Dodaj do ulubionych

Czartorych czy Dziewiątka?

IP: 172.16.3.* 27.02.02, 15:26
Drodzy uczestnicy Forum!
Jest sprawa, potrzebuję porady - mam młodszą siostrę, która w tym roku ma
wybrać sobie do którego liceum chciałaby chodzić (konczy gimnazjum)....No i ja
tak własciwie nie wiem co mam jej doradzać -Czartorych czy Dziewiątkę....
Ja sam chodziłem do Dziewiątki (czyli L.O. im. KEN dla niezorientowanych) i
niezbyt mile wspominam ten okres, znam większość nauczycieli tam pracujących
(niestety nadal - choć minęło te parę latek od mojej matury), nic natomiast nie
wiem o Czartorychu......Co to tym myślicie? Co mam doradzać młodszej siostrze?
które liceum jest bardziej ludzkie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jank Re: Czartorych czy Dziewiątka? IP: *.pl 27.02.02, 19:22
      Opowiem Ci taką historię: starszy (mądrzejszy) brat i jego młodsza siostra
      grzecznie chodzili do Dziewiątki. Potem siostra zdradziła i poszła do
      Czartorycha.
      A potem oboje i tak skończyli SGH !!!! ;o)))))))))
      Pozdrowienia.
      • manus Re: Czartorych czy Dziewiątka? 28.02.02, 00:01
        Zdecydowanie odradzam Czartorych. Glupota niektorych nauczycieli tam siegnela
        zenitu.
    • Gość: Aelirenn Re: Czartorych czy Dziewiątka? IP: *.if.pwr.wroc.pl 28.02.02, 15:43
      Mam identyczny problem, z tym ze ja konczylam Czartorych :(
      Ciezko stwierdzic w sumie, bo to bardzo zalezy od tego na jakich nauczycieli
      sie trafi. Nie wiem czy jest obecnie udostepniana lista nauczycieli do danej
      klasy.
      • Gość: hrabia Re: Czartorych czy Dziewiątka? IP: 172.16.3.* 01.03.02, 13:46
        Gość portalu: Aelirenn napisał(a):

> Mam identyczny problem, z tym ze ja konczylam Czartorych :(
        > Ciezko stwierdzic w sumie, bo to bardzo zalezy od tego na jakich nauczycieli
        > sie trafi. Nie wiem czy jest obecnie udostepniana lista nauczycieli do danej
        > klasy.
        A moze jakies nazwiska? kogo nalezaloby sie wystrzegac?
        • manus Re: Czartorych czy Dziewiątka? 01.03.02, 20:12
          Najbardziej pan od matematyki,ktore sa ponizej poziomu (mowiac bardzo, bardzo
          delikatnie).
          • manus Re: Czartorych czy Dziewiątka? 06.03.02, 08:16
            manus napisał(a):

> Najbardziej pan od matematyki,ktore sa ponizej poziomu (mowiac bardzo, bardzo
            > delikatnie).

Urwalo mi jedna litere. Chodzilo mi oczywiscie o panie od matematyki. Czezyk
            jest w porzadku.
            • Gość: Aelirenn Re: Czartorych czy Dziewiątka? IP: *.provider.pl / 10.3.0.* 14.03.02, 13:01
              Ja osobiscie matematyke milo dosyc wspominam. Wiem, wiem zaczynam mitologizowac
              lata mlodziencze ;> W kazdym razie uwazam ze trafilam najlepiej bo na sorke
              Warchol. Cos tam potrafila wytlumaczyc i nie zrywalo jej jak pozostalym ;>

A najlepiej bede zawsze Kobusa wspominac. To byl Prawdziwy Nauczyciel. Szkoda
              ze juz go nie ma wsrod nas :(
    • Gość: YRSA Re: Czartorych czy Dziewiątka? IP: *.toya.net.pl / 10.0.211.* 06.03.02, 08:02
      Witam,
      Ja na przyklad zaczelam edukacje w Czartorychu:) W slynnej klasie DW... jednak
      po roku matematyki i innych tam ... z prof Czezykiem (zainteresowani beda
      wiedzieli o co chodzi;)) wynioslam sie do Dziewiatki:))
      I to bylo to:) Super szkola - normalna przede wszystkim:))))
      Pozdr,
      • Gość: Jank Re: Czartorych czy Dziewiątka? IP: *.pl 15.03.02, 18:26
        Sam spędziłem 12 upojnych lat w Dziewiątce. DWANAŚCIE !!!! Ale to brzmi...
        Jedno, czego nie można tej szkole odmówić to to, że mimo wszystkich ograniczeń
        i niełatwych czasów zapewniała (tym chcącym i starającym się choć troszkę)
        całkiem rozsądny poziom wykształcenia i przygotowania do dalszych walk gdzieś
        tam w świecie.
        Pozdrawiam.
    • Gość: YRSA Re: Czartorych czy Dziewiątka? IP: *.toya.net.pl / 10.0.211.* 18.03.02, 13:56
      Ja w 9 spędziłam tylko lata liceum... Ale to wspaniała szkoła... klasa też była
      spoko (matura 1998, wych sorka Anna Skubida)... a najmilej chyba wspomnamy sora
      od języka polskiego - niezapomnianego Jana Kluchę.... czyli po prostu Jasia...
      to wspaniały człowiek...;)))
      • Gość: Syla Re: Czartorych czy Dziewiątka? IP: *.FH-Muenster.DE 19.03.02, 20:23
        ludzie, to naprawde zalezy od nauczycieli i samych uczniow. ja w 9 mialam super
        obsade - oprocz wychowawczyni z matmy (Zielona), ktora nas niczego nie
        nauczyla. wszyscy jakos wyszli na ludzi, tak jak ci z Czartorycha. takie glupie
        podworkowe gadanie - kto lepszy. potem studiowalam w krakowie na ekonomicznej i
        w kazdej gazecie podawali, ze sgh jest najlepsza - co uwazam za kompletna
        bzdure. jak sie czlowiek chce czegos nauczyc, to bedzie to robil w warszawie,
        przypisowce i naleczowie. a jak sie komus nie chce albo glowy nie ma to mu
        lopata nie napcha.

pozdrawiam maturzystow kenowskich ´93 szczegolnie tych z klasy e :))
      • Gość: darek282 Re: Czartorych czy Dziewiątka? IP: *.pg.com.pl 12.04.02, 17:34
        Jasio Klucha jest the best. Nigdy nie miałem lepszego nauczyciela. Skubida tez
        jest niezła, także fizycznie (przynajmniej była -jestem absolwentem 1994). Czy
        ktoś pamięta Rzymską?
    • Gość: hrabia Re: Czartorych czy Dziewiątka? IP: 172.16.3.* 22.03.02, 16:04
      A co powiecie o nauczycielach biologii i chemii w Czartorychu? Jaki maja
      poziom? merytoryczny i osobisty...
      • Gość: YRSA Re: Czartorych czy Dziewiątka? IP: *.toya.net.pl / 10.0.211.* 23.03.02, 14:03
        Chemia i biologia... to tylko w 9:) Slynna sorka Kluchowa czy Wasik...:)))
        Naucza Cie przedmiotu...
        A Czartorych... :) jak to Czartorych... wiecej gadania niz pozytku....
        • Gość: szonik Re: Czartorych czy Dziewiątka? IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 06:57
          YRSA co Ci takiego zrobili w słynnej klasie DW, że tak "nie lubisz" Czartorycha
          polecam ranking(poz.80 i 87 -gratujuję debiutu ! KENowi), który nic oczywiście
          nie znaczy (różnica jednego laureata)
          www.perspektywy.pl/ranking_lo/pelna_lista.html
          • Gość: YRSA Re: Czartorych czy Dziewiątka? IP: *.toya.net.pl / 10.0.211.* 25.03.02, 07:35
            Ech... to ten Ignacy Cz... nic nie umiał nauczyć, jego matematyka to skakanie z
            kwiatka na kwiatek:(( wymyślał jakieś chóry, akcje charytatywne:(, kupę
            zbędnych rzeczy - nie pytając czy ktoś ma na to ochotę... W sumie sporo osób z
            tego powodu opuściło tą klasę....
            Pozdr,
            • Gość: szonik Re: Czartorych czy Dziewiątka? IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 08:15
              pamiętam jak wymyślił insytucję przyjacielskiej dwójki ( w okresie
              przedjedynkowym)redaktor Czartorych Times"a zaproponował, żeby po
              przyjacielsku poklepać go po d... ,do dziś mam z nim do czynienia ostatnio
              wymyślił kupno Hotelu Lambert w Paryżu
              • Gość: jazzak Re: Czartorych czy Dziewiątka? IP: *.mst.gov.pl 25.03.02, 08:35
                Gość portalu: szonik napisał(a):

poklepać go po d... ,do dziś mam z nim do czynienia ostatnio
                > wymyślił kupno Hotelu Lambert w Paryżu
                Słyszałem to gdzieś, paranoja.
                pzdr

• Gość: hrabia Re: Czartorych czy Dziewiątka? IP: 172.16.3.* 25.03.02, 16:01
          Gość portalu: YRSA napisał(a):

> Chemia i biologia... to tylko w 9:) Slynna sorka Kluchowa czy Wasik...:)))
          mój Boże, aż mnie ciarki przeszły - przypomniałem sobie lekcje z nimi....owszem
          jako nauczyciele są świetne, jako ludzie.......i niech tu zalegnie cisza
          nie wiem dlaczego ale coraz bardziej, im jestem starszy myślę z nienawiścią o 9,
          o tych pieprzonych 4 latach z cholernymi nauczycielami i skłóconą klasą, której
          miałem być "przyjemność" być gospodarzem....;(((
          > A Czartorych... :) jak to Czartorych... wiecej gadania niz pozytku....
          no dobra a konkretniej?
          moja siostra chce się wybrać do klasy medycznej....
          więc chemia i biologia ma niebagatelne znaczenie....
          • agat1 Re: Czartorych czy Dziewiątka? 05.04.02, 12:47
            Ja może już niewiele pamiętam (Czartorych matura 1989), ale niech mi nikt nie
            mówi, że sorka Warchoł potrafi czegoś nauczyć... może do tej pory sama się już
            czegoś z tej matmy nauczyła, bo za moich czasów była bezdennie głupia ! Hawk.
            A szkoła jak szkoła, nauczyłam się nieźle niemieckiego i w ogóle ludzie byli
            O.K., do tej pory się z niektórymi kontakyuję i mile wspominam.
            Mam też znajomych, którzy obecnie uczęszczają lub niedawno skończyli i bardzo
            są zadowoleni (akurat wszyscy do tej klasy dwujęzycznej, nie wiem, jak to teraz
            jest). A biologia była w porzadku (p. Rokosz), chemia z Orłowską też całkiem,
            calkiem ; tylko one już pewnie nie uczą.
            Oj, łza się w oku kręci, jak się wspomni te czasy..
            Pozdrawiam i polecam Czartorych
            AgaT
            • m.in Re: Czartorych czy Dziewiątka? 21.05.02, 10:32
              noooo :)))) witam koleżanke z klasy!
              pozdrawiam z Krakowa, gdzie jesteś?
              ad rem: agaT pisze prawdę!
              • Gość: agat1 Re: Czartorych czy Dziewiątka? IP: 195.116.92.* 21.05.02, 11:52
                Ha, wreszcie się odnalazłeś ! wiedziałam, że to dobry trop...
                Zaraz napiszę mniej publicznie
                AgaT
    • Gość: hrabia Re: Czartorych czy Dziewiątka? IP: *.psych.uw.edu.pl / 172.16.3.* 20.05.02, 16:14
      tak dla wiadomości - moja siostra postanowiła złożyc papeiry do jednego jaki i
      do drugiego liceum :) zobaczymy na co się zdecyduje.......
      • Gość: Jank Re: Czartorych czy Dziewiątka? IP: *.pl 20.05.02, 16:16
        No własnie, nawet miałem Cię zapytać o to co siostra wybrała.
        Daj znać o wynikach.
        Pozdrowienia.
        • Gość: agat1 do Hrabiego IP: 195.116.92.* 21.05.02, 11:57
          Trzymam kciuki za Twoją siostrę
          Pozdrawiam
          AgaT
          • Gość: hrabia Re: do Hrabiego IP: *.psych.uw.edu.pl / 172.16.3.* 21.05.02, 14:53
            Gość portalu: agat1 napisał(a):

> Trzymam kciuki za Twoją siostrę
            dziekuje w imieniu siostry i również pozdrawiam :)
    • Gość: hrabia Re: Czartorych czy Dziewiątka? IP: *.psych.uw.edu.pl / 172.16.3.* 08.07.02, 16:42
      Zainteresowanych powiadamiam, że moja siostra zdecydowała się jednak na LO im.
      KEN - miała biedaczka dylemat bo przyjęli ją do obydwu i nie wiedziała co ma
      zrobić - w końcu postanowiła powtórzyć błędy brata - koronnym argumentem jaki
      od niej usłyszałem (mam nadzieję, że nie jedynym) dlaczego nie do Czartorycha?
      było to, że tam śmierdzi :) Hmmmmmm..... no nie wiem..... Czy w Czartorychu
      rzeczywiście śmierdzi?
      • Gość: szonik absolwenci śmierdziela IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 07:03
        Gość portalu: hrabia napisał(a):

> Zainteresowanych powiadamiam, że moja siostra zdecydowała się jednak na LO im.
        > KEN - miała biedaczka dylemat bo przyjęli ją do obydwu i nie wiedziała co ma
        > zrobić - w końcu postanowiła powtórzyć błędy brata - koronnym argumentem jaki
        > od niej usłyszałem (mam nadzieję, że nie jedynym) dlaczego nie do Czartorycha?
        > było to, że tam śmierdzi :) Hmmmmmm..... no nie wiem..... Czy w Czartorychu
        > rzeczywiście śmierdzi?

na UJ-ocie też moze komuś śmierdzieć( oczywiście nie ta ranga), choć argument
        rzeczywiście przedni, masz nadzieję że nie jedynym, tzn. masz nadzieję czy nie
        usłyszałeś innych?
        pozdrawiam
        • Gość: hrabia Re: absolwenci śmierdziela IP: *.psych.uw.edu.pl / 172.16.3.* 09.07.02, 15:21
          Gość portalu: szonik napisał(a):
          > na UJ-ocie też moze komuś śmierdzieć( oczywiście nie ta ranga), choć argument
          > rzeczywiście przedni, masz nadzieję że nie jedynym, tzn. masz nadzieję czy nie
          > usłyszałeś innych?
          ha! usłyszałem inne, ale ten był pierwszy....oczywiście żartuje sobie z mojej
          siostry w tym momencie, bo myślę,że zdecydowała się na KEN bo po prostu bedzie
          miała tam wiecej znajomych....ale coś z tym zapachem w Czartorychu musi być skoro
          o tym wspomniała?:)
    • Gość: Syla Re: Czartorych czy Dziewiątka? IP: 194.95.74.* 12.07.02, 23:51
      bo czartorych to stare mury - jak ktos nie lubi historii, to mu smierdzi :))
      za to z KEN-u przynosilam zapach przypominajacy przedszkolne szatnie - ciekawe,
      ktory lepszy :)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka