fishki.net 15.07.08, 14:35 No porażka!!! Jaki "mądry" wymyślił żeby zmienić organizację ruchu na krzyżówce która prowadzi na rynek w Birczy. Popukajcie wy się w głowę!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darino Re: Zmiana organizacji ruchu !!! 15.07.08, 20:31 A co się zmieniło ? W poniedziałek rano, jak wyjeżdżałem, widziałem jakieś zamieszanie na skrzyżowaniu, ale nie zwróciłem uwagi ? Odpowiedz Link
darino Re: Zmiana organizacji ruchu !!! 21.07.08, 06:33 Popatrzyłem sobie na ruch na skrzyżowaniu, i rzeczywiście nie wygląda to dobrze. Przed zmianą organizacji trzeba było lekko przebudować wysepkę, i wyznaczyć dwa pasy ruchu do jazdy w prawo lub w lewo. Teraz to wygląda tak, że trzeba jechać w prawo, żeby skręcić w lewo. Odpowiedz Link
kedarx Re: Zmiana organizacji ruchu !!! 19.08.08, 23:19 Trwa już chwilę ta zmiana i po obserwacji z czystym sumieniem można stwierdzić, że to poroniony pomysł i teraz to tam jest jeszcze bardziej niebezpiecznie niż wcześniej. Jedni ciągle zapominają i jadą po staremu, inni nagle hamują, niektóry wjeżdżający na rynek biorą ten skręt na dwa a nawet trzy razy, a krawężnik przy kioskach jest bardzo wysoki, więc tylko czekać jak ktoś wjedzie w te kioski. A przez Birczę tiry ponad 100/h jak jeździły tak jeżdżą. Moim zdaniem idealnym rozwiązaniem byłoby RONDO nie taki duży koszt a wszystkie utrudnienia rozwiązane i efektowna wizytówka gminy. Odpowiedz Link
darino budowa ronda 31.08.08, 12:47 Pomysł bardzo dobry. Gmina powinna pomyśleć o budowie ronda, zanim stanie się tam tragedia. A swoją drogą - kto wykonał ten projekt organizacji ruchu ? Odpowiedz Link