Dodaj do ulubionych

Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą?

IP: 195.68.233.* 17.10.06, 07:43
W Oławie kandydaci na burmistrza nie wszyscy posiadają wyższe wykształcenie.
Czy osoba nie posiadajaca wykształcenia winna kandydować wogóle na
burmistrza miasta? Czy m. Oława zasługuje na burmistrza nie posiadającego
wyższego wykształcenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: teks Re: Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 08:06
      a czyn Polska zasługiwała na Prezydenta po szkole zasadniczej zawodowej
      przyzakładowej w Gdańsku co?
      • Gość: wyborca Re: Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą IP: 195.68.233.* 17.10.06, 09:10
        Faktycznie, że tak było ale w Oławie takiego błędu nie powinno być
        • Gość: rezun Re: Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 09:15
          takich zadupi jak Oława jest w Polsce kilka tysiecy .Ustawa tego nie
          zabrania ,decyduje wyborca i wszystko na ten temat.
          • ankekon Re: Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą 17.10.06, 09:42
            w zasadzie wykształcenie nie jest aż tak istotne... Konieczne jest aby osoba
            kandydująca prezentowała odpowiedni poziom kultury osobistej i chciała (+miałą
            koncepcję) coś zmienić w tym mieście...
            • Gość: Oławianin Re: Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą IP: 81.219.156.* 17.10.06, 19:13
              Uważam, że tak. Burmistrz jest reprezentantem miasta i powinien mieć skończone
              studia, powinien znać języki obce i nie powinien być skazany sądownie. Dobrze
              dla Oławy będzie jak zostanie drugą kadencję p. Październik. Mimo, że nie jest
              młody, jeszcze mu się chce. W odróżnieniu od swojego zastępcy, który oprócz
              dłubania w nosie i bawieniu kolejkami nie robi nic. Nie pomogą mu jego plakaty,
              które naklejane są dosłownie wszędzie. Mam nadzieję, że po wyborach po sobie
              posprząta.
              • Gość: gosc Re: Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 07:51
                Premier W.,Brytanii Tonny Blair nie ma studiów wyzszych i jak dobrze sobie
                radzi i zna angielski do tego chce i jeszcze moze.hehehe
                • Gość: obserwator Re: Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą IP: 82.160.156.* 18.10.06, 15:35
                  Z kandydatów na Burmistrza Oławy żaden obcych języków nie zna. Również żaden z
                  nich nie ma takiego doświadczenia jak F.Październik to prawda. Mam do niego
                  uwagi ale do pozostałych znacznie większea nawet bardzo duże. Według mojej
                  oceny ten jego zastępca, który stał się konkurentem winien wycofać się i to
                  byłoby dla niego najkorzystniejsze. To co zrobił to jest nie do przyjęcia. Już
                  gdyby ktoś inny z tej partii wystartował to byłoby inaczej odbierane. Ale jest
                  jak jest. Oceniając tych kandydatów uważam, że wybory na Burmistrza Oławy wygra
                  p.Październik i jego urupowanie. Jestem za tym aby Październik bez żadnej
                  koalicji w Oławie miał większość i będzie za wszystko odpowiadał. Gdyby tak
                  było będzie wiadomo do kogo mieć pretnsję. Więc ośmielam się zaproponować
                  oławianom aby głosowali na Października Fr. i kandydatów na radnych z
                  Bezpartyjnego Bloku Samorządowego. Dla m.Oławy i mieszkańców jest to
                  najkorzystniejsze rozwiązanie
                  • Gość: hugo Re: Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 08:03
                    Pażdziernik to stary układ przemalowanych czerwonoskórych karierowiczów.
                    Podobnie zachowuje sie Pan Miłosz zmieniając co chwilke ugrupowanie w
                    zalezności od interesu jaki moze mieć .
                    • Gość: wyborca Re: Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą IP: 82.160.156.* 19.10.06, 13:09
                      hugo - napewno jesteś konkurentem i z zazdrości tak piszesz ale w przekonaniu
                      zdajesz sobie sprawę, że nie masz racji. Poprostu masz problem. Ja popierem z
                      całą stanowczością propozycję obserwatora i dołanczam się do apelu kierowanego
                      do mieszkańców Oławy
                    • Gość: oławianka Re: Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 20:28
                      dobrze by było żeby był,musi mieć co najmniej maturę nie wyobrażam sobie byłego
                      pracownika fizycznego w roli burmistrza.Co do samych kandydatów to uważam ,że
                      pora najwyższa by ze sceny usunął się Niemirowski oraz Październik.Co oni
                      zrobili dobrego dla Oławy,widzę codziennie na naszych rozjeżdżonych ulicach.
                      Zachwalany Październik utrzymuje na siłę OCKF swoje byłe miejsce pracy,wydaje
                      nasze pieniądze na relikt komuny,który zatrudnia ok 5,6 osób +utrzymanie biur
                      itp.dla zakresu obowiązków wystarczających dla najwyżej jednej osoby z
                      komputerem.wg mych wyliczeń koszt utrzymania OCKF to ok.50000 tys.m-nie
                      wyrzucone w błoto i Ktoś go tu chwali
                      • Gość: ulka Re: Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą IP: *.chello.pl 19.10.06, 21:26
                        dobrze poinformowana osoba pisała przede mną. jedna tylko nieścisłość. obecny
                        burmistrz jest podobno nadal pracownikiem OCKF tylko oddelegowanym do pracy w
                        samorządzie. na ile lat? a może dożywotnio?
                        • Gość: zwykły mieszkaniec Re: Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą IP: 82.160.93.* 19.10.06, 21:40
                          Obserwują od dłuższego czasu wypowiedzi na forum i stwierdzam ze są to tylko
                          wypowiedzi kilku osób którym zalezy zeby wygrał Październik. A ja sie pytam co
                          on zrobił przez te lata, on rządzi już ok.20 lat z małymi przerwami. jak na ten
                          czas to zrobił zbyt mało. Kaczor, typowy dorobkiewicz bez wykształcenia,
                          Leszczak - kto to jest? Niemirowski, tez ma wady ale jest najlepszy z nich
                          wszystkich, ma pomysły i chęci tylko jest tłamszony przez Października. Komuch z
                          niego żaden, wiecej w kościele przebywa niż gdzie indziej. Ja postawie na niego,
                          zaryzykuje bo Oławie potrzebne są zmiany odważne, dla ludzi zwykłych.
                          • Gość: normalny wyborca Re: Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą IP: 82.160.156.* 19.10.06, 22:32
                            Człowieku to nawet grzech o tym myśleć. On nie dorusł jeszcze do takiego
                            stanowiska. Gdyby to nie z SLD
                          • Gość: Hamer Re: Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą IP: 81.219.156.* 19.10.06, 23:12
                            Niemirowski to obibok do kwadratu. Jest zięciem dawnego dyrektora Ogólniaka
                            Rosoła. Komunista całą gębą ostatnio faktycznie pokazuje się mocno w
                            kościelemyśląc, że przybędzie mu głosów.
                            Nie w czym wybierać, jeżeli pójdę na wybory to oddam głos na Października ale
                            na zasadzie najmiejszego zła.
                        • Gość: oławianka Re: Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 19:40
                          jestem tu ponownie,błagam nie wybierajcie burmistrza na zasadzie mniejszego zła,
                          lepiej chyba spróbować czegoś/wtym wypadku kogoś/nowego.Faktycznie nie ma na
                          kogo oddać głosu,ja wobec tego spróbuję na nowego.Nie będzie to na pewno nikt z
                          rodziny Październików,Niemirowskich,Polakowskich.Wybór został niwielki.Rodziny
                          mam już dość na wyższych stołkach.Jeden z kandydatów chyba nie ma i nie miał
                          nikogo z rodziny we władzach.
                          • Gość: wyborca Re: Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą IP: 82.160.156.* 21.10.06, 21:36
                            Ten co pozaklejał przystaniki komunikacji miejskiej swoim wizerunkiem chodzi po
                            domach oławian i prosi o głosowanie na niego. Facet ośmiesza się gdyż owszem
                            bierzemy od niego tą kłamliwą ulotkę z rodziną ale nigdy nie zagłosujemy na
                            niego. To nie jest żaden fachowiec. Gdybym miał oddać na niego głos to wolałbym
                            oddać na muzyczkę. Facet nie zawracaj ludziom głowy swoim kłamstwem bo to co
                            opowiadasz jest nierealne
                            • Gość: gru Re: Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 10:34
                              powinien umieć przynajmniej pisac i czytać
                              • Gość: Sylwia Re: Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą IP: 82.160.156.* 25.10.06, 14:36
                                Będąc na zakupach w Kauflandzie ze znajomymi, widzieliśmy planszę na stodole z
                                wizerunkiem Niemirowskiego i Kaczora. Faktycznie oni obydwaj nadają sie tylko
                                do tej starej stodoły. Jeden doniczego i drugi. Ale Kaczor ma hasło
                                cyt. "uzdrowi Oławę zwykły człowiek". Ludzie to aż wstyd, że osoba
                                niewykształcona na obecne czasy pcha sie na Burmistrza. To tylko w Oławie coś
                                takiego może być!
                                • Gość: obserwator Re: Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą IP: 82.160.156.* 29.10.06, 08:01
                                  Burmistrz powinien być osobą wyksztalconą i posiadać praktykę w pracy
                                  samorządowej. Takie jest moje zdanie.
                                  • Gość: lojal Re: Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 08:16
                                    burmistzr powinien umiec pić dobre syropy , byc curwa w mafii lokalnej i scieme
                                    robic głupawym mieszkańcom .
                                    • Gość: ehh Re: Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 21:46
                                      Wypominanie komus wyksztalcenia swiadczy tylko o was samych:)... Szkoda mi
                                      was... W dzisiejszych czasach mozna je zdobyc na rozne sposoby dla mnie nie sa
                                      zadnym miernikiem... Moze gdyby ktorys z kandydatow skonczyl jakas renomowana
                                      uczelnie zaimponowaloby mi to, w innym wypadku posiadanie jakiegokolwiek
                                      wyksztalcenia czy tez jego brak nie ma zadnego znaczenia... Chyba wiem o co tu
                                      chodzi, wy biedne zuczki tyracie na "uniwerku" czy "polibudzie" ( czym sa
                                      dzisiaj te uczelnie? chlebem powszednim) a taki Kaczor bez wyzszego i tak ma
                                      wiecej siana.... Przykre? Powiecie, ze kradnie, oszukuje, a pewnie w koncu nikt
                                      nie ma prawa miec wiecej od was :) A jednak, ludzie bez wyksztalcenia tez
                                      mysla;] Tak sobie to napialam, do inteligentniejszych to dotrze.... reszta mnie
                                      nie interesuje... Plujcie w innych dalej zazdrosnicy "z wyzszym"
                                      • Gość: XY Re: Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą IP: 82.160.156.* 15.11.06, 10:45
                                        >Burmistrz winien być wykształcony i z doświadczeniem w pracy samorządowej. Do
                                        tego stanowiska wszelkie kryteria spełnia Październik.
                                        >Oława nie potrzebuje Burmistrza przywiezionego w teczce czyli panią Leszczak
                                        > PiS robi to samo co kiedyś PZPR a obecnie SLD
                                        • Gość: obserwatorka Re: Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą IP: *.chello.pl 15.11.06, 11:53
                                          napisal klakier... w teczce to przed laty byli przywożeni urzędnicy a o ile
                                          mnie pamięc nie myli to pan październik wywodzi się z urzędu za komuny jeszcze
                                          według mnie to po prostu dzisiejszy układ boi sie kogoś nowego i dlatego sieje
                                          demagogie
                                          • Gość: jolka Re: Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą IP: 82.160.156.* 15.11.06, 22:07
                                            Obserwatorko twierdzę, że jesteś trochę nawiedzona. Nikt nie boji się
                                            odnowienia ale przez fachowca. Ponadto burmistrzem miasta winien być
                                            mieszkaniec tego miasta a nie osoba przwieziona w teczce. To, że tutaj
                                            pracowała czy pracuje to o niczym nie świadczy. Ja też twierdzę, że pani
                                            leszczak jest przywieziona w teczce jak za czasów pzpr-u i na to nie godzę się.
                                            Ponadto jest to osoba żaden fachowiec i za stara na takie stanowisko. Karierę
                                            polityczną mogła rozpocząć 10 lat temu
                                            • Gość: obserwatorka Re: Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą IP: *.chello.pl 16.11.06, 08:04
                                              no to w oławie rafałek nie miałaby szans przy takim myśleniu oławian
                                              zakompelksieni i przestraszeni nowego
                                              • Gość: obserwatorka Re: Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą IP: *.chello.pl 16.11.06, 08:05
                                                ale sądzą po tym jak piszesz boi to wcale nie dziwię śię że bronisz starego
                                                bezpiecznego układu współczuje
                                                • Gość: zorro Re: Czy burmistrz powinien być osoba wykształconą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 08:49
                                                  Czytając Państwa posty dochodzę do jedynego według mnie słusznego wniosku.
                                                  SPROWADŹMY KOGOŚ ZE WSCHODU

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka