdego pomówić i szkalować, wymieniając jedynie imię.

• Gość: Xedon Re: Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.11, 11:52
                    Ja też w najbliższych wyborach zagłosuje na SLD.
                  • Gość: obserwator Re: Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie? IP: *.212.200.89.otvk.pl 24.01.11, 16:03
                    Karol! Ja nie zbierałem żadnych dowodów, ale miałem okazję słyszeć jak śmiali się na pewnym spotkaniu. Jak przypadkowo znalazł się na liście tzn, że byli ludzie z łapanki, a to wstyd na tak poważną partię. Natomiast na Burmistrza nie miałem wpływu i nie mam.
                    Jak tak bardzo nie odpowiada Wam Burmistrz, to zorganizujcie referendum o odwołanie Rady Miejskiej i Burmistrza - poprę.
                    • Gość: Karol Re: Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie? IP: *.xdsl.centertel.pl 24.01.11, 20:09
                      Nie musisz iść Obserwator do prokuratury, wystarczy, jak przyjdziesz do biura posła.
                      Należy korzystać z dobrodziejstw telefonów komórkowych, które mają wbudowany dyktafon i aparat fotograficzny. Można nagrać czy sfotografować i już mieć jakiś dowód w sprawie, jeśli prokuratura nie przyjmie twoich dowodów, idź do biura poselskiego, tam ciebie wysłuchają.

Nie zrozum mnie źle, ale publiczne na forum pisanie o kimś, że kupował głosy, mimo, że mogę tobie wierzyć, ktoś inny może zmyślając napisać to samo o jakimkolwiek startującym w wyborach.
                      Z tym braniem z łapanki, jak najbardziej się Obserwator zgadzam.
                      Tylko potem wizerunek partii może stracić.
                      Ale to i tak dobrze, bo z SLD kandydował gość recydywista, wielokrotny przestępca, to była dopiero łapanka.
                      • Gość: Viking Re: Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 21:27
                        Karol czy ty potrafisz czytać ze zrozumieniem, czy ta twoja obsesja wyszukiwania afer odbiera ci rozum? Poproś kogoś żeby ci wytłumaczył co miał na myśli :Obserwator, najlepiej, żeby to był ktoś z PO. Swoimi wpisami bardziej szkodzisz niż pomagasz PO

PS
                        I żebyś już nie uruchamiał swoich komórek, jestem zwolennikiem PO i uważam, że Poseł Kaczor dobrze się przysłużył Oławie, a i jeszcze jedno nie pracuję w żadnym urzędzie

• Gość: Karol Re: Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie? IP: *.xdsl.centertel.pl 24.01.11, 21:37
                          Będę Viking pisał co będę chciał i ma w dupie czy pomagam czy szkodzę.
                          Ja nie wyszukuję afer, coś ci się ubzdurało Viking.
                          Ja wiem, ty chciałbyś, by wszelkie afery, dotyczące Platformy pozamiatać pod dywan, tak jak aferę związaną z Sobiesiakiem, Zbychem, Mirem i Grzechem, niestety ludzie i tak będą pisać.
                          Czemu ktoś z Platformy ma mi tłumaczyć, dostanę odgórne zalecenia co mam pisać, a czego nie mogę. Mam wychwalać i pisać jedynie posty pochwalne jedynie słuszne?
                          Rozumiem, że najlepiej uciszyć wszelką krytykę, nawet wewnątrzpartyjną, niech żadna afera nie wydostaje się na zewnątrz, tylko viking powtórzę ci jeszcze raz, w dupie mam ciebie i twoje odgórne zalecenia. Zrozumiałeś.
                          • Gość: Viking Re: Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 21:44
                            To z ostatniej chwili:( o metodach rodem z PiS-u nie wspomnę)
                            "Nie musisz iść Obserwator do prokuratury, wystarczy, jak przyjdziesz do biura posła.
                            Należy korzystać z dobrodziejstw telefonów komórkowych, które mają wbudowany dyktafon i aparat fotograficzny. Można nagrać czy sfotografować i już mieć jakiś dowód w sprawie, jeśli prokuratura nie przyjmie twoich dowodów, idź do biura poselskiego, tam ciebie wysłuchają.
                            Nie zrozum mnie źle, ale publiczne na forum pisanie o kimś, że kupował głosy..."

A teraz ty podaj gdzie obserwator pisał o kupowaniu głosów
                            • Gość: Karol Re: Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie? IP: *.xdsl.centertel.pl 24.01.11, 22:17
                              Nie śledzisz viking postów konkurencji.
                              Ano pisał już kiedyś o panu Andrzeju i kupowaniu głosów.
                              Skoro nie wiesz, nie śledzisz forum, to po co się wypowiadasz.
                              Widzisz była mowa o kupowaniu głosów była, nie śledzisz oławskich forów.

Któryś raz z kolei słyszę o jakimś panie Andrzeju z Platformy, niech pójdzie i to sobie wyjaśni z ludźmi z Platformy.
                              Poszukaj sobie, są posty na forum, w którym jest mowa o kupowaniu głosów.
                              Chyba z grudnia i podaj linka, ale na pewno było już o tym na forum.
                              A teraz idź nadal składaj pokłony przed obrazem Tuska, bo widzę, że krytyki nie przyjmujesz.
                              Ja uważam, że jeśli będzie głośno się dyskutować nawet o trudnych sprawach, to partii nie zaszkodzi bardziej, niż mielibyśmy to zamiatać pod dywan, ma gość coś, wie o czymś, to niech idzie z tym gdziekolwiek, zamiast pisać to na forum?
                              Czyż nie mam racji?
                              A teraz szukaj szukaj viking postów o kupowaniu głosów.
                              • Gość: Viking Re: Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 22:26
                                Karol, tobie po przegranych wyborach przeszła miłość do PO?
                                • Gość: Karol Re: Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie? IP: *.xdsl.centertel.pl 24.01.11, 22:47
                                  Nie należałbym do Platformy, gdybym mi nie zależało.

Zaatakowałeś mnie bezpodstawnie, bo jednak pisano już dokładniej na ten temat, ja wolałbym by wszelkie kwestie zostały wyjaśnione,
                                  by do wyborów nie ciągnęły jakieś domniemania afery.
                                  Lepiej to teraz wyjaśnić, niż w okresie przedwyborczym.

Uważam również, że krytyka partii jest o wiele lepsza, niż sztuczne peany bałwochwalcze,
                                  poniosło mnie, ale podniosłeś mi ciśnienie Viking.
                                  Nie traktuj każdego krytyka jako wroga, tylko próbującego coś naprawić, bo wiele rzeczy w Platformie jest do zreformowania.
                                  Im więcej krytyki i dyskusji publicznej, tym partia, która chce się rozwijać, będzie słuchała głosu ludu, inaczej taka partia, nie chcę by Platforma obawiała się krytyki.
                                  • Gość: tomek Re: Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie? IP: *.209.38.84.otvk.pl 25.01.11, 10:12
                                    karol przepraszam, że Ci to powiem, ale Ty rzeczywiście jesteś chory.
                                  • Gość: elfik Re: Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 17:35
                                    Karol jak Twoja partia ma sie rozwijac jak byle słowo podnosi Ci cisnienie ? Jak zalezy Ci na tym dlaczego nie pozwolisz ludziom pogadac ;Cytat: "Im więcej krytyki i dyskusji publicznej, tym partia, która chce się rozwijać, będzie słuchała głosu ludu, inaczej taka partia, nie chcę by Platforma obawiała się krytyki." koniec cytatu.
                                    Wszystko na ten temat .Pozdrawiam ;)
                        • Gość: Obserwator Do głupka Vikinga IP: *.146.127.204.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.01.11, 10:33
                          Viking masz głupku, nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to zobacz, że 12 grudnia rzeczywiście pisano o kupowaniu głosów przez Andrzeja z Chrobrego

forum.gazeta.pl/forum/w,231,119795373,,Kupowanie_glosow_to_jest_cos_nagannego_.html?v=2
                          • Gość: obserwator Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie? IP: *.212.200.89.otvk.pl 25.01.11, 14:22
                            karol nie podszywaj się za obserwatora i nikogo nie obrażaj w moim imieniu. Jak chcesz podsłuchiwać i nagrywać pijaczków i nie tylko, to zabaw się w dedektywa, a na pewno będziesz miał efekty
                            • Gość: Viking Re: Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 15:10
                              :Obserwator on nie jest w stanie mnie obrazić, pewnym ludziom trzeba pozwolić na więcej
                              • Gość: Karol Re: Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie? IP: *.xdsl.centertel.pl 25.01.11, 20:47
                                A czemu piszesz o mnie, jakie masz prawo pisać, że to ja pod kogoś się podszywam?

Równie dobrze mogę napisać, że to ty napisałeś
                                Jak masz takie same dowody w sprawie tego Andrzeja, to ja się nie dziwię, że piszesz o tym tylko na forum, a nie pójdziesz z tym dalej.
                                • Gość: Karol Re: Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie? IP: *.xdsl.centertel.pl 25.01.11, 20:59
                                  Viking jesteś w Platformie, mogłeś powiedzieć mi to dziś na zebraniu, że jak piszę o Platformie pozytywnie to jest dobrze, ale jeśli piszę negatywnie to jest źle i niedobrze.
                                  Odezwałeś/aś się chociaż raz na zebraniu, zabrałaś głos, bo jak widzę, to przychodzisz
                                  i nie zabierasz głosu, lepiej nie odzywać się, wchodzić wszystkim w d., niż mieć własne zdanie.
                                  Lepiej dla ciebie, gdy się milczy i przytakuje. Brawo.
                                  Dalej kandyduj, ale z takim podejściem, będziesz jedynie kolejną marionetką, która nie ma własnego zdania. A takich przyklaskujących, ani nie zabierających głosu i bez żadnej inicjatywy radnych chyba nie potrzeba.
                                  • Gość: Viking Re: Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 01:04
                                    :Karol aż takim miłośnikiem Platformy to nie jestem, żeby się do niej zapisywać, radnym też nie jestem. Pudło chłopie :)
                                    • Gość: Karol Re: Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie? IP: *.xdsl.centertel.pl 26.01.11, 10:49
                                      Właśnie, więc dlaczego strofujesz mnie za krytykę Platformy, ja chodzę na zebrania, kłócę się i dyskutuję i mam prawo krytykować partię, na rzecz której płacę składki.
                                      Zresztą, jak każdy inny, ale nie strofuj członka partii, który chciałby pewnych zmian, by opozycja była opozycją, a nie tylko kolejnymi radnymi, wstrzymującymi się od głosu.

Ale jesteś sympatykiem Platformy?
                                      Jeśli tak, to zadaj pytanie Obserwatorowi, dlaczego uważa kampanię podczas wyborów samorządowych za skandaliczną, bo ja nic nie wiem o żadnym zachowaniu skandalicznym żadnego z członków Platformy, chodziliśmy z ulotkami w chłodzie i śniegu i dla mnie post o skandalicznym zachowaniu Platformy jest szkalowaniem.
                                      (Post Obserwatora z 23 stycznia)

Więc zamiast się ze mną kłócić, zadaj pytanie Obserwatorowi co było skandalicznego.
                                      Bo zamiast tutaj pisać o Andrzeju, który nawet nie należy do Platformy, niech idzie z tą informacją dalej, a bez dowodów nie powinien pisać na temat pana Andrzeja.
                                      Każdy może się domyślić, kim jest pan Andrzej z Chrobrego (II okręg wyborczy), gdyż była tylko jedna osoba o tym imieniu startująca z listy Platformy, a nie będąca członkiem Platformy.
                                      Jeśli Obserwator nie ma dowodów, to nie powinien pisać na ten temat.
                                      Bez dowodów, nagrania, dokumentów, świadków jest to tylko pomówienie i szkalowanie danej osoby, o której identyfikację nie trudno.

Ile ja rzeczy słyszałem na temat osób z BBS i PIS, ale właśnie słyszałem tylko, nie mam dowodów, więc o tym nie piszę. By kogoś szkalować, najpierw należy mieć o nim sprawdzone informacje, dowód w sprawie.
                                      A mówiąc, że wiem ze słyszenia można o każdym napisać.
                                      Pisząc anonimowo nie zwalnia od odpowiedzialności, za to co pisze Obserwator.
                                      Albo ma dowody, albo ich nie ma i wtedy osoba, która uzna, że została skrzywdzona w ten sposób może wystąpić z oskarżenia prywatnego, na szczęście dla Obserwatora, pan Andrzej nie zagląda do internetu.
                                      Jak piszę, był jeden Andrzej z Chrobrego (II okręg) nie będący członkiem Platformy, tylko startujący z listy, więc o rozpoznanie tej osoby nie jest trudno.

Pisząc, to co słyszało, dowiedziało się ze słyszenia od kogoś, przez kogoś, może być to prawda, ale bez dowodów, albo plotka na temat kogoś.
                                      Myślę, że sprawa nie jest do przegrania, gdyż zidentyfikowanie podanej przez Obserwatora nie jest trudne, wystarczy, że Obserwator podał Andrzej z Chrobrego startujący z listy Platformy oraz forumowicza o nicku Oławianin, który dnia 12 grudnia 2010 roku pisał o kupowaniu głosów przez pana Andrzeja, w temacie "Kupowanie głosów to coś nagannego".
                                      Jeśli tylko słyszał (słyszeli), powinien przedstawić dokładnie od kogo, od jakich anonimowych pijaczków, inaczej nie ma dowodów ani świadków, a w takim przypadku jest to typowe szkalowanie i pomówienie.

ale to już nie tutaj
                                      • Gość: viking Re: Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 11:38
                                        :Karol ja nie strofuję cię za krytykę Platformy, dobrze, że to robisz, tez się wiele rzeczy w jej działaniu nie podoba. Jak by to nazwać, powiedzmy determinacja, z jaką występujesz w obronie PO przy najgłupszym wpisie przynosi według mnie odwrotny skutek niż byś chciał. Uwierz mi, nikt o zdrowych zmysłach nie uwierzy w to, że ktoś tam coś, komuś, po pijaku itd. a jeśli uwierzy, to i tak go nie przekonasz. Drążenie tego przez kilka miesięcy powoduje u większości odruch wymiotny. Patrz Pis – Smoleńsk
                                        Życzę dużo determinacji w reformowaniu PO zwłaszcza oławskiej

• Gość: Karol Re: Nie macie dość oszołomstwa w Sejmie? IP: *.xdsl.centertel.pl 26.01.11, 18:10
                                          Jednak jest dużo osób które uwierzą w zamach i najbardziej absurdalne koncepcje w sprawie Smoleńska, a więc równie dobrze ludzie mogą uwierzyć w taką bzdurę, naszą lokalną.

A każdą plotkę, choćby najgłupszą trzeba dusić w zarodku, gdyż później przed wyborami, powtórzona 1000 razy może stać się prawdą.

Ale dzięki Viking za uwagi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka