outhlar 27.03.06, 17:51 Orto powiedziała, żebym czyściła aparat tylko zwykłą szczoteczką, bo elektryczna może mi uszkodzić drut... Jak ja to wytrzymam? ;/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiania Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 27.03.06, 18:57 w obliczu noszenia aparatu przez rok, półtora, dwa - ta akurat kwestia traci trochę na znaczeniu. a szczoteczka to w ogóle jednopęczkowa by się zdała i dopiero wtedy możesz się zadziwić, czym się czyści zęby. Odpowiedz Link
akielich Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 27.03.06, 19:35 a co to takiego "jednopęczkowa"? Odpowiedz Link
misiania Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 28.03.06, 10:14 o, np. taka sklep.dentylium.pl/product_info.php?products_id=201 Odpowiedz Link
outhlar Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 28.03.06, 17:43 Aha...to mnie orto wczoraj taką dała, a ja nie wiedziałam własnie, do czego to służy...;] Odpowiedz Link
luka80 Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 27.03.06, 18:59 Ja czyszczę elektryczną z końcówką do aparatów. Mi nic nie uszkodziła i raczej nie uszkodzi, bo niby dlaczego? No ale może się nie znam, a może ty masz jakiś delikatny drucik? Odpowiedz Link
outhlar Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 27.03.06, 19:10 No orto powiedziała, że delikatny...Dała mi nawet szczoteczki do mycia i już nimi myję. Narazie to nie stanowi wielkiej różnicy bo i tak na górnych 4, 5 i 6 mam przyklejoną płytkę Haas, ale po 4 miesiącach ma mi ją zdjąć i założyć łuk na górę. Wtedy wolałabym już myć elektryczną... Odpowiedz Link
caryca1 Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 28.03.06, 13:01 myje elektryczna od poczatku z normalna glowka, bo roznicy nie ma. raczej ci nic nie uszkodzi a lepiej czysci niz normalna szczotka. mozesz jeszcze uzywac wyciorkow...ja ich nie lubie ale co jakis czas uzywam Odpowiedz Link
outhlar Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 28.03.06, 17:38 Nie wiem...narazie się jej posłucham...tymbardziej, że mam mały dostęp do zębów przez Haasa przyklejonego na górnych 4,5 i 6. A co do innych urządzeń, wczoraj udało mi się nawet wyczyścić zęby zwykłą nicią dentystyczną...dobrze, że przynajmniej z tego nie muszę rezygnować Odpowiedz Link
likasi Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 30.03.06, 09:43 A ja używam i elektrycznej i zwykłej. W pracy mam zwyklą i zawsze ze sobą noszeę zwykła. W domku za to bardzo lubie moją elektryczną ze zwykła główką ale odkąd mam już dwa łuki zadrutowane to mocno mi się główki niszczą. Do tego mam jeszcze irygator bardzo użyteczne wg mnie urządzenie zwłaszcza że poki co mam strasznie ściśnięte ząbki i ciężko je czyścic Odpowiedz Link
wwoj72 Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 30.03.06, 10:46 Hej, od 3 tygodniu mam założony aparat na górny łuk - nie będę rozpisywała się na temat bólowych dolegliwości moich dotąd rozbieganych ząbków bo wiem, ze on mija Ale mam pytanie, może naiwne, ale co to jest irygator? Pytam ponieważ mam też bardzo ściśnięte ząbki a nie chciałabym przez nieuwagę narobić sobie kłopotów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
outhlar Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 30.03.06, 19:17 Najlepiej poszukaj w googlach Mówiąc krótko to takie urządzenie, które czyści trudno dostępne miejsca pod ciśnieniem wody. Nie używam go. Odpowiedz Link
akielich Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 30.03.06, 19:29 i cena moze okazac sie ostraszajaca Odpowiedz Link
anitarawa Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 30.03.06, 21:40 ja używam i jak dla mnie rewelacja...myślisz, że dobrze umyłaś zęby a tu wyskakują różne niespodzianki, które nie wyskakują podczas zwykłego płukania ...bardzo mi go brakuje w pracy ale to jak ze wszystkim...niektórzy lubią inni nie Odpowiedz Link
wwoj72 Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 31.03.06, 09:32 Dziekuję bardzo za odpowiedź Tak, tak google to bardzo pomocna wyszukiwarka - ale nie ma to jak praktyczki użytkownicy ... Odpowiedz Link
hexe25 Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 31.03.06, 20:43 a ja mialam swoj irygator ok. 8 miesiecy i mi zdechl bez niego nie moge sie obejsc, brrrr. dlatego kupuje sobie nowy drozszy, ale za to z gwarancja na 24 miesiace uwazam, ze 230zl za irygator to jeszcze nie jest tak strasznie. no ale gdybym musiala zaplacic ok.400zl to bym sie zastanawiala nad kupnem Odpowiedz Link
outhlar Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 31.03.06, 21:51 230 to też drogo...przynajmniej jak dla mnie. Odpowiedz Link
wwoj72 Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 01.04.06, 19:21 Kurcze, dla mnie to chyba drogo. Ale zastanowię się nad kupnem; byle do wypłaty Odpowiedz Link
likasi Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 02.04.06, 22:11 co do irygatora moze nie jest najtanszy ale za to skuteczny. Ja kupiłam sobie przy okazji wizyty za granicą za 70 Euro komplet ze szczoteczka cgi.ebay.de/BRAUN-ORAL-B-OC-15525-A-Zahnbuerste-Munddusche- NEU_W0QQitemZ9503666458QQcategoryZ40082QQrdZ1QQcmdZViewItem o taki jak ten bo akurat była promocja i można do niego zakładać nowsze końcówki takie jak w braun oxyjet a za to same urządzenie jest dużo tańsze i bardzo skuteczne. Czasami to az dziwne że tyle zostało resztek jedzenie między ząbkamiTroszkę trzeba sie do niego przyzwyczaic bo na początku trochę mi krew leciała ale teraz rewelacja przy czym w instrukcji podają ze na początku mogą dziąsła krwawic Odpowiedz Link
likasi Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 02.04.06, 22:17 www.yakoon.de/deeplink.jsp?PRODID=844514&EXT=Idealo o taki mam nadzieję że ten link będzie się otwierać Odpowiedz Link
anitarawa Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 03.04.06, 13:18 ja mam właśnie taki zestaw...moim zdaniem opłacalna inwestycja, szczególnie jak się nosi aparat Odpowiedz Link
hexe25 Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 03.04.06, 14:11 no tak, tylko wydać ponad 400zł na taki zestaw to już za drogo. wolę sam irygator o połowę taniej i szczoteczkę fałkę i styka. Odpowiedz Link
line.zludzilodu Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 03.04.06, 18:20 mi po kilku miesiącach też zdechł; muszę obie nowy sprawić - hexe25 jaki kupujesz? Odpowiedz Link
hexe25 Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 03.04.06, 18:33 szczoteczka fałka ma wycięte włosie coś na kształt litery v dlatego tak napisałam ja kupuję teraz taki irygator allegro.pl/item94670884_irygator_professionalcare_8500_najtaniej_na_allegr.html Odpowiedz Link
outhlar Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 03.04.06, 19:16 Ach rozumiem, też takiej używam... Warto wydawaćna irygator tyle pieniędzy jeśli ciągle się psuje? Odpowiedz Link
hexe25 Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 03.04.06, 19:25 w zasadzie, to nie ciągle. po kilku miesiącach wyrobiła się już w nim jedna rzecz, którą podobno ciązko dostać w Polsce. poza tym ten poprzedni w porównaniu do tego co chcę kupić teraz był tani i miał gwarancję tylko na 3miesiące. także ten droższy, nawet w razie ewentualnej usterki daję do serwisu, a nie wywalam do kosza Odpowiedz Link
100kroteczka1 Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 09.04.06, 18:40 powiedz mi dlaczego po prostu nie zapytasz o to w gabinecie u orto?? Odpowiedz Link
outhlar Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 09.04.06, 19:42 Bueheheh, to jest inna sprawa, ale nie bój się, zapytam się o to 24 kwietnia. Odpowiedz Link
100kroteczka1 Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 10.04.06, 16:56 cieszę sie ze sie cieszysz miło mi serio Odpowiedz Link
outhlar Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 10.04.06, 19:45 Czyżbym wyczuwała nutkę ironii? Odpowiedz Link
wwoj72 Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 18.04.06, 13:44 Jest kupiłam sobie irygator - nie był taki drogi-firma Lifetec. Czy ktoś z Was go używa lub używał? Odpowiedz Link
outhlar Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 18.04.06, 16:00 A jaka była cena? I gdzie kupowałaś? Odpowiedz Link
hexe25 Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 18.04.06, 22:20 ja go miałam jakies 8 miesięcy. zepsuł się dwa razy. po drugim razie wywaliłam go i kupiłam brauna. Odpowiedz Link
wwoj72 Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 19.04.06, 14:36 Kupiłam do za 54 zł - i nawet jeżeli będę musiała zmienić go na Brauna - to nie szkodzi. Kupiłam go na allegro. Odpowiedz Link
porrka Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 19.04.06, 15:48 No nie wiem.. pierwsze slysze, ze moze uszkodzic drut.. Ciekawe z jaka sila musialabys naciskac zeby wlosiem "uszkodzic" aparat. Ja uzywam elektrycznej z normalnym wlosiem (nie tym specjalnym dla aparatow - nie moglam nigdzie dostac). Szczerze polecam elektryczna.. Po zwyklych (tzn tych specjalnych z rowkiem) zbieral mi sie kamyk, bo sie dokladnie doczyscic jednak nie dalo. A przy elektrycznej nic, nawet jakiegos ciemniejszego odcienia.. Zeby mam bielutkie jak przed zalozeniem.. Do tego uzywam irygatora (od czasu do czasu, zalezy co zjem ) W pracy jedynie myje zwykla, bo ze stacja Oral-B biegac nie bede )) Aha.. aparacik mam juz 15 miesiecy Pozdrawiam i nie masz sie co obawiac Odpowiedz Link
outhlar Re: Aparat stały tylko zwykłą szczoteczką? 19.04.06, 21:39 Nie wiem, narazie pzyzwyczaiłam się do zwykłej i nic mi się niepożądaenego nie zbiera...Na górze mam Hasa, więc i tak elektryczną tego bym nie próbowała czyścic. Za 3 miesiące (oby jak najwcześniej) zaloży mi aparat na górę i wtedy jeszcze raz o to zapytam. Dzięki za odpowiedzi Odpowiedz Link