Dodaj do ulubionych

Prześladuje mnie liczba 37 !!! Proszę o pomoc

16.01.10, 23:28

Wiem,że to dziwacznie brzmi,ale zaczyna mnie to
przerażać...
Jakieś dwa,trzy lata temu,dokładnie nie pamiętam kiedy to się
zaczęło,zaczęła mnie ta liczba "prześladować". Początkowo tylko na
zegarku i w komórce widziałam godzinę 21.37(myślałam ,ze to ma jakiś
związek z godziną smierci Papieża),ale później już zawsze kiedy
chciałam spojrzeć,która jest godzina była ..-37,jeśli zegar był z
sekundnikiem to zwykle wskazywał równiez 37 sekund... Z czasem
zaczęłam te liczbę widzieć wszędzie,w autobusach,na rachunkach ze
sklepu(zwykle płacę z końcówką 37 groszy),na rejestracjach
samochodów,numerach domów(polega to na tym,ze np.jadąc samochodem
kiedy spojrzę przez okno akurat mijamy dom nr.37),przykładów jest
całe mnóstwo mogłabym tak pisać i pisać do wieczora.Dziś np.wstałam
o 6.37,później włączyłam laptopa,u mnie na stronie rówieśniczego
forum u góry jest
reklama Lotto,komp mi sie zawiesił na moment kiedy akurat
spadała kulka z nr 37...
Kiedy wchodzę do łazienki a mam włączony automat,to zawsze jest na
wyświetlaczu albo 37 min albo 1.37...
Ostatnio na podwórku zbierałam śmieci,podniosłam karteczkę z jakiejś
gry mojej córki z nr. ...37...

Co jest w tym wszystkim najgorsze to to,że od kiedy "to" sie zaczęło
zaczął sie równiez fatalny,pechowy okres w moim zyciu,nic nie układa
się dobrze...
"Zaraziłam" tym również męza,on też wszędzie widzi tę liczbę.
A ostatnio to już zupełnie zgłupiałam kiedy w internecie
przeczytałam,że...jest nas więcej...
Wierzycie w takie dziwactwa???
Bo ja niby twardo stąpam po ziemii,ale teraz na poważnie zaczyna
mnie to przerazać,aż się boję czy dożyję 38 lat...

Obserwuj wątek
    • ewka027 Re: Prześladuje mnie liczba 37 !!! Proszę o pomoc 17.01.10, 12:59

Nie wiem,czy to ma w tym wypadku jakieś znaczenie,ale podam Panu
      również moją datę urodzenia - 05.05.1981.
      Bardzo proszę o odpowiedź,bo jestem już tym złym okresem bardzo
      zmęczona,przestaje już wierzyć,że coś się w końcu zmieni na lepszesad
      • janus50 Re: Prześladuje mnie liczba 37 !!! Proszę o pomoc 19.01.10, 16:57
        Witaj
        Wytłumaczeń tego typu zjawisk może być wiele, jednak żadne nie
        zapewnia pełnego wyjaśnienia tego problemu. Nie koniecznie muszą to
        być liczby które wciąż się nam pojawiają, mogą to być też
        powtarzające się sytuacje. Ja np. przez kilka miesięcy budziłem się
        dokładnie o tej samej porze, co do minuty i nie był to z pewnością
        czas na wstawanie bo była to głęboka noc, coś mi kazało się obudzić i
        spojrzeć na zegar.
        Później, gdy moja żona była w ciąży, codziennie widywałem na ulicy
        kilka do kilkanaście kobiet w ciąży, czego nie było przedtem ani
        potem.
        Myślę, że za tym fenomenem może się kryć nasza podświadomość, która
        jest perfekcyjnym rejestratorem i precyzyjnym zegarem. Rejestruje
        każdą informację, której dostarczają nasze zmysły, z czego my
        świadomie postrzegamy zaledwie kilka procent. Jeśli zatem z jakiegoś
        powodu zapiszesz w swojej podświadomości, że jakaś informacja jest
        istotna, ona ci ją wskazuje. I tak każe ci spojrzeć na zegarek o
        konkretnej porze, czy też wyłowić z potoku informacji dokładnie tą
        liczbę, która ciebie "prześladuje", mało tego, potrafi tak sterować
        twoimi działaniami, aby w efekcie pozyskiwać poszukiwane informacje.
        Na ile ma to charakter profetyczny, nie wiem. W moim przypadku nie
        dopatrzyłem się żadnych ezo - podtekstów.
        Pozdrawiam
    • ewka027 Re: Prześladuje mnie liczba 37 !!! Proszę o pomoc 19.01.10, 20:58

Dziękuję za pokrzepiającą odpowiedź.
      Może faktycznie to jest tak,że to moja podświadomośc płata mi
      figle,oby tak było.
      Jednakże wiele sytuacji z podświadomoscią ma niewiele
      wspólnego,choćby ta wspomniana w poście karteczka z podwórka.

Dziś np. rano wstałam,włączyłam radio kiedy akurat podawali
      komunikat,że Kubica w Monte Carlo będzie startował z nr...37(tak
      sobie pomyślałam-nie mogłam włączyć tego radia 5 sekund później?)
      Tak czy owak mam juz tego dosyć,zaczynam obwiniac tę nieszczęsną
      liczbę o wszystkie moje niepowodzenia i naiwnie wierzę,że kiedy "to"
      się skończy to wreszcie i do mnie uśmiechnie się los...

Pozdrawiam
    • numer37 Re: Prześladuje mnie liczba 37 !!! Proszę o pomoc 12.02.10, 23:17
      Witam. Za dużo czasu minęło od Pani wpisu - nie wiem czy Pani to przeczyta.
      Dopiero wczoraj go znalazłem wpisując w wyszukiwarkę "numerologia 37". Mnie
      również prześladuje liczba 37 jednak dużo dłużej wink Zaczęło się bowiem kiedy
      wkroczyłem w wiek 36 lat - teraz mam 42 lata a to nadal trwa. Nie chcę nawet
      wymieniać kiedy i gdzie widziałem tą liczbę - długo musiałbym pisać (dziś
      kupiłem paczkę placków tortilla waga 37dkg wink. Proszę się nie przejmować smile jest
      i już - również jestem ciekawy dlaczego to akurat 37 i jeśli co z tego wynika
      dla mnie? Na razie nie znalazłem odpowiedzi.
      Pozdrawiam
      Zdzisław
      Proszę nie mierzyć sobie temperatury wink))))))))))
      • ewka027 Re: Prześladuje mnie liczba 37 !!! Proszę o pomoc 16.02.10, 23:23

Grunt to poczucie humoruwink

Niech Pan sobie zerknie tutaj:
        forest.blog.onet.pl/Gdy-widujesz-liczby-a-powinien,2,ID162705012,n

Fajnie,że jest "nas" więcej,w grupie raźniejwink
        Pozdrawiam
        Ewa
        • numer37 Re: Prześladuje mnie liczba 37 !!! Proszę o pomoc 07.03.10, 09:04
          Dziękuje serdecznie za link. Trochę tam jest typowego bełkotu numerologicznego
          "... a jak pomnożymy 37 przez Pi do kwadratu to dostaniemy odległość pomiędzy
          Kutnem a Kielcami..." smile Niemniej uprzytomniłem sobie właśnie że powtarzalność
          37 pojawiła się w momencie kiedy zacząłem więcej medytować - więc coś w tym może
          jest. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.
          • elvis81 Re: Prześladuje mnie liczba 37 !!! Proszę o pomoc 07.04.10, 14:26
            Dołączam się do prześladowanych przez liczbę 37. U mnie trwa to około pół roku i
            dotyczy przede wszystkim wszelkich zegarów, najczęściej tego w komórce. Często
            widzę też godziny typu: xx : x7. Pozdrawiam!
            • wladczyniczasu Re: Prześladuje mnie liczba 37 !!! Proszę o pomoc 16.11.13, 13:42
              Post stary, ale się dołączam...Przeraża mnie, że jest nas więcej. To dosyć dziwne.
              • baktejra Re: Prześladuje mnie liczba 37 !!! Proszę o pomoc 24.01.14, 20:37
                Jezu ja to czytam patrze, a tu 37 na zegarku! Brrr!
                Jeszcze sobie wmowie jakas manie.
                • pitbu22 Re: Prześladuje mnie liczba 37 !!! Proszę o pomoc 11.05.17, 19:41
                  Witam
                  ja też się doączam. Mamy 2017 ale to zaczęło się w 2007 r. Początkowo tak samo myślałem, że jest to powiązane z godz 21.37, kiedy umarł Papież ale teraz mam wątpliwości. Wyglądało to mniej więcej tak, że zupełnie nieświadomie zerkałem na różne zegary i to było w momemncie kiedy była 37 minuta. Nie stwierdziłęm żadnej zależności godzin. To było np. jak prowadziłem samochód. Wcale nie myślałem, która jest godzina. Zupełnie jakoś odruchowo spoglądałęm na zegar w samochodzie i była 37 min. To samo było jak np. chciałęm gdzieś zadzwonić. Brałem komórkę by wybrać nr a na niej była 37 min. W TV też, jak był włączony na jakieś wiadomości a ja byłem skupiony na czymś zupełnie innym, jak podnosiłęm wzrok to w rogu TV na ekranie znowu... Było to bardzo częste ale dotyczyło tylko zegarów czasu i tylko 37 min. Po mniej więcej roku to ustało na wiele wiele lat. No i teraz w 2017 znowu zaczeło się powtarzać ale już nie z takim nasileniem jak poprzednio. Podkreślę, że mój wzrok na zegary w 37 min. najczęściej przerzucałem bezwiednie. Dlaczego 37 tak częsta jak żadna inna liczba i dlaczego zegary? Nie mam pojęcia. Nigdy nie interesowałem się jakąś "numerologią" czy cymś takim. W 2017 kiedy znowu to zaczeło się zdarzać postanowiłęm poszukać w internecie czy 37 coś znaczy w Biblii i trafiłem na ten wątek i jestem naprawdę zdumiony.
    • madddohio Re: Prześladuje mnie liczba 37 !!! Proszę o pomoc 17.11.13, 23:35
      Witam, również widze 37, przestałem się tym przejmować tłumacząc sobie że to szczęśliwa liczba, założyłem również grupe na fb "Prześladowani przez 37" do której gorąco zapraszam, może wspólnie uda nam sie zebrać więcej informacji.

37 oznacza otwarcie się na duchowość,medytacje etc.
      ponizej najciekawszy artykuł jaki udało mi się znaleść.
      forest.blog.onet.pl/2007/01/07/gdy-widujesz-liczby-a-powinienes-je-jedynie-widziec/
      Wczoraj dowiedziałem się że jestem 11stką, sprawdziłem Twoją date narodzin - również nią jesteś.Sądze więc że to znak aby działać w tym kierunku.
      • juspinka Re: Prześladuje mnie liczba 37 !!! Proszę o pomoc 06.12.13, 04:01
        Również dołączam do grona prześladowanych przez 37. Mam 35 lat i juz sie martwię czy i jak przeżyje 37 rok życia oraz 38 po skończeniu 37 lat. Przy trójce dzieci mam sie o co martwić. Przesladowana jestem prawie dwa lata. Najbardziej dociera do mnie wytłumaczenie o tym ze to my sami siebie przesladujemy, a raczej nasza podświadomość. Odkąd mam 3 dzieci ciagle widze rodziny z trójka a wczesniej wydawało mi sie to stosunkowo rzadkie. Jak kupiłam samochód to teraz chyba juz wszyscy takim jeżdżą smile
      • ewka027 Re: Prześladuje mnie liczba 37 !!! Proszę o pomoc 05.09.14, 20:09
        madddohio dołączyłam do Was dzisiaj
        Liczba jak mnie prześladowała tak mnie prześladuje nadal,wciąż tak samo uporczywie,dziś to mi spokoju wręcz nie dawała,była wszędzie skubana wink

Czy ktoś z Was ma więcej niż 37 lat ? Napiszcie,że tak big_grin

• richard210567 Re: Prześladuje mnie liczba 37 !!! Proszę o pomoc 28.03.16, 10:47
      mam tak od 6 lat ,od kiedy zmarła mi Mama ( skarb dla Boga i Ludzi ) zwiastuje mi zawsze !! pomyślność lub potwierdza pozytywne zakończenie - jesli mocno martwie sie o coś za sekundę niby nieświadomie widzę ją na zegarku , znaku drogowym itp . w moim przypadku jest to również 73 To dowód miłości i opieki tych których już nie ma a nade wszystko Boga !
    • micio500 Re: Prześladuje mnie liczba 37 !!! Proszę o pomoc 21.07.17, 16:23
      A myślałem że tylko ja tak mam smile . Co prawda temat widzę dość stary , ale i odświeżany co jakiś czas więc i ja wpiszę swoje doświadczenia z tą liczbą . Ostatnio byłem na basenie i dostałem klucz do szafki z numerem 37 po wejściu na basen popatrzyłem na zegar i była 17:37 . Ogólnie cieszę się gdy ją widzą bo dla mnie oznacza ona że jestem na dobrej drodze i że ktoś mnie wspiera . Chociaż znaczenia mogą być różne to dla mnie jest jak najbardziej pozytywna . Widzę jeszcze takie liczby jak 33,,44,,27,17,7 .
    • sevrena Re: Prześladuje mnie liczba 37 !!! Proszę o pomoc 08.08.17, 12:44
      Walcz z tym. Spróbuj skoncetrować swoją uwagę na innej liczbie. Zaczęło cię to wciągać, więc twoja podświadomość skoncentrowała się na jednym codźcu i wzmacniasz go do "bólu", ale "odciąga" jak widzisz energię z innych dziedzin i liczb. Spróbuj powoli,tłumacząc sobie racjonalnie swoje zachowania, wyjść "z trasu", w który się wprowadziłaś, inaczej "potęga podświadomości" wykoczy spod twojej kontroli, tak, jak jużsię stało.
      Bo 37 - normalna w numerologii liczba , a 3+7/10/1 - to jedynka, liczbę którą każy numerolog wiąże z nowym początkiem, chęcią dominacji i kontroli. Wyraźnie CZEGOŚ cię "uczy", zwłaszcza, że 38/11/2 to "mistrzowska"jedenastka - a ta mówi o mutiplikacji energetycznej naszej koncentracji, jeśli ten etap pójdzie w złym kierunku u kogoś, któ zaczyna zdobywać doświadczenie w ezoterycznych dziedzinach wiedzy - to masz później do czynienia z czymś, co przypomina źle wytrsowanero rumaka, który przy odrobinie koncentracji zrzuci cię z siodła.
    • jarek2r2r3r37 Re: Prześladuje mnie liczba 37 !!! Proszę o pomoc 12.05.19, 22:51
      To wyjątkowa liczba pierwsza, która wskazuje na.... Mesjasza, Zbawiciela, Jezusa....
      Zobacz sobie
      www.thelivingword.org.au/grand-design/session14.php
      • herwitjbeleriand Re: Prześladuje mnie liczba 37 !!! Proszę o pomoc 14.03.21, 23:23
        Mamy rok 2021,od kilkunastu lat chodzi za mną liczba 37,nie będę wymieniał bo powieliłbym wcześniejsze komentarze.Od jakiegoś czasu doszła liczba 13.Bodajże w 1998 r. jak miałem ok 13 lat,w śnie przyszedł do mnie zmarły dziadek.Podał mi sześć cyfr w lotka.Gdy się obudziłem zapisałem jedynie cztery,nie mogłem przypomnieć sobie pozostałych cyfr/liczb.Przekazałem info mamie,ale ta powiedziała do mnie,że to ostatnie 20 zł,a do końca miesiąca jeszcze kilka dni,na końcu jednak dała te 20 zł i puściliśmy razem lotka.Nie pamiętam czy tego samego dnia,czy następnego,ale na pewno na najbliższym losowaniu faktycznie trafiliśmy tą czwórkę,a że puściliśmy ją bodajże na pięć zakładów to wygrana wynosiła ok. 850 zł. Dziś 14.03.2021 r. na mojej drodze stanął zakonnik... (jestem niewierzącym) .. coś się we mnie zmieniło.
    • camaretto Re: Prześladuje mnie liczba 37 !!! Proszę o pomoc 29.03.21, 19:36
      -37- Szczere związki uczuciowe i przyjacielskie. Niebezpieczeństwo przeinwestowania, rozrzutności i przerostu pragnień. Podróże zagraniczne. Łatwo o konflikty wewnętrzne, impulsywność, gwałtowność.
    • wika241 Re: Prześladuje mnie liczba 37 !!! Proszę o pomoc 23.01.23, 23:33
      Cześć, pomimo tego, że pierwszy wpis na ten temat ma już 13 lat, chciałabym podzielić się moimi oraz moich przyjaciół doświadczeniami związanymi z „tą” liczbą. Wszystko zaczęło się około rok temu, tak jak każdy z Was- zegarki, godziny, tablice rejestracyjne, paragony, levele w grach, opakowania produktów, znaki drogowe, numery lotów, numery bramek na lotniskach własnego lotu etc. Po około pół roku powiedziałam o tym mojej przyjaciółce i jak okazało ona widzi liczbę 37 tak samo, a nawet od dłuższego czasu. Same nie wiemy co wszechświat chce nam przekazać.
      Wspomniana teoria o podświadomości jak najbardziej ma sens. Ona cały czas jest w moim umyśle, ale nie myśle o niej specjalnie, nie skupiam się na tym. A gdy akurat spojrzę, GDZIEKOLWIEK, widzę ją. Przeraża nas fakt ilości osób, które mają ten sam problem, chociaż nie wiem czy można to nazwać problemem. Dla jednych to czas porażek i upadków, dla mnie osobiści to czas równowagi w życiu. Dla przykładu, dla mojej przyjaciółki to czas zawirowań życiowych, wielu przeszkód na drodze.
      Mam nadzieję ze otrzymam odpowiedz od kogoś z was.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka