kuleczka_re 20.04.06, 17:58 Podobno ma być.Ale na czym ma polegac to nie wiem. Data jest znana 13 maja i ma nas maltretowac na Francuskiej cały dzień.Ktoś jest zorientowany? Pzdr Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shogun_smutku Re: święto Saskiej Kępy 25.04.06, 11:02 Witam widziałem coś na wocie ale niestety dosłownie ostatnie sekundy dotyczące Kępy ale to znak, że owszem, coś się szykuje, ema! Odpowiedz Link
e-mka Pomnik Osieckiej 25.04.06, 16:10 Zapowiedź Święta SK 13-14 maja jest w dzisiejszej Rzepie. Na Francuskiej ma być odsłonięty pomnik Agnieszki Osieckiej. Odpowiedz Link
e-mka Benefis Osieckiej 26.04.06, 08:50 A tutaj więcej informacji nt. benefisu Osieckiej: www.pragapld.waw.pl/news.php?id=332 Odpowiedz Link
tapeta Re: święto Saskiej Kępy 26.04.06, 14:08 o rany, mam nadzieję że ten "wielki benefis" - jak pisze urząd szybko minie. Agnieszka Osiecka - jest sympatyczna ale benefisowanie jest dobre na Bezludnej Wyspie. Odpowiedz Link
michulanka Re: święto Saskiej Kępy 26.04.06, 14:23 pewnie! najlepiej jak sie nic nie dzieje! Wtedy jest cudownie nudno i bardzo porzadnie... Odpowiedz Link
tapeta Re: święto Saskiej Kępy 26.04.06, 14:49 Nie no, niech się dzieje! Tyle tylko że benefisy źle mi sie kojarzą z telewizyjna dwójka i nudą własnie. Miejmy nadzieję że to na Francuskiej nie bedzie takim smędzeniem. Odpowiedz Link
michulanka Re: święto Saskiej Kępy 27.04.06, 13:18 Z programu wynika, ze nie bedzie najgorzej.Jezeli pogoda dopisze to bedzie jakas atrakcja, a pani Osiecka byla bardzo barwna postacia i napewna nie nudna, wiec jest nadzieja ze ta impreza tez nudna nie bedzie. Odpowiedz Link
lutofcaku Malowanie drzew na zielono 26.04.06, 23:55 Stare wraca. Na Francuskiej jak w jednostce LWP przed wizytą generała ekipy SITA poraądkują trawniki, ogradzają barierkami. Rzec można wspaniale gdyby nie fakt, że Francuska ma być za rok gruntownie remontowana więc całe dzisiejsze oporządki to wyrzucanie pieniędzy. Po drugie świętujący jeżeli dopiszą tłumnie, wydepczą świeżo zrobione trawniki. Po trzecie, bardziej ogólnie, należy się wogóle zatanowić nad metodą zagospodarowania trawników na SK. Ciężka wiślana gleba schnie na kamień w czasie suszy i trawa wysycha bezpowrotnie. Może zamiast siać trawe należy te kawałki ziemi wysypać grysem? Biednego nie stać na marne rozwiązania. Odpowiedz Link
kuleczka_re Re: Malowanie drzew na zielono 27.04.06, 21:15 tu sie zgadzam, że publika wydepcze akurat tą trawę świeżo zasianą,przykro że ten co podjął taka decyzje nie musi płacic ze swojej pensji za to, bo wtedy może by się chwile zastanowił.:( Nawet na glinie urosnie trawa jesli sie ją bedzie podlewać, z drugiej strony warto zerknąć na jeden z "przedogródków" na Zwycięzców (nr nie pamiętam ale jakoś tak prawie na przeciwko Rejestru) gdzie własnie zakwitł barwinek - kwitnie na błękitno i pokrywa zielonym kobiercem ziemie tak szczelnie, że ani perz ani słonko nie mają szans:) W dodatku zielone również zimą.Tylko że żaden barwinek nie wytrzyma tej tortury co trawa wytrzymuje ze strony piesków - temat był juz omawiany. Z innej beczki - ma byc pomnik Osieckiej, ale dopiero szukają sponsorów? to co będą odsłaniać, ten model gliniany? ciekawe czy ta glina chociaz wypalona jest? bo jak lunie majowy deszczyk...:) Mimo wszystko może być fajnie, zw3łaszca dla tych mieszkańców SK którzy nie mieszkają przy Francuskiej, bo tym to współczuje, ani dojechac do własnej posesji, ani odpocząć w ciszy przez dwa dni - raczej nieciekawe. pzdr Kuleczka Odpowiedz Link
tominaley Re: Malowanie drzew na zielono 28.04.06, 21:28 kuleczko_re masz w 100% racje.jak oni moga cos takiego robic???nie dac komus spokojnie wypoczac w te dwa wiosenne dni w mieszakaniu.ohyda. Odpowiedz Link
kuleczka_re Re: Malowanie drzew na zielono 29.04.06, 15:58 Nie zgadzam sie że to ohyda :( Po prostu fajnie że mieszkam na SK i fajnie że nie przy Francuskiej.Lecz jeśli ktoś lubi to czy ja mu zabraniam? Pzdr Odpowiedz Link
lan.kwai.fong Katastrofa Saskiej Kępy ("święto") 12.05.06, 14:10 Z dogłębnego oglądu programu szykan komunikacyjnych, jakie czekają na nas w najbliższym czasie wyłania się makabryczny scenariusz, zakładający zablokowanie dojazdu do domu... Czy ja dobrze rozumiem - cała Francuska od Ronda do Zwycięzców ma być zablokowana w sobotę? Jak dojechać zatem np. do Łotewskiej, Czeskiej, Gruzińskiej??? Pomimo lektury literackiego sporej części dorobku Sz.P. Osieckiej nie mogę zaliczyć się do grona jej miłośników i nie rozumiem tej nadpobudliwości organizacyjnej - do czego ma to służyć? tablica wisi, sax działa, cena za m2 wysoka, knajpy bez jarmarków i tak pełne... LKF (weekendowy emigrant) p.s. najgorzej, że może się to przerodzić w coroczny event Odpowiedz Link
recydywista4 Re: Afera ("święto") 12.05.06, 22:46 Nie sądzę, by Dni Saskiej Kępy miały na celu podbijanie stawek czynszu, ni dopełnianie ogródków kawiarnianych..Myślę, że okazja pospacerowania zamknięta Franuską zdarza się nieczęsto. Ja dzięki dzisiejszemu wieczorowi dostrzegłem wielki potencjał cichej ulicy. Atmosfera wydaje mi się niesamowita, ciepły wieczór na prawym brzegu..Tylko 2 dni, Przeciwnicy i Zwolennicy! Odpowiedz Link
catalunya72 Re: Afera ("święto") 12.05.06, 22:48 popieram recydywistę w 100%! tylko dlaczego zaczęto przygotowania o 17.00, kiedy wszyscy wracają z pracy - ul. Saska była dziś zakorkowana jak nigdy dotąd! Odpowiedz Link
domiab Re: Afera ("święto") 13.05.06, 09:44 catalunya72 napisała: > popieram recydywistę w 100%! tylko dlaczego zaczęto przygotowania o 17.00, > kiedy wszyscy wracają z pracy - ul. Saska była dziś zakorkowana jak nigdy dotąd > ! Ja też popieram recydywistę. Coś takiego na "zaspanej" Saskiej Kępie to wielkie przeżycie :-) A ulice widać musieli zamknąc już w Piątek i to wcześnie rano żeby wszystko przygotować. Pezeciez to nie jakieś wielkie halo hej. A jakby nawierzchnie zmieniali to tez musieli by ulice zamknąć :-) Ja od piątku nie ruszam samochodu, 2 dni można przecież przeżyć nie jeżdżąc. Do zobaczanie po południu :-) Odpowiedz Link
saskia_vera jak wam sie podobalo? 14.05.06, 01:21 mi srednio.. niby fajnie, ze cos sie dzieje, ale za bardzo przypominalo to tandetne festyny na polu mokotowskim..baloniki, stragany, wyjacy pseudoartysci (mowie o tej mniejszej scenie), zupelnie nie pasuje to do klimatu kepy.. poza tym knajpy chyba za bardzo sie nie przygotowaly, znalezienie jakiegos miejsca do posiedzenia graniczylo z cudem, wszedzie kolejki.. moze chociaz koncert wieczorny sie udal? ktos widzial? jestem jak najbardziej za takimi imprezami, ale w lepszym stylu! Odpowiedz Link
cleverest Re: jak wam sie podobalo? 14.05.06, 13:49 w ciagu dnia widziałam tylko kawałek wystepu "Rampy'. ale nie bardzo mi sie podobało. Za to wieczorny koncert Maryli był SUPER, SUPER, SUPER !!! C. Odpowiedz Link
shogun_smutku Re: jak wam sie podobalo? 15.05.06, 14:32 no ta, tylko ciekaw jestem, o której się wreszcie pojawiła??? my do 21 gdzieś tak poczekaliśmy, bo tak, zbieg okolicnzości jednak zaprowadził mnie na Kiempe;> Dla mnie też troche "zbyt odpustowo" miał być peerel a wyszło wioskowo miejsc za mało, knajpy nie przygotowane, Dekada chyba jeszcze nigdy tyle browarów nie sprzedała co w sobote;> moż za rok będą sprytniejści i bardziej ogranięci Hej! Odpowiedz Link