Dodaj do ulubionych

Jak nauczyć się j. angielskiego?

05.10.14, 16:06
Witam! ...i z góry dziękuję za rady.
Chciałabym nauczyć się j. angielskiego. Najprościej jak to możliwe. Wystarczy mi umieć kupić sobie ciastko, zapytać o ulicę itp. zwroty. Najbardziej odpowiada mi nauka w domu z pomocą płyt lub internetu i mam w związku z tym pytanie....
Przejrzałam opcje w necie i natrafiłam na 1000-slow.pl/zamow/ -Jak Szybko Nauczyć Się Angielskiego / Język Angielski Dla Początkujących<<

Czy ktoś z tego korzystał, a może zaproponujecie mi inną metodę?
Na tej stronie trzeba kupić do niej dostęp na 1 m-c, na 3 m-ce lub na pół roku. Zastanawiam się na czym to polega, bo jak nie zapłacę to wykupiony termin minie i koniec uczenia, nie pozostaje nic prócz mojej pamięci, nie mam materiału do powtórek i utrwalania sobie tego co umiem. Kupiona płyta daje takie możliwości.
Proszę, poradźcie mi jak nauczyć się angielskiego? aby być chociaż trochę komunikatywnym.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • zelski Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 08.10.14, 13:45
      codziennie trzeba uczyć się słówek, robić testy i rozmawiać najlepiej. jest kilak dobrych stron w sieci z testami.
      • kalinta Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 12.10.14, 17:35
        Uczysz się angielskiego online?
        • zelski2 Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 26.10.14, 19:50
          też. przedtestem.pl, onet wiem, angielski-kursy, e-angielski itd itd...
          • kalinta Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 31.10.14, 18:23
            To jest za free?
            • waran90 Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 31.10.14, 19:53
              a czy w tym kraju jest coś za darmo?:)
            • beattka.mom Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 16.11.14, 17:00
              Na przedtestem.pl musisz się zalogować z tego co wiem, ale testy są taniutkie.
              • baja_bongo4 Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 23.11.14, 21:21
                z tego co przeczytałem w regulaminie to najbardziej opłacalny jest dostęp miesięczny w cenie (sic!) godziny korepetycji w domu...
                • kalinta Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 23.11.14, 21:59
                  Korepetycje w domu są zawsze bardzo drogie. Nie zależnie co to za przedmiot - płacisz za indywidualne traktowanie. Jednym to pomaga - innym nie.
            • biedronka2only Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 20.06.15, 16:58
              w dzisiejszych czasach ciężko znaleźć coś na poziomie i by było za free. Za pieniądze ktore wydasz na naukę online w niewiadomym systemie, lepiej iść na tradycyjny kurs angielskiego np. w empik school. Przynajmniej z grubsza można spodziewać się określonych efektów. W przypadku lekcji online - ciężko powiedzieć.
          • waran90 Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 31.10.14, 19:51
            znam większość ale nie to przedtestem.pl, to jakieś nowe? o co w tym chodzi?
            • kalinta Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 01.12.14, 22:07
              nowe :) Unia się dołożyła i powstał portal.
    • lukaszlev Ja uczyłem się ta metodą - szczerze polecam. 17.10.14, 02:09
      empatia0 - tak się składa, że ja rozpoczynałem naukę właśnie przy pomocy tej metody. Dla początkujących według mnie jest idealna i skierowana na widoczny efekt nauki. Uczysz się tylko najważniejszych słówek. Tak jak piszesz na stronie można wykupić dostęp online - ja uczyłem się przy jego pomocy, ale skoro obawiasz się o brak materiału po zakończeniu abonamentu to możesz zainwestować w nagrania mp3.

Poza tym osobiście po nauczeniu się -> 1000 najczęściej stosowanych angielskich słów skorzystałem również z nagrań mp3 uczących pełnych zdań i zwrotów. I właśnie ucząc się w ten sposób w krótkim czasie przełamałem się i potrafiłem już dogadać się w większości sytuacji po angielsku za granicą, kiedy już wyjechałem do Anglii.

Metoda działa dlatego napisałem artykuł o tym -> jak szybko nauczyłem się mówić po angielsku słuchając pełnych zdań i zwrotów z kursu na wspomnianej już stronie i szczerze polecam naukę właśnie w ten sposób jeśli chcesz w krótkim czasie mieć podstawy umożliwiające komunikację w języku angielskim.
    • e_e_i_a Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 05.11.14, 10:08
      Radziłabym Ci oglądać dużo filmów po angielsku bez lektora i tylko z napisami. To według mnie najprostszy sposób
      • baja_bongo4 Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 23.11.14, 21:19
        a słówka i gramatyka w formie pisanej? tego cięzko się nauczyć z filmów/
        • kalinta Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 23.11.14, 22:00
          To niestety musisz ćwiczyć bierna nauka Cię tego nie nauczy.
    • now-a83 Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 24.11.14, 23:58
      Wiesz, że możesz uczyć się angielskiego też za darmo? Polecam stronę moich znajomych
      www.gettinenglish.com
    • nastya_v Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 07.03.15, 00:54
      Nie wierzę w takie kursy "w pigułce". Na nich wszystko zależy od osobistych motywacji, i to jest największa przeszkoda do nauki języka angielskiego. Jakby wszyscy mogli usiąść sobie i nauczyć się wszystkiego byśmy zrobili tak. Ale potrzebujemy kogoś, kto może nas zmotywować - nauczyciela, na przykład. Nauczyciel można znaleźć na mniej znanych platform, takich jak Preply.com.
      Dowiedziałem się o tym na stronie internetowej Uniwersytetu
      www.sic-egazeta.amu.edu.pl/index.php?t=2737
      Jest tutaj inne podejście do profesjonalnych zajęć, nie wspominając o e-korki. To jest moja osobista opinia. Bo inaczej nie byłoby setki tematów na forum "Jak nauczyć się języka angielskiego.", gdyby to było takie proste.
    • dorota.k2 Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 15.05.15, 18:43
      Ja się uczę z fiszek (cztery głowy), właśnie w domu, tak jak chcesz. Nawet nie potrzeba na to poświęcać jakoś dużo czasu, bo kartoniki łatwo mieć przy sobie wszędzie, w autobusie, w poczekalni u lekarza itp. ;) do tego apka i mp3 na telefonie i słówka same wchodzą do głowy ;)
    • olikkaa Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 10.11.15, 19:43
      można zacząć od łatwej nauki słówek z aplikacją www.langmission.pl/ świetne dla dzieci :)
    • angpro Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 12.11.15, 15:28
      Najlepszym spobosem na nauke według mnie jest aplikacja na telefoon www.langmission.pl
      Naprawde polecam ;d
    • marta.szmidt123 Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 21.01.16, 16:52
      Z czystym sumieniem mogę polecić kursy językowe na Malcie (jęz. angielski jest tutaj językiem urzędowym). Ja byłam dwa razy w szkole języka angielskiego Maltalingua www.maltalingua.pl/ i tak przełamałam barierę mówienia już podczas drugiego tygodnia. Jak dla mnie to był najlepszy start na pogłębienie umiejętności językowych.
    • rubio09 Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 22.01.16, 10:28
      Z mojego doświadczenia kursy grupowe maja lepsze rezultaty w dłuzszym okresie czasu. Uczysz się wraz z kilkoma osobami, masz większą motywację, widzisz jakie błędy inni popełniają i ich problemy są dla Ciebie pomocą, uczysz się na błędach innych, 'osłuchujesz się' z różnymi akcentami, i przede wszystkim ćwiczysz praktycznie. Tego nie ma w kursach online. Dla szukających kursu angielskiego w Lublinie polecam Szkołę Avalon na Krakowskim Przedmieściu. Dużo praktycznej nauki, ciekawe zajęcia, konwersacje z nejtivem i platforma online ale jako dodatek i rozszerzenie do ćwiczenia gramatyki - avalon.lublin.pl
    • topclass Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 28.01.16, 06:18
      NAJLEPSZY NATIVE SPEAKER TO ADRIAN (662341451) ABSOLWENT CAMBRIDGE !!
    • topclass Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 29.01.16, 07:16
      Ja polecam Adriana - native speaker, brytyjczyk. Ciekawa osoba - absolwent Uniwersytetu Cambridge. Bardzo poważnie podchodzi do kursantów. Angażuje się i prowadzi w sposób arcyciekawy zajęcia. Przy nim nawet najmniej konsekwentna osoba staje się bardzo systematyczna i szybko widać efekty :). Wiem to z własnego doświadczenia oraz moich znajomych. Ma super głos. Posłuchajcie w tym nagraniu. www.youtube.com/watch?v=cOyJQlYLa0U
      tel. 662 341451
      www.british.pl
    • 0diament Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 01.02.16, 13:34
      Szkoły to zmarnowany czas i pieniądz. Uczą wyłącznie gramatyki aż do znudzenia. ZERO konwersacji. Najlepszy Native Speaker w Polsce to Adrian (662341451) - Warszawa. Piękna, wyraźna wymowa. Absolwent uniwersytetu Cambridge. W ciągu kilku miesięcy znacznie lepiej mówię po angielsku. Adrian uczy przez ciągłą konwersację a nie jak te szkoły - wieczna gramatyka !!! POLECAM !!!
    • cutommorow12 Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 04.02.16, 11:37
      podaje linka do rewelacyjnego kursu online,ucze sie ostatnio z dobrymi wynikami :

www.bellsenglishcourse.pl/
    • slawek-2015 Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 17.02.16, 12:12
      Niewątpliwie, jedną z najbardziej skutecznych metod nauki jest skorzystanie z korepetycji indywidualnych. Oczywiście, w takim wypadku jaki to jest korepetytor ma duże znaczenie. Nie mniej jednak, jeśli korepetytor kładzie większy nacisk na rozmawianie w j. angielskim niż na gramatykę lub analizę tekstów to z pewnością poziom komunikatywności ucznia znaczenie wzrośnie. Szukać korepetytorów można w różny sposób, najczęściej szuka się ich przez ogłoszenia, czy to opublikowane w prasie czy w interenecie. Na przykład tutuj www.gumtree.pl/s-nauka-i-edukacja/warszawa/v1c9063l3200008p1
    • r.emik Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 19.02.16, 11:04
      Jeśli chodzi o same podstawy (choć i później), jak się ktoś lubi uczyć w grupach, ale ma problem z konsekwencją albo po prostu z finansami, polecam dowiedzieć się czy gdzieś w okolicy nie są organizowane darmowe kursy nauki języka, finansowane np. przez UE, miasto czy gminę. Mieszkam na przedmieściach, albo jak ktoś woli - na wsi i wiem, że u nas takie kursy są prowadzone bodajże dwa razy w tygodniu.
      ------
      tłumaczenia przysięgłe
    • oxword.pl Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 03.04.16, 21:54
      Nauka słówek jest doskonała na początek. Zamiast uczyć się gramatyki i innych nudnych rzeczy, uczysz się najpotrzebniejszych słów. Zapraszam do testowania darmowego kursu angielskiego na platformie edukacyjnej
      oxword.pl/

Kurs dostępny jest po kliknięciu
      oxword.pl/produkt/darmowy-kurs-slowek-angielskich/
      Jeśli link nie działa przekopiuj go do przeglądarki, przejdziesz wprost do zamówienia darmowego kursu angielskiego online. Jeśli Ci się spodoba, wówczas możesz zakupić pełny kurs słówek angielskich w cenie od 57 zł za miesiąc. Zapraszam
    • przemekho Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 30.04.17, 17:37
      Te 1000slow jest drogie jak diabli. Na Allegro kupisz za 20zł taki kurs ze słówkami. Ja jakbym miał zaczynać od początku zacząłbym od Supermemo. Ma on funckcę wyznaczania powtórek w interwałałach czasowych. Jest to bardzo dobrej do samodzielnej nauki, bo pozwoli ci się zdyscyplinować. Mają tam rozmówki i inne kursy podstawowych zdań. Tutaj jest artykuł, który pomoże ci ustalić jak uczyć się angielskiego w domu efektywnie angielskifluent.pl/blog/nauka-angielskiego-w-domu-na-12-sposobow/
      • przemekho Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 20.02.18, 18:18
        Jeszcze ostatni poradnik Jak nauczyć się angielskiego
      • rabarbar.a Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 04.04.18, 12:44
        ja już bym bardziej polecała jakieś materiały do nauki w domu z płytami CD np od MM Publications - przynajmniej są opracowane przez specjalistów,a wcale to nie jest drogie
    • kamnow684 Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 28.03.18, 14:13
      Można samemu, ale do tego potrzeba samodyscypliny. Najlepiej chyba zapisać się do szkoły językowej. Jeśli jesteś z Katowic lub okolic to tu masz fajną szkołę: tratwa.org.pl/dobre-katowickie-szkoly-jezykowe/
    • tussal Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 14.07.18, 14:51
      no ja zdecydowałem się na szkołę jeżyków obcych Pi School i nie żałuję! na prawdę kursy rewelacyjne, fajnie prowadzone i widać efekty nauki!
      • ambiss Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 24.08.18, 19:00
        no dobra szkoła to podstawa. i akurat uważam że Pi School jest bardzo dobrym miejscem na naukę języka angielskiego!
    • dianqq Re: Jak nauczyć się j. angielskiego? 14.02.20, 12:53
      Zapisałam się kiedyś z koleżanką do szkoły językowej, ale zniechęcało mnie to, że były tam osoby uczące się kilka lat!!
      Ja tak nie chciałam i zaczęłam szukać metody do nauki w domu. U mnie sprawdziła się NAUKA ANHIELSKIEGO METODĄ WAŁKOWANIA. W końcu naturalnie i praktycznie zaczęłam się uczyć :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka