basbusaa 21.11.06, 08:58 Dostałam propozycję połączenia forum Mysiadło z forum Nowa Iwiczna. Napiszcie czy chcielibyście, czy absolutnie nie, bo w końcu to nie moje forum a nas wszystkich. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justynagizewska Re: Połączenie forum Mysiadło i Nowa Iwiczna 21.11.06, 09:02 dobry pomysł Odpowiedz Link
mahony2109 Re: 81% - za, 18% - przeciw. (na forum Rogowskiej) 21.11.06, 23:45 Więc chyba można mysleć poważnie o łączeniu... Jak narazie przeciw (tu na forum) są generalnie osoby wyciągające jakieś dziwne argumenty z grubej rury i notorycznie łamiące regulamin forum (np: poprzez pisanie pełnych imion i nazwisk osób, które wolą tu figurowac pod nickami - łamanie regulaminu i ustawy o ochronie danych). Pzdr. Odpowiedz Link
66rog66 Re: Połączenie forum Mysiadło i Nowa Iwiczna 21.11.06, 09:38 może zatem głosowanie? to chyba najbardziej demokratyczne rozwiązanie, a przy tym bardzo interesujące jaki będzie wynik. Przygotowałam ankietę na stronie www.mariarogowska.pl Oddaj swój głos (anonimowo) i będziemy wiedzieć więcej. Jeżeli uważacie, że głosowanie imienne byłoby właściwsze to też mogę taki sondaz przeprowadzić. pozdrawiam i zachęcam do głosowania Odpowiedz Link
franiaa Re: Połączenie forum Mysiadło i Nowa Iwiczna 21.11.06, 12:20 Myśle, ze to dobry pomysł. Ale jezeli chcecie przeprowadzac glosowanie to na tym forum a nie na innych, bo to bez sensu. Ja jestem za. Odpowiedz Link
rowojtek Re: Połączenie forum Mysiadło i Nowa Iwiczna 21.11.06, 13:44 też jestem ZA. na stronie radnej też zagłosowałem i nie uważam że to bez sensu :) wystarczyło po prosuu wcisnąć guzik i już. A i wynik od razu widać bez zaglądania do postów i sprawdzaniu kto był za o kto przeciw. pozdrawiam Odpowiedz Link
mysiadupa Re: Połączenie forum Mysiadło i Nowa Iwiczna 21.11.06, 13:02 Jestem ZA. Duża ilość wpisów powtarza się. Zawsze przeglądam jedno i drugie forum po kolei i informacje na ten sam temat są w różnych miejscach a wątek sie rozdrabnia. Mamy wspólną szkołę, przedszkola, drogi wyjazdowe, sklepy itp. Warto o tych sprawach pisać w jednym miejscu. Pozdr. Odpowiedz Link
kryskan SPRZECIW połączeniu forum Mysiadła i NI 21.11.06, 16:45 Inni Radni Gminy Lesznowola (z Mysiadła) także moja swoją www i na bieżąco są ze sprawami mieszkańców.Zresztą propozycja pani adminki forum jest kiepskim pomysłem.., Mysiadło ma już swoje forum i to na nie zapraszam. Dodam , że jako mieszkanka Mysiadła jestem przeciwna polityce uprawianej przez pewnych ludzi, Kochani najpierw trzeba poznać fakty, prawdziwe fakty a dopiero później pisać.. tak, tak szanowne "małżeństwo" z Polnych Kwiatów.. macie problem.. ale o tym później.. pozdrawiam mieszkanka Mysiadła od urodzenia Odpowiedz Link
kinderek Re: Połączenie forum Mysiadło i Nowa Iwiczna 22.11.06, 10:38 Mam nadzieje, ze po polączeniu for administratorzy zaczną wprowadzać tu porządek. Na razie prócz potyczek słownych mieszy kolejnymi "działaczami" nic sie nie dzieje. Ludzie zastanówcie sie trochę. Znacie sie to wykrzyczcie to sobie w cztery oczy albo napiszcie maila. Ale nie uprawiajcie brudnej polityki. To forum mialo służyć mieszkańcom a nie ich dzielic. A do tego wlasnie dązycie. I jeszcze troche a normalni ludzie poprostu przestana tu zagladac. P.S. Basbusaa moze bys sie wziela i zrobila tu porzadek a jak nei masz czasu to udziel komus władzy i moze w dwie osoby bedzie latwiej? Odpowiedz Link
ordyl Re: Połączenie forum Mysiadło i Nowa Iwiczna 22.11.06, 11:07 Witam Zgadzam się z kinderkiem choć rzeczywiście to ja uczestniczę w sporze. Jestem za połączeniem for. Jestem również za stworzeniem prawdziwej strony dla Nowej Iwicznej i Mysiadła z forum które będzie bardziej czytelne i przejrzyste. Komunikacja z naszymi radnymi informacja co się dzieje w gminie jest dla nas mieszkańców najważniejsza. Na przykład gmina się zgodziła na wycięcie 17 drzew przy Myszce. Zgodziła się rzutem na taśmę ale wycinkę zaczęła już po wyborach. Dlaczego? Nikt o tym nie wiedział , protesty tez się na nic nie zdadzą, zresztą jak w wielu inncyh sprawach. Powinniśmy się integrować starzy mieszkańcami z nowymi integrować tak aby życie tu stawało się łatwiejsze. Również imprezy sportowe czy kulturalne trzeba planować pod tym kątem a nie pod kątem kampani wyborczej. Bardzo słusznie zauważył wafek problem boiska przy szkole. Plany rozbudowy nie były z nikim konsultowane. Przed rozbudową mieliśmy dwa boiska do piłki i jedno do kosza teraz mamy tylko jedno ale za to jest równiez kort (chyba że się mylę, mam nadzieje). Teren jest dwa razy większy a boiska jakby mniejsze. Również nie rozumiem czemu nie jest zrobione oświetlenie. Staram się nie atakować naszych radnych tym bardziej że pierwsza sesja bedzie w sobotę więc wszystko przed nimi. Mimo to mieliśmu juz kilka interwencji P. Justyny Gawędy oraz p. Marii Rogowskiej. I chwała im za to. Nasze radne oraz nasi radni oczekuja od nas pomocy bo działamy we wspólnej sprawie. Wczoraj wieczorem spotkalismy się z naszą radną prosiła nas o pomoc, aby powiedzieć jakie mamy problemy jakie sprawy poruszac na sesji rady. Najważniejszą jest otwarcie boiska przy szkole dla młodzieży. to musi być dostępne dla nas mieszkańców. Zdrówka Ps to jest moja wada co myślę to mówię postaram się poprawić. Odpowiedz Link
olekk4 Re: Połączenie forum Mysiadło i Nowa Iwiczna 22.11.06, 19:11 Projekty budowlane boisk szkolnych w Nowej iwicznej, o które zabiegałem już w 2004 roku wraz z Przewodniczącą Rady Sołeckiej były konsultowane z Dyrekcją Szkoły, Radą Sołecką i Radnymi oraz z ZOPO - który to tę realizację nadzorował merytorycznie.Dalsze boje odbywały się na Radzie Gminy gdzie musieliśmy walczyć o pieniądze czyli prawie o 2,5 mln złotych. Oświetlenie boisk również będzie wykonane. Przynajmniej jest w budżecie. Nieprawdą jest , że koncepcje nie były konsultowane przez szerokie grono reprezentantów sołectwa i urzędników gminy. Jeżeli komuś się wydaje, że wszystkie realizacje muszą i bedą konsultowane na zasadzie referendum to jest w błędzie a nowi Radni nie wiele wtedy zdziałają. Bo my będziemy sobie debatować, spierać , wymyślać coraz to nowe cuda a pieniążki w między czasie zostaną przekazane w inny rejon. Bardzo się cieszę, że w chwili obecnej powstała taka wielka rzesza działaczy i społeczników.SZkoda, że wcześniej nie znaleźli się oni na spotkaniach Rady sołeckiej i na zebraniach wiejskich. Każdy chce mieć stronę, zakładać fora i stowarzyszenia. ( na marginesie strona, którą prowadzi P. Justyna Gawęda jest stroną Sołectwa Nowa Iwiczna firmowaną przez Radę sołecką i z funduszy sołectwa przydzielonych przez Zebranie wiejskie) . Szanowni Państwo, medialny kontakt z wyborcami jest ważny jeżeli ktoś chce sobie wyrobić wierunek i bawić się w politykę natomiast dla normalnego człowieka liczy się SKUTECZNOŚĆ RADNEGO W DZIAŁANIU czyli UZYSKANIU DLA SWOJEGO CELU WIĘKSZOŚCI ARYTMETYCZNEJ NA RADZIE GMINY a nie ładnej stronie internetowej czy w przeprowadzaniu sondaży na temat dość błachej sprawy - wspólne forum. Przed nowymi radnymi bardzo ważne zadanie. Uchwalenie budżetu na 2007 w tym nowych zadań inwestycyjnych na terenie Nowej iwicznej. Trzeba również mocno zadbać aby zadania , które zostały już przez nas wpisane nie spadły ( jak np. przez 4 lata przedszkole w mysiadle ).Jako były Radny dość mocno ubolewam, że na forum fajnie się macha szabelką, ale poza p. Justyną Gawędą żaden inny radny nie ma pojęcia jakie wnioski zostały zgłoszone przez Radę sołecką, Zebranie wiejskie i poprzednich radnych. Przynajmniej poza p. Justyną żaden inny radny się po tą wiedzę nie zgłosił. A to bardzo źle wróży na przyszłość.Radnym na Radzie Gminy trzeba się nauczyć być. Samo tworzenie wizerunku dla wyborców tu nie wystarczy. Dla wszystkich przede wszystkim proszę o zazajomianie się z faktami a nie gdybanie na forum. Proszę również o więcej kultury. Kampania się skończyła. Można być złośliwym , cynicznym ale należy skończyć z tym opluwaniem innych. Powinno się pamiętać, że z opluwającego samemu kiedyś można zostać oplutym Były radny z Nowej Iwicznej Olgierd sieliło Odpowiedz Link
75kk75 Zdecydowany sprzeciw.. 22.11.06, 20:57 Jestem na NIE, nie życzę sobie takich tekstów pod adresem mieszkańców Mysiadła, dodatkowo jestem przeciw połączeniu, Mysiadło ma swoje forum. Odpowiedz Link
mahony2109 Jak chcesz zmieniać nicki i udawać parę osób... 23.11.06, 20:04 to chociaż nie cytuj prawie dokładnie siebie z poprzedniego posta. Różne osoby nie są do siebie tak podobne. Zwłaszcza, że styl jest trollowaty (nie miły i zgrubej rury), więc tym łatwiej rozpoznać ;-P Pzdr. Odpowiedz Link
ordyl Re: Połączenie forum Mysiadło i Nowa Iwiczna 14.12.06, 00:14 witam Z uporem maniaka połaczmy te fora tematy są te same. nawet jak ktoś przeczyta na temat ogrodowej w Mysiadle to tylko lepiej bo mechanicm w gminie działa tak samo w Iwicznej jak i w Mysiadle. Zdrówka Odpowiedz Link
franiaa Re: Połączenie forum Mysiadło i Nowa Iwiczna 26.01.07, 14:38 Basbussa i co łączymy fora czy nie? Odpowiedz Link
basbusaa Re: Połączenie forum Mysiadło i Nowa Iwiczna 30.01.07, 14:38 Myślę, że łączymy, tym bardziej, że jż niedługo wyjeżdzam z Polski na stałe więc z Mysiadłem niewiele będzie mnie łączyło. Odpowiedz Link