Dodaj do ulubionych

Rozbudowy Auchan nie będzie

17.02.16, 12:01
Jak w temacie. NSA rozpoznał skargę kasacyjną i cofnął warunki środowiskowe. warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1,34862,19607570,mieszkancy-piaseczna-zablokowali-rozbudowe-centrum-handlowego.html co w praktyce przekreśla chyba jakikolwiek szanse rozbudowy.
I to wszystko na wniosek grupy mieszkańców. Ciekawe jak do sprawy odnoszą się szanowni forumowicze. Ja osobiście liczyłem na rozbudowę, na kina itp. Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji. pw47
Obserwuj wątek
    • owrank Re: Rozbudowy Auchan nie będzie 20.02.16, 22:38
      a czego oczekujesz od sąsiadów, którzy w 2002 roku oprotestowali nawet budowę parku w NI
      • rogersen Re: Rozbudowy Auchan nie będzie 21.02.16, 23:32
        A dziwisz się? Mieszkańcy NI zostali zrobieni w jajo przez własnych radnych. Przez lata obiecywano im budowę Centrum Integracji Społecznej a zamiast tego dostali trochę krzaków i kilka ławek. A gmina wynajmuje w tym czasie lokale na potrzeby GOK i szkoły od lokalnego biznesu.
        • owrank Re: Rozbudowy Auchan nie będzie 22.02.16, 13:27
          tak dziwie się, bo mieszkańcy NI oprotestowują wszystko - park, przedszkole, szkołę prywatną, sklep przy torach i pewnie kupę innych rzeczy o których ja nie wiem

>>>Mieszkańcy NI zostali zrobieni w jajo przez własnych radnych
          po czym wybrali na trzecią kadencję tych samych... :)
          • rogersen Re: Rozbudowy Auchan nie będzie 23.02.16, 11:15
            Jak (zgodnie z obietnicami) PiS ogłosi wcześniejsze wybory samorządowe (konieczne w związku ze zmianami województw) to posypią się radni z ciepłych posadek, skończy niemożność powstania publicznego przedszkola w NI bo nie będzie już konfliktu interesów. Mieszkańcy już wiedzą co ich czeka w związku z budową nowej trasy 721 (zwłaszcza okolice ul Kieleckiej). Wkrótce dowiedzą się co przyniesie przyspieszenie trasy kolejowej, przy braku ekranów akustycznych. A jak zaczną Krasickiego jeździć ciężarówki na budowę trasy do Grójca, to będzie pełen armageddon.
            • pw47 Re: Rozbudowy Auchan nie będzie 24.02.16, 09:22
              Panowie, panowie. Wątek nie o tym jest ! Czy wszystko musicie wykorzystać do własnych gierek i obrzucania się g... ? Wątek jest o rozbudowie Auchan. Jeśli chcecie sobie podyskutować na tematy polityczne i okołopolityczne , proszę otworzyć własny wątek np. pt 'kłótnia dwóch panów'. Czy po takich przyjemnościach dziwicie się, że forum umarło ?
              • owrank Re: Rozbudowy Auchan nie będzie 24.02.16, 22:59
                nie rozumiem, Twojego komentarza, bo regersen pisze 100% prawdy. No może w jednym się myli - za 4 lata będą ci sami radni
    • cafe_mamma_mia Re: Rozbudowy Auchan nie będzie 09.03.16, 13:31
      A ja jestem zdania, że zdecydowana większość ma gdzieś to co się dzieje, nie bierze aktywnego udziału w życiu publicznym, co najwyżej się powkurza. I w ten sposób grupa krzykaczy, która jest w zdecydowanej mniejszości blokuje inwestycje. Ja jestem mieszkańcem i szkoda. Bo i tak mamy tu przestrzarzałego molocha i tak. Który straszy wyglądem, betonową pustynią i nie oferuje nic ciekawego.
      Jasne, że wolałbym żeby nam tutaj zbudowano teren do rekreacji, posadzono drzewa, żeby powstał DUŻY park. Ale żyjemy w Piasecznie, które od 20 lat nie potrafi załatać Puławskiej (Warszawa wymieniła całą 8 lat temu) a co dopiero realizować jakiekolwiek inwestycje dla ludzi. Dlatego szkoda. Nie lubię centrów handlowych jako tworu, ale rzeczywistości nie zmienię, a zamiast nich mamy rozrzucone auchan, decathlon, fashion house, które nie oferują kompletnie nic ciekawego, rozrywek tutaj zero.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka