Dodaj do ulubionych

Angielski przez skype, polecacie?

16.09.15, 12:02
Mam zamiar skorzystac z angielskiego przez skype, jako ze nauka w skzolach tradycyjnych mnie po prostu uwstecznia, myslalam o szkole eprofess, gdyz ma najlepsze opinie , rowneiz wsrod moich znajomych, jakie jest wasze zdanie na temat nauki angielskiego na skype? polecacie?
Obserwuj wątek
    • janka00t Re: Angielski przez skype, polecacie? 24.09.15, 09:11
      Skype to przecież prawie tak samo jak face to face, więc nie widzę przeszkód ;)
    • uwagapolicja3 Re: Angielski przez skype, polecacie? 30.09.15, 14:48
      jaki jest koszt takich lekcji? Sama o tym wcześniej myślałam, ale w końcu zdecydowałam się na kurs metodą Emila Krebsa z www.krebsmethod.com/. Wyszło mnie znacznie taniej za cały kurs. Jak patrzyłam w necie to ma bardzo dużo pozytywnych opinii
      • grzegorz6610 Re: Angielski przez skype, polecacie? 21.11.15, 23:08
        Najlepszym sposobem są indywidualne lekcje z lektorem. Tak, oczywiście jestem lektorem - uczę w Warszawie i mam jeszcze może dwie godziny wolne w tygodniu, więc ten wpis traktuję również jako formę reklamy. Nie zmienia to jednak faktu, że uczę również przez Skype'a i na kursach wieloosobowych, więc piszę na podstawie własnych doświadczeń. W porównaniu do lekcji indywidualnych z lektorem lekcje przez Skype'a wymagają od uczącego się więcej motywacji i chęci do nauki oraz... lepszego słuchu. Odnośnie Krebsa, to mogę powiedzieć tylko tyle, że uczyłem osobę, która tego próbowała i była rozczarowana efektami. Być może akurat taka jedna mi się trafiła...
    • 0diament Re: Angielski przez skype, polecacie? 01.02.16, 13:35
      Szkoły to zmarnowany czas i pieniądz. Uczą wyłącznie gramatyki aż do znudzenia. ZERO konwersacji. Najlepszy Native Speaker w Polsce to Adrian (662341451) - Warszawa. Piękna, wyraźna wymowa. Absolwent uniwersytetu Cambridge. W ciągu kilku miesięcy znacznie lepiej mówię po angielsku. Adrian uczy przez ciągłą konwersację a nie jak te szkoły - wieczna gramatyka !!! POLECAM !!!
    • angielskiprzedtelewizorem.pl Re: Angielski przez skype, polecacie? 01.02.16, 19:30
      Im więcej masz okazji do konwersacji, tym szybciej uczysz się języka. Skype jest do tego idealny - po pierwsze jest darmowy, po drugie działa 24/h, po trzecie można poznać fajnych ludzi mieszkających w bardzo egzotycznych miejscach, po czwarte mówisz, mówisz, mówisz i nikt na Ciebie nie krzyczy za błędy gramatyczne czy zły dobór słów :)

Wady to akcent i poprawność. Nikt nie zwróci uwagi na Twoją wymowę, nikt nie poprawi Twoich błędów. Więc jeśli celujesz w angielski z BBC, to lepszy będzie native speaker. Takich również znajdziesz na Skype'ie, ale zwykle to usługi płatne.
    • doublecheese123 Re: Angielski przez skype, polecacie? 04.02.16, 11:15
      zamiast przez skypa polecam Ci coś zdecydowanie lepszego,online,zarejestruj sie i wypróbuj kurs
      www.bellsenglishcourse.pl/
    • marekang123 Re: Angielski przez skype, polecacie? 22.01.18, 20:03
      Na twoje pytanie jest tylko jedna prawidłowa odpowiedź - szkoła Effective - bardzo skuteczna. Godzina(60 min) nauki kosztuje 38 zł - najtaniej na rynku a dodatkowa pierwsza lekcja jest gratis więc możesz sobie przetestować bez zobowiązań - adres effectiva.pl/angielski-przez-skype/ lub numer tel +48 606 426 870 - śmiało możesz dzwonić 24h - mają dyżury bo obsługują klientów z całego świata
    • crazypiraty Re: Angielski przez skype, polecacie? 31.01.18, 12:20
      Zdecydowanie nie, nauka języka, to nie tylko konwersacja, to również czytanie, pisanie, plus do tego kontakt z większą grupą. Nie do zrealizowania w porządny sposób przez Skype, GG, czy maila. Ja chodziłem na zajęcia do www.kolodziej-albion.com.pl i nie wyobrażam sobie, abym miał to zastąpić "lekcjami na odległość".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka