Dodaj do ulubionych

O przemożna głupoto !

29.04.07, 11:11
Napisałem to w innym wątku, ale moim zdaniem iest zbyt ważne aby utonęło
wśród innych postów.

Moi drodzy, trzeba się zdecydować i popatrzeć na rzeczywistość zanim zacznie
się świętą wojnę zaprzestanie budowy nowego stadionu.
Jakie są alternatywy? Jeżeli nie powstanie stadion, który da
na stałe nowe miejsce rekreacji obok nas (inaczej nie będzie dopłat unijnych
do stadionu) to za lat kilka cały ten teren stanie się wielkim blokowiskiem.
Nie łudźmy się, albo albo. O ile stadion będzie powodował tłok i zgiełk co
jakiś
czas, nie co tydzień są wielkie mecze, to osiedle (getto za płotem) będzie
bruździło codziennie tysiącami samochodów. Jak można przesadzić w protestach,
przykład mamy róg Saskiej i Meksykańskiej. O tą działkę starała sie firma
chcąca postawić pawilon handlowy Champion - 6 m. wysoki z parkinciem na
połowie
działki. Okoliczni mieszkańcy poruszyli niebo i ziemię aby wyprotestować
sklep.
I co teraz mają? Bloczysko 7 pięter ze sklepem wielkości Championa na
parterze, ale bez parkingu. GRATULACJE PROTESTUJĄCYM !
Obserwuj wątek
    • tempak1 Re: O przemożna głupoto ! 30.04.07, 23:19
      jak zwykle trafnie, wartko, rzeczowo i konkretnie, bravo
      • jungwa Re: O przemożna głupoto ! 30.04.07, 23:31
        zgadzam się z obydwoma przedmówcami. Ale właściwie czy ten stadion to jeszcze
        Saska Kępa czy już Praga ? bo granica jakoś nie wyraźnie zaznaczona
        • kutram Re: O przemożna głupoto ! 02.05.07, 16:47
          Wydaję mi się, że nie ma za bardzo znaczenia gdzie przebiega granica. Zauważ,
          że przynajmniej część ludzi dojeżdżających do stadionu parkuje/wysiada na SK.
    • achzarit Re: O przemożna głupoto ! 02.05.07, 15:22
      Prawda.
      Pozostałe alternatywy to dalsze trwanie bazaru albo chaotyczne blokowisko
      posiekane ogrodzeniami.

To lepiej mieć stadion o jakiejś architekturze z przynależną mu infrastrukturą.
      • zdegustowan Re: O przemożna głupoto ! 02.05.07, 15:55
        a co chciałbyś by bloki stały w szeregach jak na groby na cmentarzu? Pewnie
        ‎jakby stały nie w chaosie to byś napisał,ze stoją za równo,albo,że ktoś miał
        nie po ‎kolei w głowie tak budując. Wiesz co? A może będą stały w uporządkowanym
        ‎chaosie i nie będą zbyt wysokie i nie będą ogrodzone? Weź zastanów sie co
        piszesz ‎nim cos znów napiszesz bo jak mi sie zdaje to juz sam nie wiesz co
        pisać tylko ‎piszesz byleby pisać i czepiasz się głupot głupio komentując
        komentarze ‎komentujących.‎
        • jungwa Re: O przemożna głupoto ! 02.05.07, 20:42
          A już myślałem że jest możliwa wymiana kilku uwag na tym forum bez udziału
          tego(tej) the billnej zdegustowanej obsmyczonej czy jak tam rypki.
          Prośba do założycieli tego forum - wyłączcie tego spluwacza. Albo zróbmy Hyde
          park np pod Stadionem , dać mu taboret i niech sobie na nim stanie i poszczekuje
          na przechodniów.
          • zdegustowan Re: O przemożna głupoto ! 03.05.07, 00:02
            Jungwa domyślam się,że jesteś nieco już leciwą sfrustrowana damą, której każde
            ‎logiczne uzasadnienie i właściwy pomysł na niewłaściwe alternatywy budzi
            ‎niezrozumienie a przez to opór w rozsądnym myśleniu i jasnym patrzeniu na
            ‎rzeczywistość a to z kolei wrogość i pewien rasizm bynajmniej nie wobec koloru
            ‎skóry,ale wobec poglądów i form myślowych jakie dla ciebie są po prostu zbyt
            ‎trudnym galimatiasem by twoje szare komórki odnalazły się w nim bez potknięć i
            ‎zdziwień oraz zaniemówień niezrozumienia. Dla tego gdy przychodzi ci zmierzyć
            ‎się z problemem obejmującym szerszy zakres wyobraźni niż twoja, pozwalasz
            ‎sobie na pewne zuchwałe sięganie po nie mające odzwierciedlenia w
            ‎rzeczywistości epitety wobec jednostek wyżej rozwiniętych i spójniej umysłowo
            ‎skonstruowanych od ciebie.‎
            Zdaniem napisanym: -wyłączcie tego spluwacza/ wykazujesz najgłębszą z ‎możliwych
            ograniczoność umysłu,której nie stać na sklecenie jakiegoś ‎merytorycznego
            argumentu zaś stać na pospolicie prostackie i mało wyszukane ‎obrażanie.‎

Zapewniam cię,że posługując się wobec kogokolwiek takim stylem językowym, de
            ‎facto plasujesz się w wąskim marginesie społecznym ludzi starego myślenia
            ‎pozbawionych realnej świadomości i widzenia rzeczy w szerszych kontekstach,
            ‎który to margines jest marginesem tej większej liczby naszej populacji nie
            ‎rozumiejących hierarchii ważności spraw społecznych i ich wartości. ‎
          • tenere1 Re: O przemożna głupoto ! 04.05.07, 09:35
            Szkoda, ze nie mozna zalozyc kill-file'a
            na stronie www. ;))

eM.
            • achzarit Re: O przemożna głupoto ! 04.05.07, 10:32
              Kill file'a nie można ale zdegustowana rypka zapomniała że coś tam jej
              obiecałam.

Zatem zdegustowna - jeden wyraz którym mnie lub kogoś obrazisz - i posty polecą.
              • mb.73 Re: O przemożna głupoto ! 04.05.07, 12:38
                jak to ? achzarit to kobieta? w wielu postach piszesz jako facet a tu wstawiasz
                słowo świadczące o byciu kobietą? czy przypadkiem nie zapędziłas sie
                zapominając,że piszesz pod loginem męskim? Ciekawe pod iloma jeszcze piszesz e?
                Odnosze wrazenie,że wiele postów jest pisanych w podobnyej formie myślowej czy
                to jakies hobby pisania z samą soba czy objaw choroby?
                • achzarit Re: O przemożna głupoto ! 04.05.07, 13:09
                  mb.73 napisała:

> w wielu postach piszesz jako facet
                  Gdzie?

> czy przypadkiem nie zapędziłas sie zapominając,że piszesz pod loginem męskim?
                  Ha ha ha - męskim :-D.
                  Języków ucz się dziecino, bo lata przeminą.

Albo jak nie rozumiesz to się nie ośmieszaj niewiedzą.
                  • mb.73 Re: O przemożna głupoto ! 04.05.07, 13:52
                    Rzeczywiście dbasz cały czas by pisac bezosobowo a w jednym z wątków gdzie
                    ‎trzeba było użyć końcówki łem lub łam napisałas „sprawdzałm”
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23243&w=55398464&a=55603924 to ‎tylko
                    potwierdza,że robisz to tendencyjnie by w razie zmiany „loginów” się nie
                    ‎pomylić. Wiele postów pod różnymi loginami pisane jest podobnie i po mimo
                    ‎szukania w nich odpowiedzi kto je może pisac nic poza samym loginem na to nie
                    ‎wskazuje bo sa to czyste monologi jakby kierowane w jakąś anonimową pustkę.‎

I drugi taki sam przykład gdzie w jednym poście tendencyjnie ukrywasz płeć i
                    ‎zaraz potem w jednym ze słów zapędzasz się i piszesz słowo oznaczające kobietę
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23243&w=54616651&a=54827984

Powiedz mi czy to jakiś objaw rozdwojenia jaźni?Czy moze sposób na nakręcanie
                    ‎poczytności forum? Bo cos mi sie zdaje,że masz nieco zaburzoną osobowośc.
                    ‎Powiedz pod iloma loginami rozmawiasz tu sama z sobą? Bo widzisz kiedys h17
                    ‎załozył podobne forum „na saskiej kępie” i tam własciwie nic się nie dzieje co
                    ‎wcale nie oznacza,że nie byłoby chętnych do pisania tam tylko jak mi sie wydaje
                    ‎oznacza,że po prostu jest mało ludzi w ogóle piszących z Saskiej Kępy w
                    ‎przeciwieństwie do tego forum gdzie jest niby tyle piszących. Dochodzę do
                    ‎wniosku,że conajmniej połowa loginów tu występujących jest pisana przez Ciebie.‎
                    • achzarit Re: O przemożna głupoto ! 04.05.07, 14:11

mb.73 napisała:

> Rzeczywiście dbasz cały czas by pisac bezosobowo

Właśnie dokładm takich starań.

Natomiast twoje rojenia - cóż zostaw je sobie kolejna kopio zdegustown,
                      dowcipn, zasmrodzonej rypki czy jeszcze kogoś.

• zdegustowan Re: O przemożna głupoto ! 04.05.07, 14:23
                        Achzarit-kobieto, Ty chyba masz urojenia. Jeśli myślisz, że poza Tobą inni
                        ‎zmieniają loginy i kryją swoja pleć to się mylisz. Ktoś Ci trafnie wytknął
                        oszustwo ‎a Ty od razu oskarżasz go o kopiowanie. W dodatku mylisz loginy wyżej
                        ‎wymienione. Uważam, że forum o tym tytule powinno być forum publicznym a ‎nie
                        prywatnym a taka osoba jak Ty tendencyjnie pilnująca w wielu kwestiach
                        ‎słusznych dla siebie racji nie powinna prowadzić takiego forum. Mam nadzieję,
                        ‎że to forum zostanie zamknięte nie tylko z powodu, że prowadzone jest poprzez
                        ‎sztuczne nakręcanie go, ale ze względu na wyłączność nazwy. Dziwię się, że
                        ‎Gazeta.pl do tej pory toleruje ten stan rzeczy kiedy fora o nazwach własnych
                        ‎dzielnic sa publicznymi!!! Jeszcze dzisiaj napiszę, zadzwonię czy nie wiem co
                        ‎zrobię by pozbawiono Cię praw do tej nazwy i stworzono publiczne forum o tej
                        ‎nazwie!!! ‎
                        • mb.73 Re: O przemożna głupoto ! 04.05.07, 14:27
                          popieram!!! Sam też napisze w tej samej sprawie i zaczęcam innych by to zrobili
                          bo okazuje się,ze gadamy z jedną i ta sama osoba we wszystkich wątkach!!!
                          • achzarit Zdegustowana Rypko droga 04.05.07, 15:03
                            A pisz sobie gdzie chcesz.

Ani to moje forum ani nie mam do niego praw.

Raz już próbowałaś/łeś - z identycznym argumentem.

Wspomnij jeno o swoich floodach ;).
                            CU.
                            • zdegustowan Re: Zdegustowana Rypko droga 04.05.07, 15:52
                              Napisze i mylisz się co do moich niby innych loginów. Skoro nie masz do tego
                              ‎forum praw to dla czego ostrzegasz, że ktoś z niego wyleci? Przecież wiadomo
                              już, ‎że kiki... to Ty a i inne loginy to Twoje. Może to Ty sama jesteś złota
                              rypką i tymi ‎o, które mnie podejrzewasz? Może po prostu masz już taki bałagan w
                              głowie, ze ‎nie wiesz kim sama jesteś? Co by nie mówić to sama sobie wystawiasz
                              świadectwo ‎faktem, że gubisz sie w tym kim jesteś i ogólną forma wypowiedzi a
                              nadto ‎stronniczością w różnych tematach.‎
                              • mb.73 Re: Zdegustowana Rypko droga 04.05.07, 16:07
                                gdyby za każdym loginem pokazywał się numer IP to szybko okazałoby się,ze na tym
                                forum pisze jedna osoba pod wieloma loginami i w ogóle tych piszących jest mało
                                a nie jak tu niby tyle saskokępczan.
    • tempak1 Re: O przemożna głupoto ! 04.05.07, 21:16
      kiedyś faktycznie dyskusje były żywsze, brało w nich udziałwięcej osób, ale od
      momentu kiedy pojawiły się na tym forum takie parchy jak ...(dobrze wiecie o
      kim myśle:) balejażowe rybki:)) ... to po prostu nie chce się w kalwisze
      stukać, psychiatra czeka. A stadion X lecia, zburzyć i wybudować nowy!!
    • you_bastard Wyluzuj kobieto 05.05.07, 09:52
      Nudzi ci się, nie masz co robić?
      Idź na zakupy albo do parku - po diabła wypisujesz takie farmazony?

To tylko forum, nie działka w Klondike.
    • zdegustowan SASKA KĘPA ma być publicznym forum 05.05.07, 18:15
      Zapomniałam napisać, że wysłałam oficjalne żądanie zamknięcia tego forum i
      ‎przekształcenia go w publiczne tak by jego nazwa była zastrzeżona dla
      ‎publicznego a jak to nic nie da to osobiście będę interweniować w tej sprawie-
      DO ‎SKUTKU!!!!

Apeluje do wszystkich, którzy chcą by nazwa Saska Kępa było zastrzeżone dla
      ‎forum publicznego i w związku z tym zachęcam do interweniowania w tej sprawie
      ‎i pisania maili do Gazeta.pl by otworzono forum publiczne o tej nazwie gdzie
      ‎widać numer IP wpisujących się a to by zamknięto.‎
      • dwato Re: SASKA KĘPA ma być publicznym forum 06.05.07, 13:55
        Było kiedyś fajne forum - saska kępa
        ale potem pojawiły się tu trolle
        samo to nie było jeszcze tregiczne każde forum ma swoje trolle
        gorzej że rozsądni ludzie przestali się udzielać zniesmaczeni poziomem
        intelektualnym i kulturalnym wypowiedzi
        teraz jeszcze chcą je zamknąć
        mam wrażenie że są ludzie co rozpi....li by wszystko co działa a nie jest ich
        słusznym tworem
        Mam nadzieje że to forum przetrwa i będzie się rozwijać.
        Droga Dowcipn, Zdegustowan itd itp udało wam się skutecznie mnie zniesmaczyć ja
        na razie wysiadam bye
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka