Dodaj do ulubionych

co was ten Kalisz tak boli?

11.03.06, 12:49
Co czytam wasze forum to zawsze jakieś wąty do Kalisza. Zazdrość przez duże
Z......
Odczepcie się w końcu od Kalisza
Obserwuj wątek
    • intermasterkalisz Re: co was ten Kalisz tak boli? 11.03.06, 13:54
      U mnie w grupie jest wiele osób z Ostrowa i jest ok. Na pojednanie zjedliśmy
      bażanta smażonego z cebulą i to rozwiało ewentualne animozje.
      • Gość: bgp Re: co was ten Kalisz tak boli? IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 11.03.06, 18:32
        Odnoszę cały czas wrażenie, że to właśnie niektórzy z Kalisza .... niektórzy!
        mają całą furę kompleksów, zero kultury...nie nawet o kulturze mowy być nie
        powinno! Dlatego nie wierzę, że kilku prymitywów potrafi wzniecić a pogłębić
        animozje, ba, nawet nienawiść! Pozdrawiam Kalisz i Ostrów
        • Gość: gt Re: co was ten Kalisz tak boli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 18:57
          ostrow to dziura a chce sie rownac z Kaliszem: kochani ostrow spokojnie mozemy
          przyrownac do krotoszyna czy pleszewa albo przygodzic ale nie do Kalisza
          • viska_czwa Re: co was ten Kalisz tak boli? 12.03.06, 07:38
            ty to najlepiej sie nie wypowiadaj na tym forum czestochowianku! I nie przynoś
            wstudy mojemu miastu!! Także i twojemu!! Poza tym to co napisałes to skan z
            forum Kalisza.... :P
            • sector11 Re: co was ten Kalisz tak boli? 13.03.06, 11:34
              To nie jest osoba z Czestochowy. Po coktos z czestochowy mialby wypisywac takie
              bzdury? Ze smutkiem stwierdzam fakt, ze to jest osoba z Kalisza!
              Co do odpowiedzi na temat watku... Nie wiem co Kalisz boli. Wiem tylko, ze w
              animozjach miedzy Ostrowem a Kaliszem prym w szerzeniu niezgody jest po stronie
              Kalisza. Oczywiscie takich ludzi jest tylko kilku. Wbrew pozorom, czytajac
              internetowe fora mozna by wywnioskowac, ze takich osob jest okolo 5-10. To
              jednak nieprawda! Sa ttylko dwie lub max 3 osoby z Kalisza, ktore ciagle
              opluwaja inne miasta, a Ostrow w szczegolnosci. Podpisuja sie roznymi
              pseudonimami, ba! Nawet maja pare kont zarejestrowanych!
              Ok, bede szczery - znam tylko dwie osoby, ktore okrutnie nienawidza Ostrowa i
              przy kazdej wypowiedzi pieja dniego nienawiscia -
              emerty "wielkopolskawschodnia" podisujacy sie tez "ww" oraz pewien malolat
              mieszkajac na kaliskim Dobrzecu ktory sie podpisuje w najrozniejszy sposob,
              od "mlody" zaczynajac po "mlody-dobzrec" oraz wiele, wiele innych. Naprawde
              jeszcze nie widzialem, zeby ktos z Ostrowa wypowiadal sie jakos negatywnie, a
              juz napewno nie obrazliwie o Kaliszu, nie bedac sprowokowanym. Wszelkei wasnie
              da wlasnie od strony Kalisza (2 wymienione osoby) ktore przesadnie gloryfikuja
              Kalisz, wyolbrzymiajac wszystkie jego cechy, oraz sprowadzaja Ostrow do
              roli "wioski". Jakiesa tego przyczyny, ciezko okreslic. Na pewno u podstaw leza
              jakies problemy psychologiczne, ktore z pewnoscia da sie leczyc. Wsrod
              normalnych ludzi z Kalisza i Ostrowa nawet jesli jakies animozje wystepuja to
              sa one skrywane, bo pzreciez chodzi o to, zeby dzialac wspolnie, a nie przeciw
              sobie.
              • Gość: tr Re: co was ten Kalisz tak boli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 17:06
                a ja jestem z częstochowy i sądze ze ostrów to głęboka popidówa:P i myśl se ze
                jestem z Kalisza mam to w dupie
                ostrow i tak bedzie wioskaaaaaaaaa
                • matusek6 Re: co was ten Kalisz tak boli? 14.03.06, 06:56
                  tak czy siak prawdziwą wsią jest czestochowa, wystaczy popatrzec na jej forum,
                  co chwile są takie posty.
              • mlodykalisz Re: co was ten Kalisz tak boli? 13.03.06, 18:42
                sector11 napisał:

> To nie jest osoba z Czestochowy. Po coktos z czestochowy mialby wypisywac
                takie
                >
                > bzdury? Ze smutkiem stwierdzam fakt, ze to jest osoba z Kalisza!
                > Co do odpowiedzi na temat watku... Nie wiem co Kalisz boli. Wiem tylko, ze w
                > animozjach miedzy Ostrowem a Kaliszem prym w szerzeniu niezgody jest po
                stronie
                >
                > Kalisza. Oczywiscie takich ludzi jest tylko kilku. Wbrew pozorom, czytajac
                > internetowe fora mozna by wywnioskowac, ze takich osob jest okolo 5-10. To
                > jednak nieprawda! Sa ttylko dwie lub max 3 osoby z Kalisza, ktore ciagle
                > opluwaja inne miasta, a Ostrow w szczegolnosci. Podpisuja sie roznymi
                > pseudonimami, ba! Nawet maja pare kont zarejestrowanych!
                > Ok, bede szczery - znam tylko dwie osoby, ktore okrutnie nienawidza Ostrowa i
                > przy kazdej wypowiedzi pieja dniego nienawiscia -
                > emerty "wielkopolskawschodnia" podisujacy sie tez "ww" oraz pewien malolat
                > mieszkajac na kaliskim Dobrzecu ktory sie podpisuje w najrozniejszy sposob,
                > od "mlody" zaczynajac po "mlody-dobzrec" oraz wiele, wiele innych. Naprawde
                > jeszcze nie widzialem, zeby ktos z Ostrowa wypowiadal sie jakos negatywnie, a
                > juz napewno nie obrazliwie o Kaliszu, nie bedac sprowokowanym. Wszelkei
                wasnie
                > da wlasnie od strony Kalisza (2 wymienione osoby) ktore przesadnie
                gloryfikuja
                > Kalisz, wyolbrzymiajac wszystkie jego cechy, oraz sprowadzaja Ostrow do
                > roli "wioski". Jakiesa tego przyczyny, ciezko okreslic. Na pewno u podstaw
                leza
                >
                > jakies problemy psychologiczne, ktore z pewnoscia da sie leczyc. Wsrod
                > normalnych ludzi z Kalisza i Ostrowa nawet jesli jakies animozje wystepuja to
                > sa one skrywane, bo pzreciez chodzi o to, zeby dzialac wspolnie, a nie
                przeciw
                > sobie.

oj sectorze po raz kolejny się mylisz i prowokujesz mnie do wpisania się na
                wasze forum choć postanowaiłem sobie ze nie bede się tu wpisywał. Czy ty nie
                zdajesz sobie sprawy że podejrzewanie kogoś bez dowodów to jest najgorsze co
                może być? No tak.,.. taki pseudo inteligent jak ty to już tak ma. Weź się w
                końcu odwal ode mnie i od Kalisza bo widać twoje kompleksy. Nie mieszkam na
                Dobrzecu i to nie mój nick (kalisz-dobrzec) wiec skoro nie masz pewnosci to
                nikogo nie oskarżaj bo jeszcze bardziej sie pogrążasz (choć dziwie się że
                jeszcze bardziej bo myslalem ze już bardziej sie nie da) nara.
                Zmądrzej

• emcia34 Re: co was ten Kalisz tak boli? 20.03.06, 22:15
                Hej b. podobała mi się Twoja wypowiedż. Ja jestem rodowitą ostrowianką ale do
                Kalisza nic nie mam, to bardzo ładne miasto ale też żadna metropolia, jak
                niektórzy z Kaliszu na tym forum tak się o nim wyrażają.Nie mam też nic do osób
                z Kalisza, przeciwnie chodziłam w Ostrowie do szkoły z wieloma osobami z
                Kalisza i byli to b. fajni ludzie. Teraz los mnie tak rzucił ,że pracuje w
                Kaliszu i normalnie sie czuję. Myślę, że Ci którzy wypisują tutaj jakieś
                brednie na temat Ostrowa i na odwrót to jakieś cymbały o niskim poziomie
                intelektualnym, którzy zresztą nadają się do leczenia hi hi , pozdrawiam
                • narcyz19 Emcia to typowy klamca 18.04.06, 05:38
                  To bardzo ciekawe co piszesz.Widac co temat to ty masz inne poglady droga
                  emciu.Mowisz ze do kalisza nic nie masz ze to bardzo ladne miasto oraz ze ci co
                  wypisuja takie bzdury przykladowo o kaliszu to "jakieś cymbały o niskim
                  poziomie intelektualnym, którzy zresztą nadają się do leczenia".Bardzo ciekawe
                  to slowa emciu bo akurat przykladowo w temacie o tym dlaczego w ostrowie nie ma
                  kfc napisalas: „ wasz rynek w porównaniu do ostrowskiego jest taki wsiowy i
                  właśnie smutny, kamieniczki brzydkie ble....
                  Na dodatek kaliszek to iście żydowskie miasteczko”
                  A nastepnie dalej piszesz tak:” i jeszcze coś, jak kupiłam sobie mapę kaliszka
                  to o mało się nie
                  roześmiałam ,ze była taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaka malutka, kupcie sobie mapę
                  OSTROWA „W takim razie sama siebie nazywasz ze jestes wlasnie jakims cymbałem o
                  niskim poziomie intelektualnym, którzy zresztą nadają się do leczenia.Tak
                  wlasnie wyglada ostrowski p[rzyklad kultury i uczciwosci.Nam zarzucacie
                  niewiadomo co a tu prosze najlepszy przyklad.
              • 63_700_krotoszyn Re: co was ten Kalisz tak boli? 08.04.06, 12:45
                Prawda też jest taka, że Kalisz pluje na Ostrów, Ostrów na Krotoszyn, a
                Krotoszyn? Krotoszyn nie za bardzo ma na co pluć :)
          • 63_700_krotoszyn Re: co was ten Kalisz tak boli? 08.04.06, 12:46
            Gość portalu: gt napisał(a):

> ostrow to dziura a chce sie rownac z Kaliszem: kochani ostrow spokojnie mozemy
            > przyrownac do krotoszyna czy pleszewa albo przygodzic ale nie do Kalisza

Żałosny jesteś.
    • Gość: michal_Ostrow Re: co was ten Kalisz tak boli? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 23:47
      Do Monika_kalisz : witaj monika słuchaj ja osobiście nie mam nic do kalisza ale
      cały spór("zazdrość") wynika z tego że niktórzy tacy idioci jak np sector i itp.
      podsycają całą kłutnię dlatego radze nie zwracać uwagi na nich..niech żyją
      zakłamani uwżam że obydwa miasta są spoko żadne sie nie wyróżnia a jak ktoś
      pisze że tak to coś jest nie tak z tą osobą i koło sie zakręca :) POZDRO dla
      ciebie :)
      • kalisz-dobrzec Re: co was ten Kalisz tak boli? 18.03.06, 09:47
        Gość portalu: michal_Ostrow napisał(a):

> Do Monika_kalisz : witaj monika słuchaj ja osobiście nie mam nic do kalisza
        ale
        > cały spór("zazdrość") wynika z tego że niktórzy tacy idioci jak np sector i
        itp
        > .
        > podsycają całą kłutnię dlatego radze nie zwracać uwagi na nich..niech żyją
        > zakłamani uwżam że obydwa miasta są spoko żadne sie nie wyróżnia a jak ktoś
        > pisze że tak to coś jest nie tak z tą osobą i koło sie zakręca :) POZDRO dla
        > ciebie :)

Zgadzam się , ale ostatnio sector pod zmienionym nickiem wypisuje bzdety na
        forum Kalisza.

• sector11 Re: co was ten Kalisz tak boli? 20.03.06, 13:35
          Slucham??? Ze niby pod jakim nickiem ja cos pisze na forum Kalisza? Kto
          wypisuje glupoty pod paroma roznymi nickami i jest glownym podburzaczem wasni
          Kalisko-Ostrowskich to ja nie bede wskazywal palcem!!!
      • sector11 Re: co was ten Kalisz tak boli? 20.03.06, 13:44
        Zanim zaczniesz kogos wyzywac od idiotow to przemysl to dobrze. Ja nigdy nic
        zlego na Kalisz nie pisalem. Nie mam tez nic do mieszkancow tego miasta. Sam
        mam tam wielu przyjaciol, a Kalisz odwiedzam czesto. Ja tylko BRONIE Ostrowa
        przed zaklamaniem niektorych (pare wyjatkow) aktywnych "dzialaczy" ciagle
        podburzajacych wszystkich przeciw OSTROWOWI! Wlasnie tak jest. To nie Ostrow
        ciagle cos wytyka Kaliszowi, tylko Kalisz Ostrowowi! Przeanalizujcie tylko
        dokladnie jeszcze raz wszystkie watki na forum Gazety i nie tylko!
        Pozatym piszesz "uwżam że obydwa miasta są spoko żadne sie nie wyróżnia" i tu
        sie okropnie narazasz wlasnie tym podburzaczom z Kalisza, ktorzy wcale tak
        nieststy nie mysla. Zapytaj sie co oni mysla w tej kwestii! Spoko jest tylko
        Kalisz, bo Ostrow to wiocha. Nie powiedza oni, ze oba miasta "sa spoko" bo to
        Kalisz jest NIEPOROWNYWALNIE wiekszy, piekniejszy, wspanialszy itd itd, a
        Ostrow mozna porownac co najwyzej do Pleszewa lub Przygodzic (prawie dokladny
        cytat!). Tak wiec drogi Michale, ja sie z Toba calkowiecie zgadzam, ale oni
        nieststy ani troche. Chialbym zeby tak bylo, ale oni sa za bardzo "nadmuchani"
        w swoim zapatrzeniu na Kalisz i plucie na Ostrow to jest ich ulubione zajecie.
        • kalamata99 Re: co was ten Kalisz tak boli? 20.03.06, 19:18
          Dawno nie zagladalem na strony Ostrowa i zdumiony bylem, ze te glupawe spory
          miedzy Kaliszem i Ostrowem ciagle jeszcze sie tocza na tym forum. Jako
          Kaliszanin z zalem potwierdzam slowa Sectora. Z drugiej jednak strony Sector za
          bardzo sie tym przejmuje, bo to wszystko w gruncie rzeczy jest zabawa, czasem
          przenoszona na fora innych miast, np. "love story" Kalisza i Sieradza,
          porownania ze Slupskiem, prowokacje z Lublinca czy tez Czestochowy. Czytam to
          dla zabawy, choc czasem trafia sie jakies interesujace fakty czy opinie. No
          nic, zima sie konczy, moze nastroje sie poprawia.
        • mlodykalisz Re: co was ten Kalisz tak boli? 20.03.06, 19:22
          sector11 napisał:

> Zanim zaczniesz kogos wyzywac od idiotow to przemysl to dobrze. Ja nigdy nic
          > zlego na Kalisz nie pisalem. Nie mam tez nic do mieszkancow tego miasta. Sam
          > mam tam wielu przyjaciol, a Kalisz odwiedzam czesto. Ja tylko BRONIE Ostrowa
          > przed zaklamaniem niektorych (pare wyjatkow) aktywnych "dzialaczy" ciagle
          > podburzajacych wszystkich przeciw OSTROWOWI! Wlasnie tak jest. To nie Ostrow
          > ciagle cos wytyka Kaliszowi, tylko Kalisz Ostrowowi! Przeanalizujcie tylko
          > dokladnie jeszcze raz wszystkie watki na forum Gazety i nie tylko!
          > Pozatym piszesz "uwżam że obydwa miasta są spoko żadne sie nie wyróżnia" i tu
          > sie okropnie narazasz wlasnie tym podburzaczom z Kalisza, ktorzy wcale tak
          > nieststy nie mysla. Zapytaj sie co oni mysla w tej kwestii! Spoko jest tylko
          > Kalisz, bo Ostrow to wiocha. Nie powiedza oni, ze oba miasta "sa spoko" bo to
          > Kalisz jest NIEPOROWNYWALNIE wiekszy, piekniejszy, wspanialszy itd itd, a
          > Ostrow mozna porownac co najwyzej do Pleszewa lub Przygodzic (prawie dokladny
          > cytat!). Tak wiec drogi Michale, ja sie z Toba calkowiecie zgadzam, ale oni
          > nieststy ani troche. Chialbym zeby tak bylo, ale oni sa za
          bardzo "nadmuchani"
          > w swoim zapatrzeniu na Kalisz i plucie na Ostrow to jest ich ulubione zajecie.

Sector wyjdz troche do ludzi nie siedz tylko w necie i nie bierz tego tak do
          siebie co ludzie pisza w necie :P
        • kow3l Re: co was ten Kalisz tak boli? 20.03.06, 19:42
          Ostrow to taka wioska kolo Przygodzic ;-)
        • narcyz19 Re: co was ten Kalisz tak boli? 18.04.06, 05:39
          Rownoczesnie nei dostrzegasz takich podrzegaczy z ostrowa.No to typowedla
          was.najlepszym przykladem obudy jest tutaj emcia34 co zreszta wykazalem
          dobitnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka