igadwa 11.08.08, 12:46 Proszę Rodziców o opinie- program, kadra, zajęcia i oczywiście czesne. Za wszystkie wypowiedzi Serdecznie Dziękuję Iga- mama Kingi i Staszka. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mondala Re: Przedszkole "Nibylandia"-ul.Wiejska 24.11.08, 22:09 Nasze dziecko chodziło tam krótko, bo mieliśmy masę zastrzeżeń; -Cztery posiłki dziennie, z czego trzy to kanapki, -przez pierwsze dwa tygodnie zimna woda w łazience, ale dzieci chodziły nadal, co jest niezgodne z wymogami sanepidu, -miał być osobny plac zabaw dla grupy mini-przedszkolaków, ale do dziś go nie ma (zdarzało się, że kilka grup było na placu np. cztero i dwulatki i panował totalny haos) -podczas montażu nowej zabawki na placu zabaw - rozkopane doły, betoniarka, leżące rusztowania, a wszystko zabezpieczone taśmą pociągniętą od drzewa do drzewa, obok bawiły się dzieci - należało chyba po prostu wezwać policję, -pierwszego dnia samodzielnego pobytu dziecko zostało pogryzione przez kolegę, ale dowiedzieliśmy się o tym nie od pani - bo nikt nie uznał za stosowne nas poinformować, a po prostu widząc ślady zębów, -wszystkie mądre metody, którymi przedszkole kusi w ulotkach sprowadzają się do tego, że pani zwraca się do płaczącego dziecka "nie płacz, chcesz nas wziąć na litość?..." - tzw. nowoczesna psychologia, -nasz maluch ostatniego dnia pobytu rozchorował się, po obiedzie bez powodu zaczął płakać, jak się później okazało bolał go brzuch, ale kiedy po niego przyszłam siedział sam w kącie i płakał bo nikt się nim nie zajął, mimo, że nie zdarzało mu się wcześniej płakać więc sytuacja jest nietypowa - skutek - pytany o przedszkole mówi "płakałem" i za nic od tego czasu nie chce już słyszeć o nim, a my nie nalegaliśmy z wymienionych juz powodów, -prawnik widząc umowę z przedszkolem, kiedy juz postanowiliśmy zrezygnować tylko się śmiał - naciągactwo i mydlenie oczu- termin wypowiedzenia jednomiesięczny, oczywiście płatny, przy czym skutkuje na koniec miesiąca, tj. jeśli rezygnujesz we wrzesniu, to i tak płacisz za cały październik!!!!!!!! -i to wszystko za jedyne 1200 zł miesięcznie plus 800 zl bezzwrotnego wpisowego!!!! ATRAKCJA!!!! Dzięki temu już wiemy dlaczego wszyscy znajomi jak ognia unikają prywatnych przedszkoli, a dzieci adaptują się dopiero w państwowych. Nie wiem jak inne przedszkola ale nam się już odechciało prywatnych... Odpowiedz Link
owrank Re: Przedszkole "Nibylandia"-ul.Wiejska 25.11.08, 11:23 mam dzieciaka w innym przedszkolu prywatnym i umowa jest bardzo niekorzystna i zawiera nawet zapis, że moim obowiązkiem jest ....zdobywanie sponsorów dla przedszkola (!!!!) ale niestety dopóki przedszkoli jest za mało to one dyktuja warunki i na podisanie takiej umowy prawnik chyba powinien wspomnieć "widziały gały co podpisywały" :) jeżeli chodzi o różnice prywatne/państwowe to podstawową kwestia były godziny pracy bo tak się składa, że jeszcze nie słyszałem o państwowym czynnym dłużej niż do 16tej ewentualnie 17tej co w wielu przypadkach komplikuje odbiór dziecka z tego prywatnego przedszkola gdzie chodzi mój dzieciak (zdecydowanie tańszego niż to co podałaś) jesteśmy (właczając w to dziecko :)) zadowoleni, chodzi z ochotą, często w niedzielę pyta kiedy pójdzie do przedszkola... inna kwestia jest czy miałabyś szanse dostać się do państwowego bo tam kryteria sa przeróżne (jakies zarobkowe, warunkowanie czy rodzice pracują) i nie do końca jasne jak dla mnie :) Odpowiedz Link
patlucmarc Re: Przedszkole "Nibylandia"-ul.Wiejska 13.12.08, 21:36 Witam! Moj 2 letni synek od erzesnia jest zabka w Nibylandii.Uwazam ,ze miejsce spelnia wysokie wymagania rozsadnych rodzicow. Czesne 890zl.wpisowe 800,urozmaicone posilki,ktore moje dziecko zjada z niesamowitym apetytem,Panie kompetentne,cieple i pozwalajace dziecku sie rozwijac i usamodzielniac. Piekny ogrod i bardzo dobrze organizowany czas,oraz wszelkie dodatkowe atrakcje(ostatnio wizyta sw.Mikolaja z prawdziwym reniferem ;-) Piekne sale,wyposarzone bardzo dobrze. Pozdrawiam Odpowiedz Link
fanta-girl Re: Przedszkole "Nibylandia"-ul.Wiejska 14.12.08, 16:33 mnie rozwala cena wpisowego do niektorych przedszkoli. co to klub golfowy? bo cena taka sama. Odpowiedz Link
owrank Re: Przedszkole "Nibylandia"-ul.Wiejska 16.12.08, 18:44 oligopol a niestety jeszcze mamy na Tarniny blokadę przedszkola a może to by trochę rozładowało ceny :) Odpowiedz Link
agnieszkas-b Re: Przedszkole "Nibylandia"-ul.Wiejska 28.12.08, 13:36 kochani rodzice,przed postanowieniem zapisu dziecka do przedszkola dlaczego nie sprawdzacie dokumentow u wlascicieli czy to jest przedszkole zarejestrowane czy tylko klubik pod nazwa przedszkole.klubiki nie podlegaja sanepidowi i sa ochydne jedzenia i dzieci ciagle choruja na bole zoladkowe.Prywatne przedszkola z prawdziwego zdazenia sa zrejestowane w takich instytucjach jak panstwowe a te NibyPrzydszkola to jest naciaganie pienidzy od Rodzicow.Jestem rodzicem przedszkolaka i mialam doswiadczenie z takim nibyprzedszkolem ,obecnie dzieki Bogu trafilam na przedszkole z prawdziwego zdarzenia. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link
mondala Re: Przedszkole "Nibylandia"-ul.Wiejska 13.01.09, 21:13 Agnieszko - podaj proszę, jakie przedszkole jest takie wspaniałe, bo szukamy już następnego na przyszły rok:) Będę wdzięczna za namiary. patlucmarc - kpiny sobie urządzasz? trzy razy dziennie kanapki - to nazywasz urozmaiconym jedzeniem? Raczej tam pracujesz, bo nie znam innej osoby, która by to miejsce chwaliła - chyba, że nie ma świadomości co tam się dzieje, ale Twoje sugestie na temat dobrych posiłków Cię zdradziły - nie da się tak nazwac posiłków, w których na 4 , 3 składają się z kanapek, 5 razy w tygodniu....:)) Właśnie u mojej kochanej fryzjerki spotkałam mamę, która również zabrała dziecko z Nibylandii ze względu na te fantastyczne posiłki (między innymi). Dzieci "uciekają" stamtąd, bo po prostu wracają głodne do domu, a po osiemnastej trudno to chyba nadrobić? rzeczywiście nie przyszło mi do głowy, żeby sprawdzić , czy Nibylandia jest zarejestrowana jako przedszkole. Naprawdę jest możliwość zarejestrowania klubu pod nazwą przedszkole? I to jest zgodne z prawem? SKANDAL! Odpowiedz Link
agnieszkas-b Re: Przedszkole "Nibylandia"-ul.Wiejska 17.01.09, 17:38 witam, Moj synek 4 juz prawie 5latek jest tak szczesliwy z tym przedszkolu ze chetnie ()z reka na sercu i bez reklamy oni i tak maja duzo chetnych bo znajomi sie na wzajem polecaja)Wasciciele prowadza juz swoje placowki 11 lat wiec maja doswiadczenie wszystkim zainteresowanym mamom i tatom moge polecic te przedszkole,opieka i edukacja jest na wysokim poziomie!! PRZEDSZKOLE ANGIELSKO-POLSKIE UL.TRANSPORTOWCOW1.warto pojechac i zobaczyc na wlasne oczy. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link
mondala Re: Przedszkole "Nibylandia"-ul.Wiejska 13.01.09, 21:23 A co tacy "rozsądni" rodzice mieli do powiedzenia na temat budowy nowej zabawki na placu zabaw, która w ogóle nie była zabezpieczona podczas prac przed dostępem dzieci? A orientujesz się w ogóle, że w budynku mini-przedzkola przez dwa tygodnie nie było ciepłej wody? Rozumiem, że "rozsądnym" rodzicom to nie przeszkadza? "Rozsądni" płacą 890 zł miesięcznie i nie wymagają za to ciepłej wody, ani zabezpieczenia budowy przed dziećmi? Gratuluję! A płaczące przez dwa tygodnie dziecko od tej "ciepłej" pani słyszy, cytuję - "Nie płacz! Chcesz nas wziąć na litość?" Akurat sporo rodziców to słyszało i nie było to moje dziecko. Ciekawe, czy są na tyle "rozsądni", żeby uważać takie panie za ciepłe"? Proszę o wypowiedzi tylko rodziców, a nie pracowników przedszkola;/ Wasza sława ruszyła w świat! Odpowiedz Link
mondala Re: Przedszkole "Nibylandia"-ul.Wiejska 13.01.09, 21:25 Czesne 890 zł tylko w mininibylandii - do 3 lat, potem już 1200:) Odpowiedz Link
mejameja Re: Przedszkole "Nibylandia"-ul.Wiejska 14.01.09, 14:16 Witam, Czytam o tej Nobylandii i jestem coraz bardziej przerazona. Moje dziecko ma isc do Mini-Nibylandii od wrzesnia i az jestem zaniepokojona. I jeszcze te podwyzki. Czy ktos ma moze jeszcze jakies opinie na ich temat i na temat Pani dyrektor? Ona mi sie nie wydaje jakas kompetentna. Nie wiem, moze sie myle. Odpowiedz Link
przytomnytata Re: Przedszkole "Nibylandia"-ul.Wiejska 14.01.09, 16:24 Internet i forum wszystko przyjmie, szczegolnie najlepiej sie nadaje dla ludzi, ktorzy niewiele normalnie moga powiedziec poniewaz sa gdzies przez 2-3 tygodnie, ale na wszeliki wypadek wszystko juz wiedza najlepiej... Nasz syn chodzi do Nibylandii od pazdziernika zeszlego roku, niczego nawet zblizonego do rewelacji jakie pojawily od Pani Mondrala nie zaobserwowalem - wrecz przeciwnie to jest miejsce absolutnie wyjatkowe z zaangazowanym personelem z ktorego bije pasja w tym co robi, dodatkowo maja tam niespotykana przestrzen, ogrod, dodatkowe sale zabaw o parkingu dla rodzicow nie wspominajac. Mysle ze najlepsza rekomendacja jest to, ze wczesniej dwa razy probowalismy zainstalowac syna w innych przedszkolach i po 2-3 tygodniach sie poddawalismy, a tu po tygodniu zostawianie Mamy odbywalo sie bez jednej lezki (chyba ze u Mamy :) ) pozdrawiam wszystkich przytomnych rodzicow, ktorzy widza roznice miedzy "SuperExpressem", a "Gazeta Wyborcza" :) Odpowiedz Link
roztropna_mama Re: Przedszkole "Nibylandia"-ul.Wiejska 15.01.09, 09:31 jestem mamą czterolatka uczęszczającego do Nibylandii i w przyszłym roku zamierzam tam posłać moją córeczkę do mini-przedszkola ponieważ jestem z niego bardzo zadowolona. Nie tylko personel jest kompetentny ( tu duży ukłon w stronę pań) ale również dyrektorka, która jest bardzo życzliwą i miłą osobą. Co do jej kompetencji to nie mam żadnych wątpliwości. Wręcz powiedziałabym, że bardzo jej brakowało w przedszkolu podczas gdy była na urlopie macierzyńskim. Myślę, że trzeba tu być, żeby wyrobić sobie opinię. Odpowiedz Link
patlucmarc Re: Przedszkole "Nibylandia"-ul.Wiejska 15.01.09, 17:25 Niestety zawsze znajdzie sie jakas niezadowolona osba,ktora wszedzie dookola widzi podstepnych,zlych i naciagajacych ja ludzi... Nie nie jestem pracownikiem tego przedszkola,jestem mama,rozsadna izaskocze Cie wiem dokladnie co moje dziecko dostaje do jedzenia( wiem,ze sa to zdrowe produkty,na tyle na ile nasza polska kuchnia pozwala),wiem ze nie sa to kanapki 3 razy dziennie,sa tez,jogurty,owocw,buleczki,warzywa...no i oczywiscie objad z dwoch dan! Wybacz nie wiem co Ty podajesz swojemu dziecku,ale nie wydaje mi sie,ze planujesz jadlospis bardziej urozmaicony! Jestem mama rozsadna,znam swoje dziecko i wiesz co,wiem,ze czasem placze,zeby cos zwyczajnie wymusic i wiem,z Panie "plakaly"razem z nim,bo po kilku jego juz samotnych dniach w przedszkolu,Pani psycholog romawiala ze mna,jak malemu pomoc,zeby tak tego rozstania nie przezywal,no i po kolejnych kilku dniach juz bylo dobrze. Co do placu zabaw,czy komukolwiek sie cos stalo? Nie,poniewaz Panie sa tam po to by o te dzieci dbac i ja wiem,ze dbaja. Nie znosze osob,ktore obrzucajainnych swoja zolcia. Nie odpowiada Ci miejsce,masz juz tak mocno wyrobiona opinie po 2 tyg.!(?),nie posylaj tam swojego dziecka,ale nie obrazaj innych! Obawiam sie,ze w nie ma takiego miejsca,ktore spelnialoby Twoje oczekiwania.Moze poprostu zostan w domu z synkiem,az osiagnie wiek pelnej dojrzalosci (ok.30) ;-) Pozdrawiam wszystkich zadowolonych,bo widze,ze jest nas tu kilka osob. Odpowiedz Link
agnieszkas-b Re: Przedszkole "Nibylandia"-ul.Wiejska 17.01.09, 17:55 witam (mondala)czytalam twoje dwie wypowiedzi i czuje ze jestes rozsadna mama,oczywiscie ze jest duzo rodzicow co nie patrza na takie sprawy jak ciepla woda ,papier toaletowy dla dziecka kamapki na caly dzien i wiele roznych rzeczy,wiele rodzicow patrzy na to zaprowadzili dziecko cale i odebrali cale,Poprostu przechowalnia dzieci.Zycze ci abys znalazla super przedszkole dla twojego dziecka,bo ja tez mialam problem z wczesniejszym przedszkolem i nie tylko ja bo cala grupa przeszlismy do obecnego przedszkola teraz jest super. Agnieszka S-B Odpowiedz Link
garfield22 Re: Przedszkole "Nibylandia"-ul.Wiejska 30.01.09, 14:23 czesc, szukam jakis opinii o przedszkolu "Zebra"na JUlianowskiej. Bede wdzieczna za rade. Odpowiedz Link
meggi79online [...] 11.03.09, 16:14 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
przytomnytata Re: Nibylandia, posty konkurencji 13.03.09, 10:10 Czytając ten list zastanawiałem sie czy on wogóle dotyczy Nibylandii "chodzimy" do tego przedszkola i treść kompletnie do niego nie pasuje, co wzbudziło moje podejrzenia - miałem wrażenie że czytam o innym przedszkolu - wrzuciłem więc w wyszkukiwarke temat tego listu i .... identyczne oszczerstwa (dokładnie takie same posty) pojawiły się w wątkach o innych przedszkolach z okolicy! widocznie ktoś z konkurencji nie ma srodków na uczciwą reklamę, ale niestety brakuje mu też potencjału umysłowego, ponieważ wysłał identyczną "antyreklamę" o wielu przedszkolach zmieniajac tylko nicki - żenujące... Szkoda, że jest mnóstwo ludzi, którzy niszczą wiarygodność for internetowych. pozdrawiam PrzytomnyTata Odpowiedz Link
melania33 Re: KONKURENCJA WIDAĆ NIE ŚPI!!!!!! :) 13.03.09, 11:22 straszne rzeczy niektórzy wypisują na tych forach. Swoją drogą ciekawa jestem czy ktoś może zrobić z tym porządek? Pani Meggi , a w której grupie miała pani dzieci, bo ja mam dziecko w 4-latkach w NibyLandii i wszystko co pani pisze mija się z prawdą...Personelu takiego to ze świecą szukać. I strasznie to przykre,że ktos kto tak naprawdę nie był w NibyLandii rzuca takie oszczerstwa. Moim zdaniem powinno być to karalne. Odpowiedz Link
4-ania1234 Re: Przedszkole "Nibylandia" - Gorąco polecam !!!! 17.03.09, 18:44 Jestem zachwycona Nbylandią!!! Codziennie w szatni mijam zadowolonych rodziców, którzy naprawde nie szczędzą słów pochwały dla tego przedszkola. Organizacja zajęć, wspaniali ludzie, piękne otoczenie, warsztaty dla rodziców, gazetka przedszkolna mówiąca o co miesięcznym programie zajęć dzieci etc.. Porównywałam oferty chyba wszyskich przedszkoli z okolicy, ursynowa i kabat. Nie znalazłam niczego choćby zblizonego do tego przedszkola. Wysoki poziom tego miejsca jest dla mnie bezdyskusyjny!! Pozdrawiam wszystkich szukających miejsca dla swoich dzieciaczków. Ania-zadowolona mama szczęśliwej córeczki Odpowiedz Link
gerberr Re: Przedszkole "Nibylandia" - Gorąco polecam !!! 25.03.09, 11:32 Czy mógłbym się z Panią spotkać jak odbiera Pani Córkę z przedszkola? Czy byłaby szansa na krótką rozmowę bardziej szczegółową odnośnie Nibylandii? Chcemy z żoną umówić się też na rozmowę z dyrekcją, ale nie ma to jak rozmowa z kimś, kogo dziecko uczęszcza tam na codzień. Boimy się, że damy zwieść się marketingowi (strona przedszokla wygląda atrakcyjnie, ale posty na forum sieją wątpliwości. Wydaje nam się, że to jest dobre przeszkole, choć jak byliśmy pod budynkiem widziałem auta rodziców odbierających dzieci - auta z górnej półki cenowej i zastanawiam się, czy to nie jest jakieś np. snobistyczne przedszkole. Na forum Józefosławie widziałem też wątek mówiący o forum dla rodziców Nibylandii- to dobrze czy źle? Raczej rodzice się skrzykują jak coś jest nie tak. Będe wdzięczny za informację. 4-ania1234 napisała: > Jestem zachwycona Nbylandią!!! > Codziennie w szatni mijam zadowolonych rodziców, którzy naprawde nie szczędzą s > łów pochwały dla tego przedszkola. Organizacja zajęć, wspaniali ludzie, piękne > otoczenie, warsztaty dla rodziców, gazetka przedszkolna mówiąca o co miesięczny > m programie zajęć dzieci etc.. Porównywałam oferty chyba wszyskich przedszkoli > z okolicy, ursynowa i kabat. Nie znalazłam niczego choćby zblizonego do tego pr > zedszkola. Wysoki poziom tego miejsca jest dla mnie bezdyskusyjny!! > Pozdrawiam wszystkich szukających miejsca dla swoich dzieciaczków. > > Ania-zadowolona mama szczęśliwej córeczki > > > Odpowiedz Link
optymista102 Re: Przedszkole "Nibylandia" - Gorąco polecam !!! 26.06.09, 00:09 Jestem kolejnym zadowolonym rodzicem (z grupy Tygrysków) i nie mogę przejść obojętnie obok opinii szkalujących nasze przedszkole. Mieszkam tutaj od zawsze i mam doświadczenie z okolicznymi placówkami zajmującymi się edukacją. Mam również starsze dzieci, które niestety nie miały szczęścia chodzić do Nibylandii. Moje dziecko (pewnie jak większość) na początku miało ogromne problemy z odseparowaniem od rodziny i trwało to dosyć długo, ale z ogromną pomocą naszych cudownych Pań oraz po spotkaniu z Panią psycholog jakoś wszyscy daliśmy sobie radę. I teraz nie wyobrażam sobie innego miejsca dla mojego synka niż Nibylandia. Uważam, że niczego mu nie brakuje. Panie są kochane (wiele razy miałam okazję widzieć je, tulące nasze dzieci, zresztą synek opowiada, że gdy jest mu smutno to Pani go pociesza i przytula), ogromnie kreatywne (prace, które wykonują 4 - rolatki są ciekawe, pomysłowe z użyciem wielu technik plastycznych a przedstawienia bogate w program, wymagające wielkiego nakładu pracy z dziećmi). Po prostu brakuje mi słów uznania. Mogłabym pisać jeszcze wiele. Po prostu jest realizowane to, o czym można się dowiedziwć od Pani Dyrektor. Myślę, że osoby tak piszące o różnych rzeczach, nie tyko o Nibylandii, mają jakieś kompleksy i nic i nikt ich w życiu nie zadowoli. To przykre, że dziecko tej pani, co tak obsmarowała Nibylandię niestety nie zazna tylu wspaniałych chwil w przedszkolu, co nasze, ale może będzie wcinać kawior ze szparagami i zupę z bobu dla urozmaicenia sobie życia Odpowiedz Link
beanima Re: Przedszkole "Nibylandia" - Gorąco polecam !!! 02.09.09, 20:16 Zdecydowanie odradzam przedszkole Nibylandia, zwłaszcza MiniNibylandię. Przestrzegam rodziców, którzy chcieliby posłać tam swoje dziecko. Mininibylandia jest przedszkolem tylko z nazwy. Pomimo, że w podpisanej z przedszkolem umowie mowa jest o Przedszkolu, Pani Dyrektor swoim jednostronnym, wygłoszonym ustnie oświadczeniu postanowiła zmienić treść umowy. Oświadczenie powstało na skutek tego, że po interwencji rodziców w Gminie i Kuratorium okazało się, że Przedszkolem Nibylandia jest tylko jeden budynek oficjalnie zgłoszony i kontrolowany. Pozostałych dwóch budynków nie zgłoszono (co jest obowiązkiem przedszkola). We wrześniu br oddano do użytku budynek, w którym mieści się Mininibylandia. Dzieci zostały dosłownie stłoczone w niskim, małym budynku, w którym brakuje dziennego światła, małe okna wychodzą na parking, łazienka mikroskopijna z jedną małą umywaleczką. Nie było w nim żadnej kontroli, nikt nie wypowiedział się na temat bezpieczeństwa przebywania w tym budynku małych dzieci, gdyż o jego istnieniu Przedszkole nie poinformowało żadnej z instytucji. Budynek od placu zabaw oddzielony jest kamienistym parkingiem, gdzie między samochodami małe dzieci przedostają się do ogrodu, w którym do dyspozyji mają jedną piaskownicę z domkiem, ponieważ reszta placu zabaw zajęta jest przez starsze grupy dzieci. Warunki pobytu dzieci zmieniono w stosunku do tego co pokazywano i o czym mówiono w momencie podpisywania umowy, nie powiadamiając o tym rodziców. Pani dyrektor nie potrafiła się wypowiedzieć na temat tego jaką powierzchnię i jaką wysokość ma pomieszczenie, w którym cały dzień przebywają dzieci oraz czy budynek spełnia normy przewidziane dla placówek przedszkolnych. Zdawała się być zdziwiona że rodzice są tym zainteresowani i wyrażają swoje niezadowolenie na temat warunków lokalowych. Zakończyła spotkanie stwierdzeniem, że nie ma więcej czasu na rozmowę, a na prośbę o wyznaczenie innego terminu spotkania zareagowała stwierdzeniem, że nie ma na to czasu, bo ma już 9 spotkań w tym miesiącu, a do tego małe dziecko. Gdy na naszą interwencję do Przedszkola zadzwoniło Kuratorium oraz Gmina z pytaniem ile budynków ma przedszkole i dlaczego dwa z nich nie zostały zgłoszone wraz z wymaganymi opiniami Sanepidu, BPOŻ, nadzoru budowlanego, Pani dyrektor, najwyraźniej przestraszona tym zainteresowaniem stworzyła wyżej wspomniane oświadczenie, które wygłosiła zdziwionym rodzicom (bez zwoływania zebrania- dowiedzieli się tylko ci, którzy akurat byli w przedszkolu ze swoimi dziećmi), że Mininibylandia przedszkolem nie było i nie jest, nie podlega żadnym kontrolom, bo nie musi, a jeżeli komuś się to nie podoba to prosi o wypisanie dziecka w trybie natychmiastowym, bo czeka kolejka chętnych na liście rezerwowej. Takiej niekompetencji i ignorancji, żenującej wręcz postawy nie spodziewaliśmy się po przedstawicielce tego sławnego przedszkola. Być może do tej pory nikomu nie przeszkadzało, że pod przykrywką przedszkola prowadzona jest działalność przez nikogo niekontrolowana, a sprzedawana rodzicom jako pełnoprawne przedszkole. Być moze dlatego pani dyrektor jest tak zdziwiona naszą reakcją i zdaje się być oburzona, że w ogóle ktoś ośmielił się powiedzieć głośno co myśli). Jednak w dzisiejszych czasach, kiedy konkuruje się w dużej mierze jakością usług (ceny Nibylandia ma najwyższe w okolicy), taka postawa tej pani jest co najmniej zdumiewająca. Ona sama nie zdaje sobie z tego najwyraźniej sprawy, wielka szkoda Odpowiedz Link
ewa1373 Re: Przedszkole "Nibylandia" - Gorąco polecam !!! 03.09.09, 18:39 Witam, mam dziecko w tym przedszkolu i to już dość długo. Oddany we wrześniu budynek znam, bo wczesniej odbywały się tam organizowane przez przedszkole spotkania-wykłady z panią psycholog. Z tego co pamiętam to sala jest bardzo duża i widna, a na prawej ścianie jest rząd dużych okien. Prawda, że dzieci muszą niestety przejść do pięknego przedszkolnego ogrodu przez kamienisty parking ale jest to wyłącznie parking przedszkolny i nie ma wielu samochodów (2-3) w godzinach kiedy dzieci wychodzą do ogrodu. Widziałam przedwczoraj jak to się odbywa w nowym przedszkolu Akwarella gdzie dzieci muszą przejść na mały, usytuowany przy drodze plac zabaw przez dość ruchliwą drogę prowadzącą od Puławskiej do Nowej Iwicznej !!! Przechodzą w kamizelkach odblaskowych asekurowane przez Panie. Placyk jest mały, przy drodze i latem będzie tam skwar i spaliny. W Nibylandii plac zabaw jest w dużym, pełnym starych drzew, ogrodzie. Jest tam naprawdę miło. Polecam spokojną rozmowę z Panią Dyrektor i ewentualnie z właścicielami a nie wypluwanie z siebie zarzutów na forum. To dobre przedszkole. Odpowiedz Link
agnieszka2222dwa Re: Przedszkole "Nibylandia" - Gorąco polecam !!! 03.09.09, 22:05 Pisze do Pani ktora odradza - jeżeli jest Pani rzeczywiscie klientka tego przedszkola, bardzo proszę o kontakt na maila czy zgadza się Pani na to abym zajęła Pani miejsce? Jestem na liście rezerwowej, a dziecko znajomych tam chodzi i mam kompletnie inna opinię o tym przedszkolu - bardzo bym chciała, aby moje dziecko do niego chodziło. Odpowiedz Link
beanima Re: Przedszkole "Nibylandia" - Gorąco polecam !!! 08.09.09, 00:26 Przed zapisaniem dziecka do tego przedszkola również czytaliśmy opinie na jego temat. Zdania są podzielone ale przeważały opinie pozytywne stąd zdecydowaliśmy się na to właśnie przedszkole. Uważam, że każdy patrzy z punktu widzenia spraw, które są dla niego istotne i ma prawo podzielić się swoją opinią, od tego jest forum. Czy naprawdę nie jest możliwe żeby każdy mógł się wypowiedzieć i jednocześnie nie rzucać się z taką zajadłością na tych, którzy mają inne zdanie? Napisałam 'odradzam' ale jednocześnie nie komentuję i nie polemizuję z postami ludzi, którzy wcześniej wypowiedzieli się pozytywnie na temat przedszkola. Chcę też zaznaczyć, że nie wypowiadam się na tematy zasłyszane z trzeciej ręki ale komentuję zachowanie Pani dyrektor, którego osobiście byliśmy świadkami. Jesli ktoś jest zainteresowany (bo ktoś wyżej pytał) sprawdzeniem informacji o przedszkolu w gminie to należy skontaktować się z Gminą Lesznowola. Odpowiedz Link
ooooo12 Re: Przedszkole "Nibylandia" - Gorąco polecam !!! 07.01.10, 18:19 ewa1373 napisała: > Witam, > > mam dziecko w tym przedszkolu i to już dość długo. Oddany we > wrześniu budynek znam, bo wczesniej odbywały się tam organizowane > przez przedszkole spotkania-wykłady z panią psycholog. Z tego co > pamiętam to sala jest bardzo duża i widna, a na prawej ścianie jest > rząd dużych okien. Prawda, że dzieci muszą niestety przejść do > pięknego przedszkolnego ogrodu przez kamienisty parking ale jest to > wyłącznie parking przedszkolny i nie ma wielu samochodów (2-3) w > godzinach kiedy dzieci wychodzą do ogrodu. > Widziałam przedwczoraj jak to się odbywa w nowym przedszkolu > Akwarella gdzie dzieci muszą przejść na mały, usytuowany przy drodze > plac zabaw przez dość ruchliwą drogę prowadzącą od Puławskiej do > Nowej Iwicznej !!! Przechodzą w kamizelkach odblaskowych asekurowane > przez Panie. Placyk jest mały, przy drodze i latem będzie tam skwar > i spaliny. W Nibylandii plac zabaw jest w dużym, pełnym starych > drzew, ogrodzie. Jest tam naprawdę miło. > > Polecam spokojną rozmowę z Panią Dyrektor i ewentualnie z > właścicielami a nie wypluwanie z siebie zarzutów na forum. > To dobre przedszkole. witam ,a ja akutar polecam przedszkole Akwarella - pozwolęsobie skopiować posta z innego wątku na podobny temat i pozdrawiam, mój synek tam chodzi i zarówno ja jak i on jesteśmy bardzo zadowoleni. Konkrety: 1. Dyrektorka przedszkola to pełna profeska - naprawdę zaangażowana i pełna energii (zdaje się jest współwłaścicielką). Widać, że wszystko jest dopilnowane na cito zarówno pod względem edukacyjnym (super mają zajęcia) jaki i organizacyjnym np. jeśli chodzi o przedstawienia czy wycieczki, teatrzyki i inne atrakcje, których jest dużo i są zaplanowane na cały rok do przodu (dostałam cały plan zajęć i wycieczek na cały rok i jak na razie wszystko idzie tak jak jest napisane). 2. Lokal jest przestronny - sale są olbrzymie co mi akurat się bardzo podoba bo wcześniej byłam klientką innego przedszkola, którego z nazwy nie wymienię, a w którym to sale miały może po 18 m2 i mieściły 17 dzieci... Tutaj sale mają chyba ponad 50m2 i są wysokie. Z tego co mówiła dyrektorka mają wszystko według norm UE. 3. posiłki - nigdy mi synek nie narzekał, że coś niedobre i mało, ale różne są punkty widzenia więc nie dyskutuję. Ważne, że robione na miejscu, a nie z kateringu... 4. plac zabaw - nie jest zły. fajne zabawki z drewna, a nie z plastiku i trawa zamiast kurzu... Huśtawka akurat nie jest najbezpieczniejszym urządzeniem, które można sobie wyobrazić więc akurat mi pasuje że jej nie ma - zawsze jakieś dziecko mogo by dostać nią w głowę... 5. cena nie zwala z nóg, jak sobie podliczyłam ile płaciłam w poprzednim przedszkolu za czesne i wszystkie zajęcia dodatkowo płatne, które tu są w cenie to wyszło mi na to samo, a jakość o 300% lepsza. tak więc ja akurat polecam. Odpowiedz Link
aa1975a Dzieci z Nibylandii w najlepszych szkołach w W-wie 12.01.10, 14:09 Ja również jestem bardzo zadowolona z Nibylandii.To przedszkole to świetna inwestycja!! Wychodze z założenia, że moje dziecko tylko raz w swoim życiu będzie miało 2,3 i 4 latka i chcąc zapewnić mu jak najlepsze możliwości rozwoju wybrałam właśnie to przedszkole. Dla mnie priorytem przy wyborze placówki było znalezienie miejsca, w którym pracują wykwalifikowani, doświadczeni ludzie z pasją do swojej pracy. Tutaj tak jest! Dyrekcja dba o dobór kadry i z tego co wiem wysoko stawia poprzeczkę swoim nauczycielom. Pracuje tu wielu świetnych pedagogów i paru psychologów (a to bardzo cenne). Wiem, że zajęcia dla dzieci są doskonale przygotowane bo na wielu z nich byłam. Byłam też na warsztatach psychoedukacyjnych dla rodziców - polecam. Warunki lokalowe i ogrodowe są moim zdaniem świetne, ale to chyba każdy powinien sam ocenić, samemu oglądając przedszkole. Tylko w ten sposób można wyrobić sobie swoją opinie na temat jakiegoś miejsca. Przyjaznej i ciepłej atmosfery tu panującej nie da się wyczytać z opisów i recenzji, trzeba ja samemu poczuć. Najlepiej o Nibylandii świadczą jednak osiągnięcia przedszkolaków. Dzieci z tego przedszkola dostają się do najlepszych szkół podstawowych w Warszawie, takich jak Primus, Obrzeżna, Bachmacka, Szkoła Marzeń. Wiem jak trudno dostać się do dobrej szkoły i jak wiele dzieci startuje w egzaminach na jedno miejsce, dlatego też odpowiednie przygotowanie jest bezcenne. Brawa dla dyrekcji i nauczycieli. Jeszcze raz gorąco polecam bo fakty mówią za siebie. Odpowiedz Link
aa1975a Nibylandia-przedszkole w Mysiadle 12.01.10, 14:22 Jestem bardzo zadowolona z Nibylandii. To przedszkole to świetna inwestycja!! Wychodze z założenia, że moje dziecko tylko raz w swoim życiu będzie miało 2,3 i 4 latka i chcąc zapewnić mu jak najlepsze możliwości rozwoju wybrałam właśnie to przedszkole. Dla mnie priorytem przy wyborze placówki było znalezienie miejsca, w którym pracują wykwalifikowani, doświadczeni ludzie z pasją do swojej pracy. Tutaj tak jest! Dyrekcja dba o dobór kadry i z tego co wiem wysoko stawia poprzeczkę swoim nauczycielom. Pracuje tu wielu świetnych pedagogów i paru psychologów (a to bardzo cenne). Wiem, że zajęcia są świetnie przygotowane bo na wielu z nich byłam. Byłam też na warsztatach psychoedukacyjnych dla rodziców - polecam. Warunki lokalowe i ogrodowe są moim zdaniem świetne, ale to chyba każdy powinien sam ocenić, samemu oglądając przedszkole. Tylko w ten sposób można wyrobić sobie swoją opinie na temat jakiegoś miejsca. Przyjaznej i radosnej atmosfery tego miejsca nie da się wyczytać z opisów i recenzji, trzeba ja samemu poczuć. Najlepiej o Nibylandii świadczą jednak osiągnięcia przedszkolaków. Dzieci z tego przedszkola dostają się do najlepszych szkół podstawowych w Warszawie, takich jak Primus, Obrzeżna, Bachmacka, Szkoła Marzeń. Wiem jak trudno dostać się do dobrej szkoły i jak wiele dzieci startuje w egzaminach na jedno miejsce, dlatego też odpowiednie przygotowanie jest bezcenne. Jeszcze raz gorąco polecam bo fakty mówią za siebie. Odpowiedz Link
beanima Re: Przedszkole Nibylandia- zdecydowanie odradzam! 02.09.09, 20:19 zapomniałam zmienić tytuł postu, oczywiście powinien brzmieć "zdecydowanie odradzam" Odpowiedz Link
zawsze_maj Re: Przedszkole Nibylandia- zdecydowanie odradzam 03.09.09, 10:52 Współczuję.Czy Państwa dziecko będzie nadal tam chodzić? Czy macie Państwo infomrację co na to kuratorium i gmina? Czy można ustnie zmienić treść umowy? Było kiedyś o tym, że pani dyrektor nibylandi niewiele wie i może. Kontaktowaliście się Państwo z właścicielami? Zajęli w sprawie jakieś stanowisko?Podobno jest w przedszkolu zerówka (ale tego nie wiem na pewno) - czemu dzeci starsze nie są przeniesione do tego budynku? Odpowiedz Link
flying.sparky Re: Przedszkole Nibylandia- zdecydowanie odradzam 04.09.09, 23:10 Moje dziecko rozpoczelo przygode z Mini Nibylandia 1 wrzesnia. Absolutnie nie zgadzam sie z Pania, ktora tak zle pisze o tym przedszkolu. My jestesmy zachwyceni tym przedszkolem. Panie sa rewelacyjne, zawsze usmiechniete, cierpliwe i bardzo dobrze radza sobie z dziecmi. Staraja sie pomoc zarowno dzieciom jak i rodzicom poradzic sobie z trudami adaptacji w przedszkolu. W calym okresie adaptacyjnym na zajeciach jest Pani Psycholog - ciekawe w ktorym przedszkolu jest ktos, kto obserwuje dzieci aby wychwytywac ich zdolnosci i pomaga je rozwijac? Sala ma ok 50m, wiec nie sadze zeby byla za mala dla 15 dzieci! W pierwszych dniach byly wszystkie dzieci i polowa rodzicow, wiec mogla sie wydawac ciasna, ale przeciez w normalnyc warunkach rodzice nie zostaja na zajeciach z dziecmi. Ciemna? Jak moze byc ciemna jak cala jedna ze scian zajmuja okna, przez kktore wpada swiatlo dzienne?! Mala lazienka? Pani do toalety (czy to na mycie zebow, czy raczek) bierze po dwoje dzieci - w lazience sa dwa sedesy - po co wiecej?! Ciekawe ile sedesow w jednej lazience ma pani narzekalska???? Sala/budynek w ktorym znajduje sie nasze dziecko w zupelnosci spelnia nasze oczekiwania. Na plac zabaw rzeczywiscie dzieci ida przez parking, ale w normalny dzien stoi tam maksymalnie 5 samochodow - nie sadze zeby to bylo takie niebezpieczne. Chyba, ze ktos nie chodzi nigdzie z dzieckiem i wtedy to rzeczywiscie przejscie przez parking moze byc wyzwaniem ;o) Jezeli ktos nadal nie znalazl przedszkola, to ja naprawde polecam nasze - czyli Mini Nibylandie. Nasze dziecko jest dla nas najwazniejsze na swiecie i uwazamy, ze trafilo naprawde w dobre rece, dzien spedza w ladnej, przyjaznej i pelnej bardzo dobrych zabawek sali z usmiechnietymi Paniami. A jesli chodzi o Pania Dyrektor, to nam wydaje sie byc osoba kompetentna i rzeczowa. A jesli nie miala czasu na przedluzenie spotkania to po pierwsze z gory mowila ze ma umowione nastepne spotkanie a poza tym, to nie mialo sensu, bo czesc rodzicow zamiast podjac konstruktywna dyskusje probowala wymusic na Pani dyrektor przeorganizowanie calego przedszkola pod kontem ich niedorzecznych oczekiwan. Latwo jest w grupie atakowac jedna osobe pytaniami i oskarzeniami nie dajac jej nawet czasu na odpowiedz. Nie dziwi nas fakt, ze woli z kazdym rodzicem rozmawiac indywidualnie. A ze znalezieniem czasu dla nas na rozmowe jeszcze nie mielismy problemu. Odpowiedz Link