monika_z_kalisza 11.03.06, 12:49 Co czytam wasze forum to zawsze jakieś wąty do Kalisza. Zazdrość przez duże Z...... Odczepcie się w końcu od Kalisza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
intermasterkalisz Re: co was ten Kalisz tak boli? 11.03.06, 13:54 U mnie w grupie jest wiele osób z Ostrowa i jest ok. Na pojednanie zjedliśmy bażanta smażonego z cebulą i to rozwiało ewentualne animozje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bgp Re: co was ten Kalisz tak boli? IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 11.03.06, 18:32 Odnoszę cały czas wrażenie, że to właśnie niektórzy z Kalisza .... niektórzy! mają całą furę kompleksów, zero kultury...nie nawet o kulturze mowy być nie powinno! Dlatego nie wierzę, że kilku prymitywów potrafi wzniecić a pogłębić animozje, ba, nawet nienawiść! Pozdrawiam Kalisz i Ostrów Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gt Re: co was ten Kalisz tak boli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 18:57 ostrow to dziura a chce sie rownac z Kaliszem: kochani ostrow spokojnie mozemy przyrownac do krotoszyna czy pleszewa albo przygodzic ale nie do Kalisza Odpowiedz Link Zgłoś
viska_czwa Re: co was ten Kalisz tak boli? 12.03.06, 07:38 ty to najlepiej sie nie wypowiadaj na tym forum czestochowianku! I nie przynoś wstudy mojemu miastu!! Także i twojemu!! Poza tym to co napisałes to skan z forum Kalisza.... :P Odpowiedz Link Zgłoś
sector11 Re: co was ten Kalisz tak boli? 13.03.06, 11:34 To nie jest osoba z Czestochowy. Po coktos z czestochowy mialby wypisywac takie bzdury? Ze smutkiem stwierdzam fakt, ze to jest osoba z Kalisza! Co do odpowiedzi na temat watku... Nie wiem co Kalisz boli. Wiem tylko, ze w animozjach miedzy Ostrowem a Kaliszem prym w szerzeniu niezgody jest po stronie Kalisza. Oczywiscie takich ludzi jest tylko kilku. Wbrew pozorom, czytajac internetowe fora mozna by wywnioskowac, ze takich osob jest okolo 5-10. To jednak nieprawda! Sa ttylko dwie lub max 3 osoby z Kalisza, ktore ciagle opluwaja inne miasta, a Ostrow w szczegolnosci. Podpisuja sie roznymi pseudonimami, ba! Nawet maja pare kont zarejestrowanych! Ok, bede szczery - znam tylko dwie osoby, ktore okrutnie nienawidza Ostrowa i przy kazdej wypowiedzi pieja dniego nienawiscia - emerty "wielkopolskawschodnia" podisujacy sie tez "ww" oraz pewien malolat mieszkajac na kaliskim Dobrzecu ktory sie podpisuje w najrozniejszy sposob, od "mlody" zaczynajac po "mlody-dobzrec" oraz wiele, wiele innych. Naprawde jeszcze nie widzialem, zeby ktos z Ostrowa wypowiadal sie jakos negatywnie, a juz napewno nie obrazliwie o Kaliszu, nie bedac sprowokowanym. Wszelkei wasnie da wlasnie od strony Kalisza (2 wymienione osoby) ktore przesadnie gloryfikuja Kalisz, wyolbrzymiajac wszystkie jego cechy, oraz sprowadzaja Ostrow do roli "wioski". Jakiesa tego przyczyny, ciezko okreslic. Na pewno u podstaw leza jakies problemy psychologiczne, ktore z pewnoscia da sie leczyc. Wsrod normalnych ludzi z Kalisza i Ostrowa nawet jesli jakies animozje wystepuja to sa one skrywane, bo pzreciez chodzi o to, zeby dzialac wspolnie, a nie przeciw sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tr Re: co was ten Kalisz tak boli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 17:06 a ja jestem z częstochowy i sądze ze ostrów to głęboka popidówa:P i myśl se ze jestem z Kalisza mam to w dupie ostrow i tak bedzie wioskaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
matusek6 Re: co was ten Kalisz tak boli? 14.03.06, 06:56 tak czy siak prawdziwą wsią jest czestochowa, wystaczy popatrzec na jej forum, co chwile są takie posty. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodykalisz Re: co was ten Kalisz tak boli? 13.03.06, 18:42 sector11 napisał: > To nie jest osoba z Czestochowy. Po coktos z czestochowy mialby wypisywac takie > > bzdury? Ze smutkiem stwierdzam fakt, ze to jest osoba z Kalisza! > Co do odpowiedzi na temat watku... Nie wiem co Kalisz boli. Wiem tylko, ze w > animozjach miedzy Ostrowem a Kaliszem prym w szerzeniu niezgody jest po stronie > > Kalisza. Oczywiscie takich ludzi jest tylko kilku. Wbrew pozorom, czytajac > internetowe fora mozna by wywnioskowac, ze takich osob jest okolo 5-10. To > jednak nieprawda! Sa ttylko dwie lub max 3 osoby z Kalisza, ktore ciagle > opluwaja inne miasta, a Ostrow w szczegolnosci. Podpisuja sie roznymi > pseudonimami, ba! Nawet maja pare kont zarejestrowanych! > Ok, bede szczery - znam tylko dwie osoby, ktore okrutnie nienawidza Ostrowa i > przy kazdej wypowiedzi pieja dniego nienawiscia - > emerty "wielkopolskawschodnia" podisujacy sie tez "ww" oraz pewien malolat > mieszkajac na kaliskim Dobrzecu ktory sie podpisuje w najrozniejszy sposob, > od "mlody" zaczynajac po "mlody-dobzrec" oraz wiele, wiele innych. Naprawde > jeszcze nie widzialem, zeby ktos z Ostrowa wypowiadal sie jakos negatywnie, a > juz napewno nie obrazliwie o Kaliszu, nie bedac sprowokowanym. Wszelkei wasnie > da wlasnie od strony Kalisza (2 wymienione osoby) ktore przesadnie gloryfikuja > Kalisz, wyolbrzymiajac wszystkie jego cechy, oraz sprowadzaja Ostrow do > roli "wioski". Jakiesa tego przyczyny, ciezko okreslic. Na pewno u podstaw leza > > jakies problemy psychologiczne, ktore z pewnoscia da sie leczyc. Wsrod > normalnych ludzi z Kalisza i Ostrowa nawet jesli jakies animozje wystepuja to > sa one skrywane, bo pzreciez chodzi o to, zeby dzialac wspolnie, a nie przeciw > sobie. oj sectorze po raz kolejny się mylisz i prowokujesz mnie do wpisania się na wasze forum choć postanowaiłem sobie ze nie bede się tu wpisywał. Czy ty nie zdajesz sobie sprawy że podejrzewanie kogoś bez dowodów to jest najgorsze co może być? No tak.,.. taki pseudo inteligent jak ty to już tak ma. Weź się w końcu odwal ode mnie i od Kalisza bo widać twoje kompleksy. Nie mieszkam na Dobrzecu i to nie mój nick (kalisz-dobrzec) wiec skoro nie masz pewnosci to nikogo nie oskarżaj bo jeszcze bardziej sie pogrążasz (choć dziwie się że jeszcze bardziej bo myslalem ze już bardziej sie nie da) nara. Zmądrzej Odpowiedz Link Zgłoś
emcia34 Re: co was ten Kalisz tak boli? 20.03.06, 22:15 Hej b. podobała mi się Twoja wypowiedż. Ja jestem rodowitą ostrowianką ale do Kalisza nic nie mam, to bardzo ładne miasto ale też żadna metropolia, jak niektórzy z Kaliszu na tym forum tak się o nim wyrażają.Nie mam też nic do osób z Kalisza, przeciwnie chodziłam w Ostrowie do szkoły z wieloma osobami z Kalisza i byli to b. fajni ludzie. Teraz los mnie tak rzucił ,że pracuje w Kaliszu i normalnie sie czuję. Myślę, że Ci którzy wypisują tutaj jakieś brednie na temat Ostrowa i na odwrót to jakieś cymbały o niskim poziomie intelektualnym, którzy zresztą nadają się do leczenia hi hi , pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
narcyz19 Emcia to typowy klamca 18.04.06, 05:38 To bardzo ciekawe co piszesz.Widac co temat to ty masz inne poglady droga emciu.Mowisz ze do kalisza nic nie masz ze to bardzo ladne miasto oraz ze ci co wypisuja takie bzdury przykladowo o kaliszu to "jakieś cymbały o niskim poziomie intelektualnym, którzy zresztą nadają się do leczenia".Bardzo ciekawe to slowa emciu bo akurat przykladowo w temacie o tym dlaczego w ostrowie nie ma kfc napisalas: „ wasz rynek w porównaniu do ostrowskiego jest taki wsiowy i właśnie smutny, kamieniczki brzydkie ble.... Na dodatek kaliszek to iście żydowskie miasteczko” A nastepnie dalej piszesz tak:” i jeszcze coś, jak kupiłam sobie mapę kaliszka to o mało się nie roześmiałam ,ze była taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaka malutka, kupcie sobie mapę OSTROWA „W takim razie sama siebie nazywasz ze jestes wlasnie jakims cymbałem o niskim poziomie intelektualnym, którzy zresztą nadają się do leczenia.Tak wlasnie wyglada ostrowski p[rzyklad kultury i uczciwosci.Nam zarzucacie niewiadomo co a tu prosze najlepszy przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
63_700_krotoszyn Re: co was ten Kalisz tak boli? 08.04.06, 12:45 Prawda też jest taka, że Kalisz pluje na Ostrów, Ostrów na Krotoszyn, a Krotoszyn? Krotoszyn nie za bardzo ma na co pluć :) Odpowiedz Link Zgłoś
63_700_krotoszyn Re: co was ten Kalisz tak boli? 08.04.06, 12:46 Gość portalu: gt napisał(a): > ostrow to dziura a chce sie rownac z Kaliszem: kochani ostrow spokojnie mozemy > przyrownac do krotoszyna czy pleszewa albo przygodzic ale nie do Kalisza Żałosny jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: michal_Ostrow Re: co was ten Kalisz tak boli? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 23:47 Do Monika_kalisz : witaj monika słuchaj ja osobiście nie mam nic do kalisza ale cały spór("zazdrość") wynika z tego że niktórzy tacy idioci jak np sector i itp. podsycają całą kłutnię dlatego radze nie zwracać uwagi na nich..niech żyją zakłamani uwżam że obydwa miasta są spoko żadne sie nie wyróżnia a jak ktoś pisze że tak to coś jest nie tak z tą osobą i koło sie zakręca :) POZDRO dla ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kalisz-dobrzec Re: co was ten Kalisz tak boli? 18.03.06, 09:47 Gość portalu: michal_Ostrow napisał(a): > Do Monika_kalisz : witaj monika słuchaj ja osobiście nie mam nic do kalisza ale > cały spór("zazdrość") wynika z tego że niktórzy tacy idioci jak np sector i itp > . > podsycają całą kłutnię dlatego radze nie zwracać uwagi na nich..niech żyją > zakłamani uwżam że obydwa miasta są spoko żadne sie nie wyróżnia a jak ktoś > pisze że tak to coś jest nie tak z tą osobą i koło sie zakręca :) POZDRO dla > ciebie :) Zgadzam się , ale ostatnio sector pod zmienionym nickiem wypisuje bzdety na forum Kalisza. Odpowiedz Link Zgłoś
sector11 Re: co was ten Kalisz tak boli? 20.03.06, 13:35 Slucham??? Ze niby pod jakim nickiem ja cos pisze na forum Kalisza? Kto wypisuje glupoty pod paroma roznymi nickami i jest glownym podburzaczem wasni Kalisko-Ostrowskich to ja nie bede wskazywal palcem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sector11 Re: co was ten Kalisz tak boli? 20.03.06, 13:44 Zanim zaczniesz kogos wyzywac od idiotow to przemysl to dobrze. Ja nigdy nic zlego na Kalisz nie pisalem. Nie mam tez nic do mieszkancow tego miasta. Sam mam tam wielu przyjaciol, a Kalisz odwiedzam czesto. Ja tylko BRONIE Ostrowa przed zaklamaniem niektorych (pare wyjatkow) aktywnych "dzialaczy" ciagle podburzajacych wszystkich przeciw OSTROWOWI! Wlasnie tak jest. To nie Ostrow ciagle cos wytyka Kaliszowi, tylko Kalisz Ostrowowi! Przeanalizujcie tylko dokladnie jeszcze raz wszystkie watki na forum Gazety i nie tylko! Pozatym piszesz "uwżam że obydwa miasta są spoko żadne sie nie wyróżnia" i tu sie okropnie narazasz wlasnie tym podburzaczom z Kalisza, ktorzy wcale tak nieststy nie mysla. Zapytaj sie co oni mysla w tej kwestii! Spoko jest tylko Kalisz, bo Ostrow to wiocha. Nie powiedza oni, ze oba miasta "sa spoko" bo to Kalisz jest NIEPOROWNYWALNIE wiekszy, piekniejszy, wspanialszy itd itd, a Ostrow mozna porownac co najwyzej do Pleszewa lub Przygodzic (prawie dokladny cytat!). Tak wiec drogi Michale, ja sie z Toba calkowiecie zgadzam, ale oni nieststy ani troche. Chialbym zeby tak bylo, ale oni sa za bardzo "nadmuchani" w swoim zapatrzeniu na Kalisz i plucie na Ostrow to jest ich ulubione zajecie. Odpowiedz Link Zgłoś
kalamata99 Re: co was ten Kalisz tak boli? 20.03.06, 19:18 Dawno nie zagladalem na strony Ostrowa i zdumiony bylem, ze te glupawe spory miedzy Kaliszem i Ostrowem ciagle jeszcze sie tocza na tym forum. Jako Kaliszanin z zalem potwierdzam slowa Sectora. Z drugiej jednak strony Sector za bardzo sie tym przejmuje, bo to wszystko w gruncie rzeczy jest zabawa, czasem przenoszona na fora innych miast, np. "love story" Kalisza i Sieradza, porownania ze Slupskiem, prowokacje z Lublinca czy tez Czestochowy. Czytam to dla zabawy, choc czasem trafia sie jakies interesujace fakty czy opinie. No nic, zima sie konczy, moze nastroje sie poprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodykalisz Re: co was ten Kalisz tak boli? 20.03.06, 19:22 sector11 napisał: > Zanim zaczniesz kogos wyzywac od idiotow to przemysl to dobrze. Ja nigdy nic > zlego na Kalisz nie pisalem. Nie mam tez nic do mieszkancow tego miasta. Sam > mam tam wielu przyjaciol, a Kalisz odwiedzam czesto. Ja tylko BRONIE Ostrowa > przed zaklamaniem niektorych (pare wyjatkow) aktywnych "dzialaczy" ciagle > podburzajacych wszystkich przeciw OSTROWOWI! Wlasnie tak jest. To nie Ostrow > ciagle cos wytyka Kaliszowi, tylko Kalisz Ostrowowi! Przeanalizujcie tylko > dokladnie jeszcze raz wszystkie watki na forum Gazety i nie tylko! > Pozatym piszesz "uwżam że obydwa miasta są spoko żadne sie nie wyróżnia" i tu > sie okropnie narazasz wlasnie tym podburzaczom z Kalisza, ktorzy wcale tak > nieststy nie mysla. Zapytaj sie co oni mysla w tej kwestii! Spoko jest tylko > Kalisz, bo Ostrow to wiocha. Nie powiedza oni, ze oba miasta "sa spoko" bo to > Kalisz jest NIEPOROWNYWALNIE wiekszy, piekniejszy, wspanialszy itd itd, a > Ostrow mozna porownac co najwyzej do Pleszewa lub Przygodzic (prawie dokladny > cytat!). Tak wiec drogi Michale, ja sie z Toba calkowiecie zgadzam, ale oni > nieststy ani troche. Chialbym zeby tak bylo, ale oni sa za bardzo "nadmuchani" > w swoim zapatrzeniu na Kalisz i plucie na Ostrow to jest ich ulubione zajecie. Sector wyjdz troche do ludzi nie siedz tylko w necie i nie bierz tego tak do siebie co ludzie pisza w necie :P Odpowiedz Link Zgłoś
kow3l Re: co was ten Kalisz tak boli? 20.03.06, 19:42 Ostrow to taka wioska kolo Przygodzic ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
narcyz19 Re: co was ten Kalisz tak boli? 18.04.06, 05:39 Rownoczesnie nei dostrzegasz takich podrzegaczy z ostrowa.No to typowedla was.najlepszym przykladem obudy jest tutaj emcia34 co zreszta wykazalem dobitnie. Odpowiedz Link Zgłoś