bakali 23.01.09, 09:20 Rozumiem, że to popularne kwiaty, ale niedługo storczyki zdominują to forum, a przecież nie są jedynymi kwiatami domowymi. Moderatora proszę o przeniesienie tam watków na ten temat. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wanda43 Re: Ludzie,załózcie proszę osobne forum o storczy 23.01.09, 09:25 Nie chcesz, to nie czytaj tych wątków. Uwazam, ze lepiej pytac, niz zmarnowac roslinke. Nie bylo by problemow, gdyby panienki w kwiaciarni mialy choc toche pojęcia o hodowli kwiatow, ktore sprzedają. Niestety, wprowadzają tylko w błąd. Odpowiedz Link
bakali Re: Ludzie,załózcie proszę osobne forum o storczy 23.01.09, 10:12 Alez ja nie mam nic przeciwko storczykom, sama mam kilka. Chodzi mi o osobny dział o tych kwiatkach, gdzie wszystkie tematy o nich można by znależć, bo tutaj co drugi wątek ich dotyczy. A to oznacza, ze na forum potrzebne jest miejsce z informacjami tylko o nich, o co apeluję. Odpowiedz Link
wanda43 Re: Ludzie,załózcie proszę osobne forum o storczy 23.01.09, 13:42 No niestety, prawda jest taka, ze wiele osob nie potrafi korzystac z Google chociazby, nie mowiac juz o wyszukiwaniu tematow na forum. W moim profilu jest numer GG, podawalam kilka razy, zawsze chetnie dziele sie swoim doswiadczeniem. Odpowiedz Link
kasiak37 Re: Ludzie,załózcie proszę osobne forum o storczy 23.01.09, 15:13 a ja nie rozumiem co Ci przeszkadza?Przeciez to tez kwiaty uprawiane w domu a to forum wlasnie o nich jest. Odpowiedz Link
wanda43 Re: Ludzie,załózcie proszę osobne forum o storczy 23.01.09, 16:06 Mnie nie przeszkadza. Moderatorowi chyba tez, bo nic nie mowi. Odpowiedz Link
smutas13 Re: Ludzie,załózcie proszę osobne forum o storczy 23.01.09, 15:39 Nie zgadzam się z tobą. Storczyki to kwiaty domowe. Pytania dotyczące storczyków, są odpowiednie na tym Forum. Każdy ma prawo do zadawania pytań. Odpowiedz Link
y3y Re: Ludzie,załózcie proszę osobne forum o storczy 23.01.09, 20:18 Otoz to , storczyki to kwiaty domowe , sa obecnie dosc popularne , coraz wiecej osob je posiada i stad tyle pytan o ich pielegnacje. Gdyby teraz na rynek wchodzil jako nowosc fikus baniamin tez byloby tyle pytan i postow z zapytaniami. Gdyby ludzie nie mieli problemow i pytan - nie istnialoby forum. A skoro Tobie to przeszkadza - omijaj te posty i po klopocie. Po to jest forum aby pytac i innym doradzac. :) Mozemy tylko Komus dziekowac , ze takie forum istnieje i Wandzie , ze sie tutaj udziela i swoje doswiadczenia nam przekazuje :) . Odpowiedz Link
jacko1971 Re: Ludzie,załózcie proszę osobne forum o storczy 24.01.09, 00:10 > Rozumiem, że to popularne kwiaty, ale niedługo storczyki zdominują to forum, a > przecież nie są jedynymi kwiatami domowymi. Moderatora proszę o przeniesienie > tam watków na ten temat. więc lepsze jest forum na którym pojawia się co kilka dni jakiś nowy wątek i po kilka postów? storczyki nie zabierają miejsca innym roślinom, to nie łamy papierowych wydań. Mieszczą się dokładnie w temacie tego forum, które dzięki nim odwiedza więcej osób Odpowiedz Link
brzoza-koza Re: Ludzie,załózcie proszę osobne forum o storczy 24.01.09, 09:56 Nie zgadzam się.!!Są tu osoby z którymi można wymienić doświadczenia i uzyskać wiedzę z praktyką wieloletnią.!Życzliwe i zawsze pod 'ręką" w różnych chwilach.Zakładaj ciekawe watki..bedziemy i Ciebie czytać wymieniać doświadczenia.!Google wiele podają informacji ale 'to nie to " przynajmniej dla mnie...jak odpowiadają dziewczyny 'zakrecone storczykowo" różne praktyki i doświadczenia nijak nie mają się do 'drętwych naukowaych informacji" w necie.Temat na topie i dlatego tak to wyglada. Odpowiedz Link
mamusia79 Re: Ludzie,załózcie proszę osobne forum o storczy 24.01.09, 17:27 to załóż takie forum jak czujesz potrzebę ;) na pewno będzie popularne :) za pół roku będzie "szał" na inne kwiaty i co? znowu nowe forum bo to co na topie nie będzie pasować? Odpowiedz Link
vickydt Re: Ludzie,załózcie proszę osobne forum o storczy 26.01.09, 19:01 wiesz, wątków nie przybywa tak znów dużo, by nie móc się w nowych zorientować. Mi się storczyki nie podobaja, dla mnie to takie trupie kwiaty (bez obrazy!), ale jak w temacie jest storczyk, to go pomijam i tyle. Wątki mieszczą się w tematyce forum... Odpowiedz Link
jacko1971 Re: Ludzie,załózcie proszę osobne forum o storczy 29.01.09, 20:22 a dlaczego trupie??? w sensie cmentarza to chyba kalie lub chryzantemy raczej ;-P Odpowiedz Link
biala27 Re: Ludzie,załózcie proszę osobne forum o storczy 30.01.09, 08:28 jacko1971 napisał: > a dlaczego trupie??? w sensie cmentarza to chyba kalie lub chryzantemy raczej ; > -P ja mam takie skojarzenia z anturium - dla mnie to są "cmentarne kwiatki" A co do tematu wątku - nie zgadzam sie - przecież nie ma obowiązku czytania wszystkich wątków :), jeśli coś mnie nie interesuje to omijam; Odpowiedz Link
vickydt Re: Ludzie,załózcie proszę osobne forum o storczy 31.01.09, 00:44 a nie wiem, one, zdaje sie, rosną jakoś inaczej, na innych roslinach, tak? No dla mnie są trupie i juz ;) Odpowiedz Link
y3y Re: Ludzie,załózcie proszę osobne forum o storczy 31.01.09, 02:06 W naturze prowadza "troche" pasozytniczy tryb zycia ale pieknie kwitna . :) Mnie fascynuja. A u mnie w domu prowadza samodzielne zycie , nie ny innych roslinach . :) Odpowiedz Link
y3y Re: Ludzie,załózcie proszę osobne forum o storczy 31.01.09, 02:14 Wiele hoi tez rosnie na innych roslinach i zyja samodzielnie , nie zywia sie ta roslina. Roslina jest dla nich tylko podpora. Odpowiedz Link
vickydt Re: Ludzie,załózcie proszę osobne forum o storczy 31.01.09, 02:40 aha, dobrze wiedziec. Jakos tak mi sie kojarzylo, moze przez osobe, ktora kiedys mi podarowala ten kwiat ;) Odpowiedz Link