Dodaj do ulubionych

Oświęcim Stare Miasto

25.02.13, 11:12
Myślę o przeprowadzce do Oświęcimia, chciałbym mieszkańców tego miasta zapytać czy w/g nich Stare Miasto a konkretnie okolice ul. Zamkowej to dobre miejsce (Bezpośrednie sąsiedztwo domu z rzeką). Jeśli mogę prosić o + i - będę wdzięczny :).
Obserwuj wątek
    • Gość: dałem się wrobić Re: Oświęcim Stare Miasto IP: *.prenet.pl 10.11.13, 22:21
      minęło sporo czasu ale może uda mi się ciebie poratować
      nie przeprowadzaj się do Oświęcimia wcale nie ważne jaka ulica.
      To beznadziejne miasto.
      Nie ma pracy , żadnych atrakcji i perspektyw.
      Jeśli chodzi o pracę to dupa z dojazdem bo komunikacja w tym mieście zdechła.
      Same markety i Muzeum do którego wpadają na 1 dzień żydki.
      A do tego jakaś dziwna aura pogodowa wiecznie wilgotno od tej rzeki i nie przyjemnie.
      Uciekaj i nie przeprowadzaj się do tego dennego miejsca.
      Wiem bo popelniłem ten błąd ...
      • mickewazowsky Re: Oświęcim Stare Miasto 29.08.14, 07:04
        przeprowadziłem się, co prawda nie do samego miasta ale do Poręby Wielkiej, jak narazie nie jest źle, jedno co mnie denerwuje to zakorkowane miasto i droga do Bierunia gdzie pracuję potrafi się przyciągnąć do nawet godziny a alternatywy dla DK44 brak niestety.
        • Gość: Albrecht Re: Oświęcim Stare Miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.14, 21:53
          więc mieszkasz poprostu na wsi.Na wsi jak to na wsi spoko jest więc generalnie wyszedłeś na tym lepiej niż na mieszkaniu w Oświęcimiu.
          Jeśli chodzi korki w tym mieście urbanistyką zajmowali się skończeni debile lub ludzie po znajomości jak w większości stanowisk państwowych ... wyobraź sobie sytuację ,że nagle trzeba przeprowadzić choćby ewakuację miasta np. wielki pożar w jednej jego części i co ?! nic wszystko stoii w pieprzonym korku bo nikt nie myśli o alternatywie do tych dwóch wiecznie zaje@#$ch samochodami mostów.Nie wiem czy poruszałeś się w Oświęcimiu w 2009 roku jak jeden z mostów był nieczynny - paraliż totalny komunikacyjny paraliź.Włodarze miasta "dziękujemy ! "
    • Gość: Aleksandra Re: Oświęcim Stare Miasto IP: 78.88.196.* 31.01.15, 17:38

Polecam! Oświęcim to naprawdę ładne, ostatnio b. zadbane miasto. W lecie tonie w zieleni i i kolorowych skwerach. Miejsce, o którym piszesz, nad samą rzeką i też ładne. Cisza, spokój. Polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka