Dodaj do ulubionych

Jak poznac kogos w miescie Ostrowie??

08.06.07, 22:44
Zalozmy ze jestem od niedawna mieszkancem Ostrowa, wprowadzilem sie calkiem
niedawno do mieszkania, pracuje ale po pracy chcialbym milo spedzic czas z
kims ciekawym. Czy tylko ja odnosze wrazenie ze ludzie maja tyle obowiazkow ze
nie istnieje zycie towarzyskie, ludzie z pracy sa "wstrzemiezliwi", wiekszosc
ma juz partnera/-rke i ciezko sie wbic w towarzystwo tak na singla, chyba ze
jakos pechowo trafilem. lubie klub Heaven ale odnosze kolejne wrazenie ze tam
sie raczej nie poznaje ludzi w takim sensie jaki mam na mysli. przychodzimy
paczka i bawimy sie w paczce, podlacza sie obca osoba to ja wtedy ignorujemy
lub dajemy do zrozumienia ze nie jestesmy zainteresowani zabawa. czy ktos nie
ma podobnego odczucia ?? juz mega hardcorem jest uderzac kompletnie solo na
taka impreze co mi sie zdarzalo ale sprawa wyglada wtedy tak jak napisalem.
bynajmniej nie uwazam ze ostrow to jakas pustynia kulturalna i nic sie nie
dzieje, narzekac potrafi kazdy, tak najlatwiej. Tylko co zrobic kiedy niby
chce sie wyjsc do ludzi ale trudno sie wbic w towarzystwo, upijanie sie w
samotnosci to nie jest moje ulubione zajecie, z gory mowie!! pozdrawiam i
czekam na reakcje wszystkich ktorzy zgodza badz calkowicie zaprzecza temu co
napisalem
Obserwuj wątek
    • chantal10 Re: Jak poznac kogos w miescie Ostrowie?? 08.06.07, 22:58
      Ja wprowadziłam sie do Ostrowa kilka ładnych lat temu, ale też nikogo nie
      znałam, miasto było mi zupełnie obce. Wszystko z czasem, za jakiś czas (o ile
      nie już) zaczniesz poznawać sąsiadów bliższych i tych dalszych. W pracy pewno
      nie każdy jest wstrzemięźliwy i jest grupka osób lubiących wyjść wieczorem na
      piwko (no bo niby skąd wieczorami w ogródkach na Runku ludzie się biorą:> ).
      Tylko musisz wszystko delikatnie załatwiać, żeby nie wyszło, ze jesteś
      zdesperowany i wpychasz sie na chama, bo wtedy szybciej Cię wypchną, niż Ci się
      zdaje.
      Jeżeli wiarę w pracy masz spoko, to sam wyjdź z inicjatywą integracyjną! Wszyscy
      pewno nie przyjdą, ale część na pewno, nawet jeżeli będą to osoby, które już
      mają partnerów. A może partner partnera ma znajomą osobę, którą warto poznać:>
      Znajomości buduje się przez wiele czasu, pamiętaj i potrzeba do tego
      cierpliwości :-)
      Życzę powodzenia!!!
    • cynamonn1 Re: Jak poznac kogos w miescie Ostrowie?? 09.06.07, 16:22
      hej:) No cóz...HEAVEN to miejsce, gdzie tak jak piszesz,dosć trudno kogoś
      poznać...Ja polecam Ci troszkę inna forme kontaktu,choc nie wiem czy nie jesteś
      do takich kwestii nastawiony sceptycznie;)Musisz wiedzieć,ze Ostrów tak jak
      każde miasto ma też w swojej społecznosci singlii...Ja polecam Ci poszukać na
      portalach internetowych...Takie portale jak ilove.pl czy fotka.pl sa pełne
      ludzi z Ostrowa w róznym wieku, którzy również szukają przyjaciela, partnera,
      kogos do romzmowy. Wiem z autopsji,ze mozna w ten sposób poznać wile ciekawych
      osób:) Znam też wiele interneowych związkow;)Poza tym spróbuj w ogródkach
      piwnych...Jest tam szereg osób szukajacych swojej "drugiej połowy":) i
      cierpliwości!!na pewno się uda;)):D
      • w_winnetou Re: Jak poznac kogos w miescie Ostrowie?? 09.06.07, 23:17
        ...z tym byciem zbyt otwartym przekonalem sie ze wychodzi czasem gorzej niz sie
        czlowiek spodziewa. szczegolnie kiedy bardzo zalezy ci na tym zeby kogos blizej
        poznac. nie jestem nastolatkiem ale niesmialosc to chyba cecha z ktorej ogolnie
        sie nie wyrasta. z drugiej strony bywam bezposredni i jakos potem odnosze
        wrazenie ze to szkodzi. nie bede tu wiecej analizowal ;) chcialem tak zwyczajnie
        po ludzku sie spytac jak ktos inny poznaje osoby w wieku 23-26 lat ;) bo chyba z
        czasem to jest jakos trudniejsze. nie ma sie juz takiej determinacji, sa
        obowiazki itd. mozna czesciowo nauczyc sie bardziej przebywac we wlasnym
        towarzystwie niz czuc ze sie sie kogos do niego zmusza lub samemu to nie
        odpowiada. osobiscie wydaje mi sie ze to krotka droga zeby sie wyizolowac a nie
        tego bym chcial. oczywiscie znam te portale internetowe i ktorych napisalas ale
        mialem wrazenie ze kroluja tam wlasnie nastolatki. nie wiem czy to przypadek ale
        probowalem tam zalozyc konto i na dwa maile to robilem, aktywacja sie nie
        powiodla i na dodatek oba sie zablokowaly. chyba rzadki przypadek, prawda ??
        dalem sobie wtedy spokoj bo z przeszlosci mialem ogolnie takie watpliwe
        doswiadczenia z poznawania ludzi przez neta. chyba jestem duzym tradycjonalista
        bo wciaz liczy sie dla mnie to pierwsze wrazenie, miejsce ale w realu ;) kto
        wie, moze z czasem sie to zmieni. dzieki za odp
    • n_taliaaa Re: Jak poznac kogos w miescie Ostrowie?? 10.06.07, 18:44
      Ostrów jest hermetycznym miasteczkiem-znam to z autopsji ( dodam, że kochanym)
      i fakt, faktem trudno jest tu poznać nowych znajomych, gdyż zazwyczaj mamy
      stycznośc z uformowanymi grupkami - do których łask trudno jest się wkupić.
      Radze jednak nie poddawać się jeśli chodzi o współpracowników - zawsze ktoś się
      znajdzie- z kim będszie można napić się piwka.
      Jeśli chodzi o heaven - ostatnio doznałam załamania nerwowego gdy dostrzegłam,
      ze cały klimat kręci się w kółko - łazienka - lustro - warstwa szminki -
      poprawienie fryzury - lans, czego rezultatem jest brak czasu na poznanie i
      otwarcie się na nowych ludzi - pomijając oczywiście motyw podrywu.
      Fotka i inne podobne portale - fajne do pośmiania się, w rzeczywistości
      wszystko kończy się na dodaniu twarzy do profilu znajomi i ewentualnego
      powiedzenia cześć na ulicy miasta. (osobiście uważam, że osoby mające pare lat
      na karku - skutecznie omijają takie miejsca, gdyż faktycznie pełno tam
      nastolatków starających się podnieść swoje własne ego)
      Moja dobra rada - być cierpliwym, życie potrafi zaskakiwać i nawet nie wiesz
      kiedy - pojawi się paczka znajomych, w której TY będziesz odgrywał jedną z ról.
      Ewentualnie jeśli się nie powiedzie - wyjdę z inicjatywą powstania grupy
      wsparcia - gdyż sama wiem jak to jest.
      Dla wiadomości podam, że już niebawem zostanie otwarty alternatywny klubik,
      gdzie nikt na nikogo nie spojrzy wilkiem, a ludzie tam uczęszczający będą
      bardzo życzliwi:)
      Pozdrawiam
      • cynamonn1 Re: Jak poznac kogos w miescie Ostrowie?? 10.06.07, 23:13
        zgadzam sie z moją pzredmówczynią w 99%!gdybym uważala,ze portale internetowe
        o , których wspomniałam są dziecinne i głupowate to nie poruszałabym w ogóle
        ich kwestii na forum...Tymbarzdiej,ze znasz mnie Natalio i wiesz,ze z
        kontaktami towarzyskimi raczej nigdy problemu nie miałam:) a net to tylko
        jednen z wielu sposobów an poznanie kogos być może ciekawego:))
        ps: kwestia nowego miesjca - bardzo intrygujaca;)
        buźka
      • w_winnetou Re: Jak poznac kogos w miescie Ostrowie?? 11.06.07, 14:51
        Mimo iz nie ma zadnych zlotych rad odnosnie jak i gdzie mozna kogos poznac jesli
        sie jest nowym(a moze na szczescie ze ich nie ma ;)) bo "zlote rady" sa dobre do
        dawania bardzo spodobal mi sie twoj wpis. zdarzalo mi sie wiedziec na uczelni
        jak goscie wchodzili na te portale randkowe czy towarzystkie, nie wiem jak je
        nazwac, bardzo mocno podjarani ze ktos do nich odpisal... poprostu widzialem ich
        i sam za nic nie pasuje do tego obrazka. przede wszystkim chcialem napisac ze
        milo sie czyta cos sensownego jak w twoim wypadku, tym bardziej ze w necie to
        zdarza sie bardzo rzadko.
        to juz osobiste odczucie. W Heaven zwykle mam odczucie o ktorym pisalem, tam nie
        idzie sie nikgo poznac, tam idzie sie zeby sie conajwyzej "poodbijac od siebie",
        jak to nazywam. zenujace rozwiazanie to upic sie na tyle ze smialosc przychodzi
        niesamowicie latwo ale ktora osoba chce wowczas wdawac sie w rozmowe ;)
        szczegolnie przyzwoita dziewczyna. bardzo mocno watpie ;)
        • cynamonn1 Re: Jak poznac kogos w miescie Ostrowie?? 11.06.07, 15:07
          hmmm...gdy byłam singlem to wiekszość swojego cennego wolnego czasu spedzałam w
          heaven...z perspektywy czasu wiem, ze nei jest to nalpesze miejsce na poznanie
          nowych ludzi...choc..i tam udało mi sie poznac kogos kogo mogłabym chyba nazwać
          swoim bardzo dobrym kolega..Fakt,ze alkohol czesto "zaciera" prawidłowe relacje
          damso-meskie, a śmiałosć o której piszesz jest...hm...wątpliwa jesli chodzi o
          skutki:)doskonale Cie rozumiem w_winnetou ...i wiem co
          czujesz,ale...spokojnie;) myśle,ze z czasem i Tobie uda sie poznac kogoś
          naprawdę ok:)jak narazie fajnie,ze się pojawiłeś na naszym forum:)pozdrawiam:)
          • n_taliaaa Re: Jak poznac kogos w miescie Ostrowie?? 11.06.07, 17:01
            jeśli chodzi o przyzwoitośc dziewczyn w heaven-występuje deficyt. Mam ponad 20
            lat i w momencie kiedy przekraczam drzwi tego lokalu czuje się jak niestosownie
            ubrana emerytka-mniejsza z tym.
            Ja również zaliczam się do osób którym trudno jest nawiązać znajomość, a jeśli
            już jakieś nawiązałam miało to miejsce wtedy, gdy pracowałam za barem-zaden
            podchmielony mężczyzna nie oprze się urokowi barmanki-ha!
            Doskonale rozumiem jak czujesz się w tym momencie, bo mi za pare dni przyjdzie
            mi wrócić do Ostrowa na jakiś czas i prawdę mówiąc, będę miała taką samą
            sytuacje jak i TY-wierze jednak, ze moze jak i Tobie tak i mi się uda -
            podstawą jest wiara i bycie sobą- a to wróży sukces-mam nadzieje. Dobrze, że ja
            nie muszę pić piwka i drinków osamotniona - dzięki mojemu wspaniałemu
            kompanowi - łapy, łapy cztery łapy... a na łapach pies kudłaty:)
            • dennis28 Re: Jak poznac kogos w miescie Ostrowie?? 21.06.07, 15:25
              Witam serdecznie!!:)Po 9 latach "banicji" wracam do mojego kochanego
              Ostrówka:):)Tak,az 9 lat rozbratu z tym miastem:6lat studiów, później ożenek,
              praca na Mazowszu i wreszcie...POWRÓT w rodzinne strony!!!Ciesze się
              ogromnie:):)Najważniejsze jest to,że mojej Żonie, rodowitej radomiance równiez
              podoba się w Ostrowie.Pozdrawiam wszystkich ostrowiaków:):)
          • n_taliaaa Re: Jak poznac kogos w miescie Ostrowie?? 11.06.07, 17:02
            ps. witam w Ostrowie! (pełnym singli)
            • w_winnetou Re: Jak poznac kogos w miescie Ostrowie?? 11.06.07, 22:49
              ;)... bez przesady. nie wierze w to ze Ostrow jest jedyny jesli chodzi o bycie
              singlem. takie modne slowo ale sam go jakos nie lubie. mysle ze takie jest teraz
              otoczenie, nie sprzyja dluzszym ani glebszym znajomosciom, zyje sie szybko, tu i
              teraz, bez wiekszego zastanawiania sie co potem. znajomosci jesli mam to takie o
              ktore bardzo zabiegam, czasem do tego stopnia ze mam wrazenie iz sie narzucam.
              stad w ogole pytanie calego watku. I osobiscie wydaje mi sie ze bardzo latwo
              nawiazuje kontakty, ale nie zaliczam do tego czegos w rodzaju "czesc, czesc".
              jesli bycie "na czesc" to juz kontakt to moj "problem" nie istnieje ;). apropo
              barmanek ;)) pewna wlasnie z Heaven wydala mi sie sympatyczna....hmmmm...jakie
              zabawne stwierdzenie, po wygladzie trudno stwierdzic czy ktos jest sympatyczny.
              w kazdym razie tylko ja chcialbym powiedzmy poznac poza tym calym halasem, jak
              wyglada na codzien bo nie mowie o tych rozebranych pannach co polnagie chodza
              oferujac "wsciekle psy". jak to znajomy powiedzial: ze tez matka je z domu
              wypuscila. wracajac do sedna, odnioslem wrazenie ze pisze z kims kto sam ma
              doswiadczenie za barem. jak wybic sie sposrod tego tlumu zeby nie myslala ze
              jest zwyczajnie pijany albo standardowo, skoro nie ma nikogo innego zagaduje
              dziewczyne za barem. wydaje sie ze pelno jest takich bajerantow...
              dzieki za ciekawe posty, czlowiek ma wrazenie ze nie jest jeszcze taki
              odosobniony w tym swiecie :)))
              • cynamonn1 Re: Jak poznac kogos w miescie Ostrowie?? 11.06.07, 23:13
                mozesz na mnie liczyc;)) jeśli czujesz sie samotny zapraszam na gg:)6457242
                • n_taliaaa Re: Jak poznac kogos w miescie Ostrowie?? 12.06.07, 07:00
                  Barmanka, barmance nie jest równa. Mnie osobiście w mężczyznach-będących
                  klientami pociągałuśmiech i bycie sobą. Bardzo często pracując w tym zawodzie
                  jest się traktowanym przedmiotowo, a klienci są zdania, że jeśli płacą to mogą
                  dostać wszystko to, co chcą, bądź też mogą pozwolić sobie na złe traktowanie
                  osoby obsługującej. Wierz mi, że wtedy robi się nieciekawie, gdyż przynajmniej
                  w mojej poprzedniej pracy miałam możliwość odmowy obsługi klienta a w
                  sytuacjach awaryjnych nawet przełożyć butelką przez głowę – gdyż bar od jednego
                  klienta nie zubożeje. Wracając jednak do sposobu na barmankę- bądź sobą. Po
                  sposobie pisania wnioskuję, że jesteś uprzejmym, inteligentnym mężczyzną, a
                  właśnie takim sposobem najłatwiej jest oczarować kobietę- zwłaszcza w miejscu,
                  gdzie chamstwo się szerzy. Kiedy jest się miłym dla człowieka – zazwyczaj
                  zaczyna to owocować, czego rezultatem jest przychylność drugiej osoby.
                  Życzę powodzenia, i idąc w ślady cynamonowej kobietki również podam swój nr gg
                  5208235, chociaż przyznam, że w tym tygodniu ciężko będzie mnie złapać… ach te
                  egzaminy 
                  • cynamonn1 Re: Jak poznac kogos w miescie Ostrowie?? 12.06.07, 19:53
                    "Cynamonowa kobietka" lubie to;))hahah... buźka;*
                  • uamika Re: Jak poznac kogos w miescie Ostrowie?? 02.10.07, 19:22
                    witam Was:)
                    ....naprawde ciekawy watek musze Wam powiedziec. Gdzie te czasy
                    kiedy jak nasi dziadkowie ..mozna bylo podejsc pogadac i nikt nie
                    myslal-nachalna....napalony ;) podejrzewam, ze jestesmy w podobnym
                    wieku(czyt. mamy jescze swoje zeby :P i na karku pierwsza 20tke
                    zycia)ludzie inteligentni,zaradni i ...NORMALNI, a mimo
                    to .....samotni. Jesli chodzi o mnie, fotka mnie nie rajcuje bo to
                    zaczyna wygladac jak wystawa-piszesz lotne brednie na swoj temat i
                    wrzucasz najlepsze foty zeby zablysnac....chyba najlepszym sposobem
                    na poznanie kogos, kto uszczesliwi jest zapomnienie jak bardzo tego
                    chcemy i jak dlugo na to czekamy. Chyba dopiero wtedy z zaskoczenia,
                    w najmniej oczekiwanym momencie dostanie sie "kawalek tortu"
                    smakujacego radoscią :)
    • bartas_84 Re: Jak poznac kogos w miescie Ostrowie?? 12.06.07, 12:06
      Proponuje zapisac sie na tak powszechne obecnie kursy tanca Slyszalem ze nie
      trzeba miec pary a mozna spotkac mila atrakcyjna partnerke a jak wiadomo taniec
      wyzwala emocje i zbliża moze akurat Pozatym przyjemne z pozytecznym :)
      • chantal10 Re: Jak poznac kogos w miescie Ostrowie?? 21.06.07, 17:01
        A w Ostrowie są takie tańce??
        • ultima-thule Re: Jak poznac kogos w miescie Ostrowie?? 25.09.07, 09:06
          Czy temat nada aktualny?
          Mieszkam w Ostrowie od pól roku i też i trochę trudno kogoś poznać.
          Mimo iż mam tę drugą polowę brak mi większej "ekipy", żeby iść się
          pobawić, pojeździć na rowerach etc. Wszyscy znajomi mają już dzieci,
          więc trudno im się wyrwać a ludzie z pracy mają swoje towarzystwo i
          mimo iż od czasu do czasu wyrwiemy się gdzieś razem nie jest to
          zgrana paczka, jakiej mi brakuje. No nic, będę cierpliwa :)
          • cynamonn1 Re: Jak poznac kogos w miescie Ostrowie?? 10.10.07, 18:23
            hmmm...
            kiedyś ten temat mnie nie dotyczył,aż tu nagle...
            "przyszła kreska..."
            i to naprawdę jest problem...
            zostajesz sam a wokól nikogo interesujacego ( a moze po proostu
            nikogo kto ma ochote na nowe znajomości... (i nie mam tutaj
            wyłącznie na myśli płci przeciwnej):)
            • uamika Re: Jak poznac kogos w miescie Ostrowie?? 11.10.07, 19:03
              ...bo nigdy sie nie wie, kiedy na Ciebie "padnie"
              • cynamonn1 Re: Jak poznac kogos w miescie Ostrowie?? 12.10.07, 17:09
                uhm...
                i to jest straszna lipa....:/
                • uamika Re: Jak poznac kogos w miescie Ostrowie?? 12.10.07, 18:46
                  ..lipa lipą-fakt......ale nie ma co sie
                  dolowac.....jesien+zadreczanie sie=dol gotowy :)
                  no nie:P?
                  • cynamonn1 Re: Jak poznac kogos w miescie Ostrowie?? 12.10.07, 21:32
                    no tak:) w zasadzie... hehe...
                    dzięki za to wsparcie :)
                    pozdrawiam:)
                    • uamika Re: Jak poznac kogos w miescie Ostrowie?? 14.10.07, 18:05
                      alez jakie to wsparcie :P :) ......pochwal sie jak cos sie zmieni-
                      jestem ciekawa(jak to kobietka) ;) pozdrowki rowniez
                      • cynamonn1 Re: Jak poznac kogos w miescie Ostrowie?? 14.10.07, 23:10
                        sami żonaci szukający przygod;P
                        na dzień dzisiejszy bilans jest ujemny :D
                        pozdrawiam
                        • truskawka314 Re: Jak poznac kogos w miescie Ostrowie?? 04.01.22, 14:52
                          Cześć. Czy ten wątek nadal aktualny? Ja tu pierwszy raz.
                          Może pora roku tak na mnie wpływa, może ze mną coś nie tak. Samotność bardzo mi doskwiera.
                          Macie jakiś pomysł gdzie w tym śpiącym mieście można poznać kogoś sympatycznego? Mam 45 lat. Ludzie w tym wieku bawią wnuki, albo cieszą się relacjami z własnymi dziećmi, dorosłymi zazwyczaj. Ja do tych szczęśliwców nie należę. Mąż, obowiązki, zwyczajne życie. Niedosyt , brak spełnienia w życiu towarzyskim, wiele chęci, mało możliwości. Łapię się na tym, że nie mam do kogo zadzwonić. Wariuję.
                          Pomożecie?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka