romadel 02.02.08, 23:09 Niedługo moje dziecko bedzie w wieku szkolnym i chce mu wybrac dobra szkołę. Słyszałam o Szkole Marzeń. Czy ktoś coś wie na temat tej szkoły ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwia.2b Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 03.02.08, 08:54 Jeżeli chodzi Ci o szkołe marzeń na Jazgarzewszczyźnie, to musisz pod koniec roku zapisać dziecko na rakrutacje (koszt chyba 50zł), która odbywa się w lutym. Słyszałam, że jest bardzo dobrą szkołą (klasy około 22 osoby), jednak koszty są dość wysokie (1000zł/mies., bus szkolny 70zł, czesne 2000zł + obiady). Tyle wynosiło jak się dowiadywałam kilka miesięcy temu. Odpowiedz Link Zgłoś
papcio.chmiel Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 04.02.08, 20:03 Może nie na temat, ale... Od września '08 rusza filia szkoły Fundacji Varsovia w budynkach dawnej szkoły brytyjskiej na Zielonej. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszqa Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 04.02.08, 20:04 a coś więcej o tej szkole na zielonej? co do szkoły marzeń to tam dzieci sław chodzą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
4bery Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 05.02.08, 11:46 witam, gdyby ktos miał jakies informacje i opinie na temat szkoły Fundacja Varsovia (okolice Wałbrzyskiej)to ja chetnie ;-) mieszkam 5m od tej planowanej filii na zielonej i mysle o wysłaniu tam małej do gimnazjum... Odpowiedz Link Zgłoś
1maciej5 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 05.09.12, 11:54 Varsovi nie polecam wysłałem dziecko i jestem zawiedzony. Sale są zabezpieczane kluczem który wieszany jest w OTWARTYM pustym pokoju nauczycielskim czyli praktycznie każdy się do nich może dostać. To problem w przypadku np.: zajęć WF-u. Moje dziecko nie miało jak się dostać do szkoły ( wstyd się przyznać ale zepsuł mi się samochód ) napisałem mu zwolnienie żeby zaniosło je wychowawczyni. Następnego dnia dzwoni mój telefon z gabinetu dyrektorskiego co ciekawsze i muszę wysłuchiwać jak zwolnienie które ja napisałem jest zwykłym śmieciem. I to wszystko musiało słuchać mojedziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
uromastyx Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 05.02.08, 09:56 Był juz taki wątek, wystarczy trochę poszukać. Moja córka chodzi do tej szkoły i wszyscy jesteśmy bardzo zadowoleni. Nie znaczy to, że nie ma minusów, ale generalnie jest fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_a Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 06.02.08, 15:06 uromastyx napisał: > Był juz taki wątek, wystarczy trochę poszukać. Moja córka chodzi do > tej szkoły i wszyscy jesteśmy bardzo zadowoleni. Nie znaczy to, że > nie ma minusów, ale generalnie jest fajnie. Czy możesz zdradzić ile wynosi czesne? I jakie są plusy i minusy szkoły. (przeszukałam forum i niestety nie znalazłam tych informacji). Odpowiedz Link Zgłoś
uromastyx Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 07.02.08, 10:04 > Czy możesz zdradzić ile wynosi czesne? Tysiąc złutych plus obiady (w zerówce stówkę taniej). > jakie są plusy szkoły? Zamknięty i odizolowany teren, wysoki poziom nauczania (poparty statystykami), świetlica do 18, co ważne - dzieci chętnie chodzą, liczne zajęcia dodatkowe - również nieodpłatne > jakie są minusy szkoły? na pewno ciasna szatnia i fakt, że młodsze dzieci nie koniecznie jadają wszystko to, co starsze (a menu jest jedno) Z grubsza tyle Odpowiedz Link Zgłoś
iwona.16 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 04.01.10, 10:37 Będę bardzo wdzieczna za odpowiedź jak wyglada rekrutacja do szkoły marzeń na zielonej . Ponoć sa jakieś testy do 1 klasy a nawet do zerówki. Jakiego rodzaju są to testy. Czy trzeba specjalnie jakoś przygotować dziecko? Prosze napiszcie Odpowiedz Link Zgłoś
poszukiwaczka_1 "szkoła marzeń" - dobitka 14.06.11, 12:46 Po przeczytaniu calego watku postanowilam zadzwonic i zweryfikowac opinie. Odebrala spieszaca sie bardzo, niemiła i władcza kobieta, której personaliów nie udało mi się ustalić. Na moje pytania o opłaty odpowiadała zdawkowo, a na zagłębianie sie w szczegóły jak mantrę odsyłała mnie bardzo niegrzecznie na stronę. Ważne jest, że najpierw na pytanie o WSZYSTKIE opłaty padła odpowiedź: TYLKO CZESNE 1200 i wpisowe 2000. Pani ta po minucie straciła do mnie cierpliwość i rzuciła słuchawką w sekretarkę, która była milsza i po kilku namowach udzieliła mi wszystkich odpowiedzi. Posługując się aktualnym planem powiedziała, które zajęcia dodatkowe są odpłatne (wychodzi mniej -więcej połowa i to tych bardziej interesujących). Ponadto dla zainteresowanych podzielę się wiedzą, skoro już tyle notatek zrobiłam: dodatkowo wyżywienie, bus, wszystkie materiały papiernicze, podręczniki (robią kiermasz rodzicom, ale chyba nie ma co liczyc na dużą oszczędność) i nie zapytałam o wakacje - czy też sa płatne. Ja w każdym razie juz tam dziecka nie wysyłam, bo niestety potwierdzają sie raczej te niepochlebne opinie z tego wątku: 1. brak konkurencji w okolicy 2. niemiły kontakt 3. wysokie ceny Odpowiedz Link Zgłoś
tr.is Re: "szkoła marzeń" - dobitka 14.06.11, 14:18 To może ja napiszę jako rodzic dziecka, które chodzi do SM, bo wydaje mi się, że budowanie opinii na bazie telefonu do sekretariatu i zasłyszanych opinii jest zwodnicze. Ogólnie jestesmy zadowoleni ze szkoły, a szczególnie dziecko, które z chęcią do niej chodzi, a to dla mnie wyznacznik, że w szkole nie dzieje się nic co zniechęcałoby je. Poziom nauki jest jak dla mnie wysoki i nie jest to tylko kwestia konkretnego nauczyciela ale i przyjetego programu oraz rozszerzania go poprzez dodatkowe zadania. W szkole dzieje się bardzo dużo. Mnóstwo tematycznych tygodni, konkursów, wycieczek, przedstawien itp. Jak dla mnie momentami za dużo, ale dziecku to widać nie przeszkadza, bo wybiera sobie to co go interesuje. Zajecia dodatkowe, są w dużej mierze odpłatne (te które są prowadzone przez osoby zewnetrzne), szczególnie te najatrakcyjniejsze. Chociaz jest tez kilka fajnych w ramach czesnego, prowadzonych przez nauczycieli ze szkoły. Sama organizacja szkoły rzeczywiście momentami pozostawia do życzenia, ale nie w tych obszarach najważniejszeych. No może oprócz świetlicy, która od zawsze była słabym ogniwem, mimo wielu prób naprawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
annajulia2 Re: "szkoła marzeń" - dobitka 15.06.11, 11:57 Inne szkoły prywatnie w okolicy : - szkoła w Mysiadle ul. Krótka - szkoła językowa na Jagielskiej Pozdrawiam, AnnaJulia Odpowiedz Link Zgłoś
farfalina szkola na Krotkiej i Jagielskiej 17.06.11, 13:52 do Szkolu na ul Krótkiej dostac sie graniczy z cudem a na czym polega selekcji??hmm ciezko powiedziec ale na 99% na podstawie rozmowy z rodzicami,jesli sie spodobacie to moze bedziecie,co wiecej sa tylko 1 klasy a rodzenstwa maja pierszenstwa.W tym roku bylo okolo 5o chetnych a wybrali 5 dzieci.Paranoja.Juz Pani wlascicielka zapowiedziała ze w przyszlym roku juz nawet rekrutacji nie bedzie bo tyle jest rodzenstwa Szkoła na Jagielskiej?chyba tylko dla "bogaczy"czesne ponad 2 tys.Nic dodac nic ujac Odpowiedz Link Zgłoś
annajulia2 Re: szkola na Krotkiej i Jagielskiej 18.06.11, 09:10 Niektóre klasy na Krótkiej są niepełne, trzeba zadzwonić i się pytać. Prawdą jest, że rodzice - nie dzieci są selekcjonowane. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzannamann Re: szkola na Krotkiej i Jagielskiej 28.10.11, 23:56 Witam, jako rodzic dziecka uczęszczającego do tej szkoły, mogę powiedzieć śmiało, że: - wybierane są i dzieci, i rodzice - szkoła jest dobra, ma swoje zasady, o ile jako rodzice się z nimi zgadzamy - to dobry wybór; jeśli nie - jest to niedobry wybór, bo szkoła się nie nagnie - szkoła jest wspaniałym miejscem rozwoju dla dzieci, w szczególności tych mniej śmiałych, i tych niekoniecznie mocno do przodu - pozbawia dzieci nieśmiałości w pierwszych miesiącach, naprawde wspaniałe miejsce - poziom nauczania jest wysoki, ale bezstresowy (jakoś się to udaje w tej szkole) - szkoła jest BARDZO kameralna, co przeszkadza niektórym dzieciom (i rodzicom) i stwarza też pewne trudności - dużo zajęć pozalekcyjnych i BARDZO DOBRA opieka nad dziećmi - zero agresji - są spore niedogodności lokalowe, organizacyjne, trzeba się z tym pogodzić - nie jest to szkoła "bogatych ludzi", bez kompleksów dla każdego Odpowiedz Link Zgłoś
z.myslowska Re: "szkoła marzeń" - dobitka 18.06.11, 08:15 Zgadzam sie z Tr.is my też jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru właśnie tej szkoły. Odwiedziłam kilka szkół na Mokotowie, na Ursynowie - oczywiście prywatnych bo te tylko są konkurencyjne. W szkole marzeń byłam, dyrekcja znalazła dla mnie czas, oprowadziła mnie, pokazała i wytłumaczyła co i jak. Co do czesnego - fakt mogłoby być tańsze, ale w zasadzie jest na podobnym poziomie co inne szkoły. Poszukiwaczka_1 musiała mieć wyjątkowego pecha, bowiem nigdy nie spotkałam się w kontaktach ze szkołą z czymś, co mogłabym nazwać niecierpliwością, czy zbywaniem. Szkoła rozwija sie , warunki lokalowe są naprawde dobre. Nauczyciele są zaangazowani, a co najważniejsze - dzieci chcą chętnie do szkoły biegać. Pozdrawiam i życzę dobrych wyborów Odpowiedz Link Zgłoś
blocked6 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 17.02.13, 11:16 SZKOŁA MARZEŃ JEST DO DUPY!!! Przynajmniej gimnazjum! Chodzę tam i mam zamiar się wypisać w przyszłym roku, jest okropna! Masz 8 lekcji codziennie z tego w jeden dzień tygodnia 10, nie dość, że musisz tam być o 8:10 to kończysz np. o 17:00. A do tego jeszcze musisz wkuwać całą noc na następny dzień i tak w kółko. Nauczyciele są super (omijając wyjątki) ale każdy myśli że jego przedmiot jest jedyny. Nienawidzę tego gimnazjum, a nie jestem jedyna!! Wszyscy z rocznika i wszyscy z gimnazjum marudzą na tą szkołę że nie mają w ogóle czasu wolnego itd. Oprócz tego szkoła organizuje testy semestralne z 9 przedmiotów w trzy dni i to na ocenę. Te oceny są z każdego przedmiotu i mają wagę 7 (czyli siedem razy ta ocena wpisana do dziennika). To spróbuj zapamiętać tyle rzeczy i dobrze napisać, potem jeszcze się na nas skarżą i robią jeszcze większe wymagania. Po prostu masakara!!! Na początku myślałam że to wspaniała szkoła, ale po roku uświadomiłam sobie że to tylko wyścig szczurów. Przez te wymagania i rozszerzony program (nie korzystamy z podręcznika bo tam niczego nie ma w porównaniu do tego co mówi nam nauczyciel). Np. Do czego w życiu będzie ci potrzebny adenozynotrójfosforan?! Okropność! Najgorsze jest to że po tej szkole trudno się dostać do innych (jak patrzą na oceny) chyba że jesteś cyborgiem, który ma same 5 i 4 w świadectwie. TO HORROR! Odpowiedz Link Zgłoś
elfabrzoza127 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 17.02.13, 21:34 Zdaje się, że aby zrezygnować ze szkoły trzeba kilka miesięcy wcześniej wymówić. 10 lekcji, no super, z fakultetami tak chyba wyjdzie, potem dojazd do domu i odrabianie lekcji i wkuwanie, gdzie czas na odpoczynek i sen ??? No zapewne dyrekcja uważa, że w szkole się wypoczywa na przerwach. Wyścig szczurów do upadłego to właściwe określenie. Odpowiedz Link Zgłoś
romadel Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 06.02.08, 18:18 Ja też nic nie znalazłam na ten temat na forum a chciałabym się dowiedzieć czegoś wiecej, np jakie są opłaty?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
papcio.chmiel Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 07.02.08, 08:25 Dni otwarte na Zielonej: 17 listopada 2007 po tym spotkaniu zapisano się do szkół ponad 80 uczniów 15 marca 2008 godz. 1100 19 kwietnia 2008 godz. 1100 Fundacja Edukacyjna "Varsovia" ul. J. S. Bacha 2 02-743 Warszawa tel. +48 22 645-95-15 fax +48 22 847-08-17 www.varsovia.edu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
cebulino Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 07.02.08, 15:38 pan papcio prawdopodobnie zupełnie bezinteresownie wspomina o wymienionej przez siebie szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
papcio.chmiel Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 07.02.08, 21:01 Tak zupełnie bezinteresownie, to nie... Zielona ruszy, jeśli będzie odzew i odpowiednia ilość dzieci. Wolałbym mieć jakąś alternatywę wobec szkół państwowych, ot co. Sprawdź wyniki testów szkół piaseczyńskich. Są, delikatnie mówiąc, poniżej średniej. Zaś o wychowaniu w naszych wspaniałych szkołach, zwłaszcza gimnazjalnych, nie ma co nawet wspominać... No i tu mam zagwozdkę, bo nie wiem, czy wydatkowanie ~ 2,5-3 tysięcy miesięcznie (na dwójkę) zwróci się w postaci nieco mądrzejszych i nie schamiałych dzieciaków. P.S. Tak, tak, wiem, że wszystko zależy od rodziców i odpowiedniej atmosfery w domu a stosunkowo najmniej od szkoły. A jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 09.02.08, 14:14 Papcio, proszę, nie strasz mnie. Zielona może nie ruszyć? W ogóle? My rozważamy tamtejsze gimnazjum (zaraz po Raszyńskiej i Bachmackiej). Odpowiedz Link Zgłoś
papcio.chmiel Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 09.02.08, 16:24 Powiedziano mi, że szkoła ruszy "na 95%", więc szanse są duże. Dzwoń, drąż temat i - powodzenia. Ja póki co interesuję się podstawówką. Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 07.02.08, 19:38 Jak dla mnie Szkola Marzen ma jedna wade. Jest za droga. Ceny sa horrendalne w porownaniu z np: takimi znanymi placowkami jak licea spoleczne na bednarskiej, nowowiejskiej, czy blizej Piaseczna na hawajskiej. O ile w podstawowce dla bliskosci to sie moze oplacac, to pozniej wydaje mi sie, ze lepiej do wawy do uznanej placowki cieszacej sie dobra slawa w rankingach (ktore dyskryminuja strasznie szkoly spoleczne i prywatne, ale dlatego jakiekolwiek triumfy w lokalnych chociaz to sukces). Szkola Marzen poki co nie moze sie tym pochwalic... :( Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
cebulino Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 08.02.08, 09:58 W każdym razie wyniki np. sprawdzianu 6 klasistów w Szkołe Marzen zdecydowanie są lepsze niż Fundacji. Ciekawa jak w Fundacji wyglądają oplaty ?. Czy Papcio może nam zdradzić ? Odpowiedz Link Zgłoś
papcio.chmiel Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 08.02.08, 21:20 Papcio rozmawiał z sekretariatem szkoły i doradza zrobić to samo :). Za 2 sztuki wyszło min 2.5 tysiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
4mutex Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 22.02.08, 09:38 czy mogę czegoś się więcej dowiedzieć o obu szkolach nauczyciele, lokal atmosfera, zajęcia dodatkowe ? Odpowiedz Link Zgłoś
blum10 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 27.02.08, 14:50 Nie wiadomo czy szkola fundacji ruszy są jakieś problemy z lokalem. Jesli będzie to może być droższa od Szkoły Marzeń (choć tam wyższe jest wpisowe). Pani w fundacji podała tylko kwotę conajmniej i nie była w stanie podać konkretej kwoty. Odpowiedz Link Zgłoś
nuis Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 05.04.08, 07:37 a tak trochę nie na temat a co się stało ze szkołą St.Paul, która była na ul Zielonej (o której budynek tocza sie walki) ? Odpowiedz Link Zgłoś
basiakoc Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 05.04.08, 12:19 O ile mi wiadomo przestała istnieć, ale może się mylę. Mój syn chodził do niej przez 2 lata i akurat wtedy szkoła zaczęła mieć poważne problemy finansowe. Część nauczycieli odeszła i założyła International European School przy Wiertniczej, która istnieje nadal. W budynku przy Zielonej będzie od września Szkoła Marzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
piegowata77 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 05.04.08, 22:40 Czy jesteś pewna? W marcu byłam na Zielonej, na spotkaniu organizowanym przez Fundację Varsowia. Zapewniali, że ruszają tam od września tego roku. Dla zainteresowanych, wpisowe będzie wynosiło 1000zł, czesne 1500zł miesięczne x 10 miesięcy, brak zniżek dla rodzeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
nuis Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 06.04.08, 08:47 miała być fundacja, ale systuacja się zmieniła i ma być szkoła marzen. popatrz na strony obu szkoł tam są na ten temat informacje www.szkolamarzen.pl/index1.html www.varsovia.edu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
renatka_m Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 11.09.08, 11:18 bardzo trudno natrafić na forum o szkole marzeń z Jazgarzewszczyzny. Czy ktoś może podzielić się swoimi opiniami na jej temat? Moja córka zaczęła tam zerówkę. Nie jestem zszokowana czesnym, ale wszystkimi dodatkowymi opłatami. Płaci się tam za wszystko!!!!!!!! W przedszkolu (czesne 1000zł) nie kupowałam nawet ołówka przez 3 lata, nie płaciłam za żadną wycieczkę, a zajęcia dodatk. - 40zł. Zastanawiam się dlaczego rodzice się nie buntują?????? W zerówce nie ma nawet wykładziny do zabawy, wszędzei tłoczno, dzieci jakieś takie rozwydrzone, nikt się z nikim nie pieści. To mnie przeraża. Wyczuwam aurę kasy, kasy, kasy ...wędrującej tylko do kieszeni pani prezes (to jakiś Bóg tam!). Jakoś nie widzę plusów, moje dziecko zahukane, wędruje z zajęć na zajęcia, na których nie powinno być, bo nie jest zapisane... Sorry za rozpisanie się, ale szukam jakiegoś wsparcia... Może źle to wszystko odbieram? Szkoda mi mojego dziecka, marzyłam o Varsovii dla niej na ul. Zielonej, ale niestety podkupiła pani prezes... Do Wwy wozić nie chcę... Proszę, odezwijcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 11.09.08, 11:34 Przykro mi, ze nie mogę Cię wesprzeć. Ja bardzo poważnie rozważałam szkołę marzeń wiele lat temu i wtedy odniosłam takie samo wrazenie: liczy się kasa i prestiż. Dziecko zapisałam gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
nuis Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 11.09.08, 12:05 Szkoła Marzeń jest obecnie praktycznie monopolistą na rynku piaseczyńskim i z tego tytułu czerpie wszelkie korzyści. Rodzice się nie buntują, bo tak naprawdę nie mają alternatywy (mam na myśli niepubliczne placówki), z reszta nie wszystkim takie podejście z resztą przeszkadza. Organizacja nie jest mocną stroną szkoły to prawda, ale na pocieszenie, wg mnie dzieci dobrze się czują w szkole i widać efekty pracy nauczycieli. Po za tym to jest zerówka, więc chwile musi potrwac aklimatyzacja. Na koniec przyznam szczerze, że mam nadzieję, że na rynku pojawią się kolejne szkoły niepubliczne, co może być motorem do zmian w podejściu i organizacji SM... Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora-easy Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 27.02.09, 11:49 Powiem tak czesne 1200 zł plus obiady prawie 200 zł miesięcznie. Czesne płatne przez 12 miesięcy w roku.Bez zajęć dodatkowych typu koło teatralne, karate itp. wychodzi około 16.300 w skali roku!!!! Autobus szkolny też jest płatny i to nie mało. W zamian za to mamy totalny bałagan organizacyjny w Szkole Marzeń. Nikt nie egzekwuje od dzieci uczestnictwa w kółkach. Można sobie zapisać - a jak dziecko nie chodzi to nie ma komunikatu zwrotnego ze szkoły że taka rzecz ma miejsce. Totalna samowolka. Każdą rzecz trzeba do tej szkoły przynieść - kartki papieru,bloki rysunkowe, papier kolorowy, bibuły, ołówki, segregatory na prace itd. w przeciwnym razie dziecko nie ma na czym pracować. Szkoła od siebie nie daje nic!!! Mało tego jeszcze trzeba płacic fundusz klasowy z którego pokrywane są koszty wycieczek. Po 17 latach istnienia Szkoła Marzeń w dotychczasowym budynku nie "dorobiła" się sali gimnastycznej czy zwykłego bezpiecznego boiska sportowego dla dzieci. Prace plastyczne dzieci przyklejane są bezpośrednio do ścian na korytarzach bo nikt nie pomyślał tablicach korkowych - zresztą na pewno trzeba byłoby za nie dodatkowo zapłacić...Brak jakiegokolwiek kontaktu z nauczycielami - jak nie "wyciągnie" się informacji od dziecka co było na zajęciach i w jaki sposób zajęcia są prowadzone - nie wie się nic. Wiemy, że zajęcia są - ale nie wiemy co na nich jest - w przeciętnym prywatnym przedszkolu takie informacje są wywieszane na tablicach przed klasami - tutaj nie ma nic. Na terenie szkoły jeden dystrybutor z wodą, w którym notorycznie brakuje kubeczków-finał taki, że dzieci piją wodę bezpośrednio z dystrybutora!!!! Małe przepełnione sale bo klasa może liczyć 20 osób!!!! Coś tu jest nie tak. Czesne na prestiżowych polskich uczelniach to kwoty około 9000 w skali roku!!! W Szkole Marzeń za prawie 17 tysięcy w skali roku poza poczuciem, że dziecko chodzi do "Prywatnej Szkoły" nie ma naprawdę nic...Nadęta i nieprzyjemna obsługa na recepcji dopełnia zewnętrznego obrazu tej placówki. Dobór kadry nauczycielskiej pozostawia też wiele do życzenia...Z parkingu do szkoły brnie się w błocie bo tutaj też po tylu latach nikt nie pomyślał o utwardzeniu wewnątrzszkolnego parkingu. W zimie ślizgawica na chodnikach bo nie ma komu odśnieżyć... Prawda jest taka, że ta szkoła ma monopol w Piasecznie na prywatne nauczanie i stąd chyba tylko takie obłożenie. I jeszcze to, że w trakcie wakacji nie organizują żadnych zajęć dla dzieci - NIC po prostu nic. Słowem za miesiące wakacyjne płacimy 2400 złotych (płatne z góry do końca czerwca...) a martwić się o zapewnienie zajęć musimy sami, juz poza tą placówką. To taka "przechowalnia" bo placówka czynna do godziny 18.00 pozwala na odebranie dziecka po pracy i to chyba jedyna zaleta. Na pewno Szkoła Marzeń poza wysokim czesnym nie dorasta prowadzeniem i organizacją do innych szkół prywatnych w Warszawie. Bazuje na naiwności ludzi, którzy myślą, że płacąc pieniadze - otrzymają wysoką jakość usług, jaka kojarzy się z prywatną placówką.... Tak myśleliśmy i my:-(( Odpowiedz Link Zgłoś
vym3 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 27.02.09, 15:05 O Matko to tam jest strasznie! Twoje dzieci tam chyba nie chodzą? Odpowiedz Link Zgłoś
blum10 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 09.03.09, 09:56 Niestety w więszością wymienionych uwag muszę się zgodzić z przedmówczynia. Z moich obserwacji wynika, że sporym problemem tu są również rodzice, którzy "wrzucają" dziecko do szkoły i tak naprawdę nic ich nie interesuje. Niestety nie w każdej klasie jest rodzic aktywista, który chętnie podejmie się jakiś działań. Zastanawiam się nad tym jak to jest z tym parciem na wyniki skoro tak naprawdę nie są aż tak porywające. Nie widać też specjalnych osiągnieć w konkursach. Odpowiedz Link Zgłoś
vym3 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 11.09.08, 13:26 Tu wyniki szkoły na tle gminy, województwa, itd. Za to płacimy. www.wynikiegzaminow.pl/cke_2008.jsp?id=167994_sp# Odpowiedz Link Zgłoś
blum10 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 12.09.08, 17:35 tak to naprawdę dobry wynik w porównaniu do publicznych szkoł w rejonie. Jednak tak naprawdę to taka średnia dla podstawowek publicznych z Ursynowa czy Zoliborza. Może warto porównać wyniki szkoł niepublicznych. Szkoda, że płacac takie czesne jak Primusie, daleko szkole Marzen do ich wyników www.wynikiegzaminow.pl/cke_2008.jsp?id=171983_sp# Odpowiedz Link Zgłoś
vym3 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 13.09.08, 09:35 Zdanie:"Jednak tak naprawdę to taka średnia dla podstawowek publicznych z Ursynowa czy Zoliborza." nie jest prawdziwe co łatwo sprawdzić. Szkoła jest b.dobra zarówno na tle Warszawy jak i kraju choć oczywiście są lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
jagusik Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 13.09.08, 20:03 weźcie pod uwagę, że do tak przez wszystkich cenionej średniej z egzaminów w szkołach publicznych liczone są również oceny dzieci z różnymi problemami, dla których nie ma miejsc w placówkach typu Szkoła Marzeń. Wyścig szczurów zaczyna się już w przedszkolu i trzeba zrobić miejsce dla tych biegnących w markowych ubrankach :) Reszta tylko psuje średnią, rankingi i kartę przetargową dla właścicieli szkół w utrzymaniu klientów (czyt. zadowolonych rodziców) przez długie lata... Kilka lat temu sama rozważałam posłanie dziecka do tej szkoły, a teraz bardzo się cieszę, że nie uległam blichtrowi i wizji dzieci śpiewających po angielsku (nie szkodzi, że po 12 godzinach pobytu w szkole... :P ). Odpowiedz Link Zgłoś
anka_32 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 15.09.08, 15:36 Szczerze mówiąc, drażnią mnie wypowiedzi takie jak jagusik "nie uległam blichtrowi i wizji dzieci śpiewających po angielsku". Moją rejonową szkołą jest szkoła w Jazgarzewie - jakie ma wyniki, łatwo sprawdzić. Żadna rewelacja. Czytałam wywiad z dyrektorem szkoły, że ok. 30% dzieci wymaga reedukacji - z róznych przyczyn, także z tego powodu, że są to obszary po PGR. Chcę wysłać dziecko do szkoły o dobrym poziomie - czy to jest wyścig szczurów? NIe, to jest racjonalne myślenie o tym, żeby dziecko w pełni wykorzystało swój potencjał i czas na naukę. Jeśli miałabym państwową podstawówkę na przyzwoitym poziomie w rejonie, przez myśl by mi nie przyszło, żeby myśleć o prywatnej szkole. Niestety to nie jest nasza rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
jagusik Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 15.09.08, 16:03 rozumiem, że drażni Cię ten kawałek mojej wypowiedzi - nie cała... Moim zdaniem dzieci chodzą do szkoły nie tylko po to, żeby przyswajać encyklopedyczną wiedzę, ale również, żeby uczyć się przebywać z ludźmi - różnymi, tymi bardziej lub mniej zdolnymi, zamożnymi, sympatycznymi. Dla mnie szkoła "o dobrym poziomie" - czyli mająca wysokie wyniki z egzaminów, to nie wszystko. A może nie zależy mi na tym, żeby mieć dziecko - geniusza, tylko radzącego sobie w różnych trudnych sytuacjach człowieka mającego pojęcie, jak wygląda prawdziwy świat, a nie tylko przedstawiany przez Panie Nauczycielki, oglądany zza okien samochodu lub muru szkoły strzeżonej przez strażnika. p.s. porównaj liczbę orzeczeń o dysleksji w SM i innych państwowych szkołach Odpowiedz Link Zgłoś
majaak-to-ja Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 25.10.08, 09:36 Niestety masz niesprawdzone wiadomości.Czesne w Primusie 15000 a w szkole na Zielonej 12000.W jednej i drugiej to nie wszystko jeśli chodzi o opłaty. Primus - dobra szkoła,ale zaczyna być molochem.Zwiedzałam tę szkołę.Robi dobre wrażenie jak są lekcje ale w czasie przerwy to chyba w zwykłych poństwowych szkołach jest lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta_05 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 16.09.08, 09:02 Wyniki z testów nie są najważniejsze przy wyborze szkoły. Dla mnie rzeczą oczywistą jest, że płacąc tak duże pieniądze szkoły prywatne muszą zapewnić wysoki poziom nauczania. Wyniki to statystyka: porównajmy 20 wyselekcjonowanych uczniów w jednej szkole, ze 150 w gimnazjum państwowym. Moje dzieci chodzą do dobrego gimnazjum integracyjnego. Pani Dyrektor poinformowała, że to gimnazjum nigdy nie będzie pierwsze w rankingach (dot. wyników). Ponieważ do szkoły chodzą dzieci z różnymi dysfunkcjami i ich sukcesy mierzy się nie tylko punktami z testu. Starszy syn skończył to gimnazjum z wynikiem 89 pkt. - średnia jego klasy 85, szkoły dużo niższa. Ale czy to znaczy, że ta szkoła jest gorsza od innych - napewno nie. Inny przykład: syn chciał chodzić do gimnazjum im. Staszica w Warszawie. Na świadectwie średnia pow. 5, z matematyki 6, z polskiego 5 (te przedmioty były brane pod uwagę) z testu po podstawówce max. 40 pkt., wynik bardzo dobry w Kangurze. Nie dostał się ....... nie wiem chyba był za słaby? Skończył gimnazjum integracyjne - super szkoła, super atmosfera, i bez wyścigu szczurów. Bardzo się cieszył, że nie chodził do Staszica. Odpowiedz Link Zgłoś
4bery Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 17.09.08, 08:21 O jakim gimnazjum piszesz? pytam z ciekawości bo szukam gimnazjum dla dzieciaków (jedno za rok, drugie za dwa lata) i myślałem o szkole marzeń - głównie ze względów logistycznych i dość dobrych opinii od znajomych których dzieci chodzą lub kończyłu tę szkołę - niemniej to nie jest moja "szkoła marzeń".... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
edyta_05 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 18.09.08, 12:21 szkoła jest na Ochocie w Warszawie. Wożenie z Piaseczna jest bez sensu, mój wybór padł tam dlatego, że mieszkałam i pracuję 5 minut od szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
mwz_mwz Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 27.02.09, 13:52 bylam w szkole marzeń na ul.zielonej i rozmawialam z pania z sekretariatu nt.rekrutacji 2009/2010 jesli ktos jest zainteresowany, podam że w dniu 28.02.2009 o godz.11 odbedzie sie zebranie dla rodzicow, mozliwosc obejrzenia szkoly zarowno w piasecznie jak i w jazgarzewszyznie, blizsze informacje sa na stronie internetowej tej szkoly. oplaty sa rzeczywiscie wysokie, bo wpisowe 2000zł i czesne 1200zł przez 12 m-cy. Jesli ktos ma jedno dziecko to warto sie zastanowic, ale juz przy dwojce to koszt 2400 m-cznie daje do przemyslenia. jest tez test dla kandydatow na uczniow w polowie marca kosztuje 50zł Odpowiedz Link Zgłoś
flash_54 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 03.04.09, 19:57 No nie jest to ulubiona szkoła mandragora.aż dziwię się że dziecko jeszcze tam chodzi skoro jest tak fatalnie.Moich chodzi 2 jedno na zieloną drugie na okrężną.Szkoła na okrężnej jak wiadomo jest na wsi i warunki sa takie na jakie gmina pozwala, trudno wymagać od szkoły by zrobiła drogi.Parking jest wśród drzew i jest utwardzony kamykami ale oczywiście rodzice muszą podjeżdżać jak najbliżej w zwiazku z czym rozjeżdżają usypane wzniesienia i nasadzenia rozjeżdżając je .Jak ktoś chce mieć czyste buty to proszę zapisać dziecko na zieloną, tam wszędzie jest kostka.Rzadko też chyba chodzi po szkole bo dystrybutorów z wodą jest trzy!! tablic korkowych na których się zawiesza prace i inne ogłoszenia też jest sporo bo przy każdej klasie i na korytarzach.inną sprawą jest że tych prac jest bardzo dużo więc wieszją tak by rodzice mogli je widzieć ,przecież co tydzień wisi coś nowego robionego przez nasze dzieci.Ja jestem zadowolona i wielu innych też.Dzieci nie są anonimowe,zawsze zadzwonią jak tylko lekko dziecku coś dolega.Atmosfera jest dobra.Dzieci lubią się uczyć, dobrze się w niej czują - a to chyba o to chodzi.Z tym czesnym to też należy sprawdzić inne warszawskie szkoły bo jest porównywalne i oferta również.A ja nie chcę żeby moje dziecko spędziło w samochodzie codziennie po 2 godziny na dojazd gdy w tym czasie może pobyć na trawie i w zieleni wokół tej szkoły. Szkoła po 17 latach dorobiła się dużej bo 700 metrowej sali gimnastycznej i budynku na ul.zielonej .Dla maluchów okrężna jest najlepsza mają duży teren i 3 boiska.Poziom nauki jest wysoki, chociaż niektórzy rodzice chcą by dzieci mniej się uczyły.A w wakacje to ja chcę być razem z dziećmi ,bo w ciągu roku pracując jestem z nimi za krótko i mam wyrzuty sumienia i nie chcę żeby przebywały w tym samy budynku przez cały rok. Mają odpocząć.Każdy wybiera to co mu odpowiada . Najłatwiej dać upust swemu niezadowoleniu i frustracji na forum.Ja cieszę się że tam chodzą i każdemu polecę tą szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_urso Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 06.04.09, 10:50 Flash musze przyznac ze Twoja wypowiedz dodala mi otuchy. Zastanawiam sie bardzo powaznie nad poslaniem dziecka do Szkoly Marzen na Zielonej. Bardzo mi pasuje lokallizacja bo bede blisko mieszkac. Opinie na forum powoduja ze zaczelam sie powaznie zastanawiac nad Obrzezna na Mokotowie choc to byloby wyzwanie zeby tam dojezdzac. Czy moglabym jakos sie z Toba skontaktowac zeby zebrac wiecej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ucznia Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 07.04.09, 14:20 Pani Prezes najprawdopodobniej chce sprzedac budynek na Zielonej. I co wtedy będzie ze szkołą i uczącymi się w niej dziecmi? Te ogłoszenia nie dodają otuchy. www.domiporta.pl/details,197,107515034.asp www.domiporta.pl/details,192,106317345.asp Odpowiedz Link Zgłoś
monika_urso Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 09.04.09, 22:25 To naprawde interesujaca wiadomosc. Jaki sens mialoby sprzedawanie budynku w tak krotkim czasie od zakupu. Czy w szkole cos sie o tym mowi? Z twojego nick domyslam sie ze Twoje dziecko chodzi do tej szkoly. Jaki jest Twoj odbior szkoly? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ucznia Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 10.04.09, 19:22 Słyszałam opinie, że jest za mało dzieci w szkole i biznes nie do końca się opłaca. Ale zastrzegam, że to nie jest oficjalna wiadomośc. Może to tylko plotka? Wydaje mi się, że jak na tak wysokie czesne szkoła ma dosyc mało zajęc - mówię o klasach 0-3. Zajęcia codziennie do 12.30 - prawie jak w szkołach państwowych, w sumie 26 godz. lekcyjnych tygodniowo. Mało. Myślę, że mozna by zaoferowac więcej. Znam inne szkoły prywatne, gdzie dzieci mają o wiele więcej zajęc - np. codziennie wf, basen i inne. Tu wszystko wygląda na ściśle wyliczone. Biznes przede wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiafka Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 11.04.09, 15:43 czyżby jakaś klątwa nad tą Zieloną wisiała ? Myślę, że trzebaby prosić o wyjaśnienie u źródła. Przecież na Zielonej oprócz klas 0-3 są starsze klasy podstawowe, gimnazjum, liceum jakoś trudno sobie wyobrazić, żeby mialy wrócić ponownie na Okrężną ... Jakoś nie bardzo mi się to wydaje logiczne, żeby sprzedawać Zieloną a pozostać przy Okrężnej Odpowiedz Link Zgłoś
monika_urso Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 13.04.09, 21:34 Mama ucznia czy Twoje dziecko chodzi do tej szkoly? Moglybysmy porozmawiac? Musze podjac decyzje dosc szybko i potrzebuje pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ucznia Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 14.04.09, 10:34 Zrezygnowałam z tej szkoły, posłałam dziecko do innej prywatnej - Montessori w Konstancinie i jestem bardzo zadowolona, a moje dziecko szczęśliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_urso Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 17.04.09, 10:26 Witam, Wlasnie dzwonilam do szkoly marzen na numer 7572899 na Zielona z pytaniem o to czy szkola jest faktycznie na sprzedaz i jakie sa plany na przyszly rok szkolny. Nie moge uwierzyc jak zostalam potraktowana. Pani powiedziala ze jesli dzwonie z takimi pytaniami to dowidzenia i odlozyla sluchawke ( moje pytanie bylo bardzo grzeczne) zadzwonilam jeszcze raz probujac wyjasnic ze zalezy mi na informacjach z pierwszej reki dlatego dzwonie do szkoly a pani powiedziala znowu 'jak pani dzwoni z takimi tekstami to dowidzenia'. Co o tym myslicie??? Zadzwonilam na Okrezna ze skarga, niestety nie ma zadnego numeru do dyrekcji, ale pani sekretarka wyszla zastepuje ja jakas nauczycielka ktora nic nie wie i JESLI spotka pania dyrektor to jej przekaze. Zalosne. Przynajmiej juz nie musze sie dluzej zastanawiac ktora szkole wybrac. Decyzja podjeta. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebow Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 17.04.09, 11:15 To co pisze Pani Monika wydaje mi się zupełnie nieprawdopodobne. Nie żyjemy w poprzedniej epoce i jednak w większości firm istnieją choć minimalne standardy we współpracy z klientem. Standardów w zakresie uczciwej konkurencji natomiast najwyraźniej jeszcze się nie dorobiliśmy. Paru moich znajomych (w tym rodzina) wysłało w sumie piątkę dzieci do szkoły marzeń. Niestety, rzeczywiście narzekają w większości na wysokie koszty, choć z jednym wyjątkiem wszyscy są bardzo zadowoleni. Podobno jednak można w indywidualnych przypadkach wynegocjować cenę. Za jedno z tych dzieci natomiast nie płacone chyba jest czesne (może symboliczne) ze względu na wysokie oceny. Co do poziomu i atmosfery nie słyszałem natomiast żadnych zarzutów ani wobec podstawówki ani wobec gimnazjum. Z pewnością języki są na bardzo wysokim poziomie. Ciekawie wyglądają również zajęcia pozalekcyjne. Choć zostały mi jeszcze dwa lata na podjęcie decyzji, będę się przyglądał dalej tej szkole. Wypowiedzi Państwa budzą trochę moją wątpliwość. Biorę poprawkę na to, że jest to jednak forum internetowe i przez to nie do końca wiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebow Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 17.04.09, 11:22 Przy okazji. Również słyszałem taką plotę na temat budynku co rzeczywiście może być niepokojące. Napisałem w tej sprawie wczoraj maila do sekretariatu, jednak jak do tej pory pozostaje bez odpowiedzi. Patrząc na zdjęcia umieszczone w przytoczonym linku mam wątpliwość czy rzeczywiście jest to ogłoszenie nt. szkoły marzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
blum10 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 17.04.09, 14:51 na stronie szkoły www.szkolamarzen.pl/ pojawiła się informacja na poruszanego tematu Zielonej. Pani Prezes zapewnia, że budynek nie jest przeznaczony do sprzedaży a ogłoszenia są nieaktualne. P Odpowiedz Link Zgłoś
baracuda1 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 17.04.09, 15:54 Moje dziecko uczeszczalo do tej szkoly przez 3 lata - 0-wka, 1 i 2 klasa. Na poczatku wrzesnia zmienilsmy szkole ze wzgledu na stale pogarszajaca sie oferte tej szkoly. W tym czasie ze szkoly odeszlo sporo uczniow. To juz nie kameralna szkola marzen - tak bylo kiedys - a przecietna, duza prywatna placowka nastawiona na zysk. Klasy z roku na rok wieksze, kadra uboga, oferta zajec dodatkowych w ramach czesnego nie istnieje (swietlica czy "kolka" na ktorych dzieci siedza przed telewizorem NIE jest oferta!). Kadra rowniez slabsza, komunikacja z zarzadem kiepska. Oczywiscie sa dobre strony, ale my zapisujac dzieci oczekiwalismy duzo wiecej. Duzo wiecej mozna dostac w innych szkolach za porownywalne czesne. Wlasciciele wykorzystuja fakt ze to jedyna prywatna szkola w okolicy, niestety po raz kolejny potwierdza sie fakt, ze brak konkurencji zabija jakosc. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
puntik Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 13.04.13, 23:17 Na jaka szkole zmieniliscie? I czy warto bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ucznia Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 18.04.09, 13:22 Rzeczywiście jest taka informacja na stronie internetowej. Co więcej, obydwa ogłoszenia na portalu domiporta zniknęły. Zapewniam was jednak, że przynajmniej jedno z nich zostało umieszczone w lutym 2009r., a nie jak podaje pani Prezes w 2007r. Zresztą cena była zupełnie inna - wtedy 8 mln, a teraz 10. Można to sprawdzic w agencji www.hj.pl, ale tam też ogłoszenie zniknęło, zostało tylko o wynajmie za 150000. A może formalności związane z kupnem nie były do końca załatwione i rzeczywiscie stary właściciel coś chciał w ten sposób załatwic? Coś tu w każdym razie nie gra. Potwierdzam, że trudno się w tej szkole dowiedziec prawdy. Trudno miec w tej sytuacji zaufanie do takiej instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
flash_54 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 19.04.09, 21:13 sprawdzę! Odpowiedz Link Zgłoś
iwona.16 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 04.01.10, 10:44 czy wiadomo jakie wymagania sa przy przyjeciu do szkoły. Czy trudne są testy rekrutacyjne do szkoły i zerówki? Miśka Odpowiedz Link Zgłoś
vym3 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 04.01.10, 20:14 Co to jest? Nogi się uginają. Odpowiedz Link Zgłoś
flash_54 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 17.04.09, 20:28 Witam moniko - wlasnie wrócilam a tu się tak dużo działo.Chętnie odpowiem na Twoje pytania o szkołe.Byłam tam dzisiaj i oglądałam kaczki - to fascynujące one sie nie boją ludzi.Dzieci jak zwykle zadowolone że już są z koleżeństwem a ja do pracy od poniedziałku.Pozdrawiam i czekam na pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_urso Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 17.04.09, 23:13 Hey Flash, Dzieki za chec pomocy ale po dziejszm konakcie ze szkola (opisalam wczsniej) juz nie chce miec z nimi nic wspolnego choc byloby znacznie wygodniej gdyby moje dzieci tam uczeszczaly ze wzgledow lokalizacyjnych. Nie wiem kto odbral telefony bo niestet nie chcial sie przestawic mimo ze prosilam. Nawet nie chce sobie wyobrazac jak bylabym potraktowana gdybym faktycznie miala jakies uwagi czy zastrzezenia.Moze i nie powinam oceniac szkoy na podstawie zachowania jednej osoby ale to pojedyncze osoby sklada sie na atmosfere i sytuacje w szkole. Nie rozumiem tez zupelnie reakcji tej kobiety. Taka agresja na zadane pytanie ktore przeciez nie bylo wymierzone ani w nia ani w szkole. Nie rozumiem. Dzieki jeszcze raz i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona.16 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 04.01.10, 10:42 Witam. A czy wiadomo jakie testy są przy przyjeciu do szkoły? czy sa trudne. Jak mozna dziecko przygotować ? zuza Odpowiedz Link Zgłoś
annajulia2 A jak to wygląda teraz ? 26.02.10, 21:28 Czy ktoś może coś napisać o tej szkole teraz ? Jakie są opłaty - na stronie nic nie ma. Jak wygląda poziom nauczania i nauczycieli ? Jak warunki lokalowe ? Odpowiedz Link Zgłoś
basiafr Re: A jak to wygląda teraz ? 08.03.10, 22:38 Ja również jestem zainteresowana tą szkołą. Przeczytałam uważnie wszystkie posty i zastanawiam się w jakim kierunku obecnie rozwija się szkoła(zwłaszcza placówka na Zielonej). Jest lepiej czy gorzej? Będę wdzięczna za wszelkie opinie. Pozdrawiam, B. Odpowiedz Link Zgłoś
farfalina Re: A jak to wygląda teraz ? 15.03.10, 11:51 ja rowniez jestem zainteresowana tematem szkoly ale na ul okreznej Odpowiedz Link Zgłoś
annajulia2 Re: A jak to wygląda teraz ? 17.03.10, 09:37 Ja byłam na spotakniu rekrutacyjnym organizowanym przez dyrekcję i : + warunki lokalowe, sala gimnastyczna, świetlice i szatnie dla małych dzieci + dużo fajnych zajęć dodatkowych - dyrektor był na spotkaniu arogancki i pozwalał sobie na teksty które były wręcz seksistowskie, - opłaty - postać Pani Prezesan - szkoła jest nastawiona na naukę ale nie interesuje się tematami wychowawczymi To są spostrzeżenia po spotkiu, nie wiem jak jest w srodku. Odpowiedz Link Zgłoś
farfalina Re: A jak to wygląda teraz ? 17.03.10, 11:46 witam,slyszlaam o dyrektorze tej szkoly,ze jest niezbyt odpowiednia osoba na tym stanowisku a czy moze Pani rozwinac to spostrzezenie?:"- szkoła jest nastawiona na naukę ale nie interesuje się tematami wychowawczymi" dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
farfalina Re: A jak to wygląda teraz ? 17.03.10, 12:25 prosze odebrac poczte na gazecie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
renelinka Re: A jak to wygląda teraz ? 18.03.10, 18:25 farfalina napisała: > witam,slyszlaam o dyrektorze tej szkoly,ze jest niezbyt odpowiednia > osoba na tym stanowisku > a czy moze Pani rozwinac to spostrzezenie?:"- szkoła jest nastawiona > na naukę ale nie interesuje się tematami wychowawczymi" > dziekuje > > A z jakiego powodu dyrektor jest niezbyt odpowiednią osobą na tym stanowisku ? Z tego co wiem przeszedł z jednej z lepszych prywatnych podstawówek w W-wie i chyba nie brakuje mu kompetencji. Odpowiedz Link Zgłoś
farfalina Re: A jak to wygląda teraz ? 20.03.10, 17:05 witam,chocby dlatego,ze jest arogancki-takie wiadomosci sa od osoby bedacej na zebraniu.Mnie niestety tam nie bylo ale bylam dzis z coreczka na testach.Nie mialam okazji spotkac dyrektora. A z jakiej szkoly przeszedl jesli moge zapytac? Wrazenia po dzisiejszym spotkaniu Ok,coreczka wyszla zadowolona,choc testy trwaly poltorej godziny.Byly 3 grupy po 10 osob a podobno maja utworzyc 2 zerowki po 20 wiec ten mini egzamin wydaje sie byc dla zasady Odpowiedz Link Zgłoś
trus-kawka7 Re: A jak to wygląda teraz ? 21.03.10, 20:33 Witam, jezeli byla Pani wczoraj z coreczka na testach to raczej nie miala Pani mozliwosci nie zobaczyc dyrektora, poniewaz prowadzil spotkanie (podzial na grupy - z pewnoscia do klasy 0, na ktorym bylam) a przez caly czas trwania egzaminu przechadzal sie po korytarzu i rozmawial z rodzicami. Nie chce byc niegrzeczna, ale nie wierzylabym az tak bardzo kolezance, a conajmniej nie powtarzalabym opinii krzywdzacych. Uczestniczylam w spotkaniu 2 tyg temu i uwazam, ze to rodzice byli aroganccy, a on staral sie najgrzeczniej jak mozna wytlumaczyc im, ze jemu rowniez bardzo nie podoba sie reforma szkolnictwa natomiast nie pozostaje mu nic innego jak podaac sie jej. Dodatkowo moje zdanie jest takie, ze jezeli ktos decyduje sie poslac dziecko do szkoly rok wczesniej to z cala tego konsekwencja i domaganie sie od dyrektora aby dla dzieci mlodszych o rok zrobil inne/latwiejsze testy jest co najmniej zaskakujace. Dzieci mlodsze o rok zawsze beda mialy trudniej niz te starsze, ale rozumiem, ze jezeli ktos decyduje sie na taki krok to uwaza ze dziecko dorownuje tym starszym pod kazdym wzgledem. Z tego wlasnie powodu zdecydowalismy z mezem, ze corka pojdzie zgodnie ze "starym" systemem. Odpowiedz Link Zgłoś
farfalina Re: A jak to wygląda teraz ? 22.03.10, 09:48 z calym szcunkiem ale prosze czytac dokladnie posty.Pisalam wyzej,ze interesuje mnie szkola ale na ul OKREZNEJ a nie Zielonej.Rozumiem,ze dyrektor byl na egzaminach ale na ul Zielonej??ja bylam w drugiej szkole wiec powtarzam,ze nie mialam okazji spotkac dyrektora. Podzial na grupy i spotkanie prowadzila Pani. Ja bardzo jestem zainteresowana ta szkola i nie mam powodow aby zniechecac innych skoro chcialabym poslac tam coreczke Opinia o aroganckim dyrektorze nie jest od mojej kolezanki tylko forumowiczki. Jesli Pani jest zadowolona ze spotkania to bardzo sie ciesze bo czym wiecej pozytywnych opini tym ja jestem spokojniejsza:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basiafr Re: A jak to wygląda teraz ? 18.03.10, 16:57 Dziękuję za informacje. Informacje "ze środka" mogliby nam przekazać rodzice dzieci uczących się tam, byłoby super, gdyby ktoś podzielił się z nami swoją opinią na temat tej szkoły, bo myślę, że wiele osób jest nią zainteresowanych Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty-23 Re: A jak to wygląda teraz ? 22.03.10, 10:09 Szkoła Marzeń: 1. to nie jest szkoła społeczna! tylko prywatna-różnica jest fundamentalna: rodzice są klientami, a klient musi być zadowolony by płacił. Dlatego nawet najgłupsze pomysły edukacyjne mogą być zrealizowane, ale nie muszą. Wszystko zależy od właściciela. 2. Szkoła nie ma konkurencji prywatnej lub społecznej. I to wpływa na to ,że opłaty mogą windować jak chcą; i tak robią. Zła komunikacja z W-wą powoduje, że szkoły społeczne w W-wie nie stanowią konkurencji. Podobnie jest z nauczycielami. Rotacja jest b. duża. 3. Poziom jest... na poziomie b.dobrych szkół publicznych na Ursynowie. Wyniki z ogólnopolskiego portalu www.scholaris...coś tam powiedzą prawdę o każdej szkole. Liceum chyba nie do końca istnieje. Zatem nikt jeszcze matury nie zdawał w tej szkole. Absolwenci gimnazjum na Zielonej w większości wybieraja licea w W-wie. Tańsze i pewniejsze, sprawdzone. 4. Porównania ze szkołami publicznymi w Piasecznie jednak robić nie warto. Szkoła Marzeń, choć nie jest szkołą marzeń, bije na głowę publiczne z okolicznych gmin, pod każdym względem. Odpowiedz Link Zgłoś
basiafr Re: A jak to wygląda teraz ? 22.03.10, 15:52 Dziękuję serdecznie! Teraz mam juz bardziej pełny obraz sytuacji. Szkoda, że szkoła nie ma żadnej konkurencji:-( qwerty-23 napisał: > Szkoła Marzeń: > > 1. to nie jest szkoła społeczna! tylko prywatna-różnica jest fundamentalna: rod > zice są klientami, a klient musi być zadowolony by płacił. Dlatego nawet najgłu > psze pomysły edukacyjne mogą być zrealizowane, ale nie muszą. Wszystko zależ > y od właściciela. > > 2. Szkoła nie ma konkurencji prywatnej lub społecznej. I to wpływa na to ,że op > łaty mogą windować jak chcą; i tak robią. Zła komunikacja z W-wą powoduje, że s > zkoły społeczne w W-wie nie stanowią konkurencji. > Podobnie jest z nauczycielami. Rotacja jest b. duża. > > 3. Poziom jest... na poziomie b.dobrych szkół publicznych na Ursynowie. Wyniki > z ogólnopolskiego portalu www.scholaris...coś tam powiedzą prawdę o każdej szko > le. > Liceum chyba nie do końca istnieje. Zatem nikt jeszcze matury nie zdawał w tej > szkole. Absolwenci gimnazjum na Zielonej w większości wybieraja licea w W-wie. > Tańsze i pewniejsze, sprawdzone. > > 4. Porównania ze szkołami publicznymi w Piasecznie jednak robić nie warto. Szk > oła Marzeń, choć nie jest szkołą marzeń, bije na głowę publiczne z okolicznych > gmin, pod każdym względem. Odpowiedz Link Zgłoś
farfalina Re: A jak to wygląda teraz ? 23.03.10, 10:37 wczoraj weszlam na strone szkoly i czytalam umowe.przerazilam sie czesnym ktore nalezy placic za miesiace wakacyjne z gory!wychodzi na to ze za 3 mce,paranoja... Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia333 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 31.03.10, 14:22 pytanie tylko co to znaczy dobra szkoła? Odpowiedz Link Zgłoś
aagje Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 28.08.10, 16:36 moje dziecko idzie tam lada dzień do pierwszej klasy. moja opinia na razie nie jest najlepsza i mam spore obawy co do tego, czy uda mi się do tej szkoły przekonać. już w tej chwili biorę pod uwagę zmianę szkoły za rok. ale zobaczymy... dajmy szansę. jest kilka argumentów za, m.in. nieduża odległość od domu i obecność w klasie koleżeństwa z przedszkola. dlaczego jestem na nie? - spotkanie informacyjne. dyrektor niekontaktowy i parę razy minął się z prawdą, co było weryfikowalne natychmiast. - dyrektor i pani prezes głośno deklarują i podkreślali to na spotkaniu, że szkoła jest placówką świecką. niemniej nie prowadzą zajęć z etyki, a dzieci, które na religie nie chodzą mogą sobie pójść na jakieś inne lekcje do innej klasy (bo religia w zeszłym roku szkolnym nie zawsze była na pierwszej lub ostatniej lekcji) - umowa podpisana, wpisowe 2000 zł wpłacone w terminie (do 20 kwietnia). jest koniec sierpnia, a pani prezes nie raczyła podpisać umów i zwrócić ich rodzicom. mieli to zrobić w ciągu (chyba) dwóch tygodni - na spotkaniu informowano, że powstanie jedna nowa pierwsza klasa (i jedna pierwsza klasa z istniejącej już zerówki). jak się okazało na pikniku (ten temat pominę, żeby już nie zanudzać), szkoła uruchomiła jeszcze jedną pierwszą klasę i przyjmowała dzieci, które nie podchodziły do egzaminu w marcu, gdy miał miejsce oficjalny egzamin. generalnie moje wrażenia do tej pory są złe. może panie wychowawczynie okażą się fajne i kompetentne. na to liczę. z nimi będzie się stykać dziecko, a nie z panią prezes, czy panem dyrektorem. Odpowiedz Link Zgłoś
bombina Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 02.09.10, 08:40 Szkoła Marzeń ma swoje plusy i minusy, ale chyba nie ma takiej coby ich nie miała. Dla mnie widoczne są gołym okiem różnice między Zielona a Okręzną. Jak ktoś zauważył ta druga jest super dla maluchów, choć wg mnie jest trochę traktowana po macoszemu jak bidna kolonia. Niestety Szkoła Marzeń jest jedyną prywatną szkoła wśród przepełnionych państwowych w rejonie. Nie widać, ani też nie słuchać, aby jakaś sensowna konkurencja miała powstać w najbliższym czasie. Jeśli miałabym w okolicy państwową z 15-20 dzieci w klasie i angielskim 4xtyg, z sensownym poziomem i opieką do 18.00 nie zastanawiałabym się ani chwili. Szkoda, że rodzice tylko żalą się na nią na forach lub myślą o przenoszeniu swoich dzieci a nie próbują coś zdziałać w kwestii funkcjonowania szkoły. Być może oporna na zmiany pani Prezes w takim wypadku jest w stanie ulec, naprawdę drążenie skutkuje !!! Jeśli chodzi o kondycję finansową Szkoły Marzen to chyba, aż tak źle nie jest skoro powstało również Przedszkole w nowym budynku. A tak z ciekawości o co chodzi z piknikiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
malila Na szczęście szkoła marzeń 02.09.10, 11:16 to nie jedyna szkoła niepubliczna w okolicy. Jest jeszcze szkoła w Mysiadle i szkoła przy Julianowskiej w Józefosławiu - chociaż o tej ostatniej nie mam żadnych informacji. Większym problemem jest brak gimnazjów. Odpowiedz Link Zgłoś
aagje Re: Na szczęście szkoła marzeń 07.11.10, 22:44 na Julianowskiej chyba też jest gimnazjum? co do nowych szkół - podobno przedszkole Nibylandia buduje obok siebie podstawówkę z terminem startu na wrzesień 2011. a co do szkoły na Zielonej. minusy są, ale plusów też nie brakuje. dyrektor okazał się zupełnie ludzkim człowiekiem z fajnym podejściem do dzieci. jestem mile zaskoczona - moje dziecko go bardzo polubiło. Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: Na szczęście szkoła marzeń 09.11.10, 10:32 A czy mogłabyś napisać coś więcej na temat plusów i minusów? I jak sprawdzają sie nauczyciele? Odpowiedz Link Zgłoś
puntik Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 13.04.13, 23:23 AAgje jak wrazenia po dwoch latach? Nadal chodzi tam twoja corka? Odpowiedz Link Zgłoś
chica1230 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 28.11.13, 21:28 Dzień dobry, Nie wiem czy pytanie aktualnie, ale obecnie jestem w trzeciej gimnazjum i jest to mój trzeci rok w tej szkole. Jak dla mnie atmosfera jest niespodziewanie dobra. Szkoła ma mnóstwo zalet, w szczególności jestem zadowolona z możliwości nauczycieli, którzy prowadzą nie tylko konsultacje i kółka przedmiotowe (dla uczniów zdolnych) ale także zajęcia wyrównawcze dla trzecich gimnazjum. Ten rok, jako że jest ostatni i niedługo czeka nas test nie jest łatwy. Zaliczam się raczej do uczniów przeciętnych, dlatego też postanowiłam że muszę chodzić na wiele korepetycji. Szczerze mogę przyznać, ze niektórzy nauczyciele przesadzają, ale wiem że jeżeli teraz będę stosować się do ich wymagań to test końcowy zdam bez zająknięcia. Średnio wracając do domu ok godziny 18 uczę się do ok godziny 22. Moje oceny to głównie 3,4 i 5. Myślę, ze jestem zadowolona. Cieszę się że chodzę do tej szkoły, a kiedy będe ją opuszczć będzie mi przykro Odpowiedz Link Zgłoś
karolc-ia321 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 29.01.11, 16:46 Mam zamiar posłać do klasy "o" dziecko ( alergik ) do tej szkoły ale od znajomych słyszałam , że nie ma tam wentylacji w klasach a poza tym w szatni jest grzyb i wilgoć. I czy rzeczywiście panuje tam straszna ślizgawica w zimie bo nikt nie odśnieża i nie sypią piaskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
katasiakasia Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 08.02.11, 12:50 Nie wiem jak na Zielonej jest z tą wentylacją. Jeśli chodzi o Okręzną budynek z pewnością nie powstał z myślą o potrzebach szkoły, w związku z tym warunki nie są marzeniem. Trzeba przyznać że jest sporo braków ( ale otoczenie super) np w zeszłym roku przy roztopach w niektórych klasach postawione były garnki, gdyż przeciakało. Rzeczywiście przy opadach śniegu jest dość ślisko. Co do obiadów nie wiem nic o wersjach dla alergików (być może są, ale różnie jest z przepływem informacji w szkole) i specjalnie nie cieszą się zachwytem dzieciaków (w każdym razie wśród znajomych dzieci). Odpowiedz Link Zgłoś
flash_54 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 08.02.11, 18:45 I znowu jak co roku pełno pytań do niesprawdzonych informacji.Przecież co roku są spotkania informacyjne i ogląd szkoły.Wczoraj przeszłam dyskretnie i sprawdziłam że kratki są w klasach a w szatni nie widziałam ani wody ani grzyba , wręcz uważm że było tam za gorąco.Budynek nie był napewno budowany na szkołę ale żeby tam była, musiał być odbrany przez wszystkie służby tzn.straż , sanepid itp a oni są,, trudni,, I skoro są tam już tyle lat to mają odpowiednie dokumenty.Teren jest trudny, wokół woda a poziom wód gruntowych się podniósł - sama mam duże problemy z wodą na działce.Teren jest piękny.Jeżeli nie mieszka się w centrum to zimą oprócz dróg pierwszej kat odśnieżania raczej wszędzie jest ślisko a droga do budynku jest posypywana piaskiem.Wiem tylko o obiadach dla wegetarian bo przy recepcji jest menu i tam jest wypisane. Odpowiedz Link Zgłoś
helgaho prośba do poszukiwaczka1 15.06.11, 17:33 czy możecie wpisywać kolejne opinie na końcu. Przeszukiwanie nowych wątków, gdzieś w środku jednak dość dużego wątku jest niełatwe. Czy można prosić również o informację której szkoły dot. refleksje czy Zielonej czy Okrężnej ? Odpowiedz Link Zgłoś
farfalina Re: prośba do poszukiwaczka1 17.06.11, 14:01 wiec moje dziecko trafilo do szkoly marzen w Jazgarzewszczyznie i ...chyba bede tego załowac po tym co do tej pory sie dzialo.Po krotce:Pan od karate targa dzieci za uszy,wystawia ciuchy za kono jesli sa nieposluszni.Podobno byla rozmowy z owym panem i obiecal ze sie poprawi.Skandal.Moja corka nie chodzi na te zajecia ale chlopcy z jej klasy owszem.Pani od angielskiego krzyczy i wyzywa dzieci od debili-rowniez informacja z pierwszej reki(nazwiska z oczywistych powidow nie podam),dzieci gina w szkole bo sa poprostu niedopilnowane,moja corka tez sie "zagubila"-oczywiscie nikt nie wiedzial gdzie jest po czym byla na zajeciach na ktore miala nie chodzic.Wycieczki?owszem jest ich sporo ale ostatania byla prawie tragiczna w skutkach.Autokar bez pasow po czy pan kierowca jadac za szybko wjezdza na hopek czy slupek(corki cale szczescie na niej nie bylo)i dzieci przestraszone a w tym jeden(o tym mi wiadomo bo z naszej klasy)leci w gore i spada rozwalajac sobie noge,dziewczynka sie potlukla.Rodzicie odboerajac dzieci w tym dniu nie wiedza o niczym po czym malo tego pytane nauczycielki jak bylo na wycieczce mowia ze super!!!wszystko zamiatane pod dywan,wszelkie interwencje koncza sie na zalagodzeniu tematu.Tragedia.Jak tak dalej pojdzie napewno corke stamtad zabiore,wszycy rodzice narzekaja na bezpieczenstwo w tej szkole. pozdrawiam i zycze przemyslanego wyboru szkoly Odpowiedz Link Zgłoś
moll77 opinie Szkoła Marzeń 02.02.12, 15:25 Zbliża się termin spotkań informacyjnych, podbijam temat, co nowego możecie napiszać o Szkole Marzen, ul. Zielona, warto posłać dziecko do 1 szej klasy? Odpowiedz Link Zgłoś
k.o.r.b.k.a Re: opinie Szkoła Marzeń 15.02.12, 12:20 Ja też szukam aktualnych opinii o tej szkole. Zastanawiam się, czy to dobra szkoła (ew. zerówka) dla mojego sześciolatka. Bo opinie są skrajne - albo cudowna szkoła, albo fatalna... Odpowiedz Link Zgłoś
farfalina Re: opinie Szkoła Marzeń 23.02.12, 09:08 ja niestety nie polecam,mam zamiar dziecko przeniesc do innej ale poki co czekamy na miejsce. Wszystko pieknie wyglada na pierwszym zebraniu informacyjny,reklame robia idealna..i na tym koniec sielanki. Zamiatane pod dywan wszystkie problemy,obecnie jest epidemia szkarlatyny a szkoła milczy i udaje,ze nic sie nie dzieje.To nie sa pojedyncze przypadki,mowie o okolo 30 przypadkach! Ja nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
moll77 Re: opinie Szkoła Marzeń 23.02.12, 12:43 Hej dzięki za info, z tego co pamietam twoje dziecko jest w szkole w Jazgarzewszyznie - czy moze sie tez wypowiedziec rodzic z Zielonej? W sobote spotkanie, mąż ciśnie, zeby dzieciaka zapisać, a ja mam wielkie opory... Odpowiedz Link Zgłoś
farfalina Re: opinie Szkoła Marzeń 23.02.12, 14:39 mam znajomych ktorzy maja dzieci na Zielonej,sprawa wyglada dokladnie tak samo co do rozwiazywania problemow,szczegolnie z Panem dyrektorem.Zalezy na jakiego nauczyciela dziecko trafi,choc u nas jest "walka" z jedna z pan od jezyka juz kilka lat i tak to nic nie daje,maja nas gdzies.... Odpowiedz Link Zgłoś
karoling0 Re: opinie Szkoła Marzeń 23.02.12, 21:44 "Szkoła marzeń " - tylko w nazwie. Rzeczywistość jest całkiem inna .... Totalny brak organizacji, zakłamanie ze strony dyrekcji.. a do tego doszło jeszcze ukrywanie przez nią faktu wybuchu epidemii szkarlatyny w szkole. Ciekawe czego się boi szkoła zatajając ten fakt przed rodzicami ??? a może nie spełnia odpowiednich warunków sanitarno- techno - lokalowych. Sale są malutkie ciasne , o szatni nie wspomnę - ścisk i tłok szczególnie rano, ledwo dziecko może kurtkę powiesić. a świetlica jest ciasna , jak przychodzę po dziecko to czuć tam zaduch byż może to wina nieodpowiedniej wentylacji. Plac zabaw - popsute lub rozwalające się zabawki ( szczególnie równoważnie ) widze taki stan rzeczy od 2 lat odkąd moje dziecko chodzi tu do szkoły .... Dookoła szkoły położona jest terakota ( czy coś w tym stylu ) w zimę jest tam potwornie ślisko jak na lodowisku , wiele osób się tam juz wielokrotnie przewróciło w tym dzieci również... a szkoła nawet tego niczym nie posypie ani nie zabezpieczy . Na terenie szkoły jest wiele niebezpiecznych miejsc chociażby "stawy " które są ogrodzone mizernym płotkiem albo łańcuchem, przez które każde dziecko może się prześliznąć i wpaść wprost do wody.... Dzieci nie są należycie pilnowane były przypadki poszukiwania zagubionych dzieci już nie raz. Szkoła ta jest bez sensu , nikomu nie polecam, bardzo się zawiedliśmy ........ a poczatek wyglądał tak ładnie ..... Moje dziecko też niestety chodzi do tej szkoły ale od przyszłego roku szkolnego pójdzie do innej Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: opinie Szkoła Marzeń 24.02.12, 01:41 karoling0 napisała: > "Szkoła marzeń " - tylko w nazwie. Rzeczywistość jest całkiem inna Założenia projektowe jak i stan obecny tego budynku to dom/rezydencja ale w żadnym przypadku szkoła Odpowiedz Link Zgłoś
kubam4 Re: opinie Szkoła Marzeń 26.01.15, 12:21 pani od muzyki jest faktycznie nieudana, trochę jej się priorytety nauczania pomyliły lub ktoś nie powiedział o co chodzi w muzyce w szkole podstawowej, ale inni nauczyciele na bardzo wysokim poziomie i bardzo przyjażni poziom wysoki ale to chyba dobrze? Co prawda nauki jest tyle ze nie ma czasu na zajecia dodatkowe lub po prostu dziecko jest zmeczone. inna szkoła to Montessorii w konstancinie ale droga i poziom niski podobno. Odpowiedz Link Zgłoś
kubam4 Re: opinie Szkoła Marzeń 26.01.15, 15:55 pani od muzyki jest faktycznie nieudana, trochę jej się priorytety nauczania pomyliły lub ktoś nie powiedział o co chodzi w muzyce w szkole podstawowej, ale inni nauczyciele na bardzo wysokim poziomie i bardzo przyjażni poziom wysoki ale to chyba dobrze? Co prawda nauki jest tyle ze nie ma czasu na zajecia dodatkowe lub po prostu dziecko jest zmeczone. inna szkoła to Montessorii w konstancinie ale droga i poziom niski podobno. Odpowiedz Link Zgłoś
elfabrzoza127 Re: opinie Szkoła Marzeń 28.05.13, 13:52 Ja bym nie posyłała...szkoda nerwów, po pół roku albo i krócej będziecie żałowali. Poszukajcie dobrych opinii o tej szkole......poza dyrekcją nikt nie wystawia. Ja nie spodziewałam się, że w szkole prywatnej może być taka ignorancja a zarazem arogancja dyrekcji oraz niektórych nauczycieli wobec rodzica. W szkole dał się zauważyć jeden rodzynek... Pan polonista o złotym sercu i poglądach John'a Keating'a z Stowarzyszenia Umarłych Poetów.... Odpowiedz Link Zgłoś
pawluskiewicz Re: opinie Szkoła Marzeń 01.11.13, 19:13 Po pół roku w tej szkole dziecko wraca do domu i rozmawia tylko o jednym: ile coś kosztuje , gdzie koledzy i koleżanki jeżdżą na wakacje i ile kosztował samochód ojca. Totalny materializm. Zabrałem dziecko, poszło do "normalnej" szkoły i znowu zaczęło być "dzieckiem" a nie "handlowcem". Osobiście odradzam. elfabrzoza127 napisała: > Ja bym nie posyłała...szkoda nerwów, po pół roku albo i krócej będziecie żałowa > li. > Poszukajcie dobrych opinii o tej szkole......poza dyrekcją nikt nie wystawia. > Ja nie spodziewałam się, że w szkole prywatnej może być taka ignorancja a zaraz > em arogancja dyrekcji oraz niektórych nauczycieli wobec rodzica. > W szkole dał się zauważyć jeden rodzynek... Pan polonista o złotym sercu i pog > lądach John'a Keating'a z Stowarzyszenia Umarłych Poetów.... Odpowiedz Link Zgłoś
flash_54 Re: opinie Szkoła Marzeń 27.02.12, 11:31 Pisząc to rozumiem bieżesz odpowiedzialność za to bo ja na twoim miejscu wezwałabym sanepid skoro jesteś taka zaniepokojona a może siejesz niepotrzebną panikę i chcesz swoje sprawy załatwić na forum. Z tego co wiem to od grudnia do chwili obecnej wystąpiły 4 przypadki szkarlatyny - gdybyś zapytała to taką odpowiedź byś uzyskała ale sprawdziłam również u rodziców.Poczytaj sobie również co to za choroba i jak się można zarazić - może szkoła nie jest winna. Idzie wiosna , w szkołach państwowych już się zaczęła ospa - jak się pojawi w szkole marzeń to też będzie ich wina? są choroby które dzieci muszą przejść i lepiej wcześniej niż później.W każdym takim zbiorowisku jest pewne że choroby się przenoszą i nic w tym dziwnego ani nagannego. Ale jeżeli znalażłaś szkołe sterylną , z maseczkami na twarzy- prawie z namiotem tlenowym to gratulacje. Przenieś córkę i życzę zdrowia i to dużo bo będzie jej potrzebne.Już zacznij szukać odpowiedniej szkoły średniej pod tym kątem no i studiów bo im dalej tym bardziej będzie wyjałowiona i narażona na wszystkie choroby .Ale to Twój wybór i Twoje dziecko. Ale taką opinię jak już piszesz to napisz stan faktyczny a nie wyssane z palca informacje żeby siać panikę wśród innych rodziców. Z życzeniami zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
malila [ot] Gdzie jest ospa? 28.02.12, 11:55 W których szkołach pojawiła się ospa? Odpowiedz Link Zgłoś
flash_54 Re: opinie Szkoła Marzeń 09.03.12, 13:37 W dniu dzisiejszym wywieszono w szkole wycinek z dzisiejszego Kuriera Piaseczyńskiego z obwieszczeniem Starosty Piaseczyńskiego o zezwoleniu na inwestycję budowy ulicy Okrężnej. Odpowiedz Link Zgłoś
vym3 Re: opinie Szkoła Marzeń 14.03.12, 18:28 Tylko, że tu chodzi o inną Okreżną, w Lesznowoli Odpowiedz Link Zgłoś
elfabrzoza127 Re: opinie Szkoła Marzeń 20.03.12, 14:12 Podobną opinię mogę wydać o Szkole Marzeń z ul. Zielonej. Wszelkie uwagi od rodzica są ignorowane, niektórzy nauczyciele są bardzo niemili i aroganccy wobec uczniów. Choć jest parę wyjątków (pan od Polskiego wzór dla innych nauczycieli !!!!) Rano pod szkołą jest istny horror, nie da się podjechać pod szkołę spokojnie- każdy parkuje gdzie chce, byle miał najbliżej do szkoły, szkoła nie dysponuje parkingami dla rodziców, jedyne parę miejsc przeznaczono dla nauczycieli i dyrektora reszta niech się sama martwi. Brak dostępu do świetlicy gdy dziecko oczekuje na lekcję. Egzaminy wstępne... stresują dzieci a później i tak 100 % przyjmują. Sklepik szkolny - istny wyścig szczurów, kto pierwszy ten lepszy, nauczyciele wpychają się bez kolejki...przykład idzie dalej i reszta robi to samo. Konsultacje odbywają się na 9 lekcji, wtedy dzieciak najpewniej coś zaliczy..., douczy się...., paranoja, które dziecko po tylu lekcjach jest w stanie skutecznie myśleć.... Fakultety.... 8,9 lekcja..... przymusowe !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
moll77 Re: opinie Szkoła Marzeń 21.03.12, 10:06 Hej, dzięki za info o szkole na Zielonej, co do tego, ze 100% dzieci przyjmuja, to chyba nie do konca tak jest, zobacz na stronie, jest lista przyjetych i dluga lista rezerwowych. Moje dziecko jest wlasnie na tej rezerwowej liscie, myslicie, ze duzo rodzicow sie nie zdecyduje na poslanie dziecka i zwolnia sie miejsca, ktoś wie jak to wygląda? Przyznam, ze oczywiscie biore pod uwage negatywne opinie o szkole, ale mam tez porownanie z publiczna szkola, do ktorej (do zerowki) chodzi moj syn. I naprawde jestem w szoku, co tam wyprawia wychowawca - terror i zastraszanie dzieci, ZERO kontaktu z rodzicem, Odpowiedz Link Zgłoś
elfabrzoza127 Re: opinie Szkoła Marzeń 24.03.12, 01:13 Miałam na myśli Gimnazjum do którego uczęszczała córka. Jak jest teraz w podstawówce niewiem. Ogólnie patrząc na dzieci to 75-80% uczęszcza dziewczynek ogólnie żeńska szkoła. Z roku na rok przybywa dzieci, robi się zwykła szkoła choć za dużą kasę.W Gimnazjum było po dwie klasy teraz już są trzy. Było ciężko rano dowieźć dziecko, niewiem jak jest teraz ale napewno dużo gorzej. Wydłużają zajęcia w szkole, ponoć teraz z natloku dzieci są już dwie przerwy obiadowe po 0,5godz co wydłuża czas w szkole. Z perspektywy czasu chyba jednak nie posłałabym ponownie dziecka. Szkoła chwali się swoimi znanymi absolwentami którzy jak wiadomo po ostatnich doniesieniach chluby jej nie dają....mam na myśli młodego aktora Antka K. który wdał się w bujkę z Policją a ostatnio po mocno zakrapianej imprezie urodzinowej chyba wywieźli kolegę w stanie śpiączki do szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
jajecz.niczka Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 05.03.12, 22:00 Zawiozłem syna na egzaminy rekrutacyjne na ul. Okrężną i o mało mi się samochód nie rozpadł na ulicy prowadzącej do szkoły. Próbowałem znaleźć inną drogę ale niestety wszystkie drogi w pobliżu tej szkoły i prowadzące do celu są w bardzo złym stanie. Dziury, bardzo głębokie dziury i błoto... Dziecku się zrobiło niedobrze od skakania i bujania się po tych dołach. Nie wyobrażam sobie dowozić i odwozić syna do szkoły po takich drogach przez cały rok szkolny. To jest kompletna dewastacja auta i nie mam zamiaru kupować sobie czołgu czy traktora by dojeżdżać z synem codziennie do szkoły. Oprócz tego, nie ma możliwości zostawienia dziecka w pobliżu, aby samo doszło do szkoły ponieważ brak chodników i błoto utrudniają normalne dojście do celu. Mam pytanie do rodziców dzieci uczących się w Szkole Marzeń: czy ktoś interweniował w sprawie poprawy stany dróg w okolicach szkoły? Czy istnieje nadzieja poprawy stanu dróg w najbliższym czasie? Jeśli mam codziennie skakać i bujać się po takich dołach to raczej z góry zrezygnuję! Odpowiedz Link Zgłoś
flash_54 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 08.03.12, 10:51 Wiem że szkoła wielokrotnie interweniowała i interweniuje w tej sprawie o czym informowała Rodziców wywieszając pisma w gablocie , nawet podpisywaliśmy petycję do władz miasta w tej sprawie.Odpowiedziano na nią że po zrobieniu kanalizacji na okolicznych ulicach i przy szkole będzie można zająć się drogami. Ponieważ kanalizacja była robiona do później jesieni 2011 roku mamy nadzieję że gmina w tym roku poważnie podejdzie do sprawy stanu dróg w tej okolicy. Wiem że mieszkańcy również interweniują w tej sprawie i są już mocno zdenerwowani cała tą sytuacją.Sądzimy ,że ten rok przyniesie wyraźną poprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
monti56 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 09.02.13, 17:26 To może są jakieś zmiany na lepsze czy nie ma co na to liczyć? Zbliża się kolejny nabór. Szukać gdzieś czy dać szanse? Odpowiedz Link Zgłoś
mamkram Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 11.02.13, 16:22 W kwestii dojazdu zmieniło się niewiele, tłok pod szkołą jest ciągle bardzo duży. Moim zdaniem ważniejsze są jednak inne sprawy niż lokal, transport, itp., chociaż rzeczywiście samo poranne parkowanie pod szkołą może od niej skutecznie odstraszyć. W klasach 1-3 wszystko zależy od wychowawczyni, które w większości są w porządku, chociaż zdarzają się osoby, które powinny zajmować się wszystkim innym, tylko nie wychowywaniem dzieci. Mnie najbardziej martwi fakt, że ta szkoła od małego funduje dzieciom wyścig szczurów. Dzieci mają bardzo dużo zajęć obowiązkowych, nauczyciele zadają bez umiaru, dzieci siedzą do późnego wieczoru, żeby to wszystko odrobić, są permanentnie przemęczone. Dyrekcja jest głucha na argumenty wielu rodziców, żeby nie narzucać dzieciom tak wielu obowiązków twierdząc, że niektórym rodzicom to nie przeszkadza, albo wręcz domagają się, żeby dzieci miały więcej zajęć. W szkole nie ma mowy o indywidualnym traktowaniu dzieci i rozwijaniu ich talentów. Dzieci nie mają czasu, żeby rozwijać swoje zainteresowania, uprawiać sport poza szkołą czy zwyczajnie pobawić się na podwórku, ponieważ są przytłoczone codzienną nauką prowadzoną w sposób, który nie zmienił się od kilkudziesięciu lat i ciągle opiera się na wkuwaniu mnóstwa niepotrzebnych informacji. Zarówno dyrekcja, jak i część nauczycieli nie bierze pod uwagę faz rozwojowych dzieci i wrzuca na barki małych dzieci obowiązki, którym ciężko sprostać. Rodzi to dużą frustrację u części bardziej wrażliwych czy ambitnych dzieci i poczucie, że mimo wysiłku nie daje się rady. Obserwuję moje dziecko i widzę, jak bardzo taki sposób szkodzi jego rozwojowi. Wydaje mi się, że szkoła zbyt duża uwagę przykłada do tego, żeby mieć wysoką pozycję w rankingach, a za małą do tego, co rzeczywiście jest dobre dla dzieci. Już dawno ta szkoła nie jest dla mnie "szkołą marzeń", mimo, że kiedyś wydawała mi się najlepszą opcją w tym rejonie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1096 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 13.02.13, 20:15 MAMKRAM - zaskoczyło mnie kilka twoich stwierdzeń, pozwolisz ze odniose sie do nich: - odnośnie tłoku pod szkołą - sama odwożę córkę do szkoły codziennie i widzę, jak my (rodzice) sami jesteśmy temu winni. Pokupowaliśmy sobie auta (ważniejsi mają wieksze samochody, chociaż wzrostem nie grzeszą) i nie umiemy nimi parkować, nie ustepujemy sobie wzajemnie, pchamy się, a najlepiej jak moglibysmy wjechać do środka, pod samą klasę. Czyż nie tak ? - wyścig szczurów - ja tego nie zauważam, dzieci maja dużo zajęć tak, bo szkoła chce jak najszerzej zaprezentować możliwości aby każde dziecko znalazło coś dla siebie. Czy dlatego nie oddajemy dzieci do zwykłych szkół, gdzie tylko zajęcia obowiązkowe i... do domu albo na podwórko (o ile jest). My z mężem wybraliśmy własnie tę szkołę, bo daje więcej (więcej polskiego, więcej matematyki, więcej angielskiego), bo propozycja zajęć poza obowiązkowymi jest szeroka i dziecko jest zadowolone. Córa nie narzeka i znajduje czas na zajęcia tak jak większość z jej klasy. Wiele jest też dzieci, które zmuszone są przez nas - rodziców - do tego że siedzą do wieczora w szkole, bo to my, odbieramy je w ostatniej chwili, tuż przed 18.00. W takich wypadkach kto miałby ochotę na cokolwiek będąc w szkole od 8 do 18 ? to nawet tyle my nie jesteśmy w pracy, bo do niej jedziemy po odstawieniu pociech do szkoły a wcześniej wychodzimy, aby je ze szkoły odebrać. - wysoka pozycja w rankingach - cieszę się że w rankingach szkoła ma wysoką pozycje - dlatego dzięki temu łatwiej my, rodzice, podejmujemy decyzję o tym gdzie nasze dziecko posyłamy. Jeśli w rankingach pozycja jest stała przez kilka lat, to chwała szkole i jej kadrze. Starają sie i pracują z naszymi dziećmi, aby uzyskanej pozycji nie stracić. Czy nie łatwiej dostać sie do szkół o poziomach wyższych, jeśli uczyło się w dobrej szkole ? Tak juz na sam koniec. Nie chcę przekonywać cię, że ta szkoła jest naj... a jeśli nie jest to już szkoła twoich marzeń, zawsze możesz dziecku zmienić marzenia. Pozdrawiam, Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 14.02.13, 08:41 Widzę że i sama dyrekcja Szkoły Marzeń zabrała głos Jakbym czytał ulotkę reklamową Odpowiedz Link Zgłoś
elfabrzoza127 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 14.02.13, 23:52 Ewidentnie widać ripostę dyrekcji szkoły. No dojazd do szkoły superowy winni debilni rodzice, sami tworzą korek a szkoła ma super parkingi. A kto parkuje? Tylko nauczyciele i dyrekcja, a rodzice gdzie? ano nigdzie, parkują wzdłuż ulicy (ci od młodszych klas odprowadzający pociechy) i blokują cały pas. Prawo jest beznadziejne , zezwala prywatnym szkołom na prowadzenie działalności bez zapewnienia odpowiednich miejsc parkingowych. Chcesz mieć szkołę, najpierw kup odpowiedni teren ...tak powinno być. Fakultety....?? no cóż...pozostawię bez komentarza. Poziom nauczania języków.....bez komentarza...dużo godzin i nic z tego... A na sam koniec, korepetycje....!!!! Tak .....wielu uczniów chodzi poza szkołą na korepetycje, wg mnie to skandal w "szkole m....ń" Odpowiedz Link Zgłoś
eufrozyna14 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 18.02.13, 11:23 niestety podobna sytuacja jak w gimanazjum, którą opisał blocked6 ma miejsce w klasach 4-6. Dzieci nie mają czasu na nic , choć nie do niestety nie przekłada się to na umiejętności i wiedzę. Wysokie miejsce w rankingach - po szkole prywatnej z niewielkimi klasami i zwiększoną liczbą godzin, można by oczekiwać znacznie więcej. Niektóre szkoły państwowe w rejonie mają bardzo zbliżone lub nawet wyższe wyniki a uczniów w klasach jest znacznie więcej i to tych „niby niewyselekcjonowanych”. Ilu uczniów SzM pisze test na 40 ? No, ale nie ma się co dziwić, kiedy rozprasza się na wiele wymyślnych przedmiotów czy 2 język a nie skupia na tym co rzeczywiście jest istotne zwłaszcza matematyka czy polski itp. Dzieciaki nie są uczone, od nich się wymaga: mnóstwo kartkówek, klasówek i zamiast utrwalać wiedzę tylko się ją egzekwuje. Ot, takie przysłowiowe studenckie zakuć i zapomnieć. Dzieci są zmęczone ogromną ilością sprawdzianów a system zupełnie nieefektywny. Korepetycje - sporo dzieci korzysta lub rodzice solidnie muszą wziąć się do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 18.02.13, 14:54 Wysokie miejsce w rankingach - po szkole prywatnej z niewie > lkimi klasami i zwiększoną liczbą godzin, No naprawdę dyrekcja ma niezły tupet żeby porównywać swoją szkołę gdzie rekrutacja odbywa się na podstawie egzaminów do okolicznych szkół publicznych które muszą przyjąć każde dziecko. Chcą się porównywać, to owszem, ale do szkół o takim samym systemie rekrutacji. Odpowiedz Link Zgłoś
elfabrzoza127 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 18.02.13, 21:36 Ja myślę, że może 10 lat temu ta szkoła wyróżniała się, teraz nie specjalnie, robi się taki sam kocioł jak w publicznych, coraz więcej dzieci, coraz mniej miejsca. Sala gimnasytczna ładna ale jak ćwiczą 3 klasy robi się ciasno. Opłaty wysokie. Pamiętajmy, że tu za wszystko się płaci. W szkołach publicznych dzieci z rejonu dowożą autokary bezpłatnie, obiady są po 5 PLN. Wg mnie to co oferuje ta szkoła nie jest warte uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
dostatos Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 27.02.13, 15:55 W tym roku dzieci w szkole jest ciut mniej. Kryzys odbił się na niektórych klasach dość widocznie... SM jak wszystko ma plusy i minusy + wysoki poziom angielskiego + przyjazna i bezpieczna atmosfera + dzieci (te które znam) bardzo lubią tę szkołę + dobre towarzystwo - infrastruktura (szczególnie na Okrężnej) - niezdrowa presja ze strony niektórych rodziców - średnio ciekawe zajęcia dodatkowe Odpowiedz Link Zgłoś
poniewaz1 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 25.05.13, 10:43 Wszystko potwierdzam co poniżej...Nic ująć , co najwyżej dodać... elfabrzoza127 napisała: > Ewidentnie widać ripostę dyrekcji szkoły. > No dojazd do szkoły superowy winni debilni rodzice, sami tworzą korek a szkoła > ma super parkingi. > A kto parkuje? Tylko nauczyciele i dyrekcja, a rodzice gdzie? ano nigdzie, par > kują wzdłuż ulicy (ci od młodszych klas odprowadzający pociechy) i blokują cały > pas. > Prawo jest beznadziejne , zezwala prywatnym szkołom na prowadzenie działalności > bez zapewnienia odpowiednich miejsc parkingowych. > Chcesz mieć szkołę, najpierw kup odpowiedni teren ...tak powinno być. > > Fakultety....?? no cóż...pozostawię bez komentarza. > Poziom nauczania języków.....bez komentarza...dużo godzin i nic z tego... > A na sam koniec, korepetycje....!!!! Tak .....wielu uczniów chodzi poza szkoł > ą na korepetycje, wg mnie to skandal w "szkole m....ń" Odpowiedz Link Zgłoś
mamkram Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 27.03.13, 10:08 No właśnie - jak się nie podoba, to można zabrać dziecko - to dokładnie stanowisko, jakie mniej lub bardziej wyraźnie komunikuje się rodzicom, którzy mają jakieś uwagi. A tak się składa, że dziecko, to nie taboret, który można sobie dowolnie przestawiać. Ma swoją klasę kolegów i przyzwyczajenia i to się składa na jego poczucie bezpieczeństwa. I dlatego zależy mi, żeby to szkoła wzięła pod uwagę fakt, że świat się zmienia, dzieci też i do tego trzeba dostosować sposób uczenia. A tymczasem przywala się te dzieci jakąś horrendalną liczbą godzin i wymaganiami nie do ogarnięcia. Ciekawe, który dorosły byłby w stanie temu podołać. W gimnazjum, dziecko, które zachoruje, wpada w panikę, że nie może sobie pozwolić na opuszczenie nawet jednego dnia w szkole, bo potem nie będzie w stanie tego nadrobić. Czy to jest normalne, żeby dzieci poddawane były aż takiej presji? Z roku na rok te wymagania wobec dzieci są coraz wyższe, liczba godzin też i wygląda to tak, jakby ktoś robił na nich jakiś mroczny eksperyment i testował, ile są w stanie wytrzymać, zanim trafią do psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
elfabrzoza127 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 27.03.13, 17:32 Program nauczania jest bzdurny. Proszę obejrzeć program nauczania choćby biologii w Gimnazjum. Zasób wiedzy objęty programem kwalifikuje się na wyższą uczelnię. Pamiętam biologię 8 klasa, Nauka o człowieku, wpajano nam ogólną wiedzę i każdy był w stanie to zrozumieć na tym etapie. Absencja w Gimnazjum "Szkoły Marzeń "jest problemem, nadrobienie wiadomości jest bardzo trudne. Dzieci są w dużym stresie, presja, brak wypoczynku. Czy o to chodzi? Ja to nazwę dwoma słowami- wyścig szczurów. Odpowiedz Link Zgłoś
beatiti Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 30.03.13, 10:15 Niestety nie należe do grona zadowolonych rodzicôw ze Szkoły Marzeń. Po lajtowych klasach 0-3 nagle przychodzi szok. Dzieci z klas 4-6 wpadają w jakimś koszmar, harôwkę bez opamiętania. Dzieci są przeciążone nauką, zestresowane natłokim różnych klasówek. W klasie 6 w ramach przygotowań comiesięczny sprawdzian na ocenę !!! A ciężar przygotowań do niego spoczywa głównie są w rękach dzieci . Szkoła ma tylko wymagania. W między czasie gonienie materiału. Kiedy więc dzieciaki mogą zrobić coś innego niż szkolna nauka? Odpowiedz Link Zgłoś
elfabrzoza127 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 18.02.13, 21:46 Zgadzam się z kwestią rozwoju własnych zainteresowań. Szkoła narzuca jakieś określone dziwne fakultety. Nie ma mozliwości wykazania własnych talentów dziecka, nawet wręcz są nagabywane i zniechęcane- szczególnie można to zaobserwować podczas słynnych prezentacji . Odpowiedz Link Zgłoś
malinowykrzak Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 27.02.13, 11:50 Na szczęście w okolicy powstają nowe szkoły. W Józefosławiu pojawiła się Magellana i Gaudeamus, w Ustanowie w zeszłym roku ruszyła szkoła przy przedzkolu Kidi. Może te placówki złamią w końcu monopol Szkoły Marzen. Szkoda tylko, że sa dla maluchów. Niestety brak sensownych starszych klas podstawowych a szczególnie gimnazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
poniewaz1 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 25.05.13, 10:13 Stanowczo nie polecam. Rodzice na siłe szukają szkół by przenieść dzieciaki. Brak organizacji, brak komunikacji z dyrekcją. Wszystkie problemy zamiatane pod dywan. Tylko wymagania nic poza tym. Rodzic czuje się jak intruz. Dzieciaki o 16tej kończą lekcję, zmęczone i wykończone. W salach gorąco. Nauczyciele wspomagają się wiatrakami nakierowanymi na biurko, a dzieci zalewają się potem przez 8 godzin. Szkoła robi łaskę że uczy i to za spore pieniądze. Dzieci siedzą po nocach w domach nad książkami. Jeden wielki chaos. Jedno wielkie nieporozumienie. Szczęśliwcy Ci którym udało się przenieść dzieciaki za wczasu. Szkoła Marzeń przestałą być SZKOŁĄ MARZEŃ dwa lata temu. Wielka szkoda bo miałą ogromny potencjał i świetną opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
polinea23 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 22.08.13, 20:51 To teraz ja sie wypowiem. Jestem uczennicą tej szkoły i aktualnie idę do 3 gimnazjum. Z niektórymi opiniami sie zgadzam a z niektórymi nie. Owszem może rano przed szkółą (na zielonej) jest tłok lecz moim zdaniem to w dużej mierze jest wina rodziców. Nie wszyscy z nich mają dzieci w najmłodszych klasach, ale i tak muszą odprowadzić pod klasę pożegnać sie co trwa godzinę a samochód zostawiają na środku zaraz przy wejściu. Co do ogólnego poziomu gimnazjum to z porownaniem np z GOSiR-em szkoła ma dużo większy poziom. Po za tym jeśli chodzi o towarzystwo to jest lepsze, ponieważ większość z osób chodzących tam wpada w złe towarzystwo. Poziom tez jest większy zwłaszcza z angielskiego. Na lekcjach w naszej szkole jesteśmy nawet "zmuszani" do probowania mówienia po angielsku, a w publicznych szkołach tak nie jest. Można to zobaczyć nawet po wynikach gimnazjalnych. W pierwszej klasie poziom podstawowy egzaminu z angielskiego większość może napisać na 100% a rozszerzony na 90% lub wiecej. Także inne przedmioty są prowadzone w języku angielskim np biologia, lecz nie jest to obowiązkowe, tylko na dodatkową ocenę, czyli dobre jeśli komuś sie to w przyszłości przyda. Nauczyciele w większości są bardzo mili i umieją dobrze podejść do młodzieży. Czasem są rożne problemy ale szybko można je rozwiązać z wychowawca lub jest nauczyciel który zajmuje sie prawami ucznia. Co do tego ze mamy 7-8 lekcji owszem może jest to dużo ale jakby nie patrzeć w większości szkół tak jest (+ dla mnie bardzo dużym plusem jest to Ze są szafki) Odpowiedz Link Zgłoś
aniawk1970 Re: szukam opinii na temat szkoły "szkoła marzeń" 02.09.13, 11:16 Błagam... Jeśli to pisała uczennica to ja jestem księdzem. Na kilometr "pachnie" panią wicedyrektor. Odpowiedz Link Zgłoś