Dodaj do ulubionych

Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa

31.07.12, 00:05
Witam, poszukuję dobrego ortodonty w Warszawie który nie zbyt drogo doprowadzi moje zęby do porządku. Rzecz w tym, że mam usunięte 6 ki, i należy założyć aparat aby zęby mogły się zejść i zrobić miejsce niewyrżniętym jeszcze 8. czy mozecie kogoś polecić? pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • maryshaa Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 03.08.12, 15:21
      Nie wiem co dla Ciebie znaczy niedrogi, jak dla mnie tam gdzie chodzę są akceptowalne, a do jakości usług - świetne.
      Chodzę TU
      Z polecenia 3 znajomych, którzy są w zaawansowanym stadium leczenie i są bardzo zadowoleni z efektów. Ja dopiero założyłam, ale jakość usługi, podejście do klienta, jak dla mnie są doskonałe. Strasznie miła atmosfera, co do rezultatów, to tylko bazuję na opinii zadrutowanych. Chodze do p. Marii Tołłoczko-Tarnawskiej. Ujęła mnie tym, że walczy o każdy ząb i nie usuwa ich pochopnie. Ja usunęłam jeden ząb na górze tylko.
      Pierwsza wizyta taka kontrolna co i jak: 100zł
      Wizyta z wyciskami, zdjęciami - 390zł w tym potem wizyta z planem leczenia w tej cenie innego dnia.
      Jak się decydujesz na aparat (ja mam metalowy, jeden łuk 1400) to część z tych 390 idzie juz na poczet aparatu.
      Czyli w dniu wizyty zakładania za łuk zapłaciłam 1150zł.
      Wiyta kontrolna na ten łuk: 110zł
      Wszelkie wizyty awaryjne, bo coś się dzieje - za darmo poza kolejką.
      Dostałam tez pakiet startowy zadrutowanego - czyli szczotki, wyciorki, nitki, lusterko itp i wosk do zaklejania ostrych elementów z pakiecie smile
      • pani.jola Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 15.08.12, 16:13
        Jak długo i czy w ogóle czeka się na wizytę? Jak z płatnościami za aparat?
        • maryshaa Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 15.08.12, 17:02
          Ja byłam na pierwszej wizycie jakoś w czerwcu i 30 lipca założyłam aparat. Przerwy między wizytami - pierwsza, z wyciskami, z planem leczenia i na założenie trwały średnio 2-3 tygodnie. Teraz mam 3 września pierwsze podkręcanie śruby smile O płatności na raty się nie pytałam osobiście, więc nie wiem.
          • gandolf007 Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 22.08.12, 16:28
            Jeśli nie znalazłaś jeszcze ortodonty, to sprawdź tu: www.PERFEKT-MED.COM.PL dr. Widmańska Z całego serca Ci ją polecam. Można u nich rozłożyć leczenie na raty.
            • kofedka Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 23.08.12, 14:36
              Jeśli szukasz dobrego ortodonty to mogę Ci polecić dr Joannę z Qdentu (qdent.com.pl). Ma kobieta serce i podejście do tematu. Z tego co wiem to mają teraz jakąś promocje na te usługi, ale to musiałabyś zajrzeć na ich stronę.
              Powodzenia smile Mam nadzieję, że troszkę pomogłam.
              • 17lipiec1976 Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 23.08.12, 15:29
                ja też ją polecam smile
                • aniuta65 Holdent ul. Berensona 02.09.12, 14:45
                  Luk metalowy 1200 zl. Wizyta 70 zl. Kuzynka jest w trakcie i jest bardzo zadowolona.
      • 0pacjent Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 09.09.12, 22:05
        DR.MARIA TOŁŁOCZKO-TARNAWSKA od października będzie przyjmować w nowym miejscu, takie info mam od niej samej, ceny konkurencyjne, na moich kontrolach ponad 10% niżej, tel.604539639
        • zuzazuzka Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 11.11.12, 21:27
          A gdzie będzie przyjmowała DR.MARIA TOŁŁOCZKO-TARNAWSKA?
          • 0pacjent Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 11.11.12, 22:07
            SARMACKA 6 (Miasteczko Wilanów)604539639 gabinet nazywa się ORTO-ROYAL
        • matihari Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 20.11.15, 16:59
          TUTAJ JEST LINK Z PEŁNĄ OFERTĄ GABINETU przy ul. SARMACKIEJ:

forum.gazeta.pl/forum/w,305,159316348,159316348,Nietypowe_metody_dr_Marii_Tolloczko_Tarnawskiej.html?t=1448034595#p159348986
          MIŁEGO LECZENIA!
        • dla.zainteresowanych Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 26.01.23, 17:13
          Chciałam tylko powiedzieć, że pani doktor sama wystawia sobie pozytywne opinie w sieci, skrupulatnie usuwając te niepochlebne. Na znanym lekarzu również panuje cenzura wśród jej byłych pacjentów. Mój komentarz zniknął gdyż widocznie był jej nie na rękę. A prawda jest taka, że ortodontką jest fatalną.
          Przez 2 lata leczenia udało jej się pogłębić moją wadę zgryzu oraz wprowadzić asymetrię. Teraz nie tylko muszę na nowo zakładać aparat, ale też korzystać z pomocy fizjoterapeuty, który pomaga mi odciążyć szyjny odcinek kręgosłupa. Jednym słowem dramat i wyjątkowa fuszerka w jej wykonaniu. Nie wypełniła nawet jednego punktu z planu leczenia, który sama wcześniej ustaliła.
      • 333tomson Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 22.03.13, 18:38
        Witam chciałbym powiedzieć że tanie i szybkie leczenie jest szkodliwe dla pacjenta o czym się przekonałem za jakość trzeba zapłacić ale nie przepłacać. Ortodonta powinien patrzeć na całego człowieka a nie tyko na zęby i dopiero takie leczenie uwolniło mnie od kłopotów po nieudanym jednym leczeniu ortodontycznym które miałem. Nie polecam żadnego ortodonty bo każdy powinien sam dokonać takiej decyzji. Mi się podoba podejście całościowe które zaproponawała mi dr Gabren Syller przy ponownym leczeniu ortodontycznym.
        • dorot3k85 Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 22.04.13, 22:08
          333tomson napisał:

> Witam chciałbym powiedzieć że tanie i szybkie leczenie jest szkodliwe dla pacje
          > nta o czym się przekonałem za jakość trzeba zapłacić ale nie przepłacać. Ortodo
          > nta powinien patrzeć na całego człowieka a nie tyko na zęby i dopiero takie lec
          > zenie uwolniło mnie od kłopotów po nieudanym jednym leczeniu ortodontycznym któ
          > re miałem. Nie polecam żadnego ortodonty bo każdy powinien sam dokonać takiej d
          > ecyzji. Mi się podoba podejście całościowe które zaproponawała mi dr Gabren Sy
          > ller przy ponownym leczeniu ortodontycznym.

Thomas a już zacząłeś leczenie ortodentyczne? Miałeś problemy ze stawami skroniowymi?
        • matihari Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 20.11.15, 17:02
          Masz 100% racji, pośpiech jest złym doradcą w tej kwestii. A z tym oszczędzaniem to powiem tak: chytry dwa razy traci. I tyle
          • kinganawrotny Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 23.04.20, 11:13
            Jeśli dobry ortodonta to Dental Avenue Warszawa. Korekta ustawienia w łuku trwała tylko 1,5 roku. Byłam u kilku ortodontów wcześniej na konsultacjach, z których prawie nic nie zrozumiałam. Ortodonta mówił do mnie językiem kompletnie niezrozumiałym. Sytuacja była zupełnie inna jak trafiłam do dr Telichowskiej, która wszystko na spokojnie mi wytłumaczyła normalnym językiem, pokazała wszystko z wykorzystaniem zdjęć i symulacji 3D. Sama symulacja zrobiła na mnie niesamowite wrażenie. Oczywiście symulacja to jedno, a rzeczywistość mogła być zupełnie inna, ale wszystko się sprawdziło. Zęby już po roku od zakończonego leczenia wyglądają nadal tak samo. Jestem bardzo zadowolona. Leczyłam się nakładkami invisalign -.
    • mateo237 Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 21.09.12, 11:00
      Leczę się w perfect med w Wawie u ortodontki i efekty mojego leczenia są świetne. Jeśli ktokolwiek zapytałby gdzie do ortodonty, powiedziałbym, że tylko tam. Jest świetnym specjalistą a ceny takie jak w innych gabinetach. Dla mnie jest najlepsza a jeśli do tego nie ma wymyślnych cen to wybieram najlepszego specjalistę. Jeśli szukacie ortodonty to zostawiam namiary, można o nich poczytać: perfekt-med.com.pl tel do gabinetu: 228266060
      • zuk78 Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 01.02.13, 16:39
        Ja leczę się u dr Orczykowskiej na Nowym Zjeździe. To juz końcówka mojej przygody z drutami i stanę się posiadaczem super uśmiechu,a nie było łatwo bo miałem usmiech wilkołaka. Pomimo młodego wyglądu podobno pracuje tam od 10 lat. Jestem BARDZO zadowolony.
    • mkawas2 Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 11.06.13, 11:38
      ja chodziłam tu już praktycznie jestem na finishu i jestem zadowolona. Koszty na poziomie 1200zł aparat i potem wizyta ok 100zł
    • 7alojzy Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 14.06.13, 11:18
      Zdecydowanie polecam Martomedica, ortodoncja która w moim przypadku się sprawdziła, dodatkowo wiem że mają jedne z niższych cen w Warszawie, więc spełniają wszystkie wymagania.
      • gaba-ryt Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 23.06.15, 23:45
        Ja z kolei polecam dr Piotra Fudaleja, nie należy do najtańszych, ale za to będziesz mieć gwarancję profesjonalizmu - doskonały specjalista. Zerknij www.fudalej.eu
        • izz01 Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 16.07.15, 16:26
          Zgadzam się i potwierdzam, dr Fudalej jest znakomitym specjalistą. Leczę się u niego od 2 lat i nie zamieniłabym na nikogo innego smile Miły i ma dobre podejście do pacjenta. O aparatach, jakie zakłada możesz przeczytać na jego stronie: www.fudalej.eu
    • karola_rr Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 29.07.15, 15:59
      Ja polecam tę panią:
      kcp.pl/lekarz/malgorzata-laskowska-87111/ortodonta-stomatolog/warszawa/
      kiedyś chodziłam do niej i zawsze byłam zadowolona. Ale nie wiem, jakie ceny ma teraz.
    • nmn0220 Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 16.10.15, 18:01
      Najtańszy ortodonta warszawa to gabinet CCS. Mają czynne całą dobę, od poniedziałku do niedzieli.
      www.ccsludna.pl/uslugi/aparaty-ortodontyczne
    • kapo777 Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 20.10.15, 16:55
      Prawda jest taka że najtańszy rzadko kiedy bywa dobry... lepiej postawić na stosunek jakość/cena i samemu poszukać w sieci. Ja chodziłem do vita-medica.pl i było bdb smile
    • sabine87 Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 01.07.16, 15:46
      Ja chodzę do Rock Your Smile i mogę polecić tę klinikę. Stosują nowoczesne metody leczenie, np. metodę lingwalną, mają świetnych specjalistów. Nie jest to pewnie najtańsza klinika w Warszawie, ale ja się kierowałam jakością leczenia, a nie ceną.
      • alka.34 Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 29.09.16, 23:43
        sabine87 napisał(a):

> Ja chodzę do Rock Your Smile i mogę
        > polecić tę klinikę. Stosują nowoczesne metody leczenie, np. metodę lingwalną, m
        > ają świetnych specjalistów. Nie jest to pewnie najtańsza klinika w Warszawie, a
        > le ja się kierowałam jakością leczenia, a nie ceną.

Moja siostrzenica leczy tam zęby smile Faktycznie jakość usług oferują na światowym poziomie, nowoczesne metody leczenia i doświadczony personel. Efekty widać gołym okiem!
    • wolfwaw123 Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 22.08.16, 15:49
      Może warto poszukać ortodonty np. w Legionowie - blisko Warszawy. Byłem, polecam. Klinika nazywa się OneDent a ortodonta Anna Samarcew-Krawczak.
      • filaretka26 Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 01.09.16, 15:22
        Ja polecam Dr Monikę Dworakowską z ortodentica.org w Warszawie. SUPER!!!
    • zardeckakamila Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 01.09.16, 10:54
      Po pierwsze w renomowanych miejscach konsultacje ortodontyczne są bezpłatne bo im zależy na leczeniu, a nie na opowiadaniu bajek, kasowaniu za konsultację i do widzenia. Ja się leczyłam w ortodentice.org. Polecam Dr Orczykowską.
    • malin_a77 Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 30.10.16, 17:18
      Ja chodzę do ortodonty w klinice Rock Your Smile, każdemu mogę polecić. Dr Teodorczuk, do której chodzę, zna się naprawdę na rzeczy, moje leczenie przebiega bez zarzutu smile Wkrótce zdejmuję aparat i już nie mogę się doczekać efektu smile
      • milonga71 Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 30.11.16, 22:56
        malin_a77 napisał(a):

> Ja chodzę do ortodonty w klinice Rock Your
        > Smile
        , każdemu mogę polecić. Dr Teodorczuk, do której chodzę, zna się na
        > prawdę na rzeczy, moje leczenie przebiega bez zarzutu smile Wkrótce zdejmuję apara
        > t i już nie mogę się doczekać efektu smile

Tam się planuje leczyć właśniesmile, a jaki nosisz aparat? Ja się przymierzam do lingwalnego.
    • mariamaria10 Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 16.12.16, 15:58
      Ja na pewno nie polecam gabientu Ortonet. To jakiś nowy gabinet czy w ogole sieć bo podobno mają więcej gabinetów. Byłam z córką na Bemowie i na pewno nie wrócę.Gabinet wygląda jakby był konczony na szybko byle tylko już zarabiać bo nawet kurtki gdzie powiesić nie było i zimno w środku. Lekarka chyba dopiero po studiach nieogarnieta jakby pierwsZy razw życiu taka wizytę przeprowadzała a już z dzieckiem to na pewno. Do tego komputer się psul dziewczyny na recepcji mile ale nie umiały wydrukować jakiś swistkow które musiałam podpisać i czekałam i czekałam.
      Ogólnie nie polecam, mało profesjonalnie to wygląda.
      • ortonet.polska Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 16.12.16, 20:52
        mariamaria10, Ortonet otworzył swoje gabinety końcem listopada. Nasza oferta spotkała się z dużym zainteresowaniem wśród pacjentów, dlatego bardzo zależało nam na tym, aby wszystkie nasze lokalizacje funkcjonowały tak szybko jak to tylko możliwe. Przepraszamy za wszelkie niedogodności, które Panią spotkały. Zapewniamy, że już się nie powtórzą. Zapraszamy także do kontaktu z naszą infolinią (500 52 52 51) - przygotowaliśmy dla Pani wyjątkowy prezent.
        • mariamaria10 Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 19.12.16, 15:41
          Niedogodności się nie powtórzą? Czy to znaczy, ze wszystko już działa jak należy a personel jest kompetentny? Oferta spotkała się z dużym zainteresowaniem zanim otworzyliscie gabinety? Jak skoro przed otwarciem nikt jej przecież nie znał chyba ze państwa znajomi.
          A co do prezentu to traktuje ta propozycję w kategorii kiepskiego żartu.
    • basia13.07 Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 30.12.16, 12:50
      Ja chodzę do kliniki Rock Your Smile i bardzo jestem zadowolona z opieki i z efektów leczenia. Noszę aparat lingwalny, jest to taki niewidoczny aparat, który się zakłada na wewnętrzną stronę zębów. Jak kogoś to interesuje, to odsyłam na stronę kliniki centrum-ortodontyczne.pl.
      • basiakowal87 Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 01.02.17, 10:38
        Ja też chodzę do kliniki Rock Your Smile i mogę się podpisać pod Twoimi słowami, imienniczko smile Świetna klinika! A do którego lekarza chodzisz?
    • justynka1111 Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 02.02.17, 10:05
      Wraz z mężem i córką korzystamy z usług stomatologów w White Dental Clinic i odkąd zaczęliśmy tam uczęszczać znacznie rzadziej mamy problemy z zębami, szczególnie dlatego, ze Pani Agnieszka, która tam przyjmuje znacznie poszerzyła naszą wiedzę jeśli chodzi o samodzielne dbanie o ząbki, polecam! Wszystkiego możesz się dowiedzieć przed przyjściem, zajrzyj do nich na stronę whiteclinic.pl
    • lula5-0 Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 13.02.17, 13:15
      Leczenie ortodontyczne niestety sporo kosztuje i tutaj raczej nie bardzo jest jak oszczędzić, bo materiały są drogie. Można oczywiście wybrać po prostu tańszy aparat ale jest to proces, na który składają się również wizyty w trakcie całego leczenia. Ważne, żeby od początku dokładnie się dowiedzieć jaki będzie ten koszt i się do tego przygotować. Ja zaczęłam dopiero po 30 rż i ze względów estetycznych ale też dlatego, że krzywy zgryz powodował odsłanianie się szyjek i ból z tym związany. Trafiłam z polecenia do p. D. Romanik (przyjmuje w Warszawie). Na pierwszej wizycie miałam zrobiony pantomogram i drugie zdjęcie boczne (nazwy nie pamiętam), zdjęcia zwykłym aparatem (uśmiech jeszcze z krzywymi zębami), wycisk i na kolejnej wizycie miałam zakładany aparat. Wybrałam tańszy, metalowy i zapłaciłam 3200 zł za oba łuki (droższy, taki kt. nie widać to prawie 2000 zł więcej). Ważne, żeby ortodonta bardzo powoli, na kolejnych wizytach, zwiększał nacisk aparatu na zęby, bo wtedy nie ma dużego dyskomfortu. Są tacy, którym się spieszy ale ja wolę dłużej i bezboleśniesmile Wizyty mam co ok. 2 miesiące, każda wizyta to koszt u mnie 200 zł. Leczenie mam zaplanowane na ok. 2 lata i mam nadzieję, że kolejne zdjęcie uśmiechu będzie już z prostymi, pięknymi zębamismile
      • daucuskarota Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 22.02.17, 19:52
        Jestem stałą pacjentką od lat w klinice Zbigniewa Kowalika. Chodzę głównie do ortodonty dr. Rosochackiej i jestem zadowolona. Klinika jest położona w zacisznym, zielonym miejscu- mimo, że jest całkiem blisko metra. Atmosfera jest przyjazna, godziny otwarcia dogodne (także czynne jest w soboty i to do 20ej), a także jest możliwość płatności na raty. Nawet mają rentgen na miejscu, co jest przydatne.
    • 8711don Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 02.06.17, 11:07
      Myślę, że ważną informacją dla wielu osób jest to, że można kupić aparat ortodontyczny na raty. Moim zdaniem to jest super rozwiązanie, które wielu osobom pozwala sfinansować profesjonalne leczenie smile Taką możliwość oferuje przynajmniej klinika Rock Your Smile z Wawy, a są naprawdę świetni - sprawdźcie sobie koniecznie, jeśli szukacie dobrego ortodonty w stolicy smile
    • ggosiak1975 Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 07.10.17, 21:18
      polecam dr Magdalenę Szałwińską, zdjęłam aparat jakieś 3 lata temu, jestem bardzo zadowolona, z czysym sumieniem mogę ją polecić, do tej pory spotykamy się na kontrolach, teraz otworzyła wraz z mężem i przyjaciółmi gabinet na Romera Sak&Szałwiński Stomatologia, byłam 3 tyg temu,
    • diabetyk01 Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 13.10.17, 08:49
      Witam Ja jaszcze pozwolę sobie dorzucić swojego faworyta. Chociaż jest tyle już poleconych Otodontów że ciężko jest wybrać. Ale może skorzystasz. Nazywa się dr n. med. Maciej Cićkiewicz :gdzieskierowac24.pl/lekarz/maciej-cickiewicz-ortodonta?miasto=warszawa&specjalizacja=ortodonta.
      Polecam serdecznie. Jest to może nie tani ale konkretny lekarz. Konkretna diagnoza i profesjonalna a przy tym bardzo miły.
    • kingof Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 04.12.18, 12:38
      Ja zakładałam aparat u mojego syna u Pani dr Cudziło. Super kobieta ma swój gabinet ortodontyczny w Warszawiena Ursynowie.
      • mira56 Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 31.01.19, 10:20
        Ja z moją córką chodzę do ortodonty do Medykusa, tam jest bardzo dobra pani doktor, miła i kompetentna, zakładaliśmy aparat estetyczny smile
    • agazieba87 Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 08.03.19, 10:51
      na Klonowicza jest centrum stomatologii Dental White, córka tam zakładała aparat, polecam
    • nietoperzz Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 13.04.19, 11:10
      Jeśli szukasz miejsca gdzie cena idzie w parze z jakością, dodatkowo otaczają pacjenta ogromną opieką to polecam klinikę Cinis Med na Branickiego 15 w Warszawie. Chodzę tylko tam, jestem zachwycony poziomem usług..to się nie zdarza często w naszym kraju.
    • misia7791 Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 31.07.19, 22:14
      Ja chodzę do Varsovia Dental i jestem bardzo zadowolona smile
    • kinga.n1 Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 09.10.19, 10:05
      Ja chodzę do kliniki Ortho Smile już od dłuższego czasu i jestem bardzo zadowolona. Fachowe doradztwo, miła obsługa i profesjonalizm. Możesz wybrać się na wizytę i wówczas otrzymasz wszystkie informacje, porady i z pewnością rzetelnie doradzą Ci co i jak zrobić dalej. Ja ze swojej strony jak najbardziej polecam. smile
    • agattonis Re: Dobry i nie drogi ortodonta. Warszawa 15.10.19, 20:58
      Ja ortodontę fajnego znalazłam w Centrum Demed. Dokładna i dobra opieka. I przede wszystkim jest bardzo komfortowo. Także ja lubię tam chodzić i nie stresuję się tym za bardzo!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka