joannabrz
16.10.12, 08:24
Święte krowy naklejające nalepki na samochodach niech zaczną patrzeć na siebie, jakże często widzę waszych znajomych i rodzinę parkujących w piękny sposób na chodniku. Inteligencją jest też naklejanie na szybę osoby, która stoi aktualnie w oknie.
naklejenie na przednią szybę naklejki powoduje unieruchomienie pojazdu, czyli uniemożliwienie korzystania z własności. Wszak kodeks drogowy mówi wyraźnie ze kierowca ma mieć 180 st widoczności w przód.
pomijając już fakt że w polskim prawie nie występuje pojęcie kary obywatelskiej, czyli samosądu.
a najciekawsze jest to zę w polskim prawie każdy obywatel ma prawo zatrzymać sprawcę przestępstwa w trakcie lub bezpośrednio po i zatrzymać go do przyjazdu Policji. A jeżli nie chce zaczekać moze mu to wytłumaczyć ręcznie... tak więc może następnym razem wyjdę złapie za rączkę i wezwę kolegów co? Może koledzy z komendy przetłumaczą inaczej?
Naklejenie jest przestępstwem, złe parkowanie już nie.
Dopóty dopóki nie ma znaków wewnątrz osiedla mogę sobie zaparkować i pod samą klatką i guzik wam do tego.
Gdzie byli ci wszyscy porządni obywatele jak mój samochód stał przez 6 h bez trzech szyb? Nikt nic nie widział nikt nic nie słyszał, a przepraszam LUDZIE SŁYSZELI ALE BALI SIĘ ZADZWONIĆ.
Osiedle policyjne? O kant dupy! W nosie mam waszą wózkownię, jak się jest na tyle głupim, że się wierzy w coś co nie jest na papierze to się póżniej tak ma.
Zacznijcie patrzeć na siebie i na to co wy czynicie, bo dopóki nie jesteście świętymi aniołami nie powinniście nawet myśleć o zwróceniu uwagi innym.
Idźcie lepiej pod plac zabaw sprzedać trochę gratów, a nie życie zatruwacie ludziom, którzy spokojnie egzystują i ciężko harują na wasze pieprzone emeryturki policyjne!
To by było na tyle.