Dodaj do ulubionych

Centrum Medyczne porany korek.

24.04.12, 19:53
Witam, co sądzicie o pomyśle otworzenia Centrum Medycznego na rogu Puławskiej i Łabędziej? Ja jestem bardzo zawiedziona. Codzienny poranny korek, jest bardzo nie ok. Ktoś zbija sobie kasę kosztem mieszkańców. Tak dla przypomnienia jak to było kiedyś:
forum.gazeta.pl/forum/w,35236,128986821,128986821,Korek_do_wyjazdu_na_Pulawska.html
Dlaczego taki duży budynek ma taki mały parking? Przecież w starej lokalizacji był 3 razy większy... Dlaczego samochody nie mogą wjeżdżać i wyjeżdżać z Puławskiej?
Obserwuj wątek
    • rasputin007 Re: Centrum Medyczne porany korek. 24.04.12, 22:31
      Właściciel budynku był/jest jakąś szychą w Urzędzie Gminy. Nic więc dziwnego, że robi co mu się podoba.

Dodatkowo powstał problem ze skrętem z Puławskiej w Graniczną. Samochody wjeżdżające na parking Centrum blokują ruch.
      • sp.jerusalem Re: Centrum Medyczne porany korek. 24.04.12, 23:15
        Witam Grzegorzu!
        Czy wiesz jak ta szycha się nazywa?
        Jeśli nie chcesz ujawniać na forum napisz na priwę. Zrobimy mu flashmob.
        • kania_marcin Re: Centrum Medyczne porany korek 25.04.12, 07:51
          Dzień Dobry,

Jest szansa, że problem zostanie wkrótce rozwiązany. Od 16.04.2012 r. sprawę prowadzi GDDKiA oraz Gmina Piaseczno. Szczegóły wkrótce. Wstępnie planowane jest ustawienie znaku C-6 - nakaz jazdy prosto lub w prawo, więc organizacja ruchu nie będzie dopuszczała skrętu z ul. Łabędziej do CM Puławska.

Pozdrawiam
          • janoush Re: Centrum Medyczne porany korek 25.04.12, 18:03
            I od razu patrol policji przez miesiąc...
            • neutron Re: Centrum Medyczne porany korek 25.04.12, 23:44
              Nie, wystarczy betonowa barierka oddzielająca obie jezdnie.
              • sila.czka Re: Centrum Medyczne porany korek 26.04.12, 16:15
                I ta betonowa barierka zablokuje jednocześnie wjazd do szkoły...
                • kania_marcin Re: Centrum Medyczne porany korek 26.04.12, 18:42
                  Dzień Dobry,

Wszystko na to wskazuje, że oba wjazdy na teren CM Puławska (z ul. Łabędziej i z ul. Puławskiej) są niezgodne z przepisami. Szczegóły wkrótce.

Pozdrawiam
                  • kania_marcin CM PUŁAWSKA - Gmina Piaseczno/PINB 07.05.12, 00:33
                    Dzień Dobry,

D/w

www.marcinkania.pl/images/www/cm.pdf

Czekam jeszcze na info z GDDKiA.

Pozdrawiam
                    • kania_marcin Re: CM PUŁAWSKA - GDDKiA 08.05.12, 12:16
                      Dzień Dobry,

Przygotowany jest projekt przewidujący ustawienie znaku C-6 (nakaz jazdy prosto lub w prawo) od strony ul. Puławskiej. Po zaopiniowaniu przez Policję, Starostwo i Urząd miasta w/w będzie wprowadzane. Arkusz w załączeniu.

www.marcinkania.pl/images/www/c6.pdf

Pozdrawiam

--

Marcin KANIA
                      Radny Gminy Lesznowola
                      • krasusek Re: CM PUŁAWSKA - GDDKiA 09.05.12, 15:51
                        Czy naprawdę ktokolwiek wierzy, że samo ustawienie znaku pomoże?
                        • aga_i_oli Re: CM PUŁAWSKA - GDDKiA 09.05.12, 22:13
                          Nic nie zmieni :( i dodatkowo powinien zostać postawiony znak - zakaz skrętu w lewo.....który też nic nie zmieni....
                          Przykro mi, ale samochodów nie będę przepuszczała - 10 minut rano jest dla mnie ważniejsze.
                          Chętnie bym skorzystała z usług CMP - ale w cywilizowanych warunkach.
                          • kania_marcin Re: CM PUŁAWSKA - GDDKiA 09.05.12, 22:45
                            Dzień Dobry,

Wprowadzenie w życie nowej organizacji ruchu pozwoli na skuteczne egzekwowanie przepisów ruchu drogowego przez odpowiednie służby. Wkrótce będą nowe informacje w sprawie.

Pozdrawiam
                            • krasusek Re: CM PUŁAWSKA - GDDKiA 09.05.12, 23:05
                              Litości, Panie Marcinie! Czy sądzi Pan, że patrol policji będzie tam stał i pilnował, czy nikt nie skręca na zakazie?! Polecam zejść na ziemię. Dopóki nie będzie FIZYCZNEJ przeszkody do skrętu, ludzie będą skręcać.

Ja się zastanawiam, kto pozwolił na budowę CMP w tym miejscu i z tak idiotycznie zaplanowanymi wjazdami. Nic tylko przyklasnąć...
                              • sp.jerusalem Re: CM PUŁAWSKA - GDDKiA 10.05.12, 00:23
                                no to zostaje tylko jeden sposób na tych sukinsynów:
                                pl.wikipedia.org/wiki/Fugas
                                • kania_marcin Re: CM PUŁAWSKA - GDDKiA 2 10.05.12, 15:38
                                  Dzień Dobry,

D/w skan pisma

www.marcinkania.pl/images/www/cm1.pdf

Pozdrawiam
                                  • kania_marcin CM PUŁAWSKA - Gmina Piaseczno > GDDKiA 29.05.12, 08:53
                                    Dzień Dobry,

Niniejszym pragnę poinformować, że GDDKiA otrzymała pozytywną opinię Gminy Piaseczno (znak C-6). Obecnie GDDKiA czeka na opinię Starostwa i Policji.

Dodatkowo, Komisja Polityki Przestrzennej, Rolnej i Urbanistyki upoważniała Panią Wójt do podjęcia dodatkowych działań mających na celu rozwiązanie problemu.

www.marcinkania.pl/images/www/cm2.pdf

Pozdrawiam
                                    • kania_marcin Re: CM PUŁAWSKA - SP >>>>> GDDKiA 18.07.12, 13:15
                                      Dzień Dobry,

Niniejszym pragnę poinformować, że GDDKiA otrzymała pozytywną opinię Starostwa Powiatowego w Piasecznie (znak C-6) co niniejszym otwiera drogę do wprowadzenia nowej organizacji ruchu w życie.

Ze wstępnych ustaleń wynika, że "docelowo, za kilkanaście tygodni" wjazd do CM Puławska będzie z ul. Puławskiej (przed ślimakiem do Auchan), a wyjazd z CM ul. Łabędzią.

Pozdrawiam
                                      • kania_marcin Sierpnień 2012 r. 30.07.12, 14:07
                                        Dzień Dobry,

Nowy układ komunikacyjny drogi krajowej nr 79 z drogą gminną - ul. Łabędzia Piaseczno/Mysiadło wejdzie w życie maksymalnie do końca sierpnia 2012 r.

Wjazd do CM Puławska będzie z ul. Puławskiej (przed ślimakiem do Auchan), a wyjazd z CM ul. Łabędzią.

Pozdrawiam
          • chytry.lis Re: Centrum Medyczne porany korek 18.09.12, 12:28
            kania_marcin napisał:

> Wstępnie planowane jest ustawienie znaku C-6 - nakaz jazdy prosto lub w prawo, więc organizacja ruchu nie będzie dopuszczała skrętu z ul. Łabędziej do CM Puławska.
            >

O ile się nie mylę to znak taki jeszcze na ulicy Łabędziej nie stanął - kiedy i czy w ogóle planowane jest jego ustawienie?
            • kania_marcin Re: Centrum Medyczne porany korek 18.09.12, 15:03
              Dzień Dobry,

Wszystko jest aktualne. Nowa organizacja ruchu zostanie wkrótce wprowadzona. Wstępny termin: 20.09.2012 r.

Pozdrawiam
              • kania_marcin Zmiana organizacji ruchu 20.09.12, 14:20
                Dzień Dobry,

Nowy układ komunikacyjny drogi krajowej nr 79 z drogą gminną - ul. Łabędzia Piaseczno/Mysiadło

W nawiązaniu do mojego wniosku uprzejmie informuję, że została zmieniona organizacja ruchu mająca na celu upłynnienie ruchu na ul. Łabędziej. Wjazd do CM Puławska odbywa się z ul. Puławskiej (przed ślimakiem do Auchan), a wyjazd z CM Puławska ul. Łabędzią. Proszę o zachowanie szczególnej ostrożności oraz zwrócenie uwagi na nowe oznakowanie.

Pozdrawiam
                • kania_marcin Re: Zmiana organizacji ruchu 28.09.12, 20:07
                  Dzień Dobry,

W dniu 25.09.2012 r. skierowałem do KPP w Piasecznie wniosek w sprawie objęcia monitoringiem/kontrolami drogowymi przedmiotowego skrzyżowania.

Dodatkowo w tym samym dniu zwróciłem się z prośbą do CM Puławska o poinformowanie o nowym układzie komunikacyjnym klientów!

Informuję również, że wkrótce GDDKiA uzupełni oznakowanie poziome jezdni i namaluje na wylocie z ul. Osiedlowej w ul. Łabędzią znak P-8g (strzałka kierunkowa w lewo lub w prawo).

Pozdrawiam

--

Marcin Kania
                  Radny Gminy Lesznowola
                  • kania_marcin Kontrole drogowe 01.10.12, 11:47
                    Dzień Dobry,

st. asp. Maciej Piotrowski poinformował mnie, że moje pismo zostało przekazane do Wydziału Ruchu Drogowego KPP w Piasecznie celem realizacji.

Pozdrawiam
                    • kania_marcin Oznakowanie, przejście dla pieszych 09.10.12, 15:36
                      Dzień Dobry,

GDDKiA uzupełniło oznakowanie poziome jezdni i wymalowało na wylocie z ul. Osiedlowej w ul. Łabędzią znak P-8g (strzałka kierunkowa w lewo lub w prawo).

Zostało także wymalowane nowe przejście dla pieszych.

Likwidacji uległ również chodnik "asfaltowy" przy dawnym hotelu robotniczym.

Pozdrawiam
                      • panr Re: Oznakowanie, przejście dla pieszych 23.10.12, 08:32
                        I jakies efekty tych "interwencji" są? Dalej co jakiś czas pojawia się "król szos" który blokuje zjazd z Puławskiej czekając na możliwość wjazdu do tego "stworu"!!!
                        • kania_marcin Zmiany w zakresie sygnalizacji - sygnalizator S-3 05.11.12, 11:38
                          Dzień Dobry,

Mam dobre wieści: w zakresie obsługi posesji CM Puławska Piaseczno planuje się dodatkową zmianę w zakresie sygnalizacji (tj. montaż sygnalizatora kierunkowego S-3 z sygnałem kierunkowym do zawracania) - tak by była możliwość zawracania od strony Piaseczna i wjazd do CM z wykorzystaniem zjazdu z ul. Puławskiej.

Pozdrawiam
                          • kania_marcin Zmiana w zakresie sygnalizacji - jest S-3 13.12.12, 15:49
                            Dzień Dobry,

GDDKiA zamontowała dziś sygnalizator kierunkowy S-3 z sygnałem kierunkowym do zawracania - tak by była możliwość zawracania od strony Piaseczna i wjazd do CM z wykorzystaniem zjazdu z ul. Puławskiej.

Pozdrawiam
                            • szasia Re: Zmiana w zakresie sygnalizacji - jest S-3 20.12.12, 12:02
                              Dzień dobry Panie Marcinie,
                              Chyba jednoczesnie uległa likwidacja strzałka do skrętu w prawo w Puławską, nie wiem, czy o to dokładnie chodziło, ale pewnie jak jest sygnalizacja do zawracania, to jednoczesnie nie może byc strzałki w prawo...
                              A ludzie jak skręcali do CMP z Łabędziej, tak skręcają, nawet nie chce mi sie juz zwracać im na to uwagi, po tym, jak jeden pan wysiadł i chciał mnie wyciągnąc z samochodu...
                              Dopóki przy Puławskiej nie stanie oznaczenie CMP, że wjazd do budynku jest własnie z tej ulicy, nic sie nie zmieni. A i tak zawsze znajdzie sie jakiś król lub królowa szos.
                              Pozdrawiam,
                              Joanna
                              • pw47 Re: Zmiana w zakresie sygnalizacji - jest S-3 24.12.12, 08:14
                                Dokładnie tak jest ! Codziennie rano jest incydent z ignorującymi nakaz i blokującymi jazdę. Do tego też zachęca wielgachny napis WJAZD od strony Łabędziej. Pozdr
                                • janoush Re: Zmiana w zakresie sygnalizacji - jest S-3 24.12.12, 14:54
                                  Już wcześniej pisałem, że tam powinien być ZAKAZ skrętu w lewo, a nie nakaz jazdy prost/prawo. I parę razy drogówka przy wjeździe... Inaczej nic się nie zmieni, jak widać.
                            • piotrt75 Re: Zmiana w zakresie sygnalizacji - jest S-3 31.12.12, 17:28
                              Świetnie Panie Marcinie - upupił Pan pół Mysiadła (jeżeli to z Pana interpelacji). Znikła strzałka do prawoskrętu, a co to oznacza można zaobserwować... :(
                              • kania_marcin Informacja z GDDKiA 31.12.12, 18:12
                                Dzień Dobry,

Pisanie takich postów, gdy sugeruję Pan moją złą wolę, a nie jest Pan pewny z czyjej to inicjatywy, jest co najmniej niestosowne. "Zielona strzałka" została zlikwidowana przez GDDKiA, bez mojej inicjatywy, ponieważ – jak być może Pan zauważył – w wielu miejscach również w Warszawie takie strzałki zlikwidowano!!! Tutaj jako powód podano informację, że na wlocie z ul. Łabędziej w ul. Puławską strzałka była praktycznie niewykorzystywana z uwagi na brak wyodrębnionego pasa do skrętu w prawo. W rezultacie skręt w prawo był i tak blokowany przez pojazdy jadące na wprost lub w lewo.

Pozdrawiam
                                • rentman Re: Informacja z GDDKiA 31.12.12, 19:05
                                  noooo, śmiech mnie rozniesie po kątach :)))))))))))))))))))))
                                  Marcinku, więcej soku i wody - nie chce mi sie wierzyć, że napisałeś to po trzeźwemu.
                                  Bój się .... kaca :))))))))))))
                                • piotrt75 Re: Informacja z GDDKiA 02.01.13, 12:34
                                  kania_marcin napisał:

> Dzień Dobry,
                                  >
                                  > Pisanie takich postów, gdy sugeruję Pan moją złą wolę, a nie jest Pan pewny z
                                  > czyjej to inicjatywy, jest co najmniej niestosowne.
                                  Dlatego dopisałem "nawias". Może wie Pan z czyjej inicjatywy zalegalizowano zawracanie ?

> "Zielona strzałka" została
                                  > zlikwidowana przez GDDKiA, bez mojej inicjatywy, ponieważ – jak być może
                                  > Pan zauważył – w wielu miejscach również w Warszawie takie strzałki zlik
                                  > widowano!!!
                                  Owszem, likwidowano je jakiś czas temu, co nie oznacza, że słusznie.

> Tutaj jako powód podano informację, że na wlocie z ul. Łabędziej w
                                  > ul. Puławską strzałka była praktycznie niewykorzystywana z uwagi na brak wyodrę
                                  > bnionego pasa do skrętu w prawo.
                                  Bzdurna argumentacja.

> W rezultacie skręt w prawo był i tak blokowany
                                  > przez pojazdy jadące na wprost lub w lewo.
                                  Czasem tak, ale dziś rano ( o 6.15) 3 samochody stały do skrętu w prawo. Tych samochodów jest czasem dużo więcej niż trzy i potem mamy korek do apteki lub dalszy.
                                  Może zechciałby Pan zadziałać i napisać do ZDM w sprawie przywrócenia strzałki.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka