zyciowa_zaduma
05.05.10, 21:20
Witam
Bardzo proszę szanownych forumowiczów, a w szczególności Pana, Panie Januszu o pomoc, poradę. Znalazłam się w bardzo trudnej sytuacji życiowej, czeka mnie bardzo dużo zmian, poważnych decyzji, chwilami mówię sobie że wszystko będzie dobrze, ale czuję że niedaleko mi już do mocnego podłamania. Nie wiem co mam robić.
Sytuacja:
Od kilku lat sama wychowuję dziecko. Obecnie mam duże trudności finansowe. Teoretycznie mam dobry zawód, prowadzę DG , jednak moje zarobki są tak niskie, iż nie jestem w stanie sama się utrzymać z dzieckiem. Mieszkam z rodzicami.
Rodzina zaproponowała mi wspólne wzięcie kredytu – na nowe mieszkanie, do którego mieli się wyprowadzić, spłacać raty. Zostałabym na starym mieszkaniu. Nowe mieszkanie jednak pozostawałoby na moje nazwisko i ja byłbym głównym kredytobiorcą .
Jesteśmy o krok od wzięcia kredytu – ale pojawiły się wątpliwości. Rodzice woleliby teraz, abym to ja się wyprowadziła na nowe mieszkanie , wzięła na swoje barki ciężar utrzymania i spłacania rat.
Argumenty , iż w tej chwili na to mnie nie stać, że umowa była zgoła inna , słabo do nich trafiają.
Został wpłacony wysoki wkład własny, więc klamka zapadła. Jeżeli teraz się wycofamy to przepadną duże pieniądze.
Nie wiem już sama co mam zrobić - zostać kredytobiorcą ? Czy to dobry czas dla mnie na branie kredytu ? Czy walczyć o pozostanie na starym mieszkaniu ?
Czy może moja sytuacja finansowa ma szansę na tak znaczną poprawę iż nie powinnam się bać zobowiązań finansowych i przeprowadzki na nowe ?
Podaję dane :
ur. 22.10.1977 , piramidkę sporządziłam wg „zrób to sam” mam nadzieję iż poprawnie

..............7
...............6
........5..............1
1..............4.................6
------------------------------------------
10............22..............1977 / 11/2
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
........3...............2
..............1
występowanie liter we wszystkich imionach i nazwisku
A-5
B-0
C-0
D-1
E-1
F, G, H – 0
I-1
J-1
K-2
L-0
Ł-1
M-1
N-5
O-3
P – 0
R-0
S–1
T,U,W– 0
Y- 1
Z-1
Sytuacja jest jeszcze bardziej skomplikowana poprzez fakt , iż jestem w ciąży z moim partnerem.
Niestety zabezpieczenia zawiodły. Nie jest dobry czas, mój narzeczony boryka się z trudnościami w życiu osobistym i zawodowym. Wynajmuje małe mieszkanko, nie może brać kredytów ani posiadać współwłasności. Jednak bardzo się kochamy, od dawna planowaliśmy związanie się na poważnie i utworzenie rodziny, mając nadzieję na rychłe wyjście z dołka. Chcemy wziąć ślub. Przyznam się, że gdyby nie on nie wiem jak bym znosiła codzienność. Podaję występowanie liter w nazwisku przyszłego męża : A-2, C-1, K-2, O-2, R-1,S-1,W-1,Z-1 Czy mocno wpłynie to moje życie numerologicznie ?
Jeszcze raz bardzo proszę o poradę, czy w nadchodzącym okresie , mimo iż na pewno niełatwym, mogę się jednak spodziewać poprawy mojej sytuacji materialnej ? Czy pojawią się jakieś nowe szanse zawodowe ? Czy może powinnam coś zmienić, na coś bardziej uważać ? Lubię swoją pracę, od lat walczę aby robić to co robię, jednak mimo dużego nakładu pracy efekty są mizerne.
Dziękuję. Czytam Państwa od dłuższego czasu, jednak interpretacyjnie się gubię. Pisze pod nowo utworzonym nikiem, gdyż na innych forach spotkały mnie nieprzyjemne uwagi dot. Mojej sytuacji osobistej, gdy adwersarze przeglądali moje wcześniejsze posty .
Pozdrawiam serdecznie forumowiczów i jeszcze raz bardzo proszę o wsparcie .