Dodaj do ulubionych

Gdzie "się bywa" w Puławach?

IP: *.pl 28.02.02, 17:32
Kto wie gdzie teraz "należy się pokazać" w Puławach jak się jest młodym albo
trochę starszym? Jakiś modny barek, kafejka, knajpka?
Obserwuj wątek
    • Gość: jazzak Re: Gdzie IP: *.mst.gov.pl 01.03.02, 09:07
      Gość portalu: Jank napisał(a):

> Kto wie gdzie teraz "należy się pokazać" w Puławach jak się jest młodym albo
      > trochę starszym? Jakiś modny barek, kafejka, knajpka?

Jak wieść gminna niesie to w 'Cienistej'.
      • Gość: hrabia Re: Gdzie IP: 172.16.3.* 01.03.02, 14:01
        > Jak wieść gminna niesie to w 'Cienistej'.
        jazzak!
        a ja słyszałem,że to siedlisko lokalnej mafii?
        a zresztą co oni zrobili z tą willą - przecież to był zabytek.....
        • Gość: jazzak Re: Gdzie IP: *.mst.gov.pl 01.03.02, 14:39
          Gość portalu: hrabia napisał(a):

> > Jak wieść gminna niesie to w 'Cienistej'.
          > jazzak!
          > a ja słyszałem,że to siedlisko lokalnej mafii?
          Prawda.
          > a zresztą co oni zrobili z tą willą - przecież to był zabytek.....
          Tu będę polemizował, faktem jest, że Cienista to zabytek, piękny zabytek. Po
          renowacji zrobili z tego takie połączenie piękna i disco polo - generalnie efekt
          mizerny. A co by się stało bez kapitału pochodzenia niewiadomego a raczej
          wiadomego - ruina albo odzwierciedlenie tego co stoi obok ( inny zabytek w
          nieustającej renowacji), tak czy siak stoi i robi za to co robi. Reasumując
          szkoda, ale co poradzić.
          W Cienistej byłem raz za namową znajomych i z czystej ciekawości - i to był raz
          ostatni, zawiodłem się.

• Gość: hrabia Re: Gdzie IP: 172.16.3.* 01.03.02, 14:59
            A ja ostatnio słyszałem, że w Cienistej odbyła się stypa po takim lokalnym
            złodzieju samochodów, który był się rozwalił na drodze do Lublina - podobno
            zebrała się tam cała "elita" tego zawodu.....
            • Gość: jazzak Re: Gdzie IP: *.mst.gov.pl 01.03.02, 15:05

....jednego padalca mniej 'alleluja'.

• Gość: hrabia Re: Gdzie IP: 172.16.3.* 01.03.02, 15:17
                Gość portalu: jazzak napisał(a):

>
                > ....jednego padalca mniej 'alleluja'.
                Ja dopatruję sie w tym wydarzeniu palca Bożego - podobno koles jechał jakąś
                skradzioną furą....
                • Gość: jazzak Re: Gdzie IP: *.mst.gov.pl 01.03.02, 15:33

> Gość portalu: jazzak napisał(a):
                  >
                  > >
                  > > ....jednego padalca mniej 'alleluja'.
                  > Ja dopatruję sie w tym wydarzeniu palca Bożego - podobno koles jechał jakąś
                  > skradzioną furą....
                  ... szkodnik jeden, razu pewnego w Radomiu w centrum ( opodal dawnego UW )
                  zostawiłem swoje 'żelazo' wszedłem do budynku i za pięć minut wyszedłem i... co
                  widzę uciekają z fury padalce, qrwica mnie trafiła, łajzy rozbebeszyli stacyjkę i
                  takie tam, eh na szczęście zadziałały patenty mojego mechanika. Powiadam jak
                  jeszcze raz się przytrafi to uwalę na miejscu łajzę....a siłę mam.

• Gość: hrabia Re: Gdzie IP: 172.16.3.* 01.03.02, 15:52
                    > . Powiadam jak
                    > jeszcze raz się przytrafi to uwalę na miejscu łajzę....a siłę mam.
                    daj spokoj jazzak - ubijesz gnide, a pojdziesz siedziec jak za czlowieka (qurcze
                    jak ja pisze o tych ludziach - przeciez powinienem ich milowac i im wybaczac :) )
                    • Gość: jazzak Re: Gdzie IP: *.mst.gov.pl 01.03.02, 16:00

> > . Powiadam jak
                      > > jeszcze raz się przytrafi to uwalę na miejscu łajzę....a siłę mam.
                      > daj spokoj jazzak - ubijesz gnide, a pojdziesz siedziec jak za czlowieka (qurcz
                      > e
                      > jak ja pisze o tych ludziach - przeciez powinienem ich milowac i im wybaczac :)
                      > )

Bezlitośnie niszczę złodziejstwo, głupotę, popier... kierowców, zwłaszcza
                      kierowców 'młodych'.

• Gość: Jank Gdzie ta Cienista ? IP: *.pl 01.03.02, 15:52
              No nieeee...
              Nie mówcie, że mafijna knajpa to jedyne miejsce godne wspomnienia w Puławach.
              A gdzie właściwie jest owa Cienista ? A może "Cieniasta" ?
              • Gość: hrabia Re: Gdzie ta Cienista ? IP: 172.16.3.* 01.03.02, 15:57

> No nieeee...
                > Nie mówcie, że mafijna knajpa to jedyne miejsce godne wspomnienia w Puławach.
                > A gdzie właściwie jest owa Cienista ? A może "Cieniasta" ?
                wstyd Jank - ty Puławiak nie wiesz co to była Cienista?
                a wiec dla przypomnienia - Cienista to XIX - wieczna, drewniana willa należąca do
                generałowej Reustarhowej (choc wydaje mi sie ze inaczej pisze sie to nazwisko) -
                znanej postaci w okresie po opuszczeniu przez Czartoryskich Puław...a willa leży
                niedaleko pałacu Marynki - przy skrzyżowaniu Głębokiej i Zielonej (?)

• Gość: jazzak Re: Gdzie ta Cienista ? IP: *.mst.gov.pl 01.03.02, 16:01

> Gość portalu: Jank napisał(a):
                  >
                  > > No nieeee...
                  > > Nie mówcie, że mafijna knajpa to jedyne miejsce godne wspomnienia w Puława
                  > ch.
                  > > A gdzie właściwie jest owa Cienista ? A może "Cieniasta" ?
                  > wstyd Jank - ty Puławiak nie wiesz co to była Cienista?
                  > a wiec dla przypomnienia - Cienista to XIX - wieczna, drewniana willa należąca
                  > do
                  > generałowej Reustarhowej (choc wydaje mi sie ze inaczej pisze sie to nazwisko)
                  > -
                  > znanej postaci w okresie po opuszczeniu przez Czartoryskich Puław...a willa leż
                  > y
                  > niedaleko pałacu Marynki - przy skrzyżowaniu Głębokiej i Zielonej (?)

Jestem pełen podziwu, ukłony.
                  • Gość: hrabia Re: Gdzie ta Cienista ? IP: 172.16.3.* 01.03.02, 16:05
                    > Jestem pełen podziwu, ukłony.
                    stary - ja po prostu kocham to miasto!

• Gość: jazzak Re: Gdzie ta Cienista ? IP: *.mst.gov.pl 01.03.02, 16:09
                      Niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi!
                      • Gość: hrabia Re: Gdzie ta Cienista ? IP: 172.16.3.* 01.03.02, 16:13

> Niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi!
                        wiesz co - nie przesadzaj - lubie dzieci, ale bez przesady.....
                        zreszta jestem jeszcze kawalerem...........
                        • Gość: jazzak Re: coś tam... IP: *.mst.gov.pl 01.03.02, 16:21
                          A ja Ci powiadam dzieci to jest bardzo dobra 'inwestycja', tak mawia moja babcia
                          a jak babcia mówi to tak musi być.
                          Stan kawalerski jest stanem przyjemnym, ale tylko do pewnego czasu - to moja
                          opinia....

• Gość: hrabia Re: coś tam... IP: 172.16.3.* 01.03.02, 16:24
                            > Stan kawalerski jest stanem przyjemnym, ale tylko do pewnego czasu - to moja
                            > opinia....
                            mi się tam nie śpieszy......:)
                            zresztą młody jeszcze jestem.....
                            • Gość: jazzak Re: Zatrzymać czas! n/t IP: *.mst.gov.pl 01.03.02, 16:29

• Gość: Jank Re: Gdzie ta Cienista ? IP: *.pl 01.03.02, 16:17

> Niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi!

...tłustych i pyskatych ;o)))
                        Ale poważnie - dzięki za uświadomienie.
                        Podejrzewałem to miejsce, bo tylko o takiej Cienistej słyszałem. Przyznacie
                        jednak, że całe wieki to miejsce było po prostu zabytkowym domem (willą), a nie
                        jakąś tam knajpą w centrum, stąd pewne niedowierzanie, że mogło chodzić o ten
                        zabytek...
                        Pozdrowienia.
                        • Gość: hrabia Re: Gdzie ta Cienista ? IP: 172.16.3.* 01.03.02, 16:22
                          > jakąś tam knajpą w centrum, stąd pewne niedowierzanie, że mogło chodzić o ten
                          > zabytek...
                          no własnie - to był zabytek - bo został zniszczony - swoja droga ciekaw jestem
                          kto i ile za to wziął?

• Gość: jazzak Re: Gdzie ta Cienista ? IP: *.mst.gov.pl 01.03.02, 16:26

> > jakąś tam knajpą w centrum, stąd pewne niedowierzanie, że mogło chodzić o
                            > ten
                            > > zabytek...
                            > no własnie - to był zabytek - bo został zniszczony - swoja droga ciekaw jestem
                            > kto i ile za to wziął?
                            >

Jak na moją znajomość tematu to Powiatowy/Miejski konserwator zabytków.
                            Co do ceny to myślę, że były balety z prosiakiem, kobitki tryskające namiętnością
                            i 'pesos' tak gdzieś z.... 5000 koła.
                            • Gość: hrabia Re: Gdzie ta Cienista ? IP: 172.16.3.* 01.03.02, 16:30

> Jak na moją znajomość tematu to Powiatowy/Miejski konserwator zabytków.
                              > Co do ceny to myślę, że były balety z prosiakiem, kobitki tryskające namiętnośc
                              > ią
                              > i 'pesos' tak gdzieś z.... 5000 koła.
                              eee to mało, chyba żeby te balety i te kobitki....:)

• Gość: jazzak Re: Gdzie ta Cienista ? IP: *.mst.gov.pl 01.03.02, 16:36

> eee to mało, chyba żeby te balety i te kobitki....:)

Tak, tak, balety i kobitki sa więcej warte niż 'pesos'.
                                Jaką odpowiedzialność ponosi urzędnik za durne decyzje?
                                Skala 'przewałki' niewielka to i kara niewielka, ot co, a co wypił i 'zjadł' to
                                jego.

• Gość: hrabia Re: Gdzie ta Cienista ? IP: 172.16.3.* 01.03.02, 16:44

> Skala 'przewałki' niewielka to i kara niewielka, ot co, a co wypił i 'zjadł' to
                                  >
                                  > jego.
                                  jazzak1
                                  przyznaj,że też byś chętnie ....te balety i te kobitki....:)co? czy jednak się
                                  mylę?
                                  • Gość: jazzak Re: Gdzie ta Cienista ? IP: *.mst.gov.pl 01.03.02, 16:52

>
                                    > > Skala 'przewałki' niewielka to i kara niewielka, ot co, a co wypił i 'zjad
                                    > ł' to
                                    > >
                                    > > jego.
                                    > jazzak1
                                    > przyznaj,że też byś chętnie ....te balety i te kobitki....:)co? czy jednak się
                                    > mylę?
                                    Już za parę chwil za chwil parę wypalam na pociąg i plany na dzisiejszy wieczór
                                    są ciekawe. 1. Dobra, wytworna kolacja w restauracji hotelowej, a potem wypad do
                                    innej bardziej kameralnej knajpki na coś 'mocniejszego'...
                                    2. ..a potem spać i rano wstać.

• Gość: hrabia Re: Gdzie ta Cienista ? IP: 172.16.3.* 01.03.02, 16:58
                                      Jazzak!
                                      A gdzie te kobity?
                                      ale i tak Ci zazdroszcze - mnie za 45 minut czeka spotkanie z 20 wrednych
                                      studentów....ech życie
                                      • Gość: jazzak Re: Gdzie ta Cienista ? IP: *.mst.gov.pl 01.03.02, 17:05

> A gdzie te kobity?
                                        ciszej,
                                        > ale i tak Ci zazdroszcze - mnie za 45 minut czeka spotkanie z 20 wrednych
                                        > studentów....ech życie
                                        wiedz, że to moja praca te wyjazdy - lubię to i przyjemność i pieniądze.

• Gość: hrabia Re: Gdzie ta Cienista ? IP: 172.16.3.* 01.03.02, 17:09
                                          >
                                          > > A gdzie te kobity?
                                          > ciszej,

a co żona usłyszy?

> wiedz, że to moja praca te wyjazdy - lubię to i przyjemność i pieniądze.
                                          ty hedonisto!

• Gość: jazzak Re: Gdzie ta Cienista ? IP: *.mst.gov.pl 01.03.02, 17:13

> >
                                            > > > A gdzie te kobity?
                                            > > ciszej,
                                            >
                                            > a co żona usłyszy?
                                            >
                                            > > wiedz, że to moja praca te wyjazdy - lubię to i przyjemność i pieniądze.
                                            > ty hedonisto!
                                            >
                                            >

CZe, wypalam.
                                            • manus Re: Gdzie ta Cienista ? 01.03.02, 20:00
                                              Ciesze sie ogromnie ze wszyscy macie takie zdanie o "Cienistej". Popieram
                                              calkowicie. Nalezaloby umiescic to miejsce na watku "Gdzie wstyd bywac w
                                              Pulawch" i chyba taki zaloze.
                                              Pozdrawiam
                                              • Gość: jazzak Re: Gdzie ta Cienista ? IP: *.mst.gov.pl 04.03.02, 08:32
                                                Do dzieła!
    • Gość: Jank Gdzie jeszcze ? IP: *.pl 04.03.02, 14:30
      A na "serku" nie ma niczego godnego polecenia ?
      • manus Re: Gdzie jeszcze ? 08.03.02, 20:36

> A na "serku" nie ma niczego godnego polecenia ?

Na "serku" raczej nie ma nic ciekawego. Polecam mala knajpke na Pilsudskiego. Na
        wysokosci ciastkarni Kwieka po drugiej stronie ulicy. Schodzi sie schodkami w
        dol. Nazywa sie nieoficjalnie "Na dolku". Bardzo przyjemna i spokojna. Mozna tam
        spotkac tez ludzi z innych krajow.
        • Gość: Syla Re: Gdzie jeszcze ? IP: *.FH-Muenster.DE 19.03.02, 21:05
          a na wojska polskiego na przeciwko chemika tez sa jakies knajpki i przy dh
          powisle, taka w piwnicy - podobalo mi sie tam. za to ta chinszczyzna przy
          pulawiance to jakies nieporozumienie.
    • Gość: jazzak Quasi rynek w mieście? IP: *.mst.gov.pl 20.05.02, 08:46
      A co powiecie na placyk w okolicy Urzędu Miasta wraz z gastronomią usytuowaną
      opodal placyku? Czekam na opinie.
      pozdrawiam
      • Gość: hrabia Re: Quasi rynek w mieście? IP: *.psych.uw.edu.pl / 172.16.3.* 20.05.02, 14:45

> A co powiecie na placyk w okolicy Urzędu Miasta wraz z gastronomią usytuowaną
        > opodal placyku? Czekam na opinie.
        Moja siostra mówi, że wygląda to szajsowato - szczegolnie fontanna na środku,
        natomiast moja mama mówi ,że ta fontanna to nawet ładna jest wieczorem - bo
        podobno podświetlona (nie wiem - nie widziałem)
      • Gość: Jank Re: Quasi rynek w mieście? IP: *.pl 20.05.02, 15:00
        Widziałem to jeszcze przed pełnym 'rozruchem', ale nie wyglądało jakoś
        odstraszająco. W każdym razie - estetycznie to duży postęp w stosunku do tego
        ohydnego różowo-liliowo-fioletowo-granatowo-błękitnego 'centrum handlowego' w
        środku miasta. To jest dopiero porażka...
        • m.in Re: Quasi rynek w mieście? 20.05.02, 15:27
          a gdzie jest ten placyk?
          przy kosciele, przy poczcie, czy od strony jednostki?
          • Gość: Jank Re: Quasi rynek w mieście? IP: *.pl 20.05.02, 15:30
            Na tym dawnym ściernisku między pocztą, Urzędem Miasta, kinem i sklepem
            (niegdyś z ubraniami dla małych dzieci).
            • m.in Re: Quasi rynek w mieście? 20.05.02, 15:33
              ale jaja, :)
              będę w Puławach za dwa tygodnie to zajrzę
              • Gość: agat1 Re: Quasi rynek w mieście? IP: 195.116.92.* 23.05.02, 09:20
                Ja też zajrzę, bo ostatnio chyba przegapiłam.
                AgaT
                • Gość: hrabia Re: Quasi rynek w mieście? IP: *.psych.uw.edu.pl / 172.16.3.* 23.05.02, 16:11
                  Gość portalu: agat1 napisał(a):

> Ja też zajrzę, bo ostatnio chyba przegapiłam.
                  zajrzyjcie, zajrzyjcie...to sie przerazicie....:)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka