Dodaj do ulubionych

czeski na UWr

08.09.05, 12:28
witam,wlasnie sie dowiedzialam ze zostalam przyjeta na wieczorowy czeski i w
zwiazku z tym ciekawi mnie czy ktos z was ma jakies informacje na temat tego
kierunku,atmosfery,poziomu nauczania,wlasciwie to czegokolwiek :) bede
wdzieczna za kazda odpowiedz
Obserwuj wątek
    • nielubiepomidorow Re: czeski na UWr 20.09.05, 19:19
      Pojęcie mam razcej niewielkie, z tego co czytałam na stronce ifs to zajecia sa
      w zasadzie te same co na dziennych (godzinowo tez wyglada to podobnie)... a co
      do poziomu to zapewne różnie bywa, zaleznie od rocznika (biorąc pod uwage fakt,
      ze wystarczyło złożyć dokumenty aby sie tam dostać, to poziom moze byc bardzo
      zróźnicowany)... cóź, zobaczymy jak to bedzie :)

Miło poznać koleżanke z roku :p (moje gg 322950), moze jakas integracja? =p
    • suyia Re: czeski na UWr 18.08.06, 23:57
      Jakby ktoś był ze studentów tak miły to ja mam pytania.
      a)Czy na wieczorowym czeskim można wybrać sobie język z pośród kilku czy jest
      niemiecki narzucony?
      b)Czy na wieczorowych studiach jest w-f?
      c)Jaka jest atmosfera? : ))

• pure_morning Re: czeski na UWr 26.08.06, 17:06
        Moja kolezanka studiuje wieczorowo filologie czeska i ma niemiecki narzucony.
        I z tego co wiem,to wuefu nie ma.
        • suyia Re: czeski na UWr 04.09.06, 14:14
          A ja dziś złozyłam papiery na wieczorowy czeski i mam nadzieje, ze mnie przyjma.
          A jako pocieszenie... Pani (przemila zreszta) powiedziala, ze wszystkich naogół
          przyjmują : ) Wiec do zobaczenia? :> (odpukam, by nie zapeszac ;) )
          • nielubiepomidorow Re: czeski na UWr 20.09.06, 20:03
            Do zobaczenia, wf-u faktycznie nie ma, żadnych szkoleń BHP itd, niemiecki
            narzucony /ale może się przydać/ atmosfery jako takiej nie odczuwam zwłaszcza,
            że do tej pory / nie wiem jak w tym roku/ zajęcia odbywały sie na Nankiera w
            instytucie germanistyki, wiec wielki budynek, masa ludzi, a od nas tylko
            garstka... Ale ogólnie studia są bardzo fajne / po roku wiem, że miałam duze
            szczęście, że nie dostałam sie na dzienne. Małe grupy, elastyczni prowadzący,
            bardzo ograniczone przedmioty "zapchajdziury" ...ps. Polecam uwadze Łacine na
            pierwszym roku:P
            • suyia Re: czeski na UWr 21.09.06, 09:30
              Dlaczego uważasz, że miałaś szczęście?
              Hmm.. a ta łacina tylko rok? :>
              • nielubiepomidorow Re: czeski na UWr 21.09.06, 20:20
                Bo uczenie sie języka w grupie 20 osobowej, a 6-7 /tak to w praktyce wygląda/
                to spora różnica, poza tym nie ma wielkich problemów z nieobecnosciami,
                przekładaniem zajęć, wstawac rano nie trzeba itp... A mi osobiście bardziej
                odpowiada, ze to filologia czeska, a nie słowiańska. A łaciny tylko rok, ale za
                to jaki rok :D
                • suyia Re: czeski na UWr 22.09.06, 15:43
                  Zawsze to jakieś pocieszenie, że zakuwasz tylko rok.
                  Można też widzieć same pozytywy ;)
                  Tylko rok i czegoś się nauczysz ;)))

Może jest tutaj jakiś pierwszak? :P
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka