Gość: Jarek IP: *.chrobrego18.ronus.pl 30.06.07, 22:55 prosze o wypowiedzi, bowiem ciekawi mnie za co mieszkańcy Oławy kochaja to miasto, dlaczego tu włąśnie mieszkają, co lubią i co im sie podoba.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oko997 Re: Za co kochacie to miasto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:41 Mam ogromny sentyment do miasta Oławy,ponieważ tam się urodziłam,a jako nastolatka często tam przebywałam.Pozdrawiam wszystkich mieszkańców Oławy-Opolanka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: Za co kochacie to miasto? IP: *.210.200.89.otvk.pl 09.04.08, 18:57 Temat bardzo ciekawy ale szkoda, że tak mało jest wypowiedzi na ten temat. Ja kocham to miasto, widać zmiany bardzo pozytywne. Miasto pięknieje i to dzięki Burmistrzowi oraz niektórych radnych. Nie wymieniam po nazwisku gdyż wiem, że zaraz będziecie obrzucać ich blotem. To fajnie, że będzie obwodnica Oławy i kryta pływalnia. Powiem tylko tyle, że ja nie popieram radnych z SLD i PiS-u. Pozostałych pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Za co kochacie to miasto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 21:17 ja kocham to miasto za wszystko ma swoją historie ciekawą przeszłoś lerzy nad dwoma rzekami co dodaje jej uroku rzec mozna ze jestesmy na wyspie brakuje nam tylko miesc gdzie spokojnie mozna wyjsc wieczorami a tak pozatym jest tu naprawde pieknie mamy zbytki park niedaleko lasy wszędzie jest blisko jedyne co nam tu nie jest potrzebne to ruch cierzarówek a tak na koniec jedno słowo do tych którzy beda sie tu wypowiadac nie mowcie ze cos w tym miescie jest zasluga radnych polityków nie piszcie ze lubicie taką albo inna partie jak to uczynila "gosia" bo zrobi sie z tego postu kolwjna walka polityczna wypowiadajcie sie tylko na temam na jaki ten post został utworzony pozdrawim wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Za co kochacie to miasto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 12:47 Myślę że niektórzy z was powinni cofnąć się do szkoły podstawowej - analfabeci ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Analfabeci !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 13:14 A może osoba która to pisała jest dyslektykiem Panie porządny? Zamiast po polsku doszukiwać się wad u innych lepiej przeczytaj temat dyskusji - ja tam nie widzę tytułu ORTOGRAFIA. Jakie to małe i polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oficer... Re: Za co kochacie to miasto? IP: *.171.192.186.static.crowley.pl 07.02.09, 13:52 ZA kobiete mego serca.....Zbyszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiaczek Re: Za co kochacie to miasto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 07:29 Niestety nie mieszkam już w Oławie ale może niebawem wrócę. Miasto jest pięknie odnawiane jak tylko przyjeżdżam to wiem gdzie z dzieckiem wyjść na spacer wszędzie blisko i zielono bardzo mi się podoba. Pozdrawiam mieszkańców Oławy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: Za co kochacie to miasto? IP: *.210.200.89.otvk.pl 15.04.08, 14:56 Mnie też Oława bardzo się podoba. Jeszcze jak będą lepsze drogi i kryta pływalnia to naprawdę Oława będzie odwiedzana przez ludzi z sąsiednich okolic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Za co kochacie to miasto? IP: *.208.200.89.otvk.pl 10.09.08, 18:15 mieszkam w oławie ok 10 lat i powiem krótko,tego miasta nie da się kochać ani nawet lubić.Jest szare obskurne i nudne.Nawet chyba władze tak uważają skoro nic z tym nie robią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Za co kochacie to miasto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.08, 21:48 po części potwierdzam.....mieszkam w oławie ok 15 lat i powiem krótko,tego miasta nie da się kochać ani nawet lubić.Jest szare obskurne i nudne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! masakra!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Za co kochacie to miasto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 07:31 Czemu się nie wyprowadzicie z Oławy, jak się miasto nie podoba? Jest tyle innych miast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Za co kochacie to miasto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 16:21 poniewaz mam pod opieką dwie starsze osoby z którymi nie możliwości przeprowadzki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Za co kochacie to miasto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 08:47 Miasto Oława jest beznadziejne.Nigdy nic się w ni nie działo i nie dzieje.Najlepszym przykladem jest Ośrodek Kultury,gdzie pracuje banda nierobów,kolejnym sprawa połowicznie czynnego mostu oławskiego. W Oławie mieszkam tylko i wyłacznie ze względu na rodzinę,jesli chcę coś zjęść,pójść do kina,zrobić większe i tańsze zakupy- zwłaszcza do domu to jadę do Wrocławia lub Laskowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Oławianka i ok Re: Za co kochacie to miasto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 19:44 Oława to miasto w którym się nic nie dzieje!!!!!!!!! szara,brudna i władze tylko obiecują.....np basen.....itp. duzo by pisać!!!!!!!!!!!dziura,dziura,dziura pozdrawiam ps nie mam możliwosci się wyprowadzić z tego miasta nad czym ubolewam strasznie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romcio Re: Za co kochacie to miasto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.08, 00:59 A ja kocham to miasto za to że większość starych kamienic zostało pokątnie sprzedane Oławskiej klice, że sprzedano za bezcen większość terenów w Stanowickiej strefie ekonomicznej w śmiesznych przetargach na które stawiali się tylko "swoi" kupujący - nawet jeszcze teraz, a potem sprzedają je za prawdziwe pieniądze, za tą ochydną doskonale się znającą klikę kolesi, za umarzanie podatków przedsiębiorcom Oławskim którzy w swoich garażach parkują kilka sztuk porsche, za nierozwiązanie sprawy Miłoszyc - za to wściekłe ściganie spraw błachych (wyniki muszą być!), za to że jeszcze niedawno naszą Oławą rządzili ludzie z Jelcza, za Pana Miłosza, za naszych dzielnych policjantów nie mogących się już doczekać emerytury, korków na drogach, za prezesów banku obmacujących w aucie swoje pracownice a potem upijających się do nieprzytomności i robiących zadymę na komisariacie - oczywiście sprawa zatuszowana bo to przecież prezes, za wójta z wyższym wykształceniem, za piękny kryty basen, za kierowników i naczelników którzy nigdy nie wygrali żadnego konkursu na stanowisko, za te piękne supermarkety a zwłaszcza ten na Strzelnej - na tym gruncie koleś a nie miasto zrobił ładna kasę, za nasz piękny most na Odrze. Jak tego miasta można nie kochać? Dalej nie chce mi się już pisać. Raczej rzygać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Za co kochacie to miasto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 08:21 brawo !!!!!!!!!! popieram w kazdym słowie jw, tylko co dalej ? Wydaje mi się ze te nasze pisanie to po prostu syzyfowa praca :( szkoda bo pisałam już w kwietniu w tym poscie i lepiej nie jest, a właśnie gorzej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Za co kochacie to miasto? IP: *.210.200.89.otvk.pl 04.12.08, 10:16 A ja jestem innego zdania. Każdy normalny człowiek dostrzega zmiany na lepsze. Tylko wściekłe wilki nie widzą zmian w naszym mieście. Myślę, że Burmistrzowi zależy na tym aby zrobić więcej i szybciej ale wszystko rozbija się jak zawsze o pieniądze. Trochę wyrozumiałości. Ale to dobrze, że normalni ludzie uciekają z PIS-u jak np. pan Markiewicz i pani Leszczak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Za co kochacie to miasto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 22:27 oj polityka, polityka zreszta jak wszędzie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przypadkowy Re: Za co kochacie to miasto? IP: *.210.200.89.otvk.pl 05.12.08, 22:03 Do Romcia! "są chorzy, którzy są nieszkodliwi i są chorzy szkodliwi - takim jesteś Ty". Napisz coś więcej o tym prezesie banku, bo to może być interesujące! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romcio Re: Za co kochacie to miasto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.08, 23:50 A co chcesz słuchać chorego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przypadkowy Re: Za co kochacie to miasto? IP: *.210.200.89.otvk.pl 06.12.08, 21:28 A wiesz, że posłucham! O tym presesie banku może być ciekawy temat. Chciałbym też upewnić się, czy o tym samym myślimy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: Za co kochacie to miasto? IP: *.210.200.89.otvk.pl 08.12.08, 23:06 Krytyka jest prawem demokracji i cechą ludzką. Każdy ma prawo do krytyki pod warunkiem, że jest merytoryczna. Można krytykować Burmistrza, radnych Rady Miejskiej, byłego ściemniacza samotnego wilka, Wójta, Starostę itp. Ale Wy krytykujecie niektórych bo im zazdrościcie - to jest Was sposób na życie. Wy krytykanci tworzycie swoisty klan klakierów, bo mówicie jednym głosem. Niech ktoś z Was krytykantów pochwali się jakimkolwiek uczynkiem dla naszego miasta. Może Wy jesteście z tych "pleć pleciugo-pleć". Należy rozdzielać krytykę od plotkarstwa. Mam nadzieję, że autor Romcio w swoim poście z dnia 3.12.2008 r. z godz. 00,59 napisał prawdę o prezesie banku. Czy w tej sprawie jest jakiś zamieszanie wokół niego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romcio Re: Za co kochacie to miasto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 21:01 Romcio do Teresy: Psy szczekają karawana jedzie dalej Tereska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: do romcja!!! IP: *.210.200.89.otvk.pl 22.02.09, 21:24 Kochany bądź konsekwentny i jak zacząłeś pisać o Prezesie Banku to podaj konkretne fakty. Podaj co faktycznie nawywijał ten Prezez Banku - ponoć leżał pijany na jezdni tak?, podaj skład patrolu załatwiającego tą interwencję? Czy był to Policjant i Strażnik Miejski? Czy Prezes Banku uderzył interweniującego funkcjonariusza i czy naubliżał im? Czy z miejsca interwencji do komendy został dowieziony w kajdankach? Co dalej działo się w budynku komendy? Kto dzwonił po syna Prezesa Banku żeby zabrał go z komandy? Kto prosił strażnika miejskiego żeby nie pisał w notatce, że Prezes Banku przyłożył mu i czy coś takiego było? Dlaczego nie został zatrzymany jak przeciętny śmiertelnik za takie zdarzenie? Czy po tym zdarzeniu Policja i Straż Miejska była sponsorowana przez tego Prezesa Banku?. Ciekawe co jest o tym zdarzeniu w materiałach Policji? Może jakiś dziennikarz przeprowadzi w tej sprawie śledztwo. Funkcjonariusze załatwiajacy tą interwencję muszą powiedzieć prawdę jak było, bo jak będą coś ukrywać to różnie może być. To może być ciekawy temat - np. promocja dla Oławy!!! Odpowiedz Link Zgłoś