GoĹÄ: Wkurw.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 09:26 Kolejny raz oszukuje sie mieszkańców powiatu i bije piankę polityczna przed wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: tez w... Re: Kto bije pianę polityczną na JZS S.A ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 13:49 wszyscy chyba tylko polakowska zachowuje zdrowy rozsądek Odpowiedz Link Zgłoś
matejkoo Re: Kto bije pianę polityczną na JZS S.A ? 15.07.06, 13:53 heh polakowska? cicha woda.. święta to ona nie jest, napewno są lepsi odeniej.. Pan Putyra. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pytajacy Re: Kto bije pianę polityczną na JZS S.A ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 18:22 ciekawe, a moze idzie do władzy po kase, dlatego te festyny i dobroczynność. imprezy tez sponsoruje po kosztach wlasnych, a to znaczy, ze nie bezinteresownie tylko dla kasy. laski boskie juz sobie kupil Odpowiedz Link Zgłoś
matejkoo Re: Kto bije pianę polityczną na JZS S.A ? 15.07.06, 19:34 ma kasy jak lodu i raczej nie jest pazerny, (tak mi się zdaje), jakby chciał po kase to raczej by nie sponsorował tych namiotów, bo raczej mało jest firm które świadczą takie usługi... poza tym, wolisz Szczęśniaka, Skrzydłowskiego ? ludzi z wyrokiem? czy polakowską która też nie jest zbyt czysta? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pytajacy Re: Kto bije pianę polityczną na JZS S.A ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 20:27 słyszałem ze jak on wygra to dobierze sobie ekipe z ludzi obecnie rządzących. mówił mi znajomy, ze tak się dogadał pis z po. przeciw temu kumoterstwu ktos z pis napisal sprzeciw do wyższych władz. co ty na to. nadal wierzysz ze moze byc czysta gra i wygra nieukład Odpowiedz Link Zgłoś
matejkoo Re: Kto bije pianę polityczną na JZS S.A ? 15.07.06, 22:06 wiesz nie należe do osób które słuchają pomówień, a także tzn. 7 wody po kisielu.. tak się składa że znam (był moim sąsiadem) Pana Putyre i uważam że napewno będzie lepiej się nadawać niż, nasz burmistrz, i reszta tej zgrai. Jeśli mi przedstawisz dowody to jestem w stanie może zmienić zdanie.. ale póki co wiele się słyszy a mało dowodó.. to że Szczęśniak i Skrzydłowski mają sprawy to o tym wiadomo.. Pani Polakowska też nie jest święta.. Pan Worwa już pokazał jak steruje spółdzielnią.. nie jestem zachwycony tymi ludźmi, Pan Worwa ma wykształcenie ale na tym się kończy, chyba.. bo jest coraz drożej i drożej o wiele więcej niż w Oławie.. nie komentuje.. ktoś powinien za to polecieć. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pytajacy Re: Kto bije pianę polityczną na JZS S.A ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 22:32 bylem ciekawy co przeczytam i tak jak myslalem same ogolniki. bedzie sie nadawał bo co, bo dlaczego. polakowska nie ejst swięta, bo co. worwa zle działa, bo co. coraz drożej bo no własnie trzeba wiedzieć, że pewne ceny kształtuja radni uchwałami. i na to nie ma wpływu nikt poza burmistrzami i radnymi. ale to trzeba wiedzieć. w olawie spoldzielnia robi moze wiecej, ale prezes jest radnym z kolalicji burmistrza, to jak ma nie robić. jeśli wszyscy wyborcy beda mieli taka wiedzę, to świeć Panie nad naszymi mieszkancami i naszym miastem a nawet powiatem Odpowiedz Link Zgłoś
matejkoo Re: Kto bije pianę polityczną na JZS S.A ? 16.07.06, 12:46 nie pisałeś że chcesz szczegółów... ok Więc Worwa mimo tego iż posiada wiedze i tytuł Dr nie jest moim zdaniem dobry, bo wciąż są podnoszone ceny za wodę itp. ostanio była podwyżka i nie chce mi się wierzyć że 1zł/ m^3 jest spowodowane aż tak drastycznymi podwyżkami cen tego "surowca", doliczają do tego ciągłe podwyżki z tytułów rzekomych remontów zbiera się tego w miesiącu naprawdę dużo a efektów poza ocieplaniem nie widać. Kolejną sprawa jest to, że każe nam się płacić kolosalne rachunki w porównaniu z innymi miastami, za wodę, ścieki... biorąc pod uwagę że jego pracownicy nie potrafią zmienić ocieplenia rur i w ciągu zimy i lata parę razy rozkopują to samo miejsce... obok mojego osiedla rury są już rozkopane z 2 tygodnie za co ciepło ucieka a za nie płacimy MY, więc pytam gdzie tu jest gospodarność? wszyscy zachwalają go za wiedze.. też ma wiedze i ideały ale to są ideały a one nie istnieją.. jakoś nie widzę czym częste podwyżki są motywowane, nalewno nie ciągle rosnącymi cenami na rynku usług i surowców. Wiedza rzecz nabyta ale niech się wykaże uczynkami. Zwalanie wszystkich podwyżek cen, za wodę itp. Na radnych to nonsens, owszem zgodzę się że takowe (decyzje radnych) ale kwestia rozkopanych rur itp. Incydentów gdzie nie potrafią naprawić rozwalonego muru obok śmietnika który zagraża w jakiś sposób choćby bawiącym się dzieciom nie wymaga chyba decyzji radnych. Pani Polakowska, o niej było troszkę na tym forum i J-L powielanie nie ma sensu. Pan Burmistrz i Skrzydłowski .. myślę że nie ma sensu też pisać. Pan Putyra.. moim zdaniem ma kasy „jak lodu” i raczej jego wybór będzie najbardziej optymalny ponieważ ani razu nie słyszałem aby brał udział w jakiś nieczystych interesach, czego nie można powiedzieć o niektórych naszych politykach. Co ma to że ma kasy jak lodu a staruje na burmistrza? to że raczej nie robi tego z powódek materialnych ani tez interesach, bo skoro dotąd sponsorował imprezy to jaki w tym interes? robi to od dłuższego czasu i nie afiszuje się z tym szczególnie, poza tym jego firma z tego co słyszałem nie stoi źle a to znaczy że jest z niego w pewien sposób człowiek interesu, co za tym idzie może dobrze "sterować" naszym miastem, bo miasto jak i Polska to jedna wielka firma. Poza tym jestem za ideą odsunięcia od władzy "kartelu" który na dzień dzisiejszy zasiada w ławach miasta.. ponieważ definitywnie dzieją rzeczy się działy.. tak jak z Panem Kobielarzem, tym państwu już dziękujemy, niech ktoś nowy ma szanse się wykazać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: autor Re: Kto bije pianę polityczną na JZS S.A ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 01:11 No to mało wiesz! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Kto bije pianę polityczną na JZS S.A ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 12:18 faktycznie mało. i nie mówi się na dzien dzisiejszy tylko po prostu dzisiaj albo obecnie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Kto bije pianę polityczną na JZS S.A ? IP: 212.160.172.* 17.07.06, 07:20 Tak słyszałam że ten ktoś to Kobielarz. Robi dym, że PiS nie wystawił jego na burmistrza.On sie po cichu ułozył z Polakowską i jak mu plany pokrzyżowali nie zgadzając się na żadne układy to robi dym i sieje plotki.Zrobili bardzo racjonalnie nie wystawili żadnego ideowca tylko poprostu dobrego gospdarza.Jak ktoś potrafi zarządzać swoimi finansami firmy która działa na terenie całej Polski i obraca dużym kapitałem, to napewno poradzi sobie z rozwojem i finansami gmniy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eska_pin Re: Kto bije pianę polityczną na JZS S.A ? IP: 212.160.172.* 17.07.06, 07:45 Czyżby to rozżalony Kobielarz kolejny raz rozsiewał poloty i siał dym? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zniesmaczony Re: Kto bije pianę polityczną na JZS S.A ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 09:18 jak to czytam, to wierzę, że nie warto wychylać sie i robic coś uczciwie. ludzie pragną oszustw, matactw i kombinatorów. normalni przegrywaja z przypięta etykieta. koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
matejkoo Re: Kto bije pianę polityczną na JZS S.A ? 16.07.06, 12:51 każdy zagłosuje jak chce, ale warto się zastanowić czy jest sens ciągnięcia ciągle tych samych ludzi, i darowania im ich win. Może ktoś nowy? dać szanse sie wykazania jakiemuś nowemu? bo osobiście mam dość tego co się dzieje w J-L, skopane ronda.... zbędne pomniki, zero kultury.. no przepraszam, owszem postała strefa i firmy zaczeły inwestować, za to dzienkujemy Panu Burmistrzowi ale czy czasem jego czas już się nie skończył? nie za dużo tego dobrego? trzeba mieć honor i odejść, a nie błagach w jakiś żałosnym spamie w skrzynce swoich obywateli (co miało miejsce po jego jeździe na 2 gazach:D) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kojak Re: Kto bije pianę polityczną na JZS S.A ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 16:48 Precz ze Szczedniakiem i starym układem mafijnym trzymajacym władzę w J-L od 12 lat-porównywalny do Cosa Nostra . Żadamy rozliczenia sprzedazy działek w Miłoszycach . Worwa umie to rozwikłac bo jest przynajmniej rasowy ekonomista i za morde złodziei rozliczyc.W Poznaniu ,warszawie ,Wałbrzychu ABW kuje w bransolety za niegospodfarnośc a w Jelczu siwete krowy Odpowiedz Link Zgłoś
matejkoo Re: Kto bije pianę polityczną na JZS S.A ? 16.07.06, 17:04 no niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zniesamczony Re: Kto bije pianę polityczną na JZS S.A ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 17:28 A Pan nadal tylko ogólniki, no niestety. widac u Pana wyraźny brak elementarnej wiedzy o samorządzie i lokalnej polityce, ale byłego sąsiada lubi Pan widać. sponsorował Panu jakąs imprezkę? Odpowiedz Link Zgłoś
matejkoo Re: Kto bije pianę polityczną na JZS S.A ? 17.07.06, 17:48 tak 8 a nawet 64 imprezy, same libacje.. człowkieku? a co ma Ci napisać? skany dokumentów ? jeżeli to dla Ciebie ogólniki to albo nie znasz znaczenia słowa "ogólnik", ciekaw jestem jak u Ciebie wyglądają konkrety, zapewne wszystko udokumentowane co do min.. smieszny jesteś doprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
matejkoo Re: Kto bije pianę polityczną na JZS S.A ? 17.07.06, 17:48 * bez słowa "albo" Odpowiedz Link Zgłoś
matejkoo Re: Kto bije pianę polityczną na JZS S.A ? 17.07.06, 17:49 może nie umiemy czytać? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: taxa Re: Kto bije pianę polityczną na JZS S.A ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 09:41 hah ale smieszne Odpowiedz Link Zgłoś
matejkoo Re: Kto bije pianę polityczną na JZS S.A ? 19.07.06, 16:24 widzę dużo masz do powiedzenia.. to świadczy o inteligencji a reczej jej braku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: f-16 Re: Kto bije pianę polityczną na JZS S.A ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 08:42 inteligentny poziom dialogu!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: były pracownik Re: Kto bije pianę polityczną na JZS S.A ? IP: 82.160.156.* 27.11.06, 21:56 no kto powiedz kto? Odpowiedz Link Zgłoś