Dodaj do ulubionych

hipokryci z 5b

16.10.12, 08:24
Święte krowy naklejające nalepki na samochodach niech zaczną patrzeć na siebie, jakże często widzę waszych znajomych i rodzinę parkujących w piękny sposób na chodniku. Inteligencją jest też naklejanie na szybę osoby, która stoi aktualnie w oknie.

naklejenie na przednią szybę naklejki powoduje unieruchomienie pojazdu, czyli uniemożliwienie korzystania z własności. Wszak kodeks drogowy mówi wyraźnie ze kierowca ma mieć 180 st widoczności w przód.

pomijając już fakt że w polskim prawie nie występuje pojęcie kary obywatelskiej, czyli samosądu.
a najciekawsze jest to zę w polskim prawie każdy obywatel ma prawo zatrzymać sprawcę przestępstwa w trakcie lub bezpośrednio po i zatrzymać go do przyjazdu Policji. A jeżli nie chce zaczekać moze mu to wytłumaczyć ręcznie... tak więc może następnym razem wyjdę złapie za rączkę i wezwę kolegów co? Może koledzy z komendy przetłumaczą inaczej?
Naklejenie jest przestępstwem, złe parkowanie już nie.

Dopóty dopóki nie ma znaków wewnątrz osiedla mogę sobie zaparkować i pod samą klatką i guzik wam do tego.
Gdzie byli ci wszyscy porządni obywatele jak mój samochód stał przez 6 h bez trzech szyb? Nikt nic nie widział nikt nic nie słyszał, a przepraszam LUDZIE SŁYSZELI ALE BALI SIĘ ZADZWONIĆ.
Osiedle policyjne? O kant dupy! W nosie mam waszą wózkownię, jak się jest na tyle głupim, że się wierzy w coś co nie jest na papierze to się póżniej tak ma.
Zacznijcie patrzeć na siebie i na to co wy czynicie, bo dopóki nie jesteście świętymi aniołami nie powinniście nawet myśleć o zwróceniu uwagi innym.
Idźcie lepiej pod plac zabaw sprzedać trochę gratów, a nie życie zatruwacie ludziom, którzy spokojnie egzystują i ciężko harują na wasze pieprzone emeryturki policyjne!
To by było na tyle.
Obserwuj wątek
    • karczmarz68 Re: hipokryci z 5b 16.10.12, 14:37
      A z której klatki cię dosięgła klątwa życzliwego sąsiada,oczywiście jeśli możesz zdradzić,bo 5b ma dwie klatki???? A bardzo jestem ciekawy!!!!!! Pozdrawiam.
      • joannabrz Re: hipokryci z 5b 16.10.12, 14:39
        z mojej własnej- drugiej smile.
        Pozdrawiam również.
        • karczmarz68 Re: hipokryci z 5b 16.10.12, 14:41
          Tej od lasu?????????????????
          • joannabrz Re: hipokryci z 5b 16.10.12, 14:43
            Zależy jak na to patrzeć, wszak las z obu stron jest. Tej od ławki i huśtawki można rzec.
            • karczmarz68 Re: hipokryci z 5b 16.10.12, 14:48
              To chyba wiem kto to zrobił,nie pałam do niego miłością. Takie wypaczone geny!!!!! Pozdrawiam smile !!!!!! P.s. Mnie osobiście twoje auto pod klatką nie przeszkadza.
              • joannabrz Re: hipokryci z 5b 16.10.12, 14:50
                Staram się parkować tak, co by chodnika jak najmniej zajmować. A niestety, po wybiciu 3 szyb i mega super akcji sąsiadów i ochrony, gdzie to wszyscy widzieli nikt nie poinformował, nie mam zamiaru uciekać na miejsce.
                Ja też wiem kto to zrobił, w oknie stałam smile.
                Honda stała i będzie stała do końca smile. Komendant sam przyznał, że nikt nic nie może zrobić, a nawet jakby mogli to by z moim samochodem nic nie zrobili.
                Pozdrawiam normalnego sąsiada (aż w szoku jestem, że są tu tacy smile))) ).
                • karczmarz68 Re: hipokryci z 5b 16.10.12, 14:57
                  I to w twojej klatce!!!!!! Z tą rodziną to przesadziłaś ale już ci wybaczyłem smilesmilesmile!!!! Stój sobie pod moją klatką ile chcesz,a jak nadarzy ci się okazja to zjeb palanta po całości. Pozdrawiam.
                  • joannabrz Re: hipokryci z 5b 16.10.12, 14:58
                    No nie do wiary smile. Zostaje skulić uszy po sobie smile hehehe Miło, że jest ktoś normalny smile. Zapraszam na kawkę smile. Bo już niedługo okazji nie będzie hehe tongue_out
                    • mfab83.hg Re: hipokryci z 5b 17.10.12, 09:44
                      ja najchętniej poobklejałabym wszystkie szyby notorycznie - źle parujących lokatorów. Czekam na znaki, to wszystkie auta zostaną w należyty sposób potraktowanesmile)) potem człowiek raz na rok chce zakupy wypakować, dziecko chore wnieść nie może, dlaczego? bo wiecznie te same auta miejsca zajmują. O chodzeniu slalomem po chodnikach nie wspomnę!
                      • delta66 Re: hipokryci z 5b 17.10.12, 11:16
                        Samochody powinne być parkowane na miejscach postojowych i koniec. Chodniki są do spacerowania a nie przeciskania się pomiędzy samochodami. Chyba dążymy do normalności. Rozumiem te wybite szyby, ale to może zdarzyć się wszędzie, od tego mamy ochronę.
                        • joannabrz Re: hipokryci z 5b 17.10.12, 11:23
                          Ochronę? Proszę mnie nie rozśmieszać. Ochroną nazywamy licencjonowanych pracowników, którzy mają świadomość powierzanych im zadań oraz obowiązków, którzy reagują na zagrożenia i starają się je niwelować.
                          Przykro mi niezmiernie, jeszcze się będą państwo musieli poprzeciskać (suma sumarum ciekawe- jedynie koła mam zwykle na chodniku, a tak przeszkadza - inne samochody stoją całe na chodnikach i jakoś nie widać problemu).
                          Poza tym, nagle wszyscy zauważają? Czekam z niecierpliwością aż wy stracicie szyby/koła/lusterka i ciekawa jestem jak wówczas zareagujecie.
                          A jeśli ktoś z państwa zechce jeszcze raz nakleić cokolwiek na szybę to nie polecam kleju szkolnego w tubce. I jako obecni byli przyszli niespełnieni czy jacykolwiek policjanci powinni państwo wiedzieć, iż takie zachowanie jest karane. Może ja też państwu coś ponaklejam?
                          Dopóty mamy prawo, które mówi, iż nieprawidłowe parkowanie nie jest przestępstwem, ale niszczenie czyjegoś mienia już tak - poprzeciskają się państwo między mega przeszkadzającymi samochodami.
                          • nadal123 Re: hipokryci z 5b 17.10.12, 12:36
                            Jak ktoś, kto nie jest w stanie upilnować auta stojącego pod oknem własnego mieszkania może wierzyć, że dwóch pracowników ochrony upilnuje 4 hektary terenu poprzegradzanego 10 budynkami? Że będą oni w każdej chwili w każdym miejscu?
                            Do tego potrzeba nie dwóch, ale kilkunastu ochroniarzy - albo tylu kamer, aby monitorowały każdy skrawek terenu. A nawet to ostatnie nie daje gwarancji, że "szkodnik" zostanie rozpoznany (wystarczy kaptur nasunięty na twarz) lub że ochroniarz zdąży dobiec i go zatrzymać.
                            Zresztą naiwnością jest sądzić, że - nie przymuszony sytuacją - ktokolwiek zechce narażać zdrowie w obronie cudzej (zazwyczaj ubezpieczonej) własności za 5 złotych na godzinę.
                            • joannabrz Re: hipokryci z 5b 17.10.12, 12:38
                              Wszystko pięknie ładnie, ale nikt im tu pracować nie kazał.
                              I dziwny jest fakt, że przez 6 h nikt z nich (ani podczas obchodów ani na monitoringu) nie zauważył szkody.
                              Suma sumarum, nie wspomnę nic o lokatorach bloku A i ludziach barkujących za nim.
                              • nadal123 Re: hipokryci z 5b 17.10.12, 13:28
                                Żyjemy w kraju, w którym większość ludzi pracuje tam, gdzie może, a nie tam, gdzie chce, i na warunkach, które są im narzucane, a nie wybieranych przez nich dobrowolnie spośród wielu propozycji.
                                I co by to zmieniło, gdyby szkoda została zauważona nie po 6 godzinach, ale wcześniej? Rzecz się już stała. Sens miałoby interwencja ochrony zapobiegająca zdarzeniu lub umożliwiająca wykrycie jego sprawcy. A w chwilę po zdarzeniu już takiej możliwości nie było.
                                A ubezpieczenie i tak działa.
                                Jak się chce mieć na bieżąco informację o tym, co się dzieje z samochodem, trzeba sobie założyć alarm z powiadomieniem właściciela. Przyda się i na osiedlu, i poza nim. Na ochronę i sąsiadów lepiej nie liczyć.
                                • joannabrz Re: hipokryci z 5b 17.10.12, 13:34
                                  Z całym szacunkiem, można pracować tam gdzie się chce, wystarczą odpowiednie chęci i kwalifikacje.
                                  Co by się stało? Byłabym świadoma za co płace co miesiąc? I wiedziałabym po cholere mamy ochronę, bo każdy chciałby jedynie siedzieć. Za siedzenie w domu też mi zapłacą 5 zł?
                                  Gdyby patrzyli w monitory dokładnie widzieliby przeskakujące osobuy i mogliby zareagować, a nie bezczelnie wmawiać, że alarm nie dzwonił (a jedynie światełko mignęło). Niech chociaż nie robią z człowieka idioty, bo niestety, ale troszkę źle trafili...
                                  • nadal123 Re: hipokryci z 5b 17.10.12, 13:55
                                    W czasie dobowej służby ochrony muszą się zdarzać takie momenty, gdy jeden z nich jest na obchodzie (np. przy bud. "J"), drugi sprawdza wjeżdżający samochód, a trzeci posila się lub jest w toalecie.
                                    Żeby była jasność w temacie: wiem, że ochroniarze stosują - powszechną w obowiązującym u nas ustroju - zasadę minimalizowania kosztów i maksymalizacji zysków (czyli rób tylko tyle, ile musisz). Ale być może wynika to z faktu, iż mają świadomość, że wszystkiego na osiedlu NIE SĄ W STANIE UPILNOWAĆ. Od tego tylko krok do przekonania, że jedno pominięte zdarzenie więcej lub mniej to żadna różnica.
                                    Przecież dokładnie tak samo zachowuje się nasza policja państwowa.
                                    A żeby mieć świadomość, za co się płaci ochronie, należy zapoznać się z umową zawartą z firmą ochroniarską. Nie sądzę, żeby ta firma zobowiązała się w umowie do ochrony każdego składnika mienia każdego mieszkańca osiedla w każdej chwili doby. Ja bym takiego zobowiązania na siebie nie przyjął, bo jest ono niewykonalne...
                                    • joannabrz Re: hipokryci z 5b 17.10.12, 13:59
                                      Suma sumarum proszę uwierzyć, że się zapoznałam. I jest widoczny zapis by każde zdarzenie jak najszybciej udokumentować i zgłosić policji oraz właścicielowi. De facto sam prezes odpisał mi na moje zażalenie stwierdzająć, że pracownicy nie wywiązali się ze swoich obowiązków.

Nie ma co teraz dewagować, bo to jest bez sensu.
                                      Jakoś drodzy sąsiedzi muszą przeżyć jeszcze kilka tygodni z moim smęceniem (albo faktem, że ktoś wreszcie zauważa prawdę) i z samochodem na końcówce chodnika (bo staram się parkować tak, co by w jak najmniejszym stopniu przeszkadzać pieszym).
                                      • nadal123 Re: hipokryci z 5b 17.10.12, 14:21
                                        Prezes inaczej odpisać nie mógł, bo mu zależy na utrzymaniu osiedla - ale co zrobił, żeby takie sytuacje się nie powtarzały? I czy w ogóle jest w stanie im zapobiec?
                                        Swoją drogą jak to jest, że w cudzym oku widzimy źbło, a w swoim nie zauważamy belki(parkowanie wbrew regulaminowi)....
                                        Naprawianie świata najlepiej zaczynać od siebie...
                                        Rozumiem irytację, sam pewnie też bym się wkurzył, gdyby mnie coś takiego spotkało, ale realia są, jakie są. P. Szarek, którego wspólnota podaje do prokuratury, wywodzi się z pałacu Mostowskich - i co?
                                        • joannabrz Re: hipokryci z 5b 17.10.12, 14:25
                                          De facto wystarczy wczytać się w mój pierwszy post i wszystko będzie jasne smile. Z pewnością po przeczytaniu postu ze zrozumieniem zauważy Pan czemu służy owy wątek, i że to ja twierdzę, że ten niech zwraca uwagę kto sam jest święty.
                                          • nadal123 Re: hipokryci z 5b 17.10.12, 14:46
                                            Rozumiem intencje pierwszego wpisu i zgadzam się z nimi, chociaż nie z całą argumentacją w nim zawartą.
                                            Na osiedlu obowiązuje demokratycznie uchwalony regulamin parkowania, więc dodatkowe znaki zakazu na każdej uliczce nie są konieczne.
                                            • karczmarz68 Re: hipokryci z 5b 19.10.12, 09:15
                                              "DEMOKRATYCZNIE UCHWALONY REGULAMIN PARKOWANIA"?????!!!!!!!! To co takiego robi traktor zaparkowany przez 365 dni w roku na chodniku-NA ŚRODKU CHODNIKA!!!!!! Każdy kto koło niego przechodzi musi pociągnąć po pseudo ulicy!!!! Co wy na to RODACY???? Jakaś dziwna ta nasza osiedlowa demokracja? Poza tym problem dotyczy mieszkańców klatki 5b,a nie całego osiedla. A no tak,zapomniałem-pseudo DEMOKRACJA!!!!!!!!!! Ryba psuje się od głowy i warto na to zwrócić uwagę,bo wiele rzeczy się tu dzieje o wiele ważniejszych niż dwa kółka na chodniku!!!!!!!!!!!!
                                          • nadal123 Re: hipokryci z 5b 17.10.12, 15:29
                                            Dodam jeszcze, że przy wjeździe na osiedle stoi znak "strefa zamieszkania"; oznacza on, że na tak oznakowanym terenie wolno parkować WYŁĄCZNIE W MIEJSCACH DO TEGO WYZNACZONYCH.
                          • mfab83.hg Re: hipokryci z 5b 18.10.12, 10:21
                            te szyby to pewnie kara za złe parkowanie!!!!!!!!!
                            • joannabrz Re: hipokryci z 5b 18.10.12, 11:12
                              życze żeby i tobie wybili. szczerze. z całego serca.
                              • mfab83.hg Re: hipokryci z 5b 19.10.12, 20:21
                                ja parkuję jak należysmile
                            • wiola22 Re: hipokryci z 5b 18.10.12, 14:20
                              Trafne spostrzeżenie..
                              • wiola22 Re: hipokryci z 5b 18.10.12, 14:23
                                Trafne spostrzeżenie to oczywiście do mfab83.hg
                                • karczmarz68 Re: hipokryci z 5b 19.10.12, 09:27
                                  Hipokryci,myśliciele,mądrale i wszyscy wielcy tego osiedla!!!!!!! Może ktoś wytłumaczy mi fakt iż nasz Zarząd wynajmuje za kasiore miejsca parkingowe,a sam trzyma traktor na chodniku. Jakoś nikt tego nie zauważył????? To są kwadratowe jajca,czyż nie??????!!!!!!!!!!!! Ale to jest takie POLSKIE,PRAWDZIWE,DOMOWE!!!!!!!!!!
                                  • nadal123 Re: hipokryci z 5b 19.10.12, 10:27
                                    Jaki sens ma zadawanie tego pytania na forum? Czemu nie pójdziesz do zarządu i nie zapytasz ich wprost?
                                    • joannabrz Re: hipokryci z 5b 19.10.12, 10:29
                                      Tym tokiem rozumowania. Skoro wam przeszkadza moj samochod czemu nie zapukacie i tego nie powiecie??
                                    • karczmarz68 Re: hipokryci z 5b 19.10.12, 11:55
                                      Ale mnie to nie przeszkadza. Ja tylko otwieram oczy ślepcom którzy karmią się intrygami i obłudą.Przechodząc obok traktora muszę minąć jaszcze 3 motocykle stojące w poprzek chodnika i nie jest to dla mnie żaden problem,jak ma je ktoś ukraść z przed osiedla to niech sobie tam stoją(może nie w poprzek). Tak jak nie przeszkadzają mi grupy matek z wózkami które nie korzystają z owych chodników,tylko środkiem pseudo-ulic spacerują ze swoimi pociechami bo jest im tak wygodniej. Bo ja drogi sąsiedzie nadaje na pozytywnych falach. I co sąsiad o tym sądzi????? Pozdrawiam życzliwy Karczmarz!!!!!!! P.s Od jadu robią się wrzody na wątrobie i zmarszczki na twarzy!!!!!!!
                                      • nadal123 Re: hipokryci z 5b 19.10.12, 12:27
                                        Myślę, że przede wszystkim powinno się znać i szanować przepisy.
                                        Prawo o ruchu drogowym i przepisy wykonawcze do niego wyraźnie określają zasady tego ruchu obowiązujące na terenie oznaczonym znakiem D-40 (strefa zamieszkania). Są to między innymi:
                                        - zakaz parkowania poza miejscami do tego wyznaczonymi;
                                        - prawo pieszych do korzystania z całej szerokości jeżdni i bezwzględne pierszeństwo pieszych przed samochodami.
                                        Ponadto np. ograniczenie prędkości.
                                        Każdy kierowca powinien znać te przepisy. Jeżeli nie zna - będąc użytkownikiem internetu - bardzo łatwo może sobie przypomnieć ich treść wpisując do wyszukiwarki "strefa zamieszkania".
                                        Jeżeli zatem ktoś łamie te przepisy, powinien się liczyć z konsekwencjami.
                                        Niestety, nasza kochana policja nie chce podejmować interwencji na prywatnych osiedlach, jeżeli zgłaszane zdarzenie nie jest przestępstwem, jest to dla nich za mała sprawa - a nieprawidłowe parkowanie przestępstwem nie jest. Dlatego pewnie niektórzy, bardziej nerwowi mieszkańcy osiedla, sami podejmują działania mające na celu zdyscyplinowanie tych, którzy ostentacyjnie lekceważą przepisy i sąsiadów parkujących na wyznaczonych im miejscach - i parkują, gdzie im wygodnie. Stąd pewnie biorą się nalepki na szybach auta.
                                        Samosąd to nie jest metoda egzekwowania prawa godna polecenia - ale co zrobić, gdy żadne inne metody nie skutkują?
                                        Natomiast zgoda co do zarządu; zarząd powinien tak postępować, aby stanowić przykład i wzór dla wszystkich mieszkańców osiedla. Ale zarząd raczej nie czyta wpisów na forum, a na pewno na nie nie odpowiada; dlatego uważam kierowanie do nich pytań w tym miejscu jest bezsensowne.
                                        • joannabrz Re: hipokryci z 5b 19.10.12, 12:57
                                          Hipokryzja goni hipokryzje.
                                          Nie dziwie sie, ze policja nie chce przyjezdzac, bo znam ich zdanie o mieszkancach tego osiedla. Skoro potrafia dzwonic bo dziecko zgubilo bluze, kurtke, bo pies szczekal czy co innego. Wiec paranoja goni paranoje. Swoje zdanie wypowiedzialam i co wy mnie bedzie umoralniac. Miejsca parkowania nie zmienie chociazby sie palilo i walilo. Skoro matki z wozkami moga jezdzic po calej ulicy i cholera wie co jeszcze to ja moge ledwo kolami zahaczyc o chodnik. I de facto powtorze to co mowilam zarzadowi : jak wszyscy zjada z chodnbikow, to zjade i ja ale bede ostatnim samochodem, ktory bedzie zjezdzal... zgodnie z prawem zostawiam 1,5 metra przejscia dla pieszego, traktor raczej nie. Czepiajcie sie tych co naprawde przeszkadzaja i wadza, a ode mnie sie juz odczepcie. Emerytowane zgredki niech przejma lepiej ochrone i beda mialy zajecie. Nie dziwie sie, ze tyle ludzi zaczyna sprzedawac tu mieszkania bo z wami serio sie nie da funkcjonowac!!!
                                          • mfab83.hg Re: hipokryci z 5b 19.10.12, 20:25
                                            Tobie to się naprawdę wysprejowanie auta należysmile)))))))))) za głupie rozumowanie oczywiście
                                            • joannabrz Re: hipokryci z 5b 19.10.12, 20:47
                                              dziękuje za uwagę. w przypadku, gdy to się stanie z pewnością ktoś się do ciebie zwróci. szybciej niż myślisz smile
                                  • mfab83.hg Re: hipokryci z 5b 19.10.12, 20:22
                                    a kto spaceruje w miejscu, gdzie stoi traktor?
                                  • hor5xyz Re: hipokryci z 5b 19.10.12, 23:01
                                    Człowieku, masz dużo racji w tym co piszesz ale z nienawiści wszystko Ci sie pozajączkowało. Ten traktor to jest Twój traktor (w takim udziale jaki masz wpisany w akcie kupna lokalu). Prezes ani Wiceprezes ani administratorka (co by o nich nie myśleć) do pracy nim nie dojeżdzają. Masz w tym traktorze swój udział i jeśli zaparkuje na płatnym miejscu, to za to parkowanie Ty zapłacisz - w takim udziale jaki masz wpisany w akcie kupna lokalu. Pomnażaj te swoje opłaty, ale po jaką cholerę i dlaczego wszystkim też chcesz dołożyć. Kupiłes to swoje mieszkanie- masz prawa i obowiązki o których nie chcesz nic wiedzieć. Weź se wyguglaj ustawę o własności lokali, poświęć pierwszy raz w życiu 25 minut na poczytanie przepisów i zorientuj się na co się zdecydowałeś kupując lokal. Może przestaniesz podgrzewać atmosferę bełkotami.
                                    Pozdrawiam wszystkich sąsiadów i Szanownego Pana też
                                    • hor5xyz Re: hipokryci z 5b 19.10.12, 23:11
                                      to było przesłanie do karczmarza68,
                                      przepraszam jeśli ktos wziąl to do siebie.
                                      Pozdrawiam Wszystkich sasiadów i karczmarxza 68 tyż
                                      • horovsky Re: hipokryci z 5b 15.05.21, 23:08
                                        A co właściwie stało się z tym traktorem?
    • mfab83.hg Re: hipokryci z 5b 20.10.12, 22:38
      Joannabrz - brak mi słów, przez takie właśnie myślenia jest jak jest. Nie dziw się, że coś się może z twoją "limuzyną" stać. I to wcale może nie być moją przyczyną....sama jesteś sobie winna.
      • joannabrz Re: hipokryci z 5b 20.10.12, 22:44
        Balkonik już nie cieknie? robienie na swój koszt nie bolało? to się odpieprz od mojego samochodu i zajmij się cieknącym balkonikiem. I bądź pewna, że będziesz pierwszą osobą podejrzaną w przypadku, gdy cokolwiek się stanie dla mojej "limuzyny".
        Zakańczam temat, co miałam do powiedzenia powiedziałam.

BTW. Mój temat ma większe wzięcie niż wasza ukochana wózkownia, jak mi z tego powodu wszystko jedno!
        • mfab83.hg Re: hipokryci z 5b 21.10.12, 18:57
          ja już wiem, czemu Pani taka mądra - Pani ma rejestrację na NEL - moje ulubione - w ogóle nie znają przepisówsmile)))))))))))))
          • joannabrz Re: hipokryci z 5b 21.10.12, 19:09
            Proponuje zajmować się swoimi problemami w bloku H, nie tymi z bloku B!
            Co do rejestracji, mega się cieszę, że ktoś się pofatygował specjalnie, żeby obejrzeć moja limuzynę smile, nie ma co smile sławna jest!
            • karolmarki Re: hipokryci z 5b 30.10.12, 12:20
              Szanowna Pani,

Skoro parkuje pani "tylko" dwoma kołami na chodniku, to czy nie oznacza to że reszta auta wystaje na ulicę i blokuje swobodny przejazd ? Nie wiem czy posiada Pani miejsce parkingowe, ale jeśli tak jak nazwa wskazuje jest to "miejsce" na "parking".
              Zarysują Pani auto i będzie lament.

pozdrawiam
              wieczny nieobecny
        • rescue1112 Re: hipokryci z 5b 09.11.12, 20:38
          Pani Joanno,
          dyskusja z większością forumowiczów (niestety) jest bezcelową niepotrzebną stratą czasu...
          Głownie chodzi mi o pseudobojowników osiedlowych,zapewne wywodzących się z małomiasteczkowych rodzin,które w ten czy inny sposób znalazły się niedaleko stolicy.
          Tragedią każdego z tych lamusów jest fakt że ktoś z rodziny(dziadek lub ojciec) wcześniej godnie i należycie reprezentował szeregi ORMO...
          Podpieprzali się nawzajem i zapewne swoich sąsiadów...
          robili różne dziwne rzeczy i w swoim mniemaniu pilnowali porządku...
          czasy się zmieniły...
          nastała era internetu-i tu niespodzianka!
          można być ormowcem internetowym,a do tego anonimowym!
          Brak wykształcenia lub brak predyspozycji psychicznych i fizycznych spowodował wysyp
          tak zwanych "kozaków komputerowych" którzy swoją elokwencję i odwagę eksponują tylko i wyłącznie przed ekranem swojego peceta...
          Już nie raz (tych co tak straszą) zapraszałem na małą pogawędkę do lasu,żeby wyjaśnić sobie kilka spraw-i z przykrością stwierdzam że skończyło się tylko na groźbach...ech
          Niektórzy mogą być zbulwersowani moją postawą,ale uważam że nic tak dobrze nie studzi emocji jak porządny "liść"
          Tak więc Pani Joanno proszę nie brać tych gamoni poważnie,bo poza naklejkami na ślinę i grożeniem na forum nie są w stanie zrobić nic!!!
          nawet klucze do wózkowni oddają dobrowolnie...
          gorąco pozdrawiam Panią Joannę,Karczmarza no i kozaków internetowych-bez których nie byłoby tak fajnie...
          • nadal123 Re: hipokryci z 5b 10.11.12, 07:18
            Jak widać, nawet "warsiawiacy" bez ORMO-wskich korzeni mają kłopoty z logiką, bo musi je mieć ktoś, kto krytykując dyskusje na forum, sam bierze w nich udział, a krytykując anonimowość dyskutantów nie podpisuje się imieniem i nazwiskiem.
    • bernard40 Re: hipokryci z 5b 07.11.12, 19:56
      A może by tak jaśnie Państwo zauważyli co się dzieje codziennie rano przed blokiem H.
      Każdego dnia trudno jest tam przejechać, nie wspominając o poniedziałku gdzie stoi sznur samochodów, od początku do końca bloku. Nikt nie patrzy na to jak nawet zaparkował czy ktoś przejedzie czy też nie? Czy parkując samochody mniejsze czy też te duże, inny może swobodnie przejechać. Ciekawe, czy osoby wjeżdżające na osiedle mają tyle trudności z wjechaniem, czy po drodze mijają samochody zaparkowane nieprawidłowo, czy też nie. Ale cóż tam zbliża się zima, śnieg spadnie i jak może kiedyś ktoś wpadnie w poślizg to załatwi część tych którzy utrudniają życie innym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka