pauuula 09.05.07, 10:49 "Instytut ks. Henryka Jankowskiego kupił kawiarnię koło Stadionu Dziesięciolecia w Warszawie. Lokal przyniesie wielkie dochody podczas piłkarskich mistrzostw Euro 2012" czy ktoś wie o które miejsce chodzi? :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pinebulb Re: kawiarnia ks. Jankowskiego 12.05.07, 07:31 No właśnie, też bym chciał wiedzieć gdzie można sobie walnąć błgosławioną setę Odpowiedz Link
beejay02 Re: kawiarnia ks. Jankowskiego 12.05.07, 10:10 Też nie mogę zlokalizować. Instytut ks. Jankowskiego ma swą siedzibę czy punkt informacyjny na ulicy Francuskiej. Odpowiedz Link
edda10 Re: kawiarnia ks. Jankowskiego 15.05.07, 08:29 Tabliczka instytutu jest na budynku, w którym mieści się poczta przy Francuskiej. Nie wiem od kiedy, bo zauważyłam niedawno (tabliczkę, nie pocztę). A kawiarnia z błogosławioną setą - nie mam pojęcia... Odpowiedz Link
knypek_mkp Re: kawiarnia ks. Jankowskiego 15.05.07, 10:00 edda10 napisała: > Tabliczka instytutu jest na budynku, w którym mieści się poczta przy > Francuskiej. Nie wiem od kiedy, bo zauważyłam niedawno (tabliczkę, nie pocztę). > A kawiarnia z błogosławioną setą - nie mam pojęcia... Jesli tabliczka jest na budynku poczty to moze chodzi o kawiarnie na rogu Francuskiej i Obroncow? Co to wczesniej tam byla perfumeria? Odpowiedz Link
achzarit Re: kawiarnia ks. Jankowskiego 15.05.07, 10:54 Z tym że ta naleśnikarnia /Bastylia?/ chyba nie ma koncesji na sprzedaż alkoholu, więc z sety z tchnieniem absolutu nici. Odpowiedz Link
pauuula Re: kawiarnia ks. Jankowskiego 15.05.07, 23:47 Na początku myślałam, że może chodzi o miejsce gdzie był kiedyś avion ale tam jakieś delikatesy powstają. Zastanawiam się jeszcze nad kawiarnią na rondzie- tam mają i alkohol i kawę, ale nie wiem czy to miejsce może być centrum biznesowo- kulturalnym ;) Odpowiedz Link
knypek_mkp Re: kawiarnia ks. Jankowskiego 21.05.07, 15:21 pauuula napisała: > Na początku myślałam, że może chodzi o miejsce gdzie był kiedyś avion ale tam > jakieś delikatesy powstają. Ja slyszlaam, ze to wlasnie o dawnego Aviona chodzi. Swoja droga podczas swieta saskiej Kepy moje ulubione Sorrento (nizej Aviona) mnie zirytowalo, bo sie wystalam przy bufecie, by uslyszec, ze najwczesniej za godzinecos dostane do zarcia, a bylam po kilku godzinach pracy, gdzie miedzy innymi musialam jechac na parade rownosci i slina z glodu mi ciekla do kolan. Musialam isc na indyka pod Dom Polski. Odpowiedz Link
beejay02 Re: kawiarnia ks. Jankowskiego 15.05.07, 14:52 Osiecką co obok będzie siedziała na chodniku, chyba szlag by trafił. ;P Pozdr, BeeJay Odpowiedz Link
tempak1 Re: kawiarnia ks. Jankowskiego 15.05.07, 11:56 czarne chamstwo do granic możliwości. ok jestem za wolnością ale niech kościół (i jego fałyszywe fundacje) nie tykają się takich rzeczy. Podatków unikają jak diabeł święconej wody a tu proszę ... knajpa w samym sercu saskiej kępy (w sumie to lokalizacja jest najmniej ważna). "Monsinior" będzie lał się strumieniami? czy tak ma wyglądać kościelne morale i dbanie o czystość umysłu i ciała? Apage satana Odpowiedz Link
para123 Re: kawiarnia ks. Jankowskiego 28.02.08, 21:40 Doszły do mnie wieści, że chodzi o lokal na Francuskiej - dawny bar "Miły". Obok kurczaków z rożna i Sax-a. Poprzednio był sklep jakby elektryczny, jakby z farbami, jakby z narzędziami... Odpowiedz Link
eizoo Już wiadomo - xiędzu chodzi o pocztę. 28.04.08, 12:08 Dokładnie o lokal wynajmowany przez Pocztę, na parterze kamienicy gdzie się rozplenili. Ciekawe - tyle lokali na Francuskiej stoi pustych a xiądz musi zacząć dobrosoąsiedzkie stosunki od wyrzucenia poczty. Coś mi się wydaje że mieszkańcy okoliczni nie ucieszą się z konieczności pielgrzymowania na Niekłańską. Odpowiedz Link
beejay02 Re: Już wiadomo - xiędzu chodzi o pocztę. 28.04.08, 14:10 Szczegóły: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,5161251.html Odpowiedz Link
legwan4 Re: Już wiadomo - xiędzu chodzi o pocztę. 28.04.08, 15:10 Ta kawiarnio-księgarnia,to jakaś paranoja:[[ Likwidacja poczty,z której korzystają w dużej mierze starsi ludzie,to absurd.I wyjątkowo perfidne działanie świty klechy i bezradność poczty:[Ta,dowiaduje się ostatnia..,że dni jej w budynku są policzone:( Gdzie my żyjemy?A to Polska właśnie!.... Odpowiedz Link
tapeta Re: Już wiadomo - xiędzu chodzi o pocztę. 28.04.08, 15:02 Z drugiej strony może to i dobrze, może ksiądz wyremontuje ten budynek a poczta otworzy się w jednym ze świecących pustkami lokali? Odpowiedz Link
achzarit Re: Już wiadomo - xiędzu chodzi o pocztę. 28.04.08, 17:06 Tak latwo to poczta się nie otworzy w innym lokalu - bo te lokale są dość drogie. Pozostaje nadzieja, że na razie te klubokawiarnie Jankowskiego to byt wirtualny - oby SK nie była pierwszym nawiedzonym miejscem. Odpowiedz Link
pinebulb Re: Już wiadomo - xiędzu chodzi o pocztę. 29.04.08, 06:20 Jeśli Bóg istnieje to Jankowski usmaży się w piekle, a teraz trzeba bronić się przed jego inwazją na Kępę. Szkoda poczty, a i wstyd mieć takiego sąsiada. Odpowiedz Link
beejay02 Re: Już wiadomo - xiędzu chodzi o pocztę. 01.05.08, 15:23 I w tych drogich lokalach lokują się kolejne świecące pustkami banki. A taki lokal na roku Zwycięzców / Pl.Przymierza byłby idealnym lokalem na niedużą pocztę. Odpowiedz Link
tapeta Re: Już wiadomo - xiędzu chodzi o pocztę. 05.05.08, 10:02 Obecny lokal poczta też wynajmuje. Nie jest jego właścicielem. Nalezy mieć nadzieję że znajdzie się na poczcie jakiś mądry dyrektor i zauważy potencjalny popyt: setki nowych mieszkań w blokach przy Zwycięzców - paczuszki ze sklepów internetowych, Euro 2012 - kartki pocztowe pamiątki filatelistyczne itd. Odpowiedz Link
pinebulb Puste lokale przy francuskiej są prywatne 29.04.08, 06:31 Z artykułu w wyborczej wynika że poczta jest w lokalu należącym do Gminy, czyli klecha z kolegami weżmie go za bezcen. A swoją drogą Praga nie ma szczęścia, zabrali nam wreszczie radimaryjnego biskupa to jeczsze większy potworek się zaplenił. Odpowiedz Link
legwan4 Re: Puste lokale przy francuskiej są prywatne 29.04.08, 14:11 Czyli,stara prawda:zawsze może być gorzej.....:[[[[[[ Odpowiedz Link
de_treville Re: Puste lokale przy francuskiej są prywatne 30.04.08, 11:20 Na szczęście z ostatnich doniesień prasowo-telewizyjnych wygląda, że cały ten interes chyba niedługo wezmą diabli :) M. Odpowiedz Link
legwan4 Re: Puste lokale przy francuskiej są prywatne 30.04.08, 17:50 Diabli wiedzą,co robią;)) Odpowiedz Link
redaktor-esaskakepa Re: Puste lokale przy francuskiej są prywatne 06.05.08, 11:44 witam:) zachecam do prowadzenia równie gorących dyskusji na łamach forum Saskiej Kępy na portalu www.e-saskakepa.pl:) Pozdrawiam Karol Odpowiedz Link