loocyem 22.02.08, 15:13 miłe dziewczyny, czy oklejajac przedmioty przy pomocy papieru scrapbookingowego moczycie go jak standardowy dekupazowy czy nie? dziekuję za wskazówki. Lucy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tijgertje Re: moczenie papieru scrap? 22.02.08, 18:11 Mocze. Tylko uwazaj, bo sie naciaga i jest delikatniejszy od papieru do decu, latwiej sie roizwarstwia i rwie. Odpowiedz Link
englishinter Re: moczenie papieru scrap? 22.02.08, 21:03 Nowa jestem, ale pozwole sobie odezwac sie. Ja uzywam wlasnie takiego papieru do oklejania szerokich ramek, wiec sa to dosyc duze kawalki. Najpierw nie moczylam i wychodzilo beznadziejnie: nierowno, bable nie do usuniecia itp. Teraz (doczytalam i) mocze i jest dobrze, przykleja sie slicznie TYLKO przy namoczeniu papier "rosnie" w jedna strone, jakby rozciaga sie troche. Dlatego idealnie dociete na sucho ksztalty moga potem nie pasowac, szczegolnie przy klejeniu, tak jak ja, od brzegu do brzegu. Odpowiedz Link
waga30 Re: moczenie papieru scrap? 25.02.08, 09:23 Ja również moczę. Staram sie nie trzymać ich za długo-dosłownie kilka sekund. Włókna papieru stają się wówczas "miękkie"-klej weń wsiąka i papier dobrze się nakleja -pozdr ewa Odpowiedz Link