Dodaj do ulubionych

za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęte :-)

04.08.06, 16:11
hej musze wam sie pochwalic ze za 6 zdejmuje aparat, Zabi sa sliczne (tylko
jednynki podpiłujemy żby były równe) Warto było przejsc pzrez to wszystko.
Juz tylko zdjęcia przypominaja mi o moich krzywusach ;P <hura>
Obserwuj wątek
    • outhlar Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 04.08.06, 19:37
      Żeby obie jedynki były równe, czy żeby jedynki były równe z dwójkami?
    • plpk Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 05.08.06, 00:23
      tak żeby jedynki były równe bo mam jedna tak jakby mi sie nadłamała. Jak
      podpiłujemy jedynki to od razu sie zrownaja z reszta zębow wiec bedzie ok.
    • alikatena Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 05.08.06, 00:43
      łałwink) Ale Ci zazroszczewink ja mam aparat dopiero 3 miesiac i chociaz orto mowi,
      ze sa juz efekty.. ja, osobiscie nic nie widzieindifferent A ile nosilas swoj aparacik;>
      • barbarella25 Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 05.08.06, 01:36
        Ale ci dobrzesmileJe dopiero przed zalozeniem...Gratuluje wytrwalosci.Takie Twoje
        szczescie bardzo pomaga wszytkim tym jeszcze niezdecydowanym i pelnym obaw,czy
        w ogole warto.Ale jedank wartowinkBuziaki!
    • plpk Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 05.08.06, 09:52
      Nosiłam rok stały a wczesniej 6 mc wyciagany. Ja nie miałam jakis duzych
      problemów z aparatem. Pewnie bolało ale tylko na poczatku, czy po wizycie albo
      po wprowadzeniu jakiegos nowego cacka ;P dla niezdecydowanych naprawde warto!!
      mogłbym grac wczesniej wampira i to bez sztucznych zębow smile tamte zęby to był
      koszmar. Teraz sama nie moge w to uwierzyc ze takie mam proste. Tak sie ciesze.
      Trzymajcie sie mi tez sie wydawoało matko rok to tak długo a tu nie wiadomo
      kiedy mi zleciało.
      • kaytie Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 05.08.06, 22:58
        Aaaale Ci dobrzewink
        Wygląda na to, że mamy (a raczej miałyśmywink) taką samą wadę... Ja dopiero nosze
        3 miesiące, ale ząbki już są prawie cacy tylko jeszcze została dziuuura po 4-
        kach po prawej stronie, z tym że gdzieś o 1/3 mniejsza...efekt super w każdym
        razie mam ściągać też po roku czyli za jakieś 9 miesięcy aż sie boje czy zdaże
        bo już sie tak nastawiłam ale wszystko idzie w dobrym kierunku uffwink
        a Ty wyrywałaś coś zeby sie wampirków pozbyćsuspicious?
        • plpk Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 06.08.06, 12:50
          Nie wyrywałam zadnych zębów. Nie było to konieczne a wrecz usunięcie 4
          pogłębiło by moja wade zgryzu. Ja tez sie bardzo ciesze to juz tylko 3 dni
          jejeje. Pierścieni juz nie mam a w czwartek znikną także zamki smile
          • sicha1 Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 07.08.06, 12:44
            Ale ci zazdroszcze ja mam aparat od 3 miesiecy sad((
            • awok Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 07.08.06, 13:39
              zleci, zobaczysz... sama nie zauważysz kiedy...
              ja mam od stycznia 2005 i na następnej wizycie zobaczymy czy już zdejmujemy
              w każdym badź razie mam zrobić zdjęcie pantomograficzne i zobaczymy...
              czas szybko biegnie, niestety...
    • asia16161616 Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 07.08.06, 18:53
      ja jutro zdejmouje gorny i solny ale ja musialam nosic 3 latasad(
    • plpk Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 08.08.06, 07:58
      to powodzenia Pochwal sie jutro jak juz będziesz bez naszego cacka smile

Mi pozostały 2 dni. I jakos tak mi sie dłuzą. Cały rok mi tak szybko zleciał a 2
      dni ciągna sie w nieskończoność big_grin

Nic sie nie martwcie jak zeby przyzwyczaja sie do aparatu to będzie łatwiej. Ja
      teraz to juz wcale nie czuje ze nosze aparat. Niic mnie nie boli a tak sie
      przyzwyczaiłam ze zapominam żego mam. Na serio. Wiadomo jabłek nie gryze ale od
      dłuższego czasu nic mi aparat nie przeszkadza.
      Jak przeczekacie najgorsze kiedy zęby się prostuja to potem juz nic nie bli i
      nosi sie tylko dla podtrzymania efektu.
      • asia16161616 Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 09.08.06, 17:39
        nareszcie zdjelam aparacikbig_grinnawet nie bylo tak strasznie jak sie wydawalo
        chcociaz przyznam bylo troche nieprzyjemnie gdy mi pilowala ten klej z zamkow
        teraz tylko wypiaskuje i bedzie spokobig_grintroche tak dziwnie bez aparatu ale jakos
        sie przyzwyczajam pozdrowienia
        • outhlar Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 09.08.06, 21:56
          musialas robić kolejen zdjęcia rtg?
          • wesoly_mis_jogi Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 10.08.06, 12:54
            Ja mam ściągać aparat za tydzień... Ale właśnie boję się, że to możę boleć sad
            Jak się go ściąga? i czy to naprawdę boli? ile trwa? jak przebiega? pomóżcie..
            • provocation Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 10.08.06, 17:18
              Nic się nie bój, nie jest to może przyjemne ale napewno nie bolesne. Mi
              najpierw zdjęto pierścienie (tu odrobinke zabolało, bo mialam problem z
              dziąsłem nad pierścieniem, ale z gorszym bólem każdy się zmagał podczas
              noszenia napewno), potem zdejmowanie zamków, jakoś tak je orto chwytala
              kleszczykami że odskakiwały smile a potem to już tylko oczyszczanie zębów z kleju
              i polerowanie przy użyciu jakiejś takiej fajoskiej pasty o super miętowym smaku
              (i to było akurat bardzo przyjemne smile a potem to już tylko BŁYSZCZAŁAM big_grin Samo
              zdejmowanie i czyszczenie trwało ok 45 min.
              Potem dobranie retencji i na koniec wycisk.
              Pozdrawiam smile
            • awok NO I JAK???????? 10.08.06, 17:20
              poprosimy wszystkie szczegóły i wrażenia smile
              czekamy wink
    • plpk Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 10.08.06, 22:37
      no wiec ja juz bez aparatu huraaa przebiegało to bardzo podobnie jak u mojej
      przedmowczyni ale mzoe opowiem od poczatku smile

jamiałam wyciski pobierane tydzien wczesniej i zdjeła mi orto wtedy pierścienie
      a zostawiła zamki. Zdejmowanie pierscieni nie jest przyjemne nieco boli ale da
      sie przezyc. zamki tez sdejmowała mi orto kleszzcykami i tez jej jakos tak
      chwytała , ze odskakiwały. Bolało nieco ale nie jest to jakis straszny ból.

Potem czyszczenie kleju z zebow. Okropność. Uczucie nieprzyjemne. Świdrowało mi
      w całej głowie aż mi sie niedobrze zrobiło ale bolec nie bolało. Było bardzo
      nieprzyjemnie.
      Pózniej czyszzcenie kamienia takim jakby maciupkim nozykiem. też nie boli.
      nastepnie taka guumka dalsze czyszczenie zębów z kleju. Aha tez miałam zęby
      posmarowane pasta tylko smakował jak guma balonowa donald big_grin

Potem czyszczenie jaka taka szczoteczka i nakoniec znowu polerowanie gumką. I to
      by było na tyle. Nie było najgorzej.

Efekt REWELACJA!!! musze jeszzce jedynki spiłowac bo sa nierowne (jedna sie
      dłamała) ale to stopniowo zeby mi potem nie reagowały na zimno lub ciepło itp.
      Jest mi teraz strasznie dziwnie. Jakbym miała sztuczna szczęke. No normalnie to
      nie moje zęby hihihi napatrzec sie nie moge!!!
      • awok TO POPROSIMY ZDJĘCIE 11.08.06, 06:21
        też się chcemy napatrzeć smile
        mogą być same zęby wink bez Ciebie wink
      • miamaja Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 12.08.06, 00:06
        plpk a masz moze zdjecia przed i po?smile chetnie bym zobaczyla efektywink
    • asia16161616 Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 11.08.06, 10:38
      ja etz sie nie moglam napatrzec na swoje zabkismileno wlasnie wedlug mnie
      najgorsze jest pilowanie tego kleju z zamkow strasznie nieprzyjemnie:/ale za to
      jakie teraz efekty sabig_grinkupilam sobie paski wybielajace whitestrips moze ktos z
      was tez ich uzywal?interesuje mnie czy one naprawde wybielajasmilenarazie uzywam
      ich 2 dzien i chyba widasc jakies efekty albo ja mam przewidzeniatongue_outP
      • awok Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 11.08.06, 10:59
        dają fajne efekty
        kiedyś dostałam od kumpla, który robił jakiś sampling tych pasków i nie powiem
        miałam bielszy odcień bieli na moich zębach
        • wesoly_mis_jogi Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 11.08.06, 12:13
          A czy piaskowanie trwa długo? Są po nim białe zęby czy właśnie trzeba
          kupowaćjakiś preparat do wybielania?
    • plpk Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 12.08.06, 09:02
      moja siosrra dzis przyjezdza i przywieżie aparat to zrobie kilka zdjec mojego
      zniewalającegi uśmiechu big_grin kurde wczoeaj a noc załozyłam retencyjne aparatu
      niezyt wygodne ;/ i głowa mne boli tak mnie ściskają ;/
      • wesoly_mis_jogi Co to jest to retencyjne coś? 12.08.06, 11:21
        i czy po piaskowaniu zęby są białe czy trzeba je jeszcze wybielać?
        • wesoly_mis_jogi Jak długo się nosi ten retencyjny? 12.08.06, 13:21
          • plpk Re: Jak długo się nosi ten retencyjny? 12.08.06, 14:16
            Aparaty retencyjne to takie aparaty ktore maja na celu utrzymanie zebow w takiej
            pozycji w jakiej ustawił je stały aparat. Ja mam zakladac na noc wygląda to jak
            aparat wyjmowany mi ddodatkowi wysuwa zuchwe do przodu. Ile go bede nosic nawet
            nie wiem ale mysle ze z 8 mc to minimum.
            Zeby sa bardzi białe nie mam zadnych pzrebarwień. Ja nie musze wybielac nie ma
            potrzeby . Sa bielutkie i prościutkie.
            • wesoly_mis_jogi Uff :) 12.08.06, 21:46
              Od razu lepiej się czuję, dziex smile
    • koronkaa Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 14.08.06, 13:55
      siemka smile mam pytanie gdy zaczelas/es nosic wyciski zanczy sie te gumki nie
      wiem jak to fachowo sie nazywa takie gumki co sicagja zeby i strasznie to boli
      ile jeszcze nosilas aparat ??smile prosze o odpowiedz
      • plpk Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 14.08.06, 17:57
        nie pamieta dppkałdanie ale jakies 4 mc potem zeby sie nieco przyzwyczajały ale
        dostawałam inne gumki i znowu zabawa zaczynała sie od poczatku ;/

zrobiłam zdjecia moich zebow nie sa dobrejajakosci ale cos zawsze zobazcycie
        img511.imageshack.us/img511/433/apatar025zn4.jpg" border="0" alt="img511.imageshack.us/img511/433/apatar025zn4.jpg">
        img238.imageshack.us/img238/2085/apatar029px3.jpg" border="0" alt="img238.imageshack.us/img238/2085/apatar029px3.jpg">

taki mam teraz usmiech a miałam 1 jedna nachodziła na druga i wilkołacze 3 i 2
        wcisniete do środka sad
        jeszce musze spiłowac 1 żeby były rowne (bo jedną mam ułamana troszke) ale to
        powoli nie na jeden raz bo potem by mogły reagowac na zimne, słodkie itp
        • tigra.14 teraz zobacz... 15.08.06, 16:27
          img511.imageshack.us/img511/433/apatar025zn4.jpg
          img238.imageshack.us/img238/2085/apatar029px3.jpg
    • tigra.14 Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 15.08.06, 11:05
      plpk: czy możesz mi napisać na jakiej zasadzie ta płytka wysuwa Ci żuchwe? Jak
      to wygląda? Mi chyba też coś takiego grozi, więc wolałabym wcześniej wiedzieć,
      to przyjdzie mi nosić.
      • miamaja Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 15.08.06, 14:58
        plpk nie moge otworzyc twoich zdjecsad a jestem taka ciekawa smile
        • plpk Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 16.08.06, 09:16
          nie wie co sie dzieje ze zdjęc otworzyc sie nie da sad nie umiem tego poprawic
          niestety sad

hmm co do aparatow retencyjnych to wyglądaja tak jak ruchome z tym ze one tak
          jakby nachodza jeden na drugi i zuchwa cały czas jest wysunieta do przodu i
          aparat nie pozwala jej sie cofnąć
          • wesoly_mis_jogi DZIsIaJJJJJ BĘdę WolllNAAAAAA :D 17.08.06, 11:20
            DZisiaj o 15 śćiągam aparat big_grin ! Już się nie mogę doczekać ;_))
            • plpk Re: DZIsIaJJJJJ BĘdę WolllNAAAAAA :D 17.08.06, 16:32
              to czekamy na relecje!!!!!
              • wesoly_mis_jogi To tak: 17.08.06, 17:21
                Całość trwała około 35 minut. Najpierw orto ściągnęła mi drut, pierścienie (tu
                trochę bolało), potem zamki (fajnie odskakiwały tongue_out). potem pozbyła się kleju
                (taką jakby wiertareczką tongue_out ). A potem to mi ciagle czyms po zebach śmigała ze
                nie nadązyłam tongue_out. Na koniec założyła mi retencyjny (drucik na dolnej od
                wewnątrz). A jutro mam przyjsc po aparat na gorna szczeke zakladany na noc (230
                zł!!!!!!) Bu sad
                A efekt? Cóż jestem dość zadowolona tylko jeszcze się nie przyzwyczaiłam... Mam
                teraz duuze zebiska a miałam malutkie, takie fajne, ale cóż orto mi je
                wyciąnęła... Krótko: czuję się dziwnine tongue_out
                • outhlar Re: To tak: 17.08.06, 21:18
                  a płytkę ile godzin dziennie będziesz musiała nosić?
        • fa_wkulce Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 17.08.06, 23:01
          wklejcie linki do google.pl np., to zobaczycie, mnie udało się otworzyćwink
          • wesoly_mis_jogi Re: za 6 dni zdejmuje aparat odliczanie rozpoczęt 18.08.06, 16:21
            Nie muszę wogóle nic nosić w dzień, ządnej płytki.
            Moja wada była stosunkowo nieduza, dlatego tez nie nosiłam zbyt długo aparatu
            (troszkę ponad rok) a zakładany będę mnieć tylko na nnoc :]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka