rafi.raf 16.11.04, 00:04 mam prosbe, niech mieszkancy Sawy Parku sie wpisza. oczywiscie nie musza... ale zawsze mlo by bylo miec namiary na sasiadow... pozdrawiam, rafi.raf Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spaldi Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 16.11.04, 10:08 Jestem mieszkanka Sawy Parku od prawie 6 miesiecy. Jeszcze nie poznalam wszystkich sasiadow, ale mam nadzieje, ze dzieki temu forum to sie zmieni. Odpowiedz Link
groszek_n Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 16.11.04, 20:42 Pozdrwiamy sasiadów, tych których znamy i poznamy. Odpowiedz Link
rafi.raf Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 17.11.04, 11:27 Miło, że są tu przynajmniej trzy osoby! Mam nadzieje, że będzie okazja się spotkać... pozdr rafi.raf Odpowiedz Link
rofi.rof Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 18.11.04, 12:55 Mieszkam w Sawa Parku od samego początku. Ale jest między nami zasadnicza różnica. Ja mieszkam na Saskiej Kępie od urodzenia (wcześniej mieszkałem nad kebabem) a wy wtargneliście tu z robotniczych dzielnic jak zaraza nie do powstrzymania. Nikt was tu nie chce... Odpowiedz Link
celkra Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 18.11.04, 13:18 rofi.rof napisał: > Mieszkam w Sawa Parku od samego początku. Ale jest między nami zasadnicza > różnica. Ja mieszkam na Saskiej Kępie od urodzenia (wcześniej mieszkałem nad > kebabem) a wy wtargneliście tu z robotniczych dzielnic jak zaraza nie do > powstrzymania. Nikt was tu nie chce... jestem mieszkanką SK (choć nie SW) i wstyd mi za takich jak ty Odpowiedz Link
achzarit Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 18.11.04, 15:15 rofi.rof napisał: > Mieszkam w Sawa Parku od samego początku. Pogratulować! >Ale jest między nami zasadnicza różnica. Jasne Odpowiedz Link
rafi.raf Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 18.11.04, 18:28 Drogi rofi.rof'ie! Jakze sie ciesze bedac zaszczyconym Twoim nickiem! Pragnę zauważyć, że nie wszyscy tutaj piszący pochodzą z robotniczych dzielnic, ponieważ takich w czasach PRLu nie było robotniczych dzielnic. Mieszano społeczeństwo. Inteligencja mieszkała razem z "klasą robotniczą", a ta ostatnia meszkała w samym centrum Warszawy. Rozumiem, że nie jesteś świadom tych faktów. Nie wchodzę z Tobą w głębszą polemikę ponieważ nie jesteś specjalnie tego wart. Wcześniejsze komentarze innych osób są całkowicie wystarczające. Pozdrawiam i zazdroszczę oryginalności. Odpowiedz Link
niech Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 18.11.04, 19:35 Przypominam administratorce forum ze ma w reku narzedzie pozwalajace blokowac dostep do forum konkretnym nickom. Mamy tu juz drugi przypadek tej samej sfrustrolalej spiewki - jestem saskokeoczaniinem od dizada pradziada, pochodze od dzikow ktore tu mieszkaly jeszcze zanim ludzka noga tu postala itepe, itede. jakos mi to smierdzi okrutnymi kompleksami - ale widocznie kolega tak ma. Zabierajac koledze dostep do tego forum darujesz mu wiecej czasu na wyciskanie pryszczy z facjaty - jest szansa ze ja sobie kiedys wycisnie w calosci. Odpowiedz Link
spaldi Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 18.11.04, 20:01 A mi to smierdzi prowokacja. Mam watpliwosci, czy ten caly nieudacznik rofi.rof czy jak go zwa, mieszka w SP. Nie zeby tu sie zebralo jakies wyjatkowo bystre towarzystwo, w wiekszosci to osoby, ktore tutaj mieszkania wynajmuja, ale nie wydaje mi sie, aby ktos mieszkajacy na SK od "pokolen" zamienil kamienice na tego giganta, majacego samych wrogow. To niegodne SKepczanina. A ja, chociaz nie przyjechalam tu z dzielnicy robotniczej, wiem, ze jestem tu niemile widziana, mam jednak nadzieje, ze kiedys moja obecnosc zostanie zaakceptowana przez rdzennych mieszkancow SK. Mieszkanie w SP nie jest powodem do dumy ani tez powodem do wstydu. Mieszkanie jak kazde inne. I czemu niektorzy robia tyle szumu. Pozdrawiam pania administratorke, ktora jakos nas unika. Odpowiedz Link
kiki_de_montparnasse Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 18.11.04, 20:28 Zablokowałam. Ale to raczej sposób na krótko :-( Za tydzień zaloguje się jako kopi.kop i znów bedzie to samo. Mam usunąć te posty? Wypowiem się później dłuzej w tej sprawie, na razie spadam. pa. Odpowiedz Link
rafi.raf Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 18.11.04, 20:33 ja bym wykasowal rowniez jego posty poniewaz Twoje forum staje sie niesławne! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11207&w=17767046&a=17767574 pozdrawiam, Rafi.raf Odpowiedz Link
celkra Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 18.11.04, 21:36 rafi.raf napisał: > ja bym wykasowal rowniez jego posty poniewaz Twoje forum staje sie niesławne! > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11207&w=17767046&a=17767574 > Proszę bardzo, administratorka może wykasować moje posty, jeśli ma Cię to uszczęśliwić. hmmm.... Odpowiedz Link
kiki_de_montparnasse Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 18.11.04, 21:50 Chyba chodziło o posty Rofiego, nie twoje Celkro... Chociaż muszę przyznać, ze nie jest mi milo, iz tak reklamujesz to forum :-( Odpowiedz Link
celkra Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 18.11.04, 22:20 kiki_de_montparnasse napisała: > Chyba chodziło o posty Rofiego, nie twoje Celkro... Chociaż muszę przyznać, ze > nie jest mi milo, iz tak reklamujesz to forum :-( Szkoda,ze nikt nie zauważył, jaką fantastyczną reklamę robi temu Forum Rofi i jemu podobni. I myślę, że chodziło jednak o mój pościk w SO, chociaż nie pisnęłam słowa o forum SK jako całości. W porządku, wykasuj moje posty, ja też już nie będę zabierać tutaj głosu. Odpoczniecie od łamiącej wszelkie prawa i normy sąsiadki, i nareszcie to Forum zyska klasę godną mieszkańca Saskiej Kępy. Pozdrawiam serdecznie celkra hmmm.... Odpowiedz Link
kiki_de_montparnasse Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 18.11.04, 22:27 Nie mam zamiaru kasować Twoich postów i nigdy nie zamierzałam. A o Rofim pszemy cały czas, wiec jak możesz twierdzić, że nikt nie zauważył jego zachowania. Odpowiedz Link
rafi.raf Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 18.11.04, 22:37 bardzo dziekuje za zrozumienie ;) nie zgodze sie jednak co do reklamowania. Celkra chciala podkreslic niewlasciwe zachowanie niektorych "chorych" jednostek... szkoda, ze pozwalamy takim osobom na wypowiadanie sie. wielka szkoda, ze post, ktory mial byc bardzo mily i pozytywny zamienil sie w pyskowke z kims komu nieodpowiada nasza atmosfera (wydaje mi sie, ze mila), ktora panuje na tym forum. Odpowiedz Link
rafi.raf Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 18.11.04, 22:29 Droga Celkro, oczywiscie, ze nie chodzilo mi o Twoje posty. Chodzilo mi o posty rofi.rof'iego. Nie chodzi o Ciebie tylko o charakter postow dopuszczanych na tym forum. sorki, ze zostalem zle zrozumiany... widac rofi.rof osiagnal swoj sukces :( udalo mu sie nas sklocic. Odpowiedz Link
krzyk007 Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 18.11.04, 20:05 rofi.rof napisał: > Mieszkam w Sawa Parku od samego początku. Ale jest między nami zasadnicza > różnica. Ja mieszkam na Saskiej Kępie od urodzenia (wcześniej mieszkałem nad > kebabem) a wy wtargneliście tu z robotniczych dzielnic jak zaraza nie do > powstrzymania. Nikt was tu nie chce... Ty żałosna ksenofobiczna kreaturo! Niedobrze mi się robi jak czytam wypociny takich chamów ! Zrób sobie na czole tatuaż, żeby cię można było odróżnić od "napływowej zarazy". Przepraszam wszystkich za tą emocjonalną wypowiedź, ale jak widzę posty takich idiotów to aż mną trzęsie ... pozdrawiam wszystkich oprócz jednego barana Krzych Odpowiedz Link
tenere1 Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 19.11.04, 09:41 Nad kebabem to mieszkal Glupi Jasio vel Jasio Wojna Wojna. A swoja szosa, ta kamienica to zwykla czynszowa z robotniczym kwaterunkiem. M. Odpowiedz Link
kopi.kop Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 18.11.04, 21:55 Co za banda pieprzonych ciuli i społeczniaków. Kto dopśucił do tego żeby takie odpady zamieszkiwały tą dzielnicę...Strach pomysleć co będzie za parę lat. A blokowanie nicków przynosi raczej znikome skutki...założenie nowego konta trwa około 30 sekund....i w taki sposób można zniszczyć społeczniarską atmosferę forum...... Tak sadze...żałosne Inż. Gamoń wiecznie żywy. Odpowiedz Link
kiki_de_montparnasse Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 18.11.04, 21:58 Poddaję się. Muszę dodać, że mam dzis wyjątkowo kiepski humor. Czekam na Wasze refleksje wobec zaistniałej sytuacji. Odpowiedz Link
niech Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 18.11.04, 22:22 Wyznacz moderatorow forum. Jak gutek bedzie zakladal po raz setny login to moze pomysli ile w tym czasie mogl pryszczy usunac. PS. Oczywiscie ignor dobra rzecz. Ale to jest TWOJE forum. Nie musisz pozwalac na to by ktos swoje frustrolskie pawie tu zostawial. Odpowiedz Link
kiki_de_montparnasse Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 18.11.04, 22:29 OK - kto ma ochotę być moderatorem? Achzarit? Ktoś inny? Nie czuję, zeby było to moje forum. Chciałabym aby to było nasze forum. Dlatego konsultuję z Wami decyzję o kasowaniu postów. Odpowiedz Link
kopi.kop Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 18.11.04, 22:38 Tak tak...zgłaszajcie się na moderatorów....dopiero będzie burdel:):) Czekam i zacieram ręce!!! Każdy będzie robił swoje, usuwał co mu się podoba itd...Czuje że chyba nadchodzi koniec tego forum...tak czy inaczej nigdy nie będzie ono miało już swojego klimatu...przerodzi się w miejsce toczenia się sporów i wojen!!! Tak sadze...zalosne Inż. Gamoń wiecznie żywy Odpowiedz Link
kiki_de_montparnasse Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 18.11.04, 22:42 To jak? Ciach? Ciach? Odpowiedz Link
rafi.raf rofi.rof/kopi.kop ujawnij sie! 18.11.04, 22:40 Masz racje to jest nasze forum. powinnismy przeprowadzic dyskusje czy chcemy aby atmosfera na nim zamienila sie w pyskowki czy w cos konstruktywnego (jak juz wczesniej apelowalem). chcialem jeszcze raz podziekowac na forum za wyroznienie - to moj nick jest zmieniany. ciekawe komu podpadlem, ze uparl sie na wzorowanie na mojej ksywce! rofi.rof/kopi.kop ujawnij sie! Odpowiedz Link
kopi.kop Re: rofi.rof/kopi.kop ujawnij sie! 18.11.04, 22:44 No cóż...jeżeli uważasz to za wyróżnienie to cieszę się że mogłem sprawić ci tyle radości...niektórym widać mało potrzeba do szczęscia...a ty widzę przeżywasz to już od kilku godzin....chyba nie będziesz mógł dzisiaj zasnąć sąsiedzie z góry... Odpowiedz Link
rafi.raf Re: rofi.rof/kopi.kop ujawnij sie! 18.11.04, 22:46 nie moge zasnac i dlatego nadal pisze. niestety nizej nie mozna mieszkac niz ja. mieszkam na 1 pietrze :) Odpowiedz Link
kiki_de_montparnasse Re: rofi.rof/kopi.kop ujawnij sie! 18.11.04, 22:48 Usuwamy posty od momentu pojawienia się tego pana, czy zostawiamy na pamiątkę? ;-) Odpowiedz Link
rafi.raf Re: rofi.rof/kopi.kop ujawnij sie! 18.11.04, 22:52 dzisiejsze zostawmy na pamiatke. nastepne nie powinny byc komentowane, a jesli bedziesz mogla to usuwaj kolejne na poczatek kazdego dnia. bedzie spokoj do czasu, az dziecko wroci ze szkoly ;) Odpowiedz Link
kopi.kop Re: rofi.rof/kopi.kop ujawnij sie! 18.11.04, 22:49 A widzisz...ujawniasz się powoli.... Odpowiedz Link
krzyk007 Re: rofi.rof/kopi.kop ujawnij sie! 19.11.04, 00:15 kopi.kop napisał: > A widzisz...ujawniasz się powoli.... Sio do łóżka ! Lekcje odrobione ? No to jutro po budzie wpadnij na forum i uracz wszystkich perłami swojego intelektu sfrustrowany dzieciaku ! A propos wyciniania postów tej łajzy, myślę że trzeba go normalnie olać to się znudzi. Koleżka jest mocny w gębie. Na żywca pewnie koledzy kradną mu drugie śniadanie i moczy się w nocy. pzdr Krzych Odpowiedz Link
tofi.tof Re: rofi.rof/kopi.kop ujawnij sie! 19.11.04, 09:18 Krzych pedale zajmij się czymś a nie pierdoleniem. Widzę żeś ty strasznie silny w gębie i wszystkowiedzący.... Ciekawe kiedy będzie piknik forumowiczów....chętnie wpadnę... Odpowiedz Link
niech Re: rofi.rof/kopi.kop ujawnij sie! 19.11.04, 10:02 Tja... Ja tez jestem pedalem. Pozostali tez, Kiki tez, twoi starzy tez, koledzy ze szkoly tez, przechodnie, podrozni, sasiedzi... Wszyscy to pedaly... Trzeba byc wielkim zeby na to wpasc. No ale przeciez ty jestes wielki. Jestes wielki, jestes madry, jestes przystojny, nie to co te pedaly... Odpowiedz Link
you_bastard Re: rofi.rof/kopi.kop ujawnij sie! 19.11.04, 10:24 krzyk007 napisał: > A propos wyciniania postów tej łajzy, myślę że trzeba go normalnie olać to > się znudzi. Racja Odpowiedz Link
achzarit Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 26.11.04, 09:43 Ja nie w kwestii ujawiniania się. Wczoraj robiłm zakupy w Rossmanie Odpowiedz Link
spaldi Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 27.11.04, 17:44 Mieszkam w SP, czasami zostaje zmuszona do robienia zakupow w znienawidzonym przeze mnie sklepie Albert, ale samochody mieszkancom Sp chyba nie przeszkadzaja, bo to na Francuskiej kazdy milimetr wolnej przestrzeni jest zajety. Trzeba sie dowiedziec, co o polozeniu sklepu Albert sadza sasiedzi z naprzeciwka, ci z Francuskiej. Mieszkancy parkuja w garazu,wiec problem aut chyba ich nie dotyczy. Odpowiedz Link
rafi.raf Re: Mieszkancy Sawy Parku ujawnijcie sie! 27.11.04, 20:52 no nie wiem... ostatnio czyli w piatek okolo godziny 10.00 probowalem dojechac do garazu od strony francuskiej i nie bylo to mozliwe - byla koejka z dostawa! Odpowiedz Link
ravravrav Re: KŁOPOTY FINANSOWE NASZEJ WSPÓLNOTY !!! 02.12.04, 13:58 Drodzy mieszkańcy Sawy Parku, wczoraj dowiedziałem się przypadkiem, że nasza wspólnota mieszkaniowa ma bardzo duże kłopoty finansowe ! (wiadomość od Pani Podwysockiej z spólki Arenda). Podobno wspólnota (czyli także my ale przede wszystkim Sawa Development) nie płaci usługodawcom. Obecna firma ochroniarska własnie się zwija, firma sprzatająca zmieniła się juz dwa razy, dzisiaj miało byc wyłączone ogrzewanie ale poszedł jakiś przelew więc wyrok odłożono ( z pewnością zauważyliście że ostatnio grzeja słabiej). Spółka Arenda nie ma już z naszą wspólnotą umowy na prowadzenie administracji z tego samego powodu. Hydraulik, który był wynajęty do obsługi nieruchomości, także przestaje świadczyć nam usługi. Myślę że istnieje uzasadniona potrzeba abyśmy się spotkali w "realu". Zamierzam udać się do Arendy aby dostać bardziej dokładne informacje na temat problemów finansowych. pozdrawiam serdecznie, Rafal (nr mieszkania 63 klatka C) Odpowiedz Link
sawiak Re: KŁOPOTY FINANSOWE NASZEJ WSPÓLNOTY !!! 02.12.04, 21:54 Kłopoty finansowe Wspólnoty będą przedmiotem wnikliwej weryfikacji Zarządu Wspólnoty (do chwili obecnej Sawy)z chwilą przejęcia kompletnej i pełnej dokumentacji od dotychczasowego administratora Arenda sp. z o.o. Wszyscy mieszkańcy mogą spodziewać się pełnej i rzetelnej informacji o sytuacji. W dniu dzisiejszym (02.12) wprowadzona została nowa ochrona budynku, od 03.12.2004 obowiązki codziennej administracji i utrzymania budynku (w tym konserwacji, sprzatania) przejmie nowa firma na warunkach nie gorszych niż dotychczasowy administrator. O szczegółach poinformujemy pisemnie do końca przyszłego tygodnia. Zapraszam ARtur Odpowiedz Link
ravravrav Re: KŁOPOTY FINANSOWE NASZEJ WSPÓLNOTY !!! 02.12.04, 23:04 sawiak napisał: Drogi ARturze, chętnie porozmawiam o tym w Waszym biurze :) ale mam wrażenie że wnikliwa weryfikacja powinna dotyczyć właśnie Zarządu Wspólnoty czyli Sawy Development bo to Wy jesteście największym dłużnikiem. Tego samotnego pana w rozciągniętym mundurze nie nazywałbym szumnie ochroną. pozdrawiam > Kłopoty finansowe Wspólnoty będą przedmiotem wnikliwej weryfikacji Zarządu > Wspólnoty (do chwili obecnej Sawy)z chwilą przejęcia kompletnej i pełnej > dokumentacji od dotychczasowego administratora Arenda sp. z o.o. Wszyscy > mieszkańcy mogą spodziewać się pełnej i rzetelnej informacji o sytuacji. W dniu > > dzisiejszym (02.12) wprowadzona została nowa ochrona budynku, od 03.12.2004 > obowiązki codziennej administracji i utrzymania budynku (w tym konserwacji, > sprzatania) przejmie nowa firma na warunkach nie gorszych niż dotychczasowy > administrator. O szczegółach poinformujemy pisemnie do końca przyszłego > tygodnia. > Zapraszam > ARtur Odpowiedz Link
aniamikolaj Re: KŁOPOTY FINANSOWE NASZEJ WSPÓLNOTY !!! 02.12.04, 23:07 Zobaczymy rozliczenie arendy i wszystko będzie jasne gdzie znika kasa... ravravrav, skąd wiesz kto jest największym dłużnikiem? pozdr m ravravrav napisał: > sawiak napisał: > > Drogi ARturze, chętnie porozmawiam o tym w Waszym biurze :) ale mam wrażenie że > wnikliwa weryfikacja powinna dotyczyć właśnie Zarządu Wspólnoty czyli Sawy > Development bo to Wy jesteście największym dłużnikiem. > > Tego samotnego pana w rozciągniętym mundurze nie nazywałbym szumnie ochroną. > > pozdrawiam > > Kłopoty finansowe Wspólnoty będą przedmiotem wnikliwej weryfikacji Zarząd > u > > Wspólnoty (do chwili obecnej Sawy)z chwilą przejęcia kompletnej i pełnej > > dokumentacji od dotychczasowego administratora Arenda sp. z o.o. Wszyscy > > mieszkańcy mogą spodziewać się pełnej i rzetelnej informacji o sytuacji. > W dniu > > > > dzisiejszym (02.12) wprowadzona została nowa ochrona budynku, od 03.12.20 > 04 > > obowiązki codziennej administracji i utrzymania budynku (w tym konserwacj > i, > > sprzatania) przejmie nowa firma na warunkach nie gorszych niż dotychczaso > wy > > administrator. O szczegółach poinformujemy pisemnie do końca przyszłego > > tygodnia. > > Zapraszam > > ARtur Odpowiedz Link
ravravrav Re: KŁOPOTY FINANSOWE NASZEJ WSPÓLNOTY !!! 02.12.04, 23:31 aniamikolaj napisał: Od Arendy, wg ich pisma zadłużenie wspólnoty przekroczyło 200,000 zł z czego 167,120 zł to zadłużenie Sawa Development (zadłużenie na koniec listopada). List powinieneś znaleźć w skrzynce pocztowej. pozdrawiam > Zobaczymy rozliczenie arendy i wszystko będzie jasne gdzie znika kasa... > ravravrav, skąd wiesz kto jest największym dłużnikiem? > pozdr > m > > > > ravravrav napisał: > > > sawiak napisał: > > > > Drogi ARturze, chętnie porozmawiam o tym w Waszym biurze :) ale mam wraże > nie > że > > wnikliwa weryfikacja powinna dotyczyć właśnie Zarządu Wspólnoty czyli Sa > wy > > Development bo to Wy jesteście największym dłużnikiem. > > > > Tego samotnego pana w rozciągniętym mundurze nie nazywałbym szumnie ochro > ną. > > > > pozdrawiam > > > Kłopoty finansowe Wspólnoty będą przedmiotem wnikliwej weryfikacji > Zarząd > > u > > > Wspólnoty (do chwili obecnej Sawy)z chwilą przejęcia kompletnej i p > ełnej > > > dokumentacji od dotychczasowego administratora Arenda sp. z o.o. Ws > zyscy > > > mieszkańcy mogą spodziewać się pełnej i rzetelnej informacji o sytu > acji. > > W dniu > > > > > > dzisiejszym (02.12) wprowadzona została nowa ochrona budynku, od 03 > .12.20 > > 04 > > > obowiązki codziennej administracji i utrzymania budynku (w tym kons > erwacj > > i, > > > sprzatania) przejmie nowa firma na warunkach nie gorszych niż dotyc > hczaso > > wy > > > administrator. O szczegółach poinformujemy pisemnie do końca przysz > łego > > > tygodnia. > > > Zapraszam > > > ARtur Odpowiedz Link
spaldi Re: KŁOPOTY FINANSOWE NASZEJ WSPÓLNOTY !!! 02.12.04, 23:49 Dzisiaj bylam zszokowana wiadomoscia o Naszych zobowiazaniach, zylam w przekonaniu, ze wszyscy wlasciciele Sawa Parku rzetelnie wywiazuja sie ze swoich zobowiazan, a tu jak grom z jasnego nieba-zadluzeni i o krok od pozbawienia energii elektrycznej. Naprawde nie pojmuje co sie dzieje z naszymi zaliczkami, przeciez czynsz tutaj jest wysoki, nie da sie ukryc. A Arenda powinna byla juz wczesniej zwolac zebranie wlascicieli, a my tu mieszkamy bez zadnych zasad, ktore powinny byc zawarte w regulaminie Wspolnoty. Skoro oni nie potrafia zwolac, to proponuje, aby wlasciciele zwolali zebranie, mamy prawo. Mam jeszcze pytanie, czemu to nie wlasciciele wybieraja zarzad Wspolnoty, skoro to my w wiekszosci jestesmy wlascicielami nieruchomosci, wiec to do nas powinna nalezec mozliwosc wybrania na zebraniu zarzadu. nie mozemy czekac, chociaz dzisiaj uslyszalam o cierpliwosci i powstrzymaniu sie od pochopnych decyzji. Mieszkam rowniez w klatce C. Powinnismy sie spotkac, nie powinni decydowac o nas bez nas. POzdrawiam Odpowiedz Link
ravravrav Re: KŁOPOTY FINANSOWE NASZEJ WSPÓLNOTY !!! 03.12.04, 00:16 Z bardzo fragmentarycznych na razie informacji poskładałem następujący obraz sytuacji: członkami naszej wspólnoty są właścicielie lokali mieszkalnych oraz jeden większościowy właściciel galerii handlowej (około 60% własności nieruchomości) czyli Sawa Development Sp zo.o. Podpisując akt notarialny zgodziliśmy się aby zarząd naszej wspólnoty sprawowała właśnie spółka Sawa Development, która na podstawie oddzielnej umowy zleciła zarządzanie firmie Arenda. Wszyscy właściciele powinni płacić zaliczki jednak tak nie jest. Zadłużenie naszej wspólnoty to ponad 200,000 z czego około 170,000 przypada na Sawa Development Sp. zo.o. Reszta to nie zapłacone zaliczki przez właścicieli mieszkań . Te 30-40 tys złotych to w sumie nie jest tak dużo bo zaledwie około jeden spóźniony czynsz na mieszkanie, jednak w sumie stanowi pokaźna kwotę. Nie znam powodów dla których Sawa nie płaci za swoją część nieruchomości. Ze względu na to zadłużenie firma Arenda wypowiedziała dzisiaj umowę naszej wspólnocie. Dziś zwinęła się także firma ochroniarska. Jest co prawda jeden pan w zastępstwie ale nie ma monitoringu, który stanowił istotę ochrony. Są problemy ze sprzątaniem, konserwacją , hydraulikiem. Wydaje mi się że największym problemem jest to że Sawa nie płaciła swojej części i nie poinformowała nas o sytuacji. Myślę że powinniśmy zwołać zebranie właścicieli i zarządać wyjaśnień od zarządu nieruchomości czyli Sawa Development. Ostatecznie zarząd można zawsze zmienić pozdrawiam, rav > Dzisiaj bylam zszokowana wiadomoscia o Naszych zobowiazaniach, zylam w > przekonaniu, ze wszyscy wlasciciele Sawa Parku rzetelnie wywiazuja sie ze swoic > h > zobowiazan, a tu jak grom z jasnego nieba-zadluzeni i o krok od pozbawienia > energii elektrycznej. > > Naprawde nie pojmuje co sie dzieje z naszymi zaliczkami, przeciez czynsz tutaj > jest wysoki, nie da sie ukryc. > > A Arenda powinna byla juz wczesniej zwolac zebranie wlascicieli, a my tu > mieszkamy bez zadnych zasad, ktore powinny byc zawarte w regulaminie Wspolnoty. > Skoro oni nie potrafia zwolac, to proponuje, aby wlasciciele zwolali zebranie, > mamy prawo. > > Mam jeszcze pytanie, czemu to nie wlasciciele wybieraja zarzad Wspolnoty, skoro > to my w wiekszosci jestesmy wlascicielami nieruchomosci, wiec to do nas powinn > a > nalezec mozliwosc wybrania na zebraniu zarzadu. > > nie mozemy czekac, chociaz dzisiaj uslyszalam o cierpliwosci i powstrzymaniu si > e > od pochopnych decyzji. > > Mieszkam rowniez w klatce C. > Powinnismy sie spotkac, nie powinni decydowac o nas bez nas. > > POzdrawiam > > Odpowiedz Link
spaldi Re: KŁOPOTY FINANSOWE NASZEJ WSPÓLNOTY !!! 02.12.04, 23:56 Prosze o zajrzenie do skrzynki pocztowej, ale nie tej na parterze, tylko na gazeta.pl:))) Dziekuje. Odpowiedz Link
abital Re: KŁOPOTY FINANSOWE NASZEJ WSPÓLNOTY !!! 04.12.04, 16:38 Co się dzieje z ukrytym forum dla mieszkańców Sawa Park? Wczoraj wysłałam zgłoszenie i ... nic. Forum zniknęło ze spisu forów Gazety. Dziwne też, że pozostali mieszkańcy SP nie podejmują dyskusji na temat sytuacji w naszym budynku. Odpowiedz Link
sawiak Re: KŁOPOTY FINANSOWE NASZEJ WSPÓLNOTY !!! 04.12.04, 17:53 Budynek Sawa Park od 02.12.2004 chroniony jest przez nową fimę - Agencję Ochrony POLNAG COMMANDO sp. z o.o. Dziś wznowiono regularne sprzątanie terenu wokół budynku, klatek schodowych i pozostałych części wspólnych. Nie ulega też zmianie konto bankowe, na które należy wpłacać czynsz (wysokość bez zmian)- jest to konto "Wspólnoty Mieszkaniowej przy Pl. Przymierza 6" i nie jest związane z dotychczasowym Administratorem. Zarząd i służby księgowe przejęły 02.12.2004 dokumentację od dotychczasowego administratora, trwa jej weryfikacja. Szczegóły jak zawsze w Biurze sprzedaży. ARtur Odpowiedz Link
rafi.raf Re: KŁOPOTY FINANSOWE NASZEJ WSPÓLNOTY !!! 05.12.04, 00:05 może na forum publicznym nie nalezy opisywac dokladnie tego co sie dzieje? takie publiczne pranie brudow... nie wypada. -- We all are in the gutter, but some of us are looking at the stars - Oscar Wilde Odpowiedz Link
krzyk007 Re: KŁOPOTY FINANSOWE NASZEJ WSPÓLNOTY !!! 05.12.04, 01:07 rafi.raf napisał: > może na forum publicznym nie nalezy opisywac dokladnie tego co sie dzieje? taki > e > publiczne pranie brudow... nie wypada. Nie dlaczego, ja tam chętnie poczytam. Pzdr Krzych Odpowiedz Link
daymoss Re: KŁOPOTY FINANSOWE NASZEJ WSPÓLNOTY !!! 18.02.05, 19:26 No pieknie tyle bananów, kasy nie mają MUHAHAHA Odpowiedz Link
kiki_de_montparnasse Re: KŁOPOTY FINANSOWE NASZEJ WSPÓLNOTY !!! 19.02.05, 10:30 Byłabym wdzieczna za nieumieszczanie tego typu komentarzy. Na tym forum nie ma to miejsca. To samo odnosi się do postu z wątku obok. Odpowiedz Link
vendea a moze ktos chce sprzedac kawalerke w SP? 16.03.05, 23:10 jestem zainteresowana, jakby co :-) Odpowiedz Link
achzarit Kto z Was, mieszkańcy Sawa Parku 17.03.05, 09:36 jeździ takim wyczesanym białym Volvo kombi model 245 zdaje się???? Odpowiedz Link