Dodaj do ulubionych

aparat :( hm.. też chciałbym miec...ale

06.07.06, 12:29
troszke wam zazdroszcze, a wiecie dlaczego bo moich rodziców nie stać na
aparat, a ja nie mam tylu pieniedzy,no i chyba nigdy nie będe miał ładnych
ząbków. sad
Obserwuj wątek
    • ewik2005 Re: aparat :( hm.. też chciałbym miec...ale 06.07.06, 14:16
      ojojoj.. co to za pesymistyczne podejście do tematu !
      ja założyłam po 5 latach pracy, częściowo z pożyczki... spokojnie... nigdy ????
      my tu nie zawsze mamy po 17 lat... jeden pan pisał, że ma 47 więc głowa do
      góry smile)
      • ba.jar Re: aparat :( hm.. też chciałbym miec...ale 06.07.06, 14:59
        ewik2005 napisała:
        > my tu nie zawsze mamy po 17 lat... jeden pan pisał, że ma 47 więc głowa do
        > góry smile)

No nie przesadzaj z tymi 47. Tylko 44 smile
        Oczywiście jeśli chodzi o mnie smile

pozdrawiam
        ba.jar
        • tiffi1 Re: aparat :( hm.. też chciałbym miec...ale 06.07.06, 16:36
          Ja mam bardzo krzywy jeden ząb i to dwójka. Moich rodziców nie było stać na
          aparat, choc bardzo chcieli bym miała ładne zeby, ja powtarzałam, ze taki mój
          urok, nbo nie chciałam by mieli poczucie winy. teraz mam 26 lat i nadal krzywe
          zęby,ale od ponad roku pracuję i właśnie w najbliższym czasie planuję wizytę u
          ortodonty. Bedzie dobrze wink
          • oliwiaona Re: aparat :( hm.. też chciałbym miec...ale 06.07.06, 19:20
            nie martw sie ja mam 23 lata i od paru lat pracuje i uzbieralam na aparat. na
            razie tylko na gore...... ale nie jest zle.....trzeba tylko troche zacisnąć
            pasa smile pozdrawiam
            • olcia71 Re: aparat :( hm.. też chciałbym miec...ale 06.07.06, 19:48
              Ja mam 31 i bardzo krzywe zęby. Jakoś nigdy nie robiłam z tego dramatu, choć
              jest to mój kompleks. Teraz mam męża, który wspiera mnie w mojej decyzji. Jakieś
              7 lat temu stchórzyłam, choć miałam zarobione pieniądze na aparat( jak się
              okazuje pieniądze to nie wszystko). Teraz jestem zdecydowana. Tym razem się nie
              wycofam. Nigdy nie jest za późno
              • zikak Re: aparat :( hm.. też chciałbym miec...ale 07.07.06, 08:00
                dzieki wszystkim za wsparcie, fakt trzeba jakos sie z tym pogodzic, ale
                najgorsze jest to że jak się idzie po ulicy czy na plazy, dziewczyny sie
                ogladają a jak przyjdzie co do czego to moja jedynka [podobna do takiej jaka ma
                ronaldinhio smile)] troszeczke szpeci uncertain
                wszyscy znajomi sie mnie pytaja czemu ja nie mam dziewczyny, mówia "przecież
                mogłbyś mieć każdą" a ja sobie myślę tak tak ale jest jedno ale uncertain...mój
                ząbek.no nic pozdrawiam wszystkich i pieknych usmiechów, może i ja sie doczekam
                kiedyś smile
                • olcia71 Re: aparat :( hm.. też chciałbym miec...ale 07.07.06, 09:26
                  Wiesz co? Głupoty gadasz! Ja mam wysuniętą do przodu jedynkę (bardzo), w dodatku
                  dwie 3 jak u wampira i jakoś nigdy mi to nie przeszkadzało, żeby mieć chłopaka
                  (czy też chłopaków- ale nie jednocześnie :o)), występować publicznie (śpiewanie
                  z gitarą) i śmiać się. Pomimo, że też byłam zakompleksiona na tym punkcie to nie
                  zrzucałam chwilowego niepowodzenia u płci przeciwnej na karb moich zębów. Ty
                  masz coś z jedynką i już żadna Cię nie chce... Powiem Ci szczerze, że jeżeli
                  robisz z tego duży problem to każdy to zauważy. I niekoniecznie ząb jest tym
                  problemem dla kogoś ale Ty z WIELKIM kompleksem. Naprawdę! Oczywiście znajdą się
                  też "życzliwe" osoby, ale to olej!! Pamiętam jak dziecko powiedziało kiedyś "co
                  ty masz z zębami?" Strasznie głupio mi było.. ale przecież ono nie jest świadome
                  co jest przykre dla kogo. Nie wiem ile masz lat, ale może warto sprobować z
                  ruchomym, jak wada niewielka?
                  • olcia71 Re: aparat :( hm.. też chciałbym miec...ale 07.07.06, 09:28
                    Acha, no i krzywe zęby jakoś mi nie przeszkadzały, żeby wyjść za mąż i żyć sobie
                    w szczęśliwym związku przez 6 lat. Teraz jednak widzę, że moja wada znacznie się
                    powiększyła a i tak miałam już bardzo krzywe zęby, więc jeżeli są pieniądze, to
                    trzeba działać, choć i tak mam chwile zwątpienia, czy dobrze robię!
                    • zikak Re: aparat :( hm.. też chciałbym miec...ale 07.07.06, 09:53
                      no wiesz 1 i 2 wysuniete, i to dość mocno, kiedys byłem i tak sie zapytać u
                      ortodonty, to mowil że w grę wchodzi tylko stały na dół i na górę, i że do
                      usuniecia 4 czy 5 juz nie pamiętam. a jeśli chodzi o wiek to pare dni temu
                      skończyłem 21 smile. a aparat chciałbym mieć już .. ohoho nie pamiętam. no to
                      cieszę się bardzo że jestes szcześliwa, że masz męża. no fakt może niektórzy
                      akceptuja to bo w sumie miałem kiedys dziewczynę, której to nie przeszkadzało.
                      no niestety pieniażków nie ma i chyba będe musial pracować parę lat żeby kupić
                      sobie aparacik bo w końcu same wizyty o ile mi wiadomo to są i też stosunkowo
                      kosztowne. no ale trzeba i do tego dążyć, trzeba marzyć, a podobna marzenia się
                      spełniają smile
                      • olcia71 Re: aparat :( hm.. też chciałbym miec...ale 07.07.06, 10:07
                        No, w każdym razie głowa do góry i nie brnij w kompleksy. Pocieszam się, że
                        ostatnio widzę dużo sławnych pięknych ludzi, którzy szczerzą nierówne zęby.
                        Smoktunowicz, Mucha, Liszowska, ostatnio nawet jakaś wzięta modelka (występowała
                        u Wojewódzkiego)... zresztą nieważne. Ludzie mają to do siebie, ze przeważnie
                        skupiają się na tym czego nie mają albo nie mogą mieć....
                        P.S. W niektórych przychodniach aparat można spłacać na raty.
        • awok Re: aparat :( hm.. też chciałbym miec...ale 10.07.06, 19:10
          a ja mam 37 lat i aparat od 18 miesięcy smile)))
    • outhlar Re: aparat :( hm.. też chciałbym miec...ale 07.07.06, 11:54
      Leczenie aparatem stałym to bardzo duży wydatek, ale jeśli trzeba je
      przeprowadzić to należy dążyć do tego. Ja miałam na pierwszy rzut oka niewielką
      wadę, ale rodzice zgodzili się na aparat, do którego dołożyłam swoje 2 tysiące z
      książeczki oszczędnościowej.
      Nie załamuj się, nie teraz to później smile
      • pigulka1 Re: aparat :( hm.. też chciałbym miec...ale 07.07.06, 12:05
        Hej, ja też zlekałam z założeniem aparatu (mam 26 lat) bo ciągle były problemy
        z kasą, studiuję zaocznie i wszystkie oszczędności wydaje na
        szkołę....zdecydowałam że teraz zakładam aparat i zaciskam pasa, jestem właśnie
        na ostatnim roku i jakoś musze sobie poradzić. Podnieśli mi w tym roku opłatę
        za szkołę, więc nie wiem jak sobie z tym poradzę, ale miałam tak strasznie dość
        mojego krzywego uśmiechu i przymykania ust na każdym zdjęciu, żeby nie było
        widać zębów, że powiedziałam sobie DOŚĆ...trudno, najwyżej nie będę szaleć z
        zakupami i ponoszę moje stare ciuchy, ale w końcu zrobię porządek z zębami.
        MOja orto pozwala płacić w ratach i nie ustala ich wysokości, po prostu przy
        każdej wizycie dorzucam coś tam do kosztów aparatu i jakoś powoli go spłacę. A
        w to, że krzywe zęby przeszkadzają Ci w kontaktach z kobietami to nie
        uwierzę...ja też miałm krzywe i jakoś żaden facet nie robił z tego powodu
        problemów. Problem tkwił w mojej głowie i w tym co widziałam w lusterku. A
        kontakty z drugą osobą to przecież kwestia charakteru...wygląd się liczy, ale
        nie jest najważniejszy...czy ja będę inną osoba z prostymi zębami niż z
        krzywymi...chyba nie....
        pozdrawiam i życzę wytrwałości....jeśli naprawdę tego chcesz to znajdziesz
        kiedyś w sobie tyle siły żeby zdobyć fundusze na aparat. Ja noszę od miesiąca.
        Juz widzę że WARTO.
        • efffe Re: aparat :( hm.. też chciałbym miec...ale 10.07.06, 17:27
          Hej,
          dopisuję się do listy osób które też nie miały tak łatwo. Aparat (górny) mam od
          czterech tygodni, pieniądze na niego częściowo zarobiłam, częściowo mam z
          pożyczki, więc będę jeszcze przez rok spłacać te metalowe cacka. Obecnie stuka
          mi 24 rok życia, krzywe zęby (główna moja zmora górna -prawa 2) jakoś też nie
          przeszkodziły mi w nawiązywaniu znajomości i poznaniu wspaniałego chłopaka
          (ponoć zawsze byłam bardzo rozmowna). Zgadzam się że większość problemów i
          kompleksów są w naszej główce, gdyż zawsze unikałam wszelkich tematów związanych
          z ząbkami, a gdy wreszcie założyłam aparat większość znajomych pytała mnie "a po
          co ci to, przecież nie miałaś krzywych zębów"... :o
          Sadzę, że fakt, że musiałam trochę na aparat czekać oraz, że założenie go
          wiązało się z kosztami, które naprawdę daleko przekraczały mój budżet to taka
          dodatkowa mobilizacja i aspekt dzięki któremu bardziej doceniam posiadanie aparatu.
          Życzę Ci wytrwałości i bardziej pozytywnego patrzenia na świat smile
          efe
          • magosiasz Re: aparat :( hm.. też chciałbym miec...ale 10.07.06, 19:43
            cześćsmile
            nie ma się co załamywaćsmile moich rodziców też nie było stać na aparat, więc
            pogodziłam sie ze swoim wyglądem, bo jakoś niewyobrażałam sobie kiedy uzbieram
            taką szaloną kwotę (muszę mieć 2 łuki) a do tego jeszcze studiuję i mam 27
            latsmile niespodziewanie w październiku zeszłego roku dostałam propozycję
            dorywczej pracy, na tyle intratnej że w ciągu pół roku uzbierałam na jeden łuk
            i od 1 marca mam już góręsmile a dziś byłam na założeniu dołusmile))
            a wyskubać te 150zł na kolejne wizyty to już nie jest taki duży problemsmile
            życze wytrwałości, marzenia spełniają się często w najmniej oczekiwanym
            momenciesmile)))))))))))))))))))))))
          • gocha1112 Re: aparat :( hm.. też chciałbym miec...ale 17.07.06, 22:24
            gdybym czekala zeby mi ktos dal na aparaty to sie bym w zyciu nie
            doczekala;-(wzielam sie sama smile
            na aparat gorny zarobilam w przeciagu 2tygodnismilesiedzialam od rana do wieczoru
            w lesie zbieralam jagody i uzbieralam 1,5tysiaczkasmile
            na dol w sumie tez juz mam teraz zbieram na wizyty zeby nikogo nie meczyc
            pozyczkami...
            w kwietniu sobie umanilam aparaty i juz gore mam od tygodnia dol za dwa miesiace
            bedziesmile
            mam 20 latek i sama zarobilam bardzo latwo zreszta na aparatysmile
            • olcia71 Re: aparat :( hm.. też chciałbym miec...ale 17.07.06, 22:31
              Gocha, gdzie takie jagody rosną?? :o))
    • ewik2005 Re: aparat :( hm.. też chciałbym miec...ale 10.07.06, 20:02
      ba.jar
      bardzo przepraszam za tą zwyżkę smile)) ale nie zarejestrowałam kto chwalił się
      wiekiem, tylko liczby 47 smile) mam nadzieję, że Ciebie nie uraziłam..bo przecież
      metryka swoje a życie swoje smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka