Dodaj do ulubionych

Prośba do pana Janusza-Zmiana drugiego imienia

11.04.11, 16:30
Dzień Dobry panie Januszu.
Zastanawiam sie nad zmianą drugiego imienia u syna. Coś tak mnie tchnęło i nie jest to chwilowy kaprys. Intucja mi podpowiada, że może tak powinnam dokonać zmiany.
Syn ma imie Michał Karol ur. 2 IX 05 na Michał Włodzimierz, jest dzieckiem bardzo wrażliwym, mało przebojowym dopiero jak pozna srodowisko to sie otwiera, niestety mimo swojej ruchliwosci stroni od sportu jak moze.Chcialabym żeby bardzie wierzył w siebie.Ku zmianie imienia tak mnie natchnęło- synowi juz kilka krotnie sni się moj ukochany dziadziuś a jego pradziadek, we snie przytula go, mówi ze kocha daje cukierki, to wszystko w scenerii nieba, aniołów, papieża i jezusa. Mam wrażenie ze dziadek jest jego aniołem stróżem(syn po urodzeniu walczyl o życie, mial problemy z serce, a pradziadek 20 lat temu ponad umarł przedwczesnie na zawal serca i prawie w ten sam dzien co syn sie urodził chodzi o m-c) Tak mysle by własnie zmienic synowi imie drugie na imię pradziadka, choc go nigdy nie znał. Wiem, ze to sie wiarze ze zmianą prawną ale mam nadzieje ze coś by to pomogło. Mąz mowi zeby czekac do bierzmowania, ale cóż ja będę dziecku narzucac? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Jak pan to widzi? Jakby było potrzeba to godzinę i nazwisko mogę podac na priv.Pozdr.
Obserwuj wątek
    • instalar Re: Prośba do pana Janusza-Zmiana drugiego imieni 15.04.11, 10:22
      Witaj.
      Wg. mnie najważniejsza będzie wibracja imion i nazwisk tych jakie syn będzie mieć w dokumentach, jesli oba dają dobra wibrację powinno się uzywać tak często jak się da dwóch...na pieczątkach, w pracy, w dokumentach itp.

Przy obliczeniach wibracji ważne jest także nazwisko.
    • janus50 Re: Prośba do pana Janusza-Zmiana drugiego imieni 19.04.11, 14:23
      Witaj
      Podstawa to pytanie, na ile świadomy swojego drugiego imienia jest twój synek. Jeśli jest tego świadomy, nalezy brać pierwotne drugie imię Karol pod uwagę, nawet jak zmienisz drugie imię w dokumentach. Czyli w praktyce przy liczeniu wibracji należałoby wziąć pod uwagę Michał Karol Włodzimierz + nazwisko.
      Teza, że należy brać pod uwagę wyłącznie to co zapisane w papierach jest nieuprawniona. Pisałem o tym już setki razy na tym forum. Nie dalej jak wczoraj również, pozwolę sobie to wkleić:
      >>Teza zakładająca, że bierzemy pod uwagę wyłącznie te imiona i nazwiska, które są zapisane w papierach nie ma szans na wiarygodną obronę. Wynika to z tego, że zakłada ona, że działają wyłącznie te wibracje, które zostały zapisane, co pośrednio oznacza, że to litera jako znak graficzny jest siłą stwórczą wibracji. Jest to oczywiście totalny bezsens, gdyż wibracja jest wartością uniwersalną, ponadczasową i niezmienną. Była obecna w momencie gdy powstawał wszechświat i będzie obecna gdy będzie się on kończył. Litera jest jedynie prymitywną formą opisu wibracji, która zawiera w sobie wyłącznie element fonetyczny. To trochę tak, jakbyśmy twierdzili, że człowiek nie istnieje, jeśli nie zrobiono mu fotografii.
      Ponadto pojawia się pytanie, co z tymi miliardami "nieszczęśników", którzy odbyli swoją wędrówkę na tym świecie od początku istnienia ludzkiej cywilizacji, a którym nigdy nigdzie nie zapisano imienia. Czy oni nie istnieją dla numerologii, czy ich numerologia nie dotyczy?
      Dla mnie założenie, że działają wyłącznie te imiona i nazwiska, które są zapisane, jest zwyklą bzdurą, wynikającą z braku zrozumienia da istoty wibracji. Działa to co jest zapisane, ale w naszej podświadomości. Fakt zapisania na papierze jest jedynie pewnym potwierdzeniem tego faktu, choć często nie pokazuje wszystkich działających na nas imion i nazwisk.
      Podobnie jest w twoim przypadku. Pierwotne imiona i nazwisko są w sposób trwały zapisane w twojej podświadomości i jesteś emocjonalnie z nimi związana. <<

piszesz:
      > jest dzieckiem bar
      > dzo wrażliwym, mało przebojowym dopiero jak pozna srodowisko to sie otwiera, ni
      > estety mimo swojej ruchliwosci stroni od sportu jak moze.Chcialabym żeby bardzi
      > e wierzył w siebie.

Jest w okresie życia, który jest bardzo zamykający i sensoryczny. Trudny na początku życia cykl 9 (wszystko dla innych) szczyt 11/2 - przewrażliwienie, brak wiary we własne siły, zaniżanie wartości własnej, kompleksy, czarny szczyt siedem - zamykanie się w sobie, introwertyzm.
      Oczywiście zarówno cykl 9 jak i szczyt 11/2 mają całe mnóstwo pozytywów i aspektów bardzo korzystnych, jednak skupiamy się na powodach problemów o jakich piszesz.
      Wobec powyższego, synek twój powinien mieć bardzo silne i przebojowe wibracje własne, które pozwolą mu przezwyciężyć dołujące aspekty aktualnego układu.
      Podaj więc zawartość liter w nazwisku, zerkniemy w jego aktualne wibracje własne.
      Pozdrawiam

• porzeczka17 Re: Prośba do pana Janusza-Zmiana drugiego imieni 22.04.11, 12:01
        Pani Januszu, dziękuję za odp.
        Nazwisko wysyłam na priv.
        • porzeczka17 korzystajac z okazji... 22.04.11, 12:18
          Przesyłam życzenia świąteczne
          Zdrowych i Radosnych Świąt Wielkiej Nocy, spełnienia marzeń i wszystkiego dobrego smile
        • janus50 Re: Prośba do pana Janusza-Zmiana drugiego imieni 22.04.11, 12:53
          Witaj ponownie
          Określenie na ile drugie imię oddziaływuje a na ile nie oddziaływuje nie jest takie proste. Drugie imię, zresztą wraz z pierwszym, jest nadawane zwykle podczas rytuału chrztu. Rytuał nadania imienia jest niezwykle mocno zakorzeniony w cywilizacyjnej podświadomości człowieka (obejmujących całą populację ludzką). Wynika to z tego, że zawsze, już od początku ludzkiej cywilizacji, rytuał nadania imienia był jednym z najważniejszych rytuałów w życiu człowieka. Dlatego nadanie imienia na chrzcie, nawet jeśli dziecko jest zbyt małe aby zrozumieć i zapamiętać to wydarzenie, jest rejestrowane na poziomie podświadomym i w sposób trwały tam zapisane.
          Nie jest to więc prosta sprawa i najbezpieczniejsze jest uwzględniania drugiego imienia, nawet wówczas, gdy zostanie oficjalnie zatarte w dokumentach.
          Tak jak już wcześniej napisałem, twój synek nie ma łatwego układu drogi życia i dlatego powinien mieć bardzo silne wibracje własne.
          Niestety żaden z możliwych układów z proponowanym imieniem Włodzimierz, nie daje korzystnych wibracji własnych.
          Pierwotne wibracje własne mają wartość 7-11/2-9 i są to trudne wibracje własne oraz zawierają brak wibracji 2 - czyli nie występują litery B i/lub T.
          Po dodaniu Włodzimierza do pierwotnego układu, czyli z uwzględnieniem Karola, otrzymujemy wibracje 9-7-7/16 - dość fatalne krótko mówiąc
          Kiedy dodamy Włodzimierza i usuniemy Karola otrzymujemy 11/2-11/2-4/13 także bardzo trudne, szczególnie dla jego drogi życia gdzie występują jedenastki.
          W każdej opcji powtarza się brak dwójek, co jest oczywiście niekorzystne w obliczu pierwszego szczytu 11/2 oraz siódemki w czarnym szczycie.
          W moim przekonaniu nie jest to dobre rozwiązanie (Włodzimierz)

Również tobie przepięknych Świąt Wielkiej Nocy

Pozdrawiam
          • porzeczka17 Re: Prośba do pana Janusza-Zmiana drugiego imieni 22.04.11, 13:07
            Bardzo Panu dziękuję za poświecony czas
            Czyli nie warto przemieniac imienia na Włodzimierz....
            Co by pan radził? zostawić jak jest? Mam jeszcze jedną opcję i może ku tej się skłonię...., pierwotnie syn miał miec tak na imię po moim bracie-Mikołaj (brat przebojowy aż za bardzo) ale z nazwiskiem troszkę dziwnie)
            Jakie imię można byłoby zmienić na 2 prócz Mikołaja, czy Mikołaj to dobra opcja, chodzi o te 2.
            Wiem, ze w chrzcie figuruje całośc, ale chcialabym syna jakoś wzmocnić, fakt wychowuję go i wspieram jak pedagog ale czuję ze pewnych spraw nie przeskoczę.
            • janus50 Re: Prośba do pana Janusza-Zmiana drugiego imieni 22.04.11, 13:19
              Postaram się przez święta poszperać w moich bazach imion. Brak dwójek nie jest dużym problemem w znalezieniu imienia, gdyż to jedynie jeden brak. Są tacy co mają cztery braki.
              Pozdrawiam
              • porzeczka17 Re: Prośba do pana Janusza-Zmiana drugiego imieni 22.04.11, 13:24
                Dziękuję i będę bardzo wdzięcznasmile)
                Będę zagladac na forum
                ps- mam nadzieję, że data syna plus imię nie jest tak tragiczne, mi zależy żeby był bardziej przebojowy a nie starchliwy jak "boi dudek" Pozdrawiam i dziękuję.
                Może imię Tomasz?ok, bede czekać na propozycje, mam nadzieje ze coś to pomoze.
      • porzeczka17 Re: Prośba do pana Janusza-Zmiana drugiego imieni 22.04.11, 12:12
        Pięknie pan to napisał.
        I to porównanie, że nie istnieje ten komu nie zrobili fotografii.
        Coś w tym jest, To tak jak kobieta wychodzi za maż, przejmuje nazwisko po mężu a jednak jej panieńskie też nadal jest w podświadomości.
        • instalar Re: Prośba do pana Janusza-Zmiana drugiego imieni 22.04.11, 12:48
          Mi Pan Janusz to samo napisał...i myślę, że coś w tym jest. Choć chyba inaczej jak się zmienia coś co się kochało i lubiło a inaczej coś co ciążyło i było kłopotem....nie mam na myśli względu numerologicznego tu akurat.
    • porzeczka17 Re: Prośba do pana Janusza-Zmiana drugiego imieni 22.04.11, 13:16
      znam osobiscie jednego męzczyznę z uczelni wykładowcę,przedstawiajacego sie tak- nadal pelne imię, potem literkę z kropką i nazwisko. Myslę , ze to tez swoistego rodzaju'jakiś" wzmancniacz. Bo nie ukrywajac pan ma sukcesy.
      • instalar Re: Prośba do pana Janusza-Zmiana drugiego imieni 22.04.11, 13:28
        Tak może być. W internecie znalazłam Pania numerolog, która podpisuje się identycznie jak pan o którym piszesz smile
        • janus50 Re: Podpis 22.04.11, 13:37
          Witajcie
          Podpis z pierwszą literą drugiego imienia to zwykle kwestia dodania właśnie tej litery do podpisu aby go skorygować. Wystarczy przeliczyć podpis bez tej litery i sprawa bedzie jasna, tyle, że trzeba by znać jeszcze datę urodzenia, bez tego nie wiemy jak faktycznie podpis działa.
          Często osoby dodają sobie taką literę aby skorygować numerologicznie oddziaływanie podpisu, nierzadko litera ta nie ma nic wspólnego z drugim imieniem smile
          Pozdrawiam
    • porzeczka17 Re: Prośba do pana Janusza-Zmiana drugiego imieni 26.04.11, 22:21
      Panie Januszu
      Mysleliśmy z mężem o imieniu z tymi wobracjami co pan proponowal /2- B i T
      Może imie Bartosz? Czyl Michał Bartosz smile
      Czekamy oczywiście na Pana sugestie pozdrawiamy smile
      • porzeczka17 Re: Prośba do pana Janusza-Zmiana drugiego imieni 30.04.11, 20:46
        Panie Januszu, jesli Pan znajdzie chwilkę to prosze o podanie ewentualnie jakiś innych imion pod rozwagę no i czy ten Bartosz bedzie jakoś ładnie współgrał ? smile
        Decyzja podjęta, chcemy zmienić tego Karolasmile
        Pozdrawiam i życze udanego majowego weeksmile
    • porzeczka17 Re: Prośba do pana Janusza-Zmiana drugiego imieni 03.05.11, 18:37
      Witam majowo Panie Januszu...
      Bardzo bym prosiła o prosiła o opinię nt. imienia Bartosz..., co znalazlam jeszcze z literką Bi T Benedykt lub ewentualne pana propozycje.Pozdrawiam i przepraszam za niecierpliwość, ale zamierzam się za to zabrac juz w czerwcu. ps- ostatnimi czasy syn doprowadza nas na" skraj nerwowości" lenistwo i brak konsekwencji i wycofywanie sie wychodzi uszami do tego jest dzieckiem które jest tzw. żywym srebrem.Mimo ruchliwości to zadziwia. Nauczyciela z przedszkola skarży się na tzw. życie własnym życiem, nie podporządkowuje się poleceniom a ostatnio urwał się sam z gimnastyki korekcyjnejsmile) Jednak ja jako matka wspieram cóż innego przyszłosmilePozdr.
      • janus50 Re: Prośba do pana Janusza-Zmiana drugiego imieni 04.05.11, 00:58
        Witaj ponownie
        Nie jest to takie proste niestety. Bo problemem jest drugie imię Karol. Rozumiem, że chcesz je po prostu wymazać z dokumentów i zastąpić innym drugim imieniem. Tak więc, bierzemy pod uwagę tylko Michal plus nazwisko, co daje nam wibracje 9-6-6, nie są one same w sobie niekorzystne, jednak dla jego drogi życia zdecydowanie za słabe. Kiedy do tego zestawu dodamy imię Bartosz, otrzymamy 7-1-8, które też nie są zbyt dobre, nie można ich jednak uznać za jakieś zdecydowanie niekorzystne. Musimy pamiętać o tym, że pomijając imię Karol, tracimy równocześnie wibrację sześć, która za sprawą litery O w Karolu do tej pory była. Nie jestem przekonany co do tego, aby to imię wymazać, moim zdaniem jest ono zapisane w podświadomości i działa. Jestem więc w pewnej rozterce, bo nie wiem jak mam działać... W każdym razie imię Bartosz posiada zarówno brakującą dwójkę jak i szóstkę.
        Ja w swoich zasobach nie znalazłem żadnego rozsądnego imienia, które wypełniało by brak 2 i 6 i dawało silne wibracje własne. Same dziwolągi typu Trzebomysł itp.
        Pozdrawiam
        • instalar Re: Prośba do pana Janusza-Zmiana drugiego imieni 05.05.11, 10:54
          Witam, pisze Pan o silnych wibracjach własnych imienia. Ja tak to zrozumiałam, że imie Karol ma nieco inną aurę niż Bartosz choćby po numerologicznym podliczeniu liczby imiennej było praktycznie to samo?
          W sensie takim, że samo imię też ma pewną aurę, pewne predyspozycje? Czy zdecydowanie to nie jest istotne, a najwazniejsze są liczby jakie uzyskamy z sumowania?

Pozdrawiam!

• janus50 Re: Prośba do pana Janusza-Zmiana drugiego imieni 10.05.11, 17:05
            Witaj
            Skupiamy się przede wszystkim na ostatecznym wyniku. Oddziaływanie drugiego i trzeciego imienia nie wprowadza samym sobą zmian w rysie charakterologicznym człowieka. Osoba nie realizuje się tak jakie jest jej drugie imię.
            Istotnym natomiast zawsze pierwsze imię, ona ma znaczący wpływ.
            Pozdrawiam
            • instalar Re: Prośba do pana Janusza-Zmiana drugiego imieni 11.05.11, 10:30
              Witam,.
              Rozumiem Panie Januszu to co Pan pisze jest bardzo ciekawe, dziekuję. Mam odnosnie tego pytanie, ale to pozwolę założyć sobie oddzielny watek, żeby nie mieszać niepotrzebnie w tym załozonym przez porzeczkę
              dziekuję
              pozdrawiam
        • porzeczka17 Re: Prośba do pana Janusza-Zmiana drugiego imieni 08.05.11, 22:34
          Panie Januszu
          Bardzo dziękuję... za pomoc.
          Tez początkowo myslalam o wymazaniu Karola tak jak by inne imię nie pasowało.
          Cóż... Bartosz wydaję się byc silnym imieniem. Jednak jak Pan radzi.. chyba lepiej z dwoja złego zostac przy tm co jest? najwyżej w czasie bierzmowania się syna wzmocni jak się zgodzi.
          Pozdrawiam
          • janus50 Re: Prośba do pana Janusza-Zmiana drugiego imieni 10.05.11, 17:14
            Witaj ponownie
            Dodanie imienia Bartosz z uwzględnieniem Karola da nam wibracji 5-6-2/11, które nie należą do najlepszych, zawierają w sobie sprzeczność pomiędzy piątką i szóstką oraz piątką i dwójką.
            Mogą przynosić spore napięcia. No i nie są niestety zbyt silne, bardzo emocjonalne.
            Skoro trudne jest nam ustalić czy i na ile Karol działa (w moim przekonaniu działa ale wcale nie muszę mieć racji) wówczas wibracje własne będą miały wartość 7-1-8 i te są nieco korzystniejsze od 5-6-2. Jeśli tak się zdecydowałaś to twój wybór, być może matczyna intuicja wskazuje tobie właściwą drogę.
            Pozdrawiam
            • porzeczka17 Re: Prośba do pana Janusza-Zmiana drugiego imieni 12.05.11, 11:04
              Witam ponownie panie Januszusmile i dziękuję za odpowiedz...
              Tak z młodego imieniem i wibracjami trudna sprawa. Po przemyśleniu postanowilam zostawić tak jak jest czyli Michał Karol(ma pan rację syn ma pełną świadomości drugiego imienia pomimo nie używania go- pytalam go kilka krotnie ostatnio i mi to potwierdził)więc i pewnie wibruje to imię. No nic dziękuję za pomoc. Chyba nic innego na dzisiejsza chwilę nie da się zrobic. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka