Dodaj do ulubionych

nie rozumiem :(

25.11.06, 13:05
Chyba jestem jakaś niedzisiejsza albo z innej bajki ale nie rozumiem, więc
moze mi ktoś wytłumaczy. Dlaczego usuwa się wątki tyczące się dzielnicy,
gdzie dyskusja toczy się w miarę kulturalny sposób (wide wątek o p.Gacku)a
zostawia się wątki w których wymiana zdań polega na obrzucaniu się
inwektywami o których powiedzieć, że pochodzą prosto z rynsztoka to jeszcze
zbyt mało? Ponadto nie widzę zwiazku pomiędzy sprawami dzielnicy, a
skłonnościami seksualnymi rozmówców w wątku
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23243&w=52721153
Jeśli w imię wolności słowa (wątpliwej ale cóż...) nikt nie chce
interweniować, to może oznaczać takie wątki jakimś symbolem oznaczającym
używanie wulgaryzmów i brak podstaw kulturalnego porozumiewania się?
Z góry dziękuję, bo nie mam ochoty czytać takich tekstów, a zrezygnować w
ogóle z Forum SK byłoby mi naprawdę żal.
pzdr
Obserwuj wątek
    • lan.kwai.fong "kultura" 25.11.06, 16:36
      Już po wątku "hyde park" miałem spore obawy... niestety wszystko się
      potwierdziło. Pozostaje jedynie interwencja u administratora oraz ignorowanie
      popisów elokwencji niejakiego "h17"

LKF
      • h17 a"kultura 25.11.06, 17:29
        a ty lan.kwai masz jakąś kulturę?Bo skoro nie podoba ci się,że ktoś krytykuje
        lizanie palcy przez ekspedyentki to może ich bronisz bo lubisz żreć produkty
        podawane przez obcych oblizanymi łapskami?A może wogóle lubisz jak ci się pluje
        w pysk?Bo skoro to krytykujesz co napisałem w wątku hyde park to mniemam,że
        lubisz?Nie kumasz,że polizany palec ekspedyentki to to samo niemal co naplucie
        ci w ryj? No myślę,że męskie słowa nie rodem z rynsztoka tylko po prostu
        dosadne dotarły do.....twojej kultur/ki.
      • pinebulb Re: "kultura" 26.11.06, 03:56
        No i stało się. Na to forum trafił niestety, elokwentny, mocno niewyżyty
        prostaczek. Wszystko co można to potraktować go jak powietrze. I kto zaprzeczy
        że Kępa chamieje.
        • h17 Re: "kultura" 26.11.06, 14:20
          śmieciu jeden jak elokwentny to nie prostaczek chyba co? Mam z wami sasko
          kępowskie intylygenty niezłą zabawę bo jak na razie ja używam argumentów i
          uargumentowanych epitetów tudzież określeń waszego poziomu a wy gołych
          epitetów co jest typowe dla właśnie prostaków. To zjawisko charakterystyczne,
          że jedna ku...wa drugiej ku...wie pluje w twarz krzycząc ty ku...wo! ale tak
          nie jest.Rróżnię się od niektórych z was poziomem świadomości, kulturą i nie
          dorastacie mi do pięt w tym niby swoim nie schamieniu. Poruszyłem między innymi
          dwie dość ważne sprawy na tym forum-lizania palcy przez ekspedientki i psich
          kup na trawnikach i co? I ci niby nie chamy wskakują za to na mnie wmawiając mi
          to czym sami są-chamami i prostakami.
          • pinebulb Re: "kultura" 26.11.06, 19:02
            Na takiego wała jak ty ch...siedemnasty nie warto czasu tracić. Jesteś najmniej
            zajmującym przypadkiem na tym forum, a mniemanie masz o sobie niezwykle wysokie.
            Może się zdarzyć, że twojej kobiecie gdzieś ktoś odpowie w chamskim stylu jak ty
            młodej matce. Możliwe że jesteś gejem i dlatego nie kapujesz jak odnosić się do
            kobiet. Wij się i wypisuj epistoły, cham pozostanie chamem nawet jeśli dostanie
            literacką nagrodę nobla. Nie zamierzam więcej wchodzić w polemiki z tobą,
            pisząc do ciebie mam wrażenie, że klawiatura gównem śmierdzi.
            • h17 Re: "kultura" 26.11.06, 21:37
              Pinebulb? A jakim trzeba być wałem by wymyślić sobie takie pseudo? Mimo
              wszystko odszczekujesz mi się śmieciu nie widząc mojej oczywistej racji w tym
              co piszę. Moje mniemanie o mnie rośnie kiedy mam odpowiedzieć na taki jak twój
              post i tym bardziej rośnie kiedy czytam te twoje skurwysyńsko szczurze
              ubliżenia. Mówisz,że nie zamierzasz wchodzić więcej ze mną w polemikę?Przecierz
              nawet ku polemice ze mną nie zrobiłeś nawet kroku jeśli masz na myśli te
              ukąszenia kierowane w moją stronę. Toż to nie polemika tylo pijacko żulowskie
              nasycone typowo samczą agresją warkoty!!! Lubie patrzeć i czytać jak taki jeden
              z drugim daje mi argument do ręki swoim poziomem. A twoje wrażenia co do mojego
              chamstwa są za pewne równie omamowe co przekonanie,że ci klawiatura gównem
              pachnie. Widzę,że używasz takich typowych zwrotów jakich chwytają się utajeni
              schizofrenicy-klawiatura ci gównem śmierdzi?A może jeszcze piwsko,którego za
              wiele pewnie codziennie wypijasz jedzie szczynami? No widzisz na chwilkę
              zniżyłem się do twojego poziomu i tez nieźle sobie śmieciu radzę.
    • h17 to zrozum jeśli masz rozum... 25.11.06, 17:23
      Założyłem wątek Hyde park po to by normalni ludzie mogli napisać co i może kto
      im się nie podoba argumentując to logicznie i zasadnie. Mój pierwszy wpis
      dotyczący lizania paluchów takim właśnie był. Dzięki niemu być może wy mądrzy
      ludzie częściej zwrócicie na takie zachowanie ekspedientek uwagę i nie dacie
      sobie z tych co u niektórych wyszczekanych gęb robić sobie spluwaczki. A to nie
      moja wina, że wątki o ,które Ci kuleczko chodzi, zaśmiecają durne wypowiedzi
      jakiś frajerów co zamiast napisać coś mądrego wdają się w utarczki ze mną-co im
      jak widzisz na dobre nie wychodzi bo potrafię nie tylko obrzucić inwektywą, ale
      inwektywą zasadną i popartą uargumentowaną treścią. Nie ja pierwszy zacząłem
      okazywać komukolwiek tutaj brak szacunku. Zawsze się znajdzie jakiś rycerz co
      czując ,że jest głupszy chce udowodnić, że jest lepszy i szlachetniejszy. A
      tych wątków, których nie musisz czytać jak to piszesz nie trzeba oznaczać
      specjalnie dla Ciebie-teraz wiesz, że nie ma co tam wchodzić.
      PS.
      Gdybym na wątku Hyde park napisał jakaś głupotę…ale do diabła napisałem coś
      normalnego i mądrego a skoro wam się to nie spodobało to proponuje iść do
      Alberta i poprosić ekspedyenki by napluły wam do sałatek, na chleb i w co tam
      jeszcze chcecie skoro bronicie wątku, który miał za zadanie takie cos potępiać.
      • tempak1 Re: to zrozum jeśli masz rozum... 26.11.06, 12:13
        kretynko, weź daj w końcu na wstrzymanie, pisanie w rodzaju męskim nijak ci
        głupa babo nie wychodzi. Po prostu faceci używają zupełnie innych zwrotów,
        przymiotników itd. Mam cię już serdecznie dość i wolałbym pogadać z psią kupą
        niż z tobą. Nie zmieniaj nicków to nic nie da. Twój sposób obrażania jest
        rozpoznawalny na odległość. Jesteś niedorżnięta, sfrustrowaną, nijaką głupą
        babą. Nie jestem antyfeministą, żeby było jasne. Jak powiedział kiedyś doktor
        Sztrosmajer: Gdyby głupota miała skrzydła, latałabyś niczym gołębica".
        • h17 Re: to zrozum jeśli masz rozum... 26.11.06, 14:05
          Nawet sobie bęcwale nie zadałeś trudu by poszukać wszystkich moich wpisów.
          Gdybyś to zrobił wiedziałbyś kim jestem tępy ignorancie a na pewno nie złotą
          rybką ani kobietą frajerze. Akurat tak się składa, że ta złota rybka jako
          pierwsza co poniektórym nieźle tu dokopała a ja jedynie zgadzam się z jej
          opiniami i być może mamy to samo kulturowe pochodzenie kosmicznie różniące się
          od np.twojego. Mylisz zwroty inteligenckie zawierające argument i fakt z
          niemęskimi zwrotami. Durniu jeden gdybyś był inteligentny też byś tak
          potrafił,ale wybrałeś sobie takie pseudo bo za pewne co widać utożsamiasz się
          z tępotą gównojadzie. Żałosne to co piszesz i nie wiem czy masz te
          świadomość,że wystawiasz sobie tym świadectwo?Ale to nie ja codziennie będę
          patrzył w lustro i nie ja będę miał świadomość,że zamiast psubratem jestem
          gównobratem ty literacki niedouku. A co do niedorżniętych bab….to widze,że
          właśnie z takimi tu przystajesz i takich bronisz jak np.xxsara co to po
          pierwszym w życiu razie już wpadła w dzieciaka. Widać to ty musisz być jakiś
          niedorżnięty skoro w ogóle na taki argument wpadłeś. Sam jestem facetem i
          wiem,że jeśli facet mówi „”babie”,ze jest niedorżnięta to w podświadomości
          zawiera tym propozycję właśnie przerżnięcia jej. Tak robią prostaki i prymitywy
          kiedy chcą zapoznać się z kobietą,ale nie chcą pokazać jej racji. Przeanalizuj
          to jełopku a dojdziesz do tych samych wniosków,ale musze Cie zmartwić nie
          jestem kobietą a gdybym nią nawet był to dostał byś takiego kopa w te swoje
          zwiędłe jaja jak byś się zbliżył, że od razu byś poznał swoje miejsce.
          • cleverest Re: to zrozum jeśli masz rozum... 27.11.06, 02:16
            Nie wiem czy jesteś niedorżniętą babą, czy raczej onanizujacym się,
            zestresowanym chłopcem, ale z obślinionymi torebkami jest dokładnie tak jak
            piszesz. Juz dawno przestałam kupować drożdżówkę w "moim" warzywniaku, bo
            lądowała po obślininej stronie torebki.
            C.
            • h17 drożdżowe masturbacje 27.11.06, 03:12
              no i co ja mam odpisać mądrego jeśli ktoś widzi we mnie i niedorżniętą babę i
              onanizującego się chłopca? Ja widzę,że tu co poniektórzy uprawiają jakąś
              umysłową masturbację i próbują mnie do tego zachęcić, ale nic z tego panowie
              spiknijcie się sami o ile już tego w realu nie zrobiliście i dajcie sobie czadu-
              ja dziękuję.A co obślinionych torebek w sklepach i sklepikach...ja się
              zcwaniłem bo sam sobie je zrywam z pęczka wiszącego na sklepie i wkładam do
              nich artykuły takie jak chleb czy drożdżówki :)
    • achzarit Re: nie rozumiem :( 27.11.06, 11:19
      Własnie.
      Może trzymajcie jakiś poziom wymiany zdań i nie schodźcie ku rynsztokowi.
      Nie chce mi się kasować postów tylko dlatego, że komuś zachce się pobluzgać.

To prowadzi najpierw do odejścia części ludzi a później do zamknięcia forum.

Po co?
      • de_treville Re: nie rozumiem :( 27.11.06, 13:02
        Moim zdaniem niektore trzeba jednak kasowac, inaczej bedzie wlasnie ten skutek,
        o ktorym piszesz. Jak nie bedzie wiadomych postow i odpowiedzi na nie, to moze
        mu sie znudzi.
        M.
        • h17 kasować czy nie kasować? 27.11.06, 14:19
          Jestem za tym żeby nie kasować przynajmniej jakiś czas. Niech znajomi co
          poniektórych, których na pewno znają osobiście po nikach widzą jakim
          językiem "nie chamstwa" się posługują. Co do skasowania niektórych to było by
          to niesprawiedliwe i te co by zostały działały by na niekorzyść tych usuniętych
          więc, albo wszystkie, albo nic. Daleki jestem od zadzierania z kimkolwiek, ale
          jeśli ktoś mnie zaczepia lub obraża-czego nigdy tu pierwszy nie uczyniłem -to
          odcinam się dokładnie tym samym z tą różnicą, że staram się podnieść poziom tej
          odcinki używając argumentu i faktu-w przeciwieństwie do moich pyskorozmówców.
          Hehe
          PS.I niech mi ktoś udowodni logicznie a nadto grzecznie, że gdziekolwiek nie
          mam racji?
      • kuleczka_re Re: do moderatora 27.11.06, 14:25
        Więc lepsze forum pełne chamstwa niż zadne? można i tak :( ale z tego co
        piszesz wynika,że twoim zdaniem wyrzucanie wypowiedzi cechujących się brakiem
        kultury doprowadzi do zamkniecia forum bo ludzie odejdą. No to może załozyć
        forum dla tych nie bluzgających? Osobiście uważam że:
        1.nie ma tematów tabu i wszystko da się wyrazić kulturalnie, nawet można
        obrazić człowieka bardzo dotkliwie posługując się czystym, kulturalnym, i miłym
        dla ucha i oka językiem polskim. Wulgaryzmy też należą do tego języka, ale na
        Boga! miejmy umiar.Używajmy ich tam gdzie to konieczne i uzasadnione! Zwlaszcza
        w języku pisanym, który tak ulotnyn nie jest jak mowa.
        2.Godzenie się na brak kultury w imię dużego ruchu na Forum to chyba
        nieporozumienie.Czyli zakładasz, że ci nie bluzgajacy nie odejdą tylko
        cierpliwie będą znosić chamstwo? To tak jakby restaurator nie wyrzucał z knajpy
        rzucającego "miesem" pijaka, wychodząc z założenia że jeśli go wyrzuci straci
        na tym finansowo a inni goście i tak zostaną. Pewnie to czy zostaną zależy od
        kategorii przybytku. Ty jako moderator decydujesz o poziomie panujacych tu
        zwyczajów. Dlatego proszę, określ swoje preferencje: wolisz chamstwo czy
        kulturę? Bo moim zdaniem tego się nie da pogodzić.Dlatego nie
        lubie "Konopielki".To jest mój osobisty wybór , dla wielu może niesłuszny czy
        też mieszczański ale nie twierdze też, że jedyny dobry. Jesli ktoś lubi używać
        zamiast znaków przestankowych słów wulgarnych to jego wybór i jego sprawa. Tak
        jak napisał szanowny Pan h nie muszę przecież tego czytać.Dlatego prosiłam o
        oznakowanie tych postów jakoś np.specjalna ikonką? Bo wybacz, otwieram post
        pt. "do młodych mam" a dowiaduję się o preferencjach seksualnych pana h
        wyrażonych wulgarnym jezykiem.I nie o treść tu chodzi, bo przeczytam i zapomnę,
        gdyż ten temat mnie akurat nie interesuje, ale o formę w jakiej ta wiadomość
        pojawiła się na forum. Teraz przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł. Moze
        załóż watek stały pod czytelnym tytułem, np.:"dla miłośników wulgaryzmów i
        innych przejawów braku kultury" i przeklejaj wątpliwe wątki właśnie tam? Skoro
        można przekleić ogłoszenia o chęci kupna mieszkania to i inne pewnie też.
        Pzdr
        • h17 Re: do moderatora 27.11.06, 14:59
          Powiem tak…gdyby na tym forum był tylko jeden prostak i cham to zginąłby w
          masie nie chamów i nie prostaków i jego pojedyncze chamskie posty łatwo by nie
          zauważyć i pominąć a nawet wyciąć. Ale jeśli jest ich co najmniej kilku to już
          poważna sprawa. Różnica pomiędzy prawdziwym chamem i prostakiem a tym co nim
          naprawdę nie jest taka, że ten pierwszy od razu zaczyna od wyzwisk i epitetów a
          ten drugi zniżony pierwszego poziomem gada z nim jedynie jego językiem by ten
          pierwszy zrozumiał. Bycie chamem i prostakiem a umiejętność bycia nim kiedy
          potrzeba to pewna różnica - nieprawdaż?

PS.
          Nie lubisz „konopielki”? Przecież to niemal dzieło sztuki filmowej po
          mistrzowsku zagrane i trafnie oddające prostackie i chamowate namiętności
          męszczyzna, które co poniektórzy TU właśnie niedawno zaprezentowali…
          hrhrhrhrhhhhhhe!
          • h17 Re: do moderatora 27.11.06, 15:02
            PS zjadło mi się słowo jest i dodało w słowie męszczyzn -a :(,ale jak ktoś jest
            inteligentny to sie połapie no nie? :)
          • ishtar Re: do moderatora 27.11.06, 15:57
            Tu chyba raczej chodziło o książkę. Warto przeczytać, przynajmniej po to, żeby
            wiedzieć jak powinno się napisać "mężczyzna".
            • achzarit TZW. mod on 27.11.06, 16:12
              Cóż - trochę może mnie usprawiedliwi to że nie mogę cały czas śledzić forum i
              jeśli użytkownicy sami się nie opanują to forum może przez pewien czas
              wyglądać - niemiło.
              Nasza szacowna Założycielka i Inicjatorka ostatnio rzadziej tu bywa a nie wiem
              kto jeszcze mógłby kontrolować poziom rozmów.

No właśnie - kontrolować.
              Ja strasznie nie lubię tej roli cenzora.
              Mogę wywalać to co ustaliliśmy za niechciane - reklamy na przykład.
              Mogę zwracać uwagę ogłaszającym się.

Ale jak zacznę wywalać pojedyncze posty to zaraz będzie raban - dlaczego mój a
              jego nie...
              Dlatego zaczynam od apelu.
              • h17 Re: TZW. mod on 27.11.06, 18:05
                Ja mogę kontrolować.Zobaczyli byście jaki bym zaprowadził ład :)Zaczął bym od
                sprzątnięcia kilku tutejszych gów.... tfu kupek. Albo nieee.Niech se będą jako
                świadectwo tej naszej Sasko Kępowskiej kurtury co poniektórych mĘszczyzn i
                kob.... tfu...przedstawicielek odmiennej płci. :)
              • de_treville Re: TZW. mod on 27.11.06, 18:07
                Caly czas nie, z raz dziennie pewnie by wystarczylo. A w przypadku, o ktorym
                mowimy, to moim zdaniem najspokojniej w swiecie mozna zastosowac kryterium
                podmiotowe, tzn kasowac jak leci wszystkie posty tego kogos. Ta osoba obrazila
                juz chyba wystarczajaco wiele osob, zeby uznac ja za niepozadana...

Co nie usprawiedliwia odpowiadania jej w taki sam sposob - nie lepiej
                zignorowac? Wygrac i tak sie nie da, ale moze koncu sie znudzi.
                M.
                • h17 Re: TZW. mod on 27.11.06, 18:14
                  nie nie mądralo to nie wy odpowiadacie mi w taki sposób jak ja piszę tylko to
                  ja wam, niektórym odpowiadam jak wy piszecie a to wielgaśna różnica. Przeczytaj
                  sobie wszystko dokładnie i będziesz wiedział kto tu kogo pierwszy obraził kto
                  pierwszy nazwał i kogo prostakiem i chamem, kto pierwszy nazwał was wszystkich
                  ciemnogrodem i kto pierwszy stanął w waszej obronie a kto poparł jako drugi te
                  obronę. Jak Ci się nie chce to przypomnę kiedyś, ale radzę dooobrze poczytać to
                  forum.
                  • de_treville Re: TZW. mod on 27.11.06, 19:25
                    No wiec po pierwsze, ja czytam to forum dosc dokladnie i moje wnioski sa wrecz
                    odwrotne od Twoich; po drugie o tym, kim Ty jestes swiadczy nieomylnie nie
                    tylko jezyk, ktorego uzywasz w stosunku do innych, ale takze gramatyka,
                    ortografia i interpunkcja Twoich wypowiedzi (przykladow sam sobie poszukaj, ja
                    mam lepsze rzeczy do roboty); po trzecie to jest moja pierwsza i ostatnia
                    odpowiedz na Twojego posta, wiec dalsza polemike w swoim stylu mozesz sobie
                    darowac.
                    M.
                    • h17 Re: TZW. mod on 28.11.06, 02:48
                      Moja gramatyka jest wyjątkowa jak język jakim piszę i to mnie wyróżnia. Błędy
                      jak robię to umyślnie-no prawie zawsze umyślnie by podkreślić groteskowość lub
                      śmieszność moich - pyskomówców, których ortografia jest nieskazitelna,
                      interpunkcja i literówki, których Ty jesteś mistrzem bo zapominasz zamiast c
                      napisać ć. przeczytaj sam siebie a potem zwracaj na to mnie uwagę.
                      PS.
                      Nie wiem czy zauważyłeś, ale sam zrobiłeś 15 błędów w swoim poście. A może masz
                      popsutą klawiaturę lub to wynika z braku nawyku używania klawisza Alt?
              • tenere1 Re: TZW. mod on 28.11.06, 08:50
                Witam,

A moze wystarczy nie karmic trola?

M.
            • xxara Re: do moderatora 27.11.06, 17:58
              Niezla tu komedia. Zagladam z pszszszyjemnoscia :)
              • h17 Re: do moderatora 27.11.06, 18:08
                no tak xxsraro tobie to było by na rękę by usunąć wszystkie twoje wpisy bo ci
                za nie musi być diabelnie wstyd. No bo jak ma nie być wstyd kiedy tu sam
                ciemnogród podobno e?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka