Dodaj do ulubionych

Kto chętny na konwersacje w małej grupie (W-wa)?

20.07.13, 23:06
Idea jest taka: spotykamy się raz w tygodniu, żeby pogadać po angielsku, pewnie kilka osób to optymalna wielkość grupy. Bez nauczyciela, więc ćwiczymy bardziej płynność mówienia niż mówienie bez błędów. Gramatykę i słówka ćwiczymy sami w domu, a podczas spotkania wprawiamy się w szybkości przypominania słówek i refleksie, który jest też ważny przy rozmowie w obcym języku.
Możemy się spotykać np. na Polu Mokotowskim: teraz jak ciepło to na trawie, a jak będzie padać, to w którejś knajpie na Polu. Kto chętny?
Obserwuj wątek
    • baba67 Re: Kto chętny na konwersacje w małej grupie (W-w 22.07.13, 10:43
      Poziom min b2.Chyba ze nie chcemy w przyszlosci zdawac zadnych egzaminow i mowienie z utrwalonymi bledami nam nie przeszkadza.Wtedy kazdy poziom moze byc.
      • stokro100 Re: Kto chętny na konwersacje w małej grupie (W-w 04.08.13, 00:21
        Ale idea jest taka, że każdy uczy się sam, a na spotkaniu po prostu można się wygadać.
        • baba67 Re: Kto chętny na konwersacje w małej grupie (W-w 04.08.13, 07:18
          Idea jest fajna pod warunkami ktore tu podalam. Naprawde wiem co pisze.
          • stokro100 Re: Kto chętny na konwersacje w małej grupie (W-w 07.08.13, 22:06
            A to już zależy jaka grupa się zbierze. Jak na razie wakacje, może we wrześniu będzie większy odzew.
    • kate-osiek Re: Kto chętny na konwersacje w małej grupie (W-w 09.08.13, 13:35
      Hej, ja bardzo chętnie się dołączę. Dysponuje wolnym czasem po godzinie 16stej, wyłączając środy.
      • stokro100 Re: Kto chętny na konwersacje w małej grupie (W-w 09.08.13, 21:58
        Ja pojutrze wyjeżdżam na urlop, to umówmy się może 31 w sobotę? Zajrzę do forum po powrocie pod koniec sierpnia.
        • kate-osiek Re: Kto chętny na konwersacje w małej grupie (W-w 10.08.13, 13:37
          Mi sobota 31.08 jak najbardziej pasuje. W międzyczasie można ustalić szczegóły.
          • stokro100 Re: Kto chętny na konwersacje w małej grupie (W-w 26.08.13, 23:48
            To może sobota 31.08 o godz. 12:00 na Polu Mokotowskim? Szczegóły dogadamy już na mailu. Kto chętny? Piszcie na mojego maila na gazecie. Proponuję ustalić temat lub tematy i może trochę słówek związanych z tematem- do nauki przed rozmową.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka