Dodaj do ulubionych

chcę kupić mieszkanie w WPI

17.01.16, 20:04
cześć
rozglądam się po ogłoszeniach, chcę kupić 2-3 pok. mieszkanie w Piasecznie
czy warto wchodzić w to "miasteczko" Pelikanów, Strusi, Albatrosów itd? bez garażu da się?
albo, co myślicie o Prestige? (na Jarząbka mają  budynek)
a i jeszcze jedno - widziałem ogłoszenie na Puławskiej budynek 9-piętrowy - chyba nie widziałem takiego w tej części którą się przechadzam, gdzie to może być?
Obserwuj wątek
    • izak31 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 18.01.16, 04:14
      Wszystkie lokalizacje jakie wymieniłeś są do d***p. Zastanów się jeszcze. Tym bardziej,że po niedawnych opadach śniegu nikt nie zadał sobie trudu aby je odśnieżyć i posypać.
      • zbig2007 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 18.01.16, 18:20
        > lokalizacje jakie wymieniłeś są do d***p. Zastanów się jeszcze.

można dojechać do Wawy pociągiem, mi to odpowiada
        a teraz jeszcze jedno pytanko:
        jak Wam się podoba budynek Miltihek tam przy wjeździe do Iwicznej naprzeciwko policji?
    • zosia_1 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 18.01.16, 13:18
      moim zdaniem każda lokalizacja w Piasecznie jest zła, nie polecam, co się będziesz męczył , marnował czas, w całym Piasecznie, nie tylko na ptasim osiedlu jest ciasno, głośno i brak zieleni, jeśłi ktoś się ze mną nie zgadza niech poda lokalizację osiedla w Piasecznie, gdzie blok i są zbudowane od siebie super daleko, jest zieleń na osiedla, dużo miejsca dla dzieci do zabawy.
      Pytanie do Ciebie o co konkretnie pytasz "czy wrato wchodzić w to miasteczko?" . O ilosć miejsc do parkowania? Przyjaznych sąsiadó, odległóóśc od stolicy, dojazd do stolicy, czy może np. Góry Kalwarii? każdy ma kieruje się czymś innym kupując mieszkanie.

Mieszkam na ptasim osiedlu od ponad 10 lat czynsze są niskie, cena mieszkania niedroga (mam porównanie np. z mieszkaniami w Jarosławiu czy Mysiadle), mam miejsce w garażu i jest mi tu dobrze.

nowe osiedle na Grochowskiego mocno zabudowane , brak zieleni, problem z parkowaniem i ciągle rosną nowe bloki
      • zbig2007 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 18.01.16, 18:18
        pisząc "czy warto?" miałem na myśli czy nie ma jakichś istotnych uciążliwości w tym "miasteczku" których nie widać na pierwszy rzut oka, np. nie wiem - smród, hałas, gangi, drogie czynsze itp.
        dojeżdżam PKP więc najlepsza lokalizacja to w promieniu do ok 1km do stacji

na Grochowskiego mają oddawać następną inwestycję za rok chyba, jak myślicie spowoduje to spadek cen na rynku wtórnym? może warto zaczekać :)
        • zosia_1 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 19.01.16, 10:05
          Jeśli na Grochowskiej będzie kolejna inwestycja to będzie ciasno jak jasna chol...ra. Uciążliwości? smród z czego ? ze spalin- to na pewno, ale to w całym mieście, bigosem też jedzie jak się wchodzi do bloku ewentualnie innymi potrawami zależy co kto akurat gotuje , ale to uroki bloków - wszystkich, nie tylko tych z ptasich osiedli. Hałas w , jak to w blokowiskach, taki sam jak się orientuję jest np w lokalizacjach gdzie są nie bloki a domki szeregowe, bo uliczki wąskie i dzieci pod oknami się bawią i hałasują, jednym to przeszkadza, innym nie. W pobliżu jest kościół, o 12 biją dzwony, jednym to przeszkadza, innym nie. To na pewno zależy od Twojej wrażliwości, od tego jacy Ci sie sąsiedzi np trafią, bo jak Ci sie na spokojnym osiedlu trafią sąsiedzi imprezowicze, co imprezy codziennie o 22 się zaczynają, to trochę przeżyjesz, zanim się z nimi uporasz (historia prawdziwa, na szczęście nie moja). Gangi? mi np. ukradli samochód na os. Słwoicza ale nie znaczy to wcale , ze tylko tu grasują złodzieje, tej samej nocy złodzieje ukradli samochody na Ursynowie w W-wie i w innych osiedla Piaseczna (wiem z rozmowy z Policjantem). Na pewno warto odwiedzić mieszkanie, które z jakichkolwiek powodów Cię zainteresuję i samemu obejrzeć lokalizację, ustawienie okien względem stron świata, sąsiadów zapytać jak im się mieszka. Jeśli chodzi o czynsze , uważam , że niedrogie ale w zależności od ulicy na os. Słowicza są mieszkania z własnym systemem ogrzewania, (wielofunkcyjny piec gazowy w łazience ) i mieszkania , gdzie ciepło jest z sieci. Czy budowa nowych bloków spowoduje spadek cen na rynku wtórnym?? na dwoje babka wróżyła, bo z P-czna do W-wy niedaleko a ceny generalnie niższe, z drugiej strony zmiany w uzyskaniu kredytów od stycznia br. min 15 % wkładu własnego może spowodować spadek np, z powodu mniejszego zainteresowania, a w ogóle to kto zgadnie, co przy obecnym rządzeniu sie wydarzy? ile osób pozbędzie się szybciutko mieszkań jeśli frank będzie rósł i rósł, ile osób wyprowadzi sie do rodziców na wieś, bo im sie znudzi stać w korkach coraz większych i dojeżdżać do W-wy. hmm kto to wie.........?
    • zizu1234 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 18.01.16, 15:04
      Witaj.
      Piaseczno to miasto przyjazne tylko dla developerów a nie dla mieszkańców - nieważne dla rdzennych czy dla "słoików piaseczyńskich" . Zgadzam się z zosia_1 w stu procentach odnośnie osiedli. Zależy czy kupując mieszkanie na coś konkretnie się nastawiasz - co jest priorytetem
      Izak31 jeżeli chodzi o odśnieżanie w naszym grodzie to w tym roku chyba jest najgorzej od kilku lat i ktoś za to powinien porządnie beknąć. Zjeżdżając z Puławskiej do Piaseczna to tak jakby się wjeżdżało w czarną dziurę lub w ..........
      Pozdrawiam
      • pulawszczyzna Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 18.01.16, 19:14
        Niestety Piaseczno, ale też Miasteczko Wilanów, Kabaty i wiele innych miejsc stają się dżunglą cementową... np. na Bródnie przy stacji, która jest planowana developerzy oszaleli i nabudowali tyle bloków, że w niektórych miejscach można się klaustrofobii nabawić a w środku tego jeszcze wstawili 20 piętrowy blok, najgorsze jest, że jak tak dalej pójdzie to Wawa będzie prześladowana przez smog, bo zabudują korytarze powietrzne....
      • pulawszczyzna Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 18.01.16, 19:27

W Miasteczku Wilanów 1/4 mieszkań jest na sprzedaż - istny exodus... bloki okno w okno, jedna linia komunikacyjna, obwodnica pod samymi blokami, gniją bloki na torfowiskach itd.
    • rc19 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 20.01.16, 10:54
      Jak już to jedyna normalna ulica w tym mieście to Poniatowskiego. Blisko dworca pkp, ztm, nie ma bloków okno w okno i jest zielono.
      • lila7273 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 20.01.16, 11:14
        niestety już są bloki okno w okno, poza tym, jak w całym Piasecznie, ulica nie odśnieżana, biegnąc rano na dworzec można sobie nogi połamać, ulica powoli robi się zaniedbana, niestety to już norma w Piasecznie.Ogólnie z Piaseczna to się wyprowadza a nie wprowadza, no chyba, że chcesz marnować sobie życie na wieczne stresy z powodu korków i opóźnionych pociągów.Dla mnie życie tu to koszmar i właśnie szukam nowego mieszkania...
        • heniek.8 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 20.01.16, 18:34
          > Ogólnie z Piaseczna to się wyprowadza a nie wprowadza,
          chyba nie: piaseczno.eu/index.php?mnu=481

a ja to lubię że wszędzie da się dojść na piechotę, a na rowerze to już w ogóle - dwie minuty
          • lila7273 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 21.01.16, 08:08
            Jak pracujesz w Piasecznie to moze sie da wszedzie dojsc pieszo, ja codziennie dojezdzam do centrum Warszawy, co w tej chwili jest istna gehenna, rodzina i znajomi sa w Warszawie - tak wiec plusow z mieszkania w Piasecznie nie widze absolutnie zadnych.
            A propos danych o mieszkancach - Wlasnie z tego powodu, ze coraz wiecej buduje sie w Piasecznie nie dostosowujac absolutnie infrastruktury do ilosci mieszkancow zycie tutaj stalo sie zbyt meczace...i pora stad uciekac.
            • rc19 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 21.01.16, 08:53
              Po pierwsze mieszkam na Poniatowskiego i nie widziałem tam bloków okno w okno to jest raz, dwa teraz remontują tory do Warszawy więc za rok dojazdy będą o niebo lepsze, trzy po remoncie będzie skm (kwestia 2-3 lat), cztery puławską bis w fazie przetargu (3-4 lata i mamy odciążoną puławską), pięć bardzo blisko terenów zielonych i szlaków rowerowych, sześć blisko zajezdni ztm i autobusów do Warszawy, siedem z Poniatowskiego na ochotę jedziesz samochodem max pół godziny nową trasą przez Sękocin więc bzdurą jest mówienie ze życie tutaj to taka wielka tragedia. Ludzie z dalszych dzielnic Warszawy mają 100x gorzej a kupienie mieszkania w dobrej lokalizacji to wydatek 30-100% więcej niż tutaj.
              • zizu1234 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 21.01.16, 10:19
                Witaj.
                Głównie piszesz o przyszłości ale zejdź na ziemię i zobacz teraźniejszość.
                Chodniki nic a nic nie odśnieżane. Koszy na śmieci przy chodnikach brak a jak są to nie opróżniane - w sezonie zimowym ta sama firma co niby odśnieża jest odpowiedzialna za śmietniki. Park przy Chyliczkowskiej - odpowiedz sobie sam czy to jest park.
                Nie to że się uparłem nad samymi negatywami ale jest ich więcej niż pozytywów - tak mi się wydaje. Najgorsze są chyba dojazdy do wawy ale tak jak piszesz w przyszłości będzie OK.
                Nadmieniam że mieszkam w WPI kilkanaście lat i porównuję np do 2000 roku.
                Pozdrawiam
                • lila7273 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 21.01.16, 11:40
                  rc19-mieszkam po sąsiedzku z ulicą Poniatowskiego i to zapewne dłużej niż Ty i od kiedy Budner wybudował swoje bloki zaczyna się robić ciasnawo a Budner chce dalej się rozbudowywać, Arche planuje dalsze zabudowanie okolicy przy Grochowskiego więc będzie tu w pobliżu drugie osiedle Słowicza - to tyle w tej kwestii. Może załóż okulary to te bloki zobaczysz ;-)
                  A propos skm, weź proszę mnie nie rozśmieszaj , bo ten temat jest wałkowany od wielu wielu lat i kupując tu mieszkanie już była w planach skm i zapewnienia jak to ruszy za 2 lata a był rok 2006...Jeśli wierzysz, że remont zakończy się planowo to chyba jesteś naiwnym optymistą, co to ,nie wiesz ile lat ciągną się remonty na innych liniach??? Puławska bis?? kpisz ze mnie czy jak???, założę się z Tobą, że za 10 lat jej nie zobaczysz. Tak jak bus pasa na Puławskiej, na który de facto już były pieniądze.Samochodem na Ochotę przez Sękocin - dobre, dobre... , jakoś mi nie po drodze, pracuję w zupełnie innej części Warszawy, może od razu będę jeździć przez Zakopane.... , dlatego oszczędź sobie tych "ochów i achów" na temat Piaseczna, Też wiem jak wyglądają inne trasy w godzinach szczytu nie tylko Puławska więc kitu tutaj nie wciśniesz.jak Ci tu dobrze to sobie mieszkaj choćby i do śmierci ale nie przekonuj innych, że jest tu tak super.I podpisuję się pod słowami zizu1234 , żyjesz człowieku planami i obiecankami, zejdź na ziemię, mieszkańcom Piaseczna obiecano już wiele, jakie są realia? ZUPEŁNIE inne. Widać , że mieszkasz tu od niedawna i dajesz się nabrać na te obiecanki.
                  • rc19 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 21.01.16, 12:04
                    PO CO SIĘ MĘCZYĆ? WYPROWADŹ SIĘ. W WARSZAWIE MIESZKAŃCY MAJĄ KRAINĘ MLEKIEM I MIODEM PŁYNĄCĄ WIĘC PEWNIE CI SIĘ SPODOBA.
                    • rc19 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 21.01.16, 12:07
                      Jeszcze z ciekawości zapytam gdzie Arche i Budner według Ciebie mają wcisnąć te bloki o których piszesz?
                      • lila7273 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 21.01.16, 12:30
                        To się dowiedz kto kupił teren zaraz za blokami Budnera, ponoć wszystko najlepiej wiesz;-)))
                    • lila7273 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 21.01.16, 12:28
                      Od zawsze mieszkałam w Warszawie, więc wiem, że mi się spodoba miłośniku Piaseczna.Wcześniej pisałam, że właśnie się wyprowadzam :-)))
                • rc19 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 21.01.16, 12:06
                  Tak jak pisałem jeżdzę codziennie do Warszawy i problemu nie widzę. Pociągi mimo remontu i tak nie mają katastrofalnych opóźnień. Nikt tu nikogo na siłę nie trzyma.
                  • zizu1234 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 21.01.16, 12:37
                    Witam.
                    RC19 w Piasecznie jest jeden potężny PLUS :):)
                    Bliskość terenów zielonych do rekreacji.
                    Odnośnie bloków na Grochowskiego, Poniatowskiego, Osiedla ARCHE to tam powoli robi się "osiedle słowicza BIS" tylko lepiej ubrane i dalej twierdze że jest więcej minusów niż plusów i nikt nie założy mi różowych okularów :)
                    Pozdrawiam
                  • lila7273 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 21.01.16, 12:37
                    Jak Ci się dobrze żyje w piaseczyńskim marazmie to nie widzę problemu, mi to po dekadzie zwyczajnie zbrzydło, jak wielu innym.Widzę ,że za wszelką cenę walczysz o dobro imię Piaseczna, ale z marnym skutkiem ;-) Podoba Ci się tu, w czym problem ?!, mieszkaj sobie jak długo chcesz ale nie przekonuj ludzi, że masz tu raj na ziemi. W Warszawie mam to, co mi potrzebne, by wygodnie żyć, tu - nie, prawie dekada w Piasecznie to i tak zbyt długo.
                    Możemy tak polemizować w nieskończoność, ja się wyprowadzam i odradzam innym kupno mieszkania w Piasecznie, Ty możesz miedz zupełnie inną percepcję rzeczywistości ;-)
                    A Warszawa jaka jest , taka jest, ale na pewno jest wygodniej w niej żyć niż na peryferiach. (oczywiście nie mówię tu o Białołęce etc ale o "ucywilizowanych" dzielnicach)
                    • lila7273 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 21.01.16, 12:40
                      oczywiście "mieć" nie "miedz" - palcówka klawiaturowa;-)
                      • rc19 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 21.01.16, 12:57
                        Nie wychwalam tutaj tego miasta tylko stwierdzam fakty. Może zaprzeczysz poniższe?
                        -Linia kolejowa w trakcie remontu i pomimo mrozów cały czas są ekipy na placu budowy i widać postępy
                        -Przetarg na wykonawcę Puławskiej-Bis ogłoszony
                        -Dojazd do Warszawy przez Sękocin zajmuje ok 30 minut (wiem bo często tamtędy jeżdżę). Poroponuję sprawdzić na google maps natężenie ruchu na tej trasie w godzinach porannych
                        -Na Poniatowskiego nie ma bloków okno w okno. Wiem bo tam mieszkam i nawet grochowskiego nie można porównywać do molocha na słowiczej. Tutaj pomimo sporej gęstości zabudowy budynki mają max 3-4 piętra
                        -Bliskość Zalesia Dolnego i Górek Szymona z Poniatowskiego rzut beretem
                        -Remont Parku o którym wspominałaś wpisany do tegorocznego budżetu i rewitalizacja rusza na wiosnę

Piszę tylko o moim poglądzie na Piaseczno z perspektywy miejsca w którym mieszkam. Tak napisałem na początku. Z punktami o których piszesz również się zgadzam i w życiu nie chciałbym mieszkać w innej okolicy w tym mieście. Teraz trochę negatywów żeby nie było że jest super:

-Chaos urbanistyczny, syf reklamowy, nierówne chodniki, brak ścieżek rowerowych, kupe biedronek i banków, samowolka developerów, brak buspasa na puławskiej, paskudne betonowy rynek, stara obleśna mleczarnia, dziurawe drogi itp. Sam myślałem żeby się stąd wyprowadzić, ale na mieszkanie 12 tys. za metr kwadratowy na mokotowie jakoś mi sie nie chce wydawać.

• zosia_1 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 21.01.16, 13:38
                        lila7273 mieszka Ci isę już od dawna źle w Piasecznie, piszesz z takim negatywem emocjonalnym o Piasecznie, jakby Cię tu ktoś łańcuchem przykuł do tego miasta, w czym problem, czemu tu nadal mieszkasz, przecież od kilku lat widzisz wady tego miasta.
                        • zizu1234 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 21.01.16, 14:12
                          Witam.
                          Tutaj RC się z tobą zgadzam w 100% - odnośnie negatywów.
                          Teraz odpowiedzmy na pytanie:
                          Dlaczego tak się dzieje??
                          1. Władza która się przecież zmieniła jest do bani???
                          2. Potężny lobbing developerów??
                          3. Brak poszanowania dla mieszkańców dlatego że większość jest przyjezdna??
                          4. Gdzie leży problem WPI??
                          Przecież taka np rewitalizacja "pseudo parku" jeszcze nie doszła do skutku - przepychanki pomiędzy urzędasami odkąd pamiętam.
                          Pozdrawiam
                        • lila7273 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 21.01.16, 14:28
                          Bo musialam najpierw sprzedac piaseczynskie mieszkanie..ot co...takie zycie.sprzedaz mieszkania to nie takie hop siup jak ci sie wydaje zosia1.Przy wynajmie mozesz zorganizowac przeprowadzke z dnia na dzien,jak masz wlasne musisz niestety poswiecic na to duuuuuzo wiecej czasu
    • pulawszczyzna Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 22.01.16, 02:08
      Mając do wyboru Białołękę i Piaseczno to lepsze jest Piaseczno. Białołęka to totalne zadoopie...
      • pulawszczyzna Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 22.01.16, 02:12
        co do SKM-ki to jest wyjątkowa presja i mają się wyrobić w ciągu 2 lat i będzie SKM-ka z Piaseczna. Widać to też po postępie prac, choć teraz po mrozach trochę zwolnili, ale potem znów przyspieszą;)
      • pulawszczyzna Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 22.01.16, 02:43
        Aby Piaseczno było bardziej przyjazne należy wybrać w najbliższych wyborach takich radnych i burmistrza, którzy przedstawią czytelny plan polepszenia jakości życia mieszkańców Piaseczna. Za 2,5 roku wybory samorządowe lub może wcześniej to wtedy można dokonać zmian w Piasecznie kartą wyborczą.
    • pulawszczyzna Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 22.01.16, 02:38
      Liczba mieszkańców Piaseczna (kwestią czasu będzie jak będzie dzielnicą Warszawy) powiększa się i będzie coraz bardziej powiększała, bo wyludnia się wiele miast w Polsce i przybywają tutaj za lepszym życiem zawodowym i studiami. Choć Kraków, Wrocław, Poznań itd. depczą po piętach Warszawie. Łódź to już totalna ruina (200 tysięcy uciekło z Łodzi w ciągu 8 ostatnich lat) i Kraków teraz jest na drugim miejscu pod względem wielkości po Warszawie.

Piaseczno zyskuje też przez fakt, że blisko jest zagłębie biurowe na Służewcu (teraz już 60% wszystkich biurowców w Warszawie), to po remoncie linii kolejowej będzie szybki dojazd SKM-ką z Piaseczna na Służewiec i jak ktoś ma zamiar pracować na Służewcu to jest blisko, a obok Piaseczna można odpocząć w parku zdrojowym/tężni w Konstancinie, Zalesiu Dolnym i Górnym. Dla osób z woj. świętokrzyskiego Piaseczno uważane jest jako już faktycznie Warszawa.
      • lila7273 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 22.01.16, 08:08
        Nie wiem dlaczego myslicie, ze SKM ruszy zaraz po skonczonym remoncie torow kolejowych Okecie-Piadeczno, przeciez juz powszechnie wiadomo, ze prawdopodobnie nie nastapi to przed 2020 rokiem, czyli po remoncie linii srednicowej w Warszawie
        • pulawszczyzna Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 23.01.16, 07:00
          nawet jak nie ruszy SKM-ka od razu po remoncie to część KM, a z czasem też SKM będzie rozpoczynać jazdę/bieg od Piaseczno, bo będę ku temu warunki techniczne tj. pętla dla KM/SKM jaka zostanie wybudowana w Piasecznie plus dojdą wyremontowane perony, wyświetlacze, nowe szyny, szybszy przejazd itd. a to jest znacząca poprawa i czynnik, który wpłynie pozytywnie, bo będzie lepszy i szybszy dojazd z Piaseczna do Służewca/śródmieścia, Centralnego, itd.
          Jedno należy zauważyć, że o atrakcyjności terenu świadczą też centra handlowe, a ich jest masę w Piasecznie i jeszcze masę powstanie i dla wielu osób możliwość dobrego dojazdu, wraz z możliwością zrobienia zakupów i terenów zielonych może decydować o atrakcyjności terenu i decyzji o kupnie mieszkania.
    • zbig2007 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 02.04.16, 12:44
      no i zamówiłem u dewelopera, buduje się na Grochowskiego.
      wciąż przeglądam mailing z różnych stronek typu otodom, gratka i chcę wam pokazać pewne ogłoszenie które wydaje mi się atrakcyjne (może nie do tego stopnia żeby żałować decyzji o kupnie nowego, ale... to które kupię będzie droższe)

mam nadzieję że nikogo tu nie zgorszy ogłoszenie, nie jest moje ani nic nie mam z nim wspólnego, jak Wam się podoba (to jest na Albatrosów)
      otodom.pl/oferta/dwa-pokoje-widna-kuchnia-balkon-wysoki-parter-ID2Vcqh.html
      • zizu1234 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 07.04.16, 08:45
        Witam.
        Nie wiem o jakim niby zgorszeniu piszesz.
        Kufelek na czwartym zdjęciu? - czy Ja już ślepy jestem?
        Ul. Grochowskiego z tym blokowiskiem to niezłe mają tempo.
        Pozdrawiam
        • nomado Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 08.04.16, 08:02
          Jak można mieszkać na takim blokowisku? Nie wolicie spokojnych zacisznych lokalizacji? Pytam poważnie, bo tego nie rozumiem...
          A powyższa prezentacja mieszkania mnie nie przekonuje. Przyszły kupujący kupuje kuchnię i wannę? Gdzie jest schemat całej bryły? Wysoki parter to zawsze parter. Mieszkanie będzie zimne od podłogi przez garaże bez względu na to czy parter jest wysoki czy nie.
          • zosia_1 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 08.04.16, 14:48
            nomado, czy możesz wskazać spokojną zaciszną lokalizację ? bo mnie się t wydaje, ze tak ok 100 km od Piaseczna to na pewno będzie i spokojnie i zacisznie i taniej, tylko... do pracy daleko. Też pytam poważnie o zaciszna spokojną lokalizację.
            • nomado Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 13.04.16, 14:26
              Już wskazuję i to w Piasecznie.
              Budynki wzdłuż ulicy Poniatowskiego. Ta ul nie jest spokojniejsza?
              Nowa inwestycja przy E.Plater. Nie będzie spokojniej?
              Nie chcę robić reklamy i wymieniać dalej...

Da się, ale trzeba poszukać. Pisząc poprzedniego posta, nie miałem na myśli jakiejś opustoszałej wsi, lecz cichszą i spokojniejszą okolice w tym mieście.
        • zbig2007 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 08.04.16, 17:57
          > Nie wiem o jakim niby zgorszeniu piszesz.

nie, miałem na myśli że na niektórych forach odzywają się szaeryfowe "z ogłoszeniami precz na fora ogłoszeniowe, my tu dyskutujemy merytorycznie na tematy forumowe"
          ale na tym forum jest taka posucha (swoją drogą, to czy jest jakieś żywsze forum poza gazeta.pl?)
          że z przyjemnością człowiek poczytałby również ogłoszenia.
    • karolinas_86 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 26.10.16, 10:55
      ja się również satanawiałam nad WPI lecz wybrałam osiedle leśny kwiat :)
    • lidka6897 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 23.07.18, 21:15
      Ja osobiście mogę szczerze polecić osiedle Dom Marzeń Piekut. Miejsce bardzo fajne, nie jest drogo i przyjemne rozmieszczenie pokojów. Mieszkamy z mężem i dzieckiem od miesiąca i jesteśmy naprawdę zadowoleni. Jeśli myślicie o Piasecznie to koniecznie tu podjedźcie :)
    • tosika77 Re: chcę kupić mieszkanie w WPI 27.02.21, 12:40
      Gdyby ktoś teraz szukał to ja tak jak poprzedniczka mogę polecić dom marzeń w piasecznie. Teraz już trzeci etap sprzedają, więc jest to chyba dowód, że to dobre i tanie mieszkania, bo ludzie je kupują. Sam kupiłem, więc wiem, co mówię :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka