Dodaj do ulubionych

pytania nie tylko do polonistow n/t UWr

02.01.05, 18:06
Na poczatku, w ramach wyjasnien, oznajmiam ze nie jestem jeszcze studentka
UWr.
Jednak mam kilka pytan:
-> czy majac zdany FCE na B trudno jest osiagnac minimum unwersytecki poziom
E (ang.)?
-> moze sa tu jacys polonisci i mogliby mi napisac czy ciezko jest zaliczyc
egzamin z gramatyki opisowej na conajmniej ocene dobra?

Bede bardzo wdzieczna za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • philo_sophia Re: pytania nie tylko do polonistow n/t UWr 02.01.05, 18:09
      Male sprostowanie ;)

Nie kilka pytan ale 2 ;)

Minimum uniwersytecki poziom E zdany na ocene bardzo dobra
    • siostra.kota.behemota Re: pytania nie tylko do polonistow n/t UWr 03.01.05, 20:25
      ad.1) czy masz na mysli test kwalifikujacy studenta na lektoraty z jezyka
      angielskiego? chyba nie rozumiem pytania, ale wytlumacze sie zmeczeniem bo
      dzisiaj w nocy dopiero z Zakopanego wrocilam a zajecia mialam od 8 do 19...no
      comment...
      jezeli chodzi o ten test, o ktorym mysle ja a nie wiem czy to ten, o ktorym
      pisalas- mam FCE zdany na C, z roku 2002, teraz jestem na 1 roku i FCE zwalnia
      mnie z egzaminu z ang., ale ja jako niby-nieniby-ambitna nie zadowolilam sie
      ocena 4 ( tak wychodzi w przeliczeniu z C na FCE)i jednak podchodze do egzaminu.

napisz czy chodzi Ci wlasnie o ten test, wtedy uscisle.
      pozdrawiam przyszla studentke UWr!;)

na drugie pytanie odpowiedzi jeszcze nie znam, ale jak dojde do pewnych inform.
      to dam znac.
      • philo_sophia Re: pytania nie tylko do polonistow n/t UWr 04.01.05, 10:47
        Moze zbyt daleko wybiegam w przyszlosc :( bo nie jestem jeszcze studentka a
        przejmuje sie takimi sprawami :( Ale dla mnie to wazne. Chodzi o to ze, aby
        dostac sie na moja wymarzona specjalizacje trzeba na 3 roku miec zaliczony
        jezyk obcy na minimum uniwersytecki poziom E oraz gramatyke opisowa na
        conajmniej ocene dobra
        • siostra.kota.behemota Re: pytania nie tylko do polonistow n/t UWr 07.01.05, 15:54
          -poziom E z j.ang---nie jest wysokim poziomem, wiec głowa do gory
          -spytalam pare osob a'propos gramatyki opisowej-duzo osob to 'oblewa',ale
          np.znajoma znajomej zdala za pierwszym razem na +4. z tego co opowiadano
          mi,trzeba miec pewnego rodzaju 'smykalke' do gramatyki.
          powodzenia!
          • philo_sophia Re: pytania nie tylko do polonistow n/t UWr 07.01.05, 21:55
            Dzieki za informacje! Prawda jest taka ze wybralam polonistyke nie jak
            wiekszosc, ze wzgledu na literature, ale na gramatyke.
            Troche ulzylo mi co do angielskiego, jesli natomiast dostane sie (co jest moim
            marzeniem) czeka mnie niezle zakuwanie gramatyki opisowej ;)
            Pozdrawiam!
            :*

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka