Dodaj do ulubionych

kawiarnia ks. Jankowskiego

09.05.07, 10:49
"Instytut ks. Henryka Jankowskiego kupił kawiarnię koło Stadionu
Dziesięciolecia w Warszawie. Lokal przyniesie wielkie dochody podczas
piłkarskich mistrzostw Euro 2012"

czy ktoś wie o które miejsce chodzi? :)
Obserwuj wątek
    • pinebulb Re: kawiarnia ks. Jankowskiego 12.05.07, 07:31
      No właśnie, też bym chciał wiedzieć gdzie można sobie walnąć błgosławioną setę
    • beejay02 Re: kawiarnia ks. Jankowskiego 12.05.07, 10:10
      Też nie mogę zlokalizować. Instytut ks. Jankowskiego ma swą siedzibę czy punkt informacyjny na ulicy Francuskiej.
      • edda10 Re: kawiarnia ks. Jankowskiego 15.05.07, 08:29
        Tabliczka instytutu jest na budynku, w którym mieści się poczta przy
        Francuskiej. Nie wiem od kiedy, bo zauważyłam niedawno (tabliczkę, nie pocztę).
        A kawiarnia z błogosławioną setą - nie mam pojęcia...
        • knypek_mkp Re: kawiarnia ks. Jankowskiego 15.05.07, 10:00
          edda10 napisała:

> Tabliczka instytutu jest na budynku, w którym mieści się poczta przy
          > Francuskiej. Nie wiem od kiedy, bo zauważyłam niedawno (tabliczkę, nie
          pocztę).
          > A kawiarnia z błogosławioną setą - nie mam pojęcia...

Jesli tabliczka jest na budynku poczty to moze chodzi o kawiarnie na rogu
          Francuskiej i Obroncow? Co to wczesniej tam byla perfumeria?
          • achzarit Re: kawiarnia ks. Jankowskiego 15.05.07, 10:54
            Z tym że ta naleśnikarnia /Bastylia?/ chyba nie ma koncesji na sprzedaż
            alkoholu, więc z sety z tchnieniem absolutu nici.

• pauuula Re: kawiarnia ks. Jankowskiego 15.05.07, 23:47
              Na początku myślałam, że może chodzi o miejsce gdzie był kiedyś avion ale tam
              jakieś delikatesy powstają. Zastanawiam się jeszcze nad kawiarnią na rondzie-
              tam mają i alkohol i kawę, ale nie wiem czy to miejsce może być centrum
              biznesowo- kulturalnym ;)
              • knypek_mkp Re: kawiarnia ks. Jankowskiego 21.05.07, 15:21
                pauuula napisała:

> Na początku myślałam, że może chodzi o miejsce gdzie był kiedyś avion ale tam
                > jakieś delikatesy powstają.
                Ja slyszlaam, ze to wlasnie o dawnego Aviona chodzi.
                Swoja droga podczas swieta saskiej Kepy moje ulubione Sorrento (nizej Aviona)
                mnie zirytowalo, bo sie wystalam przy bufecie, by uslyszec, ze najwczesniej za
                godzinecos dostane do zarcia, a bylam po kilku godzinach pracy, gdzie miedzy
                innymi musialam jechac na parade rownosci i slina z glodu mi ciekla do kolan.
                Musialam isc na indyka pod Dom Polski.
          • beejay02 Re: kawiarnia ks. Jankowskiego 15.05.07, 14:52
            Osiecką co obok będzie siedziała na chodniku, chyba szlag by trafił. ;P
            Pozdr,
            BeeJay
    • tempak1 Re: kawiarnia ks. Jankowskiego 15.05.07, 11:56
      czarne chamstwo do granic możliwości. ok jestem za wolnością ale niech kościół
      (i jego fałyszywe fundacje) nie tykają się takich rzeczy. Podatków unikają jak
      diabeł święconej wody a tu proszę ... knajpa w samym sercu saskiej kępy (w sumie
      to lokalizacja jest najmniej ważna). "Monsinior" będzie lał się strumieniami?
      czy tak ma wyglądać kościelne morale i dbanie o czystość umysłu i ciała? Apage
      satana
    • para123 Re: kawiarnia ks. Jankowskiego 28.02.08, 21:40
      Doszły do mnie wieści, że chodzi o lokal na Francuskiej - dawny bar "Miły". Obok kurczaków z rożna i Sax-a. Poprzednio był sklep jakby elektryczny, jakby z farbami, jakby z narzędziami...
      • eizoo Już wiadomo - xiędzu chodzi o pocztę. 28.04.08, 12:08
        Dokładnie o lokal wynajmowany przez Pocztę, na parterze kamienicy
        gdzie się rozplenili.

Ciekawe - tyle lokali na Francuskiej stoi pustych a xiądz musi
        zacząć dobrosoąsiedzkie stosunki od wyrzucenia poczty.

Coś mi się wydaje że mieszkańcy okoliczni nie ucieszą się z
        konieczności pielgrzymowania na Niekłańską.
        • beejay02 Re: Już wiadomo - xiędzu chodzi o pocztę. 28.04.08, 14:10
          Szczegóły:
          miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,5161251.html
          • legwan4 Re: Już wiadomo - xiędzu chodzi o pocztę. 28.04.08, 15:10
            Ta kawiarnio-księgarnia,to jakaś paranoja:[[ Likwidacja poczty,z której korzystają w dużej mierze starsi ludzie,to absurd.I wyjątkowo perfidne działanie świty klechy i bezradność poczty:[Ta,dowiaduje się ostatnia..,że dni jej w budynku są policzone:( Gdzie my żyjemy?A to Polska właśnie!....
        • tapeta Re: Już wiadomo - xiędzu chodzi o pocztę. 28.04.08, 15:02
          Z drugiej strony może to i dobrze, może ksiądz wyremontuje ten
          budynek a poczta otworzy się w jednym ze świecących pustkami lokali?
          • achzarit Re: Już wiadomo - xiędzu chodzi o pocztę. 28.04.08, 17:06
            Tak latwo to poczta się nie otworzy w innym lokalu - bo te lokale są
            dość drogie.
            Pozostaje nadzieja, że na razie te klubokawiarnie Jankowskiego to
            byt wirtualny - oby SK nie była pierwszym nawiedzonym miejscem.
            • pinebulb Re: Już wiadomo - xiędzu chodzi o pocztę. 29.04.08, 06:20
              Jeśli Bóg istnieje to Jankowski usmaży się w piekle, a teraz trzeba
              bronić się przed jego inwazją na Kępę. Szkoda poczty, a i wstyd mieć
              takiego sąsiada.
            • beejay02 Re: Już wiadomo - xiędzu chodzi o pocztę. 01.05.08, 15:23
              I w tych drogich lokalach lokują się kolejne świecące pustkami banki. A taki
              lokal na roku Zwycięzców / Pl.Przymierza byłby idealnym lokalem na niedużą pocztę.
              • tapeta Re: Już wiadomo - xiędzu chodzi o pocztę. 05.05.08, 10:02
                Obecny lokal poczta też wynajmuje. Nie jest jego właścicielem.
                Nalezy mieć nadzieję że znajdzie się na poczcie jakiś mądry dyrektor
                i zauważy potencjalny popyt: setki nowych mieszkań w blokach przy
                Zwycięzców - paczuszki ze sklepów internetowych, Euro 2012 - kartki
                pocztowe pamiątki filatelistyczne itd.
          • pinebulb Puste lokale przy francuskiej są prywatne 29.04.08, 06:31
            Z artykułu w wyborczej wynika że poczta jest w lokalu należącym do
            Gminy, czyli klecha z kolegami weżmie go za bezcen. A swoją drogą
            Praga nie ma szczęścia, zabrali nam wreszczie radimaryjnego biskupa
            to jeczsze większy potworek się zaplenił.
            • legwan4 Re: Puste lokale przy francuskiej są prywatne 29.04.08, 14:11
              Czyli,stara prawda:zawsze może być gorzej.....:[[[[[[
            • de_treville Re: Puste lokale przy francuskiej są prywatne 30.04.08, 11:20
              Na szczęście z ostatnich doniesień prasowo-telewizyjnych wygląda, że
              cały ten interes chyba niedługo wezmą diabli :)
              M.
              • legwan4 Re: Puste lokale przy francuskiej są prywatne 30.04.08, 17:50
                Diabli wiedzą,co robią;))
                • redaktor-esaskakepa Re: Puste lokale przy francuskiej są prywatne 06.05.08, 11:44
                  witam:)

zachecam do prowadzenia równie gorących dyskusji na łamach forum Saskiej Kępy na portalu www.e-saskakepa.pl:)

Pozdrawiam
                  Karol

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka