Dodaj do ulubionych

opinie na temat Master TV

28.03.12, 17:27
mam takie pytanie: co sądzicie o naszej lokalnej telewizji Master TV ?
Czy są obiektywni ?, czy ich praca służy dobru ogólnemu ?
Czy może uprawiają lokalną politykę ?

Warto poznać wasze opinie, może ktoś wydusi z siebie odrobinę prawdziwej opinii ?
Obserwuj wątek
    • k-ozak Re: opinie na temat Master TV 22.06.12, 22:57
      Moim zdaniem zero obiektywizmu, szerzy się wiejskie politykowanie.
      • i_k_z Re: opinie na temat Master TV 24.06.12, 13:14
        k-ozak napisał(a):

> Moim zdaniem zero obiektywizmu, szerzy się wiejskie politykowanie.
        zgadzam się. Mogliby też zmienić tą dziennikareczkę na bardziej reprezentatywną.
    • gkrycki Re: opinie na temat Master TV 05.08.12, 01:13
      mogliby trochę ożywić swoje materiały ciekawszym komentarzem i wywiadami a nie jak teraz 15 sekund komentarza i dalej sam obraz, poziom głośności emisji programu nie jest dostosowany do pozostałych kanałów w kablówce - jest zdecydowanie za cichy, podobnie jak tvn w tej naszej kablówce od upc
    • projektllu Re: opinie na temat Master TV 11.09.12, 11:06
      Muszę się podpisać pod dotychczasowymi komentarzami. Nie negując roli Master TV jako pioniera w rozwoju lokalnego dziennikarstwa i mediów, należy powiedzieć że telewizja ta zatrzymała się dobrych kilka lat temu, nie tyle co chodzi o sprzęt, lecz o sposób przedstawiania materiałów. Mam tu na uwadze zwłaszcza sposób montażu (ach te najazdy kamerą niemalże w oczy podczas relacji z różnego rodzaju uroczystości i "eventów"), dobór reportaży, oraz sposób wypowiadania się (tu uwaga w kierunku głównej pani redaktor, która mogłaby być trochę ekhm... żywsza).

Do tego dochodzi archaiczny Master Text robiony w Power Poincie (reklamy z telebimów robione w technologii Flash boją Master TV na głowę), znajdujące się na nim stare informacje (kiedy w końcu zniknie plansza o tym, że Master TV rozpoczął w 2004 roku działalność w Radzyniu Podlaskim? Z tego co się orientuję, nasza lokalna telewizja już dawno wycofała się z tego projektu, co było nawet bodajże potwierdzone w wywiadzie z jej właścicielem).

Co do obiektywizmu i politykierstwa... No cóż... Wydaje mi się, że Master jest niestety nie tyle "tubą propagandową rządzących" (to będzie za dużo powiedziane), lecz "przedłużeniem działalności urzędników". Nie przypominam sobie teraz żadnej sytuacji, w której telewizja wytykałaby politykom nie wywiązywanie się z obietnic wyborczych, wykrywałaby fuszerkę w różnych inwestycjach, obnażała niekompetencje urzędników oraz służb, czy też po prostu wykorzystywała potencjał jaki niosą za sobą nowe technologie w komunikacji mieszkańców z "ratuszem". Kto by nie rządził, jakich negatywnych rzeczy by nie robił - Master zawsze będzie przedstawiał tą osobę w dobrym świetle. A gdzie reportaże o problemach byłego starosty? Gdzie informacja o przyznawaniu stanowisk, bądź podwyżek określonym ludziom? Master tego nie powie, a inne media (prasa, internet) już tak.

Oczywiście Master TV to nie same wady, ale także i plusy. Zdarzało się, że na antenie były puszczane ciekawe programy, typu "bez komentarza", "sonda uliczna", "konkurs telefoniczny", czy też programy realizowane przez młodych, mających trochę inny punkt widzenia niż redakcja telewizji. Jednak dzisiaj takich programów jest jak na lekarstwo.

Ogólnie jednak Master w moim odczuciu tkwi w dołku i co raz bardziej traci na znaczeniu. Nie dziwię się więc, że ludzie biorą sprawy w swoje ręce i sami podejmują się opisywania tego, co dzieje się w mieście. Dobrym przykładem może być tutaj działalność nowej telewizji Magnes.tv (ciekaw jestem ich oferty jak na dobre wystartują), licznych prywatnych stron internetowych, fanpage-ów na facebooku (Projekt LLU się do takich zalicza), czy też dziennikarstwa obywatelskiego, które może tworzyć każdy z nas :)

Można by jeszcze wypisywać, co zrobić z Masterem aby był lepiej odbierany przez ludzi. Ale na to przyjdzie jeszcze czas.
    • erikahoward Re: opinie na temat Master TV 22.01.21, 16:38
      Master TV to świetny odtwarzacz filmów. Mogę jeździć za darmo
    • erikahoward Re: opinie na temat Master TV 26.01.21, 03:37
      Master TV to świetny odtwarzacz filmów. Mogę go obejrzeć za darmo z Lista IPTV 2021
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka