Dodaj do ulubionych

przeprowadzka a duze kwiaty

03.02.06, 12:00
Kochani, szykujemy sie do przeprowadzki - już tuz, tuz.
i mam problem - w jaki sposob moge zabezpieczyc duze kwiaty przez zniszczeniem
ich po dordze?
przeciez nie stawie luzem do duzego samochodu - przy roznych manewrach mogą
sie zlamac, ziemia sie wysypie...
Obserwuj wątek
    • zettrzy Re: przeprowadzka a duze kwiaty 04.02.06, 03:21
      do tego sluza wielkie kartony, jesli wynajmujesz firme przeprowadzkowa beda je
      miec, inaczej musisz je sama kupic - wstawia sie donice w karton, w zaleznosci
      od rodzaju rosliny mozna zmiescic trzy lub cztery, zawartosc jest w pelni
      zabezpieczona tym kartonem do wysokosci mniej wiecej metra, wiec nic sie nie
      powinno stac - ja przeprowadzalam araukarie wysoka na ponad 2 metry i bylo
      fajnie, nawet igly nie zgubila
      poniewaz przy wyjmowaniu moga byc klopoty, nalezy karton po prostu rozciac w
      paru miejscach, rozlozyc i wtedy mozna przesunac donice na jej wlasciwa podstawke
      oprocz tej araukarii jechaly dwa ogromne kaktusy, jednego z nich przewoznicy tak
      sie bali ze z poczatku odmowili przewozenia twierdzac ze sie pokalecza, ale
      bylam twarda i kaktusy tez pojechaly, oraz palma sagowa o srednicy 2m - zadnych
      problemow, tyle ze mialam potem duzo zuzytych pudel do wyrzucenia
      • sylwia183 Re: przeprowadzka a duze kwiaty 05.02.06, 21:22
        witaj, jak przeprowadzasz się zimą zadbaj aby znyt długo nie przebywał na
        dworze ani w zimnym samochodzie, jak zmarzną albo choćby je przewieje, możesz
        mieć kłopoty.
      • sylwia183 Re: przeprowadzka a duze kwiaty 05.02.06, 21:23
        dobrze je choć owinąć zykłum białym papierem
        • pxm Re: przeprowadzka a duze kwiaty 05.02.06, 22:47
          ja swoje kwiatunie owijałam folią i mają się dobrze, przeprowadzłam się 2 razy,
          jesienią i zimą, więc proponuję folię, gazety lub ulotki marketów, pełno tego i
          duże :)
          • cytrusowa Re: przeprowadzka a duze kwiaty 06.02.06, 17:43
            dziekuje wam za pomysly - na pewno wykorzystam, bo pogoda wcale nieciekawa
            jest:-) i nie chcialabym, aby kwiatki mi zmarzly
            • pxm Re: przeprowadzka a duze kwiaty 06.02.06, 19:08
              aaa i moim zdaniem, nie powinno się chyba kwiatków podlewać jakiś czas przed i
              po przeprowadzce, ale to nie jestem pewna, tylko mi zdrowy rozsądek podpowiada,
              może się kto wypowie mądrzejszy ode mnie :)
    • ludwiqs Re: przeprowadzka a duze kwiaty 18.09.18, 15:31
      Każda profesjonalna firma w swojej ofercie posiada duże kartony, które służą do przewozu właśnie takich rzeczy. Japa & Co posiadają w swojej ofercie różnego rodzaju pudła i kartony odpowiednie do danej rzeczy. www.japa-przeprowadzki.com.pl/
    • monika_wiech Re: przeprowadzka a duze kwiaty 24.10.18, 07:43
      miałam podobny problem... kupiłam sobie na bomm.pl śliczne drzewka bananowca i bambusa. Zamówiłam je z dostawą do domu rodzinnego - wiem..inteligentnie. Ale potem był problem, żeby je przewieść. Na szczęście to sztuczne wiec zawsze mniejsze ryzyko zniszczenia niż przy naturalnych, ale trochę zachodu z przewiezieniem ich na moje mieszkanie było
    • jakubolejnik92 Re: przeprowadzka a duze kwiaty 18.11.20, 12:05
      Ja zawsze przy niestandardowych rzeczach do przewozu kontaktuję się wcześniej z firmą przeprowadzkową. Doradzą co i jak zabezpieczyć, aby ułatwić im przewóz. Oczywiście do przewozu też ich zatrudniam. W pewnym momencie mojego życia dosyć często się przeprowadzałem i zdarzyło mi się podjąć próbę samodzielnego przewozu... Więcej nie popełnię tego błędu. Mam zaufaną firmę z mojej okolicy - www.przeprowadzki-gorzow-wielkopolski.pl/ może się przyda
    • feliks86 Re: przeprowadzka a duze kwiaty 17.11.21, 09:53
      Ja kiedyś owijałem kwiaty zwykłą folią i robiłem w nich dziurki, żeby miały dostęp do tlenu. Donicę odpowiednio zabezpieczyłem i owinąłem filią bąbelkową.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka