wymiotek 12.10.05, 08:53 Jestem buddystą - mam nadzieję ze nikt mnie na osiedlu nie będzie za to dyskryminował, napiszcie jakich wyznań jesteście w celu krótkiej statystyki może ktos też jest buddystą? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k77775 Re: Buddyści na osiedlu :) 12.10.05, 09:09 Witaj Do statystyki: jestem katoliczką. Do Ciebie: mam nadzieję, że nikt nie będzie nikogo dyskryminował, bez względu na to czy jest buddystą czy np. ma inny kolor skóry. Zapowiada się na to, że na naszym osiedlu będą mieszkać fajne osoby a co za tym idzie - tolerancyjne. Pozdrawiam, Monika (KrokodyL) PS. Też jestem ciekawa czy ktoś jeszcze jest buddystą?! Odpowiedz Link
neuron8 Re: Buddyści na osiedlu :) 12.10.05, 10:07 A powiedz coś więcej. Jaki odłam, jakiej doktryny jesteś? Odpowiedz Link
puncher Re: Buddyści na osiedlu :) 12.10.05, 12:04 to niemal jak dzieci kwiaty... zapowiada się ciakwe osiedle, ale lubię lewitować tylko nie zawsze mi się to udaje Odpowiedz Link
wymiotek Re: Buddyści na osiedlu :) 12.10.05, 12:04 Jestem mnichem w tradycji Zen i należę do Sanghi Kanzeon a ty neuron do jakiego zwiazku wyznaniowego należysz? Interesujesz sie buddyzmem? A może tez jesteś buddystą? Piszcie tez bo wiem ze u katolików używa sie pojęcie praktykujacy i nie praktykujący czy jakoś tak. W innych wyznaniach chyba tgo nie ma. Odpowiedz Link
neuron8 Re: Buddyści na osiedlu :) 12.10.05, 12:21 A tak z ciekawosci pytam. O buddyzmie wiem ogólnie a Zen jak sie orintuje to "tu i teraz", i droga do osigniecia oświecenia. Ale chyba nihilistą nie jestes? Odpowiedz Link
washichu Re: Buddyści na osiedlu :) 12.10.05, 12:33 Jestem czerwonoskóry, mam nadzieje że nie bede dyskryminowany bo oskalpuje. he he pozdrawiam. Odpowiedz Link
wymiotek Re: Buddyści na osiedlu :) 12.10.05, 12:35 Nihilizm nie ma nic wspólnego z buddyzmem. Pewnie tutaj nawiązujesz do podstawy wszelkiego istnienia, którą według buddyzmu jest siunjata tzw. twórcza pustka. Ale to często włąśnie zarzuca sie buddyzmowi - wynika to jednak z nieznajomości samego buddyzmu, którą dodadkowo wypacza kultura zachodnia mająca problem z pojęciem natury i specyfiki kultury wschodu. NIe odpowiedziałeś mi jednak na pytani jakiego ty zatem jesteś wyznania? Odpowiedz Link
neuron8 Re: Buddyści na osiedlu :) 12.10.05, 12:39 No wlasnie dlatego pytam o nihilizm A co do twojej satystyki jestem chrzescijaninem obrządku łacińskiego. Odpowiedz Link
wymiotek Re: Buddyści na osiedlu :) 12.10.05, 12:37 washichu - otwórz solarium na osiedlu to był znak mam wizje ze dużo na tym zarobisz A jako czerwonoskóry jakie duchy czcisz? Odpowiedz Link
wymiotek Re: Buddyści na osiedlu :) 12.10.05, 12:43 Pewnie katolikow będzie najwięcej - oprócz naszego indianina, który jakoś się chyba wstydzi swojego wyznania Odpowiedz Link
washichu Re: Buddyści na osiedlu :) 12.10.05, 12:45 Czemu myślisz że się wstydze, godze dwa wyznania : katolicyzm i Indianizm jeśli tak to mozna nazwać. Wiara to bardzo osobiste doznanie - takie moje zdanie. Jeśli nikomu nie szkodzi czyjeś wyznanie to jest ok. hough Odpowiedz Link
neuron8 Re: Buddyści na osiedlu :) 12.10.05, 12:48 Dokadnie Ostatnio czytałem art. że w Ameryce coraz wiecej ejest wzynawców tzw. makaronizmu. Podwalina jest wiara w istoty z makronu i postacie kulinarne. Odpowiedz Link
wymiotek Re: Buddyści na osiedlu :) 12.10.05, 12:49 A jeździsz na jakieś zjazdy Indian Polskich? Słyszałem, że cyt. "Ostatnio polscy Indianie pod wodzą Dzikiego Kamienia rozpoczęli polowanie na polskich Murzynów". Cokolwiek to znaczy MOze ty w poprzednim wcieleniu byłeś Indieninem? Zstanawiałes się nad tym? Odpowiedz Link
washichu Re: Buddyści na osiedlu :) 12.10.05, 12:54 Polski Ruch Przyjaciół Indian to .... nie dlamnie towarzystwo. Wstyd ale o tym jak się spotkamy i poznamy lepiej Odpowiedz Link
wymiotek Re: Buddyści na osiedlu :) 12.10.05, 12:57 Ale powiem ci jedno - jak polskie Indianki są tak piękne jak te które widziałem w Stanach to mimo wszystko bym się przyłączył do tego obozu Odpowiedz Link
fifi-35 Re: Buddyści na osiedlu :) 23.10.05, 14:51 ale bzdury ale duperele Ja K....wa jestem BABTYSTĄ i co łyso wam HA HA HA Odpowiedz Link
wymiotek Re: Buddyści na osiedlu :) 26.10.05, 11:37 fifi-35 czemu obrażasz protestantów - czy ktoś ciebie obraził? Odpowiedz Link
pkowalski123 Re: Buddyści na osiedlu :) 12.10.05, 18:57 Mieszkałem kiedyś w rezerwacie Indian Cree w Kanadzie. Większość tych, których znałem mówiła, że są katolikami. Dziwne. Odpowiedz Link