plpk 04.08.06, 16:11 hej musze wam sie pochwalic ze za 6 zdejmuje aparat, Zabi sa sliczne (tylko jednynki podpiłujemy żby były równe) Warto było przejsc pzrez to wszystko. Juz tylko zdjęcia przypominaja mi o moich krzywusach ;P <hura> Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
outhlar Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 04.08.06, 19:37 Żeby obie jedynki były równe, czy żeby jedynki były równe z dwójkami? Odpowiedz Link
plpk Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 05.08.06, 00:23 tak żeby jedynki były równe bo mam jedna tak jakby mi sie nadłamała. Jak podpiłujemy jedynki to od razu sie zrownaja z reszta zębow wiec bedzie ok. Odpowiedz Link
alikatena Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 05.08.06, 00:43 łał) Ale Ci zazroszcze ja mam aparat dopiero 3 miesiac i chociaz orto mowi, ze sa juz efekty.. ja, osobiscie nic nie widzie A ile nosilas swoj aparacik;> Odpowiedz Link
barbarella25 Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 05.08.06, 01:36 Ale ci dobrzeJe dopiero przed zalozeniem...Gratuluje wytrwalosci.Takie Twoje szczescie bardzo pomaga wszytkim tym jeszcze niezdecydowanym i pelnym obaw,czy w ogole warto.Ale jedank wartoBuziaki! Odpowiedz Link
plpk Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 05.08.06, 09:52 Nosiłam rok stały a wczesniej 6 mc wyciagany. Ja nie miałam jakis duzych problemów z aparatem. Pewnie bolało ale tylko na poczatku, czy po wizycie albo po wprowadzeniu jakiegos nowego cacka ;P dla niezdecydowanych naprawde warto!! mogłbym grac wczesniej wampira i to bez sztucznych zębow tamte zęby to był koszmar. Teraz sama nie moge w to uwierzyc ze takie mam proste. Tak sie ciesze. Trzymajcie sie mi tez sie wydawoało matko rok to tak długo a tu nie wiadomo kiedy mi zleciało. Odpowiedz Link
kaytie Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 05.08.06, 22:58 Aaaale Ci dobrze Wygląda na to, że mamy (a raczej miałyśmy) taką samą wadę... Ja dopiero nosze 3 miesiące, ale ząbki już są prawie cacy tylko jeszcze została dziuuura po 4- kach po prawej stronie, z tym że gdzieś o 1/3 mniejsza...efekt super w każdym razie mam ściągać też po roku czyli za jakieś 9 miesięcy aż sie boje czy zdaże bo już sie tak nastawiłam ale wszystko idzie w dobrym kierunku uff a Ty wyrywałaś coś zeby sie wampirków pozbyć? Odpowiedz Link
plpk Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 06.08.06, 12:50 Nie wyrywałam zadnych zębów. Nie było to konieczne a wrecz usunięcie 4 pogłębiło by moja wade zgryzu. Ja tez sie bardzo ciesze to juz tylko 3 dni jejeje. Pierścieni juz nie mam a w czwartek znikną także zamki Odpowiedz Link
sicha1 Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 07.08.06, 12:44 Ale ci zazdroszcze ja mam aparat od 3 miesiecy (( Odpowiedz Link
awok Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 07.08.06, 13:39 zleci, zobaczysz... sama nie zauważysz kiedy... ja mam od stycznia 2005 i na następnej wizycie zobaczymy czy już zdejmujemy w każdym badź razie mam zrobić zdjęcie pantomograficzne i zobaczymy... czas szybko biegnie, niestety... Odpowiedz Link
asia16161616 Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 07.08.06, 18:53 ja jutro zdejmouje gorny i solny ale ja musialam nosic 3 lata( Odpowiedz Link
plpk Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 08.08.06, 07:58 to powodzenia Pochwal sie jutro jak juz będziesz bez naszego cacka Mi pozostały 2 dni. I jakos tak mi sie dłuzą. Cały rok mi tak szybko zleciał a 2 dni ciągna sie w nieskończoność Nic sie nie martwcie jak zeby przyzwyczaja sie do aparatu to będzie łatwiej. Ja teraz to juz wcale nie czuje ze nosze aparat. Niic mnie nie boli a tak sie przyzwyczaiłam ze zapominam żego mam. Na serio. Wiadomo jabłek nie gryze ale od dłuższego czasu nic mi aparat nie przeszkadza. Jak przeczekacie najgorsze kiedy zęby się prostuja to potem juz nic nie bli i nosi sie tylko dla podtrzymania efektu. Odpowiedz Link
asia16161616 Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 09.08.06, 17:39 nareszcie zdjelam aparaciknawet nie bylo tak strasznie jak sie wydawalo chcociaz przyznam bylo troche nieprzyjemnie gdy mi pilowala ten klej z zamkow teraz tylko wypiaskuje i bedzie spokotroche tak dziwnie bez aparatu ale jakos sie przyzwyczajam pozdrowienia Odpowiedz Link
outhlar Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 09.08.06, 21:56 musialas robić kolejen zdjęcia rtg? Odpowiedz Link
wesoly_mis_jogi Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 10.08.06, 12:54 Ja mam ściągać aparat za tydzień... Ale właśnie boję się, że to możę boleć Jak się go ściąga? i czy to naprawdę boli? ile trwa? jak przebiega? pomóżcie.. Odpowiedz Link
provocation Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 10.08.06, 17:18 Nic się nie bój, nie jest to może przyjemne ale napewno nie bolesne. Mi najpierw zdjęto pierścienie (tu odrobinke zabolało, bo mialam problem z dziąsłem nad pierścieniem, ale z gorszym bólem każdy się zmagał podczas noszenia napewno), potem zdejmowanie zamków, jakoś tak je orto chwytala kleszczykami że odskakiwały a potem to już tylko oczyszczanie zębów z kleju i polerowanie przy użyciu jakiejś takiej fajoskiej pasty o super miętowym smaku (i to było akurat bardzo przyjemne a potem to już tylko BŁYSZCZAŁAM Samo zdejmowanie i czyszczenie trwało ok 45 min. Potem dobranie retencji i na koniec wycisk. Pozdrawiam Odpowiedz Link
awok NO I JAK???????? 10.08.06, 17:20 poprosimy wszystkie szczegóły i wrażenia czekamy Odpowiedz Link
plpk Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 10.08.06, 22:37 no wiec ja juz bez aparatu huraaa przebiegało to bardzo podobnie jak u mojej przedmowczyni ale mzoe opowiem od poczatku jamiałam wyciski pobierane tydzien wczesniej i zdjeła mi orto wtedy pierścienie a zostawiła zamki. Zdejmowanie pierscieni nie jest przyjemne nieco boli ale da sie przezyc. zamki tez sdejmowała mi orto kleszzcykami i tez jej jakos tak chwytała , ze odskakiwały. Bolało nieco ale nie jest to jakis straszny ból. Potem czyszczenie kleju z zebow. Okropność. Uczucie nieprzyjemne. Świdrowało mi w całej głowie aż mi sie niedobrze zrobiło ale bolec nie bolało. Było bardzo nieprzyjemnie. Pózniej czyszzcenie kamienia takim jakby maciupkim nozykiem. też nie boli. nastepnie taka guumka dalsze czyszczenie zębów z kleju. Aha tez miałam zęby posmarowane pasta tylko smakował jak guma balonowa donald Potem czyszczenie jaka taka szczoteczka i nakoniec znowu polerowanie gumką. I to by było na tyle. Nie było najgorzej. Efekt REWELACJA!!! musze jeszzce jedynki spiłowac bo sa nierowne (jedna sie dłamała) ale to stopniowo zeby mi potem nie reagowały na zimno lub ciepło itp. Jest mi teraz strasznie dziwnie. Jakbym miała sztuczna szczęke. No normalnie to nie moje zęby hihihi napatrzec sie nie moge!!! Odpowiedz Link
awok TO POPROSIMY ZDJĘCIE 11.08.06, 06:21 też się chcemy napatrzeć mogą być same zęby bez Ciebie Odpowiedz Link
miamaja Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 12.08.06, 00:06 plpk a masz moze zdjecia przed i po? chetnie bym zobaczyla efekty Odpowiedz Link
asia16161616 Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 11.08.06, 10:38 ja etz sie nie moglam napatrzec na swoje zabkino wlasnie wedlug mnie najgorsze jest pilowanie tego kleju z zamkow strasznie nieprzyjemnie:/ale za to jakie teraz efekty sakupilam sobie paski wybielajace whitestrips moze ktos z was tez ich uzywal?interesuje mnie czy one naprawde wybielajanarazie uzywam ich 2 dzien i chyba widasc jakies efekty albo ja mam przewidzeniaP Odpowiedz Link
awok Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 11.08.06, 10:59 dają fajne efekty kiedyś dostałam od kumpla, który robił jakiś sampling tych pasków i nie powiem miałam bielszy odcień bieli na moich zębach Odpowiedz Link
wesoly_mis_jogi Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 11.08.06, 12:13 A czy piaskowanie trwa długo? Są po nim białe zęby czy właśnie trzeba kupowaćjakiś preparat do wybielania? Odpowiedz Link
plpk Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 12.08.06, 09:02 moja siosrra dzis przyjezdza i przywieżie aparat to zrobie kilka zdjec mojego zniewalającegi uśmiechu kurde wczoeaj a noc załozyłam retencyjne aparatu niezyt wygodne ;/ i głowa mne boli tak mnie ściskają ;/ Odpowiedz Link
wesoly_mis_jogi Co to jest to retencyjne coś? 12.08.06, 11:21 i czy po piaskowaniu zęby są białe czy trzeba je jeszcze wybielać? Odpowiedz Link
plpk Re: Jak długo się nosi ten retencyjny? 12.08.06, 14:16 Aparaty retencyjne to takie aparaty ktore maja na celu utrzymanie zebow w takiej pozycji w jakiej ustawił je stały aparat. Ja mam zakladac na noc wygląda to jak aparat wyjmowany mi ddodatkowi wysuwa zuchwe do przodu. Ile go bede nosic nawet nie wiem ale mysle ze z 8 mc to minimum. Zeby sa bardzi białe nie mam zadnych pzrebarwień. Ja nie musze wybielac nie ma potrzeby . Sa bielutkie i prościutkie. Odpowiedz Link
koronkaa Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 14.08.06, 13:55 siemka mam pytanie gdy zaczelas/es nosic wyciski zanczy sie te gumki nie wiem jak to fachowo sie nazywa takie gumki co sicagja zeby i strasznie to boli ile jeszcze nosilas aparat ?? prosze o odpowiedz Odpowiedz Link
plpk Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 14.08.06, 17:57 nie pamieta dppkałdanie ale jakies 4 mc potem zeby sie nieco przyzwyczajały ale dostawałam inne gumki i znowu zabawa zaczynała sie od poczatku ;/ zrobiłam zdjecia moich zebow nie sa dobrejajakosci ale cos zawsze zobazcycie img511.imageshack.us/img511/433/apatar025zn4.jpg" border="0" alt="img511.imageshack.us/img511/433/apatar025zn4.jpg"> img238.imageshack.us/img238/2085/apatar029px3.jpg" border="0" alt="img238.imageshack.us/img238/2085/apatar029px3.jpg"> taki mam teraz usmiech a miałam 1 jedna nachodziła na druga i wilkołacze 3 i 2 wcisniete do środka jeszce musze spiłowac 1 żeby były rowne (bo jedną mam ułamana troszke) ale to powoli nie na jeden raz bo potem by mogły reagowac na zimne, słodkie itp Odpowiedz Link
tigra.14 teraz zobacz... 15.08.06, 16:27 img511.imageshack.us/img511/433/apatar025zn4.jpg img238.imageshack.us/img238/2085/apatar029px3.jpg Odpowiedz Link
tigra.14 Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 15.08.06, 11:05 plpk: czy możesz mi napisać na jakiej zasadzie ta płytka wysuwa Ci żuchwe? Jak to wygląda? Mi chyba też coś takiego grozi, więc wolałabym wcześniej wiedzieć, to przyjdzie mi nosić. Odpowiedz Link
miamaja Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 15.08.06, 14:58 plpk nie moge otworzyc twoich zdjec a jestem taka ciekawa Odpowiedz Link
plpk Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 16.08.06, 09:16 nie wie co sie dzieje ze zdjęc otworzyc sie nie da nie umiem tego poprawic niestety hmm co do aparatow retencyjnych to wyglądaja tak jak ruchome z tym ze one tak jakby nachodza jeden na drugi i zuchwa cały czas jest wysunieta do przodu i aparat nie pozwala jej sie cofnąć Odpowiedz Link
wesoly_mis_jogi DZIsIaJJJJJ BĘdę WolllNAAAAAA :D 17.08.06, 11:20 DZisiaj o 15 śćiągam aparat ! Już się nie mogę doczekać ;_)) Odpowiedz Link
wesoly_mis_jogi To tak: 17.08.06, 17:21 Całość trwała około 35 minut. Najpierw orto ściągnęła mi drut, pierścienie (tu trochę bolało), potem zamki (fajnie odskakiwały ). potem pozbyła się kleju (taką jakby wiertareczką ). A potem to mi ciagle czyms po zebach śmigała ze nie nadązyłam . Na koniec założyła mi retencyjny (drucik na dolnej od wewnątrz). A jutro mam przyjsc po aparat na gorna szczeke zakladany na noc (230 zł!!!!!!) Bu A efekt? Cóż jestem dość zadowolona tylko jeszcze się nie przyzwyczaiłam... Mam teraz duuze zebiska a miałam malutkie, takie fajne, ale cóż orto mi je wyciąnęła... Krótko: czuję się dziwnine Odpowiedz Link
outhlar Re: To tak: 17.08.06, 21:18 a płytkę ile godzin dziennie będziesz musiała nosić? Odpowiedz Link
fa_wkulce Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 17.08.06, 23:01 wklejcie linki do google.pl np., to zobaczycie, mnie udało się otworzyć Odpowiedz Link
wesoly_mis_jogi Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 18.08.06, 16:21 Nie muszę wogóle nic nosić w dzień, ządnej płytki. Moja wada była stosunkowo nieduza, dlatego tez nie nosiłam zbyt długo aparatu (troszkę ponad rok) a zakładany będę mnieć tylko na nnoc :] Odpowiedz Link