komkomer 25.03.06, 11:22 Czy ktoś z Was koresponduje mailowo, bądź pocztą tradycyjną z osobami z innego kraju chcac nauczyc się jezyka obcego? Ja tak robie, koresponduje z pewną Katrien Sch. z Holandii. ;--) jest bardzo pomocna. ;--) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chihuahua1 Re: Korespondencja z ludkami z zagranicy 26.03.06, 10:59 Rozumiem, że pomocna TYLKO przy nauce języka...... Tak, korespondowanie z obcokrajowcami pomaga w nauce języka.Ja proponuję jeszcze czaty na obcojęzycznych stronach. Odpowiedz Link
bobbymcgee Re: Korespondencja z ludkami z zagranicy 09.04.06, 16:15 Ja koresponduje z osobami z Finlandii, Danii, Niemiec, Hiszpanii, USA i Australii. A to moim zdaniem nie tylko pomaga w nauce, ale też w otwarciu na swiat, ludzi, kulturę, inność. fajnie, tak się czasem posprzeczać z kimś, kto reprezentuje często zupełnie odmnienne poglądy, choć nie twierdze, że tu - W polsce takich ludzi nie mozna znalezc :) Odpowiedz Link
kaj78 Re: Korespondencja z ludkami z zagranicy 25.10.06, 17:20 a masz moze namiary na jakies np fora (tematyczne?) ang ew rejestry :) ludzi zainteresowanych (po)pisaniem (sobie) w ww? wypadaloby samodzielnie poszukac ale jakos mam problemy z zabraniem sie za to, a faktycznie fajnie by bylo :)... Odpowiedz Link
poe Re: Korespondencja z ludkami z zagranicy 26.10.06, 16:59 Moim zdaniem idealem niemalze jest w tym przypadku skype - nawiazujesz znajomosc, mozesz chatowac w roznych jezykach, a takze prowadzic w nich normalne rozmowy! Goraco polecam :) Odpowiedz Link
olvi Re: Korespondencja z ludkami z zagranicy 29.10.06, 20:05 Polecam www.mylanguageexchange.com. Serwis dla poliglotow - dziala na zasadzie, ze ja np. ucze sie ukrainskiego, a tam znalazlam kilku Ukraincow uczacych sie polskiego - super sprawa. Zamieszczenie wlasnego profilu bezplatne, napisanie do kogos wymaga wykupienia abonamentu, kosztuje, o ile pamietam, 6 USD za miesiac. Odpowiedz Link
bruno-schultz Re: Korespondencja z ludkami z zagranicy 06.09.07, 00:37 ja znam CHinki Koreanki.... nawet prezenty taka fajowa Koreanka przyslala...i kartki pocztowe.... Odpowiedz Link
agneska167 Re: Korespondencja z ludkami z zagranicy 14.11.15, 19:56 Ja swoją przygodę z korenspondencją zagraniczną zaczełam przez stronę interpals.net :D Świetny sposób na rozwijanie jezyka. Odpowiedz Link
basiulazdrowa Re: Korespondencja z ludkami z zagranicy 23.11.15, 22:05 ja koresponduje na interpals - obczaj sobie, spoko serwis i mozna sie tam dogadac, ludzie są sympatyczni i naprawde chcą sie czegoś nauczyć Odpowiedz Link