abatka32 Re: Którego orto w Warszawie polecacie 23.11.05, 11:10 Ja również proszę o info!!! Najchętniej w Wawrze, na Pradze Płd. Odpowiedz Link
motyl.22 Re: Którego orto w Warszawie polecacie 23.11.05, 14:11 Ja też szukam,najchętniej na Ursynowie Odpowiedz Link
aleksandra1977 Re: Którego orto w Warszawie polecacie 16.04.06, 12:52 Jeśli chodzi o Ursynów, to polecam Panią Dr Marię Tołłoczko-Tarnawską. Leczę się u niej od sierpnia 2005r. i jestem bardzo zadowolona. Przyjmuje w poniedziałki i czwartki w godz. 14-20, oraz soboty 8-14. Adres: Gabinet ORTHOS, ul. Meander 22, Warszawa, przy stacji metra Natolin, tel. 022 649 77 44. To jeden z najtanszych gabinetow: wizyta 50 zl. Jesli decydujesz sie na aparat to razem z planem leczenia na pierwszej wizycie zaplacisz 250 zl. Dobrze jest miec ze soba przy pierwszej wizycie zdjecie rtg zebow tzw. pantomogram i tele rtg, czyli cefalometrie. Do wyboru masz 3 rodzaje zamkow aparatow ortodontycznych metalowy (cena za 2 luki 2000 zl), porcelanowy (cena za 2 luki 3600 zl) i szafirowy (cena za 2 luki 4500 zl). Comiesieczna wizyta kontrolna wynosi odpowiednio: metalowy 200 zl, porcelana 250 zl i szafir 280 zl. Mozna zakladac na kazdy luk inny rodzaj zamkow, np. na dol metalowy, a na gore szafir. Wtedy ceny ja odpowiednio nizsze. Wybor aparatu zalezy tylko do pacjenta. Lekarz uprzedza, ze kazdy z oferowanych typow aparatow dziala tak samo i efekt leczenia nie zalezy od tego, ktory aparat wybierzemy. Oczywiste jest, ze aparat metalowy bedzie najbardziej widoczny, wiec jesli kierujemy sie wzgledami estetycznymi polecam aparat szafirowy, ktory jest przezroczysty i co wazne nie przebarwia sie pod wplywem np. herbaty, czy soku z marchewki. Odpowiedz Link
isa2 Re: Którego orto w Warszawie polecacie 23.11.05, 15:52 Czy nikt tutaj nie zna dobrego Ortodnonty w Wawie?? Polecano mi dr. Wierusz, nie znalazlam na tym forum dostat. info na jej(jego) temat. Prosze o wypowiedz. Odpowiedz Link
izuniaw Re: Którego orto w Warszawie polecacie 23.11.05, 21:38 Znam mogę z całą odpowiedzialnoscia polecić dr.Budkiewicz.Pracuję na Nowym Zjeżdzie tak jak dr.Wierusz myślę że też prywatnie Odpowiedz Link
ma-dzio Re: Którego orto w Warszawie polecacie 24.11.05, 17:18 Hej! Ja byłam pacjentka dr Fudaleja jest ok. Po zakończeniu leczenia jestem zadowolona. Przyjmuje tylko prywatnie,ale warto.Polecam!! Odpowiedz Link
honka-skarbonka Re: Którego orto w Warszawie polecacie 15.04.06, 23:36 isa2 napisała: > Czy nikt tutaj nie zna dobrego Ortodnonty w Wawie?? Polecano mi dr. Wierusz, > nie znalazlam na tym forum dostat. info na jej(jego) temat. Prosze o wypowiedz. Nie mam dobrego zdania na temat pani doktor - doprowadza zeby do stanu jako takiego a nie idealnego a pytania pacjenta zbywa. Nie polecam. Jestem u dr Fudaleja - WARTO. Odpowiedz Link
wwoj72 Re: Którego orto w Warszawie polecacie 19.04.06, 15:14 Hej, ja leczę się u p. Joanny Nagórskiej, która przyjmuje w Dental+Medica (Al. Niepodległości 138 lok.2) w środy - myślę, ze trzeba umówic się na wizytę telefonicznie (nr tel. 022/ 646 04 19). Nie nalezy do najtańszych, bo łuk metalowy kosztuje 1300 zł (jeden) i każda wizyta kosztuje 100 zł. Ale warto. Pani doktor jest bardzo miłą kobieta, zna się na rzeczy i co najważniejsze: nic nie wciska pacjentowi. Jest szczera (czasami aż do bólu) i rzeczowa. Odpowiedz Link
100kroteczka1 Re: Którego orto w Warszawie polecacie 19.04.06, 16:45 A moze znacie orto w Wawie najlepiej w okolicach bielan -moze troszke dalej-ale po tej str Wisły, który zakłada dobre kompozyty na disteme(jestescie zadowoleni)? A moze ktos w wawie zakładał aparat zdejmowany na disteme ? pozdr Odpowiedz Link
magdalenamalocha Re: Którego orto w Warszawie polecacie 20.04.06, 10:35 polecam Centrum Stomatologiczne na Gwiaździstej 5B/1 tel 22 832 07 25 lecze sie tam u doktor Elżbiety Suchory( jest swietna bardzo delikatna i doświadczona) a moja ortodontka jest Ewa Jarecka - goraco polecam Odpowiedz Link
blackhorse-bh Re: Którego orto w Warszawie polecacie 05.05.06, 13:14 A ja szukam w Wawrze lub okolicach. Może być Józefów, Otwock. Czy znacie może dobrego orta w tamtym rejonie? Odpowiedz Link
jovanka.yo Re: Którego orto w Warszawie polecacie 06.05.06, 16:38 Ja polecam dr Banaszczyk, mi poleciła ją koleżanka, która 4 lata temu założyła u niej aparat i była bardzo zadowolona. Jest bardzo miła i potrafi fachowo doradzić. Ceny też jedne z lepszych w Warszawie. Jakby co to jej strona internetowa to: www.ortodonta.info/ Pozdrawiam jy Odpowiedz Link
mazut5 Re: Którego orto w Warszawie polecacie 08.05.06, 19:56 Polecam dr Jolantę Czech z Kliniki Poldental na Gocławiu (ul.Bora-Komorowskiego 33).Łuk metalowy kosztuje tam 990, a porcelanowy 1600zł.Pani doktor jest ok.Wszystko mówi, uprzedza,co może się wydarzyć,wszystko wyjaśnia.Wizyta ze zmianą łuku kosztuje 140zł, a bez zmiany-70. Ja jestem b. zadowolona. Odpowiedz Link
boss50 Re: Którego orto w Warszawie polecacie 27.06.06, 19:38 Polecam dr Barbarę Obłoj z Centrum Stom. na Ursynowie adres strony www.awillo.pl. Leczyłam górną szczękę dwa lata. Mam 31 lat i nareszcie proste zęby. Polecam bo to dobry lekarz i nie zawiodłam się ani razu. Odpowiedz Link
aniusia-83 Re: Którego orto w Warszawie polecacie 05.07.06, 09:07 A ile tam kosztuje aparat przezroczysty? Odpowiedz Link
gonia164 Re: Którego orto w Warszawie polecacie 25.07.06, 16:29 polecam dr Akbara (pochodzenie Iran), przyjmuja na Goclawiu w gabinecie dr Ewy Blazejczyk, ul. Marokanska 3, tel 672 16 43, slynie z tego, ze nie wyrywa zebow, co robi nagminnie masa ortodontow w W-wie i Polsce! a wyrywanie zebow to nic innego jak pojscie na latwizne, lub brak wiedzy lub checie na mozolne wyprowadzenie wady u pacjenta.... Odpowiedz Link
ortodonta na takie posty muszę reagować 25.07.06, 17:37 nie sądzę aby dr był zadowolony z takiej reklamy. lekarz, który z założenia leczy bezekstrakcyjnie wiele swoich przypadków leczy źle, niezgodnie ze sztuką, szkodząc swoim pacjentom, a wyrażając takie poglądy jak wyżej udowadnia swoją ignorancję, brak wiedzy i kompetencji. żaden lekarz nie usuwa zębów dlatego, że lubi ale dlatego, że może to być jedyna metoda na estetyczne, funkcjonalne i trwałe ustawienie zębów. nie piszcie, że wasz lekarz stara się "niewyrywać zęby" wtedy gdy inni by rwali, bo robicie mu w ten sposób niedźwiedzią przysługę. PS: taki "doktor" co leczy choroby nowotworowe za pomocą maści i ziółek a jest przeciwnikiem chemioterapii i chirurgii, to znachor i szarlatan. chcelibyście być leczeni przez znachora?? Odpowiedz Link
umbusia Re: Którego orto w Warszawie polecacie 07.01.07, 19:33 Mi wlasnie kazal wyrwac. ALe widocznie juz nie bylo innego wyjscia. Odpowiedz Link
tofif1 polecam dr. Piotr Kasprzak 09.03.07, 20:20 dr. Piotr Kasprzak Warszawa - leczę się u niego z polecenia znajomej. Juz na pierwszej wizycie wzbudzil moje zaufanie, oczywiscie za konsultacje nic nie zaplacilam. W poczekalni istny mlyn, jeden zadowolony pacjent wychodzi inny wchodzi. Ja zakladalam w Regulach ul. Krolewska 2, ale przyjmuje tez w Rembertowie w Almed i jeszcze w paru innych miejscach. 695 208 412 Odpowiedz Link
warszawianka23 Re: Którego orto w Warszawie polecacie 07.01.07, 19:52 boss50 napisała: > Polecam dr Barbarę Obłoj z Centrum Stom. na Ursynowie adres strony > www.awillo.pl. Leczyłam górną szczękę dwa lata. Mam 31 lat i nareszcie proste > zęby. Polecam bo to dobry lekarz i nie zawiodłam się ani razu. Ja tez polecam,od razu rozpoznala moja wade i nie kazala wyrywac mi 4 zebow jak w slynnej klinice enelmed tylko wyslala na konsultacje do chirurga szczekowego i zaczelam noszenie aparatu w celu przygotowania do operacji. Ludzie opanujcie sie i nie leczcie zgryzu otwartego wyrywaniem zebow,to leczenie obajawow a nie przyczyny!!!!!!! Odpowiedz Link
dorota_ma_kota Re: Którego orto w Warszawie polecacie 08.01.07, 23:25 Opanowanie nie ma nic do tego Wszystko zależy od rodzaju wady, nie mow że to zawsze jest złe i niekonieczne. Ja lecze się u dr Mlosek w KEN MED (www.ken-med@op.pl) i jestem bardzo zadowolona. Ceny może nie najniższe jak dla przeciętnego Kowalskiego, ale jak robiłam rozeznanie w cenach ortodontow w Warszawie to wyszło mi, że u nich jest naprawde nie drogo. Pani doktor zna sie na rzeczy, a atmosfera w klinice jest prawie że rodzinna . Co do wyrywania i leczenia zgryzu otwartego, który mam, pani doktor najpierw zakłada mi aparat, a potem dopiero będzie wyrywać, jeżeli nie będzie innego wyjścia. Odpowiedz Link
dorota_ma_kota Re: Którego orto w Warszawie polecacie 08.01.07, 23:27 wróc, strona tej kliniki to www.ken-med.pl Odpowiedz Link
krasnal.pl2 Re: Którego orto w Warszawie polecacie 09.01.07, 12:08 Dołączam się do opini wwoj72 dr Joanna Nagórska naprawdę jest świetna. Odpowiedz Link
warszawianka23 Re: Którego orto w Warszawie polecacie 09.01.07, 17:34 a ja nie sugeruje sie juz tylko cenami i renomą liczy sie dla mnie kim jest lekarz prowadzacy, raz poszlam do renomowanej kliniki enel meed i lekarka delikatnie mowiac byla niedouczona a drogo jak nie wiem co tam bylo... Odpowiedz Link
anita1985 Re: Którego orto w Warszawie polecacie 16.01.07, 23:06 Od kilku miesięcy leczę się na Belgradzkiej 12 na Ursynowie i jestem bardzo zadowolona. Ceny średnie, miła obsługa i duże postępy w leczeniu Odpowiedz Link
m-ba Re: Którego orto w Warszawie polecacie 22.08.07, 12:28 Czy ktoś wie coś o lecznicy "Ivodent" na ul. Broniewskiego?czy dobrzy są tam ortodąci?Proszę o odpowiedź. czy są jacyć sprawdzeni i w miarę tani ortodąci na Żoliborzu, Bielanach albo w okolicy Wiatracznej?Pozdrawiam Odpowiedz Link
m-ba Re: Którego orto w Warszawie polecacie 22.08.07, 12:32 przepraszam za błąd nie ortodąci tylko ORTODONCI.jeszcze raz przepraszam i ponawiam pytanie Odpowiedz Link
beatrice22 Re: Którego orto w Warszawie polecacie 22.08.07, 14:20 Ja właśnie lecze się u Dr.Obłoj,jest świetna i po pierwszej wizycie zdobyła moje zaufanieZanim podjełam się leczenia byłam na wizycie u Pani doktor przy ul.Meandera i zrezygnowałam bo powiedziano mi,że po 2 latach noszenia aparatu mam miec operacje gdzie zmienia mi się rysy twarzy,stwierdziłam,że to non sens i nie zaprzestałam na jednej wizycie i w taki to sposób wtrafiłam do dr.Obłoj.Nosze aparacik 3 tyg ale widze już zmiany(pierwsze zmiany zauważyłam po tygodniu)zęby mi się rozsuneły i powoli zaczynają się prostować.Metalowy aparacik u Pani doktor:1350 ,wizyta kontrolna 110 zł bez wzgledu czy masz 1 czy dwa łuki,wizyta kontrolna ze zmianą łuku-1 łuk 170zł.Ceny może nie są niskie ale naprawde warto.Profesjonalna obsługa!!!!POLECAM!!! Odpowiedz Link
warszawianka23 Re: Którego orto w Warszawie polecacie 22.08.07, 17:02 beatrice ja tez sie u niej lecze, bedziesz miala operacje bo nie do konca zrozumialam twoja wypowiedz? Pani dr teraz ma swoja klinike z mezem, jej adres to: www.odent.pl Odpowiedz Link
beatrice22 Re: Którego orto w Warszawie polecacie 24.08.07, 10:29 warszawianka23 nie bede miala operacji,Pani dr.Obłoj wyleczy mi moja wade aparcikiem,jak bylam na konsultacji u Pani dr.przy ul.Meandera to ona mi powiedziala,ze musze miec operacje;/ jak to uslyszalam to tak samo jak szybko weszlam do gabinetu tak samo szybko wyszlam Nosze aparat 3 tyg i widze swietny efekt,z lewej strony jedynka juz prawie zrownala mi sie w dwojka,jestem pod wrazeniemTak wiem maja teraz gabinet przy ul.Nowoursynowskiej A ty ile nosisz aparat?Co ile msz wymiane łuku i wizyty kontrolne? Pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link
warszawianka23 Re: Którego orto w Warszawie polecacie 24.08.07, 14:30 Ja nosze aparat od 5 stycznia, mialam juz 2 razy wymieniane luki i teraz pod koniec sierpnia tez mnie to czeka, wizyty mam roznie srednio co 4 tygodnie, niestety mojej wady nie da sie skorygowac bez operacji (zgryz otwarty)- bylam juz nawet na konsultacji u chirirga szczekowego, ktory to potwierdzil, a ty jaka masz wade? Pozdrawiam! Odpowiedz Link
eleonorka2 Re: Którego orto w Warszawie polecacie 17.01.07, 11:15 Ja także polecam dr Fudelaja. Odradzam dr Wierusz z Nowego Zjazdu, własnie dr Fudelaj musiał po niej robic poprawki. Odpowiedz Link
warszawianka23 Re: Którego orto w Warszawie polecacie 24.08.07, 15:54 beatka czy ty bylas w klinice orthos na ul.meandry 22?taka znalazlam, u ktorej orto bo sa tam trzy,jedna z nich jest zona chirurga... Odpowiedz Link
pantera77 Re: Którego orto w Warszawie polecacie 13.10.07, 15:59 Polecam dr łosicką z VILA DENT ( Wilanów, ul. Kosiarzy 37) Tanio nie jest, wizyta kontrolna na 2 łuki to 250 zł Aparat metalowy 1 łuk 1400 , ale p. doktor jest bardzo kompetentna, rzeczowa i miła. Na pewno nie wyrzucicie pieniędzy w błoto. Odpowiedz Link