ksiestwokaliskie 08.12.06, 17:27 Ostatnio też byłem pierwszy :) powodzenia w moderowaniu forum życzę, w razie czego służę pomocą. Pozdrowienia z Kalisza :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plisak Re: Gratulacje dla nowej moderatorki :) 08.12.06, 18:37 Mówisz o kimś konkretnym kaliskie? Czyżby......? Nie, chyba nie. Mam fotke wykonaną na tle kaliskiej ulicy w 1938, nie wiem czy dało by się nazwać tą ulicę. Zresztą Kalisz nie był zniszczony więc żadna rewelacja. --- Nieprawi się plenią jak zielsko Złoczyńcy jaśnieją przepychem psalm 92 Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Gratulacje dla nowej moderatorki :) 08.12.06, 18:51 plisak napisał: > Mówisz o kimś konkretnym kaliskie? Czyżby......? Nie, chyba nie. > > Mam fotke wykonaną na tle kaliskiej ulicy w 1938, nie wiem czy dało by się > nazwać tą ulicę. Zresztą Kalisz nie był zniszczony więc żadna rewelacja. O czym Ty mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
plisak Re: Gratulacje dla nowej moderatorki :) 08.12.06, 19:14 Mówię kaliski: 1.O moderatorce. Okazuje się że jednak tak. Cieszę się. Już sobie gratulowałem. 2. O fotce wykonanej obiektywem aparatu fotograficznego ze mną na pierwszym planie :) -- Nieprawi się plenią jak zielsko. Złoczyńcy jaśnieją splendorem. Ps. 92 Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Gratulacje dla nowej moderatorki :) 08.12.06, 19:21 świetnie, tylko co to miało wspólnego z moim postem? A w kwestii tej fotce i ulicy o nieznanej ulicy - jeśli dobrze zrozumiałem, że byc może interesowałoby Cię, jaka jest jej nazwa, to jeśli masz jej skan lub innego rodzaju kopię cyfrową - wyślij mi na maila lub wrzuc to do naszej galerii - byc może ja, lub ktoś inny z forumowiczów będzie w stanie pomóc. O ile Cię to rzecz jasna interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
plisak Re: Gratulacje dla nowej moderatorki :) 08.12.06, 19:40 Twój post był dla mnie równie ważnym co niejednoznacznym komunikatem, dlatego zareagowałem. Z natury jestem spontyaniczny. Co do fotki to tylko głosno myślałem. Już przed wojną miałem w Kaliszu przyjaciól. Bywałem np. u pąństwa Tanenbaumów właścicieli hurtowni mat. włókienniczych. Mieli piękną i mądrą córkę o imieniu Estera. Tak więc Kalisz nie jest dla mnie miastem pierwszym lepszm. Jest miastem SZCZEGÓLNYM. Lubię słuchać o Kaliszu. --- Nieprawi sie plenią jak zielsko. Złoczyńcy jasnieją splendorem. Ps. 92 Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Gratulacje dla nowej moderatorki :) 08.12.06, 20:09 Zupełnie niepotrzebnie odebrałeś mój post niejednoznacznie. Jestem człowiekiem dialogu i współpracy, mam zresztą od lat grono dobrych przyjaciół w Ostrowie, a z pewną forumowiczką znamy się pod 2,5 roku osobiście i jak sądzę, to dobra znajomośc :) Odpowiedz Link Zgłoś
jawnuta3 Re: Gratulacje dla nowej moderatorki :) 12.12.06, 18:44 Flisak, czy to ty jesteś na tej fotce? Skoro tak, i ulica i fotka są do d..... A cz ty wiesz mądralo, że jeszcze w połowie XIX w. na drodze Kalisz-Wrocław, najbliższy poważny zajazd dla podróżnych był w okolicach Antonina? Nie wiem dokładnie gdzie, ale zapewne nie była to wieś ostrów. Odpowiedz Link Zgłoś
chantal10 Re: Gratulacje dla nowej moderatorki :) 12.12.06, 18:55 Czy widziałeś tą fotkę, że się wypowiadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
chantal10 Re: Gratulacje dla nowej moderatorki :) 08.12.06, 18:38 ;) dzięki wielke Odpowiedz Link Zgłoś
chantal10 Re: Gratulacje dla nowej moderatorki :) 08.12.06, 18:52 O pomoc nieomiszkam się zgłosić w razie potrzeby ;) Wiesz, kiedy bedą problemy typu co, z czym, i do czego;) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Gratulacje dla nowej moderatorki :) 08.12.06, 18:52 Spoko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: Gratulacje dla nowej moderatorki :) 08.12.06, 23:30 Oczywiście dołączam się do gratulacji ;) Powodzenia Chantal!! Odpowiedz Link Zgłoś
chantal10 Re: Gratulacje dla nowej moderatorki :) 08.12.06, 23:31 Przyda się, bo jestem zielona;) Odpowiedz Link Zgłoś
plisak Re: Gratulacje dla nowej moderatorki :) 08.12.06, 23:45 Jak to jest lindaaa, ja gratulowałem sobie że będę miał taką szykowną i tolerancyjną ;) moderatorkę. A Wy gratulujęcie JEJchyba tego, że będzie miała takie atrakcyjne grono piszących. czy ja jestem odmieńcem czy wy tak zarozumiali i samolubni. kto to zrozumie? --- Nieprawi się plenią jak zielsko. Złoczyńcy jaśnieją przepychem. Odpowiedz Link Zgłoś
chantal10 Re: Gratulacje dla nowej moderatorki :) 08.12.06, 23:48 Czy szykowna i tolerancyjna to się dopiero okaże:) Odpowiedz Link Zgłoś
narcyz19 Re: Gratulacje dla nowej moderatorki :) 08.12.06, 23:50 Dolaczam sie do gratulacji.Co za szczescie ze to taka osoba zostala moderatorem a nie taki sector Odpowiedz Link Zgłoś
chantal10 Re: Gratulacje dla nowej moderatorki :) 08.12.06, 23:59 Po co zaczynasz? Dzięki za gratki. Odpowiedz Link Zgłoś
narcyz19 Re: Gratulacje dla nowej moderatorki :) 09.12.06, 00:09 Ale co zaczynam?Dalbym z tej okazji kwiatka ale nie przejdzie przez monitor :) Odpowiedz Link Zgłoś
chantal10 Re: Gratulacje dla nowej moderatorki :) 09.12.06, 00:21 Dzięki za chęci;) Odpowiedz Link Zgłoś
narcyz19 Re: Gratulacje dla nowej moderatorki :) 09.12.06, 00:49 No wlasnie chce kupic nowego samsunga moze wtedy przejdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
chantal10 Re: Gratulacje dla nowej moderatorki :) 09.12.06, 00:52 A moze nie:P Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
tatulek2 Re: Gratulacje dla nowej moderatorki :) 12.12.06, 14:14 Gratulacje :p chantal10 na prezydenta :p Odpowiedz Link Zgłoś
chantal10 Re: Gratulacje dla nowej moderatorki :) 12.12.06, 14:17 Dzięki tatulek;) Odpowiedz Link Zgłoś
tatulek2 Re: Gratulacje dla nowej moderatorki :) 12.12.06, 14:19 nie ma za co córuniu ;* Odpowiedz Link Zgłoś