Gość: Jank IP: *.pl 28.02.02, 17:32 Kto wie gdzie teraz "należy się pokazać" w Puławach jak się jest młodym albo trochę starszym? Jakiś modny barek, kafejka, knajpka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jazzak Re: Gdzie IP: *.mst.gov.pl 01.03.02, 09:07 Gość portalu: Jank napisał(a): > Kto wie gdzie teraz "należy się pokazać" w Puławach jak się jest młodym albo > trochę starszym? Jakiś modny barek, kafejka, knajpka? Jak wieść gminna niesie to w 'Cienistej'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: Gdzie IP: 172.16.3.* 01.03.02, 14:01 > Jak wieść gminna niesie to w 'Cienistej'. jazzak! a ja słyszałem,że to siedlisko lokalnej mafii? a zresztą co oni zrobili z tą willą - przecież to był zabytek..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: Gdzie IP: *.mst.gov.pl 01.03.02, 14:39 Gość portalu: hrabia napisał(a): > > Jak wieść gminna niesie to w 'Cienistej'. > jazzak! > a ja słyszałem,że to siedlisko lokalnej mafii? Prawda. > a zresztą co oni zrobili z tą willą - przecież to był zabytek..... Tu będę polemizował, faktem jest, że Cienista to zabytek, piękny zabytek. Po renowacji zrobili z tego takie połączenie piękna i disco polo - generalnie efekt mizerny. A co by się stało bez kapitału pochodzenia niewiadomego a raczej wiadomego - ruina albo odzwierciedlenie tego co stoi obok ( inny zabytek w nieustającej renowacji), tak czy siak stoi i robi za to co robi. Reasumując szkoda, ale co poradzić. W Cienistej byłem raz za namową znajomych i z czystej ciekawości - i to był raz ostatni, zawiodłem się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: Gdzie IP: 172.16.3.* 01.03.02, 14:59 A ja ostatnio słyszałem, że w Cienistej odbyła się stypa po takim lokalnym złodzieju samochodów, który był się rozwalił na drodze do Lublina - podobno zebrała się tam cała "elita" tego zawodu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: Gdzie IP: *.mst.gov.pl 01.03.02, 15:05 ....jednego padalca mniej 'alleluja'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: Gdzie IP: 172.16.3.* 01.03.02, 15:17 Gość portalu: jazzak napisał(a): > > ....jednego padalca mniej 'alleluja'. Ja dopatruję sie w tym wydarzeniu palca Bożego - podobno koles jechał jakąś skradzioną furą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: Gdzie IP: *.mst.gov.pl 01.03.02, 15:33 Gość portalu: hrabia napisał(a): > Gość portalu: jazzak napisał(a): > > > > > ....jednego padalca mniej 'alleluja'. > Ja dopatruję sie w tym wydarzeniu palca Bożego - podobno koles jechał jakąś > skradzioną furą.... ... szkodnik jeden, razu pewnego w Radomiu w centrum ( opodal dawnego UW ) zostawiłem swoje 'żelazo' wszedłem do budynku i za pięć minut wyszedłem i... co widzę uciekają z fury padalce, qrwica mnie trafiła, łajzy rozbebeszyli stacyjkę i takie tam, eh na szczęście zadziałały patenty mojego mechanika. Powiadam jak jeszcze raz się przytrafi to uwalę na miejscu łajzę....a siłę mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: Gdzie IP: 172.16.3.* 01.03.02, 15:52 > . Powiadam jak > jeszcze raz się przytrafi to uwalę na miejscu łajzę....a siłę mam. daj spokoj jazzak - ubijesz gnide, a pojdziesz siedziec jak za czlowieka (qurcze jak ja pisze o tych ludziach - przeciez powinienem ich milowac i im wybaczac :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: Gdzie IP: *.mst.gov.pl 01.03.02, 16:00 Gość portalu: hrabia napisał(a): > > . Powiadam jak > > jeszcze raz się przytrafi to uwalę na miejscu łajzę....a siłę mam. > daj spokoj jazzak - ubijesz gnide, a pojdziesz siedziec jak za czlowieka (qurcz > e > jak ja pisze o tych ludziach - przeciez powinienem ich milowac i im wybaczac :) > ) Bezlitośnie niszczę złodziejstwo, głupotę, popier... kierowców, zwłaszcza kierowców 'młodych'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jank Gdzie ta Cienista ? IP: *.pl 01.03.02, 15:52 No nieeee... Nie mówcie, że mafijna knajpa to jedyne miejsce godne wspomnienia w Puławach. A gdzie właściwie jest owa Cienista ? A może "Cieniasta" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: Gdzie ta Cienista ? IP: 172.16.3.* 01.03.02, 15:57 Gość portalu: Jank napisał(a): > No nieeee... > Nie mówcie, że mafijna knajpa to jedyne miejsce godne wspomnienia w Puławach. > A gdzie właściwie jest owa Cienista ? A może "Cieniasta" ? wstyd Jank - ty Puławiak nie wiesz co to była Cienista? a wiec dla przypomnienia - Cienista to XIX - wieczna, drewniana willa należąca do generałowej Reustarhowej (choc wydaje mi sie ze inaczej pisze sie to nazwisko) - znanej postaci w okresie po opuszczeniu przez Czartoryskich Puław...a willa leży niedaleko pałacu Marynki - przy skrzyżowaniu Głębokiej i Zielonej (?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: Gdzie ta Cienista ? IP: *.mst.gov.pl 01.03.02, 16:01 Gość portalu: hrabia napisał(a): > Gość portalu: Jank napisał(a): > > > No nieeee... > > Nie mówcie, że mafijna knajpa to jedyne miejsce godne wspomnienia w Puława > ch. > > A gdzie właściwie jest owa Cienista ? A może "Cieniasta" ? > wstyd Jank - ty Puławiak nie wiesz co to była Cienista? > a wiec dla przypomnienia - Cienista to XIX - wieczna, drewniana willa należąca > do > generałowej Reustarhowej (choc wydaje mi sie ze inaczej pisze sie to nazwisko) > - > znanej postaci w okresie po opuszczeniu przez Czartoryskich Puław...a willa leż > y > niedaleko pałacu Marynki - przy skrzyżowaniu Głębokiej i Zielonej (?) Jestem pełen podziwu, ukłony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: Gdzie ta Cienista ? IP: 172.16.3.* 01.03.02, 16:05 > Jestem pełen podziwu, ukłony. stary - ja po prostu kocham to miasto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: Gdzie ta Cienista ? IP: *.mst.gov.pl 01.03.02, 16:09 Niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: Gdzie ta Cienista ? IP: 172.16.3.* 01.03.02, 16:13 Gość portalu: jazzak napisał(a): > Niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi! wiesz co - nie przesadzaj - lubie dzieci, ale bez przesady..... zreszta jestem jeszcze kawalerem........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: coś tam... IP: *.mst.gov.pl 01.03.02, 16:21 A ja Ci powiadam dzieci to jest bardzo dobra 'inwestycja', tak mawia moja babcia a jak babcia mówi to tak musi być. Stan kawalerski jest stanem przyjemnym, ale tylko do pewnego czasu - to moja opinia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: coś tam... IP: 172.16.3.* 01.03.02, 16:24 > Stan kawalerski jest stanem przyjemnym, ale tylko do pewnego czasu - to moja > opinia.... mi się tam nie śpieszy......:) zresztą młody jeszcze jestem..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jank Re: Gdzie ta Cienista ? IP: *.pl 01.03.02, 16:17 Gość portalu: jazzak napisał(a): > Niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi! ...tłustych i pyskatych ;o))) Ale poważnie - dzięki za uświadomienie. Podejrzewałem to miejsce, bo tylko o takiej Cienistej słyszałem. Przyznacie jednak, że całe wieki to miejsce było po prostu zabytkowym domem (willą), a nie jakąś tam knajpą w centrum, stąd pewne niedowierzanie, że mogło chodzić o ten zabytek... Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: Gdzie ta Cienista ? IP: 172.16.3.* 01.03.02, 16:22 > jakąś tam knajpą w centrum, stąd pewne niedowierzanie, że mogło chodzić o ten > zabytek... no własnie - to był zabytek - bo został zniszczony - swoja droga ciekaw jestem kto i ile za to wziął? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: Gdzie ta Cienista ? IP: *.mst.gov.pl 01.03.02, 16:26 Gość portalu: hrabia napisał(a): > > jakąś tam knajpą w centrum, stąd pewne niedowierzanie, że mogło chodzić o > ten > > zabytek... > no własnie - to był zabytek - bo został zniszczony - swoja droga ciekaw jestem > kto i ile za to wziął? > Jak na moją znajomość tematu to Powiatowy/Miejski konserwator zabytków. Co do ceny to myślę, że były balety z prosiakiem, kobitki tryskające namiętnością i 'pesos' tak gdzieś z.... 5000 koła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: Gdzie ta Cienista ? IP: 172.16.3.* 01.03.02, 16:30 > Jak na moją znajomość tematu to Powiatowy/Miejski konserwator zabytków. > Co do ceny to myślę, że były balety z prosiakiem, kobitki tryskające namiętnośc > ią > i 'pesos' tak gdzieś z.... 5000 koła. eee to mało, chyba żeby te balety i te kobitki....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: Gdzie ta Cienista ? IP: *.mst.gov.pl 01.03.02, 16:36 Gość portalu: hrabia napisał(a): > eee to mało, chyba żeby te balety i te kobitki....:) Tak, tak, balety i kobitki sa więcej warte niż 'pesos'. Jaką odpowiedzialność ponosi urzędnik za durne decyzje? Skala 'przewałki' niewielka to i kara niewielka, ot co, a co wypił i 'zjadł' to jego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: Gdzie ta Cienista ? IP: 172.16.3.* 01.03.02, 16:44 > Skala 'przewałki' niewielka to i kara niewielka, ot co, a co wypił i 'zjadł' to > > jego. jazzak1 przyznaj,że też byś chętnie ....te balety i te kobitki....:)co? czy jednak się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: Gdzie ta Cienista ? IP: *.mst.gov.pl 01.03.02, 16:52 Gość portalu: hrabia napisał(a): > > > Skala 'przewałki' niewielka to i kara niewielka, ot co, a co wypił i 'zjad > ł' to > > > > jego. > jazzak1 > przyznaj,że też byś chętnie ....te balety i te kobitki....:)co? czy jednak się > mylę? Już za parę chwil za chwil parę wypalam na pociąg i plany na dzisiejszy wieczór są ciekawe. 1. Dobra, wytworna kolacja w restauracji hotelowej, a potem wypad do innej bardziej kameralnej knajpki na coś 'mocniejszego'... 2. ..a potem spać i rano wstać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: Gdzie ta Cienista ? IP: 172.16.3.* 01.03.02, 16:58 Jazzak! A gdzie te kobity? ale i tak Ci zazdroszcze - mnie za 45 minut czeka spotkanie z 20 wrednych studentów....ech życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: Gdzie ta Cienista ? IP: *.mst.gov.pl 01.03.02, 17:05 Gość portalu: hrabia napisał(a): > A gdzie te kobity? ciszej, > ale i tak Ci zazdroszcze - mnie za 45 minut czeka spotkanie z 20 wrednych > studentów....ech życie wiedz, że to moja praca te wyjazdy - lubię to i przyjemność i pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: Gdzie ta Cienista ? IP: 172.16.3.* 01.03.02, 17:09 > > > A gdzie te kobity? > ciszej, a co żona usłyszy? > wiedz, że to moja praca te wyjazdy - lubię to i przyjemność i pieniądze. ty hedonisto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: Gdzie ta Cienista ? IP: *.mst.gov.pl 01.03.02, 17:13 Gość portalu: hrabia napisał(a): > > > > > A gdzie te kobity? > > ciszej, > > a co żona usłyszy? > > > wiedz, że to moja praca te wyjazdy - lubię to i przyjemność i pieniądze. > ty hedonisto! > > CZe, wypalam. Odpowiedz Link Zgłoś
manus Re: Gdzie ta Cienista ? 01.03.02, 20:00 Ciesze sie ogromnie ze wszyscy macie takie zdanie o "Cienistej". Popieram calkowicie. Nalezaloby umiescic to miejsce na watku "Gdzie wstyd bywac w Pulawch" i chyba taki zaloze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: Gdzie ta Cienista ? IP: *.mst.gov.pl 04.03.02, 08:32 Do dzieła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jank Gdzie jeszcze ? IP: *.pl 04.03.02, 14:30 A na "serku" nie ma niczego godnego polecenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
manus Re: Gdzie jeszcze ? 08.03.02, 20:36 Gość portalu: Jank napisał(a): > A na "serku" nie ma niczego godnego polecenia ? Na "serku" raczej nie ma nic ciekawego. Polecam mala knajpke na Pilsudskiego. Na wysokosci ciastkarni Kwieka po drugiej stronie ulicy. Schodzi sie schodkami w dol. Nazywa sie nieoficjalnie "Na dolku". Bardzo przyjemna i spokojna. Mozna tam spotkac tez ludzi z innych krajow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syla Re: Gdzie jeszcze ? IP: *.FH-Muenster.DE 19.03.02, 21:05 a na wojska polskiego na przeciwko chemika tez sa jakies knajpki i przy dh powisle, taka w piwnicy - podobalo mi sie tam. za to ta chinszczyzna przy pulawiance to jakies nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Quasi rynek w mieście? IP: *.mst.gov.pl 20.05.02, 08:46 A co powiecie na placyk w okolicy Urzędu Miasta wraz z gastronomią usytuowaną opodal placyku? Czekam na opinie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: Quasi rynek w mieście? IP: *.psych.uw.edu.pl / 172.16.3.* 20.05.02, 14:45 Gość portalu: jazzak napisał(a): > A co powiecie na placyk w okolicy Urzędu Miasta wraz z gastronomią usytuowaną > opodal placyku? Czekam na opinie. Moja siostra mówi, że wygląda to szajsowato - szczegolnie fontanna na środku, natomiast moja mama mówi ,że ta fontanna to nawet ładna jest wieczorem - bo podobno podświetlona (nie wiem - nie widziałem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jank Re: Quasi rynek w mieście? IP: *.pl 20.05.02, 15:00 Widziałem to jeszcze przed pełnym 'rozruchem', ale nie wyglądało jakoś odstraszająco. W każdym razie - estetycznie to duży postęp w stosunku do tego ohydnego różowo-liliowo-fioletowo-granatowo-błękitnego 'centrum handlowego' w środku miasta. To jest dopiero porażka... Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Quasi rynek w mieście? 20.05.02, 15:27 a gdzie jest ten placyk? przy kosciele, przy poczcie, czy od strony jednostki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jank Re: Quasi rynek w mieście? IP: *.pl 20.05.02, 15:30 Na tym dawnym ściernisku między pocztą, Urzędem Miasta, kinem i sklepem (niegdyś z ubraniami dla małych dzieci). Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Quasi rynek w mieście? 20.05.02, 15:33 ale jaja, :) będę w Puławach za dwa tygodnie to zajrzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Re: Quasi rynek w mieście? IP: 195.116.92.* 23.05.02, 09:20 Ja też zajrzę, bo ostatnio chyba przegapiłam. AgaT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: Quasi rynek w mieście? IP: *.psych.uw.edu.pl / 172.16.3.* 23.05.02, 16:11 Gość portalu: agat1 napisał(a): > Ja też zajrzę, bo ostatnio chyba przegapiłam. zajrzyjcie, zajrzyjcie...to sie przerazicie....:) Odpowiedz Link Zgłoś