Dodaj do ulubionych

Pan Gągola zbyt młody na wójta !

18.11.14, 10:55
Wydaje mi się,że osoba która chce kandydować na stanowisko wójta powinna ,już we wcześniejszych latach starać się dbać o społeczność lokalną, a nie tylko w okresie kampanii wyborczej oraz zastanowić się,czy rzeczywiście posiada cenione przez lokalną społeczność atrybuty.
Logicznie myślący wyborcy przy wyborze reprezentanta na stanowisko wójta najbardziej powinni cenić wyższe wykształcenie w zakresie ekonomii , zarządzania,administracji oraz prawa.
Ponadto oczekują zaangażowania o dobro społeczne w okresie ,gdy dana osoba nie kandydowała na stanowisko wójta.Należy też cenić doświadczenie.
Reasumując lepszym kandydatem na stanowisko wójta w Birczy będzie jednak Pan Żydownik.

Obserwuj wątek
    • antek3333 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 11:19
      Widzę propaganda Pana Wójta ruszyła!!! Nie cofniecie się przed niczym by wygrać te wybory,po wynikach I Tury strach zagląda w oczy i bardzo dobrze:) Nastał wasz koniec! A Ty człowieku nie pij i nie pisz głupot...lepszym kandydatem będzie Pan Żydownik ...o matko...ciemnogród!Ręce opadają...
      • antek3333 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 11:25
        Dodam jeszcze że jak widać posiada cenione atrybuty a do tego przewyższa swa wiedzą,kulturą,wykształceniem i w zasadzie wszystkim Pana Ż.!!! Ludzie się zjednoczyli i to się uda.Wreszcie i nareszcie.Szkoda tylko że w naszym ciemnogrodzie nadal wybrano tych samych radnych reprezentujących poziom...szkoda słów może na określenie ich poziomu,jedynym plusem jest utrącenie radnego w Sufczynie...cóż...najwazniejsze jednak dopiero przed nami!
        • muminek650 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 15:15
          Gdy patrzyłem na auta kursujące do lokali wyborczych pełne upojonych alkoholem wyborców o godzinie 9 rano, wcale nie dziwi mnie, że radni praktycznie się nie zmienili. Słowem jeden wielki bu... Brak słów! Człowiek nie cofnie się przed niczym gdy boi się stracić władzę. Wykorzysta każdą słabość ludzką.
      • ipn69 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 13:48
        Jeśli Pan Gągola otacza się takimi osobnikami jak antek3333 i się z nimi utożsamia to czarno widzę przyszłość naszej Gminy przy wygranej w/w.Nie mam powodu aby strach zaglądał mi w oczy.Nie piję, myślę ,że mój przedmówca pomylił mnie z panem bełkoczącym o usuwiskach,kładkach i drogach powiatowych.Myślę,że Pan Żydownik dla dobra ogółu powinien go wysłać na niezasłużoną emeryturę.
        Nawiązując do mojego pierwszego wpisu chciałbym się zapytać w jaki sposób kandydat na wójta Pan Gągola we wcześniejszych latach starał się dbać o naszą społeczność,jak wyglądało jego zaangażowanie o dobro społeczne.Z tego co mi wiadomo nigdy nie uczestniczył w naszych zebraniach wiejskich, czy sesjach Rady Gminy .Gdzie miałby okazję wypowiadać się o rzeczach ważnych dla naszego społeczeństwa.Również nie widziałem Pana Gągoli na uroczystościach patriotycznych związanych z naszą gminą.
        Jak dotąd nie obraziłem w niczym Pana Gągoli jak zarzuca mi jakiś "starybirczanin" i nie zamierzam tego robić gdyż nie leży to w mojej naturze.
        Mam swoje zdanie, i myślę,że studia które kończy pan Gągola nie przygotowują go do pracy na stanowisku wójta, co niby miało by być jego największym atutem.
        Myślę,że Pan Gągola powinien najpierw startować w wyborach na stanowisko radnego w Birczy,otrzeć się o ekonomię,zarządzanie administrację i prawo.A po zakończonej kadencji radnego próbować swoich sił w wyborach na wójta.Wtedy i my mielibyśmy okazję poznać człowieka czy spełnił się jako radny i czy zasługuje na nasz mandat zaufania jako kandydat na wójta Gminy Bircza.Na dzień dzisiejszy nie możemy głosować na człowieka który jeszcze chodzi do szkoły i tak naprawdę nigdzie jeszcze nie pracował.
        • ponowa.1 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 14:11

> Myślę,że Pan Gągola powinien najpierw startować w wyborach na stanowisko radneg
          > o w Birczy,otrzeć się o ekonomię,zarządzanie administrację i prawo.A po zakończ
          > onej kadencji radnego próbować swoich sił w wyborach na wójta.Wtedy i my mielib
          > yśmy okazję poznać człowieka czy spełnił się jako radny i czy zasługuje na nasz
          > mandat zaufania jako kandydat na wójta Gminy Bircza.Na dzień dzisiejszy nie m
          > ożemy głosować na człowieka który jeszcze chodzi do szkoły i tak naprawdę nigdz
          > ie jeszcze nie pracował.
          W pełni popieram stwierdzenia ipn69,a nawet myślę,że lepszym rozwiązaniem dla młodego Gągoli była by praca w Urzędzie Gminy w Birczy na etacie fachowca ds. budownictwa i inwestycji.Kończy studia w tym kierunku i na pewno by się tam odnalazł jako kompetentny pracownik.
        • antek3333 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 14:22
          Jeżeli w Gminie mieszkają tacy osobnicy jak ip69 a niestety widać że mieszka takich wielu to ja czarno widzę przyszłość całej gminy...i szykują się następne cztery tragiczne lata tak jak osiem ostatnich..,niestety mam pewność że może i jeszcze gorsze...tym razem władza nie będzie miała już żadnych zahamowań ! Prywatny folwarki i nic więcej...jestem osobą nie związaną z żadnym kandydatem nie mam w wyborach żadnego interesu ale mam na uwadze dobro gminy..ludzie czy wy nie macie tego dość?Tego zatrudniania rodziny,tych dziwnych przetargów,wszędzie wokół rodzina,kasa z całej gminy do rodzinnego worka...nie twierdze że Pan Gągola na pewno to zmieni,ale spróbujemy,dajmy szanse nowemu...
        • darino zaangażowanie patriotyczne :))) 18.11.14, 16:09
          > Również nie widziałem Pana Gągoli na uroczystościach patriotycznych związanych
          > z naszą gminą.

Chyba coś frekwencja słaba na tych "patriotycznych szopkach", że tak od razu wiadomo kto był, a kogo nie było :))).
          A co do perspektyw gminy to nie ma co się zbytnio angażować, bo będzie istnieć maksymalnie 4-8 lat, a potem zostanie zlikwidowana. Nikt nie chce utrzymywać takich "czarnych dziur".
    • starybirczanin Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 12:41
      ipn69 napisałeś ze cytuje Logicznie myślący wyborcy przy wyborze reprezentanta na stanowisko wójta najbar
      > dziej powinni cenić wyższe wykształcenie w zakresie ekonomii , zarządzania,adm
      > inistracji oraz prawa.
      Widać po twojej wypowiedzi ze nawet nie znasz sylwetki pana Żydownika a tylko siejesz propagandę aby zniszczyć młodego ambitnego kandydata jakim jest pan Gągola
      Dla twojej informacji pan Żydownik ma średnie wykształcenie a pan Gągola jest na 5 roku studiów więc w tymk roku bedzie miał juz wyższe.
      Link który potwierdza moje słowa wybory2014.pkw.gov.pl/pl/gminy/view/181301

Widać ze pan Gągola zostaje atakowany na forum przez ludzi pana Żydownika mam nadzieje ze ludzie nie zgłupieją bo czas na zmiany
      Zjednoczmy się i dajmy szansę młodemu człowiekowi który na swoich spotkaniach przed wyborami nie obiecywał gruszek na wierzbie.
      Obecny wójt miał swój czas i pokazał na co go stać
      • bir-pl Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 13:13
        Czas na zmiany, może Pan Gągola pozyska inwestorów, którzy otworzą swoje firmy w
        Gm. Bircza. Powinien utworzyć strefę ekonomiczną dla nowych firm wtedy powstaną nowe miejsca pracy.

Obecny wójt miał dwie kadencje na sprowadzenie choć jednego inwestora, który zapewniłby pracę dla ludzi a podatki dla gminy!! Jak widać nie zrobił nic w tym kierunku.
        Więc nadszedł czas na zmiany!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • michoonek Strefa ekonomiczna 18.11.14, 13:33
          Nie wiem, czy jest możliwe utworzenie takiej strefy ekonomicznej w Birczy. Poza tym gmina nie posiada terenów przemysłowych, na których można by utworzyć taką strefę.
    • michoonek Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 13:31
      W zachowaniu i działaniu pana wójta nie można stwierdzić posiadania jakiegokolwiek wykształcenia. Wykształcenie więc nie jest w tym przypadku żadnym kryterium oceny kandydata. Natomiast rzeczywiście nie słyszałem o jakiejkolwiek działalności społecznej pana Gągoli. Nie twierdzę, że takowej nie było, tylko że nie słyszałem.
    • muminek650 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 15:39
      Dobrze, że ipn69 tylko Ci się wydaje... A po wynikach wyborów widać, że wyborcy zaczęli myśleć logicznie!!!! Postawili na zmiany!!!!! Szkoda tylko, że tej logiki zabrakło przy wyborze radnych. Niestety!!!!
      • karolekw1906 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 17:14
        kk
      • karolekw1906 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 17:18
        Przeczytałem z uwagą powyższe wpisy i muszę stwierdzić , że w większości z nich można doszukać się pewnych racji. Dlatego nim postawimy krzyżyk przy którymś z kandydatów rozważmy na spokojnie za i przeciw. Emocje są złym doradcą i my jako Polacy nauczmy się korzystać przede wszystkim z rozumu. Spróbujmy na chłodno uporządkować fakty. J. Zydownik - jego główne atuty do doświadczenie i pracowitość. Nie da się ukryć, że Bircza za jego dwóch kadencji zmieniła się na lepsze. Nie bez znaczenia jest fakt, że pomogły w tym unijne fundusze, ale ich pozyskanie jest w dużej mierze jego zasługą. To z kolei wiązało się z zaciąganiem pożyczek i zadłużaniem gminy. Moim zdaniem nie było innego wyjścia , bo do każdej inwestycji potrzebny był wkład własny. Jednym słowem chciał i chce coś dla tej gminy robić. Na minus należy mu przypisać, arogancję, pychę , poczucie własnej nieomylności, prymitywizm w obcowaniu z ludzmi no i prywatę chociażby poprzez politykę zatrudnienia. Na temat przetargów nie zabieram głosu , bo nie posiadam rzeczowych informacji a plotki mnie nie interesują. G. Gągola - człowiek zaiste młody, bez doświadczenia nie tylko w zarządzaniu, ale w ogóle jakiejkolwiek pracy zawodowej. Jak mu zarzucają niektórzy bez życiorysu społecznika. To są minusy . A plusy. To ten sam młody wiek , który pozwala myśleć innowacyjnie i nieszablonowo. To młody wiek daje gwarancję izolacji od układów i układzików. Poza tym to człowiek inteligentny , realnie patrzący na problemy. A życiorys społecznika. ? Który z radnych takowy posiada. Ponoć są wśród nich tacy co przez 4 lata ani razu nie zabrali głosu na sesji. Ale to osobny temat.
    • avilab Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 16:25
      Widzę że zarzuca się Panu Gągoli zbyt młody wiek a Pan wójt Żydownik nie jest już czasem za stary wiek emerytalny już dawno przekroczył toż to już dziadek chorowity i staromodny. I jak chcecie dalej układy w gminie zatrudnianie po rodzinie ostatni przykład synowa Pana wójta została zatrudniona a dla zwykłych ludzi pracy w gminie nie ma, przetargi wszystkie wygrywa rodzina Pana wójt, przypomnę tylko to co się działo rok temu jak przetargi na odśnieżanie były unieważniane tak by syn wójta dostał zlecenie odśnieżania a przez ten czas ludzie musieli się męczyć jazda po śniegu sami.
      • ipn69 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 17:19
        Ci co zarzucają Panu Gagoli zbyt młody wiek mają 100% racji.Gdyż za zbyt młodym wiekiem idzie w parze totalny brak jakiegokolwiek doświadczenia w jakiejkolwiek pracy.Przecież ten człowiek jeszcze nigdy w życiu nie pracował,nie otarł się w żaden sposób o problemy związane z zarządzaniem zasobami ludzkimi.Pan Gągola bardzo ładnie wygląda w tym garniturku z krawacikiem,taki elegancik na plakacie.Ale wygląd to nie wszystko.Nie widzę tego człowieka w sytuacjach z którymi boryka się Pan Żydownik,gdzie trzeba zakasać rękawy ,ubrać gumaki i ciężko pracować w deszczu ,huraganie czy śnieżycy.Wójt Żydownik jest pierwszym który wkracza do akcji i ostatnim który odchodzi po zażegnaniu niebezpieczeństwa.Jako Wójt mógłby z ciepłego fotela porozdzielać zadania i wydawać tylko rozkazy ,a on osobiście na własne plecy bierze większą część obowiązków w sytuacjach zagrożenia.Pamiętajcie,że nie ma nic prostszego jak stać z boku i krzyczeć czego to się nie zrobiło lub zrobiło żle.To nic nie kosztuje.Ci co tak krzyczą to przeważnie dla społeczeństwa nic nie wnoszą.Dlaczego nie widzicie ile dobrego zrobiono w Gminie przez ostatnie lata.
        • antek3333 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 17:35
          Nikt nie twierdzi że wszystko co robi Pan Żydownik jest złe..uchowaj Boże...ale popatrzmy tylko na polityke zatrudniania w gminie,przetargi...kto je wygrywa kto jest na nich podwykonawcą,kto sprząta szkołę...można jeszcze powymieniać i to bezdyskusyjnie go dyskwalifikuje...nie mam żadnego interesu w tym co mówię..czas na zmiany.Proszę nie mijać sie z faktami Pan Gągola ma własną dzialalność oprócz tego jest mistrzem produkcji w firmie Elbud!!! Proszę nie siać zamętu Panie IPN. Szkoda słów i smutno jak się czyta Pana słowa...widać że jest Pan blisko tego korytka i broni go zaciekle...a może sie Pan tak odniesie w końcu rzeczowo do faktów...zatrudnianie,przetargi,sprzątanie,odsnieżanie..proszę bardzo
          • ipn69 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 18:33
            W takim razie bardzo przepraszam,nie wiedziałem,że Pan Gągola już pracuje,co nie zmienia faktu,że ten staż jest bardzo krótki.Bo ja na przykład pracuję już 40 lat i wiem co to jest obowiązek i odpowiedzialność za ludzi.Panie antek3333 myli się Pan w stosunku do mojej osoby,nie mam nic wspólnego z tym, jak Pan to określił "korytkiem" jestem osobą całkowicie niezależną i Gmina mi chleba nie daje.Nie bronię tu nikogo i niczego tylko stwierdzam fakty.Boję się bardzo braku doświadczenia u Pana Gągoli.Mam do dzisiaj przed oczami podobną sytuację z przed wielu już lat /czego Pan na pewno nie pamięta,proszę zapytać rodziców/kiedy to my jako mieszkańcy Birczy zachłysnęliśmy się zwycięstwem i początkiem rządów dobrego i wrażliwego człowieka który był powszechnie szanowany w naszym społeczeństwie.Był za dobry i za grzeczny ,starzy wyjadacze z Urzędu Gminy najpierw go zjedli, potem przeżuli i wypluli.Widocznie w naszej gminie zdziałać coś może tylko człowiek o bardzo mocnym charakterze,a takim bezsprzecznie jest Pan Żydownik.
            • antek3333 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 18:44
              JA się z Panem zgadzam naprawdę...nam ( ponoć 900 głosów) chodzi tylko o pewne sprawy,fakty,sytuacje...stanowiska w gminie,przetargi itd itd...nie zaprzeczy Pan że tu nie jest tak jak powinno...w innych sytucjach przez Pana zgadzam się całkowicie...niestety te sytuacje wyżej wymienione dyskwalifikuja Pana wojta...już dość tego,już im wystarczy
            • non-b Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 19:31
              Prawnie nie istniej kwestia "młodości" Pana Gągoli. Ustawodawca jasno określił, że wójtem może być osoba, która ukończyła 25 lat. Uznaje przez to jego zdolność do pełnienia danej funkcji. Tak samo radnym może zostać osoba, która ukończyła 18 lat. Formalnie nie można kandydatom wypominać wieku. Inną kwestią jest doświadczenie życiowe, zawodowe etc. Na to można już spojrzeć zwyczajowo.
              ...zawsze można dążyć do zmiany kodeksu wyborczego i podwyższenia cenzusu wiekowego.
      • 2birczanin213 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 17:38
        przetarg na odśnieżanie został anulowany ponieważ co niektórym osobom co startowali w przetargu poprzewracało się w głowie żeby za godzinę odśnieżania żądać po 290 zł za godzinę gdzie gmina oferowała 150 zł to i tak się cieszcie że syn wójta odśnieżył wam drogę bo ja na jego miejscu nie odśniezył bym wam drogi
        • loszak5 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 17:57
          Ja również myślę,że Pan Wójt Żydownik jest bardo dobrym wójtem,a byłby jeszcze lepszym gdyby po wygranych wyborach przefiltrował kilku radnych którzy są beznadziejni i ośmieszają nasza gminę.Kilku starych wyjadaczy z biur UG też pasowałoby wysłać na prace interwencyjne bo psują wizerunek Wójta i urzedu.
          • karolekw1906 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 18:45
            Przefiltrować radnych to mogliśmy my w minioną niedzielę. Wójt , ktokolwiek nim nie będzie nie ma wpływu na skład rady. A w UG można , a nawet trzeba zrobić weryfikację wśród urzędników.
            • loszak5 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 21:41
              Potwierdzeniem pracowitości i poświęcenia dla społeczeństwa jest wynik rankingu internetowego w którym Pan Wójt Józef Żydownik znalazł się w gronie najlepszych 170-Dobrzy Gospodarze 2014 roku wybrani. Gratulujemy !

Wręczamy zatem 170 zaszczytnych tytułów „Dobry Gospodarz Roku 2014”, których splendor trudno przecenić.
              Tytułów w obu kategoriach jest 170, gdyż rywalizacja obejmowała 16 województw oraz tzw. pierwszą ligę polityków, a wyborcy i goście tego portalu wybrali w każdym z okręgów po dziesięciu Dobrych Gospodarzy.
              Gratulujemy z całego serca i... dziękujemy! Dobrym Gospodarzom za dobre gospodarowanie, a obywatelom za zaangażowanie w konkursie.
              Ozdobne certyfikaty „Dobrego Gospodarza Roku 2014” są do pobrania w formie pdf na liście zwycięzców. Proszę je wydrukować i oprawić w ramki, jako dowód na Waszą gospodarność i przebojowość.
              Informujemy, że pieczęcie „Dobry Gospodarz Roku 2014” będą ozdabiały profile zwycięzców aż do końca roku 2015 – na chwałę tych, którym zostały przyznane.
              ciu wyróżnionych w całym kraju
              • antek3333 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 21:54
                A nowe koparki i sprzęty już się na podwórzu nie mieszczą a to wszystko z biednej pensji...Idz Panie siej tą propagandę gdzie indziej...przegracie i koniec...koniec korytka ,przetargów,sprzątania,opalania a i tytuł Honorowego też cofniemy...bo to dopiero szopka!
                • loszak5 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 22:23
                  antek3333 napisał:

> A nowe koparki i sprzęty już się na podwórzu nie mieszczą a to wszystko z biedn
                  > ej pensji...Idz Panie siej tą propagandę gdzie indziej...przegracie i koniec...
                  > koniec korytka ,przetargów,sprzątania,opalania a i tytuł Honorowego też cofniem
                  > y...bo to dopiero szopka!
                  Widzę,że Panu kandydatowi na wójta przed spaniem nerwy puściły,trzeba zaparzyć ziółka.
                • karolekw1906 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 22:29
                  antek 3333 zachowujesz się jakbyś po dojściu do władzy p. Gągoli miał piastować w gminie b. ważne stanowisko. Jeszcze nic nie zrobiłeś a stawiasz masę zarzutów, rozliczasz, zabierasz itp. Jesli masz dowody na przekręty to powiadom prokuraturę a nie zachowuj się jak dewotka . Wolę usłyszeć merytoryczne plany zmian na lepsze.
                  • starybirczanin Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 22:43
                    ciekaw jestem na na dogrywkę wójt też podstawi busa z urzędu gminy i kierowcę zatrudnionego w gminie do wożenia ludzi aby oddali głos w lokalu wyborczym
                    • 4marianoitaliano Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 23:08
                      Przeanalizowałem całą dyskusję i cóż,zaznaczam że liczę na wygraną Pana Gągoli,bo to daje szansę na zmiany w gminie,zmiany na lepsze,zgadzam się ze wczesniejszymi wypowiedziami cała gmina i jej działanie to szopka ale przede wszystkim prywata i folwark.Nie wydaję wyroków te zapadną za dwa tygodnie.Znam kandydata,znam jego program,uczestniczyłem w spotkaniach,nikogo nie zatrudni po znajomości bez konkursów...to już zmiana na plus dla ludzi młodych i dla całej gminy,usprawni działanie urzędu bo teraz to koszmar,myślę również że dziwnym trafem i przetargi będą uczciwe ,jawne...nie będę się rozpisywał,zapraszam na spotkania z Panem Gągolą o ile jeszcze takie owe będą.
                  • 4marianoitaliano Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 23:12
                    Myslę że antek3333 ma już dosyć tego co się dzieję w naszej gminie,tak jak około 900 osób chociaż oficjalnych wyników narazie brak.Sam na szczęście nie muszę na codzień na to patrzeć.Na spotkaniu z kandydatem każdy mógł usłyszeć plany zmian.I mówiąc szczerze niech Pan Gągola zrealizuje połowe to naprawdę nigdy nie pożałuję oddania na niego głosu.
            • 4marianoitaliano Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 18.11.14, 23:15
              Weryfikację wśród urzędników zapowiada Pan Gągola,To poważny problem ponieważ na chwilę obecną załatwienie czegokolwiek w gminie graniczy z cudem.
              • na-kuzim Rzeż niewiniątek 19.11.14, 08:11
                Dobrze się stało ,że ktoś zapodał taki temat dyskusji ,bo faktycznie bardzo młody kandydat na wójta jest rzeczywiście za młody i to przede wszystkim nie tylko wiekiem ale wszystkimi przymiotami które idą za wiekiem.We wszystkich cywilizacjach szanowano starszych za ich rozum i doświadczenie którego nabywa się z wiekiem.Ale do rzeczy.Jak łatwo zauważyć młodzież ze sztabu Pana Gągoli ,prawdopodobnie i on sam składają tu jawne deklaracje stalinowskich czystek na urzędach i nie tylko.Według tego sztabu wyznacznikiem kompetencji pracy w Urzędzie Gminy w Birczy,szkołach czy GOPS ma być bariera wiekowa.Kto powyżej 30- ki to kopa w dupę i na bruk.Kto się nie zdeklaruje z programem Gągoli to na kuroniówkę.Ktokolwiek kto by chciał rozpocząć pracę w UG posiadając odpowiednie wykształcenie ,chęci i potencjał a przekroczy barierę wiekową to szpic w dupę .Takie są i będą te realia.Bo już teraz to zapowiadają młodzi aktywiści ze sztabu wyborczego.Doświadczyłem tego nie raz i nie dwa, młodzi w obecnych czasach są bezwzględni nie patrzą się na nic ,idą po trupach aby dojść do celu. Jak się czyta te wypowiedzi młodych ludzi to istny wyścig szczurów do władzy w UG w Birczy!
                • przyj_ezdny Re: Rzeż niewiniątek 19.11.14, 09:12
                  Witam wszystkich. Pozwoliłem sobie wejść na forum i przeczytam wszystkie wpisy. Muszę przyznać, że nie które tezy osób mnie bardzo zadziwiają a wręcz rozśmieszają. Jeden z kandydatów twierdzi na plakatach, że startuje bez układów. A doszły mnie słuchy, że od początku jest podstawiony, żeby osoby wspierające go mogły dostać się do władzy. Więc bez jakich układów? Kłamstwo od samego początku nie wróży nic dobrego. Ja będę głosować na sprawdzoną osobę, która dba o rozwój gminy. Wierze, że osoby, które głosowały przeciwko przejrzą wreszcie na oczy!
                  • 4marianoitaliano Re: Rzeż niewiniątek 19.11.14, 09:31
                    Nikt wyżej nie pisał o czystkach...chyba normalne że jedynym kryterium pracy w Gminie czy też gdzie indziej są kwalifikacje,wiedza,wykształcenie...a nie wiek...proszę nie pisać głupot,nie wymyślać,myślę że ktoś kto wykonuję swoje obowiązki bez zarzutów choćby miał i 70 lat to o stanowisko matwić się nie musi! Nie mieszkam obecnie w Birczy ale jeśli poziom obsługi obywatela jak i kompetencje zatrudnionych osób są tak fatalne jak kiedyś to nie dziwię się że słyszy się o chęci zmian i personalnych i organizacyjnych.Każdy kto ma coś do załatwienia w gminie widzi ten problem,a moim skromnym zdaniem nie trzeba wogóle nikogo zwalniać,trzeba tylko sprawić by urzędnicy wzieli się do pracy.Po drugie skąd masz informacje że podstawiony? To bardzo odważne stwierdzenie i ważna sprawa...napisz coś więcej.
                    • przyj_ezdny Re: Rzeż niewiniątek 19.11.14, 09:41
                      Oczywiście może to nie być prawdą i nie twierdzę, że owo takową jest. Doszły mnie jedynie takie słuchy a nie nie mieszkam w gminie. Specjalnie przyjechałem na wybory w niedziele i będę na kolejnych.
                      • 4marianoitaliano Re: Rzeż niewiniątek 19.11.14, 10:11
                        Podobnie jak ja..pofatygowałem się jednak na spotkania Pana Gągoli...na Pana Żydownika nie ponieważ znamy go,,wiemy o nim wszystko,a żeby obiektywnie ocenić Pana Gągole to przynajmniej chciałem posłuchać go.Szczerze mowiąc nie wydaję mi się żeby był podstawiony,no ale wiadomo wszystko się okaże,a z tego co widzę i słyszę walka jest równa i wyniki będą bardzo równe 50/50...Dawno nie byłem tak ciekawy wyników,wyborów bo dotychczas scena polityczna Birczy była bardzo skostniała.
                    • stary-pierog Re: Rzeż niewiniątek 19.11.14, 10:50
                      Nie uważam, aby wiek 25 lat w czymkolwiek przeszkadzał. Bo tu nie chodzi o wiek.
                      • kris7674 Re: Rzeż niewiniątek 20.11.14, 15:07
                        Czy pan Gągola będzie prezentował swój program w tych wioskach w których jeszcze nie był ?
    • 4marianoitaliano Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 19.11.14, 10:43
      Są już wyniki na stronie Gminy..przewaga Pana Żydownika większa niż pisano i mówiono
      • ipn69 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 19.11.14, 14:02
        No,nie spodziewałem się,że w tej dyskusji padną tak mocne słowa i zarzuty.Dowiadujemy się,że Pan Gągola może być podstawiony przez innego kandydata.Wykluczając Pana Żydownika ,pozostają inni dwaj,tylko który.Jeśli okaże się to prawdą to będzie oznaczało,że na samym starcie zdradził swój młody ,naiwny elektorat.Aż przykro o tym myśleć.Z drugiej strony coraz głośniej się słyszy o czystkach na urzędach i promowaniu młodych kosztem starszych.Drodzy państwo bez naiwności trzeba zagłosować na kogoś kogo już dobrze znamy ,kto poświęcił każdą wolną chwilę dla dobra naszej Gminy.Przecież ten człowiek nie odpoczywa nawet w niedzielę,tylko wsiada na rower i objeżdża wszystkie miejsca gdzie się coś działo przez cały tydzień,sprawdza wszystkie roboty i inwestycje i nikt mu nie wciśnie kitu,że coś jest zrobione jeśli nie jest .Pracownicy oszukiwali Góralewicza ale Żydownika nikt nie oszuka.Ten człowiek nienawidzi kanciarzy i złodziei. Dlatego wybierzmy to co jest po prostu lepsze dla nas ,zagłosujmy na Pana Józefa Żydownika.
        • avilab Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 19.11.14, 14:12
          Co do czystek gminie to sam jestem za, sam nieraz w gminie widzę jak niektórzy po rynku chodzą w czasie pracy i urzędowania w urzędzie gminie co można często zauważyć przez kamerkę a i w urzędzie często nic nie robią, większość wie o kogo chodzi. A tych starszych co już maja wiek emerytalny powinni się sami zwolnić i przejść na emeryturę i dać szansę młodym na pracę by mieli za co się w gminie utrzymać i rodzinę założyć a nie wyjeżdżać całkiem bo pracy nie ma, ale co się dziwić jak ludzie tu takie podejście maja i za wszelka cenę stołków się trzymają.
          • stary-pierog Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 20.11.14, 11:27
            avilab napisał:

> Co do czystek gminie to sam jestem za, sam nieraz w gminie widzę jak niektórzy
            > po rynku chodzą w czasie pracy i urzędowania w urzędzie gminie co można często
            > zauważyć przez kamerkę a i w urzędzie często nic nie robią, większość wie o kog
            > o chodzi. A tych starszych co już maja wiek emerytalny powinni się sami zwolnić
            > i przejść na emeryturę i dać szansę młodym na pracę by mieli za co się w gmini
            > e utrzymać i rodzinę założyć a nie wyjeżdżać całkiem bo pracy nie ma, ale co si
            > ę dziwić jak ludzie tu takie podejście maja i za wszelka cenę stołków się trzym
            > ają.

Ludzie takie podejście mają wszędzie, nie tylko w naszej miejscowości. Takie życie, zawsze tak było. A moim zdaniem na pracowników nie ma co nadawać, powiem tak: jaki pan taki kram. Skoro mają przyzwolenie na krążenie po rynku w godzinach urzędowania, pewnie głównie mówimy tu o osobnikach płci męskiej, to krążą. Też krążyłabyś/krążyłbyś, jakbyś miała/miał przyzwolenie. Nie uważam, że to dobre, ale pretensje to chyba do szefa " " a nie do nich.
        • bidaskwirczy Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 19.11.14, 20:29
          "Przecież ten człowiek nie odpoczywa nawet w niedzielę,tylko wsiada na rower i objeżdża wszystkie miejsca gdzie się coś działo przez cały tydzień,sprawdza wszystkie roboty i inwestycje i nikt mu nie wciśnie kitu,że coś jest zrobione jeśli nie jest .Pracownicy oszukiwali Góralewicza ale Żydownika nikt nie oszuka.Ten człowiek nienawidzi kanciarzy i złodziei."
          Co to za banialuki piszesz człowieku.
          Jeździ na rowerze bo lubi a, że w niedzielę to nic w tym dziwnego, jest święto i tyle. Gorzej by było jak by jeździł w godzinach pracy to by oznaczało marnotrawstwo.
          Co do kantowania i oszukiwania to ja widzę tę całą ekipę budowlaną i ich opiekunów. Szwendają się jak się da. Najlepiej widać to przy koszeniu traw w parku czy pracy przy obecnym placu zabaw, siłowni napowietrznej, drobnych remontach w szkołach czy innych placówkach w gminie.
          Proszę dokładnie obejść wszystkie inwestycje ostatnich lat i przypatrzeć się na brakoróbstwo a potem twierdzić czy coś zostało dobrze czy źle wykonane i czy wyżej wymieniona osoba i jej pracownicy tak do końca sprawują nad tym pieczę. Pamiętać należy ,że to były wydane publiczne pieniądze o których pozyskanie jest nader ciężko.
          • hela.123 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 19.11.14, 20:49
            jak czytam to wszystko to wierzyć mi się nie chce ze w ludziach jest tyle nienawiści. wszyscy tylko że Wójt zły okropny i nie wiadomo co jeszcze a człowiek który głosił BEZ UKŁADÓW a teraz zjednoczył się ze swoimi kontrkandydatami jest super. Ludzie opamiętajcie się i pomyślcie zanim oddacie głos na młodego kandydata
            • ipn69 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 20.11.14, 07:31
              hela.123 napisał(a):

> jak czytam to wszystko to wierzyć mi się nie chce ze w ludziach jest tyle niena
              > wiści. wszyscy tylko że Wójt zły okropny i nie wiadomo co jeszcze a człowiek k
              > tóry głosił BEZ UKŁADÓW a teraz zjednoczył się ze swoimi kontrkandydatami jest
              > super. Ludzie opamiętajcie się i pomyślcie zanim oddacie głos na młodego kandyd
              > ata
              Pani Helu , wiem,że takie zdanie jak Pani ma większość mieszkańców naszej Gminy, .Młody Gągola którego głównym hasłem wyborczym jest "BEZ UKŁADÓW" umoczony jest w układy po same uszy.Za deklaracje poparcia trzeba będzie zapłacić.No i do pracy w Gminie będą przyjmowani po znajomości kapuściane głomby z opcji Panów G i U.A wy młodzi zaślepieni w Panu Gągoli zostaniecie zdradzeni i zapomniani.Następne układy to przetargi na które liczą koledzy Pana Gągoli posiadający własne firmy budowlane,wierzcie mi jest ich całkiem sporo.Ludzie nie pchajmy się w bagno po same kolana kiedy mamy pewne sprawdzone chodniki .
              • michoonek Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 20.11.14, 08:40
                > wy młodzi zaślepieni w Panu Gągoli zostaniecie zdradzeni i zapomniani.
                > Następne układy to przetargi na które liczą koledzy Pana Gągoli posiadający wł
                > asne firmy budowlane,wierzcie mi jest ich całkiem sporo.Ludzie nie pchajmy się
                > w bagno po same kolana kiedy mamy pewne sprawdzone chodniki .

No bez przesady, w gminie musiałoby być kilkaset firm budowlanych. Poza tym ile budów jest planowanych w gminie, że niby ma byc tyle przetargów ? A bagno to już mamy od lat, nie musimy go tworzyć od podstaw.
                • pancia12 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 20.11.14, 11:11
                  a co do chodników, to może bez komentarza, bo wystarczy przejść się chodnikiem, który został zrobiony na Korzeńcu, który do nieczego nie nie nadaje, bo sie rozwala i najzwyczajniej jest krzywy. strach w obcasach chodzić!
                  • etna125 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 20.11.14, 20:26
                    W I turze głosowaliśmy na Gągolę, ale jak dowiedziałem się, że obecnie układa się z przegranymi kandydatami, którzy wcześniej z niego drwili i wyśmiewali się - oddamy głosy na obecnego wójta. Chłopcze mogłeś wygrać sam te wybory, ale twoja naiwność świadczy, że jesteś jeszcze za młody. Przecież, tym pokonanym i upokorzonym przez ciebie kandydatom nie zależy na naszej gminie, na dobru naszych mieszkańców - zależy im tylko żeby odsunąć od władzy, zniszczyć i zgnoić Żydownika.
                    • karolekw1906 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 20.11.14, 21:45
                      Jak Ty etna 125 głosowałeś w I turze na Gągolę to ja jestem car Mikołaj. Takim stwierdzeniem chcesz się uwiarygodnić, ale to sztubackie. Po pierwsze co się niby takiego stało, że zmieniłeś zdanie?! Argumentujesz to, że niby Gągola układa się z przegranymi i jak rozumiem chodzi tu o panów Urbana i Góralewicza. Co to znaczy się układa, planują zamach, czy co? Poza tym jest nie na miejscu zarzucanie wymienionym panom, że nie zależy im jak piszesz na naszej gminie a jedynie na odsunięciu i zgnojeniu J. Zydownika. A Ty głosując jak twierdzisz na Gągolę chciałeś obecnego wójta uszczęśliwić ?. Myśl trochę. Poza tym jest nie na miejscu zwracanie się w pogardliwy sposób do kandydata, a być może przyszłego wójta per Chłopcze.
    • karolekw1906 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 20.11.14, 21:02
      pp
      • na-kuzim Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 21.11.14, 09:34
        Po przeczytaniu i analizie wpisów tych wszystkich krzykaczy ze sztabu Pana Gągoli nasuwa mi się taka myśl,że większość z nich jest przecież rówieśnikami dzieci Pana Wójta Żydownika.Tylko,że jest pomiędzy nimi wielka różnica.Dzieci Wójta nie siedzą przed komputerem i nie wdają się w pyskówki w obronie ojca,one nie mają na to czasu.Zresztą wiedzą doskonale ,że to co zrobił dla Gminy poprowadzi go do wygranej w drugiej turze wyborów.Dzieci Wójta bardzo ciężko pracują od wczesnej młodości,tam nikt nie patrzy na ojca i matkę jak na dojną krowę,tam się rodziców szanuje i nawzajem.Znam również tych komputerowych krzykaczy z rynku w Birczy i okolicy.Ich jedynym zajęciem jest wyciąganie od rodziców kasy na swoje przyjemności,przesiadywanie popołudniami i wieczorami u " Żurka" czy w Foreście.Jedyną pracą fizyczną jaką wykonują jest podnoszenie ręki z browarem do ust,a w nocy wyścigi samochodowe po rynku i okolicy,bo przecież oni będą spać do południa,a ten co pracuje i wstaje o piątej to frajer.Tacy to właśnie przebojowi mają nami rządzić po wyborach.Bardzo się tego boję.
        • pancia12 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 21.11.14, 09:50
          na tym forum ta rozmowa nie prowadzi już do niczego dobrego, a Ty ,,na-kuzim" może nie ,,wkładaj wszystkich do jednego worka", bo to bardzo krzywdzące. Skąd możesz wiedzieć co robią dzieci wójta, przecież nie jesteś z nimi 24 godziny na dobę...., jakże tez łatwo oceniac tych którzy siedza na rynku czy tez w wymienionych przez Ciebie lokalach. Mlodzi tez potrzebuja czasu dla siebie, rozrywki, a jak mają rodziców którzy pomagaja im już w dorosłym życiu, to już tylko ich sprawa. To równiez ich sprawa czy ich dzieci pracuja czy też nie. Nie oceniaj, nie porównuj i nie wynoś na wyżyny dzieci wojta, bo wcale w niczym nie są lepsi od innych młodych>>>!a picie piwa to chyba nie grzech i dzieciom wójta nie raz, nie dwa sie to zdarzyło. Młodzi tez maja prawo do piastowanie różnego rodzaju stanowisk, ustala to Konstytucja. Czy damy im szansę czy tez nie to już każdy indywidualnie podejmie decyzję, a czytając te niektóre wypowiedzi po prostu żal, że w ludziach jest tyle nienawiści i obstawania za tym, że przez tyle lat za sprawą władzy, nie żyło im się żle.
    • wiahor Obowiązki służbowe 21.11.14, 11:01
      Widzę, że pan wójt w ramach obowiązków służbowych, czy tez "prac interwencyjnych" uruchomił swoich pracowników do dyskredytacji swojego przeciwnika w wyborach.
    • lubieplacki1111 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 21.11.14, 15:07
      nie ma co ukrywać pan Żydownik się skończył czas na zmianę warty ,już się popisał nakradł i pewnie Gądola też będzie kradł,, taki przywilej władzy !! Uwazacie że pan Żydownik jest taki święty ha ha ha a po wsiach wysyła marionetki taka jest prawda !!! Po drugie to nie ważne kto wygra !!! I będzie źle ^_^
      • stary-pierog Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 21.11.14, 15:36
        na-kuzim czy coś takiego (zapomniałem Twego nicka) - zejdź z młodych. Akurat ci, którzy kandydują to nie są te lekkoduchy o których piszesz.
        • pikaso1 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 21.11.14, 16:17
          Prawda jest taka że tym wąsatym ćwokom pali się grunt pod nogami i robią wszystko żeby Gągole upokorzyć. Wiedzą że nie mają gdzie urwać głosów bo zdecydowana większość mieszkańców ma juz dość tej władzy więc robią jakieś takie sztuczne podchody i drążą tematy o jakiś kolegach o tym że jest młody i że w ogole niedouczony i szkoda że nie jest te 10 lat starszy bo pewnie ich wywiad by wykrył że 3 razy kupił chleb nie z birczy i przez to zaprzepaści to wszystko co zrobił pan "car-wszechwładca-nieskalany"... żałosne. Albo to że zrobi czystki i bedzie dziesiątkowanie jak w armii rzymskiej potem jak juz nikt nie zostanie to sam bedzie rządził gminą sklonuje się 50 razy i wszystko sam załatwi albo poprzyjmuje ludzi którzy skonczyli gimnazjum śmiać mi się chce jak to czytam. Czy pracownicy gminy są na prawde tacy zapatrzeni w święte-ujerzdzające-konia lica i na prawde myslą ze gągola przyjdzie i w pierwsze 10 minut z uśmiechem od ucha do ucha rozda 70 wypowiedzeń??? no propaganda działa pełną parą i duzo osob mysli ze tak bedzie ale prawda jest taka ze ten kto pracuje dobrze i rzetelnie na pewno nie bedzie sie musial martwić o posade.
          Zapewne jest tam kilka wybranych osob co napędzają tą całą dyskusję bo takie mają zadanie. Poza Tym co mnie obchodzą jakies dzieci wójta ja oceniam go jako kandydata i myśle o tym jaki jest pazerny i chciwy, moze mieć tych dzieci i nawet tuzin i każde może być wzorowe ale z tego co wiem cała familia napędzana jest z funduszy gminy, ale tak juz to jest jak się niektórym w ormo z mózgu zrobiło kaszkę dla dzieci to myślą że są panami świata. Tak więc daj se już siana o najmądrzejszy i bez grzechu poczęty i zejdz z podniesioną głową ze sceny a nie na stare lata Ci się w głowie przerwaca, nikt nie twierdzi że nic nie zrobiłeś ale przestań się juz ośmieszać.
    • wonnabzdzina Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 21.11.14, 17:48
      Wolę zagłosować na CZŁOWIEKA, młodego po szkołach, który zaczynał od łopaty niż od tego w którego rękach była biała, ormowska, gumowa pała, którą niejednego młodego zdzielił po nerach.
      • karolekw1906 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 21.11.14, 18:21
        Drodzy ziomkowie piszcie merytorycznie , a nie opisujcie bzdur. To są wybory na wójta, który będzie nami rządził przez najbliższe cztery lata. A Wy w większośći piszecie o sprawach , które albo są plotkami albo w ogóle nie mają znaczenia w temacie.
        • wonnabzdzina Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 21.11.14, 18:26
          Dokładnie, zgadzam się z Tobą jedynym wójtem może być Grześ i Wszystkim cześć!!!
    • 4marianoitaliano Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 21.11.14, 19:04
      Chciałem skomentować pewne sprawy ale w zasadzie nie muszę...taw55 mnie wyprzedził! Pełne poparcie i mobilizacja...Ludzie chcą zmian!
      • bidaskwirczy Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 21.11.14, 20:01
        Nie wiem czy czytaliście państwo na stronie UG osiągnięcia naszej władzy za ostatnie cztery lata. Są tam tylko ponoć niektóre zasługi gdyż więcej się nie zmieściło!
        Mam pytanie czy w tym urzędzie nikt więcej nie pracuje tylko Pan Wójt?
        Czy co najmniej połowa z tych zadań nie wynika z tego ,że jest się gospodarzem gminy i należy je rozwiązać?
        No i czy popatrzyliście Państwo datę wystawienia tych osiągnięć są wstawione po wyborach a nie przed czy też jak należałoby w tym wypadku po drugiej turze?
        Skoro jest się dobrym i sumiennym gospodarzem to elektorat wyborczy sam to zauważy a nie ma potrzeby się tym chwalić.
        Panie Grzegorzu wygraj Pan i mądrze tą gminą zarządzaj. Trzymam kciuki i będę namawiał innych by oddali na pana głos bo w gminie coś się powinno zmienić.
        Mamy szansę, która się może nie powtórzyć.
        • kolkowalski58 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 21.11.14, 23:28
          DOKŁADNIE MAMY SZANSE NA ZMIANY I JĄ WYKORZYSTAMY:)
          JEDYNY KANDYDAT TO GRZEŚ A ŻYDOWI JUŻ CZEŚĆ
          • kolkowalski58 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 21.11.14, 23:30
            JEDYNY KANDYDAT NA WÓJTA TO GRZEŚ A zYDOWNIKOWI DAJCIE JUŻ NA KOPARKĘ WEJŚĆ
            • ipn69 kurestwo polityczne 23.11.14, 11:05
              rozpoczynając ten watek chciałem się przekonać czy to co napisałem w temacie dotarło rzeczywiście już do Birczy.To co się teraz dzieje wyprzedziło moje najśmielsze przypuszczenia.Wydaje mi się,że ci co już się skurwili powinni przynajmniej poczekać z tym do poniedziałku po wyborach.Wiedziałem,że pisząc temat "Pan Gągola za młody na Wójta"rozpętam małą burzę,że padną tu pewne deklaracje,zapewnienia i zaprzeczenia.Od samego początku wiedziałem,że nie jest On wcale za młody na wójta.Wiek w tym przypadku ma niezbyt wiele do rzeczy,tylko to co ktoś sobą reprezentuje i jakie wartości przejawia.Myślałem na początku,że Pan Gągola zawiązał ten komitet wyborczy wraz z ludzmi swego jeszcze nie zepsutego pokolenia z potrzeby zmian na nowe ,lepsze dla nas i dla naszej Gminy.Okazało się z goła inaczej.Czyżby KRÓL był naprawdę nagi.Panie Grzegorzu czy zdaje sobie Pan sprawę,że za poparcie Panów Góralewicza i Urbana trzeba będzie bardzo szybko zapłacić.A miało być inaczej lepiej po nowemu.A tu za chwilę się okaże ,że ludzie którzy się nie tak dawno nie sprawdzili,którzy wpędzali Birczę w marazm będą powielać swoje dawne błędy.Gdzie tu jest miejsce na Pana wyborcze deklaracje.A co do kurestwa politycznego to tyczy się to tych z komitetu oponęta.
              • 4marianoitaliano Re: kurestwo polityczne 23.11.14, 11:20
                Panie ipn69,przecież przy okazji każdych wyborów kandydaci którzy przegrali udzielają poparcia któremuś z kandydatów którzy przeszli dalej,na ten przykład wczoraj w Przemyślu większość komitetów udzieliła poparcia Panu Błachowiczowi,brzydko mówiąc w celu usunięcia od władzy pana Chomy,no i teraz mamy dokładnie to samo u nas,Panowie Góralewicz i Urban mieli wręcz obowiązek głośno wstawić się za którymś z kandydatów,dla większości ludzi (tych jeszcze myślących,wykształconych,obytych)w Birczy sprawą jasną jest że popierają Pana Gągole.A kogo mieli poprzeć Pana Żydownika? No błagam...ten Pan już się narządził,już wystarczy.Szczerze mówiąc dla mnie wynik wybórów jest sprawą obojętną lezy mi jednak na sercu dobro Gminy,i dlatego warto dać szanse Panu Gągoli,Panie IPN...niech Pan sam pomysli...jeżeli Pan Gągola nie będzie spełniał obietnic,jeżeli będzie nadal to sam,jeżeli kłamał,jeżeli układy nadal będą itd itp...możliwości odwołania wójta są wielkie! I ten sam elektorat który go wybrał pewnie go strąci gdy okaże się że co innego mówił a co innego robił.NIC NIE TRACIMY A MOŻEMY WIELE WYGRAĆ! Dziękuję każdemu za coś wnoszące wypowiedzi:)
                • 4marianoitaliano Re: kurestwo polityczne 23.11.14, 11:27
                  Jeszcze dodam jedno zdanie,jasnym jest że kandydat walczy o głosy przegranych w pierwszej turze,tak jest i koniec,ale walka o nie,wstawiennictwo Panów G. i U. to jeszcze nie głosy,to jeszcze nie wygrana.Ludzie w Birczy chcą zmian,bo kurewstwo to jest teraz,patologia jakich mało,każdy doskonale o tym wie,myślę że jeżeli Pan Gągola wygra a firma zewnętrzna przeprowadzi w Urzędzie audyt..będzie bolało.Oby nie bo ja nikomu zle nie życzę.I po raz kolejny powtórzę jeżeli Pan Gągola zawiedzie ,jeżeli jego słowa okażą się gówno warte to naprawde i ludzie i rada gminy mają szerokie możliwości,jednak jeśli chociaż połowa jego słów była prawdą to będzie w Birczy naprawde lepiej! Także ludzie wykorzystajcie szanse na zmiany!!!
                  • karolekw1906 Re: kurestwo polityczne 23.11.14, 14:41
                    Nie wiem dlaczego ipn69 czuje się zgorszony, że Pana Gągolę popierają Panowie Góralewicz i Urban. Jak wcześniej zauważył mój poprzednik tak dzieje się w każdej dojrzałej demokracji. To właściwie jest poparcie symboliczne , bo przecież nikt nikogo nie zmusi to skreślenia konkretnej osoby. To MY zdecydujemy kto będzie wójtem i oby rozum zwyciężył nad emocjami.
                    • ipn69 Re: kurestwo polityczne 23.11.14, 18:40
                      karolekw1906 napisał(a):

> Nie wiem dlaczego ipn69 czuje się zgorszony, że Pana Gągolę popierają Panowie G
                      > óralewicz i Urban.
                      Żle mnie zrozumiałeś. To,że Panowie G. i U.popierają w II turze Pana Gągolę jest normalne i ogólnie przyjęte w polityce.Mnie chodzi o coś innego.Mianowicie o to co jest w przypadku Birczy bardzo prostym i logicznym posunięciem.Od samego początku było wiadomo ,że Pan Góralewicz jak i Pan Urban na pewno nie wygrają z Panem Żydownikiem.Aby próbować wysadzić z urzędu Wójta należało wystawić czwartego kandydata który jest czysty,a na dodatek młody aby porwał do wyborów rówieśniczy elektorat.Po prostu Panowie G.i U.wystawili do wyborów Pana Gągolę,swoim udziałem celowo rozbili resztę głosów aby w II turze zadać ostateczny cios.Zgorszony jestem tylko tym,że młody czysty człowiek który do tej pory nie wchodził w żadne układy poszedł na taki układ ,zamiast sam bez tego balastu wystartować i zwyciężyć.
                      • 4marianoitaliano Re: kurestwo polityczne 23.11.14, 18:48
                        Tak tak Gągola jest podstawiony!:))) Błagam! Skąd takie informacje?Prosimy o szczegóły! Bo narazie to wzbudził Pan usmiech na mej twarzy i zapewnił wesoły wieczór:) O gorszą głupotę ciężko! Naprawdę juz nie wiem co obecna władza wymysli...bo słyszałem już o dzieciach Gągoli ktore ma na lewo itd itd książke można napisac.Ludzie wiem że ratujecie się czym możecie ale bez przesady!
                        • 4marianoitaliano Re: kurestwo polityczne 23.11.14, 18:53
                          Pana teorie ocierają się o fantastykę! Celowo rozbili haha tak mieli taką pewność yhmmm,była pewność że Gągola z nimi wygra? Zadna ! Sam w to nie wierzyłem mimo że z nim sympatyzuje i miałem taką nadzieje ale nie wierzyłem! Wielu którzy głosowali na Gągole mówiło że szanse są małe...a tu jednak wynik okazał się fantastyczny...a Panu Panie Ipn.. mam kontakty do fajnego wydawnictwa może jakiś kryminał albo sensacja:)Pozdrawiam!
                        • ipn69 Re: kurestwo polityczne 23.11.14, 23:06
                          4marianoitaliano napisał(a):

> Tak tak Gągola jest podstawiony!:))) Błagam! Skąd takie informacje?Prosimy o sz
                          > czegóły! Bo narazie to wzbudził Pan usmiech na mej twarzy i zapewnił wesoły wie
                          > czór:) O gorszą głupotę ciężko! Naprawdę juz nie wiem co obecna władza wymysli.
                          > ..bo słyszałem już o dzieciach Gągoli ktore ma na lewo itd itd książke można na
                          > pisac.Ludzie wiem że ratujecie się czym możecie ale bez przesady!
                          Pożyjemy,zobaczymy.Przyznam Panu rację jeśli nikt o nazwisku Urban i Góralewicz nie zostanie przyjęty do pracy w UG w Birczy.Nie uwzględniam również przyjęcia w drodze konkursu.A więc zobaczymy.I wtedy to Pan zapewni mi wesoły wieczór,a może dwa.
                          • 4marianoitaliano Re: kurestwo polityczne 23.11.14, 23:40
                            Zapewniam że przyznam Panu rację i ładnie przeproszę...przyznam się również do naiwności i wielkiego błedu...oby tak nie było!!!! ale tak jak Pan napisał..wszystko się okaże dokładnie za tydzien około tej godziny
                      • karolekw1906 Re: kurestwo polityczne 23.11.14, 21:21
                        W przeciwieństwie do Ciebie /ipn / ja nie znam intencji, które skłoniły Pana Gągolę do wystartowania w wyborach. Nie mam jednak powodu i dowodów by sądzić, że był to jedynie spisek przeciw Panu Żydownikowi. Uważam, że każdy z tych czterech Panów stanął do rywalizacji mając swoją wizję dalszych losów gminy. Jeśli pójść tokiem Twego myślenia to Gągola mógł wygrać w pierwszej turze, bo suma ich głosów to ponad dwa tys. a J. Żydownik miał ponad tysiąc. Wiem, że rozbicie głosów to pewniejsza strategia , ale suma tej trójki świadczy, że mieszkańcy chcą zmian. Ja wierzę, że obaj pozostali Panowie chcą dla gminy jak najlepiej a która wizja zwycięży to już zależy od nas. Życzył bym sobie by bez względu na wynik wyborów obaj panowie przyjęli go z honorem, bez wrogości i zacietrzewienia. Każdy z nich przecież tu żyje i bez względu na to co będzie robił, dla dobra Gminy może c zynić dobro.
                      • michoonek Re: kurestwo polityczne 24.11.14, 07:45
                        > Aby próbować wysadzić z urzędu Wójta należało wystawić czwartego kandydata >który jest czysty,a na dodatek młody aby porwał do wyborów rówieśniczy elektorat.

Czyli sugeruje pan, że pan Żydownik również nie jest "czysty" ?
    • hdd2 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 23.11.14, 16:16
      Nie udzielałem się do tej pory w Waszej dyskusji bo od dobrych nastu lat już tam nie mieszkam, nie mniej jedna często te strony odwiedzam. Tak z ciekawości wszedłem na zeznanie podatkowe pracowników urzędu i to co mniej najbardziej zdziwiło, to oszczędności panującego wójta (skrupulatnie odliczone do do dwóch groszy) i cała reszta zeznania, która Go NIE DOTYCZY!!!! Dla ciekawskich link poniżej.

rwww.bip.bircza.pl/?c=mdTresc-cmPokaz-180
      • birczanin7 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 23.11.14, 18:16
        Zebrało się po zwycięstwie radnych kilku,by radzić o wilku
        co w owczarni spokoju ,fruktów i ważności chce liczyć kości.
        Stąd zarzuty,że młody ,gówniarz,niepoważny ,nie jak B....... czy B.....,
        by go pokonać trzeba użyć sztuczek,by nam na pierwszej radzie nie rzekł:
        Panowie! Aktywność wasza unikiem...Nie wystarczy panowie dyżur pod pomnikiem.
        Bezrobocie i bieda gminnego bliżniego powinna być wyrzutem sumienia waszego.
        Troszczycie się o swoich ,a gdzie dobro wspólne ,sprawy ogólne..............
        I tak można by długo i górnie i chmurnie.I co wam -mówią mądrzy- z demokracji durnie.
      • bir-pl Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 24.11.14, 10:33
        zeznanie podatkowe Pana wójta:

Dom o powierzchni: 343,30 m2, o wartości: 102.990
        Mieszkanie o powierzchni: 30 m2, o wartości 9,000

Za taka cenę chętnie odkupie........

• bir-pl Re: zeznanie podatkowe 24.11.14, 10:59
          bir-pl napisał:

> zeznanie podatkowe Pana wójta:
          >
          > Dom o powierzchni: 343,30 m2, o wartości: 102.990
          > Mieszkanie o powierzchni: 30 m2, o wartości 9,000
          >
          > Za taka cenę chętnie odkupie........
          >
          • avilab Re: zeznanie podatkowe 24.11.14, 15:25
            Też chętnie takie mieszkanie w takiej cenie zakupie, ba nawet dam x3 tyle tylko ktoś mi niech takie mieszkanie znajdzie :) To jest dopiero przekręt jakby faktycznie za tyle mieszkanie w gminie kupił :)
    • 1kamelja22 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 23.11.14, 19:13
      Ludzie głosujcie na pana Gągole jesli nie chcecie żeby gmina została sprzedana bo pan Żydownik nic ne zrobił za bardzo tylko dużo długów stawiamy na młodych może będzie lepiej w tej naszej gminie.
      • 1kamelja22 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 23.11.14, 19:49
        Pan Gągola nie jest wcale za młody jak to ludzie piszą ma głowę na karku wie czego chce
      • kolkowalski58 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 23.11.14, 22:12
        będziemy głosować na Pana Gągole i możne cos przynajmniej się zmieni w naszej Gminie, szkoda tylko że Radni prawie Ci sami.... ciekawe jak będą opłakiwać swego Wodza...a niektórzy mogą mieć bardzo dużo do stracenia....
        • kolkowalski58 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 23.11.14, 22:23
          JEST JEDEN I DRUGI RADNY TAKI
          CO WYNAJMUJE NA GŁOSOWANIE AUTA DLA NIEPOZNAKI
          PROSZĄC O GŁOSA NA JÓZKA ODDANIE
          PRZECIEŻ TO JEST PRAWYCH RĄCZEK ZADANIE
          KAMPANII ROBIENIE
          ZA GORZAŁKĘ I PAPIEROSY-TO JEST POPIERANIE.
          LEPIEJ WYGRYŚĆ DZIURĘ W KARCIE
          NIŻ ŻYDOWNIKOWI DAĆ TAKIE POPARCIE.
          WOLĘ RADNYM ŚMIAĆ SIĘ W NOS,
          NIŻ MAM TAKI ODDAĆ GŁOŚ.
          • ipn69 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 23.11.14, 23:14
            Czy będzie jeszcze w Birczy spotkanie przedwyborcze z Panem Gagolą.
          • kolkowalski58 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 23.11.14, 23:29
            TERAZ CZAS NA KURACJĘ
            I PRAWDZIWE DLA ŻYDOWNIKA WAKACJE !
            NA NIC PRZYJDZIE DOWOŻENIE LUDZI DO SZKOŁY
            NIE DAMY Z SIEBIE ZROBIĆ WOŁY.
            CHOĆ NA WIOSKĘ TO ZOBACZYSZ !
            JAK PYCHĄ OCZY TAM URACZYSZ !
            JAK RADNY OBOWIĄZKÓW MA WIELE
            A NAJWIĘCEJ TO W NIEDZIELĘ.
            DO SZKOŁY LUBI TEŻ CHODZIĆ
            ŻEBY POSADĘ ŻONY UCHRONIĆ.
            • ipn69 Do Pana Grzesia 23.11.14, 23:47
              "Lepsze stado baranów prowadzone przez lwa niż stado lwów prowadzone przez barana."
              Proszę to swoje motto życiowe z facebooka przełożyć na obecny grunt.
    • ipn69 Re: Do Pana Grzesia 24.11.14, 12:23
      taw55 napisał(a):

> Nie ma się co dziwić, że elektorat Pana Gągoli broni swojego kandydata.itd,itd.
      Proszę nie zmieniać tematu tylko podać prostą odpowiedz na proste pytanie.Nie jestem z waszego pokolenia,ale wiem ,że FACEBOOK jest dla was jak Biblia i jeśli ktoś na swojej stronie zamieszcza takie motto życiowe to proszę się z tym odnieść do obecnej sytuacji i wyjaśnić nam tj.tym wszystkim starym pierdołom kto tu jest baranem a kto LWEM.
    • 4marianoitaliano Re: Do Pana Grzesia 24.11.14, 13:17
      Zgadzam się z poprzednikiem mamy wielką szansę na zmiany i musimy ją wykorzystać...i oby się udało bo jeżeli znów wygra Pan Żydownik to ja strace wiarę w ludzi a szczególnie w ludzi z Birczy.Strach na pewno zagląda w oczy władzy,miejscowej elicie oraz ludziom którzy są przy tym korytku,gra idzie o wielkie pieniądze,przetargi,itp itd każdy zorientowany wie o co chodzi.Dlatego ludzie Ci posuwają się do takich rzeczy o których nie bardzo można tu pisać,ale po przegranych wyborach na pewno wyjdą! I te głupoty pisane na forum to tylko kropla z tego co ludzie próbują robić żeby udowodnić że Pan Gągola się nie nadaję a Pan Żydownik jak najbardziej! A motto Pana Gągoli piękne i mądre a przede wszystkim prawdziwe,To tak samo jak Lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znalezć:) Wierze że w niedziele będziemy mieli nowego wójta i szanse na zmiany ,bo przy obecneym może byc tylko gorzej chociaż nie wiem czy sie da!!!
      • ipn69 Re: Do Pana Grzesia 24.11.14, 13:45
        4marianoitaliano napisał(a):

> Zgadzam się z poprzednikiem
        Czyli ze mną !.
        Bardzo dziękuję.
        To dobrze,że LEW prowadzi swoje barany. Tylko żeby z boku nie pomagały nu te dwie stare wyleniałe hieny, którym już teraz cieknie piana z ust. Szczególnie dało się to już zauważyć na wiecu poparcia w Sufczynie.Panie Grzesiu osuń Pan od siebie to co się już raz nie sprawdziło,bo tylko wtedy nie powieli się błędów z przeszłości.
        • 4marianoitaliano Re: Do Pana Grzesia 24.11.14, 14:03
          Oczywiscie nie z Panem tylko z taw55 ale akurat teraz to zgadzam się z Panem...Nie wyobrażam sobie żeby Panowie G i U mieli po wyborach pełnic jakieś funkcje w Gminie,Urzędzie itd nie tak miało być!!! Wierze że to tylko normalne wsparcie jakie zawsze udzielane jest w przypadku drugiej tury,pisałem zreszta o tym nieco wyżej.Byłoby to złamanie fundamentalnych zasad,programu i obietnic Komitetu pana Gągoli. I sądze zresztą o tym również pisałem wyżej że gdyby to zrobił to ludzie bardzo mocno by się wku...i szybko go wysadzili! Bo przecież większość ludzi głosuję na niego po to by te układy,układziki itd się skończyły.Głosuję na Pana Gągole i wierze że to zwykłe poparcie i nic więcej.Prosze o szczegóły spotkania w Sufczynie kiedy ono się odbyło czy odbędzie się jakieś w Birczy? Niestety nie mieszkam obecnie w Birczy także nie jestem na bieżąco!
        • pikaso1 Re: Do Pana Grzesia 24.11.14, 20:50
          Z tego co zauważyłem dziś przedwybrcze spotkanie Pana Gągoli w Sufczynie odbędzie się dopiero jutro. Także wiarygodność wszelakich pańskich wypowiedzi stoi pod dużym znakiem zapytania. I nawet Stevie Wonder by zauważył że działa pan pod czyjeś dyktando i raczej dla własnego interesu. Tak więc należałoby najpierw sprawdzić informacje a potem zamieszczać je na forum, bo taka propaganda którą pan/pani sieje w dzisiejszych czasach jest nie do przyjęcia - podobnie jak rządy pana/pani zwierzchnika.
          • ipn69 Re: Do pikaso1 24.11.14, 21:25
            pikaso1 napisał(a):

> Z tego co zauważyłem dziś przedwyborcze spotkanie Pana Gągoli w Sufczynie odbędz
            > ie się dopiero jutro.
            To przed II turą robi się po dwa spotkania w jednej miejscowości.Może i tak trzeba ,bo na tym pierwszym tłoku raczej nie było.A ty panie pikaso idz pan do pana U i zapytaj się go w jaki sposób
            potraktował osobę która weszła po rozpoczęciu tego przedwyborczego wiecu poparcia G i U dla Pana Gągoli.Wstyd i hańba.Widzę,że odwracanie kota ogonem weszło wam mocno w krew.
            • pikaso1 Re: Do ipn69 24.11.14, 21:47
              Jeżeli mógłby mi pan/pani powiedzieć kiedy w Sufczynie odbył się wiec wyborczy o którym pan/pani pisze? konkretna data i jakieś szczegóły?
      • karolekw1906 Re: Do Pana Grzesia 24.11.14, 17:16
        Do jakich to strasznych rzeczy się posuwają , że nie można o nich teraz pisać. Jeśli coś wiesz, a nie są to zwykłe plotki to się podziel z nami. Tylko rzetelne informacje o kandydatach pozwolą na ich obiektywną ocenę.
        • etna125 Re: Do Pana Grzesia 24.11.14, 21:12
          Wy jak zwykle chcecie wszystko wiedzieć. Czyżby marazm i zastój w interesie?
          • birczanin6 Re: Do Pana Grzesia 25.11.14, 22:59
            już w najbliższą niedzielę dogrywka w pogoni na piastuna gminy Bircza . W zmaganiach główną rolę odgrywa ludność od której zależą dalsze losy zamieszkiwanych terenów . Jednak przed dogrywką trzeba się zastanowić nad jedną bardzo istotną kwestią , mianowicie czy dokonać wyboru złego czy gorszego - bo tylko takie dwie opcje wchodzą w grę . Wybór weterana na pewno będzie wyborem złym jednak jeżeli damy szansę na kadencję perspektywicznemu laikowi to po okresie jego władania przekonamy sie czy wybór wygi czy tez dyletanta był wyborem gorszym . Jednak jak dla mnie to za młodym przepowiadają takie argumenty jak: intelekt, polot ,bystrość . Natomiast doświadczenie oparte na starym systemie prosperowania w dzisiejszych czasach nie zapewnia ewolucji w aktualnym standardzie tempa a co za tym idzie , wszystko coraz bardziej zostaje z tyłu
            • birczanin6 Re:zbyt młody na wójta 25.11.14, 23:02
              birczanin6 napisał(a):

> już w najbliższą niedzielę dogrywka w pogoni na piastuna gminy Bircza . W zmaga
              > niach główną rolę odgrywa ludność od której zależą dalsze losy zamieszkiwanych
              > terenów . Jednak przed dogrywką trzeba się zastanowić nad jedną bardzo istotną
              > kwestią , mianowicie czy dokonać wyboru złego czy gorszego - bo tylko takie dwi
              > e opcje wchodzą w grę . Wybór weterana na pewno będzie wyborem złym jednak jeże
              > li damy szansę na kadencję perspektywicznemu laikowi to po okresie jego władani
              > a przekonamy sie czy wybór wygi czy tez dyletanta był wyborem gorszym . Jednak
              > jak dla mnie to za młodym przepowiadają takie argumenty jak: intelekt, polot ,b
              > ystrość . Natomiast doświadczenie oparte na starym systemie prosperowania w dzi
              > siejszych czasach nie zapewnia ewolucji w aktualnym standardzie tempa a co za t
              > ym idzie , wszystko coraz bardziej zostaje z tyłu
    • avilab Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 24.11.14, 16:43
      A pro po białego fiata pandy, który po wyglądzie wygląda na auto służbowe czy jest ono własnością gminy i do obsługi pracowników gminy czy też rodzinne pana wójta którym to się rodzina porusza począwszy od dzieci poprzez żonę no i wójta? :)
      • kolkowalski58 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 24.11.14, 19:09
        DZIELNIE RADNYM POMAGAŁEM
        WSZYSTKICH ICH ZNAJOMYCH DO GMINY SPROWADZAŁEM
        ALE LUDNOŚĆ MA DOŚĆ TEGO PASTWISKA !
        NIE BĘDZIEMY GŁOSOWAĆ NA BIEDACZYSKA !
        • kolkowalski58 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 24.11.14, 19:14
          ACH RADNY Z LESZCZAWY CIESZYŁBY SIĘ Z WYGRANEJ ŻYDOWNIKA NIEZMIENNIE,
          BO CÓRCIA MIAŁABY PRACĘ CODZIENNIE,
          ONA MA Z ADMINISTROWANIEM TRUDNOŚCI Z KAŻDEJ STRONY,
          ALE PRZECIEŻ TATĘ MA DLA OCHRONY.
          • 4marianoitaliano Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 24.11.14, 19:30
            Brawo!!! Widzę że ludzie widza tą fachowość:D
          • omnia222 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 24.11.14, 21:51
            Nie ma to jak łażenie po domach i żebranie o głosy... Mam ogromną nadzieje ze Grzegorz zostanie wybrany na Wójta GB i wprowadzi zmiany w UG... Trzymam kciuki i zycze Grzegorzowi powodzenia i wytrwalosci...
          • serafin155 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 25.11.14, 21:27
            Panie kochany, misiu różowy,
            Pójdźże Pan wreszcie po rozum do głowy,
            Przestań obrażać ludzi wokoło,
            I zajmij się może własną niedolą,
            Z ust Twych żółć płynie, szkoda nam Ciebie,
            Żona Cię nie chce przytulić w potrzebie?
            Daj spokój dziewczęciu, ona pracę zna,
            Masz jakieś konkrety ? to dawaj raz-dwa,
            Piszesz jak radny co przegrał wybory,
            i mówiąc szczerze nie jestem zdziwiony!
            lol
            • kolkowalski58 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 25.11.14, 23:39
              MAM ZNÓW DUŻO ZLECEŃ DLA SYNA ,
              PRAWDA , ŻE ŚWIETNA TO NOWINA ?
              WSZYSTKO SIĘ DOBRZE SKŁADA
              ŻE SYNOWA W PODATKACH ZASIADA .

POPIERAĆ NIE BĘDZIEMY TAKIE WYCZYNY
              BY PO TRUPACH WSPIERAŁ SIĘ NA WYŻYNY
              WIELE ZARZUTÓW JUŻ POSIADA
              TO NIECH ODSTĄPI OD TEGO STADA .

MOJA KADENCJA DOBIEGA SCHYŁKU
              NADAJĘ SIĘ TYLKO JUŻ DO CYRKU.
              • kolkowalski58 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 25.11.14, 23:44
                SPÓJRZCIE WIDZĘ NOWE PROMIENIE SŁOŃCA
                ACH TAK POZNAŁEM PROGRAM WYBORCZY GĄGOLI DO KOŃCA
                GMINA BĘDZIE ZMIENIAĆ NA LEPSZE SWE KOLORY
                PODZIWIAJ WIĘC TE WALORY!!!
                lol
                • kolkowalski58 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 26.11.14, 06:44
                  PANIE KOCHANY MISIU RÓŻOWY
                  CZAS SE WLAĆ OLEJ DO GŁOWY
                  ŻONA MNIE TULI I PROWADZI W MĘCZARNIE
                  CZAS W GMINIE OTWORZYĆ PALARNIĘ
                  PISZĘ JAK ZWYKŁY CZŁOWIEK RADNYM NIE JESTEM
                  MAM MARZENIE ZOSTAĆ W GMINIE ALKOTESTEM
                  CHCESZ WIEDZIEĆ JAK SIĘ KONKRETY ZOWIĄ?
                  DOBRZE , ŻE URODĄ GŁUPOTĘ NADROBIĄ !
                  LUBIĘ JEŚĆ SERDELKI
                  A Z TEJ DZIEWUCHY POŻYTEK JEST NIE WIELKI !
                  PANIUSIE CHCĄ URZĘDNICZKAMI KONIECZNIE ZOSTAĆ
                  ALE NIE POTRAFIĄ ZADANIOM SPROSTAĆ
                  NIESTETY WÓJT SIĘ ZMIENIA
                  I O DALSZYCH UMOWACH ZOSTAJĄ MARZENIA .
                  DOBRZE JEST W GMINIE MIEĆ SWEGO CZŁOWIEKA
                  ALE NIESTETY KADENCJA UCIEKA...
                  lol
                  • serafin155 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 27.11.14, 21:05
                    Panie Kowalski miśku złociutki,
                    Chyba Pan pijesz za dużo wódki,
                    Alkomat przyda Ci się bezsprzecznie,
                    Zanim napiszesz dmuchnij koniecznie,
                    Chcesz nam Pan wmówić że wójt Gągola,
                    Jak się posady dochrapać zdoła,
                    Z pracy wyrzuci ładniejsze kobitki,
                    Bo ładny to głupi a mądry brzydki?
                    Chcesz nam powiedzieć że młodzik będzie,
                    Se nieznajomych zatrudniać w urzędzie???
                    Trzeba z wyborów pospłacać dług,
                    A tych jest sporo, jest wręcz ich w bród
                    Trza za poparcie Urbanogóralów
                    Zatrudnić Kowalskich i innych baranów.

Ponadto, chciałbym tu podkreślić, Panie Kowalski, że NIEWIELKI pisze się razem.
              • karolekw1906 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 26.11.14, 09:44
                Strasznie mało merytorycznych, popartych faktami zarzutów. Dużo plotek , złośliwości i kiepskich rymowanek. I to wszystko piszą ludzie , którym komputer nie jest obcy, czyli " postępowi i światli ". Strach mnie ogarnia, gdy pomyślę , jakie przesłanki kierują pozostałymi, gdy oddają swój głos na któregokolwiek kandydata. Więcej powagi , bo to nie są wybory na mis sołectwa.
    • livko523 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 24.11.14, 22:22
      Wiek jest odpowiedni ciekawe od czego zaczynał obecny wójt w wieku 25lat?
      • jodla14 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 27.11.14, 00:46
        Otóż to! Nikt nie rodzi się wójtem. Pół roku i Pan Grzegorz nauczy się, jak skutecznie sprawować ten urząd. Najważniejsze, że jest bystry i inteligentny. Popieram Pan Grzegorza Gągolę.
        • ipn69 Jodły do Lublina,w Birczy mamy buki na..... 27.11.14, 10:26
          jodla14 napisała:

Pół roku i Pan Grzegorz nauczy się, jak sku
          > tecznie sprawować ten urząd.
          Droga pani z Leszczawy i tak dzięki pani radom w budynku UG będziecie wytwarzać ekologiczne soki z czarnego bzu ,sosny,i podbiału, w piekarni zamiast chleba będziecie piec proziaki.A zamiast corocznego rajdu samochodowego będziecie urządzać rajdy rowerowe śladami Stefka Bandery.Bo przecież pani koleżanka swego czasu napisała ,że ona chętnie by przyjęła tych młodych banderowców kiedy będą przejeżdżać przez Birczę.My to wszystko pamiętamy.Panie Gągola z daleka od tych osobników.
          • michoonek Nie rozumiem tego 27.11.14, 10:51
            Nacjonalizm i pragnienie posadzenia pana Żydownika na stołku wójta wyżarły chyba panu mózg. Co pan ma przeciwko robieniu ekologicznych soków czy pieczeniu proziaków ? Jest to produkt turystyczny, i takie wyroby pojawiają się na większości festynów czy targów. Kiedyś pan Żydownik miał taki projekt, żeby zrobić z Birczy gminę letniskową. Czy z tego już nic nie zostało ? Tylko ZUL-e, tartaki i inne przetwórstwo drzewne ?
            • ipn69 Re: Nie rozumiem tego 27.11.14, 11:40
              michoonek napisał:

że nacjonalizm wyżarł mi mózg,coś tam o sokach i proziakach.
              panie michoonek,zastanów się pan czy to,że zwykły normalny człowiek piętnuje nacjonalizm ukraiński w formie rajdów Bandery po Polsce jest z jego strony nacjonalizmem.Co do soków i proziaków ,nie rozumiesz pan przesłania .Ci psełdoekolodzy ściągający do Birczy jak gnojne muchy do światła z czasem oblepią swoją zgnilizną to światło,że przestanie świecić.Oni z chęcią widzieli by tu wszystkich w siermiężnych koszulach żebrających u turystów parę groszy za te produkty natury .Jestem za promowaniem produktów ekologicznych ,za wytwarzaniem ich na naszym terenie jako regionalnych ale jako produkcja uboczna,dodatkowa.To nam chleba nie da.Nasza przyszłość to normalna gospodarka leśna i rolna.
              • darino produkcja rolna ? 27.11.14, 13:06
                > Nasza przyszłość to normalna gospodarka leśna i rolna.

Jaka to produkcja rolna rozwija się w gminie Bircza ? Bo jakoś nie zauważam rozwoju.
              • klawisz2 Re: Nie rozumiem tego 27.11.14, 13:09
                Chleba też nie da lokalna sitwa, którzy służy sama sobie. Dlatego nie rozumiem, dlaczego szanowny internauta wpadł w obsesję i wspiera to, co już znamy od lat,…czyli stagnację. A obecnego wójta można zawsze spytać ilu inwestorów zachęcił do zainwestowania w Birczy? Wiesz ile??
        • karolekw1906 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 27.11.14, 15:43
          Zgodzę się z jodla 14, że Pan Gągola jest bystry i inteligentny. Czy to jednak wystarczy do zarządzania gminą ? Myślę, że tak, ale muszą być spełnione pewne warunki. Przede wszystkim musi mieć kogoś , kto wprowadzi go w te arkana. Musi to być ktoś doświadczony, kto rzeczywiście chciałby mu pomóc. Trzeba zdać sobie sprawę, że codziennie będzie miał do podpisania ileś tam pism dot. spraw o których nie ma obecnie pojęcia. Na pewno bedą i takie dot. sfery materialnej. W takich momentach nie trudno o kłopoty. Nie bez znaczenia jest też osobowość. Jeśli nie da sobą kierować i ustawiać przez otoczenie to przeżyje . I tego mu życzę.
          • jodla14 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 28.11.14, 03:18
            Przepraszam, że byłam nieobecna, ale musiałam zrobić kolejną partię moich soków. Panie ipn, pozwoli Pan, że się z Panem nie zgodzę co do uboczności produkcji wyrobów tradycyjnych, lokalnych i ekologicznych. Mam nadzieję, że wie Pan, co to jest wskaźnik (współczynnik) zwrotu, czyli tzw. "przebitka". Otóż przebitka przy sprzedaży surowców pierwotnych t.j. drewno z lasu waha się w granicach od 5 do 20%. Natomiast przebitka przy sprzedaży produktów gotowych, przetworzonych wynosi od 50 -70%. Tak więc przetwórstwo na bazie własnych surowców jest znacznie bardziej opłacalne, niż sprzedaż samego surowca. Najwyższy współczynnik zwrotu występuje przy sprzedaży usług n.p. turystycznych i wynosi od 70-100%. I wcale nie musimy żebrać czegokolwiek u kogokolwiek, bo oni sami się proszą o każdą ilość naszej produkcji. Rękojmią jakości naszych produktów są tereny Natura 2000. Wystarczy wspomnieć, że ok.75% powierzchni naszej gminy jest objęta programem Natura 2000, a ludzie wykupują wszystko na pniu. Ale żeby to wiedzieć i tego doświadczyć trzeba się ruszyć ze swojego grajdołka, czego życzę serdecznie.
            • ipn69 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 28.11.14, 07:44
              Pierdu,pierdu.Soki w tym okresie to sobie można robić z własnego kroku.Historia Pani pobytu na terenie naszej gminy to jedno pasmo niepowodzeń.W jednym się Pani udało,mianowicie doprowadzeniem do znienawidzenia Pani przez mieszkańców Birczy swoimi wypowiedziami na nasz temat pod resztkami cerkwi w Kotowie.Czasami włączam sobie ten filmik nakręcony przez TVP Rzeszów gdzie w pogardliwy sposób wyraża się Pani o nas wszystkich.Co do ekologii i Pani wkładu w rozwój i zachowanie naszych zasobów naturalnych to bilans równa się 0, a często mniej niż 0.Zapytam się w prost,ile worków śmieci wyniosła Pani z koryt naszych rzek,ile śmieci zebrała Pani na poboczach naszych dróg,z łąk czy lasów.Ile zwierząt pani uratowała z męczarni na wnykach.To przecież pod Pani nosem złapał się niedzwiadek na wnyk.Ile budek lęgowych Pani zawiesiła na drzewach i ile w Pani gospodarstwie stoi karmników dla ptaków.Odpowiedz jest jedna "0".
              • michoonek Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 28.11.14, 10:35
                Karmniki czy paśniki zwierzęta powinny omijać dużym łukiem, bo przy nich czają się birczańscy myśliwi.
                • jodla14 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 28.11.14, 18:51
                  Szanowny ipn-ie rozumiem, że zgadza się Pan ze mną, iż sprzedawanie surowca to krótkowzroczność i głupota biznesowa. Wszak kiedyś zasoby surowca ulegną wyczerpaniu. Czy nie lepiej sprzedawać las, jako usługę edukacyjną? Wielokrotnie ten sam, bez wycinek, rozjeżdżania runa i ściółki. I to właśnie proponują ekolodzy. Zmianę podejścia do zasobów naturalnych i sposobu ich użytkowania.
    • 1kamelja22 Re: Do Pana Grzesia 25.11.14, 19:53
      Z tego co wiem to Pan Żydownik też ma konto na FACEBOOK
    • lubieplacki1111 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 28.11.14, 18:43
      pan zydownik jednak MA GEST ,,, za oddany na niego glos daje paczke papierosow i 0,5l wodki ;D a kobieta czekolade ;D szkoda GO a bardziej tych ludzi co sie godza na cos takiego:( ZENADA !!!!! ale mam dobra wiadomosc dla sypatykow Gagoli ^_^ jest za nim wiekszosc i przegrana juz mozna napisac bylego wojta jest przesadzona ,,,,:) i UWAGA ludzie UWAGA nie dajcie sie naciagac za jakies sponsorowane artykuly tyton i alko,,, czy nie czujecie sie w ten sposob wykorzystani ???? a w oczach wojta jestescie biorac to co oferuje za glos na niego jestescie zalosnymi marionetkami :P pozdrawiam
      • kolkowalski58 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 28.11.14, 19:30
        przecież za takie coś grozi kara..... oj nie ładnie Panie Wójcie
        proszę pomału przygotowywać się do opuszczenia Urzędu na którym się tak rodzinka dorobiła...
      • kolkowalski58 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 28.11.14, 19:33
        ENDRIUU CHODZI PO WIOSCE I NAKŁANIA
        JAK BY LUDZIE NIE MIELI WŁASNEGO ZDANIA...
        • 4marianoitaliano Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 28.11.14, 20:45
          Nie wydajmy jeszcze wyroków,oczywiście mam wielką nadzieję że wygra Pan Gągola, Wierze w to,logiczne myślenie mi to podpowiada...wszystko jest za.Ale pamiątajmy że władza ma instrumenty do wygrywania wyborów np.takie jak wyżej wymienione ale i inne i proszę żeby nikt nie udawał głupka i nie pytał jakie bo każdy dobrze wie.Mam nadzieję że w niedziele nie przeżyję rozczarowania a około pewnie 24 w nocy pocztą pantoflową dowiem się że mamy nowego Wójta!Odzyskam wiarę w naszą Gminę i mieszkańców.Dziękujemy Grzesiu za wspaniałe spotkanie dzisiejszego dnia ! Już kończę ..cisza wyborcza!
    • 4marianoitaliano Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 28.11.14, 20:50
      I jeszczę podziękowania dla dwóch Panów ,Pana Urbana i Pana Góralewicza...widać w nich to że na sercu leży im dobro Gminy, mogli by nie robić nic,siedziec cicho,ale widać że los Gminy nie jest im obojętny,pokazali po prostu klase!!!
      • karolekw1906 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 28.11.14, 22:17
        Byłem na spotkaniu i życzę Panu Gągoli , by z chwilą objęcia posady szło mu tak, jak to relacjonował. Musi jednak pamiętać, że będzie otoczony również nieżyczliwymi mu ludzmi. Nie daj się chłopie i miej oczy dookoła głowy. Powiedziałeś zdanie , które mnie uspokoiło. To, że będziesz wszystko sprawdzał i nie zdasz się tylko na relacje . Powodzenia.
    • birczanin6 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 28.11.14, 22:57
      bardzo nie spodobało mi się to ze kampania opiera się m.in. na rzucaniu kłód pod nogi przeciwnika . powinna się opierać na prezentacji własnego planu , wizji przyszłości a nie w połowie na wyciąganiu brudów z czego połowa tych brudów nie jest pewna tylko oparta na założeniach hipotetycznych. odnośnie świetlic to uważam że bardzo dobrze że zostały odnowione bo to swego rodzaju dobro społeczne i nie jedna świetlica stanowi jakiś zarys historii nie jednej osoby , chociażby w przypadku Leszczawy to wiele tam wesel i zabaw się odbyło czyli jest ta świetlica pewnym elementem mającym udział w jakimś nawet mniej znaczącym wydarzeniu historycznym , a co innego jak nie wydarzenia Historyczne ubogacają kulturę danej miejscowości w swoiste wartości symboliczne. a jeżeli będziemy burzyć takie miejsca to nigdy nic tak naprawdę nie zbudujemy trwałego. rzeczą oczywista jest że jeśli jakaś świetlica jest bezużyteczna i stoi sama dla siebie a w przeciągu roku chociażby raz się nie otworzy do niej drzwi z konkretnego powodu to trudno , szkoda wyrzucać pieniądze w błoto. dla tego ja jak najbardziej jestem przychylny temu ze się odnowiło świetlice bo te miejsca tez maja nie tylko swoją historie ale tez coś więcej ,ale te świetlice które służą a nie stoją odłogiem a odnośnie kwoty za jakie zostały wyremontowane to to podlega sprawie głębszego wtajemniczenia i jeżeli się wysuwa tak poważne zarzuty które by stanowiły o korupcji to powinno się je poprzeć konkretnymi niezbitymi dowodami bez cienia wątpliwości . tak więc sprawę wszystkich świetlic nie można roztrząsać powierzchownie na forum publicznym tylko przydatność każdej z osobna rozpatrzeć z różnych aspektów i podjąć decyzję co dalej . myślę ze te co wyremontowano chociażby z najmniejszych powodów to postąpiono właściwie . jeśli chodzi o reklamowanie Pana Gągoli jako osoby niepowiązanej z nikim to tu ktoś się pomylił bo ktoś musiał go zasponsorować a dobrze wiemy że sponsor ma jakiś interes (no chyba że jest altruistom i działa bezinteresownie na rzecz dobra gminy- )-ale nie będę się wypowiadał na temat domniemanych sponsorów. Poza tym jeśli już publicznie wypowiadamy się negatywnie o kimś to najpierw miejmy niepodważalne dowody zanim coś powiemy a jak już powiemy to róbmy to w taki sposób aby zachować szacunek dla osoby przeciwko której wytaczamy ciężkie zarzuty , poza tym jeśli na forum publicznym ubliżamy drugiej osobie to to też świadczy o nas negatywnie . Pan Grzegorz wspomniał na zebraniu o kontekście Biblijnych Talentów gdy zadano pytanie o stypendia , ale niech Pan pamięta też ,że kamieniami mogą rzucać tylko Ci co sami nie mają nic na sumieniu a dobrze wiemy z autopsji że akurat najchętniej rzucają Ci co sami mają takie grzechy . Ja osobiście pomimo wielu negatywów jakie zauważyłem w całej kampanii Pana Gągoli to głosuję na niego ale nie dyskryminuję dotychczasowego Pana wójta gdyż nie można mu zarzucić ze nić nie zrobił i kierować pod jego adresem tylko oszczerstwa. jednak uważam że najlepszy efekt by uzyskała gmina gdyby po pierwsze ludzie rządzący byli szczerze lojalni- zarówno Pan Grzegorz jak i reszta - oraz jak by jego potencjał intelektualny oraz bystrość była wsparta właśnie takim doświadczeniem jakie posiada Pan Józef , ale tu już się za bardzo rozmarzyłem
      na temat ich współpracy w rządzeniu gminą . Jednak jak by nie było to potrzeba przede wszystkim aby gminą zarządzali ludzie w sposób lojalny i rzetelny . A odnośnie pomysłu zainicjowanego przez pana Józefa z Gps-em w pojazdach które będą używane do świadczenia usług gminie to bardzo dobry pomysł ponieważ w większym stopniu pozwoliło by to wyeliminować potencjalną nieuczciwość firm usługowych, gdyż sam wiem , że w bardzo łatwy i bardzo ciężki do udowodnienia sposób można naciągnąć usługobiorcę na koszta za tego typu świadczenia( kiedys mi sie obiło o uszy że takie wyzyski miały miejsce).
      • birczanin6 Re: Pan Gągola zbyt młody na wójta ! 28.11.14, 23:08

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka