Dodaj do ulubionych

Praktyki w Polskiej Akademii Nauk

07.03.14, 17:51
Ruszyła już rekrutacja na praktyki organizowane przez Instytut Badań Systemowych PAN, Centrum Zastosowań Matematyki Instytutu Matematycznego PAN oraz Wyższą Szkołę Informatyki Stosowanej i Zarządzania. Jeśli chcesz nauczyć się stosowania zdobytej na studiach wiedzy w praktyce, to jest to dla Ciebie znakomita okazja. Wejdź na stronę www.praktyki.ibspan.waw.pl/, lub wyślij CV, list motywacyjny i rekomendację od pracownika naukowego na adres praktyki@ibspan.waw.pl. Pierwszy termin nadsyłania zgłoszeń upływa już 31.03.2014.
Obserwuj wątek
    • letzko Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 07.03.14, 23:11
      Pewnie ciekawa sprawa takie praktyki. Myślicie, że warto tak spędzić wakacje?
      • rekin_biznesu Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 07.03.14, 23:15
        Chyba lepiej tak niż siedzieć na dupie, o ile myśli się o swojej przyszłości. Choć fajnie by było jakby autor wątku powiedział coś więcej o tych praktykach...
        • letzko Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 07.03.14, 23:22
          No niby tak, ale teraz trudno znaleźć jakieś praktyki, które nie kończą się na dwumiesięcznym kursie parzenia kawy.
          • rekin_biznesu Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 07.03.14, 23:24
            Bez przesady, nie jest tak źle. Sam mam wielu znajomych, którzy robili praktyki i nie parzyli kawy. Bywało natomiast, że np. zasuwali na budowie :))
            • letzko Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 07.03.14, 23:43
              Szczerze mówiąc praca na budowie też mnie jakoś nie kręci :)
              Zwłaszcza jeśli miałby to być bezpłatny staż :D
              A i chyba autorowi coś wyżej link się źle wkleił, bo nie działa.
              Właściwa jest chyba strona www.praktyki.ibspan.waw.pl/ jednak na niej wciąż niewiele więcej informacji.
              • rekin_biznesu Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 07.03.14, 23:48
                Bezpłatny, a jakże. Z drugiej strony to przyszły inżynier, a cegieł jednak nie nosił. No ale offtopa robię :)
                Wracając do tematu to nie wiem na ile możemy wierzyć w to, że autor wątku poda nam sensowne informacje, skoro zły link wkleja :P Ale chyba jestem skłonny wybaczyć mu to, że dodał nadmiarowy przecinek.
                • moskit14 Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 08.03.14, 13:54
                  Myślę, że można znaleźć wiele ciekawych ofert praktyk, ale trzeba się tematem wcześniej zainteresować, a nie na ostatnią chwilę. To później nie należy się dziwić że zostają praktyki, których nie warto robić. Nie ma też się co czepiać przycinka przy linku do strony. Więcej informacji możecie znaleźć: praca.wp.pl/title,Zadbaj-o-swoja-przyszlosc-juz-dzis-X-Letnie-Praktyki-Badawcze,wid,16455646,wiadomosc.html
                  • letzko Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 11.03.14, 00:39
                    Tu przecinek, tam kropka, a potem cały projekt skopany ;)
                    A tak serio, zamiast artykułów i strony internetowej wolałbym usłyszeć osobiste wrażenia i doświadczenia.
                    • wikotul Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 11.03.14, 18:18
                      czytałem gdzieś, że w zeszłym roku przewidywali wpływ totalnej wojny atomowej na świat :D
                      • rekin_biznesu Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 11.03.14, 20:09
                        Łuuu, grubo. W sumie fajnie by było się w coś takiego pobawić :D
                        • wikotul Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 11.03.14, 21:02
                          Słyszałem, że w zeszłym roku prezes Woszczyk (ktojestkim.forbes.pl/marek-woszczyk,sylwetka,137368,1,1.html) dawał wykład na temat przyszłości energetyki. W sumie to mnie zainteresowało całymi praktykami.
                          • moskit14 Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 12.03.14, 14:48
                            W zeszłym roku było dużo ciekawych wykładów i ważnych osobistości. Trochę za mało mówią na temat tego co się tam dzieje. Może i dobrze bo by mieli za dużo chętnych na praktyki :-).
                            • letzko Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 18.03.14, 15:54
                              Wow, mega, dobra, przekonaliście mnie, że jednak warto się tym zainteresować. A trudno jest się dostać na te praktyki?
                              • webasek Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 18.03.14, 18:40
                                No trzeba rozwiązać jakieś zadania. Od tego zależy przyjęcie.
                              • mipi14 Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 18.03.14, 21:27
                                Ciężko to określić, z pewnością nie biorą każdego, ale myślę, że jeśli Ci zależy i się postarasz to może się udać.
                                • marcin.bulkowski Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 20.03.14, 10:21
                                  Faktycznie z tego co pamiętami, to nie ma jakoś sztywnych narzuconych profili. Bądź kretywny, pełen energii a na pewno się uda :)
                                • marcin.bulkowski Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 20.03.14, 10:49
                                  To prawda, bądź sobą po prostu! Zdolność do analitycznego myślenia i kreatywność na pewno się przydadzą!
                                  • entilf Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 21.03.14, 00:06
                                    Marcinowi tak spodobały się praktyki, że aż komentuje podwójnie ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka