Dodaj do ulubionych

Zmiana organizacji ruchu 20.07.2007 r. godz. 6.00

17.07.07, 17:19
W dniu 20 lipca (piątek) o godz. 6.00 nastąpi zmiana organizacji ruchu na
skrzyżowaniu Puławska/Energetyczna oraz Puławska/Geodetów.Więcej informacji,
wkrótce(także mapki) na mojej www.

Pozdrawiam:))

Marcin KANIA

Obserwuj wątek
    • kania_marcin Zmiana organizacji ruchu 20.07.2007 r. godz. 6.00 17.07.07, 19:28
      Zapraszam, materiały są już zamieszczone na www.marcinkania.pl/

Dziękuję i pozdrawiam:)) Do zobaczenia

Marcin KANIA
      • kania_marcin Re: Zmiana organizacji ruchu 20.07.2007 r. godz. 20.07.07, 20:44
        Trasa sprawdzona, jest w porządku, oznakowanie także prawidłowe, pozdrawiam
        • kania_marcin Re: Zmiana organizacji ruchu w sobotę 30.08.07, 19:10
          Dzień Dobry,

Prawdopodobnie w sobotę o godz. 20.00 nastąpi zmiana organizacji ruchu (ruch ma
          się odbywać nową jezdnią), jak już będę miał potwierdzone informacje to
          natychmiast powiadomię Państwa, proszę zaglądać na moją www oraz forum
          gazeta.pl, pozdrawiam
          • kania_marcin Re: Zmiana organizacji ruchu w sobotę 30.08.07, 23:10
            Po zmianie, ruch będzie odbywał się po wschodniej, nowej jezdni na dwóch pasach
            ruchu w każdym kierunku. Zostanie otwarty wyjazd z ul. Energetycznej po stronie
            Centrum Wyprzedaży, nie będzie natomiast wyjazdu z ul. Energetycznej od strony
            stacji benzynowej. Ponadto zamknięte będą na przemian wyjazdy na ul Puławską z
            ul. Łabędziej oraz ul. Raszyńskiej.
            • robert.polna Re: Zmiana organizacji ruchu w sobotę 31.08.07, 15:00
              Toż to szok ! Prawdziwy "sabotaż i czarne dni" - i co na to
              krótkowzroczni planiści przestrzenni w gminie ? Pewnie uważają że to
              nie jest ich problem ?

Mam parę pytań:
              1.Jak długo ta sytuacja ma potrwać ?
              2.Jaki jest harmonogram przemiennego zamykania wyjazdów z Łabędziej
              i Raszyńskiej ?
              3.Gdzie zostaną ustawione objazdy ?
              4.Czy w związku z faktem wyłączenia jednej z ulic na pozostałej
              zostanie wydłużony cykl świateł 2-krotnie ?
              5.Kto reprezentuje samorząd gminny w kontaktach z dyrekcją budowy ?
              • kania_marcin Zmiana organizacji ruchu ul. Puławskiej ETAP V 31.08.07, 16:17
                Zmiana czasowej organizacji ruchu na ul. Puławskiej ETAP V

Rozpoczyna się ETAP V modernizacji ul. Puławskiej. Zmiana czasowej organizacji
                ruchu na ul. Puławskiej, zostanie wprowadzona jutro o godzinie 20.00. Po
                zmianie, ruch będzie odbywał się po wschodniej, nowej jezdni na dwóch pasach
                ruchu w każdym kierunku. Zostanie otwarty wyjazd z ul. Energetycznej po stronie
                Fashion House Outlet Centre Piaseczno, nie będzie natomiast wyjazdu z ulicy
                Energetycznej od strony stacji benzynowej JET. Ponadto zamknięte będą na
                przemian wyjazdy na ul Puławską z ul. Łabędziej oraz ul. Raszyńskiej. W trosce o
                bezpieczeństwo nas samych proszę wszystkich pieszych i
                kierujących pojazdami o zachowanie szczególnej ostrożności, proszę także zwracać
                uwagę na oznakowanie modernizowanego odcinka ul. Puławskiej.

Pozdrawiam
                • news4us Re: Zmiana organizacji ruchu ul. Puławskiej ETAP 05.09.07, 11:47
                  Szkoda, ze NIKOMU z projektujacych nie przyszlo do glowy przesunac
                  sygnalizator swietlny dla wyjazdu z Labedziej blizej nowego pasa
                  ruchu na Pulawskiej.

Gwoli sprostowania - wyjazd Labedzia bedzie zamkniety PO zakonczeniu
                  prac i otwarciu przejazdu przy Raszynskiej (niejako "na zakonczenie"
                  modernizacji tego odcinka).
                  • gotteron Re: Zmiana organizacji ruchu ul. Puławskiej ETAP 06.09.07, 10:08
                    A czy wiadomo, na jak długo zamierzają zamknąć wyjazd z Łabędziej i,
                    przede wszystkim, czy z Raszyńskiej będzie skręt w lewo w Puławską?

pzdr
                    • kania_marcin Zmiana organizacji ruchu ul. Puławskiej ETAP V 06.09.07, 16:12
                      Wszystko zależy od postępu prac, proszę o cierpliwość, termin oddania do użytku
                      ul. Puławskiej nie jest zagrożony, pozdrawiam
                      • gotteron Re: Zmiana organizacji ruchu ul. Puławskiej ETAP 07.09.07, 08:57
                        Jestem jak najbardziej ciepliwy:)) Chodziło mi o to, czy
                        (przynajmniej) na czas zamknięcia Łabędziej będzie można skręcić z
                        Raszyńskiej w kierunku Warszawy, który to problem, jako mieszkańca
                        Łabędziej żywotnie mnie interesuje.

pozdrawiam
                        • domitrz Re: Zmiana organizacji ruchu ul. Puławskiej ETAP 07.09.07, 09:35
                          gotteron napisał:
                          > Chodziło mi o to, czy (przynajmniej) na czas zamknięcia Łabędziej
                          > będzie można skręcić z Raszyńskiej w kierunku Warszawy

Jadąc wczoraj do Piaseczna zwrociłem uwagę, że na wysokości ulicy
                          Raszyńskiej są zrobione krawężniki i barierki na wyremontowanej
                          ulicy Puławskiej. Obstawiam, że nikt tego nie rozwali, żeby na
                          miesiąc albo dwa było lżej mieszkańcom. Od kilku miesięcy pytam
                          różnych ludzi o wyjazd z Raszyńskiej w lewo, ale moje pytania
                          odbijają się od ściany. Zamiast zająć sie oczywistym i łatwym
                          rozwiązaniem, stały wyjazd z raszyńskiej w lewo to buduje się
                          wirtualne ulice nad kanałkiem... Małym nakładem środków można
                          ułatwić życie mieszkańcom, niestety nie ma pomocy ze strony radnego,
                          ani Rady Sołeckiej. Się nie da podobno i już....
                          • kania_marcin Zmiana organizacji ruchu ul. Puławskiej ETAP V 07.09.07, 10:19
                            Szanowny Panie Domitrz proszę nie pisać takich rzeczy... ani wprowadzać w błąd
                            mieszkańców, dobrze Pan wie (wiele razy rozmawialiśmy o tym, Pan także z Panią
                            Wójt), że skręt z ul. Raszyńskiej w stronę Warszawy nie jest możliwy... po
                            prostu nie zgadza się na to Policja, GDDKiA a poza tym ul. Raszyńska należy do
                            Piaseczna. Sprawa jest już na topie od ok. 20 lat, prowadził ja były radny i
                            sołtys Nowej Iwicznej Pan Kaliszewski. Proszę pamiętać, że ul. Puławska jest
                            drogą tranzytową.

Panie Domitrz, jeżeli uważa Pan że nie ma pomocy ze strony radnych! ani Urzędu
                            Gminy! to uprzejmie proszę aby Pan osobiście wreszcie zaczął coś robić a nie
                            czekać na gotowe, proszę również porozmawiać z Panem Kaliszewskim, może wtedy
                            zmieni Pan swoje błędne zdanie.

Swoją drogą Pana uwagi na tym forum od jakiegoś czasu są nie na miejscu, tak się
                            nie robi sąsiedzie z ul. Borówki, już chyba zapomniał Pan..., w sumie to Pana
                            rozumiem..., otrzymał Pan już ode mnie pewne dokumenty, jest już oświetlenie ul.
                            Borówki, po otrzymaniu pozwolenia wodno - prawnego ruszy budowa ul. Borówki... i
                            grzeczność się skończyła... Hmm...

Proszę o cierpliwość, jeszcze kilka miesięcy i ul. Puławska będzie elegancka,
                            dziękuję.

Pozdrawiam, do zobaczenia i zachęcam do wymiany informacji na temat modernizacji
                            ul. Puławskiej. W razie dodatkowych pytań proszę Szanownego Sąsiada o kontakt
                            mailowy lub telefoniczny (namiary Pan do mnie ma).
                            • gotteron Re: Zmiana organizacji ruchu ul. Puławskiej ETAP 07.09.07, 11:31
                              Panie Marcinie,

mam w takim razie pytanie, w jaki sposób będziemy wyjeżdżać na
                              Puławską w kierunku Warszawy (na czas zamknięcia wyjazdu z
                              Łabędziej) oraz przez jaki okres czasu i od kiedy, oczywiście
                              orientacyjnie, wyjazd ten ma być zamknięty.

pozdrawiam
                              • kania_marcin Re: Zmiana organizacji ruchu ul. Puławskiej ETAP 07.09.07, 13:41
                                Witam Pana,

Z uzyskanych informacji od kierownictwa budowy wynika, że wyjazd z ul.
                                Raszyńskiej w lewo do Warszawy nie będzie możliwy. Będzie tylko wyjazd w stronę
                                Piaseczna, co do czasu do trudno powiedzieć, podwykonawca obiecał że prace
                                wykonana jak najszybciej, pozdrawiam
                                • kania_marcin Zerwana linia energetyczna ul. Puławska 07.09.07, 18:02
                                  W dniu dzisiejszym w godzinach popołudniowych została zerwana linia energetyczna
                                  na wysokości auto komisu (przystanku autobusowego) w stronę Warszawy (idąca w
                                  poprzek ul. Puławskiej) . Linia została zerwana przez jadący (zamkniętą dla
                                  ruchu ul. Puławską) dźwig z rozłożonym wysięgnikiem. Prawdopodobnie kierowca
                                  dźwigu źle ocenił wysokość. Spadające przewody uszkodziły 4 samochody. Pogotowie
                                  Energetyczne z Konstancina pojawiło się natychmiast, energetycy od razu
                                  przystąpili do usuwania awarii. Pojawił się także dodatkowy patrol Policji,
                                  który od razu przystąpił do kierowania ruchem, drugi patrol zajął się
                                  poszkodowanymi. W wyniku awarii utworzył się ogromny korek w stronę Piaseczna,
                                  co bardziej niecierpliwi trąbili a inni ryzykowali własnym życiem jadąc
                                  nieczynną jezdnią ul. Puławskiej w czasie przerzucania przewodów, jednemu z
                                  kierowców (Skoda, nr. rej. WW…) o mało nie obcięło dachu i głowy. Na szczęście
                                  nikt z osób postronnych nie ucierpiał. Awarię usunięto szybko i sprawnie ok.
                                  godz.18.00.

Pozdrawiam
                            • domitrz Re: Zmiana organizacji ruchu ul. Puławskiej ETAP 10.09.07, 10:07
                              Jeśli chodzi o ulicę Borówki, zapewniał Pan, że budowa nie jest
                              zagrożona, że rozpocznie się we wrześniu, a być może w sierpniu, a
                              tymczasem jest już 10 września, nie ma jeszcze pozwolenia na budowę
                              i ogłoszonego przetargu. Kiedy będzie ta budowa? jak spadnie snieg?
                              Przestałem być miły jak zaczął wysyłać mi i mojej żonie smsy z
                              zaproszeniami na swoją stronę internetową, o smsie 'spotkamy się w
                              sądzie' mam również wspominać? nawet mam go na pamiątkę bo to jest
                              styl w jakim uprawia Pan politykę. Wiem, że był on skierowany do
                              kogoś innego, ale dostała go moja żona. Powinien się Pan czasami
                              zastanowić.
                              Kontynuując, wybrałem się na spotkanie rady sołeckiej, chyba w maju
                              jeśli dobrze pamiętam. Nie byłem jakoś szczególnie podbudowany
                              atmosferą jaka tam panowała. Od tamtego czasu nie udało się postawić
                              koszy, ale kadencja jeszcze długa więc może się uda. Działki jak
                              były zarośnięte tak dalej są, policjanci chodzą po pięciu, na
                              rowerach nie jeżdżą... a miało być tak pięknie.
                              Zarzuca mi Pan, że nic nie robię... ale to Pan jest radnym. To Pan
                              nas reprezentuje. W Pana interpelacjach nie znalazłem żadnej która
                              by dotyczyła wyjazdu z ulicy Raszyńskiej w lewo (ostatnio słyszałem,
                              że od 12 lat się nic nie da zrobić, teraz od 20, za pół roku będzie
                              od 30 czyli jak się nie dało to już się nigdy nie da...). Po
                              remoncie ulicy Puławskiej nic się z wyjazdem nie zmieni więc nie
                              wiem czemu w każdej wypowiedzi Pan tak podkreśa, że kiedyś się ten
                              remont skonczy. I co dalej? Tak jak staliśmy 15 min na światłach tak
                              dalej będziemy stali. Czy jest to normalne? Nie.
                              I tak na zakończenie. Moje uwagi są nie na miejscu? Niech Pan
                              spojrzy na siebie i swoje zachowanie. Bardziej zapatrzonej w siebie
                              osoby chyba jeszcze w życiu nie spotkałem. VIP :) jest Pan żałosny.
                              Ja przynajmniej mam odwagę podpisać się pod swoimi poglądami w
                              przeciwieństwie to Pana klakierów występujących pod wieloma
                              postaciami. Bardzo mi się nie podoba sposób w jaki Pan uprawia
                              politykę.
                              Po co są te bezcelowe wypowiedzi na temat Puławskiej? wymieńmy sie
                              informacjami tutaj. Co się po remoncie Puławskiej zmieni dla
                              wyjeżdżających z Mysiadła?

To pisałem ja Janusz Domitrz mieszkaniec ulicy Borówki.
                              • ordyl Re: Zmiana organizacji ruchu ul. Puławskiej ETAP 10.09.07, 21:27
                                Witam

Jutro mamy zebranie wiejskie warto przyjść i się wypowiedź. Będzie
                                można porozmawiać z radą sołecką z radnymi i panią wójt. Jest
                                wreszcie okazja żeby Mysiadło się wypowiedziało. Do tej pory na
                                zebraniach było góra 50 osób.

Akurat sprawa koszy na śmieci choć ważna w porównaniu do wyjazdu
                                puławska jest drobiazgiem. Problem musi być olbrzymi bo nikt go nie
                                chcę dotknąć. Na zebraniu zaproponujemy alternatywne rozwiązanie
                                wyjazdu Puławska mam nadzieje że tym razem ze względu na ilość
                                mieszkańców nie zostanie sprawa bez echa. Że za koncepcją pójdą
                                jakieś pracę mówiąc krótko że zacznie się w końcu coś dziać.

Co do koszy sądzę że sprawa zostanie w końcu rozwiązana, dlaczego
                                jest niepewność tutaj? bo decyduje gmina czyli radni oraz pani Wójt.
                                Wcześniej pisaliśmy o uchwalonym regulaminie w sprawie czystości z
                                któreego wypadły kosze nasmieci wykaszanie i inne obowiązki gminy.
                                Niestety pomimo jednoznacznego stanowiska rady sołeckiej za tą
                                uchwałą głosował również radny z Mysiadła.

Budżet na przyszły rok zawiera też punkt czystość więc nie da się
                                tego tematu tak łątwo zakopać pod dywan.

Fakt nie udało się postawić koszy ale coś drgnęło. Była sprzątana
                                graniczna co prawda nie tak jak powinna ale jednak coś drgnęło, bo
                                kto pamięta kiedy ostatnio ktoś sprzątał ulicę w Mysiadle?
                                Niestety nie wybrano firmy która się tym zajmuje (wskazaliśmy 3
                                takie firmy) tylko spróbowano zrobić to własnymi rękami.
                                Ma być to poprawione ale powiem szczerze że nei wiem czy zdążą przed
                                zimą.

POzostaje mi zaprosić na rady sołeckie coraz więcej ludzi nas
                                odwiedza najważniejsze że z pomysłami oraz wolą pomocą. Jeden z
                                mieszkańców pomógł drukowac nam ulotki z zaproszeniam na zebranie
                                zaoferował pomoc więc nie jest tak źle.

Wyjazd Puławska nie może zostawić tomusimy drążyć. Mnie to też
                                wkurza dziś wyjeżdżałem przed 17 do Piaseczna no i się spóźniłem
                                stojąc na Łabędziej. Podobnie było w sobotę.

Zdrówka
                                • domitrz Re: Zmiana organizacji ruchu ul. Puławskiej ETAP 12.09.07, 14:20
                                  Trochę nie widzę sensu sprzątania bez postawienia koszy.

Kilka problemów z rozwiązaniem alternatywnym:
                                  1. protesty mieszkańców ulic Topolowej i Kwiatowej, którzy zapewne
                                  nie zgodzą się żeby lokalne ulice stały się drogami o co tu ukrywać
                                  dużym natężeniu ruchu,
                                  2. brak możliwości jazdy na wprost z Józefosławia (Graniczna), co
                                  zapewne nie spodoba się Auchanowi, a skoro udało im się wywalczyć
                                  wiadukty przy stosunkowo niewielkim grancie własnym to zapewne będą
                                  w stanie powalczyć o klientów z NI, NW i Mysiadła. Bo o ile do
                                  Auchana da sie dojechać 'z naszej strony' to już wrócić się nie da,
                                  chyba, że przez Kuropatwy/Energetyczna.
                                  3. na Puławskiej pojawi się wkrótce przejście dla pieszych (w starym
                                  miejscu) przed którym trzeba się będzie zatrzymać. Przy krótkich
                                  światłach tak jak obecnie zwiększenie przepustowości nie będzie
                                  znaczne.
                                  4. Topolowa i Kwiatowa to są dość wąskie ulice, nie wiem czy się
                                  nadają do tego planu. Czy miałyby też być jednokierunkowe?
                                  • ordyl Re: Zmiana organizacji ruchu ul. Puławskiej ETAP 12.09.07, 14:40
                                    Witam

Kosze na śmieci są najważniejsze. Na granicznej sprzątanie miało być
                                    po zimie tzn błota piachu wycięcie chwastów.

Protesty będą zawsze, dlatego żeby rozłożyć ruch lokalny zaplanowane
                                    są dozjazdy do projektowanej ulicy z innych dróg również. Jeśli
                                    powstanie szkoła to ruch Kwiatową najpierw pojazdy na budowę potem
                                    dowóz do szkoły będzie większy dwukrotnie w tę i z powrotem.

Problemy Auchana akurat nie powinny nam przeszkadzać
                                    Wyjazd będzie wiaduktem i można skręcić w Raszyńską w Nową Iwiczną.

To przejście nam nie pomoże tym bardziej że zostanie zlikwidowane z
                                    drugiej strony. Tak więc zamiast przenieść na drugą stronę przejście
                                    dla pieszych będziemy mieli jeszce większy ruch. Niestety.

Mają być poszerzone. Zresztą u nas nic się nie da zrobić
                                    przynajmniej taką najczęściej słyszę odpowiedź rozpoczynając
                                    dyskusję zmieniamy mentalność z "nic się nie da zrobić" na "musimy
                                    to zrobić".

Dlatego się zdecydowałem na bycie w radzie że chciałem zmienić to
                                    niemoc.

Wyjazd Puławska słyszymy o tym cały czas, wąskie ulice to samo.
                                    Odpowiedź to są zaniedbania poprzedników i nic się nie dzieje.

W rozmowie z Panią Wójt wyjazd Puławska odpowiedź była "już tyle o
                                    tym rozmawialiśmy" nie pamiętam czy dalej było sprawa zamknięta czy
                                    nie mówmy o tym . Odniosłem wrażenie że albo sprawa już jest
                                    rozwiązana i niedługo to poznamy albo tak jak z raszyńską nie da się.

Zastanawiajmy nad rozwiązaniami i spróbujmy coś zrobić. Na zebraniu
                                    będzie okazja w sprawach różnych pogadać konstruktywnie.

Pozdrowienia Tadek Ordyłowski

Ps założyliśmy stronę dla Mysiadła i rzadko tu zaglądamy. Komentarze
                                    uwagi i dyskusje zamieszczamy na stronie lub forum. Tu będziemy
                                    wstawiać informację tylko.
                                  • kania_marcin Czystość na terenie Gminy Lesznowola 12.09.07, 14:40
                                    Czystość na terenie Gminy Lesznowola

W dniu 04.09.2007 r. zostało wydane przez Panią Wójt rozporządzenie dotyczące
                                    powołania Komisji przetargowej do przeprowadzenia postępowania przetargowego na
                                    : "Utrzymanie czystości na terenie Gminy Lesznowola".

Proszę o cierpliwość, jak Państwo widzicie wszystko idzie w dobrym kierunku.

Pozdrawiam
                            • domitrz Re: Zmiana organizacji ruchu ul. Puławskiej ETAP 10.09.07, 10:13
                              kania_marcin napisał:
                              > Swoją drogą Pana uwagi na tym forum od jakiegoś czasu są nie na
                              > miejscu, tak się nie robi sąsiedzie z ul. Borówki, już chyba
                              > zapomniał Pan..., w sumie to Pana rozumiem..., otrzymał Pan już
                              > ode mnie pewne dokumenty, jest już oświetlenie ul.
                              > Borówki, po otrzymaniu pozwolenia wodno - prawnego ruszy budowa
                              > ul. Borówki... i grzeczność się skończyła... Hmm...

Żeby nie papugować po naszych pseudo rządzących, to nie 'pewne
                              dokumenty' tylko projekt ulicy Borówki. Podziękowałem za to. Ale
                              niech Pan nie oczekuje, że w związku z tym będę Panu wdzięczny do
                              końca życia.
                              • kania_marcin Re: Zmiana organizacji ruchu ul. Puławskiej ETAP 10.09.07, 10:31
                                Szanowny Panie Domitrz..., znów wszystkiego Pan nie napisał..., znowu wprowadza
                                Pan w błąd mieszkańców Mysiadła! Za sms przeprosiłem bo nie był skierowany do
                                Państwa...sprawę wyjaśniłem od razu po stwierdzeniu pomyłki. Co do ul. Borówki?
                                Jak by Pan wiedział co i jak to by Pan takich bzdur nie pisał... Na pozwolenie
                                wodno - prawne czeka się ok. 1 roku, odpowiedni Referat Urzędu Gminy wraz z
                                Panią Wójt stara się o wydanie pozwolenia w trybie przyspieszonym, więc naprawdę
                                nie rozumiem Pana dziwnych oskarżeń pod moim adresem..., problem jest po stronie
                                Starostwa, po prostu musimy być cierpliwi. Co do ul. Raszyńskiej to proszę
                                porozmawiać z byłym sołtysem i radnym z Nowej Iwicznej.

Sprawę uważam za zakończoną, temat jest zupełnie inny, pozdrawiam

ps. podziękowań od Pana nie było...
                                • kania_marcin Dla Pana D. 10.09.07, 10:51
                                  Szanowny Panie Domitrz,

Specjalnie dla Pana:

Sprawy związane z organizacją ruchu na ul. Puławskiej koordynuje Wydział
                                  Inżynierii Ruchu GDDKiA, Oddział w Warszawie, Naczelnik Wydziału mgr inż.
                                  Wojciech Jezierski tel. 870-68-59.
                                  e-mail: gbednarczyk@warszawa.gddkia.gov.pl
                                  Centrala Oddziału:
                                  tel.: 0 22 810 39 84; 813 33 75, 870 68 27; 870 68 75, fax: (0-22) 810 04 12
                                  e-mail: sekretariat@warszawa.gddkia.gov.pl

Biuro Budowy - Piaseczno ul. Puławska 657 tel. 750 53 46, 750 54 48 fax. 750 54 86
                                  e-mail: droga79@o2.pl

ul. Raszyńska należy do Piaseczna...ul. Puławska jest drogą krajową...

ps. tak potwierdzam, wysłałem sms z zaproszeniem na stronę ale trzeba było
                                  Panie Domitrz napisać dlaczego go wysłałem, Szanowi Państwo, wysłany sms
                                  zachęcał do odwiedzenia mojej strony, gdyż tam znajdowały się i dalej znajdują
                                  informacje dotyczące modernizacji ul. Puławskiej.

Wracamy do tematu wątku, zachęcam do wymiany opinii na temat modernizacji ul.
                                  Puławskiej.

Pozdrawiam

Marcin KANIA
                                  • kania_marcin ul. Raszyńska, spec.info dla Pana Domitrz 10.09.07, 13:54
                                    Szanowny Sąsiedzie,

Specjalnie na Pana prośbę odbyłem ponad 2h rozmowę z kierownictwem Zarządu Dróg
                                    Powiatowych w Piasecznie oraz z GDDKiA w Warszawie, rozmowa dotyczyła wyjazdu z
                                    ul. Raszyńskiej w stronę Warszawy. Z uzyskanych informacji wynika,że wyjazd w
                                    lewo nie jest możliwy ze względów technicznych. Obecnie ul. Puławska ma status
                                    drogi GP i niestety ma to swoje ograniczenia. Serdecznie zapraszam aby Pan
                                    zapoznał się z Dziennikiem Ustaw Nr 43 z dnia 14 maja 1999 r. w szczególności
                                    polecam Rozporządzenie Ministra Transportu i Gospodarki Morskiej z dnia 2 marca
                                    1999 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać drogi
                                    publiczne i ich usytuowanie.

Dziękuję i pozdrawiam

ps. sprostowanie: ul. Raszyńska jest drogą powiatową.
                                    • domitrz Re: ul. Raszyńska, spec.info dla Pana Domitrz 10.09.07, 15:12
                                      > Specjalnie na Pana prośbę odbyłem ponad 2h rozmowę z kierownictwem
                                      Zarządu Dróg
                                      > Powiatowych w Piasecznie oraz z GDDKiA w Warszawie, rozmowa
                                      dotyczyła wyjazdu z
                                      > ul. Raszyńskiej w stronę Warszawy.

Wydaje mi się, że nie jest to tylko MOJA sprawa? Mogę wiedzieć z kim
                                      Pan rozmawiał? i na czym polegają te techniczne problemy?
                                      • kania_marcin Re: ul. Raszyńska, spec.info dla Pana Domitrz 10.09.07, 15:18
                                        Serdecznie zapraszam aby Pan
                                        zapoznał się z Dziennikiem Ustaw Nr 43 z dnia 14 maja 1999 r. w szczególności
                                        polecam Rozporządzenie Ministra Transportu i Gospodarki Morskiej z dnia 2 marca
                                        1999 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać drogi
                                        publiczne i ich usytuowanie.

Pozdrawiam
                                        • domitrz Re: ul. Raszyńska, spec.info dla Pana Domitrz 10.09.07, 15:28
                                          Zapoznam się z dziennikiem, czy to jest tajemnica z kim Pan
                                          rozmawiał?
                                          • domitrz Re: ul. Raszyńska, spec.info dla Pana Domitrz 12.09.07, 13:55
                                            Czy jest szansa na uzyskanie odpowiedzi na moje (i Badama) pytania?
                                            Czy na trudne pytania z zasady Pan nie odpowiada?
                                          • kania_marcin Re: ul. Raszyńska, spec.info dla Pana Domitrz 12.09.07, 14:11
                                            Szanowny Panie,

Odpowiedzi na Pańskie pytania już udzieliłem a osoby z którymi rozmawiałem (ZDP
                                            i GDDKiA) nie upoważniły mnie do ujawnienia swoich danych osobowych, proszę o
                                            zrozumienie. Ze swojej strony deklaruję jak zawsze pomoc w każdej sprawie. Co do
                                            ul. Raszyńskiej ? spróbuję dowiedzieć się coś więcej, jak będę miał nowe
                                            informacje do powiadomię Pana mailowo lub telefonicznie.

W sprawie ul. Borówki (oczekiwanie na pozwolenie) proszę kontaktować się
                                            bezpośrednio z odpowiednim Referatem lub bezpośrednio z Panią Kierownik M.
                                            Przygodzką.

Dziękuję i pozdrawiam
                                            • domitrz Re: ul. Raszyńska, spec.info dla Pana Domitrz 12.09.07, 14:37
                                              Gdyby ZDP i GDDKiA były osobami prywatnymi to mogłyby mieć chęć
                                              pozostania anonimowymi. Natomiast będąc urzędnikami państwowymi
                                              anonimowe pozostać nie mogą niestety. Więc jeszcze raz proszę o
                                              nazwiska, lub stanowiska, wtedy zadzwonię do 'naczelnika wydziału
                                              transportu' a nie 'Jana Kowalskiego'.

Ponieważ od maja nic się nie wydarzyło w sprawie Raszyńskiej i
                                              wyjazdu w stronę Warszawy chcę zgodnie z Pana radą wziąć sprawy w
                                              swoje ręce i dzwonić, pisać, interpelować, (być jak Tommy Lee Jones
                                              w ściganym) ale muszę wiedzieć do kogo (do GDDKiA to trochę dla mnie
                                              za mało). Poza tym skoro już Pan się kontaktował w tej sprawie z
                                              obiema instytucjami to temat będzie im znany więc będę podążał
                                              utartą ścieżką.

Co do ulicy Borówki. To dzwonię do pani Przygodzkiej (być może też
                                              chciała by być anonimowa) raz na jakiś czas i to co słyszę nie
                                              napawa mnie optymizmem przed zimą. W budżecie na rok 2006 były
                                              środki na dokumentację techniczną, zostały przesunięte na ten rok,
                                              jest połowa września i co? i dalej nie ma pozwolenia. Czy to jest
                                              budowa autostrady? czy budowa ulicy z kostki jest taką wielką
                                              inwestycją, że jej przygotowanie musi zająć tak długo? Nie potrafię
                                              tego zrozumieć. Może i wola budowy jest, ale dobrymi chęciami to
                                              można wybrukować, ale nie Borówki...
                                              • kania_marcin Dane adresowe ZDP i GDDKiA 12.09.07, 16:46
                                                Proszę bardzo, swoje pisma i uwagi może Pan kierować:

Zarząd Dróg Powiatowych
                                                ul. Elektroniczna 4
                                                05-500 Piaseczno
                                                tel./fax. (022) 756 24 80, 756 24 82
                                                Godziny pracy: od poniedziałku do piątku 7.00 – 15.00
                                                ---------------------------------------------------------------------
                                                Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad
                                                Oddział w Warszawie
                                                03 - 808 Warszawa ul. Mińska 25
                                                tel.: (0-22) 810 39 84; 813 33 75
                                                870 68 27; 870 68 75
                                                fax: (0-22) 810 04 12

Marcin KANIA

ps. tak jak napisałem powyżej, osoby z którymi rozmawiałem nie upoważniły mnie
                                                do ujawnienia swoich danych osobowych, proszę o zrozumienie.

Po raz kolejny apeluję o cierpliwość, ważne sprawy dla Nas (Mysiadła) idą w
                                                dobrym kierunku, dziękuję.

• domitrz Re: Dane adresowe ZDP i GDDKiA 13.09.07, 09:19
                                                  Dane adresowe też mogę sobie w googlu znaleźć. Nie potrzebuje
                                                  nazwisk tylko stanowiska. Nazwiska sobie sam znajdę. I ja Panu
                                                  również powtarzam, że te osoby są na stanowiskach Państwych więc
                                                  proszę nie używać argumentu o ochronie danych osobowych bo to
                                                  bzdura... Chyba, że Pan z nikim nie rozmawiał...
                                                  A w jaką stronę idą sprawy ważne dla Mysiadła to widziałem dokładnie
                                                  wczoraj.
                                                  Swoją drogą to miałem wrażenie, że Pana wczorajsza aktywność
                                                  ograniczyła się do wręczęnia kwiatów. Czemu nie stanął Pan po
                                                  stronie mieszkańców? czemu nie miał Pan swoich pomysłów? czemu nie
                                                  zgłosił Pan żadnego wniosku? Jeśli na posiedzeniach rady jest Pan
                                                  tak aktywny jak wczoraj wieczorem to się nie dziwie, że nic się nie
                                                  dzieje.
                                                  • kania_marcin Re: Dane adresowe ZDP i GDDKiA 13.09.07, 14:09
                                                    Szanowny Panie,

Co do mojej aktywności to polecam protokoły z Sesji Rady Gminy Lesznowola i
                                                    merytorycznych Komisji Rady Gminy oraz
                                                    www.marcinkania.pl/index.php?op=123 . Wnioski do Budżetu Gminy Lesznowola
                                                    (Mysiadło) zostały zgłoszone przez Radnych Mysiadła, Zamienia i Zgorzały
                                                    M.KANIA, K.KOCYK i G.GIELECIŃSKI w dniu 29.06.2007 r. i 28.08.2007 r. (do
                                                    wglądu, zapraszam).
                                                  • domitrz Re: Dane adresowe ZDP i GDDKiA 13.09.07, 14:34
                                                    Byłem tak długo na spotkaniu jak pozwoliły mi na to inne
                                                    obowiązki. 'Spóźniłem się' na spotkanie bo ktoś wymyślił je w środę
                                                    o 19. Nie wszyscy pracują do 16...
                                                    Poza tym byłem wystarczająco długo, żeby móc ocenić Pana aktywność.

Gdzie można zobaczyć wnioski Panów radnych? na Pana stronie chyba
                                                    ich nie ma?
                                                    Co do interpelacji numer 187, czy będzie Pan łaskaw podać mi
                                                    stanowiska osób z którymi Pan rozmawiał? Czy gdzieś można zapoznać
                                                    się z treścią interpelacji, które Pan złożył w tej i innych sprawach?
                                                  • domitrz Re: Dane adresowe ZDP i GDDKiA 17.09.07, 13:22
                                                    Nie wierzę w większość Pana interpelacji dlatego postanowiłem
                                                    sprawdzić Pana działania w kwestii Raszyńskiej. Zasłaniając się
                                                    ustawą o ochronie danych tylko mnie Pan utwierdził w przekonaniu, że
                                                    te Pana interwencje są tylko na Pana stronach.
                                                    Przykre, że tak się Pan zachowuje wobec mieszkańców.
                                                  • kania_marcin Dane adresowe ZDP i GDDKiA 17.09.07, 16:16
                                                    Szanowny Panie,

Wszystkie możliwe dane zostały Panu udostępnione, osoby z którymi rozmawiałem
                                                    nie upoważniły mnie do ujawniania swoich danych osobowych, proszę o zrozumienie.
                                                    Jeżeli pewne osoby proszę mnie o nieupublicznianie danych osobowych to tego nie
                                                    robię. W sprawie ul. Raszyńskiej proszę Pana o kontakt z ZDP i GDDKiA. Jestem
                                                    pewien,że z miłą chęcią odpowiedzą na Pana pytania.

Jeżeli już Pan sprawdził to wie Pan, że to co napisałem jest prawdą.

Pozdrawiam
                                                  • domitrz Re: Dane adresowe ZDP i GDDKiA 17.09.07, 17:16
                                                    Pytałem o stanowiska a nie o nazwiska. Nie mam więcej pytań. Tym
                                                    razem ja uważam temat za zamknięty.
                                                  • kania_marcin Dane adresowe ZDP i GDDKiA-koniec 17.09.07, 18:18
                                                    Dziękuję, bardzo mi miło. Cieszę się, że udzieliłem Panu wyczerpujących i
                                                    PRAWDZIWYCH informacji, chętnie służę pomocą i wieloletnim doświadczeniem.
                                                  • purchawek Re: Dane adresowe ZDP i GDDKiA-koniec 17.09.07, 20:41
                                                    W najbliższym czasie zaprezentuję na mojej www już zgłoszone
                                                    (czerwiec i
                                                    sierpień 2007 r.), REALNE (w przeciwieństwie do przedstawionych na
                                                    Zebraniu
                                                    wiejskim przez nową sołtys i nową radę sołecką Mysiadła, członkom
                                                    rady sołeckiej
                                                    polecam Ustawę o samorządzie gminnym, Statut Gminy Lesznowola oraz
                                                    Statut
                                                    Sołectwa) do zrealizowania na Naszym Mysiadle propozycje Radnych do
                                                    Budżetu
                                                    Gminy Lesznowola na 2008 r. Proszę trzymać kciuki.

Człowieku masz obowiązek reprezentować mieszkańców nie siebie. To
                                                    jest uchwała zebrania wiejskiego, którą radny Mysiadła ma popierać.

Miałeś okazję na zebraniu zabrać głos to o czym mówiłeś? trzeba było
                                                    o swoich wnioskach. Ktoś ciebie podsumował ale nauka poszła w las a
                                                    szkoda.
                                                  • kania_marcin Dane adresowe ZDP i GDDKiA-koniec 17.09.07, 21:23
                                                    Zapraszam Pana do zapoznania się bardzo dokładnie z Ustawą o samorządzie
                                                    gminnym, Statutem Gminy Lesznowola oraz Statutem Sołectwa Mysiadło, dziękuję.

Pozdrawiam
                                                  • domitrz Re: Dane adresowe ZDP i GDDKiA-koniec 18.09.07, 09:11
                                                    kania_marcin napisał:

> Dziękuję, bardzo mi miło. Cieszę się, że udzieliłem Panu
                                                    > wyczerpujących i PRAWDZIWYCH informacji, chętnie służę pomocą i
                                                    > wieloletnim doświadczeniem.

Niby miałem już nie komentować Pana zachowania i wypowiedzi, ale nie
                                                    mogę się powstrzymać.
                                                    Oświadczam, że nie udzielił mi Pan wyczerpujących informacji jak
                                                    również nie pomógł w żaden sposób w kwestii mojego pomysłu. Co
                                                    więcej, Pana pseudo interwencje bardziej szkodzą niż pomagają. W
                                                    chwili obecnej nie oczekuję już od Pana pomocy, a co do Pana
                                                    wieloletniego doświadczenia mam bardzo poważne wątpliwości.
                                                    Miałbym również prośbę o nie uprawianie autopromocji na tym forum.
                                                    Nie oczekuję również, a nawet byłoby mi miło gdyby uznał Pan temat
                                                    za zamknięty.
                                                  • kania_marcin Dane adresowe ZDP i GDDKiA-koniec 18.09.07, 18:18
                                                    Szanowny Panie,

1. Wyjazd z ul. Raszyńskiej nie jest Pana pomysłem!!!!!...
                                                    2. Temat został uznany za zamknięty już dawno...
                                                    3. Dokumenty w sprawie wydania pozwolenia na budowę ul. Borówki zostały złożone
                                                    w dniu 17.09.2007 r. (wciąż oczekujemy na pozwolenie wodno-prawne)...
                                                    4. Wracamy do modernizacji ul. Puławskiej...

Pozdrawiam, zdrowia życzę
                                                  • news4us Kania! Czy podroz na ksiezyc 19.09.07, 15:14
                                                    tez jest twoim pomyslem?

To go zrealizuj do cholery i nie wracaj!
                                                  • kania_marcin Modernizacja ul. Puławskiej 19.09.07, 16:28
                                                    Więc wracamy do tematu, czyli modernizacji ul. Puławskiej. Dziękuję i pozdrawiam
                                • domitrz Re: Zmiana organizacji ruchu ul. Puławskiej ETAP 10.09.07, 13:53
                                  Zaprasza Pan do dyskusji to przecież pytam.
                                  Proste pytanie, co się zmieni dla mieszkańców Mysiadła w kwestii
                                  wyjazdu z Łabędziej w kierunku Warszawy po skończeniu remontu?

Ma Pan również tendencje do zamykania tematów. Co Panu daje takie
                                  uprawnienia? Mandat radnego? Przeświadczenie o nieomylności?
                                  • kania_marcin Zmiana organizacji ruchu ul. Puławskiej ETAP V 10.09.07, 14:02
                                    Polecam

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23670&w=66050575&a=68804259
                                    Z uzyskanych informacji od GDDKiA wynika, że skrzyżowanie pozostaje bez zmian
                                    (szczegółowa mapa skrzyżowania po modernizacji jest dostępna na mojej www w
                                    Archiwum 2007 r.), proszę pamiętać o 2 rzeczach: ul. Łabędzia należy do
                                    Piaseczna a ul. Puławska jest drogą krajową. Pani Wójt także wielokrotnie
                                    zwracała się do GDDKiA o wydłużenie zielonego światła dla wyjeżdżających ul.
                                    Łabędzią - cykl został zmieniony.
                                    • domitrz Re: Zmiana organizacji ruchu ul. Puławskiej ETAP 10.09.07, 14:54
                                      Nie za bardzo rozumiem, poleca Pan swoją wypowiedź napisaną chwilę
                                      wcześniej w tym samym wątku?
                                      Skoro NIC się nie zmieni, to czemu uspokaja Pan mieszkańców, żeby
                                      czekali na koniec remontu ul. Puławskiej? Jak długo czeka się na
                                      JEDNYCH światłach rano na wyjazd?
                                      Aha, apelowałem, tak jak Pan sugerował, żeby mieszkańcy nie jeździli
                                      Wiśniową, ale nie poskutkowało.
                                      • kania_marcin Re: Zmiana organizacji ruchu ul. Puławskiej ETAP 10.09.07, 15:07
                                        Samorząd Gminy Lesznowola robi co się da aby zminimalizować uciążliwości
                                        związane z modernizacją ul. Puławskiej. Podobny a nawet większy problem ma
                                        Zgorzała, ul. Postępu jest zakorkowana, mieszkańcy nawet nie mogę przejść na
                                        drugą stronę - ruch jest ogromny. Jak Pan już wie, wszelkie uzgodnienia GDDKiA
                                        robiła z władzami Piaseczna i Policją. To GDDKiA jest odpowiedzialna za objazdy.

Pozdrawiam
                                        • domitrz Re: Zmiana organizacji ruchu ul. Puławskiej ETAP 10.09.07, 15:27
                                          Ubolewam nad losem sąsiadów ze Zgorzały. Nie mniej jednak prosiłbym
                                          o odpowiadanie na moje pytania. Nie pytałem czy Zgorzała też ma źle,
                                          tylko jakie rozwiązania proponuje władza żeby ułatwić wyjazd z
                                          Mysiadła.
                                          Chce dodać jeszcze, że poziom bezpieczeństwa na tym skrzyżowaniu
                                          przekracza jakiekolwiek normy, wymuszanie pierwszeństwa, przejazd na
                                          czerwonym świetle to norma. Wydłużenie świateł nie jest panaceum na
                                          wszystko. Dłuższe światło dla wyjeżdzających z Mysiadła w porównaniu
                                          z wyjazdem z Józefosławia może by coś zmieniło. Dodatkowo jak
                                          mniemam po skończeniu remontu pojawi się przejście dla pieszych w
                                          swoim starym miejscu co zapewne nie usprawni ruchu.
                                • badam1 Re: Zmiana organizacji ruchu ul. Puławskiej ETAP 11.09.07, 10:36
                                  Skoro tyle się czeka na pozwolenie, to dlaczego Gmina nie wystąpiła o nie
                                  wcześniej, a jak nie wystąpiła o nie wcześniej, to dlaczego mydli oczy
                                  mieszkańcom, że ulica będzie wybudowana w tym roku, skoro wydanie pozwolenia
                                  trwa rok, a próby przyśpieszenia sprawy nie wiadomo, czy zakończą się sukcesem?

• kania_marcin Projekt wykonawczy 17.09.07, 21:52
                                    Uprzejmie informuję, że szczegółowy projekt wykonawczy (w tym wyjazd z ul.
                                    Łabędziej) dotyczący modernizacji ul. Puławskiej znajduje się już od 22 czerwca
                                    2007 r. na mojej stronie internetowej. Obecnie jest dostępny w aktualnościach
                                    2007 r. Zapraszam
                                    • kania_marcin Zamknięcie ul. Łabędziej 25.09.2007 24.09.07, 12:15
                                      W dniu jutrzejszym ok. godz. 11.00 zostanie zamknięta dla ruchu ul. Łabędzia a
                                      zostanie otwarta ul. Raszyńska. Informacja została uzyskana od Kierownictwa
                                      budowy. Pozdrawiam
                                      • gotteron Re: Zamknięcie ul. Łabędziej 25.09.2007 24.09.07, 13:53
                                        Czyli od środy wyjeżdżamy Energetyczną, będzie się działo...:(
                                        Wiadomo może, orientacyjnie,jak długo wyjazd z Łabędziej będzie
                                        zamknięty?

pozdrawiam
                                        • kania_marcin Re: Zamknięcie ul. Łabędziej 25.09.2007 24.09.07, 15:17
                                          Wyjazd będzie zamknięty na czas przebudowy skrzyżowania, na chwilę obecną nikt
                                          nie potrafi podać jakiegokolwiek terminu. Proszę zwracać uwagę na oznakowanie,
                                          pozdrawiam
                                          • mateusz.radomyski Re: Zamknięcie ul. Łabędziej 25.09.2007 25.09.07, 07:38
                                            Witam,

Szkoda, że tak późno dowiedzieliśmy się o zamknięciu ul. Łabędziej.
                                            Szkoda, że GDDKiA nie przewidziało, że przez Raszyńską/Energetyczną
                                            już w tym momencie jeździ masa ludzi (współczuję mieszkańcom
                                            Mleczarskiej).
                                            Szkoda, że dziś o godz 6:20 (kiedy wyjeżdżałem z Łabędziej) nie
                                            widziałem żadnej tablicy o planowanym zamknięciu wyjazdu, ani o
                                            planowanym objeździe, w związku z czym o godzinie 11 będziemy mieli
                                            paraliż komunikacyjny przy jeziorku.

A miało być tak pięknie, była rozmowa Pani wójt z zarządem GDDKiA,
                                            telefony radnego Kani do specjalistów z tej instytucji, zapewnienia
                                            o stałej kontroli sytuacji.

Szkoda...
                                            • kania_marcin Re: Zamknięcie ul. Łabędziej 25.09.2007 25.09.07, 13:38
                                              Szanowny Panie,

Informacja o zamknięciu wyjazdu została natychmiast(po otrzymaniu informacji)
                                              zamieszczona na forum! Proszę pamiętać, że decyzje są przez GDDKiA podejmowane
                                              podczas codziennych wielogodzinnych narad. Dodatkowo decyzje są podejmowane na
                                              podstawie postępów w pracach budowlanych.

Zapraszam późnym wieczorem na moją www, będzie możliwość zapoznania się z
                                              Interpelacjami złożonymi na Sesji Rady Gminy Lesznowola Interpelacje dotyczą
                                              wyjazdu z ul. Łabędziej, ul. Kwiatowej oraz ul. Borówki. Dziękuję i pozdrawiam
                                              • mateusz.radomyski Re: Zamknięcie ul. Łabędziej 25.09.2007 25.09.07, 13:54
                                                Szanowny Panie,

Skoro decyzja zapadła wczoraj, to dlaczego nie pojawiła się wczoraj
                                                informacja przy wyjeździe z Łabędziej o planowanym zamknięciu. 99%
                                                mieszkańców korzystających z tego wyjazdu nie wie o istnieniu tego
                                                forum. Zwykle w takich wypadkach wykonawca remontu ustawia tablice
                                                informacyjne. Dziś ich nie było, wczoraj też.

Na spotkaniu wiejskim 12.09 zadałem Pani wójt pytanie o planowany
                                                objazd i miała się tego dowiedzieć od GDDKiA i umieścić informację w
                                                ogólnodostępnym miejscu. Taka informacja do dziś się nie pojawiła
                                                (wg. mojej wiedzy, ale może Pan wie lepiej).

Wyraziłem tylko opinię moją i moich znajomych na temat całej tej
                                                sytuacji.
                                                Wiem, że musimy ten remont przecierpieć, bo może potem będzie lepiej.

Przy okazji, dowiedział się Pan może gdzieś ile czasu wyjazd będzie
                                                zamknięty?

Pozdrawiam
                                                • kania_marcin Re: Zamknięcie ul. Łabędziej 25.09.2007 25.09.07, 20:04
                                                  Szanowny Panie,

Proszę pretensje mieć do GDDKiA, to ONI odpowiadają za rozmieszczenie informacji
                                                  o nowej organizacji ruchu. Ponownie informuję Pana, że zamieściłem informację
                                                  natychmiast! po jej otrzymaniu. Na dzień dzisiejszy nie posiadam wiedzy o
                                                  terminie zamknięcia wyjazdu.
                                                  • kania_marcin Re: Zamknięcie ul. Łabędziej 25.09.2007 26.09.07, 11:27
                                                    Dzień Dobry,

Interpelacja już dostępna na www. Uprzejmie informuję Państwa, że dodatkowo
                                                    zwróciłem się do Władz i Rady Miejskiej Piaseczna z prośbą o podjęcie
                                                    natychmiastowych rozmów z GDDKiA w sprawie zmiany cyklu sygnalizacji świetlnej
                                                    na skrzyżowaniu ulic: Puławskiej i Geodetów/Łabędziej w celu udrożnienia ruchu
                                                    pojazdów wyjeżdżających z ul. Łabędziej. Pozdrawiam
                                                  • kania_marcin Re: Zamknięcie ul. Łabędziej 25.09.2007 26.09.07, 15:11
                                                    Wyjazd na ul. Puławską będzie zamknięty ok. 10 dni (inf.od Kierownika budowy).
                                                    Za oznakowanie i informowanie o zmianach organizacji ruchu odpowiada GDDKiA.
                                                    Rozpoczęły się także prace drogowe na ul. Postępu w Zgorzale. Pozdrawiam
                                                  • kania_marcin Determinacja Samorządu Gminy Lesznowola 31.10.07, 14:07
                                                    Polecam

www.lesznowola.waw.pl/index.php?id=176&n_id=1982&lan=pl
                                                  • kania_marcin START ul. Puławskiej 07.12.07, 14:10
                                                    Puławska w stronę Piaseczna już otwarta, obecnie trwa uruchamianie sygnalizacji
                                                    świetlnej, w ciągu 7 dni ul. Puławska będzie w 100% przejezdna. Estakady będą
                                                    otwarte dla ruchu w terminie późniejszym.

Pozdrawiam
                                                  • kania_marcin Re: START ul. Puławskiej 08.12.07, 22:38
                                                    Z informacji uzyskanych od Kierownika budowy wynika, że ciągu najbliższych
                                                    kilkunastu dni ulica Puławska będzie w 100% przejezdna w obie strony. Obecnie
                                                    trwa trwałe namalowanie linii oddzielających pasy ruchu na wschodniej jezdni.
                                                    Estakady do Auchan Piaseczno będą otwarte dla ruchu w późniejszym terminie.
                                                    Przystanek autobusowy przy skrzyżowaniu Puławskiej i Geodetów/Łabędziej, obecnie
                                                    znajduje się przed skrzyżowaniem (jadąc w stronę Piaseczna). W trosce o
                                                    bezpieczeństwo nas samych proszę wszystkich pieszych i kierujących pojazdami o
                                                    zachowanie szczególnej ostrożności, proszę także zwracać uwagę na nowe
                                                    oznakowanie i sygnalizację świetlną zmodernizowanego odcinka ul. Puławskiej,
                                                    jeśli Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad ( GDDKiA) wywiąże się ze
                                                    swojej obietnicy to już za kilka dni otrzymamy trasę z prawdziwego zdarzenia.
                                                    Wykonawcą modernizacji było konsorcjum firm: PBDIM Mińsk Mazowiecki, Mosty
                                                    Warszawa oraz Fal-bruk BBZ Falenta. Pozdrawiam
                                                  • bubster Re: START ul. Puławskiej 10.12.07, 17:10
                                                    Puławska otwarta i nadal są ogromne korki :-(
                                                  • kania_marcin Likwidacja zakazu zawracania ?! 10.12.07, 21:10
                                                    W dniu dzisiejszym odbyłem rozmowy z GDDKiA. Sprawy związane z organizacją ruchu
                                                    na ul. Puławskiej koordynuje Wydział Inżynierii Ruchu GDDKiA, Oddział w
                                                    Warszawie, Naczelnik Wydziału mgr inż. Wojciech Jezierski tel. 022 870 – 68 -
                                                    59. Otrzymałem następujące uzasadnienie: zakaz zawracania został ustawiony na
                                                    skrzyżowaniu Puławska/Energetyczna z uwagi na zwiększenie przepustowości ul.
                                                    Puławskiej w stronę Warszawy. Sygnalizacja pracuje w systemie pętli – kamer,
                                                    polega to na tym, że zielone światło dla skręcających w ul. Energetyczną
                                                    (kierunek Piaseczno) włącza się po ustawieniu określonej liczby aut na pasach
                                                    dla skrętu w lewo, dodatkowo Pan inż. uzasadniał ustawienie znaku zakazu
                                                    zawracania zwiększeniem bezpieczeństwa na tym skrzyżowaniu. Przyznaję
                                                    obiektywnie, że uzasadnienie jest w 100% przekonujące… ale nie odpuściłem i w
                                                    rozmowie poinformowałem Pana inż., że korzystający z ul. Krasickiego, ul.
                                                    Raszyńskiej i bocznych (mieszkańcy Gminy Lesznowola i Piaseczno) będą mieli
                                                    olbrzymi kłopot, ponieważ aby zawrócić w stronę Warszawy będą musieli jechać
                                                    przez JET-a (droga serwisowa) lub ul. Mleczarską lub przez rondo na ul.
                                                    Energetycznej. Na moje pytanie jak wyobraża sobie zawrotkę np. przy JET-ie przez
                                                    kilkaset samochodów… odpowiedzi nie uzyskałem... Dodatkowo poinformowałem Pana
                                                    inż. o organizacji ruchu przez modernizacją ul. Puławskiej. Znak zakazu
                                                    zawracania wg. Pana inż. Jezierskiego zostanie na razie utrzymany, ponieważ jest
                                                    przewidziany w stałej organizacji ruchu. O dalszych rozmowach w tej sprawie będę
                                                    informował, jednocześnie zachęcam Państwa do rozmów telefonicznych na temat
                                                    likwidacji znaku zawracania z Panem inż. Jezierskim. Dziękuję i pozdrawiam
                                                  • kania_marcin Stanowisko Radnych Gminy Lesznowola 11.12.07, 17:15
                                                    Obecnie przez Radnych Gminy Lesznowola:

Justyna GAWĘDA
                                                    Gerard GIELECIŃSKI
                                                    Marcin KANIA
                                                    Maria ROGOWSKA
                                                    Jerzy SOLIWODA

jest przygotowywane STANOWISKO w tej sprawie, w dniu jutrzejszym Stanowisko
                                                    powinno być na biurku u Pani Wójt. O dalszych krokach w tej sprawie będziemy
                                                    informować, dziękuję i pozdrawiam
                                                  • kania_marcin Re: Stanowisko Radnych Gminy Lesznowola 12.12.07, 09:09
                                                    Projekt STANOWISKA wraz z pismem przewodnim został już przygotowany i będzie do
                                                    12.00 złożony w Urzędzie Gminy Lesznowola. Stałe Komisje RG powinny zająć się
                                                    nim na najbliższym posiedzeniu.

Pozdrawiam
                                                  • kania_marcin Interwencja w sprawie złego stanu ul. Łabędziej 13.12.07, 21:03
                                                    Uprzejmie informuję Państwa, że podjąłem interwencję mającą na celu
                                                    natychmiastowe przeprowadzenie remontu ul. Łabędziej na odcinku od skrzyżowania
                                                    z ul. Osiedlową do słupów sygnalizacji ulicznej. Za ten odcinek odpowiada Gmina
                                                    Piaseczno – Wydział Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej (drogi gminne). Z
                                                    uwagi na to, że jest to skrzyżowanie z drogą krajową nr 79 remont musi zostać
                                                    przeprowadzony w porozumieniu z GDDKiA O/ Warszawa. O szczegółach podjętej
                                                    interwencji poinformuję Państwa wkrótce.
                                                  • kania_marcin Llikwidacja zakazu zawracania ?! 19.12.07, 20:46
                                                    Wszystkie stałe Komisje Rady Gminy pozytywnie zaopiniowały projekt naszego
                                                    STANOWISKA. Stanowisko powinno być głosowane na najbliższej Sesji Rady Gminy.

Pozdrawiam
                                                  • kania_marcin Syg. świetlna - lewoskręt w ul. Łabędzią 20.12.07, 12:37
                                                    Jestem już po rozmowie z inż. M. Boguszewskim z GDDKiA. GDDKiA obiecała sprawę
                                                    zbadać i jak najszybciej usunąć awarię (odpowiedni wydział został już
                                                    poinformowany), prawdopodobnie jest błąd z "detekcją - kamery wideo", po prostu
                                                    akomodacyjna sygnalizacja świetlna (kamera wideo) na naszym skrzyżowaniu nie
                                                    "widzi" z powodu zapadającego zmierzchu samochodów skręcających z ul. Puławskiej
                                                    w ul. Łabędzią (lewoskręt). Taka awaria zdarzyła się GDDKiA dopiero po raz drugi
                                                    w historii, wcześniej taka awaria miała miejsce w Kiełpinie.

Pozdrawiam
                                                  • kania_marcin Stanowisko RG 21.12.2007 r. przyjęte:))))) 21.12.07, 17:56
                                                    Rada Gminy przyjęła na Sesji Rady Gminy Lesznowola stanowisko w sprawie
                                                    likwidacji zakazu zawracania w stronę Warszawy na skrzyżowaniu ulic Puławskiej/
                                                    Energetycznej.

Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru
                                                    Przyniesie Państwu spokój i radość.
                                                    Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia
                                                    Żyje własnym pięknem,
                                                    A Nowy Rok obdaruje Państwa
                                                    Pomyślnością i szczęściem.
                                                    Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia
                                                    Niech spełniają się wszystkie Państwa marzenia.

Marcin KANIA
                                                    Radny Gminy Lesznowola
                                                    Serwis Piaseczno i okolice
                                                  • kania_marcin Dzień Dobry Sylwestrowo:)) 31.12.07, 06:18
                                                    Płoną sztuczne ognie gra już muzyka stary rok już zmyka więc wznieśmy puchary
                                                    tańczmy do rana wszystkiego najlepszego w NOWYM ROKU 2008

Życzy

Marcin KANIA
                                                    Radny Gminy Lesznowola
                                                    Serwis Piaseczno i okolice
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka