Dodaj do ulubionych

Nie umiem parkować

09.11.10, 20:05
Szanowni mieszkańcy,

Ponieważ dalej, co niektórzy lokatorzy parkują, gdzie im się akurat spodoba, postanowiłam zamieszczać numery rejestracyjne źle zaparkowanych pojazdów. Proponuję zrobić listę i poruszyć temat na zebraniu wspólnoty. Jeżeli jest ktoś za, proszę się dołączyć i spisywać autkasmile oczywiście tyczy to się aut notorycznie parkujących poza swoim miejscem jak też, np. parkujących całą noc.
1. Toyota Auris WWLYW 10 - blok d
2. Opel ONY5x88d - blok d (cały czas sobie stawia)
3. Fabia biała - WWLU69 - też lubi sobie zosawić auto pod blokiem b
4. Audi WWLAS82 - blok b - to leń nad lenie, albo wjeżdża na czarno
5. opel bez blach - blok A
6. BMW WY1140 - BLOK A
7. Matiz we9259w - blok a
8. opel corsa 4 - wh35637 blok a

kolejna lista za kilka dni, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • rescue1112 Re: Nie umiem parkować 16.11.10, 22:36
      troszkę Ci wredna lokatorko współczuję,
      kiedyś mogłabys się spełnić w różnego rodzaju organizacjach takich jak np. ORMO,
      a teraz? cóż...
      kierując się słowami ze znanego serialu "alternatywy 4"-"popatrz synku,tak wyglada kapuś",
      pozostaje mi życzyć żeby nikt Cię nie namierzył i twojego autka,o ile je masz...
      jak już godzinami siedzisz w oknie to przynajmniej dokarmiaj te bezdomne psy biegające pod blokiem...albo zgłoś swoja kandydaturę na kolejnego stróża porządku "city srity"
      będzie na pewno taniej!!!
      pozdrawiam normalnych.
      • wredna_lokatorka Re: Nie umiem parkować 17.11.10, 19:26
        rescue1112 napisał:

> troszkę Ci wredna lokatorko współczuję,
        > kiedyś mogłabys się spełnić w różnego rodzaju organizacjach takich jak np. ORMO
        > ,
        > a teraz? cóż...
        > kierując się słowami ze znanego serialu "alternatywy 4"-"popatrz synku,tak wygl
        > ada kapuś",
        > pozostaje mi życzyć żeby nikt Cię nie namierzył i twojego autka,o ile je masz..
        > .
        > jak już godzinami siedzisz w oknie to przynajmniej dokarmiaj te bezdomne psy bi
        > egające pod blokiem...albo zgłoś swoja kandydaturę na kolejnego stróża porządku
        > "city srity"
        > będzie na pewno taniej!!!
        > pozdrawiam normalnych.

widzę, że Pan należy od osób, które nie umieją czytać i dostosować się do panujących zasad i parkują samochód, gdzie się podoba...tj. nie szanuje Pan innych mieszkańców, którzy stawiają samochody, tam, gdzie jest ich miejsce. Szkoda, bo ludzi należy szanować! Ja szanuję i samochód zostawiam na swoim miejscu, a nie pod klatkami, na chodnikach itp. nie rozumiem ataku na moją osobę, ale chętnie na spotkaniu wspólnoty wypowiem się głosno, a jak coś się stanie z moim samochodem, przynajmniej wiem, gdzie będę szukała winnego. Pozdrawiam
      • mocarz76 Re: Nie umiem parkować 17.11.10, 19:49
        A Ty co taki normalny jesteś bo parkujesz gdzie się podoba i przez takich jak Ty jest tylko pieprznik na osiedlu!! Na szczęście tych normalnie parkujących jest większość!! I nie strasz bo kiedyś ktoś Ciebie może namierzyć !! Widać, że nie zrozumiałeś o co chodzi "Wrednej Lokatorce" i Tobie współczuję!!
        • rescue1112 Re: Nie umiem parkować 18.11.10, 10:55
          mocarz76 napisał:

> A Ty co taki normalny jesteś bo parkujesz gdzie się podoba i przez takich jak T
          > y jest tylko pieprznik na osiedlu!! Na szczęście tych normalnie parkujących jes
          > t większość!! I nie strasz bo kiedyś ktoś Ciebie może namierzyć !! Widać, że ni
          > e zrozumiałeś o co chodzi "Wrednej Lokatorce" i Tobie współczuję!!

boję się tak,że jąkać się chyba zacznę...
          pieprznik na osiedlu był i będzie- takie osiedle...
          przepisy się zmieniły i co?
          działając wspólnie i w porozumieniu z "wredną lokatorką" możesz źle parkujących i mnie-cmoknąć w czubek fajki...póki co oczywiście,pozdrawiam.
          • mocarz76 Re: Nie umiem parkować 18.11.10, 18:02
            Jak się nie boisz to może się zlękniesz skoro myślisz, że będziesz bezkarnie parkować jak się Tobie podoba!! Cmoknij się sam cwaniaczku albo poszukaj sobie przyjaciela do cmokania!! Widać , że jesteś nie reformowalny!!"parapet będzie parapetem"!
          • wredna_lokatorka Re: Nie umiem parkować 18.11.10, 20:04
            boję się tak,że jąkać się chyba zacznę...
            > pieprznik na osiedlu był i będzie- takie osiedle...
            > przepisy się zmieniły i co?
            > działając wspólnie i w porozumieniu z "wredną lokatorką" możesz źle parkujących
            > i mnie-cmoknąć w czubek fajki...póki co oczywiście,pozdrawiam.

Gratuluję Panu rozsądku, umiejętności dostosowania się do panujących przepisów, szacunku dla pozostałych mieszkańców, dbałości o osiedle i kultury osobistej przede wszystkim. Ciekawa jestem czy poza internetowym formum też tak Pan każe się "cmokać" hehesmile)) czyżby jakieś zboczenie????
    • wredna_lokatorka Re: Nie umiem parkować 17.11.10, 19:31
      Ku niezadowoleniu mieszkańca, kolejna lista...chociaż przyznam, że ostatnio coraz mniej źle zaparkowanych samochodów jestsmile
      1. blok B audi WWL as82 - stoi i chyba stać będzie na środku chodnika....
      2. blok C Ford - sk9369u
      3. blok j nmr85gx i lz38962
      • karolmarki Re: Nie umiem parkować 19.11.10, 16:34
        Boże, czy na prawdę tak ciężko ruszyć dupę i zaparkować na podanym miejscu ??
        Czy wy jesteście na prawdę tak ubodzy, że musicie za 5 dych miesięcznie wynajmować swoje miejsce a sami skradać się po chodnikach ?

Czy to jest osiedle dziadów ?
        • mocarz76 Re: Nie umiem parkować 19.11.10, 23:09
          w życiu bym nawet nie przypuszczał, że takie dziadostwo można odstawiać!! Pozdro dla tych co nie dziadują w ten sposób!!
    • marekkolod Re: Nie umiem parkować 19.11.10, 18:23
      Droga Pani wredna lokatorko jestem Pani cichym wielbicielem, proszę o kontynuowanie swojej jakże ważnej misji na polu walki z ćwikłą, a do Pana Karola - trafne spostrzeżenie to początki small business na HG.
      I jeszcze trochę dorzucę dziegciu, anteny satelitarne za jedyne 8 zł miesięcznie.
      Mam podejrzenie, że to Szkoci ubrani w kilty mieszkają na HG.
      Joke - Szkoci z HG zamiast whiskey piją wodę z kranu, z tego wspólnego kranu.
      Pozdro old scotch whisky.
      • wredna_lokatorka Re: Nie umiem parkować 23.11.10, 21:52
        dziękuje za wsparcie...szkoda tylko, że tak niewiele osób wpisy dokonuje...ech, znieczulica jakaś czy co? a biała skoda, czarne audi i opel bez tablic jak zawsze parkują na chodnikach...niestety, pozdrawiam
        • zbynek997 Re: Nie umiem parkować 07.12.10, 21:40
          Ten Opel bez tablic to na 99% kradziony. Chłopaki ze Wspólnej go postawili a na osiedle wjechali pod pretekstem kupna podpasek w sklepie smile)))
          Jak ma być porządek odnośnie parkowania jak sam Pan generał parkuje jak mu się podoba.
          Jurek pozdrawiam Cię.

Pozdrawiam WSZYSTKICH SĄSIADÓW
          • zbynek997 Re: Nie umiem parkować 07.12.10, 21:48
            Zapomniałem Jureczku dodać że mam fajne fotki Twojego autka jak parkuje w miejscu niedozwolonym.
            Niektóre są takie zrobione o 4:00 z oszronioną szybą (tak aby było widać że autko stało całą nockę)

Pozdrawiam WSZYSTKICH sąsiadów
            • wredna_lokatorka Re: Nie umiem parkować 08.12.10, 18:32
              niestety opel bez tablic (już ma tablice) i audi pod blokiem b to niereformowalni ludzie. dziwię się lokatorom z ich klatek, że jeszcze nie zwrócili uwagi. Ps. Panowie Generałowie mają dalej przeświadczenie, że im wszystko wolno - to chyba pozostałości starego systemusmile)))
              • hubert1977 Re: Nie umiem parkować 14.12.10, 15:14
                pani wredna lokatorko - pani uważa bo jak rescu się zdenerwuje na pania to pani gazem psiknie po oczach jak to jest w Jego stylu. a co do zle zaparkowanych samochodów to zapisze pani tez jeepa cheeroke z kołem zapasowym na dachu - ciekawe czyj to?smile
                pozdro
                • wredna_lokatorka Re: Nie umiem parkować 14.12.10, 19:45
                  aż taki nerwus??? a skąd Pan wie o tym gazie??? to niech nie psika po oczach tylko po źle zaparkowanych autach hehesmile dobry uczynek by zrobił chociaż i może kogoś nauczył ładnie parkować!!! co do źle zaprkowanych - stoją stoją stoją stoją stoją i nic sobie nie robią...najchętniej to bym odholowała każdy jeden źle zaparkowany!
                  • wredna_lokatorka Re: Nie umiem parkować 14.12.10, 19:46
                    a ja się gazu nie boję...mam niezły lewy sierpowysmile
                    • aleks128 Re: Nie umiem parkować 14.12.10, 21:47
                      Ale mi się z was chcę śmiać co kogo z osiedla obchodzi gdzie kto parkuje.Ludzie nie mają czasu na takiego głupoty bo gdyby się wszystkim tak przejmowali jak wy to 2/3 osiedla wykitowało by już bardzo dawno temu.Widzę że niektórzy to nie maja co robić podczas dnia tylko siedzą przed oknem i wyglądają przez lornetkę kto źle stanął.Dla mnie jeszcze większym szczytem głupoty jest pisanie tablic rejestracyjnych na ogólnodostępnym forum.Może nie przyszło wam do główki że jest to forum i każdy może sobie założyć tutaj konto co za tym idzie pospisywać potem tablice rejestracyjne tych niby strasznie łamiących prawo.

Pozdrawiam
                      • hubert1977 Re: Nie umiem parkować 15.12.10, 09:28
                        stary (albo młody nie wiem) - nie obchodzi mnie kto gdzie parkuje jak parkuje na miejscu parkingowym, ale zaczyna mnie obchodzić jak parkują na chodnikach a po drugiej stronie uliczki są miejsca parkingowe i muszę sie wysilać i uważać, żeby sobie (bo innych lusterka mnie nie obchodzą) lusterka nie urwać - szczególnie teraz w zimie i szczególnie pod blokiem na przeciwko bloku H.
                • rescue1112 Re: Nie umiem parkować 26.12.10, 20:18
                  hubert1977 napisał:

> pani wredna lokatorko - pani uważa bo jak rescu się zdenerwuje na pania to pani
                  > gazem psiknie po oczach jak to jest w Jego stylu. a co do zle zaparkowanych sa
                  > mochodów to zapisze pani tez jeepa cheeroke z kołem zapasowym na dachu - ciekaw
                  > e czyj to?smile
                  > pozdro

Hubercik,fiutku złamany,nie należę do osób które zmieniają "nick" tylko po to żeby komuś pocisnąć na publicznym forum...
                  w przeciwieństwie do Ciebie lamusku-nie kryję się z tym...
                  bardzo lubię "urazowy sport",więc jeżeli szukasz wrażeń większych niż te które funduje Ci monitor komputera,szachy,lub warcaby-zapraszam do autka z kołem na dachu.
                  pozdrawiam wszystkich "odważnych komputerowców"
                  Piotr.
                  p.s. nie jestem za złym parkowaniem,chciałbym żeby był porządek,ale o czym tu mówić skoro wiele miejsc parkingowych było jeszcze do niedawna nie odśnieżone-wręcz zasypane śniegiem.Znacznie gorsze od złego parkowania - jest wzajemne podpieprzanie się,tworzenie list społecznych z których i tak gówno wynika...ubawił mnie Zbynek997-ja też generała uwielbiam...proponowałbym umieścić fotki tego autka na forum-w końcu to "ich" metody...pozdro.
                • rescue1112 Re: Nie umiem parkować 28.12.10, 16:53
                  hubert1977 napisał:

> pani wredna lokatorko - pani uważa bo jak rescu się zdenerwuje na pania to pani
                  > gazem psiknie po oczach jak to jest w Jego stylu. a co do zle zaparkowanych sa
                  > mochodów to zapisze pani tez jeepa cheeroke z kołem zapasowym na dachu - ciekaw
                  > e czyj to?smile
                  > pozdro
                  hubercik? to co ? zapierdolić ci w nos?
    • zniszcze_wredna79 Re: Nie umiem parkować 15.12.10, 21:20
      Przykre jest to ze kobiety na tym osiedlu zamiast wychowywać swoje dzieci zajmują się szpiegostwem sąsiadów pani wredna_sąsiadka ma widocznie problemy łóżkowe z mężem. Zajmij się kobieto odśnieżaniem a nie pisaniem.
      • mmm3214 Re: Nie umiem parkować 16.12.10, 09:40
        A może wprowadzić opłate za wjazd na osiedle dla osób które nie posiadają wolnego miejsca parkingowego i pozostaja na jego terenie dłużej niż powiedzmy 1-2h. Temat jest oczywiście do dyskusji jeżeli chodzi o cene i warunki(czas itd.). Ochrona i tak spisuje numery rejestracyjne. Myśle że to znacznie ograniczy problem.

Zaznaczam że to tylko propozycja może dobra może zła generalnie do dyskusji

• wredna_lokatorka Re: Nie umiem parkować 15.12.10, 21:50
      Widzę, niestety, że poziom niektórych mieszkańców pozostawia wiele do życzenia. Moi Drodzy - jest regulamin, są przepisy regulujące kwestię parkowania - nie rozumiem dlaczego niektórzy są aż tak oburzeni faktem, iż zwracam uwagę na samochody źle parkujące??? czy Wam nie przeszkadzają stojące graty (tico białe np) czy też notorycznie parkujący pod blokiem b audi??? stoi, tarasuje i przejście dla pieszych, wózków, i przejazd dla innych aut!!! Pora zacząć zwracać uwagę na innych lokatorów a nie tylko na swoje lenistwo i wygodę - co by było, gdyby, jak Państwo sugerujecie, każdy mieszkaniec zaczął parkować auto, gdzie mu się podoba??? ciekawe czy dalej bylibyście tacy poruszeni faktem pisania o tym. Ale zgadzam się, że pomimo moich starań, pisanie na niewiele się zdaje, bo niektóre osoby mają w 4 literach uwagi innych a przede wszystkim prawo polskie!
      • zniszcze_wredna79 Re: Nie umiem parkować 15.12.10, 23:19
        Po pierwsze brak miejsc parkingowych wynika z błędu developera i chciał czy nie każdy musiał się zgodzić ale proszę spojrzeć na to z drugiej strony osób które maja 2 lub 3 samochody one też chcą chronić swoje mienie a trzymanie samochodu poza brama wiąże się z dużym ryzykiem.
        Pani wredna twierdz iż ma mało miejsca na przejście chodnikiem - może pora na dietę kochana. Ponad to właśnie pora zwrócić uwagę na innych lokatorów którzy chcą parkować więcej samochodów w środku a nie myśleć egoistycznie tylko o sobie. Proponuje referendum a regulamin można zmienić. Poza tym widzę iż tylko wrednej to przeszkadza. Ale to normalne zawsze znajdzie się krzykacz pokroju Leppera jak pani. Pozdro
        • hubert1977 Re: Nie umiem parkować 16.12.10, 12:22
          ciekawe cwaniaku co zrobisz jak ci samochód porysują za to parkowanie bo nie trudno jest otworzyć okno w samochodzie, wystawić cienki drut i przejechac ostrym końcem po całym boku samochodu. do kogo wtedy będziesz miał pretensje? pewnie do tych co jeźdzą bo nie umieją się zmieścić między dwoma samochodami co?
          • zniszcze_wredna79 Re: Nie umiem parkować 16.12.10, 15:11
            Jak mi porysują to będę wiedział że to ty hubrcie1977 mam już zresztą twoje IP cwaniaczku. Po drugie stać mnie na ac wiec nie boję się tak o swój samochód jak ty ponadto porysować można i twój samochód stojący po prawej wystarczy mieć takie burackie podejście do ludzi jak ty i pewnie twoja żona wredna_sąsiadka. A jeśli ktoś ma problem z jazdą samochodem i nie umie na 3 metrach przejechać ulicą to proponuje zdać prawo jazdy a nie kupować jak pewnie uczynili ci co tak płaczą. Poza tym jeśli nawet kogoś się zarysuje wystarczy zostawić info i załatwić sprawę z klasą. Następna sprawa po co monitoring jest na osiedlu i ochrona??? Pozdro cwaniaku!!!
            • wredna_lokatorka Re: Nie umiem parkować 16.12.10, 18:54
              Drogi Panie (Pani), co chce mnie zniszczyćsmile Moja rodzina posiada także więcej niż jedno auto i akurat nie mamy potrzeby parkowania na chodniku pod klatką - należy miejsce podnająć a jak nie, zostaje miejsce za bramą - też tak robiłam do czasu, gdy znalazło się wolne miejsce!!!! I nie wiem, czemu Pan uważa, że jestem gruba, dziwna, że mam problemy w łóżku itp. takie teksty świadczą nie o mnie, a o Pana poziomie - może sam ma Pan (Pani) takie problemy i ocenia każdego w ten sposób. A przecież ta dyskusja nie ma na celu oceny mojej osoby a kierujących, co źle parkują samochody!!!!! Miejscem parkingowym nie jest chodnik!!! jeżeli ktoś ma dwa auta - trzeba sobie jakoś radzić, albo zostaje brama - prosze pisać do urzędu - może ktoś zorganizuje ładny parking pod osiedlem!!! a póki co, skoro stać Pana (Panią) na AC - czego można się obawiać, stawiając za bramąsmile)))))))) Serdecznie Pana (w zasadzie lub Panią) pozdrawiam ps. Pan Hubert nie jest moim mężem, ale dziękuje za słowa poparcia - widać są jeszcze osoby, którzy dostrzegają problem!
              • karolmarki Re: Nie umiem parkować 17.12.10, 10:23
                ty co masz zniszczyć lokatorkę:

Zachowujesz się jak typowy buc ze wsi. Jeśli ludzi stać na więcej niż jeden samochód to równie dobrze mogą sobie podnająć miejsce parkingowe za te 50złociszy i pokazać klasę. Cały czas na forum są 2-3 miejsca do wynajęcia.

Co do adresu ip to twoja niekompetencja w tej sprawie jest porażająca. 90% osób prywatnych nie ma stałego dedykowanego adresu ip. Więc w jaki sposób chcesz tumanie ludzi namierzać ??
                "Naczytał się komiksów i szuka super bohaterów po ulicach hehehe"

A na koniec kto się chamem urodził ten dżentelmenem nie będzie.
                • hubert1977 Re: Nie umiem parkować 17.12.10, 15:03
                  tak mi się zdaje, że ten "zniszcze_wredna79" to nasz twardziel "rescue" bo tylko on ma takie zajebiźcie poważne wypowiedzi na forum. był jeszcze niejaki "karczmarz" ale widze, że tem sie chyba wypisał z kuchni albo też nicka zmienił. wszędzie się znajda ludzie, którzy mimo tłumaczenia innych ludzi i tak robia po swojemu. szkoda naszego gadania na forum o tym parkowaniu bo i tak sie nic nie zmieni - burak zostanie burakiem i tyle. tacy sa ludzie - plują im w twarz a oni gadają, że deszcz pada.
                  • zniszcze_wredna79 Re: Nie umiem parkować 17.12.10, 19:32
                    hubert nie myśl za wiele bo myśliwym zostaniesz. Widzę ze za bardzo ograniczeni jesteście by zrozumieć o co chodzi. Zróbcie w temacie referendum to się zdziwicie. Pozdro
                    • kaju1234 Re: Nie umiem parkować 20.12.10, 17:10
                      jeśli chcesz zrobić referendum, czy ktoś jest idiotą czy nie, to tylko ty będziesz głosował za tym pierwszym
            • boing1 Re: Nie umiem parkować 19.12.10, 14:29
              zniszcze_wredna79 napisał:

> Jak mi porysują to będę wiedział że to ty hubrcie1977 mam już zresztą twoje IP
              > cwaniaczku.

Haha! Jasnee...Co najwzyej mozesz miec IP bloku.
            • zbynek997 Re: Nie umiem parkować 29.12.10, 16:11
              Chłopczyku a ile Ty masz latek dziecinko???
              Za dużo bajeczek dzidzia się naoglądała???
              Proponuję oglądać coś w stylu "Ania z zielonego wzgórza" ewentualnie "W 80 dni dookoła świata"
              Nie polecam "BEN10", "BAKUGANY", "POKEMON", itp...

Pozdrawiam WSZYSTKICH sąsiadów i Ciebie dziecinko
    • koklusz79 Re: Nie umiem parkować 17.12.10, 20:07
      Wydaje mi się iż głosowanie lub zwiększenie miejsc parkingowych ma sens. Obelgi zbędne acz rozumiem przedmówce. Chcecie rządzić sami kupcie sobie działkę z domkiem. Osiedla są specyficzne i zawsze znajdzie się ktoś komu się dana sprawa nie podoba.
      • wredna_lokatorka Re: Nie umiem parkować 27.12.10, 19:52
        Myślę, że można na zebraniu pomyśleć o tym, co zrobić z parkującym problemem. Dla tych, którym zaspy przeszkadzają - ja Kobietka - jakoś sobie radzęsmile szkoda, że niektórzy, silni, jeźdzący dużymi, szybkimi autami mężczyźni nie potrafią poradzić sobie z zaspą...tacy to kierowcy hehe (oczywiście Pana rescue czy jakoś tam się tyczy moja uwaga) Pozdrawiam zdolnych, umiejących ładnie parkować!!!
        • marian_xx Re: Nie umiem parkować 28.12.10, 13:38
          A może by takie coś dawać tym umiejącym inaczej wink....

http://img715.imageshack.us/img715/5798/karny.th.jpg
        • rescue1112 Re: Nie umiem parkować 28.12.10, 16:51
          wredna_lokatorka napisała:

> Myślę, że można na zebraniu pomyśleć o tym, co zrobić z parkującym problemem. D
          > la tych, którym zaspy przeszkadzają - ja Kobietka - jakoś sobie radzęsmile szkoda,
          > że niektórzy, silni, jeźdzący dużymi, szybkimi autami mężczyźni nie potrafią p
          > oradzić sobie z zaspą...tacy to kierowcy hehe (oczywiście Pana rescue czy jakoś
          > tam się tyczy moja uwaga) Pozdrawiam zdolnych, umiejących ładnie parkować

najpierw zreformuj dziadów ze wspólnoty-wątpliwy sukces-potem zajmij się dużymi,szybkimi autkami
    • rescue1112 Re: Nie umiem parkować 28.12.10, 16:55
      hubercik-odpisz,bo się martwię
      • hubert1977 Re: Nie umiem parkować 29.12.10, 10:19
        ale co mam napisać? znowu mam cię obrazić czy jak bo za te twoje teksty to tylko coś niemiłego można na ciebie napisaćsmile
        • zbynek997 Re: Nie umiem parkować 29.12.10, 16:04
          Hubert nie daj się wmieszać w pyskówkę z naszym ratownikiem bo to nic dobrego nie przyniesie.
          Widzę że nasz ratownik ze słonecznego patrolu jest tak samo pyskaty jak beryllus.
          Zresztą ja też lubię być czasami pyskaty smile
          Fakty są takie że parkowanie w miejscach niedozwolonych nigdy nie będzie ukrócone a to dlatego że nikt tego tak naprawdę nie chce.
          Kupy psie na trawnikach też zawsze będą i tego też nikt nie zlikwiduje.
          Możecie lać się po gębach i psikać gazem (lanie po ryju w lasku jest chyba bardziej fer) ale nic nie zmienicie.
          Ja zdjecia autka naszego osiedlowego generała i potknięć innych członków Zarządu Wspólnoty Mieszkaniowej Horowa Góra trzymam w swojej kartotece i w odpowiednim momencie ujrzą światło dzienne.

Wszystkiego Dobrego mili sąsiedzi w nadchodzacym 2011 roku

Pozdrawiam WSZYSTKICH sąsiadów

• franc-f3 Re: Nie umiem parkować 02.01.11, 19:46
      Witam wszystkich sąsiadów. chciałbym się przyłączyć do tej dziwnej poniekąd dyskusji. Jestem jak najbardziej przeciwny wszystkim tym co notorycznie parkują pod klatkami. sam mam 2 samochody i drugie miejsce wynajmuję. A wszystkim którym sie wydaje, że są bezkarni stawiając samochód gdzie popadnie przypominam o znaku który stoi zaraz za bramą wjazdową na osiedle. "strefa zamieszkania" i co za tym idzie :
      * prawo pieszego do korzystania z całej szerokości drogi i pierwszeństwo przed pojazdami,
      * możliwość korzystania z drogi przez dziecko w wieku do 7 lat, bez opieki osoby starszej,
      * prędkość dopuszczalna pojazdu lub zespołu pojazdów w strefie zamieszkania wynosi 20 km/h,
      * zakaz postoju w strefie zamieszkania w innym miejscu niż wyznaczone w tym celu.

Prosta odpowiedź ,parkuje się tam gdzie jest to wyznaczone.

A jeżeli ktoś chce dokładniej to polecam lekturę art.90, 98 Kodeksu Wykroczeń, a dla bardzo opornych dodatkowo art. 130a Kodeksu Drogowego

A ten cwaniak który twierdzi , że ktoś kupił prawo jazdy niech może sam sie wybierze na jakiś kursik albo przeszkolenie bo widzę, że jeżeli chodzi o przepisy ruchu drogowego to jest na dnie a jeżeli chodzi o kulturę osobistą to jest dużo poniżej dna.

• wredna_lokatorka Re: Nie umiem parkować 11.01.11, 17:43
        Witam,
        Widzę, że z Nowym rokiem - stare przyzwyczajeniasad Dziś krótko - Panienka ze srebnego passata WJcośtam notorycznie zajmująca miejsce 047A lub przed (blok h), mając swoje miejsce przy bloku J !!!! to nie problem 2 auta to problem lenistwa!!! Lalka parkuj jak należy!!! Kolejne auto pod blokiem H - citroen picasso BIcośtam - Rodzinka ma swoje miejsce na podwórku a też wiecznie lenistwo nie pozwala "dojść" !!! Poza tym oczywiście standardowo grat audi kombi pod blokiem B i grat taksi pod blokiem A!!!! Pozdrawiam
        • aczykoty Re: Nie umiem parkować 13.01.11, 22:42
          czuje ze moje auto trafi na kolejną czarna listę "wrednej" wiec ok. przyznaje sie suzi na WU pod blokiem H czasami parkowałem nie tak jak trza. Jestem tu nowy wiec wyrozumialosci haha. Czasami mnie nogi bola i chodzic nie moge wiec to nie lenistwo a choroba (inwalida ze znaczkiem) z gory wielkie sorry.

Pozdrawiam
          • wredna_lokatorka Re: Nie umiem parkować 14.01.11, 22:02
            Szanowny Panie, osoby chore bądź te, którym zdarzy się zaparkować nie tam gdzie trzeba, nie znajdują się na mojej liście! ale takie osoby jak kierujący audi, czy passacikiem srebrnym (swoją drogą dziś też pięknie sobie stoją) nie mogą liczyć na moją wyrozumiałość! Lenie i tyle!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka