Dodaj do ulubionych

małe krzywe dwójki doradzcie

22.05.06, 14:03
Mam małe, wąskie krótkie i nachylone ku jedynkom dwójki.Między dwójkami a
jednynkami i trójkami mam przerwy. jedynki mam ładne i proste.Jeśli jest ktoś
kto ma podobną wade do mnie to prosze o rade co moze mi pomóc w tej sytuacji
czy może aparat? piszcie prosze
Obserwuj wątek
    • claritymen Re: małe krzywe dwójki doradzcie 22.05.06, 15:25
      Poprostu idz do lekarza, niech to zobaczy i cos doradzi. Ja mam chyba podobna
      wade. Na poczatku było leczenie ortodontyczne, a pozniej powiekszenie zebów
      koronami - docelowo. Poki co mam tymczasowo na czas retencji zrobione
      poszerzenie z kompozytu.
      • iza235 Re: małe krzywe dwójki doradzcie 22.05.06, 16:16
        no włąsnie byłam u ortodonty i tak mi powiedziała ze aparat a potem koronki.
        Możesz mi napisać jak to jest z tym kompozytem? na czym to polega? i najpierw
        to bedziesz mieć a potem dopiero koronki? Pytam bo jestem ciemna jeszcze w tym.
        prosze odpisz
        • iza235 Re: małe krzywe dwójki doradzcie 22.05.06, 19:35
          mam pytanie do clarityman. Czytałam Twoje inne wypowiedzi i wydaje mi sie ze
          naprwde miałeś/aś podobną wade do mnie. Napisz mi prosze co poprawiło Ci sie w
          tych dwójkach dzieki aparatowi? czy one były oprócz tego ze szczatkowe to i
          pochylone końcówkami do jedynek. Bo u mnie tak jest (tzn w jednej dwójce
          bardziej)i aparat ma mi tylko je wyprostować zeby można było nałożyć koronkę a
          drugą dwójkę przesunąć aby zrobić szpare na nałożenie koronki. Napisz mi jak to
          było u Ciebie. i napisz mi jesli mozesz o tym kompozycie. dzieki
    • proomyczek18 Re: małe krzywe dwójki doradzcie 07.09.06, 00:13
      Ja miałam poważniejsza wade. Dwójki centymetr w tyle troche za trojkami. Nosze
      jeszcze aparat, już 5 rok (zeby mam już proste, ale ja miałam naprawde poważna
      wade) ponieważ mam mieć korekte bródki i zabieg obu szczękowy. Idz do lekarza.
      • littlefrog Re: małe krzywe dwójki doradzcie 07.09.06, 14:45
        Też mam małe dwójki, na które miałam zakładać korony, i stwierdziłam że skoro
        mam juz to robic to najpierw wyprostuję też pozostałe zęby, a korony zostawię
        sobie na koniec smile Dwójki mam proste, orto rozsunie tylko trochę górne zęby żeby
        było wystarczająco dużo miejsca na zbudowanie nowych dwójek i to tyle smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka